Találatok a következő kifejezésre: Nyaralás miatt a (19 db)

2 hetet hagytam ki nyaralás miatt a kondiból és úgy érzem, mintha teljesen kezdhetnék mindent elölről. Ez csak hiszti? Mennyi idő alatt épülnek le az izmok?

Legjobb válasz: Ez csak hiszti. Én 3 hónap után kezdtem el újra kondiba járni - vizsgaidõszak miatt voltam kénytelen kihagyni - és semmi különös változás nem történt. A glikogénraktárak kicsit kiürülnek, így az elsõ egy-két edzés nem nagyon megy, de aztán betöltõdsz és mehet tovább ahogy addig.

Ez csak hiszti. Én 3 hónap után kezdtem el újra kondiba járni - vizsgaidõszak miatt voltam kénytelen kihagyni - és semmi különös változás nem történt. A glikogénraktárak kicsit kiürülnek, így az elsõ egy-két edzés nem nagyon megy, de aztán betöltõdsz és mehet tovább ahogy addig.
Így van, pár hét alatt nem nagyon épülsz le és gyorsan visszatérnek a méretek és az erõ, ha edzésbe lendülsz.
semmitõl nem jön meg elõbb...legfeljebb hormongyógyszertõl , a mit a doki felír
ahogy az elsõ mondja

Nyaralás miatt lekéstem a 16. heti APF vizsgálatról. Nagyon nagy a baj?

Legjobb válasz: Szia. Az én vizsgálatom is csúszott a nyaralás miatt.Én elötte megbeszéltem az orvosommal,és ahogyan visszaértünk,már volt másnapra terminem a vizsgálatra.minne´l elöbb menj orvoshoz,hogy bepótold a vizsgálatot.

Szia. Az én vizsgálatom is csúszott a nyaralás miatt.Én elötte megbeszéltem az orvosommal, és ahogyan visszaértünk, már volt másnapra terminem a vizsgálatra.minne´l elöbb menj orvoshoz, hogy bepótold a vizsgálatot.
BA LEHET POTÓLNI.EGY KIS KÉSÉS NEM A VILÁG
Ugy tudom jelentõsége van az idõpontnak bizonyos vizsgálatok csak ekkor adnak korrekt eredményt. Én nem mondanám, hogy egy kis késés nem a világ, kicsit cinikus. Ha gyereket akar valaki, ttörõdjön vele már megszületése elõtt is.
Az AFP vizsgálat, azért egy elég komoly jelentõségû vizsgálat.Jó pár fejlõdési rendellenesség kimutatható az eredményébõl. Ha ilyen felelõtlen vagy már most, kár volt gyermeket vállalnod.Egy nyaralásocska fontosabb, mint, hogy a gyermekeddel minden rendben van e?!De az orvosod is biztos elmondja a véleményét, amit nem igen hiszem, hogy zsebre teszel!Igaza lesz!!!
Orvostól tudom, hogy napra pontosan számít a vizsgálat ideje. Visszaszámolható az eredmény de nem teljesen pontos így már. Határértékek vannak megadva ennél a vizsgálatnál is azért fontos, hogy mikor mész. Minél magasabb az érték annál kellemetlenebb lehet a helyzet. Ha kétség merül fel további tortúrának lehesz kitéve. Az én orvosom annak idején a lelkemre kötötte a beutaló átadásakor, hogy pontosan tartsam be a kijelölt napot. A Te orvosod nem ecsetelte a dolog fontosságát?
Valóban fontos a vizsgálat idõpontja, de azért nem kell megijedni! Teljesen idõben végzett vizsgálat esetén is elõfordul, hogy bajt jelez az eredmény, mégis teljesen egészséges a baba. Nyugaton sok országban pont azért nem végzik ezt a vizsgálatot, mert sokszor ijeszt rá feleslegesen a kismamákra!
Szia! Attól függ mennyi az a késés. Egyébként a 16-18. hét között kell elvégeztetni a vizsgálatot.
hát ezt nagyon jol tudtad, hogy a kirandulas ideje alatt lesz a teszt idopontja (ami mas idopontban mar nem pontos), akor ezekszerint eldontotted neked mi a fontos egy kiradulas, vagy az hogy megtudd egeszseges e a babád...
Minek kell így beszélni egy kismamával? Nézd nekem az utolsó menzitõl számolva 29 hetes lennék, de igazából csak 26 vagyok, és elég nagy zavar volt még a 16. héten, hogy akkor melyik héten is esedékes a vizsgálat....ha 1 héttel késõbb megyn mi van, semmi, miért kell így lecseszni a másikat...talán ti tökéletesek vagytok????

Azt tervezem, hogy 8 hetesen örökbefogadott cicámat nyaralás miatt - most, 12 hetesen - egy hétre visszaadom "eredeti" gazdijának megőrzésre. Más megoldás sajnos nincs. Hogyan fogja viselni a környezetváltozást? Mi lenne a legjobb megoldás számára?

Legjobb válasz: Én is visszavittem a cicámat az eredeti gazdijához az elsõ nyaralásunkkor. Õt nagyon megviselte, 3 napig nem jött ki az ágy alól. Amikor hazavittem napokig nem állt velem szóba. Most karácsonykor nálunk volt egy vendég cica 1 hétre. Ugyanaz történt, mint az enyémmel. Napokig bújkált. Én azóta, ha nyaralni megyek megkérem valamelyik rokonomat, hogy naponta 2x ugorjon fel etetni, almozni, játszani. Ez a megoldás bevált, így nem kerültek stresszhelyzetbe és örültek, amikor hazamentem. Ehhez viszont az kell, hogy a cicának legyen egy társa, akivel otthon elvannak. Biztos nehéz ezt így megoldani, de mindenképp ez az ideális megoldás a macska szempontjából.

Én is visszavittem a cicámat az eredeti gazdijához az elsõ nyaralásunkkor. Õt nagyon megviselte, 3 napig nem jött ki az ágy alól. Amikor hazavittem napokig nem állt velem szóba. Most karácsonykor nálunk volt egy vendég cica 1 hétre. Ugyanaz történt, mint az enyémmel. Napokig bújkált. Én azóta, ha nyaralni megyek megkérem valamelyik rokonomat, hogy naponta 2x ugorjon fel etetni, almozni, játszani. Ez a megoldás bevált, így nem kerültek stresszhelyzetbe és örültek, amikor hazamentem. Ehhez viszont az kell, hogy a cicának legyen egy társa, akivel otthon elvannak. Biztos nehéz ezt így megoldani, de mindenképp ez az ideális megoldás a macska szempontjából.
Ez a legjobb megoldás a kiscica számára. Inkább a régi gazdija, vagy más állatbarát vigyázzon rá, mint hogy valami állatmegõrzõbe add. Ott lesz a legjobb helyen. Különben is a cicák nem felejtenek, ismerõs lesz neki a hely meg minden. Talán még élvezni is fogja ezt a kis környezetváltozást.
Hogyne emlékezne ettõl ne félj. Mi anno egy hathetes forma kiscicát találtunk a párommal egy péntek este, hazavittük, szeretgettük, de vasárnap el kellett utaznunk vidékre, mert ugye fõiskola-egyetem volt mind a kettõnknek és csak szombat reggel jöttünk haza. Hát ez a kis majomcica úgy örült, mint a veszedelem. Pedig tényleg csak pár napot volt elõtte velünk. utána ez ment még két évig, hogy csak hétvégente volt velünk, hétköznap meg párom testvéreivel volt, de persze a mi szobánkban. (egy házban lakunk, és átjöhettek hozzá játszani) Szóval nem lesz gond, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ! :) Remélem, nem túl kevés az a 4 hét, amit eddig velünk töltött, és a nyaralás után (amikor visszakerül hozzánk) ránk is emlékezni fog... :)

Mennyire nézik jó szemmel az oviban ha ovi kezdés után egy hetet kihagy a gyerek nyaralás miatt?

úgy néz ki csak szeptemberben tudjuk megoldani a családi nyaralást,viszont a gyerekek idén kezdik az ovit...nem tudom mennyire fognak neki örülni az oviban....

Legjobb válasz: ne aggódj ez miatt, nem fognak belõle ügyet csinálni! Annyi pici hátrány lesz a gyerknek, hogy egy héttel késõbb csatlakozik a többiekhez, akik addig már egy picit összszoktak. az enyém az elsõ pár nap után egy hónapig nem ment betegség miatt. semmi gond nem volt utána!

ne aggódj ez miatt, nem fognak belõle ügyet csinálni! Annyi pici hátrány lesz a gyerknek, hogy egy héttel késõbb csatlakozik a többiekhez, akik addig már egy picit összszoktak. az enyém az elsõ pár nap után egy hónapig nem ment betegség miatt. semmi gond nem volt utána!
Semmi gond, a családi program csak jót tehet a gyereknek, oviba járhat még eleget:) Nálunk sem szólnak az ilyenért. Lányomat 2 éve a suli utolsó heteibõl kérettük el nyaralás miatt, máskor nem tudtuk megoldani. Persze az utolsó héten már ott volt.
A kérdező hozzászólása: remélem hogy tényleg nem fognak problémázni, idén kezdik itt az ovit tehát még senkit nem ismernek, bár a fiamnak már csak 2 éve lesz..bízom benne hogy elnézõek leszenk.
nem
Nem.
Ha a tájékoztatóban van ilyenrõl szó, akkor lehet.
Lehet!én véletlenül elkezdtem a következõ levelet szedni(nem részletezném miért). Az orvos tanácsára nem tartottam szünetet. de fontos megjegyezni, hogy egyfázisú fogamzásgátlóra vonatkozik!!!én lyndinette-t szedek.Szóval most fejeztem be a második levelet és várom, hogy megjöjjön, így tolódik a ciklus is, de nem szabad ezt gyakrn csinálni!!
Igen, én is ezt fogom tenni szintén nyaralás miatt:)

A családotokban vannak összeveszések a nyaralás miatt?

Apuka ide menne, anyuka oda, a kamaszok inkább a haverokkal stb. stb. Nálatok ki adja be a derekát?

Legjobb válasz: Nálunk mindenki oda megy lehetõségeken belül ahova akar. Nem kötelezõ együtt nyaralnunk. Utoljára kb 10 évesen volt, de szerintem akkor is itthon maradhattam volna ha akarok.

Nálunk mindenki oda megy lehetõségeken belül ahova akar. Nem kötelezõ együtt nyaralnunk. Utoljára kb 10 évesen volt, de szerintem akkor is itthon maradhattam volna ha akarok.
Persze hogy van, én szívesen elmennék Görögországba de a bartnõm nem hajlandó felszállni.. replülõre, mondta hogy menjünk horvátországba de nekem meg nincs kedvem oda menni.
Sosem megyünk nyaralni, mert 1. nincs rá pénz, 2. nem adnának annyi szabit. Szóval nincs összeveszés, pedig szívesen veszekednék rajta...
Nálunk gyerekkoromban nem volt ilyen soha, mert megvolt a jól megszokott nyaralóhelyünk a Balatonon, mindig oda mentünk. Egyszer elmentünk családilag Olaszországba, abból sem volt vita, örültünk, hogy tudunk menni. Kamasz koromban volt olyan, hogy én nem akartam menni, de egyedül meg nem akartak itthon hagyni (15 évesen). Egy évvel késõbb már ebbõl sem volt gond. Szüleim nyaralni mentek, én meg fesztiválozni. Most már felnõtt vagyok, nincs kivel vitázni, mert egyedülálló vagyok :) Haverokkal megyek Balatonra, ezen nem volt mit vitázni, mert csak annyi volt a lényeg, hogy megfizethetõ legyen, és hogy együtt menjünk :)
http://hu.wikibooks.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Wittizsu/Veszek.. Nyílván más dolgokon is veszekedtek. A nyaralás ajándék az élettõl. Meg kell becsülni. Vegyétek hálával, örömmel, szeretettel.
Nincs! Én megyek, a fárjem marad. Aztán ha futja még, õ megy és én maradok.
én anno mindig örültem, ha anyám elvitt vhova nyaralni. legyen az balaton, vagy erdély, vagy görögország. mertem volna pofázni, jó dolgomban olyan fülest kaptam volna, amit megérdemlek... ha valaki ilyen jól áll anyagilag, akkor kössetek kompromisszumot. egyik évben ide mentek, másik évben meg máshová. egyébként ha a barátom felajánlja, hogy menjünk valahova, és még pénzem is van rá, vagy épp olyan jó arc, h kipótolja a hiányzó összeget, akkor menjünk. ha együtt vagyunk, akkor akárhol jól tudjuk érezni magunkat.
Nálunk nincs pénz , gond megoldva
Irigyellek, hogy ilyen hatalmas problémáitok vannak, amikor más meg éhen halni készül..
Nálunk csak azon vannak veszekedések, hogy mi a fenébõl rakjunk kaját a hûtõbe hónap végén...Szóval nálunk nincs ilyen probléma.
Nincsenek. Van egy-két fix program, ahová mindig megyünk (baráthoz Bajára, barátnõhöz Balatonra...), ezek szinte semmibe sem kerülnek, otthon megfõzünk elõre vagy ott bográcsozunk, még az utazást is sokszor biciklivel oldjuk meg. Külföldön a családdal még soha nem voltunk, hotelben is csak egyszer nyaraltunk, de még jóval a válság elõtt :) Veszekedés sosem volt belõle, mert 15 éves kor fölött aki nem akar, az nem megy. Érdekes módon szinte mindig mindenki jött :)

Nyaralás miatt nem szeretnék szünetet tartani a 2 levél fogamzásgátló beszedése közben. Csak úgy szedjem tovább a 2. levelet szünet nélkül?

Mármint arra gondoltam, hogy ugye akkor nem kell kihagyni azt a bizonyos egy hetet...hanem azalatt kell szedni a másik levéllel...de a másik levél beszedése után ugyanugy szünet...és 1hét után újra szedhetem ugye? Vagy hogyan kell?Mert még soha nem csináltam ilyet...

Legjobb válasz: Elvileg így kell, igen, de számíts rá, hogy ez nem tuti, ettõl még lehet, hogy vérezgetni fogsz...

Elvileg így kell, igen, de számíts rá, hogy ez nem tuti, ettõl még lehet, hogy vérezgetni fogsz...
Nekem ma jön meg és elvileg következõ héten megyünk nyaralni barátommal kettesben! Én sem örülök, hogy menstruálni fogok alatta, de inkább bevállalom, mint hogy megzavarjam ilyennel a szervezetemet még jobban!
Ha elfogy az egyik levéllel, akkor másnap kezd el a másikkal szedni. De nem kell végigszedni, elég, ha csak pl. egy hétig szeded tovább. Felesleges lenne elrontani a nyaralást, ha pont akkor jönne meg! Nem lesz semmi bajod tõle, vérezni sem fogsz, mint itt írták elõttem! Aztán ha tovább szedted pl. egy héttel, megtartod a 7 napos szünetet! Ettõl nem fog megzavarodni a hormonháztartásod! Én is csináltam már ilyet nyaraláskor! Persze nem lehet gyakran csinálni!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszadó:nagyon szépen köszönöm:)

Szeretném 1 héttel késöbbre tolni a menstruációm nyaralás miatt. Hüvelygyűrűt hsználok. Mit csináljak?

A használtai utasításon azt olvastam 4 hétig ha bent marad, nem csökken a fogamzásgátló hatékonyság. Utána kell tartani az egy hét szünetet, utána minden megy a maga útján. Van valakinek tapasztalata? Egyébként ha fogamzásgátló mellett megjön rendesen, akkor 100% hogy nincs baba?

Legjobb válasz: szia! nekem eddig mensi elõrehozására egy dolog vált be: a szeretkezés. Mivel úgy kitágít hogy nekem volt már hogy 4 nappal hamarabb jött meg egy szeretkezéstõl. Remélem segítettem!

szia! nekem eddig mensi elõrehozására egy dolog vált be: a szeretkezés. Mivel úgy kitágít hogy nekem volt már hogy 4 nappal hamarabb jött meg egy szeretkezéstõl. Remélem segítettem!
nemtudom, ezen én is gondolkodtam. szerintem keresd meg a nõgyógyászt ha máskor is van ilyen kérdés (látom hogy két éve tetted fel) ha megjön a menstruáció nem lehetsz terhes. mert ha terhes lennél, a megtermékenyített petesejt beágyazódik ezért nem vérzel.
a kifejlettek biztosan, valószínûleg a kicsik is
Akváriumi halak 3 napig bírják kaja nélkül.Ez még pont belefér.Ha tavi halakról van szó, akkor semmi bajuk nem esik majd.Sokáig bírják kaja nélkül.
kibírják
Egy hetet is kibírnak, ha úgy alakul.
A kérdező hozzászólása: köszöntem szépen :)
Simán. A halaknak 3 nap meg se kottyan.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!