Találatok a következő kifejezésre: Nyáron a utazok (24 db)

Nyáron külföldre utazok. Hol tudnék venni valami műanyag kis jelölőt, amit a kézipoggyászomra tehetnék rá?

Ha egyáltalán van ilyen...pl mint a nagyobb b?röndökön,csak kicsit kisebben.

Legjobb válasz: Én tavaly nyár elején a Rossmann-ban találtam ilyet. Kis mûanyag tok, amibõl egy mûanyag "nyelvet" lehet kihúzni, és arra lehet adatokat írni. Kb 250 ft volt, járt hozzá egy lakat is, ami bár semmire sem jó, szerintem megérte. Egyébként fogalmam sincs hol lehet szerezni, én sem célzottan ezért mentem oda, de érdemes megnézni, hátha most is lehet ilyet túrni a kacatok között. Ha más nem, keress egy "táska" boltot, ahol bõröndöket, sporttáskákat árulnak csak, hátha ott lehet. Illetve mondjuk nagyobb áruházakban vannak olyan részek, ahol lakatokat, utazópárnát, szemvédõt, mindenféle utazáshoz szükséges kacatot lehet venni. Hátha ott is van. Most így hirtelen több ötletem nincs. Ja de... ha pesti vagy akkor vannak ilyen "adveture" üzletek, kifejezetten utazáshoz, kiránduláshoz szükséges felszereléseket, öltözékeket lehet kapni, ilyen helyen is megnézheted, vagy Dechatlonban is. Több ötletem tényleg nincs :D

Én tavaly nyár elején a Rossmann-ban találtam ilyet. Kis mûanyag tok, amibõl egy mûanyag "nyelvet" lehet kihúzni, és arra lehet adatokat írni. Kb 250 ft volt, járt hozzá egy lakat is, ami bár semmire sem jó, szerintem megérte. Egyébként fogalmam sincs hol lehet szerezni, én sem célzottan ezért mentem oda, de érdemes megnézni, hátha most is lehet ilyet túrni a kacatok között. Ha más nem, keress egy "táska" boltot, ahol bõröndöket, sporttáskákat árulnak csak, hátha ott lehet. Illetve mondjuk nagyobb áruházakban vannak olyan részek, ahol lakatokat, utazópárnát, szemvédõt, mindenféle utazáshoz szükséges kacatot lehet venni. Hátha ott is van. Most így hirtelen több ötletem nincs. Ja de... ha pesti vagy akkor vannak ilyen "adveture" üzletek, kifejezetten utazáshoz, kiránduláshoz szükséges felszereléseket, öltözékeket lehet kapni, ilyen helyen is megnézheted, vagy Dechatlonban is. Több ötletem tényleg nincs :D
A kérdező hozzászólása: pesti vagyok amúgy
Nézd meg túraboltban vagy ilyesmi. De bõven elég egy vinyetta is amit megírsz elõre. Mindenképpen tanácsolom, hogy azt a bõröndöt amit a repülõ csomagterébe checkoltatsz, fóliáztasd le érkezéskor. Arra rá is ragaszthatod a vinyettát. Ez azért kell, hogy ne lopjanak szét mint pl. engem! ;) Kb 2000 Ft-ért fóliáznak, szánd rá mindenképpen megéri!
A kérdező hozzászólása: szia!ezt a fóliázás dolgot ott kell kérni a reptéren mielõtt feladod a csomagot?
Igen, általában a "check teremben" van egy gépezet ami ezt csinálja. A táskádra mondjuk alapból raknak "ismertetõ" kódot, ha fóliázod, ha nem. Szerintem ez a kis névcimke akármi abszolút megéri, nem csak a repülõtéren hasznos (illetve ott szinte egyáltalán nem hasznos), de bárhol elkeverheted a csomagod, így legalább bízhatsz abban hogy elõkerül. Én tavaly nagy túra hátizsákkal indultam repülõvel táborozni, és kifelé fóliáztuk a táskámat. Nem fizettünk érte, volt itthon olyan nagy méretû (nem a konyhai) fólia, ami dettó ugyanaz mint a reptéri csak nem kék, hanem átlátszó. Így is megérkezett egyben a csomagom, hazafelé viszont a reptéren sem volt fóliázó, még is megérkezett a hátizsákomra csatolt kisebb hátizsák, hálózsák és pokróc is. Mindegyikre ragasztottak külön azonosító kódot (bár egyben maradt). Ha nincs különösebben értékes dolog a böröndödben szerintem elég egy kisebb lakat ahhoz, hogy ne tudjanak hirtelen kikapni belõle semmit, a névtábla meg sosem árt (jut is eszembe, talán nagyobb papírboltban is érdemes lehet megnézni)
A repülõtéren kis dobozokban vannak ilyenek kitéve a check-in pulton. Innen vehetsz, amennyit akarsz. És szerintem a fóliázás fölösleges. Én egyszer fóliáztattam be és természetesen pont az én bõröndömet akarta a vámos kinyitni. Szólltak a hangosbemondón, hogy hova menjek és hát le kellett szedni a fóliát, hogy bele tudjanak nézni. Azóta nem fóliáztatok és semmi baja nincs a cuccoknak. Sõt! Újabban be sem zárom. Akinek a zoknim és a bugyim kell, vigye. Az értékesebb holmit úgysem adom fel, hanem viszem magammal.
Ja, ha már megérkeztél és tégrd akarnak kinyitni az szívás. De az nagyobb ha a Magyar reptéren szétlopnak, és bizonyos cuccok nélkül érkezel a nyaralásra. Tõlem "csak" egy 30ezer Ft-os szemüveget loptak el. Barátnõmtõl 300 ezer Ft értékben fodrász cuccot! Kifelé van idejük lopkodni, befelé nem, mert arra kevesebb idõ van, hogy lepakolják a gépet! Fóliáztass! Ha meg ellenõríznének! Hát oldják meg! Van késük garantálom
Én sosem teszek ilyeneket poggyászba. Elektromos cuccok mindig a kéziben vannak, azok az értékesebbek, és igaza van az elõttem szólónak. Akinek a fehérnemûim vagy a kopott farmerom kell, hát egészségére! :)

A nyáron Hollandiába utazok kb egy hónapra. Mi elintézni való van előtte itt Magyarországon? 17 éves vagyok

A nyáron Hollandiába utazok kb egy hónapra. Mi elintézni való van el?tte itt Magyarországon? 17 éves vagyok

Legjobb válasz: nem értem, mire gondolsz, miféle dolgot kéne elintézni? azonkívül, hogy személyid v. útleveled legyen?

nem értem, mire gondolsz, miféle dolgot kéne elintézni? azonkívül, hogy személyid v. útleveled legyen?

Nyáron Sidarira utazunk autóval. Hol tudom megnézni, hogy a határokon ill egyéb helyeken mennyit kell fizetni út közben?

Annyi féle variációt beírtam már a google-ba de az istennek nem tudom összeszedni, hogy hol merre mennyit kell fizetni. Mindenféle segítségnek nagyon örülnék! Előre is köszönöm!!!!

Legjobb válasz: Ha még aktuális: http://www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=333Mit csináljak? Az a helyzet, hogy most lesz a vakáció és van egy ló (a Némo <3 ) akit nagyon-nagyon szeretek és a nyárra Magyarországra utazunk ( mert most Belgiumban vagyunk ) és ott töltenénk az egész 2 hónapot.

Az a baj viszont, hogy nem bírom itt hagyni, mert 1-2 éve csak Õt lovagolom és Õ egy elég, szóval olyan ló, hogy harap, néha rúg stb. és kb. az egész lovardában én szeretem a legjobban és félek, hogy teljesen elfog felejteni meg minden .....

Legjobb válasz: a kérdést nem értem. Hogyhogy mit csinálj? Mi a kérdés? Hogy haza utazz-e Magyarországra vagy sem? Gondolom gyerek vagy és ezt nem te döntöd el, hanem a szüleid. Vagy tévedek?

a kérdést nem értem. Hogyhogy mit csinálj? Mi a kérdés? Hogy haza utazz-e Magyarországra vagy sem? Gondolom gyerek vagy és ezt nem te döntöd el, hanem a szüleid. Vagy tévedek?
2 hónap alatt nemfog elfelejteni. Viszont lehet más is kiszúrja magának, legrosszabb esetben eladják.
Elfelejteni nem fog, csak jobban kötõdni máshoz aki majd helyetted törõdik addig vele!

Nyáron a Ryanair-el utazok Bristolba. Neten rendeltem jegyet.1 poggyász árát fizettem ki, de a kézi poggyászért kell külön fizetnem? Amúgy a laptopomat szeretném kézipottyászként felvinni a gépre. Lehetséges ez?

Legjobb válasz: Igen, én a Ryanairrel most jöttem vissza EastMidlands -bõl és mindenkinek kellett fizetni a kézipottyászért. És a csomag amit be check -olsz az csak 15 kg lehet.

Igen, én a Ryanairrel most jöttem vissza EastMidlands -bõl és mindenkinek kellett fizetni a kézipottyászért. És a csomag amit be check -olsz az csak 15 kg lehet.
A kérdező hozzászólása: és mennyit fizettél érte? és ezt lehet a repülõtéren is fizetni? vagy interneten kell megmódosítanom? köszi
A repülõtéren, a check-inkor történõ újabb csomag felvétele sokkal drágább, mint elõzetesen módosítani a rendelésed.

A nyáron utaznék New Yorkba. Kijevi átszállással . Így a legolcsóbb. Aerosvit Airlines - al . Most utaznék 1. nek repülővel. Kicsit sok a várakozási idő . Valakinek van vmi tapasztalata ezen az uton vagy ezzel a légitársasággal / repülőtérrel? Köszi.

Beszélek angolul egy kicsit de a legjobban attól félek h nem fogom érteni ha vmit kérdeznek .

Legjobb válasz: Ha az Aerosvittel repülsz, akkor oroszul is boldogulhatsz, de gondolom az se megy. Ha még van idõd az utazásig (gondolom van), akkor feküdj rá egy kicsit az angol tanulásra.

Ha az Aerosvittel repülsz, akkor oroszul is boldogulhatsz, de gondolom az se megy. Ha még van idõd az utazásig (gondolom van), akkor feküdj rá egy kicsit az angol tanulásra.
Persze beszélnek angolul, és nem csak cirill betûkkel vannak kiírva az információk a reptéren. Viszont nem orosz, hanem ukrán légitársaság, így õk nem oroszok, hanem ukránok (akik beszélnek oroszul is), nehogy leoroszozd õket, mert elõfordulhat, hogy megharagudnak érte.
A kérdező hozzászólása: De az h orosz légitársaság az azt is jelenti h minden ciril betúvel is van irva ? Vagy azért angolul is megy a bemondó meg információ meg ilyenek ? ( Kicsit azért beszélek angolul )
A kérdező hozzászólása: És Valakinek van valami konkrét tapasztalata erre az útra ? És nem tudja vki h ha öcsémmel szeretnék utazni aki még nincs 18 akkor neki is elég a sima ESTA nevezetû papir vagy neki más kell ( valami szülõi engedély hivatalos formában ? ). Köszi
utazz berlinbe az sokkal szebb hely

Külföldre utazunk a nyár elején akkor lesz 15-hónapos a kisfiam. Nyolc órás autóútról van szó mikor menjünk éjszaka vagy elég ha hajnalban indulunk el?

Mindenki azt mondja este a fürdés kajcsizás után,mert úgyis végigalussza az utat.Hát én ebben kételkedem 8-órát végig gyerekülésben aludni nem hiszem,hogy aludna.Tapasztalatok?Szerintetek melyik a jobb megoldás?

Legjobb válasz: Szerintem vagy az esti órákban vagy hajnalban érdemes, mivel nyár elejérõl van szó és addigra jöhet a nagy meleg. Ha nem is alussza végig a 8 órát, mégis jobb lesz, ha nem a nagy melegben utaztok.

Szerintem vagy az esti órákban vagy hajnalban érdemes, mivel nyár elejérõl van szó és addigra jöhet a nagy meleg. Ha nem is alussza végig a 8 órát, mégis jobb lesz, ha nem a nagy melegben utaztok.

Hogy lehet a legolcsóbb repülõjegyet megtalálni az utazáshoz? Nyáron utaznék, de ismerõsökhöz megyek, így variálhatom az idõpontot. Mire figyeljek a repülõjegy vásárláskor?

Legjobb válasz: És ugyan Berlinbe vagy Buenos Airesbe lenne az az út? A legolcsóbb repjegyet a légitársaságok akcióinak a kihasználásával lehet megkapni, de most nyárra Európán kívüli célpontokra ezek az akciók már lezajlottak, az európaiakra még elképzelhetõ pár jó ár. matrix.itasoftware.com-on megkeresed a legjobb árat, van naptár szerinti keresés is, amikor 30 napon belül minden napot végignéz neked, hogy mikor a legjobb ár. Annak függvényében, hogy hova mész, akár még Milánóból vagy Münchenbõl is megéri néha utazni (kijutás vonat/busz), annyival olcsóbb onnan a távoli célpontokra.

És ugyan Berlinbe vagy Buenos Airesbe lenne az az út? A legolcsóbb repjegyet a légitársaságok akcióinak a kihasználásával lehet megkapni, de most nyárra Európán kívüli célpontokra ezek az akciók már lezajlottak, az európaiakra még elképzelhetõ pár jó ár. matrix.itasoftware.com-on megkeresed a legjobb árat, van naptár szerinti keresés is, amikor 30 napon belül minden napot végignéz neked, hogy mikor a legjobb ár. Annak függvényében, hogy hova mész, akár még Milánóból vagy Münchenbõl is megéri néha utazni (kijutás vonat/busz), annyival olcsóbb onnan a távoli célpontokra.
Arra figyelj, hogy olcsón vedd meg. Ez azt jelenti, hogy nézegeted, nézegeted, aztán még mindig csak nézegeted a jegyárakat. Egyszer csak azt fogod látni, hogy most picit olcsóbb. Aztán még olcsóbb. Legközelebb még inkább. Arra is figyelni kell, hogy elkapd a pillanatot, amikor nagyon nagyon olcsó, mert utána már drága lesz. Aztán még drágább.
A matrix jó, utána a hipmunk-on lehet foglalni mert az érti a matrix routing code-jait. Európába viszont a skyscanner jobb, egy csomó ilyen nevenincs fapados biszbaszt megtalál amit a matrix nem.
A kérdező hozzászólása: Kösz a tippeket, Mallorca de Palmara utaznék.
Nekunk a [link] mukodik a legjobban es remek jaratokat, arakat ajanlanak mindig. Szinten rendkivul egyszeru megvenni a jegyeket az oldalaikon.
Mallorca esetében két út van: ha közvetlen járatot akarsz akkor wizzairnél van nyári szezonban jó drágán. Ennél valamivel olcsóbb átszállással menni. Pl Brüsszel Charleroi vagy Barcelonán keresztül, de más is jó lehet. Ryanairnél nézelõdj hova mennek Mallorcarol ahova Budapestrõl is könnyen eljutni wizzair, ryanair, esetleg easyJet vagy épp vonattal, busszal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ha valakinek van még ötlete, kérem írjon.

Milyen casco biztosítást kössünk? Nyáron lenne rá szükség pár hétre. Külföldre utazunk. Ajánlott a biztosítós határozott idejűt, ami 1 hónapra nagyjából 40 ezer forint.

Határozatlan idej?t nem ajánlott, azt mondta, ha azt megkötjük, nem mondhatjuk fel egyhamar. Hogy is van ez? Ja, és a határozatlan idej? 1 hónapra b?ven 10 ezer alatt van.

Legjobb válasz: De minek casco? Utasbiztosítás nem egyszerûbb? Abban vannak olyanok dolgok amik kocsira is fizetnek pár dolgot.

De minek casco? Utasbiztosítás nem egyszerûbb? Abban vannak olyanok dolgok amik kocsira is fizetnek pár dolgot.
A kérdező hozzászólása: De lopásnál az utasbiztosítással megkötött autóbiztosítás nem fizet. És soha nem lehet tudni....
A határozatlan idejû szerzõdés az legalább 1 éves. Felmondani csak pl. érdekmúlás és esetleg díjnemfizetéssel lehet. Persze néhány biztosító (nem mind) akkor is követelheti az éves díjat. A határozott idejû a korrekt megoldás. És azért drágább mert "puszta véletlenségbõl" sokkal több a kár a határozottnál. Köss csak lopáscascot, ha attól félsz és olcsóbb kell, és az jó egy évig. kb a fele az éves díj átlagosan. És azt egészítsd ki az utazásra szóló segítséggel ld: http://kiaszabadba.hu/utasbiztositasok/gepjarmu-segitsegnyuj.. Kellemes nyaralást :)

A barátom két hétre külföldre utazik nyáron haverjaival. Nem örülök neki hogy elmegy, hogy beszéljem le róla?

A helyzet az hogy nem a legszentebb társasággal megy,barátn?je egyik srácnak sincs és valószín?leg végig piálás lenne.Féltem nagyon.De ? ezt nem képes megérteni.Valami ötlet?

Legjobb válasz: sztem sehogy

sztem sehogy
Én is félteném, de fogd vissza magad, különben te leszel a rossz, hisztis, korlátozó barátnõ. amíg odavan, menj te is el valahova 2 hétre a barátnõiddel. jobbat nem tudok...
Szerintem se. Tudod egy ilyen lehetõség mindig tök jól jön, és én sem örültem volna anno, hogy ha a párom ahelyett hogy támogat és mellettem áll, csak ellenezte volna a dolgot! Miért nem mész te is velük? Ha erre nincs lehetõség, akkor is tudtok beszélni bármikor. Ha olyan helyre mennek, internet, ha nem akkor pár perc teló!
Én is azt javaslom, hogy hagyd menni. Két hét nem olyan sok. Az jó ötlet, hogy addig barátnõkkel mész vhova, de arra is van idõ, hogy egy kicsit csak magaddal törõdj. Kényeztetheted magad, ha van kedved, elmész vásárolni, fodrász, manikûr stb... Rengeteg dolgot lehet csinálni, és meglátod, hamar eltelik az a két hét, és nem kell aggódnod sem.
Ha elkezdesz neki hisztizni csak még jobban belehajszolod abba h megcsaljon. Miért ne mehetne szórakozni a bartaival? Ha megcsal akkor meg úgysem õ volt számodra az igazi.. Hagyd békén hadd éljen..ne légy ilyen házi sárkány
fogad el mért kéne lebeszélni mért akarod magadhoz láncolni ha szeret ugy sem csal meg ha éljen szegény srác 21/f
Sztem amit az utolsó mond, az jó nagy baromság és nagyon ciki...
nem mind1 hány évesek vagytok és miota együtt én hiszti nélkül elértem azt hogy párom nélkülem egy estére se megy el, nemhogy 2 hétre...vagy velem vagy sehogy...
Szerintem bérelj fel egy magán nyomozót! Vagy kezdjél el neki sirni hogy menni akarsz velük te is!
Szerintem foglalj ugyanoda szállást és lepd meg egy picit, amikor odaérnek te már ott vagy! A titoktartásra figyelj úgy nagyobbat üt a meglepi!
Sehogy. Ha bízol a barátodban akkor hagyd elmenni. Szerintem te is menj el a barátnõiddel valahová.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!