Találatok a következő kifejezésre: Nyákdugó távozása ha (6 db)

Ha nem látom a nyákdugó távozását és a hasam sem szállt még le akkor nem várható a szülés?

Ez a kettő előfeltétele? 2-3 hete jóslófájásaim vannak, kezdek fáradni.

Legjobb válasz: Hivatalosan nem "elõfeltétel" egyik sem. Nálam a has leszállás háromból csak egyszer volt látványos, a nyákdugó viszont mindháromszor elment, utána tágulási vérzés kezdõdött. Szülésznõm szerint ha a nyákdugó nagyja elmegy, akkor 72 órán belül beindul a szülés. Ez nálam be is jött mindegyik alkalommal. Hány hetes vagy?

Hivatalosan nem "elõfeltétel" egyik sem. Nálam a has leszállás háromból csak egyszer volt látványos, a nyákdugó viszont mindháromszor elment, utána tágulási vérzés kezdõdött. Szülésznõm szerint ha a nyákdugó nagyja elmegy, akkor 72 órán belül beindul a szülés. Ez nálam be is jött mindegyik alkalommal. Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: 38+1 vagyok, de már türelmetlen, és fáradt a jóslóktól és a melegtõl.
smmi tünet elõjel nem kötelezõ. A nyákdugó sok nõnek nem távozik. a has sem midnnekienk száll le.
A hasam nem szállt le, és a nyákdugóval sem tudom, hogy mi történt, illetve mikor. Szóval nem feltétel. Jön a hidegfront. Szerintem reménykedhetsz.
Egyben vagy még Kérdezõ?
Nekem a nyákdugó 34 heesen elment! 37.hétben járok és a szülésnek még nyoma sincs!
A kérdező hozzászólása: Igen egyben, bár már szeretném ölelgetni a babámat! :-) A jóslók csökkentek, szerintem én még októberben is egyben leszek. :-)

Ha tavozott a nyakdugom, akkor hamarosan jon mar ugye? Valaki nyakdugo tavozasa utan sex-elt meg?

Nektek a nyakdugo tavozasa utan mennyivel indult be a szules es hogyan???38+3hetes vagyok:-)Marmint szerintem a nyakdugo volt:-)

Legjobb válasz: Szia! Szerintem, ha kívánod a szexet, akkor csináld. De csak akkor, ha tényleg kívánod!!

Szia! Szerintem, ha kívánod a szexet, akkor csináld. De csak akkor, ha tényleg kívánod!!
A szex mehet, nem lesz gond. Lassan úgysem lehet sokáig :) )
Szexelni lehet, valószínû túl már nem hordod a babát. De nekem is még jó pár nap volt utána.
Azon a napon mikorra ki voltam írva szexeltünk és el is ment a nyákdugó fele. A második felét észre sem vettem, de rá 6 napra szültem meg. Van aki még aznap megszül, de mint látod még pár nap. 1 hétnél biztos nem lesz több... Gyors és szép szülést kívánok neked...
35. héten elment a nyákdugó, rá két hétre szültem. nem apácáskodtam közben ;)
nekem 36.héten ment el és 39.-be szültem, nekem a párom már akkor nemmert sexelnide ha a méhszájad nincs nyitva akkor még lehet
Nekem az elsõ babával este hét körül ment el a nyákdugó, este fél 11-kor pedig elfolyt a magzatvíz. A férjem este 10-kor jött haza, melózott, így esély sem volt szex-re. Elõtte nap viszont igen! A második babánál észre sem vettem semmi ilyesmit, szabályos fájásokkal kezdõdött, szintén este fél hét körül, majd fél 12-kor indultunk a kórházba, mert akkor már sûrûn jöttek a fájások. A burkot ott repesztették. Itt is volt elõzõ este szex. Miután az elsõ gyerek 35., a második 36. hétre született, így most, a 3.-nál már odafigyelek, hogy a végén mikor szexelünk majd!! :-D A szülés most júniusban lenne esedékes.
Ha nyitva a méhszájad, akkor is lehet, mert te már a finisben vagy.

A nyákdugó távozása után rögtön kell indulni a kórházba, ha nincs is görcs, se semmi jel?

Vagy lehet utána még napokig semmi nem fog történni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a nyákdugó eltávozása akár egy héttel is megelõzheti a szülés megindulását. Akkor kell kórházba indulni, ha elfolyt a magazatvíz, vagy már rendszeresek, kb. 5 percesek a fájások. Persze utóbbi csak akkor igaz, ha nem laksz túl messze a kórháztól. Szép szülést kívánok!

Én úgy tudom, hogy a nyákdugó eltávozása akár egy héttel is megelõzheti a szülés megindulását. Akkor kell kórházba indulni, ha elfolyt a magazatvíz, vagy már rendszeresek, kb. 5 percesek a fájások. Persze utóbbi csak akkor igaz, ha nem laksz túl messze a kórháztól. Szép szülést kívánok!
Nekem a nyákdugó után még 3 hetet kellett várnom.
A nyákcsap kilökõdése önmagában még nem ok az indulásra, viszont arra igen, hogy utánna már ne éljetek házaséletet!!! Nekem négybõl két szülés elõtt távozott a nyákdugó, mindkét esetben öt nappal a szülés beindulása elõtt. Minden jót Nektek!!! :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönjük:-)
szia! nem tudom, hogy a kérdés kiírása óta megszültél-e, de azért válaszolnék én is. nekem is így indult a szülésem, csak a családom betessékelt a kórházba. csináltak nst-t, fájást is mértek, és a doki már nem engedett haza, mert bõ egy ujjnyira ki voltam tágulva. ez volt csütörtök este, szombaton délben lett meg a kisfiam. azért jobb, ha megnézeted magad, biztos ami biztos. legyen könnyû szülésed, de ha már megvan a pici, akkor gratulálok!

Mi van ha nem veszem észre a nyákdugó távozását?

Jelenleg tegnap este óta er?s folyásom van, de ugyanakkor meg kell jegyezzem együtt voltunk a párommal és azt is észrevettem, hogy terhesség alatt lassan ürült ki a sperma... vagy csak másnap több a folyás, de most, mintha mégtöbb lenne. már a harmadik tisztasági betétet rakom be mert zavar, hogy wczés után visszavegyem azt a hideg piszkos, betétet... nem gondsolnám hogy higénikus.

Legjobb válasz: Szerintem ez inkább a szex következménye, bár még én sem vettem észre a nyákdugómat, és holnapra vagyok kiírva. De általában az egy kocsonyás valami, ami egyben jön ki, tehát észrevehetõ, bár itt olvastam olyat is, hogy több részletben távozott. De ugye ki mit hisz annak-ez is benne van a pakliban . Egyenlõre én is várom és várok:-)

Szerintem ez inkább a szex következménye, bár még én sem vettem észre a nyákdugómat, és holnapra vagyok kiírva. De általában az egy kocsonyás valami, ami egyben jön ki, tehát észrevehetõ, bár itt olvastam olyat is, hogy több részletben távozott. De ugye ki mit hisz annak-ez is benne van a pakliban . Egyenlõre én is várom és várok:-)
Nem baj, ha nem veszed észre.A nyákdugó eltávozása semmit sem jelent, max annyit, hogy megnyílt a méhszájad.Van akinek szakaszosan távozik, van akinek egyszerre.Van akinek átlátszó, van akinek barnás, van akinek határozottan véres. Nekem egy órával a tolófájások elõtt távozott csak el.
szia! a nyákdugót biztosan észre fogod venni, ugyanis az tényleg kocsonyás állagú. nekem pl fehér színû volt, mint mikor erõs folyásod van, de nagy darabokban távozott. szerdai nap reggel kezdõdött és egészen szombat reggelig tartott, míg burkot nem repesztettek. ne félj, biztosan észre fogod venni. bocs, ha kicsit részletesen írtam le. könnyû szülést kívánok neked!

Ha az első szülésem a nyákdugó távozásával indult, valószínűsíthető, hogy 2. is így fog megindulni?

Legjobb válasz: Szia nem minden szülés más lehetséges hogy most a magzatvized fog elmeni vagy erõs derékfájásaid lesznek .Jó egészséget neked és a babának!

Szia nem minden szülés más lehetséges hogy most a magzatvized fog elmeni vagy erõs derékfájásaid lesznek .Jó egészséget neked és a babának!
Szia, persze nincs rá garancia, de nekem mindkét szüléssem azzal indult, pontosabban elõzõ nap délután elment a nyákdugó, onnantól folyamatosan volt táguló vérzés és éjszaka jöttek a fájások, reggel mentem be, az elsõ baba 10.40 percre, a második 12.05 percre születtek meg.A második gyerkõcnél már olyan-de-olyan boldog voltam mikor elment a nyákdugó, mert tudtam, hogy másnap a kezemben tarthatom, fel is hívtam a dokimat, aki pont másnap jött haza a szabijáról, szóltam neki, hogy siessen, mert nekem szükségem lesz rá.
Köszi! A jókívánságot is kedves elsõ! :)
Ja, most látom másik névrõl válaszoltam :D sebaj, a kerdezo voltam.

Nyákdugó távozása után, ha mindennapos a fehéres váladék, lehet ez a magzatmáz?

Legjobb válasz: Nem, ez még mindíg ua. a fojás ami eddig is volt. Könnyû szülés, és kellemes ünnepeket kívánok.

Nem, ez még mindíg ua. a fojás ami eddig is volt. Könnyû szülés, és kellemes ünnepeket kívánok.
Magzatmáz a magzat bõrén van, mintha be krémezték volna a kicsit, de nem folyékony, Valamint érdekesen távozna zárt buroknál... Hisz csak a nyákdugó ment el, és nem a burok repedt meg... De azért figyelj rá oda, lehet valami fertõzéstõl is az a folyás, és azt benyalhatja a baba mikor születik, kérdezz rá az orvosodra, hogy normális-e, és nem vesz-e le kenetet, hogy mi is az, mert ha fertõzés akkor kezelni kell, elvileg te kapsz vénásan antibiát, és ha közben kibújik a bébi akkor õ is kap, így elkerülhetõ a betegség.
Ez a folyás a nyákdugó még mindig teljesen normális, minden terhesség más-más!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!