Találatok a következő kifejezésre: Nyáron érdemes csinálni (6 db)

Nyáron érdemes tetoválást csinálni?

Legjobb válasz: Nyáron csináltattam, mert lábfejemen van és csak papucsban lehet mászkálni. 3 napig kelett fóliázni, bepanthennel kenni (körömvirág krém sokkal jobb mert megnyugtatja a bõrt, zsíros és nem szárad ki) és ClaraSept folyékony szapannal hideg folyó vízben kelett öblíteni 3, éjjel 6 óránként. De ahány tetováló annyi szokás. Én betartottam amit mondott mert egy köcsög csinálta és ha gáz lett volna vele, nehogy az legyen hogy nem ugy csináltam ahogy õ mondta.

Nyáron csináltattam, mert lábfejemen van és csak papucsban lehet mászkálni. 3 napig kelett fóliázni, bepanthennel kenni (körömvirág krém sokkal jobb mert megnyugtatja a bõrt, zsíros és nem szárad ki) és ClaraSept folyékony szapannal hideg folyó vízben kelett öblíteni 3, éjjel 6 óránként. De ahány tetováló annyi szokás. Én betartottam amit mondott mert egy köcsög csinálta és ha gáz lett volna vele, nehogy az legyen hogy nem ugy csináltam ahogy õ mondta.
Nameg a melegben lassabban gyógyul.
nem, mert egy hétig nem érheti víz és napfénytõl is ovni kell.ha at akarod h szép maradjon akkor ne nyárn csináltasd vagy ne menj ki a napra min1 hétig vizbe meg pláne nem, és egy hétig kenni kell bepanthennel ez egy baba popsi krém és segiti a hámsitást, hamarabb gygyul bõr, de köröm virág krém vagy vazelin is jó rá a lényeg hogy ne viz alapu legyen.
azért se jó mert izzadsz és felázik tõle
Nem, nyáron nem érdemes! Kivéve, ha a pincében töltöd a nyarat. :D Nem napozhatsz vele, nem mehetsz strandra, erre MINIMUM 1 hónapot szoktak mondani. És ha 1 hónap után napra mész, akkor 50 faktoros gyerek naptejjel kell bekenni a tetoválás felületét.
Én is nyáron csináltattam, és nem volt vele semmi gond. 1 hét alatt lejött a seb róla és utána sem volt vele semmi gond.Nekem körömvirágkrémmel kellett kennem...
Szerintem teljesen mindegy, hogy mikor csináltatod, ha vigyázol rá. Én is nyáron csináltattam, betartottam mindent, amit kellett. Az igaz, hogy egy hónapig nem érhetin nap. Nekem ezt megkönnyítette, hogy egy kis büfében dolgoztam, és ott nem érte nap, de ezen kívül mindig hosszú nadrágban jártam, és egy hónap múlva már mentem is üdülni.
Itt írják páran, hogy lehet.. Persze hogy lehet, csak nem érdemes, mint ahogy nem érdemes télen úszni a balatonba... lehet, csak megfázol tõle :D Ha nyáron csináltatod, garantáltan szarabb lesz késõbb, hacsak nem -ahogy már írták elõttem- a pincébe töltöd a nyaradat..

Torontoba fogok menni nyáron, és ez lesz az elsõ nagyobb utazásom ami több idõt fog igénybe venni! Aki volt már kint leírná, hogy mit érdemes csinálni abban a 12-14órában?

Tippek és ötletek érdekelnének :) miket raktatok abba a táskátokba amit felvittetek magatokkal a repülõre,vagyis mit érdemes bele rakni,kaptatok ennivalót,innivalót? ilyen dolgok érdekelnének :)

Legjobb válasz: A gépen kkapsz enni inni, én nem vinnék. A gépen van szorakoztató rendszer, nézhetsz filmeket, játhatsz, zenét hallgathatsz. Ha gondolid vigyél egy könyvet, de gondolim aludni is fogsz, szóval nem kell feleslegesen cippekedni ez miatt.

A gépen kkapsz enni inni, én nem vinnék. A gépen van szorakoztató rendszer, nézhetsz filmeket, játhatsz, zenét hallgathatsz. Ha gondolid vigyél egy könyvet, de gondolim aludni is fogsz, szóval nem kell feleslegesen cippekedni ez miatt.
Vigyél egy fejhallgatót (füldugósat, pl, az elég kicsi), mert nem minden légitársaság biztosít ingyenesen. Ételt-italt fogsz kapni (folyadékot nem is vihetsz fel a fedélzetre 1dl felett), könyvet, tabletet, mobiltelefont használhatsz, természetesen ez utóbbi kettõt csak "repülés" üzemmódban, tehát az antenna nem üzemel majd, de játszani pl tudsz rajta. Kispárnát, takarót kapsz majd, azt se vigyél. Ha van szemmaszkod alváshoz, az hasznos lehet, de persze ha nem bírod, nem kell. :) Az elõtted levõ ülés háttámlájában lesz egy kis képernyõ, azon nézhetsz filmeket (magyar szinkronra ne számíts), hallgathatsz zenét, vagy megnézheted egy térképen, hogy éppen hol jársz. Át fogsz repülni Grönland felett, ha ablak mellett ülsz és szerencséd lesz az idõjárással (nem lesznek felhõk), akkor érdemes bámészkodni. Az utazás napján ne divatolj; kényelmes legyen, amit felveszel, hiszen 1 m2-en kell majd eltöltened egy fél napot, ülve. A cipõd kényelmes, laza legyen. Várhatóan kicsit meg fog dagadni a bokád és a lábfejed, ha nem tud hova, szenvedni fogsz. Sokan leveszik a cipõt az út során; ha a szomszédod is csinálja, akkor nem gáz. :) Számolj azzal, hogy nagyon sok vizet fogsz veszíteni, tehát pótold! Valahányszor érkezik a stewardess a kocsival, érdemes kérni egy pohárral. Tudom, hogy nagy a csábítás az ingyen kávé és alkohol (bor, sör) felé, de ne feledd, hogy ezek dehidratálnak, és fejfájósan végigcsinálni 12h-t nem egy leányálom. Tudom, mert eljátszottam; soha többé. :) És a legfontosabb: Nem tudom persze, hogy mikor utazol, de javaslom, hogy már a repülõn kezdj átállni a kanadai napirendre, azaz amikor ott este/éjszaka van, akkor aludj, akkor is, ha magyar idõ szerint délelõtt van. Nem baj, ha nem alszol el, de relaxálj, pihenj csukott szemmel. Ezt egyébhént érdemes fokozatosan elkezdeni az utazás elõtti napokban; este tovább fennmaradni, reggel késõbb kelni. Ha full magyar bioritmussal esel be Kanadába, félõ, hogy a vakáció elsõ pár napját zombiként fogod végigcsinálni. Ugyanez igaz a visszaútra is. Elõre is jó utat, és ha van még kérdés, írj nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon sokat segítettetek :)

Éjszakai fotót hosszú expozíciós idővel nyáron csak digitális géppel nem érdemes csinálni, vagy analóggal sem?

Mármint ugye a CCD vagy a CMOS nyáron túlmelegszik, még 30mp s sorozatképeknél is, és sokat ront a kép min?ségén. ugyanez filmes gépeknél is el?fordul?

Legjobb válasz: Film. Sokkal elõnyösebb. Nem zajosodik, hanem szemcsésedik magas érzékenységnél. Kicsit sem mindegy. Sokkal kellemesebb a szemnek, esztétikus. Nem lesz gond egy 30*40es nagyításnál sem belõle. Itthon is lehet kapni 3200-as filmet. Ilford pl. 3000 Ft táján kapható. Push-sal egészen 25000-ig el lehet menni a gyártó szerint. De ennyi csak nem kell. :) De filmes fotóval kapcsolatban egész jó szakirodalom Baki Péter szerkesztette Fényképészet címû könyv. Vagy ajánlhatom a Sevcsik-Heffele szerzõpáros mûveit.

Film. Sokkal elõnyösebb. Nem zajosodik, hanem szemcsésedik magas érzékenységnél. Kicsit sem mindegy. Sokkal kellemesebb a szemnek, esztétikus. Nem lesz gond egy 30*40es nagyításnál sem belõle. Itthon is lehet kapni 3200-as filmet. Ilford pl. 3000 Ft táján kapható. Push-sal egészen 25000-ig el lehet menni a gyártó szerint. De ennyi csak nem kell. :) De filmes fotóval kapcsolatban egész jó szakirodalom Baki Péter szerkesztette Fényképészet címû könyv. Vagy ajánlhatom a Sevcsik-Heffele szerzõpáros mûveit.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ahogy látom ebben te már nagyon otthonvagy, ha esetleg tudnál adni egy e-mail cimet és ott még tehetnék fel pár kérdést, nagyon megköszönném!


Érdemes diákmunkát csinálnom nyáron?

16 vagyok és fiú,ha elmegyek dolgozni nyáron akkor lesz annak valami haszna a jöv?ben? vagy csak pénzkeresésre és unalom?zésre jó? ha meg nem megyek akkor lesz valami hátránya?

Legjobb válasz: hátránya nem hiszem hogy van...én 19L vagyok és ez lesz az elsõ nyaram amit végigmelózok

hátránya nem hiszem hogy van...én 19L vagyok és ez lesz az elsõ nyaram amit végigmelózok
A kérdező hozzászólása: Akkor még ráérek, köszi :)

Szeretnék vitorlásra és motorcsónakra jogist csinálni nyáron. Hol érdemes? Tapasztalatok?

Milyen feltételekkel lehet?

Legjobb válasz: függ hol laksz.vitorlás Balaton, Tisza-tó Kishajó vezetõi sok helyen.

függ hol laksz.vitorlás Balaton, Tisza-tó Kishajó vezetõi sok helyen.
A kérdező hozzászólása: Pest megyében lakom, de bárhova elmegyek, ha tudok valami olyan helyet ami fixen jó!

Balatonfenyvesre készülünk a nyáron. Ott helyben, és a környéken, kb 50-100 km-es távolságban mit érdemes megnézni, csinálni?

Négyen megyünk. Anya-apa gyerekek. :) A gyerekek 3, és 5 évesek. Vonat, hajó, busz is szóba jöhet a program tervezésénél. Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Fonyódon, és Bogláron (Pest felé vannak) is van kilátó azt mindenképp nézzétek meg, nagyon szép:)) Esetleg hajóval menjetek át Badacsonyba, Révfülöpre, ahol szintén van egy szép kilátó. Lefoglaltátok már a szállást? Balaton párti vagyok 100%-ig, nagyon sokat voltam már arra felé, de Fenyves nem a legjobb hely:S Vannak sokkal jobb helyek ugyanilyen áron. Persze nem lebeszélni szeretnélek, hanem elmondtam az én személyes véleméynemet.

Szia! Fonyódon, és Bogláron (Pest felé vannak) is van kilátó azt mindenképp nézzétek meg, nagyon szép:) ) Esetleg hajóval menjetek át Badacsonyba, Révfülöpre, ahol szintén van egy szép kilátó. Lefoglaltátok már a szállást? Balaton párti vagyok 100%-ig, nagyon sokat voltam már arra felé, de Fenyves nem a legjobb hely:S Vannak sokkal jobb helyek ugyanilyen áron. Persze nem lebeszélni szeretnélek, hanem elmondtam az én személyes véleméynemet.
A kérdező hozzászólása: Egy kedves ismerõsünket látogatjuk meg ott, így mindenképp ez az uticél. Esetleg ajánlhatnál költségileg hasonló helyet, ha esetleg mi is beleszeretnénk a Balatonba! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!