Találatok a következő kifejezésre: Nyáron megyek angol (5 db)

Nyáron megyek egy angol családhoz dolgozni. 4 gyerek +2 szülő. Vettem nekik egy-egy könyvet. Mit írjak nekik a könyvekbe?

Milyen idézetet írjak bele az elejébe? Vagy egyáltalán mit írjak bele? Ha lehet akkor mindenkinek mást szeretnék írni. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Tudsz tobbet azon kivul, hogy 4 gyerek meg 2 szulo? Milyen konyvet vettel nekik? Ha tobbet tudsz roluk, valamint a konyv amit vettel nekik tartalmilag mirol szol, valoszinu ki is deritheto, hogy mit irj bele. Ha vegkepp nem megy...akkor a sablon: Thanks, for the fantastic four weeks! I had the time of my life! It was a great experience. I hope that I'll see you soon in Hungary, Love, xyz

Tudsz tobbet azon kivul, hogy 4 gyerek meg 2 szulo? Milyen konyvet vettel nekik? Ha tobbet tudsz roluk, valamint a konyv amit vettel nekik tartalmilag mirol szol, valoszinu ki is deritheto, hogy mit irj bele. Ha vegkepp nem megy...akkor a sablon: Thanks, for the fantastic four weeks! I had the time of my life! It was a great experience. I hope that I'll see you soon in Hungary, Love, xyz
A kérdező hozzászólása: A szülõknek: Magyarország gyöngyszemei (3 nyelvû könyv /magyar, angol, német/) Gyerekeknekek pedig kifestõ könyveket. Mert azt írták, hogy a gyerekek nagyon szeretnek színezni és rajzolni. Az anya pedig azt írta, hogy szeretnének többet megtudni Magyarországról.
És akkor akarod odaadni, mikor mész, vagy amikor eljössz? Mert az elõzõ hozzászólás a második verzióra jó. Ha mindjárt odaadod akkor én a gyerekekébe nem is írnék semmi mást csak max. hogy "From xy to xy from Hungary". A felnõttekébe is csak hasonlót.
Az elso hozzaszlo vagyok. Sajnos nagyon igaza van az elso hozzaszolonak...en az USA-ban elek es hat igen, nagyon kevesen ertekeltek a dolgokat amit nagy szeretettel ajandekoztam....es igen, a konyakmeggy -amit nagyon nehezen szereztem be - meg mindig ott figyelt vagy 3 ev utan is a szekrenyben... Nekem szarul esett de megtanultam, hogy ez anyagihelyzet es gyereknevelesi taktika eredmenye. A baratnom gyerekei pl. imadnak mindent ami magyar de oket pici koruk ota ismerem. Szoval ne vidd tulzasba az ajandekozast ez tobb mint sok amit viszel magaddal. Erezd jol magad es sok-sok elmenyt kivanok neked iden nyarra!
Azért ne szomorod el ha magasrol lekakilják a könyveidet. én voltam ang´liába és amerikában is au-pair lány, szuper család, mindenem meg volt, de valahogy nekik nem volt nagy dolog ha vittem ezt azt. egyiknél sem. ja de az amerikai családnak nagyon bejött a magyar pálinka. ha vittem csokit vagy valami kis kedveséget jól megköszönték meg minden de talán aztán egyszeresem nyúltak hozzá. amúgy ez nem bunkóság tölük csak mások az értékek.
Bocs a harmadik hozzaszlot akartam irni....I'm on lala land right now....
szia shakespeare sonett http://www.john-keats.com/ amúgy: tudnál segíteni h tudnék kimenni sitterkedni?(priviben)

Nyáron Angliába megyek - mikor kezdjem el tanulni komolyan az Angolt, ha a levelezőtársamhoz megyek?

Nyáron Angliába megyek, de addig csak hobbiszinten tanultam az angolt. Angol órákra járok, de mivel angol családhoz megyek, ezért jobban el kéne kezdenem tanulni.

Legjobb válasz: Olvass sokat angolul és ha vmit nem értesz, azt szótárazd ki és ha már összegyûlik egy adag szó, azt idõrõl idõre olvasd át, hogy berögzõdjön. Emellett nézzél angol nyelvû programokat, pl. BBC-t vagy angol filmeket eredeti szinkronnal, ez szintén sokat segíthet, hogy elsajátítsd a kiejtést is. Én ezekkel a módszerekkel tanultam meg felsõfokon angolul.

Olvass sokat angolul és ha vmit nem értesz, azt szótárazd ki és ha már összegyûlik egy adag szó, azt idõrõl idõre olvasd át, hogy berögzõdjön. Emellett nézzél angol nyelvû programokat, pl. BBC-t vagy angol filmeket eredeti szinkronnal, ez szintén sokat segíthet, hogy elsajátítsd a kiejtést is. Én ezekkel a módszerekkel tanultam meg felsõfokon angolul.

Milyen angol nyelvkönyvből tanuljak önállóan a nyáron? Gimnazista vagyok, 2 éve tanulom az angolt és egész jól megy.

Azért szeretnék egy nyelvkönyvet,mert a következ? évre ezt vettem fel plusz tantárgynak. Olyan könyvre lenne szükségem,amiben a nyelvtani magyarázatok mellett feladatok és szóanyagok is vannak.(cd is jó lenne hozzá) jah és termeszetesen mindehhez megoldôkulcs,mert anélkül nem jó. Könyvesboptban nézel?dtem van egy pár,de gondoltam ha leírjátok a tapasztalataitokat,könnyebben döntök. Egy másik kérdésem is lenne: interneten keresztül van ,aki ingyenesen tanítana angolt? :) esetleg tanár,vagy aki jól beszél és belefér az idejébe ..

Legjobb válasz: Tehát a könyv címe mellé a kiadó is kellene..rendelés sem akadály,ha nincs boltban.

A kérdező hozzászólása: Tehát a könyv címe mellé a kiadó is kellene..rendelés sem akadály, ha nincs boltban.
Ezt javasolnám: http://bookline.hu/product/home.action?id=15000&type=22&_v=N.. Méghozzá innen tudod megrendelni olcsón :) http://bolt.lexika.hu/?c=2100000088 Noha nincs hozzá cd, szerintem az egyik legjobb, én is ebbõl készülök
English Grammar In Use with key + cd
http://www.libri.hu/konyv/oxford-angol-nyelvtan-magyarazatok.. feladatok is vannak, magyarázatok is + CD :) nekem ez van meg, szerintem egész jó...
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Szt hiszem az oxford melett dontok.:)
uuuuuu én is az oxfordot ajánlom *-*  nagyon nagyon jó könyv nekem is olyan van :) mindenképp vedd meg :D


Jelenlegi állás szerint mit kéne tennem, várni még az Angol fonttal, hátha megy lejjebb vagy most átváltani ha nyárra szeretnék majd kivinni magammal?

Második kérdésem az lenne , hogy hol lenne érdemes ? Körülbelül 250 et váltanék.

Legjobb válasz: jelenleg 375 a font, ez nagyon magas. Viszont ha emelkedik akkor sem lesz sokkal drágább (380 fölé nem fog menni), viszont ha csökken akkor 350-re is lemehet. Én azt mondom várj, én márciusban jöttem ki, januárban akartam váltani akkor 375 volt, de mikor kijöttem akkor már csak 350 volt. Szóval ha vársz és emelkedik akkor is kevesebbet veszítesz mintha most váltod át és utána csökken. Legalábbis szerintem. Én az Örs vezér terén váltottam a sugárban az Exchange-ben.

jelenleg 375 a font, ez nagyon magas. Viszont ha emelkedik akkor sem lesz sokkal drágább (380 fölé nem fog menni), viszont ha csökken akkor 350-re is lemehet. Én azt mondom várj, én márciusban jöttem ki, januárban akartam váltani akkor 375 volt, de mikor kijöttem akkor már csak 350 volt. Szóval ha vársz és emelkedik akkor is kevesebbet veszítesz mintha most váltod át és utána csökken. Legalábbis szerintem. Én az Örs vezér terén váltottam a sugárban az Exchange-ben.

Hol tudna a fiam még idén nyáron angol nemzetközi alapfokú nyelvvizsgát szerezni? Egyáltalán mi ennek a feltétele? Kell valamit kérni az iskolától is? Most 17 éves, középiskolás és nagyon megy neki. Az iskolában azt mondták keresse meg a neten.

Legjobb válasz: keresse meg a neten. rengeteg helyen lehet vizsgázni, szerintem ugyan az alapfoknak semmi értelme (az kb annyi, hogy tud kérni egy pohár vizet) és nem is használhatja semmire. Tegye le a középfokot. Nincs feltétele, jelentkezni kell és kifizetni a vizsgadíjat.

keresse meg a neten. rengeteg helyen lehet vizsgázni, szerintem ugyan az alapfoknak semmi értelme (az kb annyi, hogy tud kérni egy pohár vizet) és nem is használhatja semmire. Tegye le a középfokot. Nincs feltétele, jelentkezni kell és kifizetni a vizsgadíjat.
Úgy, hogy jelentkezik egyre. Az iskolának ehhez semmi köze:) http://www.nyak.hu/ Itt meg tudod nézni milyen nyelvvizsgák vannak.
Dehogy, nem kell alapfokúzni elõtte. Ha 6 éves kora óta tanulja, biztos vagy olyan szinten, hogy sikerüljön középfok, szóval menjen rögtön arra. A vizsgát pedig válassza ki õ, az alapján, hogy milyen típusú feladatok vannak (nézegessen minta feladatsorokat), legyen-e benne fordítás vagy sem, stb.
Hát lenne pár kérdésem: 1. Nemzetközi vizsga alatt nemzetközileg elismertet értesz? 2. Miért kell neki alapfokú 17 évesen? Csak azért, hogy meglegyen a papír? (Mert továbbtanuláshoz nem ér semmit.) 3. Mit jelent az, hogy nagyon megy neki? Mennyi ideje tanulja, milyen intenzitással? Egyébként nincs semmilyen feltétele (azon kívül, hogy idõben kell jelentkezni, és a nem kevés vizsgadíjat befizetni), az iskolától sem kell semmi (miért kellene?).
A kérdező hozzászólása: na ennyit értek hozzá, látjátok?6 éves kora óta tanulja az angolt, a suliban ..egyébként..ja én azt hittem ez úgy megy elõbb le KELL alapfokuzni majd csak aztán jöhet a középfokú...na télleg nem értek hozzá...ez látszik, szégyen vagy sem:(((
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ, már találtunk is emailcimet ahol érdeklõdtünk a részletekrõl...még épp idõben junius 27-ig kell leadni a jelentkezést az augusztusi vizsgához...köszi még 1x:) )))))
Kedves Utolsó válaszoló! Az emelt szintû érettségi már nem ad automatikusan nyelvvizsgát. Ebben biztos vagyok mert én 2009-ben, amikor angolból emelten érettségiztem, akkor nekem 90 % -os eredményemhez nem kaptam nyelvvizsgát. Ennek én utána is jártam és azt a választ kaptam, hogy ezt 2006-ban eltörölték. Csak, hogy a kérdéshez is hozzászóljak (látom, hogy régi a kérdés), szerintem érdemesebb megcsinálni a középfokút. Nem szabad alapfokúval kezdeni, mert sztem az csak annak jó, akinek a munkájához azt kérik, más esetben egyébként felesleges pénzkidobás. Nekem ez a véleményem és a tapasztalatom.
Utolsó: Akkor téged csúnyán átvertek. Azt törölték el, hogy a nyelvvizsgára lehessen emelt szintût kapni!!! Fordítva még mindig megvan. Ha 60% fölé sikerült az emelt érettségi nyelvbõl, akkor az egyenértékû egy államilag elismert középfokú nyelvvizsgával. Az érettségi bizonyítványban van egy oldal, és oda van beleírva, hogy ilyen és olyan jogszabály alapján egyenértékû a nyelvvizsgával.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!