Találatok a következő kifejezésre: Nyáron megyek angol családhoz dolgozni (1 db)

Nyáron megyek egy angol családhoz dolgozni. 4 gyerek +2 szülő. Vettem nekik egy-egy könyvet. Mit írjak nekik a könyvekbe?

Milyen idézetet írjak bele az elejébe? Vagy egyáltalán mit írjak bele? Ha lehet akkor mindenkinek mást szeretnék írni. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Tudsz tobbet azon kivul, hogy 4 gyerek meg 2 szulo? Milyen konyvet vettel nekik? Ha tobbet tudsz roluk, valamint a konyv amit vettel nekik tartalmilag mirol szol, valoszinu ki is deritheto, hogy mit irj bele. Ha vegkepp nem megy...akkor a sablon: Thanks, for the fantastic four weeks! I had the time of my life! It was a great experience. I hope that I'll see you soon in Hungary, Love, xyz

Tudsz tobbet azon kivul, hogy 4 gyerek meg 2 szulo? Milyen konyvet vettel nekik? Ha tobbet tudsz roluk, valamint a konyv amit vettel nekik tartalmilag mirol szol, valoszinu ki is deritheto, hogy mit irj bele. Ha vegkepp nem megy...akkor a sablon: Thanks, for the fantastic four weeks! I had the time of my life! It was a great experience. I hope that I'll see you soon in Hungary, Love, xyz
A kérdező hozzászólása: A szülõknek: Magyarország gyöngyszemei (3 nyelvû könyv /magyar, angol, német/) Gyerekeknekek pedig kifestõ könyveket. Mert azt írták, hogy a gyerekek nagyon szeretnek színezni és rajzolni. Az anya pedig azt írta, hogy szeretnének többet megtudni Magyarországról.
És akkor akarod odaadni, mikor mész, vagy amikor eljössz? Mert az elõzõ hozzászólás a második verzióra jó. Ha mindjárt odaadod akkor én a gyerekekébe nem is írnék semmi mást csak max. hogy "From xy to xy from Hungary". A felnõttekébe is csak hasonlót.
Az elso hozzaszlo vagyok. Sajnos nagyon igaza van az elso hozzaszolonak...en az USA-ban elek es hat igen, nagyon kevesen ertekeltek a dolgokat amit nagy szeretettel ajandekoztam....es igen, a konyakmeggy -amit nagyon nehezen szereztem be - meg mindig ott figyelt vagy 3 ev utan is a szekrenyben... Nekem szarul esett de megtanultam, hogy ez anyagihelyzet es gyereknevelesi taktika eredmenye. A baratnom gyerekei pl. imadnak mindent ami magyar de oket pici koruk ota ismerem. Szoval ne vidd tulzasba az ajandekozast ez tobb mint sok amit viszel magaddal. Erezd jol magad es sok-sok elmenyt kivanok neked iden nyarra!
Azért ne szomorod el ha magasrol lekakilják a könyveidet. én voltam ang´liába és amerikában is au-pair lány, szuper család, mindenem meg volt, de valahogy nekik nem volt nagy dolog ha vittem ezt azt. egyiknél sem. ja de az amerikai családnak nagyon bejött a magyar pálinka. ha vittem csokit vagy valami kis kedveséget jól megköszönték meg minden de talán aztán egyszeresem nyúltak hozzá. amúgy ez nem bunkóság tölük csak mások az értékek.
Bocs a harmadik hozzaszlot akartam irni....I'm on lala land right now....
szia shakespeare sonett http://www.john-keats.com/ amúgy: tudnál segíteni h tudnék kimenni sitterkedni?(priviben)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Székesfehérváron miért van sok cigány? Miért van Székesfehérváron sokkal több cigány a többi városhoz képest?

Minden városban ahol eddig jártam jóformán egy árva cigányt sem látni, de Székesfehérváron hemzsegnek. Miért van ez? Székesfehérváron, hogy-hogy nagyobb arányban vannak cigányok, mint más városokban?

11

Mi a véleményetek a Facebookról? Pozitívumokat, és negatívumokat kérnék, ha nem gond, különválasztva egymástól. Felméréshez kellene.

Nem fogok már a kérdés alá írni, hagyom pörögni, de minden válaszolónak köszönöm, hogy vette a fáradtságot előre is.

4

Régen kik tartoztak a felső (elsőd) osztályba, a közép (másod ) osztályba és az alsó (harmad) osztályba?

Emellett milyen foglalkozásúak tartoz(tak)nak az értelmiségi, a szakképzett és a szakmunkás csoportokhoz?

1

Miért nem szereti Frei Tamás a magyarokat?

A Frei Tamás regényciklust (vagyis a „Megmentő”–t, a „Bankár”-t és a „2015”-öt) végigolvasva, önkéntelenül merült fel bennem a kérdés: miért nem szereti Frei Tamás a magyarokat?
És nem azért kérdem ezt, mert agyonreklámozott thriller-regényeivel bünteti az olvasóit, de legalábbis megpróbálja a frászt beleverni olvasóiba.
Hanem mert a regény főhőseinek és mellékszereplőinek olyan gondolatköre alakul ki, amelyben nagyjából minden ami magyarországi az selejt, középszerű, maradi, vagy legalábbi lúzer bunkó, akiken a dörzsölt, mutyizó kicsiny elit uralkodik, viszont aki elhúz Nyugatra az sztár, feltaláló, kedves és érzékeny, művelt és minden szempontból emelkedettebb, mint hátrahagyott „mocsár”...
És hogy pontos legyek, Nyugatra húznak el, ezek a kedves jó emberek – Frei Tamás regény-szereplői-, mert Nyugat mellett a Kelet, az bunkó, erőszakos és vad. Azt viszont az író ott püföli ahol éri, az oroszokon, de a 2015-ben már az azeriek, örmények, kazahok sem ússzák meg szárazon.
Frei Tamás „feltáró” vagy „leleplező” gondolatköre is nagyjából erre épül: a buta, itthon maradt magyarokat úgy verik át a dúsgazdagok, ahogy csak lehet. A sok elmutyizott pénzzel meg Monacoba, de legalábbis Svájcban élnek dzsentri-életet. És mindenért ők a hibásak Frei szerint, de közben félszóval sem említi, a 20 éve elcseszett „szociális rendszert” amely direkt hatása, hogy segélyből egyesek jobban éltek (6-8 gyerekkel) mint mások munkával (amelyből adózni kellett). Nem, a „tényfeltárás”-ba ez nem illett bele, az elcsúszott szociális juttatások rendszere. Ahogy a kedves „nyugatiak” érdekesebb esetei, mint pl. a kistermelőket megnyomorító franciák által pénzelt állatvédők.
És nézzük meg a Frei feltalálóit. Miket találtak fel? A nyugati, elhájasodott gazdag elit életmódját könnyítő megoldásokat. Ezzel tényleg igazi értéket teremtettek!
De regényen, meg Nyugat-majmoláson túl nem értem a központi kérdést: miért nem szereti Frei Tamás a magyarokat?

3

Észrevettétek, hogy GYK-n nincs 'Tánc' kategória?

Hogyan lehet ezt jelezni az oldal szerkesztői felé? Szerintem jó ötlet lenne egy ilyen témakör.

5

Hogy tudnám megoldani az osztály problémáját?

8. Osztályos vagyok, és egy olyan osztályban vagyok, ahol van két lány és ők valakivel folyton össze vannak veszve (ez az új szokásuk). Múlt karácsony előtt összevesztek 3 másik lánnyal az osztályból, az kb. 2 hete megoldódott, kibékültek, és a tegnap óta velünk vannak összeveszve de úgy, hogy az osztályból minden lány... (18-an vagyunk, ebből velem együtt 4 fiú, és 14 lány) Azért vesztünk össze, mert Halloween-re a tanárnővel cukorral bevont almát készítettünk, és a lányok csinálták, mi is csináltunk kb. 4-et fejenként az elején.... Aztán elfogyott a csoki hozzá, és az egyik csaj kérdezte hogy ki megy el csokiért, mi fiúk el akartunk menni, de erre azt mondják hogy nem lehet ilyesmit ránk bízni... Jó... ezt "lenyeltük", aztán odamentem még hogy "csináljak almát" és erre el kezdtek kiabálni hogy miért nem megyek el onnan... miért lábatlankodok.. és akkor a végére mi voltunk a rosszak hogy miért nem segítettünk... De hogy segítsünk ha nem hagyják??? -.-" és ma egész nap folyt a vita... a suliban bírtam, de már itthon facebookon már nagyon megúntam és ki akartam ezzel a két csajjal békülni... de azt vettem észre, hogy velük nem lehet normálisan beszélni... Bocsánatot is kértem meg minden csak fejezzék már be de minden hiába... Úgy utálom az ilyent hogy nem lehet a dolgokat normálisan megbeszélni... Kérlek, ha van ötletetek hogy hogyan tudom megoldani ezt, segítsetek... Köszi előre is!

4

Számítógépes játékokat miért tartják sokan tabunak (lehet hogy nem jó szavat használtam)?

Azért kérdezem, mert sokan néznek filmeket, sorozatokat, és képesek azokról beszélni egész nap, de ha egy számítógépes játék jön szóba, rögtön lekockázzák az embert, meg hogy egész nap a gép előtt ül. Egy játéknak is ugyanúgy van története és mondanivalója, mint akármelyik filmnek, sőt ott még magad vagy a főszereplő, és interaktívan mutatja be a történetet neked a játék. A sorozatok sem egy részesek, és azokat is sokáig tart megnézni, tehát ez ugyanolyan, mintha a gép előtt ülne valaki. Azok is kitalált dolgok, ugyanúgy nem léteznek. Én nem értem ezt a széles megkülönböztetést Mi a véleményetek?

6

Mi a velemenyetek a nemet emberekröl?

5

A budapestiek tényleg lenézik a vidéki városokat?

Pár hete történt hogy a budapesti ismerőseimet elhívtam Szegedre ahol lakom. Kb. 1 éve ismertem meg őket neten keresztül, eddig találkoztunk 2 alkalommal amikor én mentem BP-re, 3. alkalommal ők jöttek hozzám + egy személy aki nem budapesti.
Bemutattam nekik a várost, az összes nevezetességet megnéztük(de tényleg az összeset), napközben több belvárosi felkapott helyre is elmentünk enni vagy pihenni, voltunk plázákban és éjjel 2 különböző szórakozóhelyre is elmentünk. Az egyik ilyen egyetemi volt a másik pedig egy alternatív stílusú hely. Már amikor megérkeztek baj volt nekik hogy az orrunk előtt ment el a villamos, mondtam hogy 5 percenként jár, mindjárt jön a következő. Már erre is csak pofákat vágtak.. Egész álló nap azt magyarázták hogy ez milyen szar hely, meg hogy tiszta gáz. Ez kicsi, ezúristenmiez?, itt nincs élet ebben a városban (hozzáteszem péntek kora délután jöttek amikor rengeteg ember van a belvárosban, szóval a csúcsidőszakot ott töltöttük és este is fiatalok százai buliztak a különböző helyeken szóval nem értem hogy mit értettek a "nincs élet" alatt) -.-" Szombaton mentek haza (koleszban aludtak) ezért másnap dél körül még sétáltunk kicsit a belvárosban, elmentünk múzeumba mert érdekelte őket egy kiállítás de még azt is csak fikázták hogy "Pesten ez sokkal jobb lenne meg nagyobb meg izgalmasabb".. Hát azt hittem hogy kivágom őket az ablakon.
Igazából szerettem volna lenyűgözni a nagyvárosiakat, megmutatni hogy Budapesten kívül is rengeteg lehetőség van egy kisebb városban is, de úgy tűnik ez nem jött össze...
Egyébként egyetemisták vagyunk 18 felett.

Amúgy azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi vagyok mások tapasztalataira, véleményeire.

7

Hova/hol/hogyan lehet ajándékozni műszaki cikket?

Van otthon egy régi számítógép és nem tudok mit kezdeni vele.
Internetre, irodai jellegű használatra bőven megteszi. (Athlon XP 1800, 768Mb RAM, 17'CRT Monitor) A használt piaci értéke alkatrészekre bontva 6 ezer Ft körül, egyben 4-5 alatt.

Aprón hiába hirdetem senkinek nem kell, pedig ár alatt van. Sajnálnám hulladékudvarba vinni, mert minden alkatrésze megvan és jól működik. Ódzkodom ingyen elvihetőként hirdetni, mert olyan jönne érte akinek nem is kell...

Ha egy valóban rászorulónak akarnám elajándékozni mit tehetek? Van valakinek tapasztalata az ilyen tárgyi adakozással?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!