Találatok a következő kifejezésre: Normalis lehet hogy par napja (15 db)

Normális az hogy pár napja fáj a szeméremcsontom úgy hogy alig tudok menni, mintha izomlázam lenne ott. Mitől van ez? Valami gond lehet?

Ma nagyon megijesztettek a boltban hogy eléggé lent van a hasam mintha hamarosan szülnék. Aggódom!

Legjobb válasz: 30. hétben járunk

A kérdező hozzászólása: 30. hétben járunk
Igen teljesen természetes, nekem is fáj már hetek óta, de ez attól van, hogy tágul a medencéd. Készül a szervezeted a szülésre, de ez nem azt jelenti, hogy rögtön szülni fogsz. Nyugodj meg, ha itt az idõ azt úgy is érezni fogod. Boldog babavárást! 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: kösz a segítséget! boldog babavárást nektek is!
Én a 26-30 hét között éreztem ezt, izomláz-szerû érzet, zsibbadás "alul", én sem nagyon tudtam menni. A nõgyógyászom (professzor) megnyugtatott, hogy teljesen normális jelenségrõl van szó, ne izgulj Te sem! 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Babát szeretnénk, eddig eredménytelenül. Ciklusom rendszertelen, pár hónapja beállt 31 napra. A peteérésem 21.nap körül van. Ez normális? Lehet, hogy ezért nem esem teherbe? Lehet sárgatest elégtelenségem?

Legjobb válasz: Ha a pé-d a 21.-ik napon van, a menzeszed pedig a 31-ik napon jön meg, az csak 9 napos luteális fázis. Ennyi idõ alatt fõ szabály szerint nem tud beágyazódni a megtermékenyített petesejt. Úgy tudom, ehhez minimum 10 napos, de inkább 11-12 napos luteális fázis kell. Nem vezetsz hõgörbét? A sárgatest-elégtelenséget az is mutatja. Ha "csak" ennyi a probléma, egyszerû gyógyszeres kezeléssel orvosolható

Ha a pé-d a 21.-ik napon van, a menzeszed pedig a 31-ik napon jön meg, az csak 9 napos luteális fázis. Ennyi idõ alatt fõ szabály szerint nem tud beágyazódni a megtermékenyített petesejt. Úgy tudom, ehhez minimum 10 napos, de inkább 11-12 napos luteális fázis kell. Nem vezetsz hõgörbét? A sárgatest-elégtelenséget az is mutatja. Ha "csak" ennyi a probléma, egyszerû gyógyszeres kezeléssel orvosolható
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ.Sejtettem. Nem vezetek hõgörbét, a munkám miatt nem tudnám azonos idõben mérni. Hamarosan megyek horm.vérvételre.Akkor már többet tudok.
Az elõbbi válasz írója vok. Csak kíváncsi lennék, hogy hõgörbe nélkül milyen módszerrel állapítod meg a pé. pontos napját. Hátha nem is akkor van, amikor gondolod.... Vagy megnézték ultrahangon?
Sziasztok! Nekem 26 napos ciklusaim vannak, 14. napon pé. Még erre is hallottam, hogy kevés... Vezettem hõgörbét, azon hogy állapítod meg, hogy rendben van-e?
Ha 26 napos ciklus alatt azt érted, hogy a 27-ik napon jön meg, akkor 12 napos a luteális fázisod. AZ nem kevés. Ha viszont a 26-ik napon jön meg, akkor 11, elvileg még az is belefér. Hõgörbével úgy tudod megállapíteni, hogy pl. lassan megy fel a hõd, nem hirtelen, hanem lépcsõzetesen, vagy felmegy, de túl hamar leesik, vagy már a mensi elõtt néhán nappal pecsételõ vérzésed van.
A kérdező hozzászólása: A pémet a nyálkából, petefészek szúrkálásból, cickó feszülésbõl állapítottam meg.Ja és ovu teszttel is próbálkoztam.
Ovu tesztként pg 53-at vagy vizelettesztet használtál? Mert mindkettõnél másképp kell kiszámítani, hogy valószínûleg mikor lesz a pé. A te esetedben viszont azt kéne tudni, hogy mikor volt ( hiszen a luteális fázisod hosszára vagy tulajdonképpen kíváncsi) Lehet, hogy nincs is olyan nagy gond. Ha hajlandó rá az orvosod ( mert nem mindegyik partner az ilyesmiben, míg nem telt el legalább fél-egy év sikertelenül) monitorizáltasd legalább ultrahanggal a peteérést. Az ponos képet ad, mikor szabadult ki a petesejt, mert utána látszik a szabálytalan alakú sárgatest, és olykor szabad folyadék is a méhkürtben, vagy a hasüregben.

Normalis lehet az, hogy par napja ugy gorcsolget a hasam (nem erosen, de gyakran) , minta ha meg akarna jonni a menzeszem? (17, 5 hetes vagyok a bebimmel)

Legjobb válasz: Hát nem igazán.Ilyen elõehaladott terhességi idõnél nem szoktak ilyen fájdalmak jelentkezni. Nekem a 7-8. hétig volt, még néha véreztem is, de utána nem volt többet a terhesség alatt. Különben mocorog már?

Hát nem igazán.Ilyen elõehaladott terhességi idõnél nem szoktak ilyen fájdalmak jelentkezni. Nekem a 7-8. hétig volt, még néha véreztem is, de utána nem volt többet a terhesség alatt. Különben mocorog már?
Amíg nem erõs, és nem vérzel teljesen normális. Én a mai napig érzem, mintha meg akarna jönni. 27 hetes vagyok. Nyúlnak a szalagok, tágul a méhed, csinálja magának a helyet a babóca és biza néha útban vannak a szerveid :) , és ezt érzed! Ha nagyon erõs inkább menj vele dokihoz. BOldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a valaszokat :-) ma megyunk dokihoz, es remelem O is alatamasztja, kedves masodik valaszolo, a valaszodat. Amugy minden nap mocorog Pocaklako Oszkar (ha nem is allandoan erzem, es ha nem is nagyon erosen). A gorcsolgetes meg a "menstruacios" 5-6 nap utan msot megint nem jelentkezik.

Az érdekelne, hogy hogy lehet az, hogy összesen 11 kérdésre válaszoltam ( normálisan) és pár napig be sem jelentkeztem, és most 52% -os választ adok?

Legjobb válasz: Hát ez a szám a válaszodra érkezett értékelésekbõl jött ki, amit más felhasználók adtak az alapján, amit a válaszban írtál. (Hasznos/Félig hasznos/Nem hasznos). Attól, hogy nem voltál itt pár napig, mások még értékelhették a korábban adott válaszaidat.

Hát ez a szám a válaszodra érkezett értékelésekbõl jött ki, amit más felhasználók adtak az alapján, amit a válaszban írtál. (Hasznos/Félig hasznos/Nem hasznos). Attól, hogy nem voltál itt pár napig, mások még értékelhették a korábban adott válaszaidat.
úgy tûnik mégsem volt elég normális a válaszod vagy csak szimplán rossz kategóriába írtál ahol bizony könnyen lepontoznak attól függetlenül hogy milyen választ adtál. arra a 11válaszodra jó páran nyomtak piros kezet és ezért zuhant le a %-od.
A kérdező hozzászólása: Nem igazán értem, hogy mi értelme van ennek a pontozgatásnak!? Azért bosszankodjon az ember, mert valaki rosszindulatú és mindenkit lepontoz csak úgy?

Cypromixet szedek, mindig 5. nap jött meg a mensim, de pár hónapja össze vissza jön meg, hol a 2-3. nap volt, most meg a 6. napon. Mitől lehet hogy így ingadozik, eddig 5. napon jött. Normális ez vagy gond lehet?

Nem rég volt egy méh gyulladásom is, lehet nem múlt el. De ett?l függetlenül se 5. nap jön.

Legjobb válasz: szerintem nõgyógyász... szerintem....

szerintem nõgyógyász... szerintem....
Irány a doki, valószínû a a gyulladásod okozza ezt.
A kérdező hozzászólása: Doki majd ha elmúlt a menszi, és a vizsgaidõszakom. De elõtte is így jött .. Vazul inkább máshova gépelj..

Mitől lehet? Normális ez? 4hónapos tápszeres baba. Pár napja látom hogy a babám kakijában vannak tápszer darabok. Eddig egyszer kakilt egy nap, max kétszer . Most 3-4 szer. Lehet hogy sok a kajcsi neki és már a felesleg nem szívódik fel?

egyébként 7 kg.

Legjobb válasz: Nem jön a foga? Attól lehet lágyabb a széklet. A tejcsi darabok miatt szerintem nem kell aggódnod, nekünk mindig is volt. Most 6 hós De ilyenkor már fogdosnak mindent, turkálnak a szájukban, lehet, hogy valami kis piszkot bekapott, ami így ürül. Én hígabb székletnél szoktam lázat csekkolni.

Nem jön a foga? Attól lehet lágyabb a széklet. A tejcsi darabok miatt szerintem nem kell aggódnod, nekünk mindig is volt. Most 6 hós De ilyenkor már fogdosnak mindent, turkálnak a szájukban, lehet, hogy valami kis piszkot bekapott, ami így ürül. Én hígabb székletnél szoktam lázat csekkolni.
Lehet hogy a peteéréseddel van valami gubanc. Mindenképpen a kivizsgálást ajánlom!
Szerintem keress fel mihamarabb egy dokit! Nem lehet, hogy mégis terhes vagy?
de lehet ám! Szerintem tesztelj nyugodtan! Van, hogy már a mensi alatt megjelenik a domináns tüszõ!!!

40. hétben járó kismama vagyok és pár napja dagad a lábam. A furcsa az hogy a jobb, kicsit jobban mint a bal. Normális lehet ha valakinek különböző mértékben dagadt a lába? Holnap megyek orvoshoz és rákérdezek, de addig is jó lenne némi információ.

Legjobb válasz: Kedves szülésznõ hallgató: jársz órákra? A terhesség utolsó hetében-heteiben NORMÁLIS a vizesedés, sõt szükségszerû, a szülés közeledtét jelzi! Légyszi ne ijesztgesd a kismamákat, a toxémia nem a vizesedésbõl áll, hanem több tünet együttes megléte! Kamu

Kedves szülésznõ hallgató: jársz órákra? A terhesség utolsó hetében-heteiben NORMÁLIS a vizesedés, sõt szükségszerû, a szülés közeledtét jelzi! Légyszi ne ijesztgesd a kismamákat, a toxémia nem a vizesedésbõl áll, hanem több tünet együttes megléte! Kamu
Igen, a két oldalunk majd mindent másképp csinál, normális dolog. Nekem pl a jobb mellemben mindig több tej termelõdött mint a balban:)
Nem akarlak beijeszteni, de a lábdagadás (vizesedés) egy nagyon súlyos terhességkor jelentkezõ betegség jele lehet. Szülésznõ hallgató vagyok a sote-n, találkoztam már ilyennel. Jó lenne minél hamarabb orvoshoz menni ezzel a tünettel. Remélem tévedek és egészséges leszel. Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen, tudom hogy utalhat toxémiára, sajnos már volt hozzá szerencsém, de most a vérnyomás és a fehérje normális. Remélem nem lesz gond.
Szia! Nekem is sokkal durvábban vizesedett a jobb lábam, mint a bal és semmi gond nem volt belõle. Pedig majdnem 2-szer akkora volt az egyik bokám...

Normális dolog hogy a nők naponta többször is akár felnyúlkálnak maguknak hogy kitalálják, terhesek lettek_e, vagy van-e épp peteérésük? Tényleg nem lehet kibírni azt a pár napot míg kiderül, megjön-e a "nemvárt"?

Úgy gondolom,ezzel sokkal többet ártotok magatoknak mint használtok.Minden második-harmadik n? a péjét kérdezi,a görbéjér?l kér véleményt,8-10kérdésenként van egy clostys kérdés.Tényleg ekkora a baj?Vagy ennyire türelmetlenek a n?k?

Legjobb válasz: Én nem nyúlkálok, de valóban sokan nézik így szerintem, és én is emiatt az oldal miatt gondolom, hogy csinálják, mert valóban le is írják, hogy magasan volt a méhszáj meg hogy kemény volt vagy nem, nyitva volt vagy zárva, stb... Ez tényleg az egyik módja, hogy megállapítsák, hol tartanak a ciklusukban, és nem is vetem meg, aki ezt csinálja, én viszont ilyen messzire nem mentem még el. Mondjuk én a tampont se szerettem soha feltenni, csak akkor használtam, ha nagyon muszáj volt, de hát ezt embere válogatja. Amúgy igen, nehéz kivárni azt a néhány napot is. Ezt addig nem tudod meg, amíg nem akarsz te is kisbabát, de nagyon.

Kérdezõ! Nekem tetszik, hogy vállalod a véleményed, akármi is az, és nem értek mindenben egyet. Nem baj, ha sokan sokfélét gondolunk. :)
Nagyon akartunk gyereket és nagyon hamar összejött. A környezetemben mindenkinek, akik akartak (annak is aki nem), ezért számomra is megdöbbentõ volt az itt megszerzett információ-tenger (méhnyak vizsgálat, ovu teszt, mikroszkóp és társaik). Ezek szerint nekünk mázlink van, az pedig, hogy ki mit csinál, magánügy, bár én is azon az állásponton vagyok, hogy többet árthat, mint használ. Arról nem is beszélve, hogy az én dokim, aki nem tegnap kezdte a szakmát és rengeteg kismama jár hozzá (nem véletlenül) sem tudta megállapítani kézzel nálam az elsõ terhességem. A legtöbb "elõrébb van - hátrébb van, puha-kemény" csak ugyanolyan belemagyarázás szerintem, mint a gyakori pisilési inger, mellfeszülés, tuti, hogy babás vagyok. Aki egy kicsit is jártas a nõi anatómiában az tudja, hogy itt még csak cm-rõl sincs szó, hanem mm-rõl. Nem hiszem, hogy egy nem szakavatott ki tud tapintani 3-5 mm-es eltérést. De ha egyszer kell nekik a remény, a biztatás?!
A kérdező hozzászólása: Nem akarok nagyon babát????? 10évet vártam a második babámr, de ilyen nem jutott volna eszembe, hogy magamban nyúlkáljak ilyen szinten.És ne haragudj kedves nem tudom hányadik, de az ujjazást a méhszájvizsgálathoz hasonlítani elég primitív dolog. (lehet hogy a szemetekben az én kérdésem a primitív, ezek szerint teljesen normális dolog hogy a nõk napjában többször orvosi feladatot végeznek magukon.legközelebb majd a szülést is levezetik maguknak....
14:48as vagyok. ez neked miért fáj? a kellõ higiénia, ha megvan semmi baja nem lesz. had ismerkedjenek a testükkel. valamikor kell. amúgy pedig lehet, hogy õk meg tudnak állapítani valamit amit mi nem. had csinálják.
Én nem nyúlkálok, de valóban sokan nézik így szerintem, és én is emiatt az oldal miatt gondolom, hogy csinálják, mert valóban le is írják, hogy magasan volt a méhszáj meg hogy kemény volt vagy nem, nyitva volt vagy zárva, stb... Ez tényleg az egyik módja, hogy megállapítsák, hol tartanak a ciklusukban, és nem is vetem meg, aki ezt csinálja, én viszont ilyen messzire nem mentem még el. Mondjuk én a tampont se szerettem soha feltenni, csak akkor használtam, ha nagyon muszáj volt, de hát ezt embere válogatja. Amúgy igen, nehéz kivárni azt a néhány napot is. Ezt addig nem tudod meg, amíg nem akarsz te is kisbabát, de nagyon.
Nem tudom, hogy milyen nõket ismersz, én senkit nem ismerek, akik nyúlkálnak magukban, hogy megállapítsák terhesek-e. Biztos túl butákat ismersz.
az hagyján, de ha nyúlkál, hát nyúlkáljon. a pasid/férjed sose ujjazott meg??? vagy az nem volt undorító? vagy tán õ is türelmetlen, mi???
Hát ez meg milyen kérdés, atya ur isten!! Én sem ismerek senkit aki nyulkálna magának , ezt hol hallottad már bocsi!! üdv egy 11 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Olvasd el itt a terhes teherbeesõs kérdéseket.Nem egy és nem kettõ van, és senki nem kérdezi meg õket hogy miért nyúlkálnak fel, hanem osztják a tanácsokat
A tampon is magától megy fel? Olyankor is nyulkálunk magunkban ha bele gondolok! Az sem másabb szerintem!
Kérdésedre válaszolva, azt nem tudom mekkora a baj, de ide leginkább olyanok írnak, akiknél valami miatt nem egyszerû a teherbeesés.( Persze nem mindenki!) Részemrõl érthetõ, hogy MINDENT megpróbálnak, ami csak meggyõzõdésük szerint segíthet. Hogy türelmetlenek-e? Van, aki igen, de ez teljesen normális.
És mi van akkor, hogy ha 40 évesen próbálkozik valaki és tudatlanként csak szexel és kész. És vár és vár és vár, közben, meg ha okos értelmes felnõtt emberként utánanéz a dolgoknak és megvizsgáltatja magát kiderül, hogy az idõk végeztéig sexelhetne, vajmi kevés az esélye, hogy terhes legyen, mert van vmi bibi, amit clostyval vagy mással hiphip meg lehet oldani...vagy iszik egy kis teácskát vagy itt tudja meg, hogy melyik napokon esélyesebb a történet esetleg...nem csak sötétbe tapogatózva, tudatosság nélkül érdemes élni...akinek ez jön be, legyen, aki irányítja és befolyásolj az életét, annak meg ez legyen...szerintem
A kérdező hozzászólása: Itt olvasom elég gyakran, hogy itt meg itt tartanak és este ilyen volt a méhszáj, reggel olyan, én csak ámulok és bámulok komolyan...
Bár a kérdésed megfogalmazása elég meghökkentõ és naturalisztikus, de a mögötte rejlõ felvetésben (türelmetlenség, teljesítményorientáltság, stb) igazad van. Mindamelett pedig sajnos tényleg ilyen nagy a baj, ha azt vesszük, hogy lassan a párok majdnem fele meddõ vagy termékenységi gondokkal küzd. Vannak, akik ezt intimen kezelik, de sokaknak segít, ha hozzájuk hasonlókkal meg tudják osztani a problémáikat, erõt kaphatnak a többiektõl, úgy, hogy közben az anonimitásukat többé-kevésbé megõrizhetik. Szerintem ez az a szféra (egészség), amibe nem belerondítani, beleordítania kellene egy kívülállónak, hanem ha nem tetszik a téma, csendben, diszkréten félrevonulni.
Kedves kérdezõ! Nekem is nagyon fura, most fõleg meglepõdtem, h valaki kitette a ciklusát, és az is benne van, h mikor voltak együtt.... Én sem értem, de nem vagyok biztos benne, ez ez normális. Arról is itt hallottam elõször, h felnyúlkálnak, én nem tudnám, h mit kell nézni. Másfél évet vártunk a babámra, de annyi volt, h elmentem nõgyógyászhoz, h minden rendben van-e, megcsináltattam a rákszûrést, és kész. Fel sem merült bennem, h ovu tesztet használjak, clostyt szedjek, felnyúlkáljak. Igaz én nem is néztem minden hónapban 3-4 teszttel, h van-e baba. Biztos én vagyok fura. Pedig nagyon akartuk, de szerintem igaza van egy kérdezõnek, az imént láttam, h rágörcsölt a babára, aztán mikor nem jött össze, elkezdett lazítani, és most babás.
Mindenki úgy nyúlkál magának ahogy akar. Én nem szoktam. De ha valaki mégis az az õ dolga. Csak arra kell vigyázni hogy tiszta legyen a keze.
A kérdező hozzászólása: Nos úgy látom a válaszolók nagy része teljesen egyetért az efféle önvizsgálattal(bár van aki nem is hallott még ilyet lásd elsõ két válaszoló) Lehet hogy be kell látnom, én vagyok maradi és ez már egy elfogadott, sõt általános dolog. Köszönöm a válaszokat és NEM ÉN PONTOZTAM LE ÕKET.Nekem a negatív válasz is értékes, bár van akinek a stílusán javítanék :)
Nem mindenki olyan, hogy tátott szájjal várja a sült galambot, hanem tesz is azért, amit szeretne.
le lehet szavazni nyugodtan, de ennyi :) majd doktorálunk :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!