Találatok a következő kifejezésre: Nyáron szülök. után (3 db)

Nyáron szülök. Szülés után mennyi idővel mehetek uszodába, Balatonba stb?

Legjobb válasz: Ja bocs azt nem láttam hogy szülés után mennél.Azt 6-8 héttel szülés után már megteheted.De a termálvízre itt is vigyázz.

Ja bocs azt nem láttam hogy szülés után mennél.Azt 6-8 héttel szülés után már megteheted.De a termálvízre itt is vigyázz.
Ha nincs nyitva a méhszájad akkor mehetsz, de ne sokat, és kerüld a termálvizet, mert az meleg, és a bacilusok, vírusok kedvenc lakhelye.Ha kinyílna a msz. akkor ne menj közös fürdõbe.

A nevelési tanácsadóban a szülő, vagy az óvónő véleményére adnak inkább? Ha a szülő szeretné iskolába vinni a nyári születésű 6 évesét, de az oviban azt mondják, hogy nem alkalmas rá, mert önállótlan (pl. nem pakol el maga után)?

És otthon: ő mossa a pucolt krumplit, a szeletelővel vágja a megpucolt tojást, teljesen önállóan kipakol a mosógépből, kitereget (nyilván nem tökéletes), csipeszel, vállfára rakja a ruhákat és összepárosítja a zoknikat. Ja és nem kötelező, de sír, ha ezeket megcsináljuk helyette. Egyedül öltözik, mos fogat és mosakszik. Az óvónő ezen meg volt döbbenve. Szellemileg, fizikailag, szociálisan alkalmas, imádja a feladatozást, képes sokáig egyvalamire koncentrálni, megvan a feladattudata, a kézügyessége nem túl jó (de a ceruzát helyesen fogja), és kicsit ügyetlen, de ezt lehet fejleszteni. Már szeptemberben elkönyvelte az óvónő, hogy iskolaéretlen.

Legjobb válasz: A nevelési tanácsadóban egyikük véleményére se adnak, hanem az ottani foglalkozások alkalmával alakítanak ki egy képet maguknak, ami alapján el tudják dönteni, hogy iskolaérett-e a kislányod. Vidd el, bár szerintem ha közösségbe nem olyan feladattudatos mint otthon, akkor ráérne még az iskolával. Nem marad le semmirõl. Az óvónõk már sok mindent megtapasztaltak, nagy rutinjuk van ennek eldöntésében. Szerintem ne utasítsd el teljesen azt amit mondanak, persze fogadd fenntartással, és menj a nevelésibe, ha úgy érzed szükséges.

A nevelési tanácsadóban egyikük véleményére se adnak, hanem az ottani foglalkozások alkalmával alakítanak ki egy képet maguknak, ami alapján el tudják dönteni, hogy iskolaérett-e a kislányod. Vidd el, bár szerintem ha közösségbe nem olyan feladattudatos mint otthon, akkor ráérne még az iskolával. Nem marad le semmirõl. Az óvónõk már sok mindent megtapasztaltak, nagy rutinjuk van ennek eldöntésében. Szerintem ne utasítsd el teljesen azt amit mondanak, persze fogadd fenntartással, és menj a nevelésibe, ha úgy érzed szükséges.
50-50% és majd ott dõl el h javasolják e vagy sem de sokkal több tényezõ van ami miatt nem iskolaérett a gyerek am nem olyan nagy baj h nem akkor megy suliba csak 1 évvel késõbb
Szia! Mit jelent ez a megjegyzésed: „Az én gyerekem 4 évesen került közösségbe, és azóta az ég világon semmit nem fejlõdött…”? Mit jelent az, hogy „nem fejlõdött”? Miben kellett volna fejlõdnie? A saját és az ismerõseim tapasztalatai alapján azt mondom én is, hogy nem kelll erõltetni az iskolakezdést. Hidd el, akkor is lehet „topmenedzser” majd a gyerekbõl, ha egy évvel többet játszik, szociálisan fejlõdik, edzõdik az odafigyelésben. Úgy érzem a leírásodból, hogy azt hiszed, az óvónõ rosszat akar a gyereknek, azért nem küldené suliba. De miért tenné ezt? Milyen elõnye származna ebbõl? Teljesen másképp mûködik egy gyerek kétszemélyes helyzetekben, mint közösségben. Nem lehet, hogy az óvónõ azt látja, a közösségben való létet jó lenne még szoknia?
Nálunk mikor probléma volt, el sem olvasta az óvodai szakvéleményt a nevtanos nõ, azt mondta, saját véleményt akar kialakítani. Én bent lehettem a vizsgálaton, gyógypedagógus és pszichológus mondta egybehangzóan, hogy nincs baj a gyerekkel, az óvodában meg szerintük baj van vele, nem tud viselkedni.
ez nem úgy van, hogy a szülõ meg az óvónõ megvitatja... az iskola kötelezõ 6 éves kortól, a nevelési tanácsadó meg megvizsgálja a gyereket, csinál vele teszteket és ha nem talál semmi kizáró okot, akkor mennie kell a gyereknek
Nem az az új törvény, hogy MINDEN gyereknek, aki szeptember 1.-ig betölti a 6. életévét kötelezõ az iskola (kivéve extrém esetekben)? Vagy még nem lépett hatályba?
Én is úgy tudom, hogy 2014-tõl ez lesz! hogy a betöltött 6 évesnek mennie kell, - hiszen kelleni fog a betöltött 3 éveseknek a hely az oviban! - úgy ki fogják penderíteni az összes 6 évest hogy csak nézhetnek a szülõk! és szerintem kevés lesz az extrém eset! hogy maradhat, mivel nem fognak tudni bõvíteni addig!
A nevelési tanácsadó önállóan dönt. Nekünk épp most volt errõl szülõi, az óvodavezetõ behozta a törvényt, hogy az óvoda a szülõ és az óvónõk együttes döntése alapján visszatarthatja a gyereket és nem kell 6 évesen iskolába mennie. Miért erõlteted? Hadd legyen még egy évig gyerek, járhat még iskolába eleget. Pedagógusok sem ajánlják, ott nemcsak napi 45 percet kell odafigyelnie, egy helyben ülni, stb. Hanem sokszor 45 percet és minden nap. Várd meg hogy dönt a nevelési tanácsadó, de én inkább örülnék a helyedben, hogy még maradhat oviban. Szerintem az óvónõk sem véletlenül nyilvánították iskolaéretlennek, nagyon sok szempontot figyelembe kell venniük, ez amiket leírtál kb. a 10-ed része az iskolaérettségnek, olvass utána egy kicsit!
A kérdező hozzászólása: Utánaolvastam. Minden kritériumnak megfelel, az iskolaérettségi teszteket is egész jól megcsinálja, ahhoz képest, hogy 5 éves múlt. "Hadd maradjon még gyerek még egy évig": káros is lehet, ha egy i.érett gyereket visszatartanak, ezt saját magam tapasztaltam. Az én gyerekem 4 évesen került közösségbe, és azóta az ég világon semmit nem fejlõdött (ezt az óvónõ is beismerte, de sajnos még tudatában sem volt ennek! Ennyit az oviról.) Ja, és a nagycsopis, nem évvesztes gyerekekbõl senkit sem akar suliba engedni!!! Ez nem furi?
A kérdező hozzászólása: Muszáj lepontozni a válaszolóimat? Senki nem írt olyat, amiért le kéne pontozni.
Hát ez nagyon jó! Ki az az idióta, aki lepontoz azért, mert kérdéseket teszek fel? Még a véleményért megértem, ha valaki „megharagszik”, de kérdésekért? OMG, mennyi agyhalott jár erre! :)

En szlovakiaban eleek es itt 9 evesek az altalanos iskolak. Minden baratnom ballagas utan (a nyari szunetben) mar mehet diszkoba. De engem a szuleim nem akarnak elengedni. Miierrrtt?

Es azt mar most tudattak velem h csak 18 eves korom utan mhetek, pedig eleg sok idosebb ismerosom is jar, sot gyakran a 23 eves batyam is. viszont azt mar eldontottek h masodikosan a gimnaziumbol amerikaba megyek mint cserediak mivel mindket batyam volt (akkor leszek 16 eves) de ha oda el mernek kuldeni a diszkoba miert nem akarnak elengedni? Legyszi irjatok tanacsokat h hogyan gyozhetnem meg oket

Legjobb válasz: figyu, Sztem sokkal jobb helyek vannak Amerikában. Zsíír. Szüleid nem hülyék és féltenek. Ez normális. Próbáld nekik elmagyarázni, kezdesz felnõni és szükséged van sok mindenre ehhez. Elengedhetetlen az, hogy a barátaiddal elmenj szórakozni. Õk is voltak fiatalok, tudják, mirõl beszélsz. Mondd meg nekik, hogy bízzanak benned és nem csinálsz hülyeséget. És legyen mindig valaki normális, aki hazakísér. Én elõször havonta egyszer mehettem el, ráadásul idõre, aztán kéthetente, végül annyiszor és oda, ahova csak akartam. De addig eltelt 2-3 év és nagyon örülök, hogy ez így volt. Neked is kompromisszumokat kell kötni, szar egy helyzet, de hiába, a legfontosabb, hogy emiatt ne legyenek nagy összeveszések. az szar.

figyu, Sztem sokkal jobb helyek vannak Amerikában. Zsíír. Szüleid nem hülyék és féltenek. Ez normális. Próbáld nekik elmagyarázni, kezdesz felnõni és szükséged van sok mindenre ehhez. Elengedhetetlen az, hogy a barátaiddal elmenj szórakozni. Õk is voltak fiatalok, tudják, mirõl beszélsz. Mondd meg nekik, hogy bízzanak benned és nem csinálsz hülyeséget. És legyen mindig valaki normális, aki hazakísér. Én elõször havonta egyszer mehettem el, ráadásul idõre, aztán kéthetente, végül annyiszor és oda, ahova csak akartam. De addig eltelt 2-3 év és nagyon örülök, hogy ez így volt. Neked is kompromisszumokat kell kötni, szar egy helyzet, de hiába, a legfontosabb, hogy emiatt ne legyenek nagy összeveszések. az szar.
Én 14 éves vagyok és engem se engednének el , azt mondják hogy majd ha 18 leszek és szerintem igazuk is van.Semmi keresnivalója nincs egy kiskorúnak ilyen helyen.
miért nem mész a 23éves bátyáddal? õ vigyázhatna rád vagy legalábbis figyelhetne rád. 15évesen végzel a sulival? ugye jol számoltam? ha 16évesen el akarnak küldeni amerikában akkor miért nem engednek 15évesen a helyi diszkóba? ilyen felállással én elengednéma 15éves lányomat a helyi diszkóba a 23éves báttya felügyelete alatt. (de persze tudom hogy le se sz.rnák egymást a dizsibe, de azért egy helyen lennének és ez valamelyest nyugalommal töltene el. de persze ez csak akkor müködne ha a bátyó megbizható.)
Szia, én is Szlovákián lakom anyámmal, és engem elenged, sot néha még kuld is!! :) De amúgy az apám nem engedne el, mert o nem olyan...Amúgy nem hiszem, hogy csak 18 évesen akarnak elengedni, akkorra még szerintem meggondolják magukat!Vagy mit tudom én, vedd rá oket valamivel, mosogass, takarits, nyalizz nekik egy kicsit, na és persze tanulj jól és meg lesz az eredménye!!!! :) Amúgy hogy tudsz kijutni az USA-ba..??? En is oda szeretnék menni... :)
Ha tudják h vki/vkik vigyáznak rád könnyebben engednek el. Pl. ha lenne olyan fiú akiben megbíznak, vagy a barátnõid.
15 évesen szerintem semmi keresni valód egy discoban. ( Ezt egy 19 éves fiú mondta neked )
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat :) hát vannak ilyen ügynökségek amik ezzel foglalkoznak ... pontosan nem tudom mi a nevük de ha vmit megtudok akkor majd irok :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!