Találatok a következő kifejezésre: Nyugdíjas vagyok. vállalkozóként, (2 db)

Nyugdíjas vagyok. Egyéni vállalkozóként, hogy tudom megoldani hogy ne essek el a nyugdíjamtól, az nem lehetséges, hogy csak a minimálbért valljam be? Lehet e alkalmazottam egy családtagom akinek a nevére utalom a nyereségem és ő ebből adózik tb stb?

Legjobb válasz: A kérdésed így kezdõdik: "Nyugdíjas vagyok. Egyéni vállalkozóként..." Az új rendszerben vagy dolgozol, vagy nyugdíjat kapsz. Nincs alternatív lehetõség. El kell dönteni. Fenntartod a vállalkozásod, és fizeted a nyugdíjjárulékodat, vagy nyugdíjas vagy és nem vállalkozol. Esetleg átíratod a vállalkozásod valakire, és dolgozol benne tovább, nem épp "legálisan".

A kérdésed így kezdõdik: "Nyugdíjas vagyok. Egyéni vállalkozóként..." Az új rendszerben vagy dolgozol, vagy nyugdíjat kapsz. Nincs alternatív lehetõség. El kell dönteni. Fenntartod a vállalkozásod, és fizeted a nyugdíjjárulékodat, vagy nyugdíjas vagy és nem vállalkozol. Esetleg átíratod a vállalkozásod valakire, és dolgozol benne tovább, nem épp "legálisan".
a Robert Kiyosaki könyveket ajánlom, segít megérteni a nyugdíj körüli hercehurcát

68 éves fodrász vagyok. Mi a legkedvezőbb forma a lányom vállalkozásában dolgozni? 4 órás alkalmazott vagy megbizási szerződés? Ugy tudom a segitő családtag nem lehet nyugdijas. Idáig nyugdij melletti vállalkozóként dolgoztam itt

2012 -be visszaadtam a vállalkozóit mert embertelen költségek lesznek

Legjobb válasz: Neked már 68 évesen igazán nem sok a járulékod. Másodállás és 6300. ft körül kell fizetned.Csak annak több, mint nekem, aki még nem érte el az öregségi korhatárt. Én most megyek 59 évesen és nekem lenne sok, de megoldottuk.A segítõ családtag már nem létezik, a többire nem tudok neked válaszolni. Menj be az illetékes APEH hez és az ügyfélszolgálaton minden elmondanak.Nekem is õk segítettek. Addig viszont ne segítkezz sehol, mert a gatyád is rámegy a büntetésre!!!!!!

Neked már 68 évesen igazán nem sok a járulékod. Másodállás és 6300. ft körül kell fizetned.Csak annak több, mint nekem, aki még nem érte el az öregségi korhatárt. Én most megyek 59 évesen és nekem lenne sok, de megoldottuk.A segítõ családtag már nem létezik, a többire nem tudok neked válaszolni. Menj be az illetékes APEH hez és az ügyfélszolgálaton minden elmondanak.Nekem is õk segítettek. Addig viszont ne segítkezz sehol, mert a gatyád is rámegy a büntetésre!!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!