Találatok a következő kifejezésre: November végén egy (12 db)

Válthatok biztosítást, ha november végén kötöttem új belépőként, egy használt autóra? Vagy meg kell várnom, míg lejár az egy év? Vagy mi ennek a folyamata, hogyan működik?

Legjobb válasz: Gépjármû kötelezõ felelõsségiztosítását csak évfordulóra lehet felmondani. Az évforduló pedig újabban nem automatikusan december elseje, hanem a biztosítás kötésének dátuma. Vagyis csak november végén mondhatod majd fel a mostanit és akkor köthetsz újat.

Gépjármû kötelezõ felelõsségiztosítását csak évfordulóra lehet felmondani. Az évforduló pedig újabban nem automatikusan december elseje, hanem a biztosítás kötésének dátuma. Vagyis csak november végén mondhatod majd fel a mostanit és akkor köthetsz újat.
A kérdező hozzászólása: A fenébe:D:D köszi a választ.
Igen, sajnos csak novemberben válthatsz biztosítót. :S

Ez baj lehet? Ha november végén történt egy missed ab, és esetleg januárban teherbe esik a nő akkor baj lehet?

Legjobb válasz: Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Nekem idén február végén volt missed-ab-om, és május közepén terhes lettem újra. Jelenleg a 31.-dik héten vagyok, teljesen probléma mentes a terhességem. Semmilyen magzatmegtartót gyógyszert nem kaptam. Nekem jól alakult, szerencsére. :)

Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Nekem idén február végén volt missed-ab-om, és május közepén terhes lettem újra. Jelenleg a 31.-dik héten vagyok, teljesen probléma mentes a terhességem. Semmilyen magzatmegtartót gyógyszert nem kaptam. Nekem jól alakult, szerencsére. :)
Szia! Nekem azt mondta a dokim, hogy a 2. rendes menstruáció után nyugodtan lehet próbálkozni, mert addigra készen áll a szervezet egy újabb terhességre.
2011.októberében volt missed ab-om és 2012. január 6-án már pozit teszteltem. 42. héten született a kisfiam. Minden rendben volt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, akkor nem aggódok, hogy ha esetleg elõbb jönne a baba.

Ma rendeltem egy oldalról memóriakártyát, az van írva hogy november végéig ingyenes a házhozszállítás, ha ma rendedeltem meg akkor is ingyen szállítják ki?

kb fél órája rendeltem meg <[link]

Legjobb válasz: A megrendelés folyamán számítottak fel szállítási díjat ? Elméletileg küldtek egy visszaigazoló e-mailt.Azon mi szerepel ? Esetleg az alábbi módon is megnézheted: "A rendelés folyamata alatt letölthet a fiókból különbözõ kiállított dokumentumokat a Rendelés Elõzmények-re kattintva." Egy másik áruházból vásárolva - rendelés határidõ elõtt, szállítás utána - nekem ingyenes volt a kiszállítás.

A megrendelés folyamán számítottak fel szállítási díjat ? Elméletileg küldtek egy visszaigazoló e-mailt.Azon mi szerepel ? Esetleg az alábbi módon is megnézheted: "A rendelés folyamata alatt letölthet a fiókból különbözõ kiállított dokumentumokat a Rendelés Elõzmények-re kattintva." Egy másik áruházból vásárolva - rendelés határidõ elõtt, szállítás utána - nekem ingyenes volt a kiszállítás.
A kérdező hozzászólása: a memóriakártya 3690Ft és odaírták hogy szállítási költség ingyenes, és hogy teljes összeg 3690FT szóval akkor még ingyen hozzák ki. csak azért féltem mert akkor mikor kiszállítják akkor már nem lesz az akció, de még akcióban rendeltem meg, szóval ingyen hozzák ki!

November végén volt egy laparoszkópiás műtétem. Akkor egy hétig megvolt a menzeszem, ma vagyok a 32. napon, fájnak a melleim, viszketnek, meg vannak duzzadva, de a hasam nincs felpuffadva, kicsit fájdogál néha az oldalam. Mikor csináljak tesztet?

November végén volt egy laparoszkópiás m?tétem, ami elméletileg sikeres volt.Akkor egy hétig megvolt a menzeszem, ma vagyok a 32. napon, fájnak a melleim, már egy hete, viszketnek, megvannak duzzadva, de a hasam nincs felpuffadva, kicsit fájdogál néha az oldalam.Szerintetek?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy a mûtét után mit mondtak neked, mit mûtöttek stb. (Utánanéztem a neten, gondolom a petefészek környékét vizsgálták, de nem tudom találtak-e valamit) Ha nem, és minden rendben, akkor ne aggódj. Szerintem a tünetek alapján simán lehetsz terhes. Ha késik már a mensid, akkor tehetsz egy próbát a teszttel. Ha negatív de nem jönne meg kb. 3 nap múlva megint. Szorítok.

Azt nem tudom, hogy a mûtét után mit mondtak neked, mit mûtöttek stb. (Utánanéztem a neten, gondolom a petefészek környékét vizsgálták, de nem tudom találtak-e valamit) Ha nem, és minden rendben, akkor ne aggódj. Szerintem a tünetek alapján simán lehetsz terhes. Ha késik már a mensid, akkor tehetsz egy próbát a teszttel. Ha negatív de nem jönne meg kb. 3 nap múlva megint. Szorítok.

Pont egy éve kezdtem a jogsit, november végén csináltam meg a forgalmi vizsgát, viszont az elsősegély még nincs meg. Meddig húzhatom, hogy ne kelljen újra megcsinálni a többi vizsgát?

Legjobb válasz: Akármeddig. Az elsõsegélynek nem kell meglennie határidõre. Viszont addig nem adják ki a vizsgaigazolást, amíg az nincs meg, és addig jogsit sem kaphatsz. És amikor megkapod a jogsit, azon a forgalmi vizsgád dátuma fog szerepelni, tehát onnan számítódik a 2 éves "próbaidõ" is.

Akármeddig. Az elsõsegélynek nem kell meglennie határidõre. Viszont addig nem adják ki a vizsgaigazolást, amíg az nincs meg, és addig jogsit sem kaphatsz. És amikor megkapod a jogsit, azon a forgalmi vizsgád dátuma fog szerepelni, tehát onnan számítódik a 2 éves "próbaidõ" is.
Na jó sziasztok! Jó páran hülyeségeket beszélnek! Ha a vizsgáidat sikeresen le tetted! Kresz elmélet meg volt Rutin gyakorlat meg volt Forgalmi vizsgád sikerült? Ha sikerült akkor le zártad a vizsgádat! És az nem évül el sosem! A 2 éves dolog az annyit jelent tanfolyam ideje alatt hogy a tanfolyamot 2 éven belül el kell végezned az elméleti vizsgától számít az idõ.. 2 év alatt sikeres forgalmi vizsgát kell tenned ha nem akkor az egész tanfolyamot újra kell kezdened! Az elsõsegély vizsga nem számít bele! Ha meg van a jogsid vizsgaidõpontól számítva 2 évig kezdõ vezetõi engedélyed lesz ami azt takarja hogy nem vontathatsz pótkocsit stb stb.. :) Ha az elsõsegély vizsgát majd 2015 be rakod le akkor sem veszik el a vizsgád! A forgalmi vizsga a lényeg ha az meg volt sikeresen akkor nem kell félned! pl 2011 be vizsgáztál forgalmiból az kerül a jogsiba az az utolsó vizsga idõpont! De te csak 2015 be teszed le az elsõsegély vizsgát akkor kapod meg a vizsgaigazolást! 4 éves jogsid lesz akkor papiron és az már nem kezdõ jogsi! :) De az NKH csak akkor állítja ki a vizsgaigazolást neked ha be mutatod az elsõsegély vizsgát is persze ez csak az elsõ kategóriára irányult! Egyszer kell be mutatni többet soha! :) Remélem tudtam segíteni! BUÉK mindenkinek! :)
Ne sokáig.Már csak ez az egy vizsga van ess túl rajta minél hamarább!
A kérdező hozzászólása: Mit jelent ez a 2 éves próbaidõ?
2 évig csak kezdõ jogsid lesz, ami a gyakorlatban csak annyit jelent, hogy nem vontathatsz utánfutót.
Megbasztad a szüléstõl számítva 9 hónappal korábban? Akkor?
nem lehet tõled, ugyanis a homo sapiens sapiens(gy.k. ember) 9 hónapnyi vemhesség után hozza világra utódját.
január, február, március, április, május, június, július, augusztus, szeptember, október, november ez 11 hónap... Ha január végén voltatok utoljára együtt, akkor is 10.
Nem lehet, mert ha valaki teherbe esik az már egy hónaposnak számít a menstruáció miatt , szóval számoljunk csak. Ha tõled lenne.. január, február...szeptember.
Tök mindegy már, otthagyott, most már neveljék bárkié is! 23/F
És ha fogamzásgátlót szedett, akkor csak a másik pasi tudta teherbe ejteni? Õ volt szupermen szuperspermával?
A kérdező hozzászólása: de fogamzásgátlót szedett
50%. Van rá esély könnyen.
Ha gyerek rokona vagy akkor lehet esélyed rá de , ha nem akkor valszeg buktad.
nem lehet a tiéd, mert az már 11 hónap, a terhesség 9 hónapig tart, kb február-március eshetett teherbe

Mennyivel másabb (ruha, stb) egy aug. Végi baba, mint egy novemberi?

Érkezik a kistesó,ha jól számoltuk aug.vége,szept eleje. A nagytesó novemberi??? Mennyiben kell máshogy készüljek???

Legjobb válasz: Nekem pont így van hát konkrétan ALIG van valami amit tudtunk volna hordani mivel a novemberi gyerekemnek hosszúujjú body, vastagabb plüss stb. rugik voltak 56-os méretben , bundazsákunk, overálunk is 56-62 es volt. A kicsi megszületett augban 34 fok volt. A plüss rugik értelemszerûen nem kerültek használatra, a hosszúujjú bodyk se. Az overált bundazsákot is pont kinõttük most mire jöttek a hidegek hiszen 68-74es kell belõle már. A nagyobb babám 74es cuccai MIND nyáriak, se egy vastagabb béleltebb gatyó se egy vastagabb pulcsi:) Viszont napozó, nyári kiskalap,kocsicipõ, kocsiszandi, ujjatlan body, rövidujjú body, rövidujjú pólü dögivel van 74-es itthon...most ezeket se nagyon tudom ráadni. Kis vászon gatyókat szintén nem:) Úgyhogy mi eléggé megszívtuk ezt :) Még ilyen szempontból egy tavaszi õszi párosítás jobb talán.

Nekem pont így van hát konkrétan ALIG van valami amit tudtunk volna hordani mivel a novemberi gyerekemnek hosszúujjú body, vastagabb plüss stb. rugik voltak 56-os méretben , bundazsákunk, overálunk is 56-62 es volt. A kicsi megszületett augban 34 fok volt. A plüss rugik értelemszerûen nem kerültek használatra, a hosszúujjú bodyk se. Az overált bundazsákot is pont kinõttük most mire jöttek a hidegek hiszen 68-74es kell belõle már. A nagyobb babám 74es cuccai MIND nyáriak, se egy vastagabb béleltebb gatyó se egy vastagabb pulcsi:) Viszont napozó, nyári kiskalap, kocsicipõ, kocsiszandi, ujjatlan body, rövidujjú body, rövidujjú pólü dögivel van 74-es itthon...most ezeket se nagyon tudom ráadni. Kis vászon gatyókat szintén nem:) Úgyhogy mi eléggé megszívtuk ezt :) Még ilyen szempontból egy tavaszi õszi párosítás jobb talán.
Napozók, rövid ujjú body-k, nyári hálózsák, esetleg napernyõ a babakocsira, napvédõ krém... ilyesmik. Nagyon nagy eltérés szerintem úgysincs, hiszen augusztusban is lehetnek nagyon hideg napok, szóval érdemes néhány meleg holmit is venni. Ha nagy a kánikula, akkor lehet még elõre pár üveg babavizet is beszerezni, hiszen akkor nem lesz elég az anyatej... nagyon más nem jut eszembe.
Szerintem napozó nem kell újszülöttnek. Ha kánikula van, akkor is elég a body, ráadásul csak néhány hét lehet max. Vékony hálózsák, ha szereted, és meg kell nézni, mekkora a bundazsák. A fiam szeptember elején született, most 68-74-es bundazsákja van, de ez a második, mert a 3-6 hónaposra valóban végigér :(. A lányom júliusi, bodyk, rugik mind jók. Sapkából kellett néhány új darab, mert csak lányos volt.
kedves utolsó már ne is haragudj, de a napozó meg a body szinte ugyanaz :) már miért lenne felesleges?
Pont azért. Bodyt magában is és ruha alá is használhatsz, és újszülöttet nem napoztatsz. Teljesen felesleges ilyen kicsinek megvenni. Nekem mindkettõ nagy melegben született, és most az õsz is szép idõben telt, kint mégse egy szál bodyban voltak, mert még túl picik. De tõlem aztán mindenki arra költ, amire akar, nyugodtan vedd meg, ha úgy érzed, hogy kell. :) De ha már itt tartunk, napvédõkrém se kell.
Napvédõkrémben abszolút igazat adok az utolsónak. Júniusi a babám, vettem is, de alig használtunk, hiszen mindig árnyékoltam inkább. Persze biztonság kedvéért volt, h bekentem, de csak mert paramami voltam (:
Nálunk a nagytesó augusztusi, a kicsi decemberi. Csak az elsõ pár hónapban kellett új ruhatár, tavasszal már a tesótól örökölteket hordta.

A Díjbeszedő Zrt. November hónapban kiküldött nekem egy közel 200. 000 F-os számlát. Kiderült, hogy 2006 óta nem olvasták le a lakásban levő vízmérőket. Ez nem évül el? Nem kellett volna már előbb jelezniük, legalább minden év végén? Mit tegyek?

Gyerekemet egyedül nevelem minimális fizetésb?l. Most számlázták ki 2006-tól kezd?d?en októberig az ivóvízszolgáltatást, mellékmér?s szennyvízelvezetést + áthárított vízterhelési díjat. Írhatok e panaszlevelet, hogy miért most 4-5 év múlva kell mindent egyszerre kifizetnem?

Legjobb válasz: Soha nem kaptam értesítést, hogy nem tudják leolvasni az órát. Hogy számolták ki, hogy mennyit kell fizetnem havonta? Jó kis ajándék ez most karácsony elõtt!Több évre visszamenõleg! Õk ezt nem vették észre? Legalább 2006, 2007, 2008, 2009 év végén miért nem jeleztek?

A kérdező hozzászólása: Soha nem kaptam értesítést, hogy nem tudják leolvasni az órát. Hogy számolták ki, hogy mennyit kell fizetnem havonta? Jó kis ajándék ez most karácsony elõtt!Több évre visszamenõleg! Õk ezt nem vették észre? Legalább 2006, 2007, 2008, 2009 év végén miért nem jeleztek?
A házban mindig kiírják, hogy mikor van leolvasás. Ha nem vagy otthon, biztosítanod kellett volna a bejutást. Ha nem tetted, átalányt számláznak, a különbözetet pedig ki kell fizetni. Te is nyugodtan bediktálhattad volna telefonon az óraállást. És ne mondd, hogy soha nem raktak ki papírt a házatokban, hogy mennek, mert azt nem hiszem el. egy volt DB-s dolgozó
A kérdező hozzászólása: Ha általánydíjat fizettem eddig, a különbözetet vajon mért 5 év múlva kell megfizetnem? Hogy több legyen a kamat????
Ha nem kaptál számlát eddig, akkor jelezned kellett volna. Gondolom tudtad, hogy nem olvasták le az órát. Nem, nem kell egyszerre, kérj részletfizetést, de mivel a vizet elfogyasztottad, igen, ki kell fizetned. Egyébként, ha nem tudták leolvasni, mert nem voltál otthon, akkor arról kaptál értesítést.
Nem vetted észre, hogy soha nem jött leolvasó? Nem kellett leadnod az óraállást? Nem vetted észre, hogy évvégén nem küldenek elszámolást? Nem vetted észre, hogy csak alapdíjat fizettél valószínûleg? Miért mindig a hivatal vagy a másik ember a hibás? Hívd fel õket, kérj részletfizetést, de nem évül el, a vizet elhasználtad és azt ki kell fizetni, nem az állam fizeti a fürdésed, mosogatásod.
bocs, hogy kérdezek válasz helyett, de nem vetted észre 2006 óta, hogy nem fizettél erre egy fillért sem?
A kérdező hozzászólása: Mindig fizettem valamit, ami a számlán szerepelt.Csak mivel nem olvasták le a vízóra állását 2006-tól 2010 októberig, hogyan állapították meg azt a díjat, amit havonta kiszámláztak. A Díjbeszedõ Zrt. számláját én nem néztem át részletesen, mivel azon egy csomó minden szerepel (gázmûvek, vízmûvek, csatornázási mûvek, díjbeszedõ faktorház)nem is lehet érteni, mi mindent számláznak ki.
A kérdező hozzászólása: A volt Díjbeszedõs dolgozónak: Mint említettem, soha nem küldtek értesítést, hogy nem tudták leolvasni a mérõállást. Jó, valószinûleg akkor általánydíjat fizettem, bár különbözõ összegekkel. De a Díjbeszedõ nem hibázott? Õk NEM ELLENÕRZIK MINDEN ÉVVÉGÉN a dolgokat? VAGY DIREKT MEGVÁRTÁK AZ 5 ÉVET????? Egyébként, fogadni merek, ha 100 embert megkérdeznénk, értik-e, vagy letudják-e ellenõrizni, mi szerepel a számlán, biztos hogy 90 nem tudná, mi az a sok minden.

Egész novemberben nem fűtöttem, igaz még vége sincs, mégis kijött egy 24000Ftos fogyasztás az alapdíjon felül, miért?

Mért távf?téses lakásban lakok, ez az els? telem itt. Múlt hónapban sem f?töttem, nem is volt probléma, most viszont kiküldtek egy 30ezres csekket, amelyb?l 24ezer a f?tés. Tévedés lehet? Mi lehet a probléma? Nagyon idegesít most

Legjobb válasz: Ez engem is nagyon idegesítene...mi lesz ha majd fûtesz :S Kíváncsi vagyok a válaszokra

Ez engem is nagyon idegesítene...mi lesz ha majd fûtesz :S Kíváncsi vagyok a válaszokra
Ha ebben a lakásban ez az elsõ teled, és a lakás (no meg a ház) a szolgáltatónál a havi átalányfizetésre van bejelentve, akkor az elõzõ év azonos idõszakában mért fogyasztás, vagy az elõzõ egy évi fogyasztás egy hóra esõ átlagát számlázták most. Menj be, beszélj velük, van-e lehetõséged átállnod a havi diktálásra, vagy csak majd jövõ nyáron fogsz tudni hozzájutnia a többlet-befizetésedhez.
A távfûtésnél fûtsz, vagy nem fûtsz, fizetsz. A hõtermelõnek a fûtés pénzébe kerül és azt be is hajtja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a másodiknak a választ, ma bemegyek elintézni. Tudom, hogy kell fizetni egy alapdíjjat, ha fûtök, ha nem, de most az ezen felüli összegrõl volt szó
Nem kell bejelentkezni, az alatt úgyis biztosított vagy.
Illetve nem biztosított, hanem jogosult, de nem akarlak megkavarni :P
"Az egészségügyi szolgáltatás igénybevételére való jogosultság a biztosítási jogviszony, illetve az alapul szolgáló jogosultsági feltételek megszûnését követõen még meghatározott ideig fennáll, ez az ún. passzív jogon való jogosultság. Ha a jogosultsági feltétel (pl. munkaviszony) megszûnését megelõzõen ez a feltétel megszakítás nélkül legalább 45 napig fennállt, akkor az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság további 45 napig marad fenn." Arra az 1 hétre nem kell bejelentkezned.
ezt a rész kiemeltem, mert tetszett: "fizetnie kell ezt a járulékot még akkor is, ha semmilyen jövedelme nincs" azért ez jó vicc, mert ha sehonnan nincs semmilyen jövedelmem, akkor hogyan tudnék fizetni??????

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!