Találatok a következő kifejezésre: Nyáron férjhez A (18 db)

Nyáron férjhez megyek. Hogyan halványítsam a bőrömön a keloidos hegeket? Sajnos egyik menny. Ruha sem takarja.

A felsőtestemen van néhány csúnya heg. A injekciós kezeléseknek köszönhetően szinte teljesen kisimultak, de a helyén a sötét foltok nem tűntek el. Tudtok valamilyen kozmetikumot, amivel el lehet tüntetni? Jó lenne akár egy jó minőségű alapozó is, vagy krém, vagy bármilyen kozmetikai kezelés, ami hosszútávon is megszépíti a bőrt? Előre is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szerintem olyat nem találsz, de amúgy nem értem miért fontos ez. Az esküvõn fogják látni a hegedet? Mert gondolom a leendõ férjetõl nincs rejteni valód. Nem hiszem, hogy találsz rá valami kozmetikai kenõcsöt. Hogy az orvosok mit mondanának azt nem tudom. Szerintem próbálj meg az esküvõdre koncentrálni és sok boldogágot hozzá:)

Szerintem olyat nem találsz, de amúgy nem értem miért fontos ez. Az esküvõn fogják látni a hegedet? Mert gondolom a leendõ férjetõl nincs rejteni valód. Nem hiszem, hogy találsz rá valami kozmetikai kenõcsöt. Hogy az orvosok mit mondanának azt nem tudom. Szerintem próbálj meg az esküvõdre koncentrálni és sok boldogágot hozzá:)
Ha már keloidos, azzal nem tudsz sok mindent kezdeni. A jó hír viszont az, ha a nagy napon mész sminkeltetni, akkor kérés nélkül is lealapozzák a bõrödet a nyakadon, mellkasodon, hátadon, és eltüntetik a nem kívánt dolgokat, amit a ruha nem takar. Egyéb helyeken külön kérni kell. A sógorom kezén nagyon csúnya égésnyom volt, amit nem akar látni a képeken, így egy gyors mûvelettel simán eltüntette a kozmetikus. Vannak olyan alapozók a hétköznapokra, amik maximális fedést biztosítanak. Ezt ismered? http://patikaszentanna.hu/?p=sztanna_textbox&id=73
A kérdező hozzászólása: 9:02-nek. Köszönöm. Nem ismerem a krémet, de mindenképpen kipróbálom. 8:47: A férjem elõtt nem szégyellem, de a vendégség elõtt kellemetlenül érezném magam. Ez egy régi nagy heg sajnos, mint írtam a ruha nem takarja.:((
jaj ne beszéljetek már neki hülyeséget! a dermarolleres kezeléssel tudnak rajta segíteni, meg az ipl-el. a mellkasodon vagy a hátadon van a heg? ezekrõl a helyekrõl nehezebb eltüntethi, de nem lehetetlen elhalványítani, laposítani, kisebbíteni rajtuk. meg használd a contrabutrex gélt, vagy az aloe vera sprayt. nyárig még van pár hónap, simán szebbé teheted. meg menj el egy jó kozmetikushoz, aki szépen lealapozza majd neked. van ilyen fújós cucc, amit a sminkedre fújnak. olyan, mint a hajlakk, azért, hogy tartós legyen. szóval attól sem kell félned, hogy majd leolvad rólad a sok táncolásban kimelegedve.

Nyáron férjhez megyek. A házassági szerződésért mennyit kell fizetni az ügyvédnek?

Legjobb válasz: Az ügyvédek általában, ha vagyonjogi szerzõdést írnak akkor a vagyon meghatározott %-ában határozzák meg a megbízási díjat.

Az ügyvédek általában, ha vagyonjogi szerzõdést írnak akkor a vagyon meghatározott %-ában határozzák meg a megbízási díjat.
a házassági szerzõdés azt jelenti hogy nembízol tejesen a férjedben.egy házzasság alapja a bizalom ha ez nincs meg akkor mitsem ér.hidd el én tudom.mi 2007.08.18-án esküdtünk és nemirtunk semmilyen szerzõrést.
A kérdező hozzászólása: Most bízom benne, de nem lehet tudni mi lesz pár év múlva. Válás, veszekedés... Én a biztosra akarok menni...
Nagyon jól teszed, hogy házassági szerzõdést akarsz.Ez nem bizalmatlanság, ez józan gondolkodás.Mindenkinek így kellene tenni, és akkor nem öldökölnék egymást a váló felek legalább az anyagiakon.Amit bármelyikük bevisz a házasságba, az addig a saját tulajdona marad, amíg nem cserélték másra.Miért kéne válás esetén megfelezni azt a lakást, amit esetleg én kaptam a szüleimtõl?Csak azért mert megházasodtam?Ez nem lenne normális.Az ügyvédi költségekrõl nem tudok adatokat, de ha elkészítitek a szerzõdést, és neki csak hitelesíteni kell, akkor az óradíj költségébe is beleférhet.
Szia! Én kérdezni szeretnék tõled! Közösen egyeztetek meg a házassági szerzõdést illetõen vagy inkább csak te akarod? Ha az utóbbi, a võlegényed hogy fogadta?

8 hónapos babát a nagyira bízhatjuk egy egész hétvégére? Nyáron szeretnénk a férjemmel menni a Hungaroringre, de nem tudom, itthon merjem-e hagyni 3 napra?

Legjobb válasz: 3 napra én semmiképpen nem javasolnám, ahhoz még nagyon kicsi, és megzavarná a 3 napos anyanélküliség. Kétgyermekes anyuka

3 napra én semmiképpen nem javasolnám, ahhoz még nagyon kicsi, és megzavarná a 3 napos anyanélküliség. Kétgyermekes anyuka
8 hónaposan nem olyan picike már. Nyugodtam otthon hagyhatod, csak ne az legyen az elsõ alkalom, hoyg nagyival alszik.
Én nem hagynám. Mivel pont abban a korban lesz, amikor csak az anya jó!


Nem KELL, de azért kicsit etikátlannak gondolom, hogy ne fogadná be a saját testvérét valaki egy ilyen helyzetben.
Szerintem amíg nappalin tanul, és utána is illik támogatnotok. Minden tekintetben. Az a kiskorú a sógorod. Ha senki sem szól, akkor is támogatni, amúgy jogilag nagykorú, nem kell neki gyám, csak 18 éves koráig.
Sajnos a jogi hátterét nem ismerem. A kiskorú a férjed öccse/húga? Mert ha igen, engem nem érdekelne a jog, hanem támogatnám az árván maradt testvéremet a fõiskolai tanulmányai alatt. Ez lelkiismereti dolog. Ezen kívül úgy tudom, hogy tán létezik valami jogszabály, amely pontosan a nappali tagozathoz köti, hogy egy gyereket meddig köteles (?) egy szülõ segíteni, de az a szülõkrõl szól, a gyámság már bonyolultabb szerintem.
Jogilag 18 éves korától nagykorú. Az eltartási kötelezettség az elsõ diploma megszerzéséig tart, amennyiben nappalin tanul. Ha a tanulmányait befejezte, vagy abbahagyta, eltartási kötelezettség nincs. Jogilag. Az más dolog, hogy a tesómat és bármely közvetlen rokonomat korától függetlenül támogatnám, segíteném, ha a körülmények azt megkívánják. A mai világban soha nem tudni, hogy a férj tesója vagy éppen te leszel az, aki rászorul arra, hogy valaki segítsen a megélhetésedben. Nem kívánom senkinek, de nem is lehetünk biztosak abban, hogy velünk nem történik meg.
biztos azon parázol h majd többlet költséggel jár... Fogja kapni utánna a gyámja az árvasági ellátást...
0-14 éves korig gyermekkorú, 14-18 éves koráig fiatalkorú (másrészt 0-18 éves koráig kiskorú) Azért a férjednek küldik a tájékoztatót, mivel õ a legközelebbi felnõtt hozzátartozója.
Ugyan már.. elvileg 18 éves koárig mert onnan nagykorú. De amíg tanul pl a csaláadit is a gyám kapja.
a kiskorú az nem a 14 év alatt? 14 évtõl fiatalkorú nem?
Olyan furcsa, hogy mindkettõnk válaszai le vannak pontozva . Pedig vagy az egyik vagy a másik igaz. Ennek ellenére mindkettõ negatív :D Csak érdekességként megjegyeztem....
A kiskorú 18 év alatti. 18- 25 éves a fiatalkorú....
Sajnálom a férjed testvérét és a férjedet is. Próbáld õket mindenben támogatni, mert az anyagi támogatáson túl mindenkinek nagy szüksége van az érzelmi támaszra is. Természetesen megküldik nektek a papírokat, hiszen ha a szülõk meghalnak, ilyen esetben a testvérek kell, hogy támogassák egymást. Jó, hogy nem egykék, hanem van testvérük, máskülönben ki támogatná a gyengébbik testvért, ha teljesen magára maradna. Szép dolog ugyanakkor tõletek, hogy gondotok lesz a tanulmányaira. Remélem sikerül mindnyájatoknak feldolgozni ezt a traumát.
tetro, azért volt lepontozva, mert egyikõtöknek se volt igaza. amit te írtál, hogy 14 alatt kiskorú, 14-18 közt fiatalkorú, az csak a büntetõjogban van így, de ez családjog kérdés itt. amit a másik válaszoló írt, az simán hibás.

Ha volt férjem toloszékben van, köteles vagyok a gyereket nyáron egy hónapra adni? Nem bízok meg élettársában, nem ismerem.

A válás kimondásakor még mozgásképes volt de tudnivaló volt hogy nemsokára tolópszékhez lesz kötve.Mi a megoldás?Tehát nyári hónapban ennyit ítélt meg a bíróság.

Legjobb válasz: Köteles vagy odaadni neki, hiszen a bíróság ezt megítélte. Ha nem tartod jogosnak az ítéletet, illetve úgy gondolod, hogy a férjed mozgásában történõ korlátozottsága befolyással lehet a láthatásra, akkor indíts pert a láthatás megváltoztatására. De addig köteles vagy odaadni, amíg az az ítélet jogerõs. Amúgy attól, hogy mozgásában korlátozott, attól még nem feltétlen igaz, hogy nem tud gondoskodni egy gyermekrõl. Pláne ha ott az élettársa is. Arról nem is beszélve, hogy véleményem szerint elég diszkriminatív lenne egy ilyen bírói döntés, és tuti, hogy valamelyik jogvédõ szervezet bele is kötne. De ha nem értesz egyet, perelned kell a láthatás megváltoztatására.

Köteles vagy odaadni neki, hiszen a bíróság ezt megítélte. Ha nem tartod jogosnak az ítéletet, illetve úgy gondolod, hogy a férjed mozgásában történõ korlátozottsága befolyással lehet a láthatásra, akkor indíts pert a láthatás megváltoztatására. De addig köteles vagy odaadni, amíg az az ítélet jogerõs. Amúgy attól, hogy mozgásában korlátozott, attól még nem feltétlen igaz, hogy nem tud gondoskodni egy gyermekrõl. Pláne ha ott az élettársa is. Arról nem is beszélve, hogy véleményem szerint elég diszkriminatív lenne egy ilyen bírói döntés, és tuti, hogy valamelyik jogvédõ szervezet bele is kötne. De ha nem értesz egyet, perelned kell a láthatás megváltoztatására.
A kérdés olvasásakor az utolsó válaszadó véleményét osztom egyelõre, de igazából nem tudhatjuk, hogy mit követett el ez a szerencsétlen ember, hogy így kell utálni. Azért mert elváltatok, nem kell feltétlenül rosszban lenni, különösen a gyerekre való tekintettel! Ne legyél önzõ, itt most nem rólad van szó legfõképp!! Vagy ennyire félted a gyereket? Mennyi idõs? Szerintem jó lenne, ha jobb kapcsolatot alakítanál ki az élettárssal, mert a volt férjednek igenis joga van látni a gyereket, így Te is nyugodtabban engednéd el, ha normális a viszonyod az új nõvel. Én nem mondom, hogy szeretni kell, de a gyerek érdekében félre kell tenni az ellenszenvet és az önérzeteskedést. És ha tolószékbe került a volt párod, akkor talán ennél több emberséget érdemelne, biztos van elég baja.
Ne haragudj, szerintem senki nem ítélkezett feletted - ehhez nincs is jogunk! - csak elmondtuk a véleményünket az alapján, amit leírtál. A kommented természetesen más megvilágításba helyezi a dolgokat, de én továbbra is azt gondolom, hogy nem a gyûlölködés fogja megoldani a problémát - még ha nem is érzed teljesen igazságosnak a láthatási jogot. Sosem tudhatod, hogy annak a gyereknek mikor lesz szüksége az apjára - de úgyis mindig Téged fog a legjobban szeretni, tudja õ, hogy minden jót Tõled kapott!
keresd meg a lakóhelyed szerint illetékes gyámhatóságot ezzel a problémával, ha van valami megoldás, akkor õk azt tudni fogják.
Mi van a pasas pénze kell, de mert tolószékbe került nem láthatja a gyerekét? Nincs neki anyja? S igen a felelõsség megoszlik. Mi lesz ha ez az élettárs a felesége lesz. Õ legalább felelõsséget vállat a tolószékes pasiért akitõl te elváltál. Szóval lehet papolni és pontozni.
Igen biztos , h az élettársa sem fogja hagyni hogy a kútba ugorjon a gyerek ha õ együtt marad és gondozza azt az embert..neked meg ilyenkor is a pénz meg még az utolsó boldogságot is elakarod venni tõle a gyerekét......grt
A kérdező hozzászólása: Azzal egyetértek hogy joga van hiszen ez egy bírói ítélet, de feltevõdik az a kérdés hogy ki felel a gyerekért ha valami történik hisz õ nem tud pl.utána szaladni?Az élettársa?Semmi köze hozzá!Õ kell feleljen érte!Hisz a bíró nem említett olyasmit hogy ha tolószékbe kerül megoszlik vagy áthárul másra a felelõsség.Nem diszkriminatív hanem ésszerû döntést kellett volna hozzanak!
A kérdező hozzászólása: Az viszont elég diszkriminatív a gyerekre nézve hogy háromezer ft.tartásdíjat kap azzal a magyarázattal hogy a nyugdíjjazása még nincs véglegesítve...
A kérdező hozzászólása: Mar nem tudom gyulolni, sajnalom mint embert aki fiatalon sulyosan megbetegedett, de annyi rosszat csinalt , amit nem lehet elfelejteni, hisz azert hagytam ott, szinte menekultem annak idejen a pici gyerekkel, azert nem szabad hirtelen valaszokat adni, pl.aki azt irta hogy a penzere faj a fogam, hal'Istennek nem szorulok arra a haromezer forintra es nem kivanom senkinek hogy ateljen szornyu dolgokat, mint sok no aki evekig tur.

A férjem szeretne nyáron kettesben nyaralni, én még korainak tartom. Ki engedjen?

A lányunk 1,5 éves múlt. Szeret a nagyszülőkkel lenni, nem is akarom hogy soha ne aludjon ott, csak korainak tartom. A baj, hogy nem alszik el nélkülünk. Mostanában próbáltuk hogy nagyi etet, fürdet, altat - altatásnál ordít, sír. 20-30 perc után odamentünk mi is, azonnal elaludt. Én így nem merem ott hagyni. Ráadásul a nagyszülők úgy állnak hozzá, hogy erősödik a tüdeje, szóval órákig is hagynák sírni. Férjem viszont nagyon menne, nehéz időszakon van/vagyunk túl. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: a kora alapján már lehetne, de mivel a kislányototk még nem tart ott (nem alszik el nélkületeke, holott ez alapvetõ ahhoz, h nyugodt szívvel másnál hagyjátok éjszakára) én várnék még egy kicsit. mond meg a férjednek, h a közös nyaralásból legyen inkább õszi-téli wellness hétvége. addigra talán változik a helyzet, de ezt most még nagyon megsínylené a babátok

a kora alapján már lehetne, de mivel a kislányototk még nem tart ott (nem alszik el nélkületeke, holott ez alapvetõ ahhoz, h nyugodt szívvel másnál hagyjátok éjszakára) én várnék még egy kicsit. mond meg a férjednek, h a közös nyaralásból legyen inkább õszi-téli wellness hétvége. addigra talán változik a helyzet, de ezt most még nagyon megsínylené a babátok
Mindenki le fog pontozni, vállalom. :) Én otthagynám a babát a nagyszülõkre. Én a férjed véleményét osztom.
És nemtudtok elmenni hármasban nyaralni? Szoktam láttni, hogy az ilyen picik is úgy élvezik, nagyon aranyosak :-) Én még 1, 5 évesen nem hagynám, hogy ott aludjon. Lehet, hogy velem van a baj, de 1 éves koráig nem is hagynám egyedül csak az apjával. 3 éves korától aludhatna a nagyszülõknél. 1-3 éves kora között pedig maradhatna ott egyszer-kétszer amíg elmegyünk sétálni/ moziba/ vásárolni.....
Annyiban igazat adok az elsõnek, hogy ez szerintem még nagyon korai... késõbb mondjuk egy év múlva már simán bevállalnám én is, de még nagyon picurka... és õszintén én nem is tudnám ott hagyni.. vagy vinném magammal vagy várnék még egy évet.
én nem hagynám magára.....szerintem korai ....
Az a baj, ha kiskorában nem alszik ott a nagyszülõknél, nem szokja meg, hogy nem vagytok mindig vele, késõbb nagyon nehéz lesz ott hagyni! Én megértem a férjedet, fontos hogy kettesben is legyetek!
Azért vagytok egy család, hogy ne kettesben menjetek nyaralni! Jézusom, ott birnátok hagyni? Természetes, hogy veletek megy, hiszen a gyereketek, ez nem egy tárgy, hogy bedobjuk a mamáékhoz, és ott elvan, más nem így gondolja, írjatok már!!!!
Én egyet értek az elsõ válaszolóval. Biztos nem mennék a gyerekeim nélkül nyaralni. Persze, kell kettesben lenni a szülõknek, de ismerem a Férjemet és magamat, egy perc nyugtunk nem lenne a gyerekek nélkül, minden gondolatunk náluk lenne. Ráadásul olyan jó látni a gyerekeket, ahogy örülnek az utazásnak, a szállásnak, az új helynek! És igen, azért szültem õket, hogy mi neveljük fel és együtt legyünk, nem azért, hogy bármikor lepasszoljam, mikor terhünkre vannak.
Mi a feleségemmel még a gyerekek elõtt megegyeztünk, hogy minden évben elmegyünk kettesben egy hosszú hétvégére. Igenis, "jár" a szülõknek is egy kikapcsolódás, amikor kettesben vannak, csak egymással foglalkoznak. Sosem éreztük úgy, hogy "lepasszoljuk" a gyerekeket a nagyszülõkhöz, akármikor is hagytuk ott õket. Távol lakunk tõlük, a gyerekek is szeretnek ott lenni, a nagyszülõk is örülnek a lehetõségnek, hogy több napig unokázhatnak. Az el nem alvás ellenére is ott hagynám, elõbb-utóbb úgyis meg kell szoknia, hogy nélkületek alszik el. Az is lehet, hogyha tudja, hogy nem vagytok ott, gond nélkül el fog aludni.
A kérdező hozzászólása: 25: úgy lehetnek ilyenek a pontok, hogy tökmindegy én mit nyomok, ha mindenki más lepontoz... De akkor most gyorsan végigfutok és adok mindenkinek egy zöld kezet :-)
Amúgy kedves kérdezõ, nem kötözködés, meg ilyenek de érdekel: Neked nincs igényed arra, hogy két napot kettesben tölts a férjeddel?
25: Mindenkit lepontoztak, nem csak azt, aki azt írta, hogy nem menne. Szerinted csak a kérdezõ pontozhat? Bocs, de elég buta dolog így, ilyen stílusban nekiesni a kérdezõnek. Ha ennyire számít neked a pontozás, akkor javaslom, hogy a gyerekvállalás, nevelés kategóriába ne nagyon írj válaszokat a továbbiakban. :) :) További szép napot! :)
A kérdező hozzászólása: De igen, lenne rá igényem. Csak úgy nem nagyon menne, hogy közben a lányom utánam üvölt a nagyszülõk meg egyedül hagyják a sötét szobában és rácsukják az ajtót :-(
A kérdező hozzászólása: Az meg nem értem, miért fontos hogy megyünk utána együtt. Ettõl a lányom nem fog könnyebben elaludni a nagyszülõkkel.
Szerintem szoktatás kérdése az egész.Ha mindig odamész hozzá, amikor sír, akkor 4-5 évesen is csak veled fog elaludni...És nyugi, nem fog egész éjjel sírni. A nagyszülõk imádják a gyerkõcöt gondolom, õ is szeret ott lenni.Mi gond lenne?:) 2 éjszaka, 60km különben sem a világ vége. Mi is így szoktunk a párommal.Elmegyünk kettesben, illetve gyerkõccel is. Szerintem menjetek nyugodtan:)
Én mindent csak akkor javasolnék, ha kétely nélkül megy. Ha kétely nélkül tudnál elmenni mellõle, OK. Így ne, mert felesleges. Pszichológusként meg úgy vélem, hogy olyan 5-24 hónapos koruk között általában jobb, ha több napra nincsen távol mindkét szülõ. Én tudatosan ehhez is alakítottam a dolgot, 4 hónapos korában elutaztunk 3 napra (1500 km-rel arrébb), nagyon jól érezte magát a nagyszüleivel, aludt egész éjjel, végig kacagós volt, akkor sem volt semmi, amikor hazatértünk. Hozzáteszem, hogy õ 4 hetes korától a fogzásig fixen aludt éjjel 10 órát, és nappal is olyan volt, mint az óramû, evett-játszott-pihent, bárhol is voltunk. 2 éves koráig nem tervezünk ilyen kiruccanást, bár vakon bízom anyumékban és anyósomékban is. A férjemmel is megbeszéltük ezt, neki is szuper így, azt a szeptemberi utat meg iszonyúan élveztük. Elmegyünk néha vacsizni, sétálni, kávézni együtt, vagy akár egy-egy napra kirándulni, de hat körülre már itthon vagyunk mindig.
Szerintem menjetek el. Lehet, hogy a gyereknek nem ez a legjobb, a viselkedése alapján még nem áll rá készen és te is azt írtad a kérdédben, hogy meg korainak tartod, de enek ellenére gyõzködsz minket, hogy jó helyen lenne a nagyszülõknél. Az lehet, de még kicsi.... úgy érzem, hogy te is menni akarsz csak a férjedre kened...
Nekem ez a lepasszolás szó nem tetszik. Igen lepasszolnátok de nem azért mert útban van hanem mert a házasságotokkal is törõdni akartok, és törõdni is kell vele! valaki kettesbe törõdik vele valaki hármasba/négyesbe. ha úgy érzitek kell ennyi idõ kettõtöknek igenis menjetek nyugodtan. DE talán kicsit késõbb. a leányzónak szerintem még rossz emlék lenne ha otthagynátok, volt ismerõsöm akik szintén elmentek 2napra utána a kislány egy idõre megváltozott le se tudta magáról az anyja vakarni, ha már csak nem látta az anyját sírt hogy jajj megint itt hagy biztos. szerintem várjatok még.
Megmondom õszintén, én nem hagynám még senkire a kora miatt. Mi megbeszéltük a férjemmel, hogy csak akkor aludhat a nagyiéknál, ha már beszél annyira, hogy minden gondját-baját el tudja mondani. Így hiába fogok szülni nemsokára és hiába szeretnék elvinni a 21 hónapos lányomat pár napra (biztos nekem is jól esne a nyugi), nem-et fogunk mondani rá. Viszont ha nyugodt szívvel el tudtok menni, akkor menjetek. Mert annak ugye nincs értelme, hogy este azon járjon az agyad, hogy jajj vajon hány órája sír a lányod...
2 napra????? Menjetek csak ketteseben!
"Ráadásul a nagyszülõk úgy állnak hozzá, hogy erõsödik a tüdeje, szóval órákig is hagynák sírni." A másik helyen meg azt is írtad, hogy rácsukják az ajtót, sötétben hagyják. Én úgy tennék, hogy esetleg próbálkoznék ezt megbeszélni, és kérni õket, hogy úgy altassák, ahogy ti. Kell néhány éjszaka próbaként, különben én biztos, hogy nem dobnám a mély vízbe a gyermekem! Kell a kikapcsolódás, minden szülõpárra ráférne, de nem mindegy, milyen áron!
Kérdezõ, már válaszoltam, figyelj még csak április vége van szinte biztos, hogy júniusig túl lép ezen fõleg ha továbbra is sokat lesz a mamával, és nyugodtan el is mehettek
persze hogy ott hagynám majd a nagyira is kedves kérdezõ....de nem 1.5 évesen ....ezért nem kell lepontozni, ez én vagyok....más meg csinálja úgy ahogy õ akarja... inkább vinném a gyereket és játszanánk együtt... amúgy de, lehet MAJD bõven menni még kettesben is nyaralni mikor a gyerek is megérik erre
A kérdező hozzászólása: Azért nem pedofil gyerekgyilkosokra hagynánk....
A kérdező hozzászólása: A nyaralás 2 éjszaka lenne, úgy 60 km-re a nagyszülõktõl. Együtt is megyünk, hármasban, 2 hétre.
"bedobjuk a mamáékhoz, és ott elvan, más nem így gondolja, írjatok már!!!!" írok :-). az én mamám egy kis faluban lakott és nagyon jó nagyi volt. gyerekkorom legszebb emlékei közé tartozik a nála töltött idõ (ottalvós nyaralások). Az anyukám nem bedobott oda, láttam rajta, h neki nehezebb volt az elválás, mint nekünk gyerekeknek. nem azért aggódott, h ne lennénk jó helyen, hanem hogy hiányozni fogunk neki. de tudta, h nekünk jó kaland lesz és ez így is volt.
Mivel most már egy család vagytok, ezért vinném a gyereket is. Nem azért született meg, hogy le legyen passzolva. A családok nyaraljanak együtt, ezért hívják családnak.
Jézusom, mi az hogy csak hárman mehetnek nyaralni mert van gyerek.???Ezt komolyan gondoljatok? Szerintem attol hogy van gyerek kell az hogy az ember kikapcsolodjon testileg lelkileg agyilag mindenhogy. Mi minden nyaron elmegyunk ketten nyaralni 3 napra ami csak a mi napunk, en nem fogok sajnalni magunktolharom napot azert mert van ket gyerekunk. Elmegyunk eggyutt is a gyerekekkel tobbszor is a nyaron.Szerintem probaljatok meg.meg van egy kis ido nyarig addig lehet szoktatni a mamahoz es a papahoz a kicsit.
Nem érdekel, ha le leszek pontozva... Azért mert van már gyerekünk soha többet nem menjek a férjemmel kettesben nyaralni/pihenni??? Ez abszurd... Azért mert anya+apa lettünk, attól még nõ+férfi is vagyunk!Fontos a kettesben töltött idõ!
A kérdező hozzászólása: Alapból nem tartom bûnnek, hogy a gyerek a nagyszülõvel van. Csak most emiatt az alvás-mizéria miatt. OFF: aki szerint nem szabad ott hagyni, belegondol hogy õ is lesz nagyszülõ? Nem akarja majd, hogy nála legyen pár napot az unokája? Én biztos úgy érezném, hogy nem bízik bennem a gyerekem.
7es vagyok, és csak ki szeretném egészíteni amit írtam! Én is imádtam nagyiéknál lenni kiskoromban, sõt mi az egész nyarat ott töltöttük és nem is akartunk hazamenni :D De ez nem másfél évesen volt, hanem jóval késõbb már ovisok és iskolások voltunk! Szerintem fél év egy év múlva simán meg lehet már csinálni, de most még jelzi a lányod, hogy nincs rá készen... Szóval nem a nagyival van a gond, meg nem is azzal, hogy kettesben szeretnének lenni, hiszen ezek természetes dolgok, hanem inkább az idõzítéssel...
Azt gondolom, hogy itt sok érdekes felfogású ember van.A férjednek igaza van, menjetek nyugodtan nyaralni, addig meg szoktassátok arra a kislányt, hogy a nagyszülõk sokat vannak vele, simán aludt már anyukámnál az akkor 1, 5 éves fiam, mondjuk Õ pici baba kora óta el tud aludni mással is nem csak velünk, direkt alakítottuk így.2 éjszaka nem sok 60km meg aztán végképp.Menjetek mindenképp nyugodtan, a szülõk emberek is, férfi és nõ igényekkel érzelmekkel, szükségük van pihenésre, kettesben töltött idõre kikapcsolódásra, arról nem is beszélve, hogy egy 1, 5 éves már nem csecsemõ abszolút.
Kedves Kérdezõ, a kommented után, miszerint csak két éjszakáról van szó, és hármasban is mentek nyaralni - ráadásul két hétre - így már egészen másképp hangzik. Szerintem teljesen jogos igény egy kicsit kettesben is kikapcsolódni! Persze, hogy a gyerek a család része, de azért ne legyünk már álszentek, hogy nem érdemel meg ennyit apa és anya, aki férj és feleség is..! Természetesen attól is függ, hogy a kislányotok hogy viseli a távolléteteket, de ha nagyszülõkkel jól elvan, nem látom semmi akadályát.
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom, hogy még kicsi. Lehet amúgy, hogy szep szorongása van, mert eddig szépen elaludt, úgy 6-8 hete van ez hogy ott kell ülni mellette és fogni a kezét/simogatni. Õsszel megy a lányunk bölcsibe én meg vissza dolgozni, nem tudom, akkor mennyire fog beleférni.
Én nagyon szívesen hagyom a lányom a nagyszülõkre, imádják és a lányom nagyon jól elvan velük.1 éves, már aludt náluk, szóval én nem tartom korainak, de ha a lányotok nincs el nélkületek, akkor nem mennék.Ettõl függetlenül szoktatni lehet hozzá, szépen lassan, pl. kicsivel többet van a nagyival stb. De én így nem mennék.
A kérdező hozzászólása: Egy-egy napra már volt velük úgy, hogy reggel vittük este mentünk érte. Akkor nem volt gond.
Én így nem hagynám ott a gyereket. Ha elvan a nagyszülõkkel, és rendben megy az altatás, akkor esetleg, de így semmiképp, fõleg hogy írtad, hogy ilyen a hozzáállásuk. Ne essünk át a ló túlsó oldalára, ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy soha többet nem lehettek kettesben a pároddal. Nagyon hamar eljön az az idõ, amikor a gyereketek fog könyörögni, hogy ugyan hagyjátok már magára pár napra :) De ezt az idõszakot most egy picit a gyerekre kell "áldozni", és ha õ nem tud elaludni nélkületek, akkor szerintem kegyetlenség lenne ezzel kínozni. Úgy gondolom, hogy ha valaki úgy dönt, hogy gyereket vállal (ami nem kötelezõ, és nem való mindenkinek), akkor el kell fogadni, hogy egy ideig a baba, kisgyerek igényei lesznek az elsõk, és ezért néha bizonyos dolgokat be kell áldozni, de ez átmeneti dolog, nem tart örökké.
Szerintem az elsõ. Abban dominál legjobban a saját neved, ugyanakkor azt is jelzi, hogy férjnél vagy.
Vassné Kovács Katalin szerintem A másodikban nem látszik a keresztneved, a harmadik túl hosszu
Nekem a Vassné Kovács Katalin tetszik a fenti változatok közül a legjobban.
az utolsó túl hosszú Vassné Kovács Katalint választanám ezek közül amúgy: Vass-Kovács Katalin lenne az én döntésem, mert ez hangzik a legjobban. a saját nevünkkel viszont a Vassné Kovács Katalin hangzik jobban, ha felveszem a leendõ férjem nevét, akkor ez lesz
És ha simán Vass-Kovács Katalin?
Nekem a Vassné Kovács Katalin tetszik a legjobban, én is ilyen formában vettem fel a férjem nevét.
szerintem már alapból a Kovács névvel is kell magyarázkodni, mivel lehet akár Kováts is, az én ismerõseim így írják. Az én nevem egyszerû: Bognár mégis mindig magyarázkodnom kell, voltam már Bogdán, Bodnár...stb Pedig nincs orrhangom... Ha valaki nem akarja érteni, az nem fogja, ha meg úgy van, én alapból mondanám hogy: Vass két s-sel kötõjel KOvács simán cs-vel Katalin... de amúgy ez a név nem is volt a választhatók közt... mint írtam ezek közül az elsõt választanám
A Vass-Kovács szerintem nem jó az õ esetében, mert új értelmet nyer a neve, mindenki félrehallaná, és Vaskovácsnak hinné.
Miért nem elég a Vass Katalin?
A Vassné Kovács Katalinra szavazok én is. Tetszik a Vass Zoltánné Kovács Katalin is, de túl hosszú. A Vass Zoltánné olyan, mintha te megszûnnél létezni, és innentõl már csak "a zasszony" lennél. Nagyon lenézõ. A Vass-Kovács verzióval pedig valóban a Vaskováccsá nemesülés problémája áll fenn, pedig egyébként az egyenrangú, kötõjeles verziót támogatnám.
Vassné Kovács Katalin. Édesanyám is így vette fel a nevét. Azokkal a nevekkel jól is hangzik. Én kötõjelesen fogom, mert a mi neveinkkel meg az hangzik jól. Meg a XY-né ... ... az anyósom volt neve, én meg egy kicsit sem akarok hozzáhasonlítani.
én kötõjelesen vettem fel a férjem nevét. nagyon utálom a né végzõdést, de a saját nevemet is meg akartam tartani, úgyhogy nem is volt kérdéses:) nálunk úgy volt, hogy amikor mentünk az idõpontot lefoglalni az esküvõre, akkor kérdezték hogy akarom felvenni a nevét, és a gyerekeknek mi lesz a vezeték neve. mi augusztus elején mentünk és december elejére kértük az idõpontot. de régen volt már :) 2011-ben:D 27/N
Szerintem nem öreges a Vass Zoltánné. Én is ilyen formában fogom felvenni a férjem nevét, ez egy hivatalos formula. Úgyis a rendes nevem marad meg a hétköznapokban. Vagy jó még a Vass Zoltánné Kovács Katalin, szerintem nem hosszú, hanem szép, legalább is engem nem zavarna.
Én nekem személy szerint a Vass Zoltánné vagy a Vass Katalin tetszene, ha én lennék a helyedben. Én megkérdeztem a páromat, hogy õ mit szeretne, hogy legyen, de õ azt a verziót szeretné, ami a Vassné Kovács Katalin lenne. Így valószínû, hogy így lesz végül a nevem. Azt mondta a párom, hogy ez azért jó, mert a saját szép neved is megmarad, amit a szüleidtõl kaptál, de a férjed neve is mutatja, hogy már hozzá tartozol.
A házasságkötés elõtt meg kell mondani az anyakönyvvezetõnek, mi lesz a neved. De hogy ezt meddig lehet húzni, azt nem tudom. Kérdezd meg, mi az utolsó idõpont, amíg lehet változtatni.
meg kell mondani elõre, sõt a leendõ gyerekek vezetéknevét is
Nálunk úgy volt, hogy meg kellett mondani már elõre az anyakönyvvezetõnek.
A kérdező hozzászólása: A választott nevet meg kell az anyakönyvvezetõnek mondani az esküvõ elõtt, Vagy esetleg az aláirásnál még meggondolhatom magam a név választást illetõen?
Ne utáld a keresztneved, semmi baj nincs vele! :) Amúgy én is a Vassné Kovács Katalinra szavaznék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem a Vassné Kovács Katalin is tetszik, csak az a baj, hogy utálom a keresztnevemet. A Vass Zoltánné azért tetszik mert igy kifejezem, hogy mennyire szeretem a férjemet, csak sajnos túl öreges. Várom a további ötleteket
Vassné Kovács Katalinra szavazok én is. Én is ebben a formában fogom felvenni a férjem nevét 1 hónap múlva :)
Ha neked a Vass Zoltánné tetszik, azzal sincs baj. Én nem vettem fel sehogy, mert nekem nem tetszett. De különben ha Vass Zoltánné lennél, akkor a keresztnevedet meg sem kell mondani, ha nem akarod, ha meg igen, akkor akiknek ilyen a neve, azok mind úgy mutatkoznak be, hogy Vass Zoltánné Kati vagyok. Most, hogy öreges, meg ilyeneket találnak ki, hogy megszûnsz létezni, azzal ne foglalkozz, ha neked valami tetszik.

A férjem szeretne motoros kirándulásra indulni jovo nyáron Lengyelország, Lettország, Balti tenger irányában. Lenne olyan személy/személyek akit ugyancsak érdekelne ilyen jellegu utazás?

Legjobb válasz: Szerintem inkább motoros túrákkal foglalkozó oldalakon nézzetek körül, ott hamarabb találtok hozzá társakat. Engem érdekelne, de a motorom nem alkalmas.

Szerintem inkább motoros túrákkal foglalkozó oldalakon nézzetek körül, ott hamarabb találtok hozzá társakat. Engem érdekelne, de a motorom nem alkalmas.
Maradok Józsi!
Ha nincs kedved vele lenni minek vagy a felesége? :S
Mármint csak ma nincs kedved vagy el akarod hagyni?
A kérdező hozzászólása: Csak ma
ésjé nem csak én vagyok így nekünk is két külön a lakásunk én mindig amikor balhézunk, az enyémben alszom szóval elég egy megsértõdés és én már külön is lehetek viszont ha kedvesen felhozom, hogy szeretnék külön lenni, na abból már azt hiszi hogy megromlott a kapcsolatunk, napok múlva meg már a válásról beszél :( nem tudom milyen a te párod
Ennyire nem ismered a sajat ferjedet? Ezt lehet normalisan kozolni, hogy: elnezest, de faradt vagyok, es ma itthon szeretnek pihenni pl., vagy pedig dolgod van, amit meg beszeretnel fejezni pl.
Ez kiváló, bárcsak néha én is el tudnék igy menni egy másik lakásba!
A kérdező hozzászólása: Csak nem qkarom megbntani na
akkor mondd azt, hogy meglepetéssel készülsz neki éjszakán át dolgozol az ügyön :) aztán találj ki valamit miért nem sikerült és add elõ viccesen


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!