Találatok a következő kifejezésre: Nyugdíjas vagyok. vállalkozóként, hogy tudom (1 db)

Nyugdíjas vagyok. Egyéni vállalkozóként, hogy tudom megoldani hogy ne essek el a nyugdíjamtól, az nem lehetséges, hogy csak a minimálbért valljam be? Lehet e alkalmazottam egy családtagom akinek a nevére utalom a nyereségem és ő ebből adózik tb stb?

Legjobb válasz: A kérdésed így kezdõdik: "Nyugdíjas vagyok. Egyéni vállalkozóként..." Az új rendszerben vagy dolgozol, vagy nyugdíjat kapsz. Nincs alternatív lehetõség. El kell dönteni. Fenntartod a vállalkozásod, és fizeted a nyugdíjjárulékodat, vagy nyugdíjas vagy és nem vállalkozol. Esetleg átíratod a vállalkozásod valakire, és dolgozol benne tovább, nem épp "legálisan".

A kérdésed így kezdõdik: "Nyugdíjas vagyok. Egyéni vállalkozóként..." Az új rendszerben vagy dolgozol, vagy nyugdíjat kapsz. Nincs alternatív lehetõség. El kell dönteni. Fenntartod a vállalkozásod, és fizeted a nyugdíjjárulékodat, vagy nyugdíjas vagy és nem vállalkozol. Esetleg átíratod a vállalkozásod valakire, és dolgozol benne tovább, nem épp "legálisan".
a Robert Kiyosaki könyveket ajánlom, segít megérteni a nyugdíj körüli hercehurcát


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Átlagos 16 éves középiskolás srácként hogyan lehetne egy kis zsebpénzre szert tenni iskola mellett?

3

Ismertek valami jó horgász nagykereskedést?

1

Manapság van olyan kisebb vállalkozás amibe érdemes lenne belefogni? Van ötletetek mi érné meg esetleg?

0

Iskola mellett (15 évesen, nyáron) milyen dolgokat tudtok ajánlani zsebpénz kiegészítésnek?

Diákmunka elég kevés van, azt is az idősebbek hamar megtöltik. Kutyasétáltatás, takarítás, kertészkedés, ilyenekre gondolok. Tudtok még mondani?
Illetve hol keressem ezeket?

1

Állattartással foglalkozók! Hogyan lehet alkalmozottra rábízni a feladatokat?

Szeretnék állattartással foglalkozni, de nem napi szinten, hanem csak felügyelni, intézni, kiszolgálni szeretném a gazdaságot, akár olyan szinten is, hogy csak heti pár nap, pár óra jelenlétet igényeljen, vagy hetekre is ott lehessen hagyni egyszer-egyszer. Hogyan szokták ezt megoldani alkalmazottakkal? Két elképzelésem van:
1) általános gondnok, aki ott lakik: attól tartok, csupán szállásért és némi fizetésért cserébe nem kapok olyan ember (mégjobb: házaspárt), aki az év 365 napjában bevállalná ezt a munkát. Ha mégis kiesnek,hogy oldom meg a helyettesítésüket? (Az állatok egy napot sem lehetnek felügyelet nélkül)

2) állandó alkalmazott. Hány főre lenne szükség,hogy a törvényes szabadidő biztosítva legyzen és helyettesítés (szabadság,betegség) se legyen gond?

Általában mekkora vállalkozás bírja ezt el, és milyen állattartással foglalkoznak?

1

Mi a különbség egy egyéni vállalkozás és egy bt. Között? Mit csinálhat egy bt. , amit egy egyéni vállalkozó nem?

0

Ha külföldről szeretnék behozni Mo-ra egy terméket (itt forgalmazni szeretném). Mik a teendők?

Hol és hogyan kell először elindulni?
Kin keresztül kell engedélyt kérni?
Tehát mik a folyamatok?

1

KATA áfa mentesként, ha a megbízási szerződés X+áfa összegről szól (és én vagyok a megbízott), akkor fel kell hívnom a megbízó figyelmét, hogy áfa mentes vagyok és csak az X összeget utalja áfa nélkül?

Mert úgy nem teljesen korrekt, ha x+áfát utalja át és én arról állítok ki számlát, mivel így az áfát nem tudja visszaigényelni.

3

Évek óta vezetek egy műanyag kupakok gyűjtésével foglalkozó hálózatot jótékony célra. Lenne kedvetek segíteni? Olyanok írjanak akik nem tudják hova leadni vagy csak segiteni akarnak

1

Szükséges vállaklozói engedély ez esetben?

Egerben karikatúrázok és az egri önkormányzattól kaptam engedélyt arra, hogy közterületen karikatúrákat készítsek és eladjak. Azt is tudom, hogy csak akkor kell adóznom ha 600 000 Ft-ot megkeresek egy évben(sajnos annyi nem jön össze belőle) De vállalkozói engedély is kötelező ehhez a tevékenységhez vagy elegendő az engedélyem?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!