Találatok a következő kifejezésre: Normalis egy babanal hogy (10 db)

Normális ez egy két hezes babánál? Hogy szoktathatnám le ezekről? Folytatás lent

A kislányom folyton a mellemen akar lenni(nem vicc, félóránként eszik) a kakija tele van fehér pöttyökkel a meg nem emésztett tejt?l.

Legjobb válasz: Ez normalis! Ne akard leszoktatni magadrol.Most ez a dolgod, hogy egesz nap vele legyel.Tudom nehez, de ennek ez a rendja.

a harmadik és az elöttem lévö hozzászoló voltam
Ez normalis! Ne akard leszoktatni magadrol.Most ez a dolgod, hogy egesz nap vele legyel.Tudom nehez, de ennek ez a rendja.
2. vagyok (azt hiszem) :) sajnalom, de ez tenyleg 99.9999%-ban mindenkinel igy van. kitartas es egyre jobb lesz
elõzõ vagyok, mi sem szerettük kendõt, sem a mai tai-t. Lehet hogy 99.9 % ilyenek a babák, akkor mi az 0, 1 % vagyunk, nekem szépen evett aludt a pólyában, persze itt voltam a lakásban, meg mellette, de nekem csak az elsõ 3 hétben aludt mellettem, utána a saját ágyában aludt/alszik. SZERINTEM az az egészséges, ha neki is van saját ágya, "tere". És nem alszik el már kézben , mellettem, csak a saját ágyában, vagy mostanában a foga jön néha a hordozóban elringatom ha nyûgös és utána átrakom az ágyába.
mi 2 hónapos korunkig pólyában aludtunk, onnantól nagyon szépen beállt a 3 órás etetésre.Abba biztonságba érezte magát. Még a babakocsiba is abba aludt. Ebben a korban esznek, alszanak még, próbáld meg ezt. Az is jó ha lepedõvel próbálod meg. Az anyaméhbe "be volt zárva". Ok, hogy rád van szüksége mint az elõzõ hozzászólók írták, de azért az nem jó ha fél óránként eszik, nincs ideje emészteni.
A kérdező hozzászólása: a babának nem tetszik az 5 in1 kendõ, csak a kezembe hajlandó lenni.
Nallunk az valt be, hogy jol bebugyolaltam. Nem tudom, hogy ez ra a megfelelo szo de kb erre gondolok egy vekonyka pokroccal is lehet: http://www.knitting-bee.com/wp-content/uploads/2010/03/owlie.. Jo melegbe van es olyan az erzese mintha az anyamehben lenne, szoros. Igy nincsenek szabadon a kezei mert sokszor arra is felriad, hogy elsuhannak mellette meg nem tudja, hogy hozza tartoznak. Probald meg, ha mar probaltatok akkor bocsi de nem tudom. Szopi utan jol bebugyolaltam es kepes volt akkar 1 sot 2 orat is aludni egyhuzamba a kovetkezo szopiig. De ez valtozni fog ne aggodj. Kitartast.
A kendõ miért nem vált be? Megfelelõen kötötted fel? (A Nandu használati utasítása borzalmas, és helytelen kötések is vannak benne ajnos.) Mert helyesen kötve nem szabadna, hogy fájjon tõle a hátad.
Nem fog tetszeni a válaszom, de ez teljesen normális. Evolúciós ösztön: a letett baba veszélyben érzi magát, mégpedig életveszélyben. Kell neki az anyja fizikai közelsége. Nyugi, majd kinövi. 18 évesen már nem te kellesz majd neki. :-) De most még csecsemõ.
Rengeteg türelem kell hozzájuk. Az elsö gyermekemnek 3 hos koráig alig volt alvásigénye esti 2-3 ora. A második gyermekem csak mellettem aludt és alszik még mai-napig is lassan 4 éves. csak nyugi , lassan megszokja.Jo volt neki odabent :)
A kérdező hozzászólása: Továbbá már csomós az egész hátam....
A kérdező hozzászólása: Csakhát nincs szívem sírni hagyni, de így még vécére sem jutok el.
Nekem is ilyen volt. Én nem bántam hogy mellettem aludt hely volt .egyszerüen nem aludt máshol.most lassan 4 éves még mindig nagyon anyás
szia, normális! annyitól eltekintve, hogy én nem eteteném fél óránként, az sok. szorítsd rá, hogy ha cicin van, akkor ne aludjon be rajta, és egyen rendesen. ha nem eszik, bealszik, tedd le. ne rakd rá félóránkánt, húzd az idõt, ringasd, énekelj neki....elõször 1 órát próbálj kihúzni aztán szép fokozatosan menj feljebb. nálunk is ez volt anno....letettem volna, pattnat ki a szeme, ha reccsent a parketta, akkor vége volt az alvásnak....3 hós korig csak ringatva aludt el....brrrr. de normális! persze vannak babák, akik 2 hetesen már átalusszák az éjjelt, és nappal is édesen zavartalanul alszanak, hát neked nem ilyet dobott a gép. de hát mint látod, még sokmindenkienk sem, köztük velem! :) )) most 22 hónapos, és már átalussza az éjszakát. :) kitartást!

Normális egy 10 hónapos babánál, hogy nappal átlagban fél órát alszik?

Éjszaka normálisan alszik kb. 11 órákat, de nappal az utóbbi időben nagyon keveset. Eleinte délelőtt is aludt, de akkor is csak max. fél órát, jó esetben volt, hogy 1 órát... Aztán elkezdtem "kihagyni" a délelőtti alvásokat és csak ebéd után altattam (cicin alszik el, fekszem vele a mi ágyunkon). Volt pár nap, amig egész jól aludt 1-1,5 órákat... Hogy bírja estig, ennyi alvással... nem is értem... Annyira nem izgulok, mert egyébként minden rendben vele, már 1 hónapja felállt, aktív, minden érdekli stb. csak kiváncsi vagyok másokkal hogy van ez a nappali alvás téma...

Legjobb válasz: Szia. Teljesen normális a 20-30 perces napközbeni alvás.:)

Szia. Teljesen normális a 20-30 perces napközbeni alvás.:)
Az én lányom is 10 hónapos és ugyan ez van, õk érzik mi a jó nekik.Mi pedig gyõzzük erõvel:D
Szia. Nálunk a helyzet a következõ: Ébred: 6-kor Alszik: 8-kor Ébred: 10-kor Alszik: 13-kor Ébred:15-kor Alszik este 20:30-kor 2 napja nem ilyen szépen alszik, hanem kicsit összevissza, vagy az idõ miatt vagy át szeretne állni más idõpontokra, vagy csak 1 alvásra fog átállni. Majd meglátom. Mikor fekteted le? És miért nem alszik nappal, azért ráférne még egy kis alvás plusszban:-)Zaj van, vagy meleg? Sosem aludt?
Ilyen korban már mi is elhagytuk a délelõtti alvást. De délután 1, 5-2 órát aludt. Na nem nyûgös, akkor nem baj ha kevesebbet alszik.
Lányom már 7 hónapos korától nem hajlandó ennél többet aludni nappal, kivéve ha borongós-esõs idõ van mint például ma is ilyenkor többet alszik, most ébredt fel kb.1órát szundizott.9hós múlt.
A kérdező hozzászólása: Tudom gyereke válogatja, ki, mikor mennyit alszik. Van, hogy simán, 10 perces cicizés után bealszik, úgy hogy simán el tudok jönni mellõle, betakarom, esetleg hasra fordítom (mert ha oldalán fekve marad, sokszor azért ébred fel, gondolom elzsibbad a kis karja). De van, hogy sokáig cumizgat még, én esetleg hamarabb veszem ki a cicit, látszólag alszik tovább, majd mikor eljönni próbálok kipattan a szeme és már tornázik, vagy felsír, de visszaaltatni már nem tudom... Sajnos elég felszínesen alszik nappal, minden neszre felébred... Korábban még porszívózni is tudtam a másaik szobában (jó rég volt, kb 2-3 hós korában)Nyílván megszokta, hogy csak velem van és csönd van, max. az utca zajok szûrõdnek be, vagy egy kis konyhai csörömpölés, amit nagyon óvatosan teszek. Alapvetõen nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott baba, nem nyûgös, csak akkor, ha nem foglalkozok vele :-)
15:13 vagyok Ha nem nyûgös akkor feltehetõen elég neki ennyi alvás:-)
normális!!!
igen
Ne ilyedj meg de akkor valószínû, hogy még be is fog gennyesedni. DE EZ TELJESEN JÓ! NÁlunk is ilyenkor kezdõdött, picit kékes volt rá egy hétre már tiszta sebes gennyes volt neki. Nem fáj, érheti víz (persze ne ázzon el), aztán majd szépen begyógyul. Az lenne baj, ha semmi nem látszódn! :)

Normális egy majdnem 1 év körüli babánál, hogy alig eszik délelőtt (reggeli, tízórai)?

1,5 hét múlva lesz 1 éves. Még naponta 3x szopizik, reggel viszont már alig szív ki 1 cicit is, mert már mehetnéke van. Utána kb. fél órával már kínálgatni szoktam ezzel-azzal (kis vajas/sonkás/sajtos kenyér falatkákkal, joghurttal, gyümölcspéppel, banánnal, ?szibarackkal, keksszel... persze nem mind egyszerre, de ezeket végig próbálgatom, melyik jön be neki éppen). Van, hogy megeszik egy fél pohár (175 gr) joghurtot, de van, hogy csak 3 mini falat szendvics, páár korty víz és kész. Kekszet az többnyire mindig elfogadja, de fél óráig majszolja, szóval nem éhes. Kölesgolyóból többet is meg bír enni, de azt nem szívesen adok délel?tt, inkább gyülölcsöt próbálgatok. Szóval folyamatosan kínálgatom, de igyekszem ebéd el?tt már 1,5 órával nem etetni... Reggel változó, de általában f9 körül kel, ilyenkor f1-1 körül ebédel, simán kibírja addig...

Legjobb válasz: Az én fiam 16 hónapos. Van amikor szépen eszik, van amikor kevésbé, de a reggeli, tízórai soha nem ment neki. 1 évesen még tápszert evett reggel utána szinte semmit, csak az ebédet, délután egy kicsi gyümölcs, de tényleg kicsi, vagy joghurt, és vacsi viszonylag nagyobb mennyiség. Most már rendes tejet iszik reggel (az nem olyan laktató mint a tápszer) ennek ellenére most sem akar igazán reggelizni, esetleg joghurt, vagy 3-4 katona a szendvicsbõl. Ne izgulj, te mindent jól csinálsz, nem szabad erõltetni ez fontos, mert akkor csak egy nyûg lesz neki az evés.

Az én fiam 16 hónapos. Van amikor szépen eszik, van amikor kevésbé, de a reggeli, tízórai soha nem ment neki. 1 évesen még tápszert evett reggel utána szinte semmit, csak az ebédet, délután egy kicsi gyümölcs, de tényleg kicsi, vagy joghurt, és vacsi viszonylag nagyobb mennyiség. Most már rendes tejet iszik reggel (az nem olyan laktató mint a tápszer) ennek ellenére most sem akar igazán reggelizni, esetleg joghurt, vagy 3-4 katona a szendvicsbõl. Ne izgulj, te mindent jól csinálsz, nem szabad erõltetni ez fontos, mert akkor csak egy nyûg lesz neki az evés.
Ebben a melegben szerintem az is csoda hogy ennyit megeszik:) Az én fiam 11 hónapos, amikor ezek a nagyon durván melegek voltak akkor így evett: reggel szopi délelõtt semmi! max. víz. 11.30kor ebédel 200-220 grammot. Aztán egyet alszik már csak nappal egy nagyobbat. Délután gyümi vagy joghurt keksszel rizzsel ilyesmi abból max. 150 gramm. Este 7-8kor vacsizik ( a nagyobbakkal együtt) kenyérkockákat virslit sonkát sajtot vagy túrót szóval ilyen szendvicske szerût. És este cici. Ennyi. Ha nincs olyan meleg akkor ez a mennyiség átrendezõdik de lényegesen nem lesz több. Akkor reggel cici, délelõtt egy 150 grammos joghurt (max.) 11.30 a szokásos ebéd délután valami kicsi jelképes dolog estére pedig ugyanúgy fõzelékes dolog mint ebédre (200 gramm körül)
Kislányom épp ma 17 hónapos. Nálunk a 15hós oltásig nem volt gond az evéssel, de azóta mint akit elvágtak: Reggeli 1-2 dl tej, mikor mennyi, mást nem eszik. 10 óra felé kap 2-3 kis terefere kekszet, elég neki ebédig. Tízórai nincs Ebédre mostanában 150gr fõzelék, vagy mikor mi van uzsi: 2, 5 kicsi barack, vagy 1 joghurt vagy 1 tejszelet vacsi: kicsit több fõtt étel mint ebédre, de van hogy csak ugyanannyi. Alvás elõtt szintén 1-2 dl tej, mikor hogy van kedve inni. Nem tudom van-e összefüggés, de az oltás óta eszik így. Elõtte reggelire evett fél szelet kenyeret, meg vacsorára egy teljes szeletet. Azóta a kenyeret nem eszi meg! Max 3-5 falat pirítós, vagy melegszendvics. Inni viszont iszik rendesen, kb 1, 5 l folyadék naponta. Ehhez képest 85cm és 11, 2 kg... nemtom hogy hozza össze
A kérdező hozzászólása: Hááát meglepett, hogy lányomnál idõsebb babák ugyanennyit, vagy még kevesebbet esznek... De ezek szerint azt a keveset is jól raktározzák, és ahogy elnézem többnyire ösztönösen a fõ étkezésekre helyezik a hangsúlyt, kivéve akinek a babája inkább az uzsit részesíti elõnyben. Már csak az a kérdés, hogy ezek a babák mennyit alszanak?? Mert amelyik egy nap többet, vagy 1x sokat, annál pláne megértem, hogy nincs igénye akkor sokkal többre, de az én Manóm napi 1x max. 30-40 percet alszik, jó esetben 1 órát és a nap nagy részében nagyon aktív, pörög, iszonyú kíváncsi (még csak kapaszkodva jár)... szóval azért fogyaszt rendesen kalóriát.
Én babám 11 hónapos, reggel 7kor 10hós+ tápszert kap 230 ml aztán nem eszik 11 ig semmit, de akkor is nekem kell rátukmálnom, banán, ilyesmit. Aztán megint nem eszik semmit 2 ig akkor van ebéd. 5kor megint rátukmálok valami gyümit este 7 kor tápszer megint és ennyi. Ráadásul õ a tápszeren kívül semmilyen folyadékot sem vesz magához.
4es vagyok. Az alvás kérdése: Kislányom össze vissza aludt a kezdetektõl fogva. Azaz 2-3hónaponta változtak az alvási szokásai. Egy darabig volt, hogy napi 3*20 percet aludt! Aztán mikor átszokott a két alvásra, akkor délelõtt 45-60 perc, délután 20-30 perc. Kb 3 hónapja alszik egyszer, akkor nagy átlagban 1 óra 20 percet. Ennél ritka, ha többet, de az is max 1 óra 45 perc. És persze egész nap jön-megy, szalad, matat, ágyra fel-le, fotelra, székre, rám... Nincs el egy helyben 2 percet (kivéve, ha rosszalkodik, pl tépi a mûsorújságot :o) ) Szóval az energia itt is fogy, és mégis. Az alvás szerintem nálatok is fog változni az idõ elõrehaladtával. Éjjel mennyit alszik a kicsid?
20 hónapos és teljesen ugyanez a helyzet, de én már nem izgulok rajta... Azt hittem hogy nála már csak az összebújás miatt van szopizás reggel, de nem. Annyira jóllakik, hogy utána 2-3 órán keresztül nem fogad el semmit.
A kérdező hozzászólása: Legutóbbi hozzászoló; Neked mennyit szopizik még reggel? Az én lányom már csak max. 1 cicit, jó esetben másfelet szív ki, ez biztos nem tartana ki 3 órán át, mert korábban két cicit csontra kiszívott...
2 évesem reggel 120 tápi nagy nehezen és ennyi, aztán ebéd. Jobb esetben eszik, csipeget azért valamit, de nem merül bele soha.

Normális egy 4 hónapos babánál, hogy minden étkezés után 20 percet fél órát van ébren, utána elalszik (kb 2 órát alszik)?

Délután 5-kor is eszik,de utána csak ritkán alszik.Még este fél 9-kor kap enni, 9-t?l reggel 6-ig szunyál.

Legjobb válasz: Nem, ez az ideális, ne aggódj, minden oké.

Nem, ez az ideális, ne aggódj, minden oké.
Képzeld el én is pont ezen gondolkodtam most, mert az 5 hónapos babám is állandóan alszik napok óta. Evés után fél órával kéri a cumit és már alszik is 2 órákat. Engem nem zavar ha nem megy az éjjeli alvás rovására.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)

Az normális egy 3 hetes babánál, hogy amikor felkel egyből szopni akar?

Még a pelust sem tudom rajta kicserélni, annyira sír, amíg nem szoptatom meg. A Ti Babátok is ilyen?

Legjobb válasz: még ilyenebb:)) addig ordított, míg nem kapott vmit a szájába. utána próbáld megoldani a többi teendõt:)) elsõ a kaja, de örülj szerintem, hogy ilyen és nem kell "tömnöd"

még ilyenebb:) ) addig ordított, míg nem kapott vmit a szájába. utána próbáld megoldani a többi teendõt:) ) elsõ a kaja, de örülj szerintem, hogy ilyen és nem kell "tömnöd"
Az én lányom is ilyen volt.... Nyugi! Most is néha csinál ilyet, de már nem vészes... 2 hónapos
Az én 1 hónapos kislányom is egybõl enni akar, de ennek ellenére elõbb át szoktam pelusozni, mert tele pocakkal azt már nem szeretem csinálni.
Mi is 1 honaposak vagyunk, nallunk is ez a helyzet.En is kaja elott szoktam pelusozni, mert van h a cicin elalszik es sajnalom mar olyankor nyuzbalni. Gratulalok a babadhoz! 1 honapos kisfiu anyukaja
Az enyém 2 hós és mindig szopni akar, ha meglát...:-DD
Szia, az én babám 7hetes, és még ki sem nyitja a szemét már szopizza a kis mancsát, és amig rá nem teszem a cicire ordit, szóval nagyon éhesek tudnak lenni a kis Angyalkák!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor nem vagyok egyedül... Megyek, mert úgy hallom, megint kezdõdik a "mûszak". :)

Normalis egy 4hetes babanal hogy kb 5ora hosszat ebren van egyfolytaban? Probalom altatni asit, faradt.3szor 4szer 10-20percet be alszik aztan kel. Cici, ringatas stb. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia nekem is a 3 hetes babám ezt csinálja,de néha örülök is neki,mert este 10 körül elaluszik,és délelõtt 9-10-ig alszik.Napközben nekem sem alszik 1 óránál többet,és 3-4 órát ébren van.Nálam most felfedezte hogy kézben nagyon jó neki aludni,de arra nem akkarom rászoktatni.Az elsõ babámmal sokat szenvettem mert kézben altattam el mindig,és amint letettem felébredt,hát teljessen kivoltam tõle.Cici az nemjó ötlet,mert hamar megszokja hogy a szájjába van mindig,és nemfog néküle még éjjel sem elmaradni,neked pedig nem lessz idõd még Wc-re se elmenni.Ha kimész vele sétálni akkor sem alszik el?Általábban a jó levegõ segítt,nekem ez bevált,de csak addik alszik még kintvagyok vele.

Szia nekem is a 3 hetes babám ezt csinálja, de néha örülök is neki, mert este 10 körül elaluszik, és délelõtt 9-10-ig alszik.Napközben nekem sem alszik 1 óránál többet, és 3-4 órát ébren van.Nálam most felfedezte hogy kézben nagyon jó neki aludni, de arra nem akkarom rászoktatni.Az elsõ babámmal sokat szenvettem mert kézben altattam el mindig, és amint letettem felébredt, hát teljessen kivoltam tõle.Cici az nemjó ötlet, mert hamar megszokja hogy a szájjába van mindig, és nemfog néküle még éjjel sem elmaradni, neked pedig nem lessz idõd még Wc-re se elmenni.Ha kimész vele sétálni akkor sem alszik el?Általábban a jó levegõ segítt, nekem ez bevált, de csak addik alszik még kintvagyok vele.
Szia! Az én babám 9 hetes és négy hetesen már átaludta az éjszakát, addig pedig egyszer keltünk fel éjjel hozzá. Két hetes korára megtanulta a nappal és az éjjel közti különbséget. De ehhez az kellett, hogy következetesek legyünk, tehát: Ne rakd folyton cicre, mert te is kimerülsz, nem is tudod a dolgodat végezni esetleg pihenni, és õ sem tanulja meg, hogy akkor kell a cici ha éhes vagy max. ha "anyára vágyik". Ringatni se ringasd, mert színtén megszokja és nem fog másképp elaludni. Meg kell tanulnia felfedezni a kicsi kezét és azt, hogy azzal lenyugtassa, elaltassa magát. Ami még nálunk bevállt az a játszó cumi, de csak kb. hat hetes koráig. Azóta már kiköpi mert az ujjacskáját jobban szereti. Nálunk így alakultak a dolgok, persze minden babuci más. Sok sikert: T.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat.Azert nem viszem ki ilyenkor setalni mert ezt az esti elalvas elott szokta.Aztan vegul 10 fele elalszik es altalaban 4ig 5ig.Ha elobb alszik el kel ejjel egyszer.Nem olyan veszes ha pihent vagyok, de ebben a korban en soknak gondolom az 5ora hosszat.(Ugye)elso babas(4hetes)anyuka
A kérdező hozzászólása: Ja es a hajnali eves utan meg alszik jo par orat.Lehet ez a jutalom az esti treningert ;-))

Valaki megmondaná, hogy ez normális széklet-e egy anyatejes babánál?

Ma reggeli kakinál, sok apró kis fekete vmi volt a székletében a kisbabámnak, mintha vmi sok kis fekete szösz, de mégse tudom, hogy mi volt.Csak anyatejet kap. Másnak el?fordult ilyen? Véd?néni szabin van, így t?le nem tudom megkérdezni. Amúgy semmi baja, tök jókedv? mint máskor is. Tiszták vagyunk, rengeteget takarítok, mégis a babám ujjai közt sokszor úgy meg tud állni a kosz, én nem is tudom honnan szedi össze. Lehet azt nyalta be és nem tudta lebontani a kis szervezete? 5 és fél hós baba anyukája

Legjobb válasz: Nálunk igen.De kiderült hogy párom banánt adott enni neki és nekem nem szolt! Ilyen idõben az hogy izzad persze hogy koszos lesz neki az ujja között! Nálunk is probléma meg a nyakánál pedig ha viszem orvoshoz elõtte is meg fürdetem és még is.

Nálunk igen.De kiderült hogy párom banánt adott enni neki és nekem nem szolt! Ilyen idõben az hogy izzad persze hogy koszos lesz neki az ujja között! Nálunk is probléma meg a nyakánál pedig ha viszem orvoshoz elõtte is meg fürdetem és még is.

Egy 3 hetes tápszeres babánál normális, hogy naponta csak 1, maximum 2 széklete van?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk 2-3 naponta volt 1 széklet! Minden baba más, ha jól fejlõdik nem gond.

Szia! Nálunk 2-3 naponta volt 1 széklet! Minden baba más, ha jól fejlõdik nem gond.
Igen ez normális ne aggódj! Az én babóm 5 hetes és neki is csak egyszer van egy nap.
Szia, mi már 4 hónaposak vagyunk (tápszerezünk), és a kezdettõl napi 2 max. 3 kaki van! Ne aggódj!
Mi is tápisak vagyunk az elejétõl fogva. Napi egy kaki, ami rendszeresen a 10 napon kimarad. Teljesen normális a babód "szokása".
tizedik napon

Amikor szolunk hozza nem forditja a hang fele a fejet, de viszont ha bekapcsolom az agya folott levo zenelo-forgot akkor latni hogy felfigyel a zenere de nem nez abba az iranyba ahonnan szol a zene. Normalis ez egy 9 hetes babanal?

,azt olvastam hogy mar ilyenkor neznijuk kellabba az iranyba!normalis a viselkedese?

Legjobb válasz: A feje folott levo forgo-zenelo macikat figyeli o,meg a tevet is ,csak mikor szolok hozza akkor nem figyel a felem,ez aggaszt kicsit.

A kérdező hozzászólása: A feje folott levo forgo-zenelo macikat figyeli o, meg a tevet is , csak mikor szolok hozza akkor nem figyel a felem, ez aggaszt kicsit.
A kérdező hozzászólása: Kiprobaltam a tapsolast es bevalt, de meg is ilyedt szegenykem!!koszonom a valaszokat
Csendes szobában tapsolj egy nagyot balról, vagy jobbról. Nem kell, hogy frászt kapjon csórikám, csak legyen elég hangos ahhoz, hogy odafigyeljen. Mi így teszteltük a hallását, mert a párom meg volt gyõzõdve, hogy nem hall a bébink. Persze nem volt gond, csak épp el volt foglalva a saját kis világával, mindig nagyon figyelt, valamit, és "nem ért rá" velünk foglalkozni. Remélem, minden rendben lesz nálatok!!
Szia! Igen, ebben a korban már fordítják a fejüket a fény felé, ill. már képesek a beszélõ személyek arcára figyelni. Egyáltalán: az arcok már lekötik õket ebben a korban. Szerintem említsd meg a védõnõnek vagy az orvosnak. Egy látásvizsgálat nem árt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!