Találatok a következő kifejezésre: Nyers halat adni a (4 db)

Nyers halat lehet adni a kutyának?

Legjobb válasz: Halat csak nyersen szabad adni, sülten tilos. Nyers szálka jó, sült szálka rossz.

Halat csak nyersen szabad adni, sülten tilos. Nyers szálka jó, sült szálka rossz.
jah és én nem darálok semmi spéci. Úgy ahogy megkapom a halat oda adom nekik. Szépen lassan elnyámnyogják.
2amerikai bulldogom van meg egy palotapincsi ez szerintem mind két végletet lefedi. Amúgy a fajta teljesen mindegy ebben az esetben.. a kutya az kutya az emésztõ rendszerük közel ugyan az, nagyon minimális eltérések vannak csak.
jah bocsi hogy spamelek.. de nekem minden más húst is nyersen kap(kivéve disznó) több mint egy éve és köszöni jól van :)
lehet adni neki. Pontynál én most a keserûfogat buktam be nem ették meg miatta. Csukát nem ajánlott adni neki legalábbis a fejét nem árt levágni a fogazata miatt. Vadon fogott lazac hordozhat betegséget ami nem jó a kutyának( itthon ilyet csak csillagászati áron lehet kapni úgyhogy ez a veszély nem áll fen) A többi mehet. Halat fõzve semmiképpen nem adnék emrt a szálka úgy megkeményedik és problémás lesz.. Nyersen puha és ehetõ. Nekem ettek már többször halat. Semmi bajuk nem lett.
Az amit a dokik mondanak még nem szentírás. Nagyon kevesen értenek ehhez. Az én dokim pl tõlem hallott errõl elõszõr. Kb én tartottam neki tovább képzést :D meggyõzni mondjuk nem sikerült de elfogadta hogy jó az amit csinálok :)
Nekem azt mondta az állatorvos, hogy nem szabad nyers halat adni csak sülten, és minden egyéb hussal is igy van.
12:37 :) :)
A mi állatorvosunk bíztató volt, mikor szóbahoztam a nyers etetést. Bár, azt hozzátette, hogy tökéletesen nem lehet lemásolni a "farkas" étrendet. :D Én adnék halat a kutyámnak nyersen (és nem sütve :D) de az itteni piacon nincs halas, sajnos. :*
Tök mindegy milyen kutya, yorkikat is etetnek nyers étrend szerint. Csak a disznót kell fõzni, minden más mehet nyersen, a hal is.
Akkor nekem miért mondta azt az állatorvos, talán a tengeri hal és az édesvizi hal között van különbség.En egyébként abból a halból adok neki, amit magunknak sütök.Na mindegy.
OK, de nektek milyen kutyátok van, mert lehet az sem mindegy.
1-es vagyok; Akkor most ki mond igazat, igaz én szálkamentesen adom a kutyámnak a halat, de sülten.
Az elõzõ kutyám kövér volt, mikor felhívtam a tenyésztõjét õ azt mondta, hogy ilyenkor nyers hallal etet, beszéltem az állatorvosunkkal õ is azt mondta, hogy nyugodtan. Egy halasboltban olcsón kaptam mindenféle halat, azt ledaráltam, táppal kevertem és így etettem. A kutya jó étvággyal ette.
Mert hiába állatorvos, sokan tisztelet a kivételnek nem "haladnak a korral". Egyszer valamikor lediplomáztak, de az új technikákat, készítményeket, "trendeket" max az orvoslátogatóktól hallják, esetleg a betegektõl. Még az ivartalanítás kérdésében is vannak még olyan dokik akik szerint márpedig az ivartalanítás rossz dolog... Nem kell nekik mindent elhinni elsõre..

Nyers tojást kell adni a görinek? Mennyi feherje? Macskakaja Royal Canin hal? Es meg?

Legjobb válasz: Nyers húst ne royal fost adjál neki, mivel ragadozó!!

Nyers húst ne royal fost adjál neki, mivel ragadozó!!
barátom szülei legtöbbször nyers marhaszívvel etették amikor láttam, kockára vágták nekik kis tálba. Nem macskakajával, és szerintem royal tápot sem láttak azok a görények. Viszont volt nekik valami tubusos vitamin kiegészítõ akármi, amibõl mindennap kinyomtak egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Értem és a tojàs?? Az kell neki!
Az enyém hetente 1-2szer kap tojást, de csak a sárgáját. A tápot és egyéb dobozos izét csak kiegészítésnek adj - pl. ha extra gyors megoldás kell - és ne fõ táplálékként.
Tojást csak sárgáját, fehérjét nem szabad, heti pár alkalommal maximum. El is hagyhatod, a mienk pl. nem szereti. Nyersen, ha megbízol a forrásban, ha bizonytalan, inkább fõzve. (Van, aki rántottában adja. Ezt nem tudom, mennyire jó.) Macskakajából ne Royal Canin, ha lehet (drága és nem jó). Ha bizonytalan vagy, inkább görénytáp - van nekik külön -, egy árban vannak. Halat szintén csak ritkán, ezzel vigyázz! (Tiamin beépülást akadályozza.) Tengeri, sorvány halat javasolnak, ha etetésrõl van szó, de a tonhal ára... szóval ezzel sem kell etetni a görényt, csemegének megteszi. A szárított fehér hal (teknõseledel) pl. kiváló jutalomfalat, pár száz forintért. http://www.mvk.hu/index.php?m=75 Itt sok minden le van írva. Azt kiegészítem, hogy ha csak száraztápot kap a görény, elméletileg nem rossz etetés. Csak akkor annak szuperprémium görénytápnak kell lennie (az itthon nem elérhetõ). A honlap szerint ez rossz (való igaz, a veséket nagyon megterheli, lehet végzetes, de azért ez sokkal ritkább halálozási ok, mint bármi más). Csak marhaszíven tartani amúgy nem jó, bár a vitaminkiegészítés megelõzi a bélproblémákat. Vitamin: vagy görényeknek való multivitamin (olaj, paszta) pl. FerreTone, vagy a macskáknak való Gimpet pasztát szeretik. Utóbbi nem a legjobb, kicsit más az összetétele (emiatt elõfordulhat hiánybetegség), de remekül beválik jutalomfalatnak - és még egészséges is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon kösziii! Csirke cuccokat fog kapni meg sütött to jàstGorenytap nincs a közelben.. A vitaminokra rà àllok! :)

Egészben nyers halat szabad adni nekik? Nem fulladnak meg a szálkáktól?

Legjobb válasz: Se kutyának, se macskának NEM szabad.

Se kutyának, se macskának NEM szabad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen
Nyersen nemigen lesz tõle baja, fõve úgy tudom, veszélyesebbek a szálkák. Mindenesetre én sok kutyáról tudok, akik szoktak kapni nyers halat, nem volt egyiknek se baja még tõle. És ahogy már írták, a szánhúzókutyák gyakran csak nyers, fagyos halat kapnak/kaptak.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Labrador kutya és 7 hónapos kb :)
A macska meg kifogja magának, és mageszi az óvodai kerti tóból. Biztos nem tudja, hogy nem szabad :) .
Hát, az északi sarkon a szánhúzó kutyáknak nem lesz tõle bajuk....azokat gyakran azzal etetik.
Mekkora halat akarsz adni mekkora kutyának??? A méretarányok nagyon fontosak. Pl. a dogjaim simán megeszik a kissebb halakat(sokszor rágás nélkül lenyelik), semmi bajuk tõle. A franciáknak már nem merném odaadni...
Én olyan helyen dolgoztam, ahol 300 kutya volt. Megették a halat nyersen, egészben.Soha nem volt bajuk. Nem tudom, hogy számít -e, de ezek tengeri halak voltak ill.lazac. Úgy tudom, hogy fõzve veszélyesebb, mert a szálkák megkeményednek.Úgy tényleg csak nagyon átnézve szabad. Én mondjuk para vagyok és a sajátjaimnak kiszálkáztam a nyers lazacot, de mondom a többi kutyának semmi baja nem lett.
Bizony...ki kell filézni. Persze, amelyik kutya éppen a parton talál egyet, az ezt nem tudja és szépen megeszi.
Nem! A halat egészben max a Tom és Jerryben tudják megenni. Én szoktam sütni halat a kutyámnak, de azt nagyon-nagyon alaposan átnézem, kifilézem, és csak úgy adom oda. Egy icipici szálka is nagy bajt okozhat.
nem szabad. és de meg fulladnak.
a nyers hal önmagában komoly emésztési gondokat, puffadást okozhat, a szálka külön veszélyforrás! csak hõkezelten, filézve, úgy viszont az egyik legjobban hasznosuló fehérje +extra omega 3


Nyers halat lehet adni a cicáknak? A szálkákkal nem akad gondjuk?

Legjobb válasz: NEEEEEEM!!! A szálkáktól megfullad!

NEEEEEEM!!! A szálkáktól megfullad!
Meg fullad? NEM. A macska egyik kedvence a hal és ha teheti még a tóbol is kihalássza a mancsával aztán hammm megeszi. Vagy az akváriumból. Lehet az nagy vagy kicsi, mindegy neki.
a nyers hal helyett, ha lehet inkább fõzzük meg neki, kicsi vegetát tegyünk bele! a szálkákkal nincs gond, de ha megfõzzük magától leválik a szálkáktól és csak a húsát adjuk neki, de ha nem akkor sem baj, mert csak az icipici okozhat gondot neki, de kiszedi a szájából nagyon ügyes..
Én a cicámnak állateledel boltban kapható sózott szárított halat vettem, azt ehette. Kis apró halak voltak és nagyon szerette. De ha másfajta halat akarsz neki adni, szerintem szedd ki belõle a szálkát!!!
Szerintem egy vadmacska is meg tud fulladni a szálkától, ha nincs szerencséje.. Ne kockáztass, ha szereted a cicád. Az apró hal az oké. A nyers húst imádják. (Csak sertést ne adj neki nyersen.)
Nem lesz vele nagy gondja de azért a nagyobb szálkákat prómáld meg kivenni belõle. Egfébként nem fulladnak meg, de jó ha nem akad meg a torkán..:)
Szia! Én nem adnék neki még nyers húst sem és halat sem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!