Találatok a következő kifejezésre: Nyikorog az Mi (16 db)

Nyikorog az ágy. Mi a megoldás?

viszonylag "modern" (IKEA-s) ágyam van (3-4 éves) és éjszaka arra felkelek, hogy nyikorog. Valószín?leg az ágy vázán lév? fa deszkák (levehet?k) nyikorognak mert a matraccal nincs semmi gond. Milyen megoldást lehetne rá eszközölni?

Legjobb válasz: Ha IKEA-s akkor valószínû össze kellett szerelni, sok csavarral. Az idõ folyamán a fa szárad (tudom, tudom nekem is IKEA-s ágyam van, hogy nem sok fa van benne, de mégis) összehúzódik és lehet, hogy amiatt nyikorog. Megoldás lehet a csavarok utánhúzása! Ha az ágyrács nyikorog, és nem lehet húzni rajta, akkor be lehet kenni visszal, vagy szappannal azokat a részeket, ahol nyikorog! Szappan, kisecset kell hozzá, és egy kis víz. Aztán mintha vízfestékkel festenél: bevizezni az ecsetet, megdörzsölni a szappant, és bekenni vele a megfelelõ helyen.

Ha IKEA-s akkor valószínû össze kellett szerelni, sok csavarral. Az idõ folyamán a fa szárad (tudom, tudom nekem is IKEA-s ágyam van, hogy nem sok fa van benne, de mégis) összehúzódik és lehet, hogy amiatt nyikorog. Megoldás lehet a csavarok utánhúzása! Ha az ágyrács nyikorog, és nem lehet húzni rajta, akkor be lehet kenni visszal, vagy szappannal azokat a részeket, ahol nyikorog! Szappan, kisecset kell hozzá, és egy kis víz. Aztán mintha vízfestékkel festenél: bevizezni az ecsetet, megdörzsölni a szappant, és bekenni vele a megfelelõ helyen.
inkább akkor hintõpor, zsírral bekenni egy ágyat ... pár hó múlva tiszta retek lesz
Sziasztok! Nekünk ugyanez volt a gondunk az ugyancsak IKEA-s ágyunkkal, sokáig tûrtük, aztán szobaátrendezéskor szét kellett szedni, és összerakáskor a csavarokat, meg a tipliket vékonyan megkentem gépzsírral! :) Azóta csend van!
Én is érdekelt vagyok. Nekünk kihúzható ektorpunk nyikorog veszettül, de annak a vas-része... Õrjítõ. Erre mi a megoldás?
babahintõporral vagy púderrel próbálkozz az illesztéseknél, nekem bevált
Szia! Ezt a kérdés én is feltehettem volna. Mi is szintén az Ikeában vásároltuk az ágyunkat. Már azon gondolkozunk, hogy veszünk másikat. A férjem már minden létezõ csavart meghuzott és még mindig nyikorog. Az Ikeásoknál nem lehetne esetleg panasszal élnünk?
Én szilikonolajjal és lenolajkencével is próbálkoztam (ecsettel ), az eredmény az anyagtól függött. Légyszi, próbálj még más megoldásokat is, mert a baráti körömet is érdekli a téma. Kössz
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi hozzászólást, ha nem si ennél de egy másik ülõalkalmatosságnál jól jött :) idõ közben kiderült hogy az ágy külsõ váza nyikorog és nem a (kivehetõ) fa deszkák, de az a vicces hogy napközben amikor vizsgálom, kihúzom a helyérõl stb. nem nyikorog, persze a csavarokat meghúztam, de este visszajön a hang és veszettül nyikorog. Mikor teszteltem ugráltam is rajta, meg simán alvást is szimuláltam, de no hang, de este visszajön. Sötétre nyikorog? :D
visszal=viasszal
Csatlakozom a klubhoz, 4 éves az ágyam, Ikeából, és már kb 1 éve veszettül nyikorog esténként. Ami apróságra én rájöttem, hogy van benne 4 db fém sín, keresztbe, a rács alatt, ha az alá teszek valamit, ami folyamatosan felfele nyomva tartja (tehát nem tud lengeni le-fel), akkor az segít. De maga az ágy keret is nyikorog, úgyhogy arra ma megpróbálom a szappanozást. Ha nem segít, jöhet a gépzsír, de fogalmam sincs, hogy azt honnan lehet szerezni..

Ha nyikorog a hátsó kerék (nem a gumi kanyarodáskor) simán egyenes úton, az mire utal? Kopott a kerékcsapágy? Egyéb ötletek?

Legjobb válasz: Ha valóban sima úton nyikorog,akkor az csapágy vagy rossz a fék.Így nehéz megmondani.Az biztos,hogy nem jó valami,ezért vidd el szervízbe!

Ha valóban sima úton nyikorog, akkor az csapágy vagy rossz a fék.Így nehéz megmondani.Az biztos, hogy nem jó valami, ezért vidd el szervízbe!
A kérdező hozzászólása: A fék az nagyon is jó, és nem folyamatosan nyikorog csak szakaszosan
A kérdező hozzászólása: A fék az nagyon is jó, és nem folyamatosan nyikorog csak szakaszosan, és csak bizonyos sebességnél 30-40körül.

Nyikorog az egerem kattintáskor. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ezt komolyan gondoltad? Olajozd be xD

Ezt komolyan gondoltad? Olajozd be xD
Szedd szét, vágd el az összes kábelt amit találsz benn... Na most, hogy tönkretetted, menj be a boltba és vegyél egy másikat.


Mit lehet tenni ha nyikorog az ágyam?

Legjobb válasz: Szedd szét, és a csatlakozásokat dörzsöld be gyertyával. Ha kárpitos, akkor nem tudom.

Szedd szét, és a csatlakozásokat dörzsöld be gyertyával. Ha kárpitos, akkor nem tudom.
A kérdező hozzászólása: De össze van ragasztva, nem hinném, hogy ajánlatos lenne szét szedni..
Szexelj a földön.

Emeletes ágy, nagyon nyikorog (az egész váz). Hogyan, mivel lehetne nyikorgásmentesíteni?

Legjobb válasz: lehet régi azt nem hiszem ,hogy helyre tudod hozni de ha igen húzd meg a csavarokat ha vannak nekem segitett

lehet régi azt nem hiszem , hogy helyre tudod hozni de ha igen húzd meg a csavarokat ha vannak nekem segitett

Suzuki swift-nek nyikorognak az ajtói, mivel kenjem be?

Szilikonnal próbálkoztam,de nem tett semmit,ugyanugy nyikorog és keserves hangot ad.

Legjobb válasz: olajspray, wd40 .Zsanéroknál

olajspray, wd40 .Zsanéroknál
zsírt neki a zsanéroknál
A kérdező hozzászólása: ehez szét kell szedni a kárpitot?
A zsanérok szerinted a kárpitban vannak? -.-
A wd40 spray megoldja. Nekem hasonló problémánál bejött.
neoval véd ken és olajoz és nem ragad mi is ezt használjuk

Nyikorog az acélbetétesbakim, mit csináljak vele?

ciánkális bakancs,cipésznél is voltam vele,de neki sem volt ötlete

Legjobb válasz: melyik része? talpa vagy a bõr anyaga?

melyik része? talpa vagy a bõr anyaga?
A kérdező hozzászólása: a talpa nyikorog, a bõr nem
olajozd be

Nagyon nyikorog az éxszijam nemrég cseréltük, többször rálett huzva de semmi. Pára van halál. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Természetes jelenség, szappannal szokták bekenni, akkor elhallgat, komoly. Az oka a régi kopott ékszíjról rárakódott gumi maradványok. És ne állítsd feszesre mert tönkreteszed a csapágyakat!

Természetes jelenség, szappannal szokták bekenni, akkor elhallgat, komoly. Az oka a régi kopott ékszíjról rárakódott gumi maradványok. És ne állítsd feszesre mert tönkreteszed a csapágyakat!
Hidegben a gumi kicsit megkeményedik, azért nyikorog az ékszij. Kis szilikonnal fujd be, vagy ha nincs cseppents rá egy kis olajat, de ne sokat, mert akkor meg csúszni fog.
Nekem régen el volt kopva az ékszíjtárcsa és hiába volt feszes az ékszíj mert leért a tárcsa aljáig és nem az oldalán feküdt fel és így csúszott. Eleinte úgy oldottam meg hogy széleseb ékszíjat vettem de késõb már muszáj volt kicserélni az ékszíjtárcsát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Keeway Focus típusú robogómon nyikorog a hátsó dobfék, mi lehet az oka? Hogy lehet javítani?

Legjobb válasz: Sok a fékpor, takarítsd ki. egy kis off: minek vettél keeway-t? -_- annál a simson is jobb :) Most pedig reklám következik:

Sok a fékpor, takarítsd ki. egy kis off: minek vettél keeway-t? -_- annál a simson is jobb :) Most pedig reklám következik:
A kérdező hozzászólása: Jó a keeway csak a fékkel van baj, fog, csak nyikorog
tegyél bele olajat...
A kérdező hozzászólása: olajat a tetején lévõ csavarnál kell?
Igen. De nem ártana kiszedni belõlük a nem oda valókat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!