Találatok a következő kifejezésre: Nov. óta mérem (5 db)

Terhes vagyok, okt óta táppénzen. A munkáltatóm 15 nap fizetés nélkülit írt be nov-re, mert a havi zárásra nem kaptam meg az orvostól még az újabb tp-s papírt. Így fél havi fizut kaptam. Ezt megtehetik?

Legjobb válasz: Szerintem meg mást nem is tehet. Ha zárásig nincsen hivatalos papír akkor mire fel fizetne neked? Mi van ha az orvos nem írt ki te meg csak önkényesen nem mentél be. Ezekre törvény van hogyan számolhat el, mi van ha nem kap papírt stb... Örülj hogy csak fieztés nélkülit írt be, mert akár ki is rughat és bizony ilyet a munkaügyi bíroság is megítélne.(habár gondolom elötte fel kellene szólítani többször). attól hogy terhes vagy a munkáltató fele vannak kötelességeid, és ilyen pl a táppénz papír leadása.

Szerintem meg mást nem is tehet. Ha zárásig nincsen hivatalos papír akkor mire fel fizetne neked? Mi van ha az orvos nem írt ki te meg csak önkényesen nem mentél be. Ezekre törvény van hogyan számolhat el, mi van ha nem kap papírt stb... Örülj hogy csak fieztés nélkülit írt be, mert akár ki is rughat és bizony ilyet a munkaügyi bíroság is megítélne.(habár gondolom elötte fel kellene szólítani többször). attól hogy terhes vagy a munkáltató fele vannak kötelességeid, és ilyen pl a táppénz papír leadása.
Majd visszamenõleg elszámolják.
Ha nem ért be addigra a táppénzes papírod, akkor persze, megtehetik. Ha nincs a kezében a papír, akkor mire számolja el? Nyilvánvaló, hogy táppénzen leszel akkor is, de elõre, papír nélkül nem fogják beírni, csak ha elõttük van.
Szerintem telefonálj be vagy menj be személyesen a munkaügyre és kérdezd meg, hogy mire számíts. Utólag el kell számolniuk. Viszont én is csak zárás után tudom leadni a táppénzes papíromat és ilyenkor nem írnak be fizetés nélküli szabit. Sõt nálunk van lehetõség hóközi utalásra is. Ha nálatok is van, akkor igényeld meg, és akkor még ebben a hónapban elutalják a másik fél havi táppénzedet.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Két nap alatt hajlandó volt válaszolni az ebben illetékes, annyit mondott, hóköziben utalják. :)

Nov. óta próbálkozunk, mérem a hőmet is, de a baba nem akar jönni, pedig mi már nagyon szeretnénk! Tudtok valami hatásos módszert az eredmény érdekében?

Legjobb válasz: Szia! Nem reklámozni akarom a terméket, de barátnõméknél bevált...õk 4x voltak beültetésen, de nem jött össze..adtam neki egy aloe forever programot, amit egy szülész-nõgyógyász állított össze...3 hónapos program, most van túl a 13. héten:))) Ha gondolod, hogy kipróbálnád, megadom a "receptet", csak írj az email címemre: [email protected]

Szia! Nem reklámozni akarom a terméket, de barátnõméknél bevált...õk 4x voltak beültetésen, de nem jött össze..adtam neki egy aloe forever programot, amit egy szülész-nõgyógyász állított össze...3 hónapos program, most van túl a 13. héten:) )) Ha gondolod, hogy kipróbálnád, megadom a "receptet", csak írj az email címemre: [email protected]
Egy kicsit félreérthetõen írtam, 13 hetes terhes:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Mi lehet (ett) a baj? Nov.9-én voltam 1. alkalommal uh-n a dokimnál, ott minden rendben volt. Akkor 5 hetes 4 napos terhes voltam. Jó volt a méret, minden megfelelő volt. Tegnap voltunk újra, hogy már ilynekor lehet szívhang.

De kiderült, hogy 6 nap alatt csak 1,5 mm-t n?tt a petezsák ( 4,6-ról 6,1-re), szívhang semmi és van egy kis bevérzésem is alatta.Szombatig kaptam "haladékot", ha addig a természet nem "rendezi el", és nem lesz pozitív változás, amire az esély minimális, akkor m?vileg kell befejezni a terhességet. Padlón vagyok. Tudom, fiatal terhesség (volt), de nem tudom felfogni! Talán megértitek, hogy miért kellett kiírnom magamból...

Legjobb válasz: Sajnos nekem is volt ilyen. :( Állítólag azért van, mert nem a "megfelelõ" idõpontban fogant a baba, tehát nem pont peteéréskor. Azért még bizakodj, drukkolok nagyon!!!

Sajnos nekem is volt ilyen. :( Állítólag azért van, mert nem a "megfelelõ" idõpontban fogant a baba, tehát nem pont peteéréskor. Azért még bizakodj, drukkolok nagyon!!!
Valakinek késõbb alakul ki a szívhang, a 7.hét környékén. Reméljük lesz! Drukk!
A kérdező hozzászólása: És a bevérzés? Amiatt jobban aggódok. Mondjuk mindegy, inkább most már nem reménykedek, ha meg mégis rendben lesz, akkor majd nagyobb lesz az öröm.
Sajnálom. Sajnos ilyen lõfordul, hogy a kicsi nem fejlõdik tovább, nem lesz szívhang. Viszont akkor genetikalig valami baj volt vele, a bevérzés is emiatt keletkezhetett.
szia nekem is így volt már kétszer egymás után nem igazán tudnak vele mit kezdeni nekem is 5 hetes volt minda kettõ mikor elhalt, de már halottam olyat is akinek felszívodott ez a hematoma és azóta már 34 hetes terhes szilvezsterre várja a babáját úgyhogy még minden lehetséges
Én is kb. olyankor voltam elöször dokinál amikor te, amikor ismét visszamentem a dokihoz még mindig csak a petezsák volt látható, volt is minden bajom, de hála a jó Istenek 7. hét után volt szívhang, és most a 31. hetet taposom!szóval ne add fel!Remélem minden oké lesz veled-veletek!
Bevérzés sokaknak van, és el szokott múlni.. Nekem is késõbb volt csak szívhang. Én 6+1 hetesen voltam elõször uh-n és nem volt szívhang még, majd pedig 9 hetesen, akkor már a baba is jól látható volt! A babák nem nõnek teljesen egyformán... Bízakodj! Nekem a tarkóredõ lett kicsit nagyobb, és mindig mondogattam magamban, hogy nincs neki semmi baja, és így is lett, a kombinált teszt bizonyította! Simizd a pocid, és beszélj hozzá! Drukkolok neked, hogy minden ok legyen! Majd írj légyszi, mit mond a doki!!
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó Válaszoló! Nagyon kedves dolgokat írtál, köszönöm szépen! Mindenképp jelentkezem. Legkésõbb szombaton már többet tudok... Remélni nem merek nagyon, mert akkor jobban fájna, ha mégsem lesz baba... Még egyszer köszönöm!
Ha nem kapsz naptárat, akkor sajnos soha nem fog megjönni a menzeszed:(
Jaj eszem a kis szived de aranyos vagy!:D Simán kérhetsz a védõnõtõl, egyáltalán nem ciki. Vagy ha mégse mersz, sima naptár is jó, de ha jó a memóriád és meg tudsz jegyezni havi 1 dátumot akkor még az se kell. :)
> Muszáj, vagy anélkül is lehet menstruálni? A fiziológiai változások mindenképpen lezajlanak benned, attól függetlenül, hogy rögzíted-e az eseményeket egy naptárban.
" Muszáj, vagy anélkül is lehet menstruálni?" Törvény tiltja, hogy valaki naptár nélkül hozzá fogjon menstruálni. Ez esetben szigorú szankciók vannak.
Ezt ugye most nem mondod komolyan?! :D
Bármilyen naptárba írhatod, hogy mikor menstruálsz, akár még a mobilodban lévõ naptárba is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, még annak is, aki gúnyolódott rajtam. Csak azt hittem, hogy ez egy ilyen ''speciális'' naptár, más, mint a hagyományosak, és én kérdeztem is a barátnõmtõl, nem lehet-e sima naptárba írni és azt mondta, nem tudja, de szerinte nem.
Ne törõdj a gúnyolódókkal! A telefonba írás nagyon rossz ötlet, ne tedd, mert bármikor eltünhet belõle a leg kisebb és váratlanabb hiba esetén is. Akármilyen naptárba írd majd. Semmi specialitás, írd hogy mikor kezdõdött, mikor lett vége, mennyire volt erõs.
nekem van egy menzeszes könyvem, amiben 2 oldalon van egy hatalmas naptár(2 év-re van). én abban vezetem és minden piros betûs napot beikszezek, mint a lottószelvényen :D 14L
Ha nõgyógyászhoz mész majd, akár terhesség akár más miatt, akkor csak azt fogják megkérdezni, hogy mikor volt az utolsó menzeszed. Ezt általában minden nõ tudja. A nõdokinak meg se ideje, se kedve nincs végignézni az elmúlt 5-10 év naptárjait, de értelme se sok lenne. Egyedül akkor fontos ez, ha nagyon rendszertelen a ciklusod, de ha pontosan jön meg, akkor nem muszáj vezetni, mert a kutya se lesz rá kíváncsi.
Én a múltkor saját magamnak rajzoltam egy mensesz-naptárat. De egyébként még ki is nyomtathatsz egyet.
Biztos van egyszerû papír alapú naptárad, abba egyszerûen beleírod a menstruáció elsõ napját minden hónapban. Nõgyógyász mindig megkérdezi, hogy legutoljára mikor jött meg, természetesen nem kell minden hónapról számot adnod.
Nem fontos kérni tõle, lehet vezetni netes naptárban is.Pl. ciklus.hu
ha nem kérsz naptárat, bele is halhatsz
És egy naptárba nem tudod felírni?... Azért szerintem kisit erõs, hogy 12 éves gyereknek ennyire nincs logikája.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek :D Amúgy nem úgy értettem, hogy lehet-e menstrualni nélküle, hanem hogy nagy baj lesz-e valamikor, hogy nem vezettem. A barátnõm, miután volt ez a felvilágosítás, azt mondta, hogy a nõgyógyász fogja kérni, mikor terhes leszek. Így értettem, csak siettem és nem tudtam rendesen leírni.
Ne legyetek már ilyenek.... lehet hogy tényleg ennyire naiv a kislány.
Természetesen nem muszáj a naptár :) De akár egy asztali, vagy fali naptáron is megjelölheted (egy kis csillaggal, vagy pöttyel) a napokat, amikor "meg van". Így könnyebben tudod majd a késõbbiekben kiszámítani, hogy mikorra várható a menzesz kezdete.
:D anélkül is lehet , de még korai szerintem.
A kérdező hozzászólása: köszi:)
A szépségért több mindent el kell viselni. Sajnos ez van.
Szépségért? XD
nem tudsz mit csinálni. ez ilyen, ha valakinek hosszú a körme. ne vágj bele a bõrbe.
Nem tudom, miért csodálkozol, a körömnövelésen, volt itt a múltkor egy fazon, aki fülzsírt gyüjtött. Azért a 7 éves köröm, az nem semmi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!