Találatok a következő kifejezésre: Nyikorog az Mi a (8 db)

Nyikorog az ágy. Mi a megoldás?

viszonylag "modern" (IKEA-s) ágyam van (3-4 éves) és éjszaka arra felkelek, hogy nyikorog. Valószín?leg az ágy vázán lév? fa deszkák (levehet?k) nyikorognak mert a matraccal nincs semmi gond. Milyen megoldást lehetne rá eszközölni?

Legjobb válasz: Ha IKEA-s akkor valószínû össze kellett szerelni, sok csavarral. Az idõ folyamán a fa szárad (tudom, tudom nekem is IKEA-s ágyam van, hogy nem sok fa van benne, de mégis) összehúzódik és lehet, hogy amiatt nyikorog. Megoldás lehet a csavarok utánhúzása! Ha az ágyrács nyikorog, és nem lehet húzni rajta, akkor be lehet kenni visszal, vagy szappannal azokat a részeket, ahol nyikorog! Szappan, kisecset kell hozzá, és egy kis víz. Aztán mintha vízfestékkel festenél: bevizezni az ecsetet, megdörzsölni a szappant, és bekenni vele a megfelelõ helyen.

Ha IKEA-s akkor valószínû össze kellett szerelni, sok csavarral. Az idõ folyamán a fa szárad (tudom, tudom nekem is IKEA-s ágyam van, hogy nem sok fa van benne, de mégis) összehúzódik és lehet, hogy amiatt nyikorog. Megoldás lehet a csavarok utánhúzása! Ha az ágyrács nyikorog, és nem lehet húzni rajta, akkor be lehet kenni visszal, vagy szappannal azokat a részeket, ahol nyikorog! Szappan, kisecset kell hozzá, és egy kis víz. Aztán mintha vízfestékkel festenél: bevizezni az ecsetet, megdörzsölni a szappant, és bekenni vele a megfelelõ helyen.
inkább akkor hintõpor, zsírral bekenni egy ágyat ... pár hó múlva tiszta retek lesz
Sziasztok! Nekünk ugyanez volt a gondunk az ugyancsak IKEA-s ágyunkkal, sokáig tûrtük, aztán szobaátrendezéskor szét kellett szedni, és összerakáskor a csavarokat, meg a tipliket vékonyan megkentem gépzsírral! :) Azóta csend van!
Én is érdekelt vagyok. Nekünk kihúzható ektorpunk nyikorog veszettül, de annak a vas-része... Õrjítõ. Erre mi a megoldás?
babahintõporral vagy púderrel próbálkozz az illesztéseknél, nekem bevált
Szia! Ezt a kérdés én is feltehettem volna. Mi is szintén az Ikeában vásároltuk az ágyunkat. Már azon gondolkozunk, hogy veszünk másikat. A férjem már minden létezõ csavart meghuzott és még mindig nyikorog. Az Ikeásoknál nem lehetne esetleg panasszal élnünk?
Én szilikonolajjal és lenolajkencével is próbálkoztam (ecsettel ), az eredmény az anyagtól függött. Légyszi, próbálj még más megoldásokat is, mert a baráti körömet is érdekli a téma. Kössz
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi hozzászólást, ha nem si ennél de egy másik ülõalkalmatosságnál jól jött :) idõ közben kiderült hogy az ágy külsõ váza nyikorog és nem a (kivehetõ) fa deszkák, de az a vicces hogy napközben amikor vizsgálom, kihúzom a helyérõl stb. nem nyikorog, persze a csavarokat meghúztam, de este visszajön a hang és veszettül nyikorog. Mikor teszteltem ugráltam is rajta, meg simán alvást is szimuláltam, de no hang, de este visszajön. Sötétre nyikorog? :D
visszal=viasszal
Csatlakozom a klubhoz, 4 éves az ágyam, Ikeából, és már kb 1 éve veszettül nyikorog esténként. Ami apróságra én rájöttem, hogy van benne 4 db fém sín, keresztbe, a rács alatt, ha az alá teszek valamit, ami folyamatosan felfele nyomva tartja (tehát nem tud lengeni le-fel), akkor az segít. De maga az ágy keret is nyikorog, úgyhogy arra ma megpróbálom a szappanozást. Ha nem segít, jöhet a gépzsír, de fogalmam sincs, hogy azt honnan lehet szerezni..

Ha nyikorog a hátsó kerék (nem a gumi kanyarodáskor) simán egyenes úton, az mire utal? Kopott a kerékcsapágy? Egyéb ötletek?

Legjobb válasz: Ha valóban sima úton nyikorog,akkor az csapágy vagy rossz a fék.Így nehéz megmondani.Az biztos,hogy nem jó valami,ezért vidd el szervízbe!

Ha valóban sima úton nyikorog, akkor az csapágy vagy rossz a fék.Így nehéz megmondani.Az biztos, hogy nem jó valami, ezért vidd el szervízbe!
A kérdező hozzászólása: A fék az nagyon is jó, és nem folyamatosan nyikorog csak szakaszosan
A kérdező hozzászólása: A fék az nagyon is jó, és nem folyamatosan nyikorog csak szakaszosan, és csak bizonyos sebességnél 30-40körül.

Nyikorog a bicómon az első teleszkóp, mit csináljak?

Szerintem kifogyott az olaj, találtam itthon olajat, ha ilyet teszek bele az jó? így néz ki:

Legjobb válasz: Sima étolaj sokkal jobb!

Sima étolaj sokkal jobb!
olaj a gond kérdezd meg a helyi bickli szerelõt de sztem jó lesz
A kérdező hozzászólása: ezt most nem mondod komolyan hogy étolaj jobb....?
étolajtól sokkal jobban fog csúszni, kellõ olajzást ad neki! hidd el! én mindig ezzel csinálom!
az étolaj legalább fele annyi és dupla olyan jól ken !
A kérdező hozzászólása: és az étolaj télre is jó? vagy befagy? hát mivel késõn érkeztek a kommentek beletoltam a motorolajat, mostmár nem nyikorog szóóval örülök, remélem tartós lessz :D legközelebb akkor étolajjal tolom... De télre is jó? ... :P köszönöm a válaszokat
Dehogy! Nem fagy be! A tepsibe is milyen meleg! Alapból van neki egy viszonylag nagy hõfoka, azért lehet pl. olyan gyorsan megcsinálni a rántottát meg a fasírtot. Nem kell bele sok, egy negyed üvegnyi épp elég!


összekötõ gumiharang nincs kiszakadva?
A kérdező hozzászólása: hmm...igazából én semmitsem tudok, csak azt h nyikorog az esõs idõben, mint ami rohadtul nincs beolajozva.
akkor öntsél rá olajat :D

Valaki (k) tudna értelmes választ adni? Az van hogy van egy francia ágyunk durván 4hónapos. Nagyon nyikorog ez mitől van? és mit lehet vele kezdeni? épp hogy a lábamat arrébb csúsztatom és már nyekereg.

Legjobb válasz: Az illesztéseknél szokott nyekeregni. Gondolom lapra szerelt volt és ti raktátok össze. Egy idõ után érdemes utána húzni a csavaroknak, de legjobb lenne szétkapni, és az illesztéseknél megszórni hintõporral, majd megint összerakni.

Az illesztéseknél szokott nyekeregni. Gondolom lapra szerelt volt és ti raktátok össze. Egy idõ után érdemes utána húzni a csavaroknak, de legjobb lenne szétkapni, és az illesztéseknél megszórni hintõporral, majd megint összerakni.
A kérdező hozzászólása: Nem nem mi raktuk össze.ez sima francia ágy amibe kb 2rugó van, az is azért hogy feltudjuk nyitni könnyedén.(ágynemû tartós) 2részre lehet szét"kapni".megpróbálok keresni egy képet hogy milyen ágy.köszönöm a választ!
A kérdező hozzászólása: http://aprod.hu/hirdetes/zebra-mintas-agynemutartos-franciaa.. egy ugyanilyen ágy csak, nem Gyõzike mintás.!
Én WD-40-nel fújtam be a fém részeknél, azóta nem nyikorog.
A kérdező hozzászólása: de nekünk sima fa minden csak a rugók vannak vasból..:( de az meg sem "szólalnak".:(
Attól nyikorog, ahogy a sarkoknál, illesztéseknél a mozgástól a fa a fán dörzsölõdik. TALÁN segít, ha egy injekciós fecskendõvel és tûvel megpróbálsz olajat juttatni a fa illesztéseibe. Az esély nem sok. Ha a faszerkezet szétszedhetõ, akkor szétszedett állapotban vastagon be kell kenni, dörzsölni viasszal, ennek hiányában szappannal (szárazon rádörzsölve egy vastag réteget) az összeszerelés során egymásnak feszülõ, egymásra szoruló részeket. Ez egy jó ideig segít.
Még esetleg az is segíthet, hogy a faszerkezetet belülrõl, -ahol nem látszik az utólagos manipuláció- megmerevíted, hogy a te mozgásodat ne vegye át maga az ágy. Ezt masszív, vastag anyagú L formájú acél sarokrögzítõkkel megteheted, amiket a sarkokhoz csavarozol belülrõl, sarkonként kettõt. TALÁN segít.
Tegyél bõrt az illesztésekhez (vagy mûbõrt).

Keeway Focus típusú robogómon nyikorog a hátsó dobfék, mi lehet az oka? Hogy lehet javítani?

Legjobb válasz: Sok a fékpor, takarítsd ki. egy kis off: minek vettél keeway-t? -_- annál a simson is jobb :) Most pedig reklám következik:

Sok a fékpor, takarítsd ki. egy kis off: minek vettél keeway-t? -_- annál a simson is jobb :) Most pedig reklám következik:
A kérdező hozzászólása: Jó a keeway csak a fékkel van baj, fog, csak nyikorog
Egy német autó. Csakis ez lehet a gond!
Vízpumpa, bár annak kevés köze van ahhoz a gázadáshoz.
Az eltelt idõ és az öregkor nyikorog benne ! :)

Hogyan szökjek ki otthonról ha az ajtó nyikorog (ablakon kicsit veszélyes lenne:S) és anyám ráadásul felszokott nézni+felkapcsolja a villanyt? és ha lebukok mit csináljak?

Legjobb válasz: A WD40 spray csodákra képes... Egy kevéske a zsanérokra... Illa berek, Nádak erek A motorosok Jó emberek... dellfil

A WD40 spray csodákra képes... Egy kevéske a zsanérokra... Illa berek, Nádak erek A motorosok Jó emberek... dellfil
A kérdező hozzászólása: nah jóóvan asszed csak olyat tartogatok otthon?xD
F*sznak akarsz kiszökni?
emeletes+kertes ház? nincsen alsó szinten ablak? ott nem lenne ANNYIRA veszélyes. ha lebuksz akkor mondd hogy valami furcsa zajt hallottál kintrõl és nem tudtál aludni tõle persze ha talpig felöltözve kisminkelve bux le, hát akkor szopacs. de minek akarsz kiszökni?:o
Zsírozd be az ajtó zsanérjait...
A kérdező hozzászólása: jóvan majd ott zsírozom neked éjfél után..xD ÉShalebukok?
Kulcslyuk??? :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!