Találatok a következő kifejezésre: OKJ-s tanfolyamon nem (54 db)

Nemrég indultam egy okj-s tanfolyamon (nem képzés! ) amit a munkaügyi központ támogat. Kapok mellé költségtérítést. Valahogy mellette nem megoldható hogy dolgozzak (részmunkaidőben) valahogy anélkül hogy elvennék a térítést?

Tehát voltam a munkaügyi kp-ba de munkát nem tudtak adni, viszont mehettem tanfolyamra amit el is vállaltam (1éves tanfolyam, de mivel tanfolyam így nem vagyok diák), fizetik a tb-m + kapok költség és utazás térítést.

Legjobb válasz: Én is így tudom, hogy addig, amíg tart a tanfolyam, addig nem vállalhatsz munkát, mert akkor egyrészt visszafizettetik a tanfolyam árát, másrészt megvonják keresetpótló támogatást. Esetleg, ha belefér az idõdbe, akkor az ismerõseid körében körbekérdezhetsz, hogy takarítás, konyhalányi meló a hétvégére, gyomlálás stb. nem -e lenne. (Persze mindez nem hivatalosan)

Én is így tudom, hogy addig, amíg tart a tanfolyam, addig nem vállalhatsz munkát, mert akkor egyrészt visszafizettetik a tanfolyam árát, másrészt megvonják keresetpótló támogatást. Esetleg, ha belefér az idõdbe, akkor az ismerõseid körében körbekérdezhetsz, hogy takarítás, konyhalányi meló a hétvégére, gyomlálás stb. nem -e lenne. (Persze mindez nem hivatalosan)
Munkaügyis tanfolyamnál 3 oldalú képzési szerzõdést kellett aláírni: te, a munkaügyi és a képzõ intézmény. (ezek a tanfolyamok képzések, csak nem iskola rendszerû képzések, hanem felnõttképzések) Ha elhelyezkedsz, nem vagy jogosult tovább járni a tanfolyamra, mert megszûnik az álláskeresõi státuszod; nem kaphatsz tovább támogatást a munkaügyitõl. Valamit a képzési költséged hátralevõ részét sem fizetik ki a képzõ intézménynek (mivel nem jársz a tanfolyamra) és azt a képzõ intézmény a felnõttoktatási törvény értelmében rajtad fogja behajtani. Egy éves tanfolyamnál ez többszázezer forint. A tanfolyamos szerzõdésedben benne kell lennie, hogy pontosan mennyi. Szóval ha elhelyezkedsz, nemcsak a támogatás ugrik, hanem még fizetned is kell, nem kis összeget. A tanfolyam mellett legálisan dolgozhatsz egyszerûsített foglalkoztatás keretén belül, vagy háztartási munkában.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! "A tanfolyam mellett legálisan dolgozhatsz egyszerûsített foglalkoztatás keretén belül, vagy háztartási munkában." Itt az egyszerûsített foglalkoztatás keretein belül mit értesz?
"Itt az egyszerûsített foglalkoztatás keretein belül mit értesz?" Azt, amit a törvény egyszerûsített foglalkoztatásnak minõsít. Keress rá a neten az "egyszerûsített foglalkoztatás törvény"-re.
A kérdező hozzászólása: köszi, hát közben megkérdeztem e-mailben a munkaügyi központot is és valóban így van, viszont akkor maradok a térítésnél, azért jobb mint a semmi :D De mentek a zöldek:D

Miért hirdetik mindenhol úgy, hogy az 1. okj-s tanfolyam kortól függetlenül ingyenes, ha nem is létezik ilyen?

Legjobb válasz: De, létezik. Keres rá gugliban pl. Az elsõ találat: http://www.liaiskola.hu/ Meg amúgy az összes szakmunkásképzõ is OKJ-s papírt ad, az is elsõ OKJs tanfolyamnak számít, és az is ingyenes. Persze, hogy az iskolának meglegyen a haszna, nem ezek az 1-2 hónapos gyors OKJ-s tanfolyamok ingyenesek, hanem 1-2-több évesek. De van ingyenes.

De, létezik. Keres rá gugliban pl. Az elsõ találat: http://www.liaiskola.hu/ Meg amúgy az összes szakmunkásképzõ is OKJ-s papírt ad, az is elsõ OKJs tanfolyamnak számít, és az is ingyenes. Persze, hogy az iskolának meglegyen a haszna, nem ezek az 1-2 hónapos gyors OKJ-s tanfolyamok ingyenesek, hanem 1-2-több évesek. De van ingyenes.

A be nem fejezett OKJ-s tanfolyamot ki kell fizetni?

Februárban elekzdtem egy OKJ-s tanfolyamot, de nem fogom befejezni. Ez esetben ki kell fizetnem a kurzus díját, vagy "csak" buktam az egy ingyenes OKJ lehetőséget?

Legjobb válasz: Attól függ. Ha iskolarendszerû képzésben kezdted el, (eleve akkor nem is tanfolyamon van hanem okj-s iskolában)akkor semmi sem történik. Ha munkaügyi központon keresztül kezdted el õk támogatnak, akkor van egy képzési szerzõdésed, és fizetned kell. Egyéb variációban nem tudok ingyenes tanulási lehetõséget.

Attól függ. Ha iskolarendszerû képzésben kezdted el, (eleve akkor nem is tanfolyamon van hanem okj-s iskolában)akkor semmi sem történik. Ha munkaügyi központon keresztül kezdted el õk támogatnak, akkor van egy képzési szerzõdésed, és fizetned kell. Egyéb variációban nem tudok ingyenes tanulási lehetõséget.


Ha teherbe esem OKJ- s tanfolyam közbe, ami munkaviszonynak számít, akkor nem lehet belõle gondom? Meg így mire lennék jogosult?

Ezzel lenne meg az 1 év munkaviszonyom sõt több. De nem tudom, mire vagyok jogosult és mikor érdemes szólni. Az a jó ha egy év munkaviszonyom van agy az ha munka közbe megyek el?!

Legjobb válasz: OKJ tanfolyam nem számít munkaviszonynak, tehát gyest meg családi pótlékot kapsz majd.

OKJ tanfolyam nem számít munkaviszonynak, tehát gyest meg családi pótlékot kapsz majd.
A kérdező hozzászólása: Hmm köszi, akkor ezzel nem vagyok beljebb sajnos.
Milyen tanfolyam

OKJ-s tanfolyamra jarok, ami azt hirdette, hogy iden erettsegi nelkul is lehet jelentkezni, de kiderult, hogy megsem, mert az uj teteleket meg nem dolgoztak ki Mit tudok tenni most?

Sziasztok egy OKJ-s tanfolyamra jarok,ami azt hirdette,hogy iden erettsegi nelkul is lehet jelentkezni.Az oktatas felenel bejelentettek,hogy a regi rendszer szerint kell meg vizsgazni,mert a teteleket nem dolgoztak ki a valasztasok miatt.szoval akinek nincs erettsegije az nem vizsgazhat csak joval kesobb,de en akkorra mar nem leszek az orszagban.mit lehet ilyenkor tenni?ez orszagos terjedelmu,ennek meg lesz a bojtje az tuti.Vagy csak en haborgok emiatt?

Legjobb válasz: Ha fizetõs (volt) tanfolyam, akkor kérd vissza a pénzed (hogy nem ezt mondták)

Ha fizetõs (volt) tanfolyam, akkor kérd vissza a pénzed (hogy nem ezt mondták)
Milyen OKJ?
1 db okj ingyenes 21 év alatt.
szia ez egy ingyenes okj képzés [link] amíg nem fejezed be az okj tanfolyamot addig az elsõ itt ingyen van, én sajnos megjártam most ide járok de elõtte nagyon sok pénzt vett el tõlem egy bizonyos iskola ingyenes képzés címszóval, ezért ajánlom a Soter-t mert itt csak egy egyszeri kötelezõ beiratkozási díj van és nagyon szeretek ide járni.

OKJ-s tanfolyamon ha nem sikerülnek a modulvizsgák attól még vizsgázhatok a végén? Vagy az is beleszámít? Ha nem sikerülnek a modulvizsgák mindenképp pótvizsgázni kell?

Legjobb válasz: Az okj-s bizonyítványt akkor kapod meg, ha a különbözõ modulvizsgák is megvannak, de ezeket külön-külön is ismételheted. Tehát nem kell pótvizsgázni, de érdemes.

Az okj-s bizonyítványt akkor kapod meg, ha a különbözõ modulvizsgák is megvannak, de ezeket külön-külön is ismételheted. Tehát nem kell pótvizsgázni, de érdemes.

Olyan OKJ-s tanfolyamra amihez nem kell érettségi eltudok menni a 10. osztály után? (16 vagyok)

Legjobb válasz: amennyiben van olyan OKJ-s, amihez elég a 10 elvégzett osztály, akkor mi itt a kérdés?

amennyiben van olyan OKJ-s, amihez elég a 10 elvégzett osztály, akkor mi itt a kérdés?
Szia Sztem nem mert én úgy tudom h ahhoz h okj-ra menj ahhoz kell az érettségi, ez a feltétel. 22/F
A kérdező hozzászólása: Köszi..de van egy csomo olyan okj-s képzés amihez elég 8.ált vagy 10.oszt. is...

Olyan lakberendezői tanfolyamot keresek (OKJ-s), ami nem éretségi köteles. Ki hallott ilyenről?

Legjobb válasz: Nem fogsz olyat találni. "Egy OKJ képzésen való részvétel alapkövetelménye, hogy legyen egy érettségid, az érettségi lehet közép, de emelt is ez teljesen mindegy." http://okjinfo.blogspot.hu/

Nem fogsz olyat találni. "Egy OKJ képzésen való részvétel alapkövetelménye, hogy legyen egy érettségid, az érettségi lehet közép, de emelt is ez teljesen mindegy." http://okjinfo.blogspot.hu/
Ilyet én is keresek :) Ha valaki tud szóljon kérem:)
lakberendezõ okj-s papírt csak érettségivel lehet szerezni: http://szakkepesites.hu/szakmak/lakberendezo_4.html viszont ezen az oldalon találhatsz neked megfelelõ szakmát érettségi nélkül: http://szakkepesites.hu/szint_index.html itt csak ki kell választanod h milyen szakmacsoportba szeretnél dolgozni és hogy milyen végzettséged van


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!