Találatok a következő kifejezésre: Normalis lehet hogy par (40 db)

Babát szeretnénk, eddig eredménytelenül. Ciklusom rendszertelen, pár hónapja beállt 31 napra. A peteérésem 21.nap körül van. Ez normális? Lehet, hogy ezért nem esem teherbe? Lehet sárgatest elégtelenségem?

Legjobb válasz: Ha a pé-d a 21.-ik napon van, a menzeszed pedig a 31-ik napon jön meg, az csak 9 napos luteális fázis. Ennyi idõ alatt fõ szabály szerint nem tud beágyazódni a megtermékenyített petesejt. Úgy tudom, ehhez minimum 10 napos, de inkább 11-12 napos luteális fázis kell. Nem vezetsz hõgörbét? A sárgatest-elégtelenséget az is mutatja. Ha "csak" ennyi a probléma, egyszerû gyógyszeres kezeléssel orvosolható

Ha a pé-d a 21.-ik napon van, a menzeszed pedig a 31-ik napon jön meg, az csak 9 napos luteális fázis. Ennyi idõ alatt fõ szabály szerint nem tud beágyazódni a megtermékenyített petesejt. Úgy tudom, ehhez minimum 10 napos, de inkább 11-12 napos luteális fázis kell. Nem vezetsz hõgörbét? A sárgatest-elégtelenséget az is mutatja. Ha "csak" ennyi a probléma, egyszerû gyógyszeres kezeléssel orvosolható
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ.Sejtettem. Nem vezetek hõgörbét, a munkám miatt nem tudnám azonos idõben mérni. Hamarosan megyek horm.vérvételre.Akkor már többet tudok.
Az elõbbi válasz írója vok. Csak kíváncsi lennék, hogy hõgörbe nélkül milyen módszerrel állapítod meg a pé. pontos napját. Hátha nem is akkor van, amikor gondolod.... Vagy megnézték ultrahangon?
Sziasztok! Nekem 26 napos ciklusaim vannak, 14. napon pé. Még erre is hallottam, hogy kevés... Vezettem hõgörbét, azon hogy állapítod meg, hogy rendben van-e?
Ha 26 napos ciklus alatt azt érted, hogy a 27-ik napon jön meg, akkor 12 napos a luteális fázisod. AZ nem kevés. Ha viszont a 26-ik napon jön meg, akkor 11, elvileg még az is belefér. Hõgörbével úgy tudod megállapíteni, hogy pl. lassan megy fel a hõd, nem hirtelen, hanem lépcsõzetesen, vagy felmegy, de túl hamar leesik, vagy már a mensi elõtt néhán nappal pecsételõ vérzésed van.
A kérdező hozzászólása: A pémet a nyálkából, petefészek szúrkálásból, cickó feszülésbõl állapítottam meg.Ja és ovu teszttel is próbálkoztam.
Ovu tesztként pg 53-at vagy vizelettesztet használtál? Mert mindkettõnél másképp kell kiszámítani, hogy valószínûleg mikor lesz a pé. A te esetedben viszont azt kéne tudni, hogy mikor volt ( hiszen a luteális fázisod hosszára vagy tulajdonképpen kíváncsi) Lehet, hogy nincs is olyan nagy gond. Ha hajlandó rá az orvosod ( mert nem mindegyik partner az ilyesmiben, míg nem telt el legalább fél-egy év sikertelenül) monitorizáltasd legalább ultrahanggal a peteérést. Az ponos képet ad, mikor szabadult ki a petesejt, mert utána látszik a szabálytalan alakú sárgatest, és olykor szabad folyadék is a méhkürtben, vagy a hasüregben.

Normális az hogy pár napja fáj a szeméremcsontom úgy hogy alig tudok menni, mintha izomlázam lenne ott. Mitől van ez? Valami gond lehet?

Ma nagyon megijesztettek a boltban hogy eléggé lent van a hasam mintha hamarosan szülnék. Aggódom!

Legjobb válasz: 30. hétben járunk

A kérdező hozzászólása: 30. hétben járunk
Igen teljesen természetes, nekem is fáj már hetek óta, de ez attól van, hogy tágul a medencéd. Készül a szervezeted a szülésre, de ez nem azt jelenti, hogy rögtön szülni fogsz. Nyugodj meg, ha itt az idõ azt úgy is érezni fogod. Boldog babavárást! 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: kösz a segítséget! boldog babavárást nektek is!
Én a 26-30 hét között éreztem ezt, izomláz-szerû érzet, zsibbadás "alul", én sem nagyon tudtam menni. A nõgyógyászom (professzor) megnyugtatott, hogy teljesen normális jelenségrõl van szó, ne izgulj Te sem! 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

14 hetes kismama vagyok. Az normális lehet, hogy ha pisilek, utána pár másodpercig fáj a hasam?

Legjobb válasz: Nekem ugyanez volt a terhességem elején, most a 28. hétben járok, eddig teljesen problémamentesen. szerintem ez egy teljesen problémamentes jelenség. Ne aggódj!

Nekem ugyanez volt a terhességem elején, most a 28. hétben járok, eddig teljesen problémamentesen. szerintem ez egy teljesen problémamentes jelenség. Ne aggódj!
Nem tartogatod sokáig a pisilést? Mert lehet a hólyagod fáj. Nekem éjjel szokott mikor késõn megyek ki mert alszok ugye. Nem hiszem, hogy gond lenne.
Szerintem gombás fertõzésre utal.
A 27. hétben vagyok. Ha sokáig kell tartanom a pisit, nem tudok elmenni, akkor "fáj" a hasam alja. És utána, amikor befejezem a pisilést, akkor is kellemetlem, nyilamlós érzés, mert a teli hólyag valamennyire megemeli a méhet, és az utána hirtelen a helyére kerül. A lányommal is ilyen volt általában. Pillanatnyi, múló érzés. Ha maga a pisilés nem fáj, szúr, és a folyásod is rendben, akkor csupán fizikai változás a testedben. Gratula

Normális az, hogy 20 éves létemre pár napja három anyajegy "képzõdött" rajtam? Ez lehet valami betegség is?

A bokám tájékán, pár centiméterre egymástól lett három új anyajegyem.

Legjobb válasz: Szerintem normális, én 28 vagyok, nekem pár hét alatt az arcomon lett 3 új, bár kisebb anyajegy.. nagyon "boldog" vagyok ettõl.. A testemen is néha felfedezek egy egy újabbat. Bár nem csúnyák, de már gondoltam rá, hogy elmegyek anyajegy szûrésre..

Szerintem normális, én 28 vagyok, nekem pár hét alatt az arcomon lett 3 új, bár kisebb anyajegy.. nagyon "boldog" vagyok ettõl.. A testemen is néha felfedezek egy egy újabbat. Bár nem csúnyák, de már gondoltam rá, hogy elmegyek anyajegy szûrésre..
Normális! Nekem nincs olyan év hogy ne jönne újabb anyajegy a testemen!
Igen, normális. Melanoma (bõrrák) azért elég nehezen alakul ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Lehet hülye kérdés volt, de inkább megkérdeztem, mert ebben a témában egyáltalán nem vagyok jártas. :)

Lehet, hogy nem normális a párom? Lehet valaki notórius hazudozó anélkül, hogy tudná mit csinál?

A kapcsolatunk kb másfél éve tart.Ez idő alatt már sokszor kiderült annak ellenére ,hogy szerinte lezárta a volt kapcsolatát sutyiban írkálgat neki és hívogatja.Mikor ezt számon kérem akkor letagadja.Jön a szembesítés telefonja sms stb.Akkor bűnbánóan magyaráz.A legutolsó amin döbbentem az az ,hogy a mail üzenetét láttam és ott vettem észre ,hogy ismét édi kis tigrises képet küldött az exnek.Aki lehet nem is reagál már rá.Kíváncsi voltam más szemszögből ,hogy reagálja le.AZt mondtam neki ,hogy egy ismerősünk lebukott mert még mindig fotókat küld az exnek.Erre ő -Á az nem normális..biztos ,h fájdalmat okoz ezzel az Áginak.Küldje el a fenébe.MOndtam neki ,h szerintem se normális...mert ha én ezt megtudnám ,h ő tenné nem tudná megmagyarázni mit akar még a múltjától!Simán azt mondta ,h ő nem tenne ilyet soha!!!OTT a mailje..és már nem tudom ,h tisztába van e vele mennyit hazudik..hisz elmehet tőlem bármikor..nem tartom fogva sem

Legjobb válasz: Arra a lehetõségre nem gondoltál, hogy még mindig bele van gyógyulva az exébe? A jelek szerint ezt Õ nem zárta még le. Kár volt bele menned ebbe a kapcsolatba. De nyilván nem tudhattad. Most hogy tudod, már látod hogy nincs semmi értelme, mert lelkileg Õ még nem "tiszta". Egyébként az hogy nyomozgatsz a párod után hogy jött?

Arra a lehetõségre nem gondoltál, hogy még mindig bele van gyógyulva az exébe? A jelek szerint ezt Õ nem zárta még le. Kár volt bele menned ebbe a kapcsolatba. De nyilván nem tudhattad. Most hogy tudod, már látod hogy nincs semmi értelme, mert lelkileg Õ még nem "tiszta". Egyébként az hogy nyomozgatsz a párod után hogy jött?
Így nem mûködik a kapcsolat. Kár tovább húzni.
Akkor most neki hiszel, vagy a saját szemednek? Hazudik!
Szerintem, ha valaki állandóan hazudozik, ráadásul a nyõügyeit titkolja, ott felesleges azon kattogni, hogy ez betegség vagy szemétség részérõl. Édesmindegy, a lényeg, hogy így nem lesz belõletek semmi, és "kigyógyulni" sem fog.
Ezek után én biztosan nem tudnék megbízni benne többet. Valamint azon is elgondolkoznék, hogy mit érezhet irántam, ha még az elõzõ barátnõjét hajtja... Sõt, igazából szerintem ezen már nem is kellene gondolkoznod, mert egyértelmû.
Szerintem simán csak hazudik, mint a vízfolyás (úgy, hogy TUDJA). Ha nem tudná, mit csinál, mert olyan betegsége lenne mondjuk, akkor más téren is történne ilyesmi. Én még egyszer szembesíteném határozottan, aztán lapát. Õszintétlenségben eleve halálra van ítélve a kapcsolat.
A notorius hazudozó nem megcsalásban hazudik, hanem hétköznapi dolgokban nem tud egyszerûen felvállalni dolgokat. Pl. odaégette a kaját és nem vallja be, hogy azért mert közben elbámulta a TV-t hanem csak ráfogja a sütõre, hogy biztos nagyobb hõfokja volt és elromlott. Vagy hogy kiborít valamit, leönt valamit a kanapéra és akkor ráfogja a kutyára, hogy az lökte ki meg ilyesmik. Szóval ezek. A te eseted csak egy "puszta" megcsalás. Nem zárta le a csajjal a dolgokat és vissza akar táncolni. Rúgjad ki a büdösbe!
Az én exem két éve írogat, hívogat idõnként, pedig én nem válaszolok rá, neki pedig élettársa van. Az ilyenek maguk sem tudják, mit akarnak.
A kérdéseidre sorban a válasz: 1. Lehet, mert minden lehet, de nekem nem tûnik vaószínûnek, hogy nem normális. 2. Nem. A hazudozás mindig tudatos folyamat. Attól, mert szembesítéskor letagadja, nagyon is tudatos! Inkább itt az a helyzet, hogy a kedves párod nem tudja elengedni a múltat és kétkapuzik: vele is játszadozik és veled is.
jön a szembesítés.. jézusom, mi ez? ráadásul mi közöd a telefonjához?
Többször lebukott már és Te még mindig nem tettél ellene semmit? Miért is ne folytatná?
Õszintén, minek vergõdsz egy olyan kapcsolatban, ahol sz.rnak a fejedre? A "mert szeretem" nem válasz.

40. hétben járó kismama vagyok és pár napja dagad a lábam. A furcsa az hogy a jobb, kicsit jobban mint a bal. Normális lehet ha valakinek különböző mértékben dagadt a lába? Holnap megyek orvoshoz és rákérdezek, de addig is jó lenne némi információ.

Legjobb válasz: Kedves szülésznõ hallgató: jársz órákra? A terhesség utolsó hetében-heteiben NORMÁLIS a vizesedés, sõt szükségszerû, a szülés közeledtét jelzi! Légyszi ne ijesztgesd a kismamákat, a toxémia nem a vizesedésbõl áll, hanem több tünet együttes megléte! Kamu

Kedves szülésznõ hallgató: jársz órákra? A terhesség utolsó hetében-heteiben NORMÁLIS a vizesedés, sõt szükségszerû, a szülés közeledtét jelzi! Légyszi ne ijesztgesd a kismamákat, a toxémia nem a vizesedésbõl áll, hanem több tünet együttes megléte! Kamu
Igen, a két oldalunk majd mindent másképp csinál, normális dolog. Nekem pl a jobb mellemben mindig több tej termelõdött mint a balban:)
Nem akarlak beijeszteni, de a lábdagadás (vizesedés) egy nagyon súlyos terhességkor jelentkezõ betegség jele lehet. Szülésznõ hallgató vagyok a sote-n, találkoztam már ilyennel. Jó lenne minél hamarabb orvoshoz menni ezzel a tünettel. Remélem tévedek és egészséges leszel. Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen, tudom hogy utalhat toxémiára, sajnos már volt hozzá szerencsém, de most a vérnyomás és a fehérje normális. Remélem nem lesz gond.
Szia! Nekem is sokkal durvábban vizesedett a jobb lábam, mint a bal és semmi gond nem volt belõle. Pedig majdnem 2-szer akkora volt az egyik bokám...
de! eléggé nyomulós
A kérdező hozzászólása: akkor jó én is így gondoltam. az elsõ reakcióm nekem is ez volt. de nem tudtam eldönteni, hogy nyomulás-e, vagy csak tényleg ekkora lenne a szerelem?!
Anno, mikor még csak kb. két hete jártam párommal és anyum meghívta egy hétvégére a nyaralónkba, és akkor találkozott csak a családommal is, elõtte nem. :-) Ja és õ 100 km-re jött a nyaralónkba nyaralni. :-D Szerintem normális dolog, de a normális csak nézõpont kérdése. ;)
Örülj neki, engem 1 év után még a lakásba se nagyon engednek be. Inkább legyen "nyomulós" õ is és a családja is, minthogy nem is kíváncsiak rád túlzottan.

Mitől lehet? Normális ez? 4hónapos tápszeres baba. Pár napja látom hogy a babám kakijában vannak tápszer darabok. Eddig egyszer kakilt egy nap, max kétszer . Most 3-4 szer. Lehet hogy sok a kajcsi neki és már a felesleg nem szívódik fel?

egyébként 7 kg.

Legjobb válasz: Nem jön a foga? Attól lehet lágyabb a széklet. A tejcsi darabok miatt szerintem nem kell aggódnod, nekünk mindig is volt. Most 6 hós De ilyenkor már fogdosnak mindent, turkálnak a szájukban, lehet, hogy valami kis piszkot bekapott, ami így ürül. Én hígabb székletnél szoktam lázat csekkolni.

Nem jön a foga? Attól lehet lágyabb a széklet. A tejcsi darabok miatt szerintem nem kell aggódnod, nekünk mindig is volt. Most 6 hós De ilyenkor már fogdosnak mindent, turkálnak a szájukban, lehet, hogy valami kis piszkot bekapott, ami így ürül. Én hígabb székletnél szoktam lázat csekkolni.

Lehet olyan, hogy normálisan meg volt (pár napos késéssel, akár több hónapig) és mégis terhes az illető?

Legjobb válasz: 3 hónapja történt egy "baleset" és utána majdnem 2 hetet késett.Aztán megjött,majd következõ hónapba is megjött pár kevesebb ideig volt.Most késett 5 napot,de megjött.A teszt semmit se mutatott 1 hetet,bár este csináltam.És 2 hónapja úgy puffad a hasam egy kicsike kis kajától is.

A kérdező hozzászólása: 3 hónapja történt egy "baleset" és utána majdnem 2 hetet késett.Aztán megjött, majd következõ hónapba is megjött pár kevesebb ideig volt.Most késett 5 napot, de megjött.A teszt semmit se mutatott 1 hetet, bár este csináltam.És 2 hónapja úgy puffad a hasam egy kicsike kis kajától is.
Ha 1 hete volt negatív a teszt, akkor szerintem nem vagy terhes. Csinálj még 1-2 tesztet (különbözõeket), és ha pozitív, akkor irány az orvos.
Mibõl gondolod? Tünetek vannak?
Ez sehogy sem normális, szerintem ne tesztelgess hanem menj el dokihoz! Valami oka csak van egy vizsgálat meg nem árt és rá is jössz hogy mitõl van ez nálad!

Többszöri együttlét után is normális ha fáj a hasam alja? . Vagy lehet a párom csinálja kicsit vadabban? Aktus közben nem érzem hogy fájna, csak utána. Vélemény?

Legjobb válasz: Nemrég még szûz voltál? Akkor is lehet. Vagy túl nagy a szerszáma a pasidnak hozzád, és túl mélyre nyomja - elér vele olyan dolgokat, amiket már annyira fáj ha megdolgozzák, hogy másnap érzed.

Nemrég még szûz voltál? Akkor is lehet. Vagy túl nagy a szerszáma a pasidnak hozzád, és túl mélyre nyomja - elér vele olyan dolgokat, amiket már annyira fáj ha megdolgozzák, hogy másnap érzed.
A kérdező hozzászólása: 2 hónapja vesztettem el vele, igen. akkor ez lehet a hiba?:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!