Találatok a következő kifejezésre: Normalis terhesseg ha (107 db)

Terhességi kalkulátor szerint 6 hetes, szerintem csak 2és fél hetes terhes vagyok. Normális-e ha fáj a hasam alja, feszül és kisebb görcsök vannak?

2 éve volt egy vetélésem,ami pont ennyi idös volt,mekkora rá az esély hogy ez a baba is "elmegy"?

Legjobb válasz: Szia! Olyan, hogy 2,5 hetes terhesség nincs.Mikor elmarad a mensid akkor már 4 hetes terhes vagy.Ha a kalkulátor szerint 6 hetes vagy, akkor már kb 2 hete késik a menstruációd, és igen, normális ilyenkor a hasfeszülés, apró szurkák, a görcs is megengedett egy ideig, amig nem annyira erõsek, és nem vérzel.Nekem még most is elõfordul, hisz nõ a méh, húzódnak a szalagok. Boldog Babavárást 21 hetes km.

Szia! Olyan, hogy 2, 5 hetes terhesség nincs.Mikor elmarad a mensid akkor már 4 hetes terhes vagy.Ha a kalkulátor szerint 6 hetes vagy, akkor már kb 2 hete késik a menstruációd, és igen, normális ilyenkor a hasfeszülés, apró szurkák, a görcs is megengedett egy ideig, amig nem annyira erõsek, és nem vérzel.Nekem még most is elõfordul, hisz nõ a méh, húzódnak a szalagok. Boldog Babavárást 21 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Sajnos ez már a 3.vetélésem volt, és az érzés ugyan az mint neked!! Ezt nem lehet könnyen feldolgozni.De nem adom fel!!!!!! Sok egészséget kívánok nektek!!
Sajnálom...velem is megtörtént.Azt hittem ott halok meg én is vele együtt.De össze kellett kapnom magam.És rá fél évére ismét teherbe estem.Ezzel a babával minden ok.Csak pozitivan, és csak elõre, nem szabad a múlton rágódni!!! Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Elment :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat! Tegnap voltam dokinál:D Holnap meg UH-ra megyek, remélem minden rendben lesz és hallhatjuk a szívhangot is:D
Biztos az zavar meg, h az orvosok és a terhességi kalkulátor is az utolsó mensitõl számolja a terhességet. De valójában utána még eltelik kb 2 hét mire ovulálsz és akkor esel teherbe. Szval az csak az egyszerûség kedvéért van, h 9 hónapig , azaz 40 hétig terhes egy nõ. Ez NEM IGAZ. valójában ált. 266 napig, azaz 38 hétig vagy terhes, de mivel az utsó mensitõl számolják ezért lehet 2 hét difi. A görcsölés természetes, tágul a méhed.
Mindenképp menj dokihoz. Úgy tudom hogy akinek már ment el babája, annak adnak valami gyógyszert, ami segít a mostanit megtartani. És a doki meg is nyugtat talán! De egyébként kisebb hasszurka, görcs normális lehet az elején! Gratulálok! 14 hetes ikres kismama
Menj el a nõgyógyászhoz.Õ úgy is be fog utalni ultrahangra és ott az embrió vagy a petezsák mérete alapján megmondják neked, hogy hány hetes vagy!Nálam a terhességi kalkulátor 2 héttel többet mutat, mint amit a mérete alapján megállapítottak!
Szia! Bocsi, de hgy lehetsz 2, 5 hetes? Normális, nõ a méhed! Nem törvény szerû, hogy ez a baba is elmenjen, nekem is volt egy vetélésem, most 32 hetes vagyok! Az elsõ 11 hetesen ment el! Dokinál vltál már?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszodat! :D Megnyugtató :)
Sosem szabad feladni, elhagyni magad, tudom nagyon nehéz.Kivánom, hogy fél év mulva ismét pocakos légy, és egy egészséges, szép kisbabád szülessen!!!

Normális az, ha a terhesség elején nem feszül a mell, hanem csak a bimbó érzékeny?

Kb. 5 hetes terhes vagyok és egyáltalán nem feszül a mellem csak a bimbó érzéken.

Legjobb válasz: Teljesen normális. Minden terhesség más, mivel nem egyforma a szervezetünk. Máskor se ilyedj meg ha valami eltér a Nagy Könyvben írottaktól, mindenkinél hihetetlen különbségek vannak a "tünetek" terén!

Teljesen normális. Minden terhesség más, mivel nem egyforma a szervezetünk. Máskor se ilyedj meg ha valami eltér a Nagy Könyvben írottaktól, mindenkinél hihetetlen különbségek vannak a "tünetek" terén!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Igazából ez nem az elsõ terhességem, csak tavaly volt egy vetélésem és azóta ijedõsebb vagyok.
Szerintem is teljesen normális! Nekem is az csak a bimbó volt érzékeny az is csak akkor , hogyha fáztam ! Egész a 16. hétig! 25 hetes kismama
Nálam kb. a 8 hét körül kezdett a mellem feszülni, fájni, és duzzadni. Addig csak a bimbóm volt érzékeny, és úgy állt mint a cövek:) Nyugi, eljön mindennek az ideje! Gratulálok, és boldog babavárást! 11 hetes kismama

21. heti vetélésem volt egy éve, fertõzés okozta méhlepénygyulladás miatt. Ha összejön a baba, mire kell figyelnem majd szerintetek? Vagy lehet normális terhesség, ami nem betegség?

Legjobb válasz: Sajnálom ami veletek történt:( Azt lehet tusdni mitöl lett a fertözés? Ha igen akkor meg van mire kell fiygelni. Ettöl a szerencsétlen esettõl még természetesen tudsz egészséges babát szülni. Sajnos sokaknak vannak problémák terhesség alatt és utána mégis születik babájuk. Az én férjem is igy lett. Anyósomban 7 hónapos terhesen halt el a baba, nem tudták megmondani az okát, sem a köldökzsinorral nem volt gond sem a babával. Utána mondták neki hogy örüljön hogy van már egy nagyobb gyereke nem lehet több ez biztos. aztán rá kb két évre megfogant a férjem, pedig õk már ugy voltak vele hogy nem lehet több gyerekük. Igaz problémás volt ez a terhesség mert kinyilt a méhszája és feküdnie kellett de megszületett a férjem makk egészségesen.

Sajnálom ami veletek történt:( Azt lehet tusdni mitöl lett a fertözés? Ha igen akkor meg van mire kell fiygelni. Ettöl a szerencsétlen esettõl még természetesen tudsz egészséges babát szülni. Sajnos sokaknak vannak problémák terhesség alatt és utána mégis születik babájuk. Az én férjem is igy lett. Anyósomban 7 hónapos terhesen halt el a baba, nem tudták megmondani az okát, sem a köldökzsinorral nem volt gond sem a babával. Utána mondták neki hogy örüljön hogy van már egy nagyobb gyereke nem lehet több ez biztos. aztán rá kb két évre megfogant a férjem, pedig õk már ugy voltak vele hogy nem lehet több gyerekük. Igaz problémás volt ez a terhesség mert kinyilt a méhszája és feküdnie kellett de megszületett a férjem makk egészségesen.
PERSZE HOGY LEHET NORMÁLIS TERHESSÉGED, sõt nagyobb a valószínûsége hogy az is lesz!milyen fertõzésed volt lehet tudnunk róla?
A kérdező hozzászólása: Azt nem tudták megmondani... De én is így fogom fel, hogy attól még minden okés lehet...
Tavaly az egyik ismerõsömnek kellett megszülnie a kislányát pont emiatt a 23. héten, sajnos a baba nem élte túl.:( Most viszont már újra várandós, a 30. hétben van, és - bár veszélyeztetett terhes, és cukros is lett (nem az elõzmények miatt) - minden rendben van! Az orvosok is jobban odafigyelnek majd rád/tok, de természetesen lehet normális terhesség. Minden jót kívánok!
A kérdező hozzászólása: És miért veszélyeztetett, szabad megkérdeznem? Köszi a válaszokat!

Normális az, ha terhesség alatt vásárlási láz tört rám?

Sziasztok!A 22.héten járok, és hihetetlen mennyiség? gyerekruhát tudok összeszedni a 20 hónapos lányomnak.A pocaklakónak babonából még nem.Normális ez, játszanak velem a hormonjaim, vagy 31 évesen plázacica lettem?Az els? terhességemnél nem volt ilyen, bár akkor is lett volna kinek, van elég gyerek a családban.

Legjobb válasz: Minden terhességet máshogy él meg az ember. Ha bírja a pénztárcád, szertinem nincs ezzel semmi gond.

Minden terhességet máshogy él meg az ember. Ha bírja a pénztárcád, szertinem nincs ezzel semmi gond.
Nálunk is így van, ha nem tolod le, akkor tiszta trutyi és törlõkendõ lesz.
És ezt hasihoz kérte?! :O
Nálunk nem kell lehúzni, hanem a dokim szépen betürögeti a bugyim szélébe a törlõkendõt, és így nem lesz trugyis, és nem is kell meztelenül feküdnöm.
Nekem amelyik nem kérte, hogy térdig, nekem is betûrögette, de attól még olyan lett. Ezért minimum a punci alattig kell letolni, akkor meg már olyan mindegy, hogy a térdedig tolod-e. Nekem mindig UH-zott a szeméremdombomnál is.
szerintem normális. nálunk ugyan nem kérik, de én már tapasztalatból jól letolom, mert hiába minden papír, meg kendõ, tiszta trutyi leszek, amúgy még így is...
Még soha nem kellett hasi uh-nál letolni a bugyim, pedig már 3. terhességem. Mindig betûrik bugyi alá a papírt, soha nem voltam utána trutyis.
Nekem sem kellett soha letolnom, szépen betûri a bugyi alá a törlõkendõt és nem lettem soha olyan.Nekem kicsit furcsa, pedig több helyen , orvosnál is megfordultam, 2 terhesség alatt én még nem hallottam ilyenrõl...
De mi ebben a furcsa? Ugyanaz ultrahangoz, akinél havonta deréktól lefelé meztelenre kell vetkõzni. Nyilván nem minden doki szeret tÛrögetni.
Engem nem az Uh-zik, akihez gondozásra járok. De le kell tolnom a bugyimat teljesen a combom tövéhez, és teljesen lenn is megnézi a szeméremdombomnál is Uh-val. Engem nem zavar, nyilván nem az elsõ amit lát... Szerintem ez doki-függõ amúgy.

20 hetesen normális e ha két ujjal a köldök felett van a méh teteje. Hanyadik terhességi héttől marad életben a baba ha megszületik? és mit jelent a cyt. P2

Legjobb válasz: Szia. Normális, ha 2 ujjal van a köldök felett a méh teteje, a babát a 24-ik héttõl tudják megmenteni, onnantól beszélnek az orvosok szülésrõl, addig vetélés van, de akkor még nem túl jók az esélyei, vagy legalábbis kicsi az esélye, ha életben is marad, hogy nem károsodik valahogy. A cyt.P2 pedig a rákszûrés eredménye. Valószínû valami kisebb gyulladás lehet a szervezetedben, akár megfázás, mert ami teljesen jó eredmény az a Po, és a P1. Remélem tudtam segíteni. Minden jót! 30 hetes kismama.

Szia. Normális, ha 2 ujjal van a köldök felett a méh teteje, a babát a 24-ik héttõl tudják megmenteni, onnantól beszélnek az orvosok szülésrõl, addig vetélés van, de akkor még nem túl jók az esélyei, vagy legalábbis kicsi az esélye, ha életben is marad, hogy nem károsodik valahogy. A cyt.P2 pedig a rákszûrés eredménye. Valószínû valami kisebb gyulladás lehet a szervezetedben, akár megfázás, mert ami teljesen jó eredmény az a Po, és a P1. Remélem tudtam segíteni. Minden jót! 30 hetes kismama.
Hát nekem mindig p2 és azért nem hinném, hogy mindig van bajom, viszont amikor p0 lett behívott a doki telefonon, hogy azonnal menjek, és akkor kiderült, hogy nem nekem volt bajom , hanem a gép volt rosz.. A p1-nél pedig azt mondták a kolleganõmnek, hogy biztosan a gombás fertõzése miatt lett rossz , akkor mondta, hogy a p2 a jó.. szerintem a p2 a jó, de most akkor én is megint rákérdezek a dokinál. A baba pedig a 27. héttõl életképes orvosi segítséggel..elõtte is lehet már, de aki az elõtt születik, , általában összeesik a tüdõ, vagy nem is tanul meg levegõt venni... A 27. héttõl már nyugodtabban lehetsz effelõl. Nézd meg a babaszoba.hu-n.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeket. Azért kérdeztem a méh magasságát, mert a 20 hétre a köldök magasságát irják normálisnak legalábbis én mindenhol ezt találtam.
A 20. héten szokott a köldök vonalába érni a méh, de mégis normális, ha 2 centivel fölötte van, ne aggódj. A baba életbenmaradási esélyei a 26. héttõl folyamatosan nõnek. A P2, pedig a szexuális életet élõ nõk negatív rákszûrési eredménye.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok segítséget. Örültem a válaszoknak. :) További szép napot és boldog babavárást. (Bár ha 28.hétre írja a köldök felett két ujjal, akkor az mit jelent hogy nekem már 20 hetesen olyan magasan van. Ezt még nem értem. De biztos nem lehet rossz dolog. lehet csak attól van hogy a másodikat várom, és gyorsabban nõ már ilyenkor. :) mégegyszer köszi.

Első pár terhességi hétben (4-5) normális az, ha hasmenésszerű tüneteim vannak?

Nekem menzesz el?tt és annak els? napjain is így szokott lenni (bélgörcsök, gázok, hígabb széklet)(egyébként sokat iszom, f?leg ebben a melegben), most meg ötödik hetes terhes vagyok, és tökéletesen megvan minden PMS-es ilyen jelleg? tünetem.

Legjobb válasz: Nekem is megvolt minden tünetem, mint mensi elõtt-közben-után, mégis terhes voltam. Sõt a terhesség 4. hónapjában még mindig voltak mensi szerû görcseim (amikor nagyjából meg kellett volna jönnie, de amúgy nem menstruáltam). A szervezet emlékszik a menstruációra és egy ideig még terhesen is képes ugyanazokat a tüneteket produkálni, úgyhogy nincs gond velem sem, majd idõvel enyhülnek vagy elmúlnak a tünetek és jönnek helyette az igazi terhestünetek. :)

Nekem is megvolt minden tünetem, mint mensi elõtt-közben-után, mégis terhes voltam. Sõt a terhesség 4. hónapjában még mindig voltak mensi szerû görcseim (amikor nagyjából meg kellett volna jönnie, de amúgy nem menstruáltam). A szervezet emlékszik a menstruációra és egy ideig még terhesen is képes ugyanazokat a tüneteket produkálni, úgyhogy nincs gond velem sem, majd idõvel enyhülnek vagy elmúlnak a tünetek és jönnek helyette az igazi terhestünetek. :)
Én is ugyanebben a cipõben vagyok, 4-5 hetes terhes vagyok és hasmenésem van/volt, bár mondjuk enyhülni látszik de azt mondják ilyenkor a hormonok mûvelik ez, boldog babavárást :D
Hát, elvileg éppen hogy székrekedést illene produkálni... :D Én 9 hetes vagyok, és még mindig megy a hasam valamitõl. Lehet, hogy csak a sok gyümölcs, meg sokat is iszom, meg a "rendes" kejáktól rosszul vagyok, így szilárdat alig eszem. Remélem, késõbb elmúlik. Arra azért figyelj, hogy ha hasmenésed van, akkor igyál többet! :)
Szia, nekem a legelsõ perctõl kezdve ez van!. Fel vagyok fújódva, mint egy lufi és délutánra megjönnek a szelek, gázok és tartanak estig! Napi többször járok vécére (pisilni is ezerszer) de nem hasmenés, csak lazább. Tény, h én is többet iszom, meg sok gyümölcsöt is eszek, de ha nem vagyok egyedül, kész vagyok :D Amúgy nekem ennyi az össz tünetem, OK a napi 12óra alvás és mellfeszülés mellett :) ) Ma vagyok 6+4 :)
A kérdező hozzászólása: Na ezaz, hogy én is székrekedésre vártam, errefel... bocs, tudom, hogy nagyon... izé :D, de folyamatosan szelek is kínoznak, és ez sem volt régebb. Lányok, jó babavárást és ennyi legyen a legkisebb bajunk!
A kérdező hozzászólása: Ez a része elég ciki :o)
Na látom, nem vagyok egyedül! :D Legalább megnyugodtam. Vicc ez az egész... :)

Ha volt már egy normális terhességem (gondolok itt arra, hogy nem volt méhen kívüli), akkor az igaz, hogy a másodiknál is nagyon kevés rá az esély?

másnak is elmúlt az 5. hét után a hasfájás? olyan izomláz szer?en fáj! nem elviselhetetlen,és nem is egyfolytába,csak úgy néha néha el?jön!

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, normális, a hasfájás, akár mensi szerû kisebb görcsök is, ha nincs vérzés. Boldog babavárást! 20 hetes pocakos.

Szia! Ne aggódj, normális, a hasfájás, akár mensi szerû kisebb görcsök is, ha nincs vérzés. Boldog babavárást! 20 hetes pocakos.

Normális az, ha a terhesség legelején duzzadt a mellem, fáj a derekam, és néha a poci alul?

Van 3 pozi tesztem, még csak 4+2héten járok, és félek nagyon hogy méhen kívüli lesz a baba! 1éve vártunk a kis csodára!

Legjobb válasz: Miért lenne méhen kívüli? Akkor nem ilyen tüneteket produkálnál, hanem erõs alhasi fájdalmat, késõbb lázat stb. Gratula és nyugalom. Teljesen normális amit érzel, majd lesz még rosszabb is :)

Miért lenne méhen kívüli? Akkor nem ilyen tüneteket produkálnál, hanem erõs alhasi fájdalmat, késõbb lázat stb. Gratula és nyugalom. Teljesen normális amit érzel, majd lesz még rosszabb is :)
Teljesen normális! Miért pont a méhenkivüli miatt aggodsz? Vannak egyéb gondok amik sokkal gyakoribbak! De tuti minden rendben lesz! Mivel mért ne lenne?? :-) nagyon jó érzés lehetett a pozitív teszt, én még várom a csodát!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok, csak olyan sokat vártunk a kis babásra, hogy tartok tõle, hogy esetleg méhen kívüli lesz, na meg ugye mivel elsõ baba lesz, így nem tudtam hogy a mensi elõtti tüneteimmel nem egyezik meg a mostani! Annyira lassan telik az idõ, olyan sokára mehetek még dokihoz, hogy többet tudjak.. :) Megpróbálok türelmes és optimista lenni! :)

Normális az, ha kb. két napja nem érzem a terhességi tüneteket, amit eddig éreztem?

Négy hetes terhes vagyok, a nem várt menstruáció környékén éreztem két három napig menszi szer? tüneteket, mellfeszülést, de már nem nagyon érzem ezeket a tüneteket.Gond lehet vagy ez így normális?

Legjobb válasz: Szia! Teljesen normális!Nincs semmi baj!Az is lehet,hogy hétvégére visszatérnek a tünetek,ezek kiszámíthatatlanok.Még nagyon fiatal terhes vagy,bármi lehet.Viszonylag nálam is hamar elmúltak a rosszullétek és a mellfeszülés. Boldog Babavárást! 34 hetes

Szia! Teljesen normális!Nincs semmi baj!Az is lehet, hogy hétvégére visszatérnek a tünetek, ezek kiszámíthatatlanok.Még nagyon fiatal terhes vagy, bármi lehet.Viszonylag nálam is hamar elmúltak a rosszullétek és a mellfeszülés. Boldog Babavárást! 34 hetes
Így az "elején" a mensi jellegû has fájdogálás normális, de csak néhány napig (2-3). Ha a teszt pozitív, semmi gond. Egyik terhességemnél a mensiig feszült a mellem, majd a mensi ideje után elmúlt, enyhén nyomásra volt érzékeny a mellbimbó. Semmi több. Majd 6-7 hetes korban jön esetleg émelygés, kinél, mi. Lehet, hogy semmi...
Én is 4 hetes vagyok! GRATULÁLOK! Tudom, mit érzel, azaz, mit nem érzel. Nekem semmiféle tünetem nincs! Bár az orvosom szerint ne kiabáljam el és biztos, ami biztos vegyek a patikában B6 vitamint. De hála istennek sem hányinger, sem hasfájás nem kínoz. Tökéletesen érzem magam. A pocim fel van puffadva, ennyi. Ja, és a kolléganõimnek kezd gyanússá válni, h 10 percenként szaladok pisilni :) De ez legyen a legkisebb baj! Jó babavárást! Neked mikor lesz a köv. vizsgálat?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!