Találatok a következő kifejezésre: Nyári babánk mit (7 db)

Nyári babánk lesz, mit adjak rá? Úgy értem mit viseljen egy ujjszülött az első napoban, hetekben. Mennyire kell itthonra/sétához vastagon felöltöztetni?

Legjobb válasz: nem kell vastagon öltöztetni egy bady kisnadrág de úgyis tudni fogod ha már meglesz vastagon ne öltöztesd mert ha kiizzad könnyebben megfázik

nem kell vastagon öltöztetni egy bady kisnadrág de úgyis tudni fogod ha már meglesz vastagon ne öltöztesd mert ha kiizzad könnyebben megfázik
A baba kb. 36-37 fokból jön, tehát az elsõ napokban taán igényli is a meleget. Utána hozzászokik a kinti klímához. Azt gondolom, igaz a mondás, miszerint egyel több réteg legyen a babán, mint amit te viselsz. Tehát ha te legszívesebben a bõrödet is levetnéd, a picinek se kell több, mint egy rövid ujjú body vagy egy kis napozó. Odabent a házban ha hûvösebb van (ez ugye nem igaz a panellakás 4. emeletére) lehet a body fölött egy ujjatlan rugi és kis zokni. Ha alszik, mint mindenkinek, neki is csökken a hõmérséklete, tehát egy vékony takaróval takard be mindenképp. Lehet, hogy elég egy textilpelus, lehet, hogy kellemes neki egy vékony pléd. Könnyen ellenõrizheted, nézd meg a kis kezét-lábát, ha hidegnek érzed, akkor takard be pléddel. Ha a tarkója, buksija izzad, akkor viszont melege van, vegyél le róla valamit. Amúgy pedig hagyatkozz az érzéseidre, tudni fogod, mi a jó a babókádnak.

Nyaron szulo kismamaknak miket erdemes vasarolni a babajuknak?

Gondolok itt polyara,kis sapira es egyeb melegebb holmikra.Amugy junius 29-re varom a kicsimet es az utan meg ket meleg honap kovetkezik ezert kerdeztem.Elore is koszi a valaszokat.Mindenkinek jo babavarast!

Legjobb válasz: Hát ha a tavalyi nyarat vesszük alapul, akkor a legszélsõségesebb ruhatárra lesz szükséged. De alapból ha tényleg jó idõ van akkor sok-sok body fog kelleni. A pólya jó meleg, nyáron elõg egy pelussal, vékony takaróval betakarni a bábákat.

Hát ha a tavalyi nyarat vesszük alapul, akkor a legszélsõségesebb ruhatárra lesz szükséged. De alapból ha tényleg jó idõ van akkor sok-sok body fog kelleni. A pólya jó meleg, nyáron elõg egy pelussal, vékony takaróval betakarni a bábákat.
Én tavaly májusban szültem a babámat, és nem volt sok meleg cucca.Sztem március körül érdemes körül nézni, amikor már jönnek a nyári garnitúrák(Tesco, C&A, H&M).Fogtam a kelengye listát-a neten is találsz, nagyon praktikus dolog, érdemes magaddal vinned-és az alapján vásárolni.Én plüss dolgokat nem vettem, nem is tetszik, és melegnek is találtam.Kardigánt, vékony sapit, 2 részes együtteseket(rövidet, hosszút), talpas nacikat, hosszú és rövid ujjú bodykat, polókat vettem.Az én babámnak nem volt és most sincs rugija, mert én nem szeretem.Remélem segítettem.Boldog babavárást.2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat.Sokat segitett.Jo babavarast:) !
Szeritem fõleg rövidújjú bodykat vegyél, s pamut vékony hosszú újjú, kezes lábas rugdalózókat. Plüssbõl is vehetsz 3-at, ha hûvösebb lenne, s 62-es méretet vásárolj, mert az sokáig jó, az 56-ost hamar kinövi, ha nagyon lógnak rajta a ruhát akkor is lehet venni párat, s sok 62-es is kisebb az átlagnál, azokat adod majd rá elõbb. Ha szeretnél már vásárolgatni, ezekbõl most akciósan tuti találsz cora-ban, auchanban, ott jóminõségû, szép dolgok vannak, s most 1000 ft- átlagban. Majd ha bejönnek tavasszal a nyári ruhák, akkor majd napozókat vehetsz neki, de fõleg 100% pamutot, mert ha meleg lesz, nagyon bele tud majd izzadni a mûszálasba.

Nyári babák anyukái? Július elején születik első babánk és nem tudom, hogy mit kellene tartalmaznia a kezdő babakelengyének?

Olvastam már, hogy mire lehet szükség, de a véd?n?m azt mondta, hogy hol van az még, a családban és a barátoknál meg csak téli babák vannak. Tehát érdekelne, hogy mit érdemes, mib?l mennyit és milyen méretben. Köszönöm.

Legjobb válasz: Szia, vegyél 2-3 db 56-os rövid ujjú bodyt, 5-6 db 62-es bodyt. Pár db rugit is, mondjuk 1-2 56-ost, 3-4 62-est. Esetleg 1-2 vékonyka zoknicska a bodyhoz. Én más ruhát tuti nem vennék nyárra. Kardigán, pulcsi, vastag rugi teljesen felesleges. De ha mégis beütne a minusz július közepén, még mindig elugorhat a férjed/anyukád/barátnõd... melegebb ruciért. Legyen egy kis bébiplédecske, jó sok textilpelenka... Most csak a ruhákra voltál kíváncsi, vagy egyéb kelengyére is? Remélem tudtam segíteni.

Szia, vegyél 2-3 db 56-os rövid ujjú bodyt, 5-6 db 62-es bodyt. Pár db rugit is, mondjuk 1-2 56-ost, 3-4 62-est. Esetleg 1-2 vékonyka zoknicska a bodyhoz. Én más ruhát tuti nem vennék nyárra. Kardigán, pulcsi, vastag rugi teljesen felesleges. De ha mégis beütne a minusz július közepén, még mindig elugorhat a férjed/anyukád/barátnõd... melegebb ruciért. Legyen egy kis bébiplédecske, jó sok textilpelenka... Most csak a ruhákra voltál kíváncsi, vagy egyéb kelengyére is? Remélem tudtam segíteni.
elsõ vagyok, nagyon sok babakelengye van a neten, válogass onnan :) pl: http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php Innen ki tudod válogatni, mi az ami nem kell, pl a téli cuccokat.
A kérdező hozzászólása: A ruhák volt a fõ irányvonal, de természetesen minden érdekel.
A mi kezdõnk: két rugi, ujjatlan, 2rugi ujjas, vékony. Bodyk(nem tudom mennyi volt, sok), 1-2hosszúujjú, napozók, abban imádott lenni. tetra pelus, nyálnak, takarónak párnának, alvó ronygyinak, kifogó/törcsi, plédecske vagy hálózsák(vékony textil) Méretek, nálunk most lett eltéve az egyik 56os rugi(7hónapos a fiam) az a legjobb ha úgy vásárolsz, hogy egy hétre a ruha, minden nap tiszta ruhácska, és plusz 3 db mindenbõl a balesetekre.
nekünk is június elején születik a Babánk. mi azért beszerzünk pár kicsi sapit is, persze csak azt a nagyon kis vékonyat! boldog Babavárást!


A rövidszőrű kutyámnak télen, nyáron hullik a szőre. Elég sokat kell utána takarítani. Ezzel nincs semmi gond, csak az, hogy babánk van és egy légtérben vannak. Mit lehetne ellene tenni? Felsöprök 5 perc múlva már találok kutyaszőrt a padlón

A kutyust nem szeretném elajándékozni ez miatt, úgy hogy ezeket a tanácsokat nem kérem. Köszönöm.

Legjobb válasz: milyen gyakran fürdeted,fésülöd? havaonta 1x lehet fürdetni,csak fontos,hogy minõségi termékeket használj(tehát nem fressnapfos,tescos Bobi,Panzi stb..)hanaem pl. az itt kaphatók: www.zanni.hu én is itt vásárolok. naponta érdemes átkefélni,illetve a fent említett boltban tudnak segíteni,sokféle homeopátiás,egyéb készítményük van,szinte minden problémára,szerintem menj el,vagy hívd fel õket.

milyen gyakran fürdeted, fésülöd? havaonta 1x lehet fürdetni, csak fontos, hogy minõségi termékeket használj(tehát nem fressnapfos, tescos Bobi, Panzi stb..)hanaem pl. az itt kaphatók: http://www.zanni.hu én is itt vásárolok. naponta érdemes átkefélni, illetve a fent említett boltban tudnak segíteni, sokféle homeopátiás, egyéb készítményük van, szinte minden problémára, szerintem menj el, vagy hívd fel õket.
Segíthet, ha veszel egy sûrûbb mûanyagkefét, vagy kutyasimogató kesztyût, és azzal reggelenként odakint végigkeféled a kutyát. Utána már nem fog annyira hullani a szõre.
Szerinted mit lehetne tenni??? Semmit... A rövid szõrû kutyáknak hullik a szõrük, ez van. Ezt a kutya megvétele elõtt kellett volna végiggondolni.
A kérdező hozzászólása: Nem vettem, hanem kaptam, és nem segítettél semmit. :P
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat. Mindenképp kipróbálom. Hátha segít.
Ellenõriztetni kell a bûzmirigyét a dokival, attól is hullik a szõre ha tele van. Vehetsz még vitamint, ami a bõrére és szõrére való(Lavet pl:)

Tavaly nyáron házasodtunk, és még nincs babánk. Elkezdődtek a kivizsgálások, és megtudtuk, h gondok vannak, nem tudom, mikor lesz végre baba (ha sikerül egyáltalán).Hogy lehet ezt kibírni?

Házasságkötésünk óta mindenki a baba témával piszkál, f?leg, h körülöttünk egyre több pár babát vár. Kérdezgetik, mikor lesz baba, meg piszkálnak, hogy ne húzzuk már olyan sokáig, nem 35 évesen kell szülni, stb. Kezd elegem lenni. Mit válaszoljak? Eddig azt mondtam, h lassan tervezzük. Már eltelt majdnem 1,5 év, ez nem állja meg a helyét, újabban azt szoktam mondani, h még pár évet várunk vele, éljük az életünket, utazgatunk.. Közben medd?ségi centrumba járunk.. Volt valaki hasonló helyzetben? Mi a teend? ilyenkor?

Legjobb válasz: Próbálj meg nem foglalkozni a körülötted lévõ emberekkel. Ez a ti életetek, és igazából senki másra nem tartozik, hogy mikor lesz gyereketek. Van egy nagyon jó dokumentumfilm, ami veletek hasonló cipõben járó párokról szól. A címe: Sejtjeink, nézd meg, hátha erõt ad. Egyébként pedig sok sikert kívánok nektek!!

Próbálj meg nem foglalkozni a körülötted lévõ emberekkel. Ez a ti életetek, és igazából senki másra nem tartozik, hogy mikor lesz gyereketek. Van egy nagyon jó dokumentumfilm, ami veletek hasonló cipõben járó párokról szól. A címe: Sejtjeink, nézd meg, hátha erõt ad. Egyébként pedig sok sikert kívánok nektek!!
Szia! Teljesen megértelek. Mi négy és fél éve vagyunk házasok. Igaz most terhes vagyok, 38 hetes, de nálunk is gondok voltak. Egy ideig nem is terveztük a babát, persze nálunk is mindenki várta hogy mikor lesz. Eleinte azt mondtuk, hogy nem csak ezért lehet összeházasodni. Aztán elkezdtünk vágyni egy babára, akkor nem jött össze. Fél év után kivizsgáltak minket, kiderült mi a baj és nem is lehet a klinika nélkül megoldani. Nálunk csak egy nagyon szûk kör tudja, hogy ott fogant a baba. Hál isten elsõre sikerült, de nem volt egyszerû a várakozás, mert minden vizsgálat idõ, minden eredményre várni kell, és a központban is van egy havi limit. Szóval a várakozás a legrosszabb, de egyetlen egy dolgot tudok javasolni: ne az idõvel foglalkozz, és képzeld el hogy elsõre sikerül. NE azt mondogasd hogy de jó lenne, ha sikerülne, hanem hogy tudod hogy sikerülni fog. Kívánom, hogy így legyen. Kitartás
Nekünk ugyanígy volt, esküvõ után mindenki ezzel piszkált, ami nagyon fájt, mert mi is meddõségi centrumba kellett, hogy járjunk.Majdnem ráment a házasságunk a gyermek utáni várakozásra, de végül elsõre sikerült, szóval ne adjátok fel!!!A legfontosabb a pozitív hozzáállás.Nem könnyû ilyenkor más gyerekéhez, terhes nõkhöz "normálisan" viszonyulni, én például meg is mondtam minden barátnõmnek, hogy kész, eddig bírtam, hagyjanak békén... Szóval sok erõt kívánok és azt javaslom, csak magatokra, a kezelésekre koncentráljatok, ne mások rosszindulatú megjegyzésein rágódjatok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ha jól értettem, az utolsó két válaszolónak lombikkal lett végül babája.. Erre mennyit kellett várni? Igazatok van, tényleg a várakozás a legrosszabb.. Nekem nincs kétségem afelõl, h ha lombik lesz, az sikerülni fog, csak tartanánk mát ott!!
az én vígaszom: piszkáltak engem is, én mindenkinek nyíltan elmondtam mi a probléma, egy idõ után teljesen megnyugodtam. mire menni kellett a lombikra, kiderült, h terhes vagyok. és ez történt még 3 kedves barátnõmmel is. mindegyikõnknél volt probléma, de legnagyobb gond a dokim szerint az, h a stressz hatására a szervezet saját magát bünteti= nehezíti a teherbeesést. sok szerencsét.
Szia!Mi szeptemberben házasodtunk össze, karácsony óta próbálkozunk, de eddig semmi.Állandóan megy a kérdezgetés, fõleg a nagyszülõk részérõl.Eleinte normálisan válaszolgattam, aztán besokaltam.Azóta azt szoktam válaszolni a mikor jön a baba kérdésre, hogy nem tudom még nekem sem szólt, de ha fog értesíteni fogom róla.Na azóta nem piszkálnak. Egyszer nekünk is lesz babánk.Kitartás!
Hát látom nem vagyok egyedül, már lassan úgy éreztem, hogy a sors külön büntet még ezekkel az ostoba kérdezõkkel, mert nagyon kellemetlen tud lenni.Aztán egy nap begurultam és elhatároztam, ha vki még megkérdi, visszakérdezek miért akarja tudni? Próbáld csak ki azután õ lesz igazán zavarban.Elvégre senkinek semmi köze hozzá, az érintetteknek meg maj szólunk idõben.Fel a fejjel, egyszer hátha nekünk is összejön.
szia, második vagyok, igen lombik volt. hát az elsõ vizsgálatoktól a kezdésig kb három hónap volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat, ki fogom próbálni! És persze reménykedjünk..

Akiknek nyáron lesz egy éves a babája, mentek nyaralni? Hova? És mit kap a kicsitek szülinapjára?

Legjobb válasz: Pont a szülinapja után megyünk majd az elsõ nyaralásra. A zempléni hegyekbe bérelünk egy házikót. A programlehetõségek: libegõ, bob, kisvasút, horgászat, nagy séták az erdõben. Talán a sétákat és a kisvasutat ki is próbáljuk. Nem trópus és nem is szuperizgi, de úgy gondolom élvezni fogja. Nagyokat fog nézelõdni és aludni. Nem gondolkodtam még az ajándékán végülis több mint 3 hónap van addig.

Pont a szülinapja után megyünk majd az elsõ nyaralásra. A zempléni hegyekbe bérelünk egy házikót. A programlehetõségek: libegõ, bob, kisvasút, horgászat, nagy séták az erdõben. Talán a sétákat és a kisvasutat ki is próbáljuk. Nem trópus és nem is szuperizgi, de úgy gondolom élvezni fogja. Nagyokat fog nézelõdni és aludni. Nem gondolkodtam még az ajándékán végülis több mint 3 hónap van addig.
Mi 14 hóssal voltunk nagyon messze nyaralni, 10 óra repülöút +átszállással, és trópusi környezet. Szuper volt, de nem olyan mint gyerek nélkül. De lányunk imádta hogy egész nap homokzhatott, meg pancsizhatott. akárhova mentek a naptej 50 faktoros legyen és mindig kenjed még árnyékban is.
Június elején lesz 1 éves, és a hónap végén indulunk 1 hétre olaszba. Szerintem élvezni fogja, mert járunk úszni, azt is nagyon szereti Szülinapjára homokozót kap, hintát, dömpert, kismedencét.
Júniusban lesz 1 éves a kislányom, és valószínûleg megyünk nyaralni, olyan helyre ahol termál vizes strand van, van egy 4 évesünk is, neki lesz ott gyerekmedence, a kicsinek meg viszünk kis babacsónakot, és abban visszük be a vízbe. Aludni faházban fogunk. A szülinapjára még nem tudom mit kap...
Mindkét gyerekem nyári, a harmadikat is most júniusra várom. :-) Mindig mentünk már a pár hetes újszülöttel is nyaralni - egyévessel voltunk már szállodákban, wellness helyeken... Idén a 4 éves, 2 éves és újszülött gyerkõcökkel a Balatont tervezzük, lakókocsit bérelünk. Ajándék: a lányom anno medencét kapott, fejlesztõ játékokat, a fiam tolókaros triciklit.
A kérdező hozzászólása: Mi most azon gondolkozunk, hogy csak itthon menjünk el valamerre, vagy be merjük-e vállalni Olaszországot? Már évek óta vágyunk tengerpartra, de sosem jött össze. Tök jó ötlet lenne a hinta, meg homokozó, csak sajna mi lakásban lakunk. :( Ha van valakinek valami jó ötlete egy kis lakásban lakó egy évesnek...???!!! Köszi a válaszokat!

Mit vigyünk majd nyáron 14 hónapos babánkkal a balatoni nyaralásra?

A 3 órás kocsiútra milyen játékot javasoltok?

Legjobb válasz: Én csak azt tudom javasolni, hogy mindenképpen alvásidõben menjetek. Akkor a 3 órás útból legalább 1,5 órát alszik... Gondolom akkor már csak napi 1-szer fog aludni dél körül. Ha 10 körül indultok, akkor már elég álmos, és jó esetben végigalussza az utat.

Én csak azt tudom javasolni, hogy mindenképpen alvásidõben menjetek. Akkor a 3 órás útból legalább 1, 5 órát alszik... Gondolom akkor már csak napi 1-szer fog aludni dél körül. Ha 10 körül indultok, akkor már elég álmos, és jó esetben végigalussza az utat.
Igen, alvásidõben menjetek, ha meg felébredt és nyüszköl kicsit megálltok nyújtózni, nektek is jól fog esni.Én fiam-14 hós lesz-imádja a képes könyveit, sokszor hozza, h nézegessük, mutogatunk mi-micsoda, szerintem azzal letudnád te is kötni a figyelmét. Hová mentek?Mi is Balcsira indulunk majd, nem tudom merre lenne a jobb.Déli part?Szállásotok hol lesz?Bocsi off, d köszi!
A kérdező hozzászólása: Balatonkenese: Körmendy apartmanház, július 16-tól. A könyvekkel le lehet kötni õt is, imádja. A nyaralásra mit visztek? Vagy mit ajánlotok?
Elõzõ vok.A kérdést a játékokra gondolod?Ha igen, homokozó felszerelés, labdák, pár kedvenc játék-plüss katica, kisautó-ez-az, pár lapozgató és ennyi.Mamák vidéken laknak, ha megyünk akkor napokra, így már rájöttem nem kell sok játék, meg hát elvan õ mindennel.Kavics szedegetés, hangya nézés ilyenekre gondolok, meg mindig talál vmit amivel eltölti az idejét-mostanában a fém szûrõm a sztár. Ha általánosságba gondoltad, akkor sok ruha, minden létezõ gyógyszere-lázcsillapító, orrcsepp, minden ilyen-lázmérõ, orrszívó-porszívó, és ami neki külön kell-saját törölközõ, fürdetõ, ilyenek. Én ahogy nézegetem Balatonszárszó lesz, nagyon jónak tûnõ strandjuk van-igazi bababirodalomnak tûnik :) ! Remélem tudtam vmit segíteni.
A kérdező hozzászólása: Igen, sokat segítettél. Mi voltunk Szárszón, igaz még baba nélkül, de nagyon jó volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!