Találatok a következő kifejezésre: Normalis egy babanal (25 db)

Ez normális egy babánál és az anyjánál?

A környezetemben van egy kismama. Van egy majdnem 10 hónapos kisfia, a kisgyerek még nem ül, de ülteti már rég óta, viszont feláll és kompoztatja is, mászni sem mászik még. Az anyja tömi mindennel amit szerintem nem kéne, lángos (már pár hónaposan evett), káposzta, kakaós csiga, pizzáscsiga és még sorolhatnám. ez normális? nem sokkal id?sebb a húgom kisfia de ? ilyeneket nem csinál. Nem nagyon ismerem a lányt így hogy szólnék neki? csak a játszótéren szoktunk találkozni mikor a másik gyerekét leviszi. Szerintetek?

Legjobb válasz: Szegény gyerek :( Bennem csak az merült fel, hogy hol van ilyenkor a gyerekorvos meg a védõnõ?

Szegény gyerek :( Bennem csak az merült fel, hogy hol van ilyenkor a gyerekorvos meg a védõnõ?
Hát az nem normális dolog, de én nm csípõset meg fûszereset adok neki hanem mondjuk spenot stb.. ami olajos vagy zsíros azt nem, és nem ttartom durvának, hiszen az kislányom sajnos tápszeres ami azt jelenti hogy 4 hónapos kórától lehet hozzátáplálni 2-3 hetent lehet újabb étkezést kiváltani, 9 hónapos kórában a vacsáros tápszertõl lsz meg vonva a helyet kap majd pépet, uzsonára meg youghurtot ezeket mind meg beszélem/beszéltem a védönõvel azt mondta ez így szokott lenni. Így egy éves korára el juttunk oda hogy nm kel tápszer és másfél, 2 éves korára szeretném hogy velünk egyen azt amit mi.
A kérdező hozzászólása: 8-as nem èn pontoztalak le. Az sz.tem is rendben van h a baba kap egy két falatot ( persze ha nem tùl fûszeres vagy csìpõs) a kajábôl hisz megkívànja.de hogy ezekkel tömni?
8-as, igen, a te eseted szerintem elég "durva". Mi 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, ilyen idõsen csak almát és barackot kapott, és még így is fájt tõle néha a pocakja. Ültetni kb 9 hónapos koráig egyáltalán nem szabad a babákat, ha csak maguktól fel nem ülnek. A bébikomp pedig elsõsorban azért káros, mert járásra "kényszeríti" a babát, így kimaradhat a kúszás-mászás, ami késõbb még sok problémát okozhat.
ha rám értetétek a tudok durvábbat is szót amit onanan gondolok hogy 0%-os vagyok, én sem adok fûszereset, olajosat, csak olyat amire rá van írva hogy 6+ De kostoltatom vele a mi kajánkat is 1-2 kanál meg csipet mert szerencsétlen kislány ott ül köztünk kint, és ahogy nyulok valamiért ö is nyul hogy el veszi tölem, ha nem adom akkor megsértödve ordit ha adok belöle meg izelegeti nevet és gagyog tovább.
Én tudok cifrábbat is! :) A kisfiam és az unokatestvére ugyanannyi idõsek, 5 hósak múltak. Az anyukája mézzel tömi (teába, gyümölcsbe), állítása szerint az orvos mondta hogy állítsa a lábára, mert élvezi és akkor az milyen jó... Ülteti kb 3 hónapos kora óta, de úgy, hogy még a kezét se fogja. Ma már bébikompja van. A kislány alsó lábszárán frankón látszik a görbület már most! A tápszert elhagyták, már nem eszik csak pépes kaját, a májtól elkezdve minden hülyeséget... Na, szerinted? :)
Hàt nem tudom az èn kisfiam is 10 hònapos, de eszembe se jutna làngost ès màs olajban sult dolgokat adni neki. Sokmindent megkòstòl, de fuszeres, zsiros dolgokat nem. En pènteken az ovis farsangon làttam, hogy 9-10 hònapos babàt chips-szel etetett az anyja, de nem szòltam, nem az èn dolgom
Most olvasva az én kislányomnak nem fáj a hasa, és a hasfájós idõszakba se estünk bele. Õ sírni se sír egésznap kacag. nevet játszik és elvan, nagyon megy neki a duma, és rá jött hogy tudja a szájával csinálni a bröömõt. Sírni akkor halom csak mikkor álmos, akkor be rakom a kiságyba és el simogatom. Sír mikkor meg üti magát a játékkal, és odáig van a kajákért. Inkább eszik youghurtot mint a bébi deszertett az a helyzet ha nem nyitja ki a száját akkor jõn a youghurt aminek már is nyitva van a szája.
Nekem 6 hónapos a kislányom, Ültetem mert nem tudok mást csinálni persze egyedül nem engedem neki, de feküdni már nem nagyon akar ha ültettem akkor ha meg unja fel áll, le hajol a játékért és érzem hogy le akar feküdni akkor azzal játszik forgoldoni, õ tolja a segét látszik mászni akar de ettõl még mesze van, Én is adok neki piskotát napi 1-et, krémturó, turú rudi, tejszelet, amit mi ezsünk és olyan van benne hogy eheti abból is adok neki nem tömöm KOSTOLTATOM vele. Szinte a negyedét meg eszi mindennek amit le írtam. Nekünnk is van bébikompunk imádja, de mivel ki derült hogy nem jó a babának így ki tömöm a háta mögött és irány a játék, van ugráloja ami gerinc kimélõ, mászóhengere ezt mind imádja, van egy hatalmas méretû habtapija amin játszik. És ezek a játékok, 4+ 6+ való akkor nem értem mért ne ülhetne bele. 4-5x eszik egy nap, Reggel-Este tápszer, Tízórai- Gyümölcs, Ebéd-Fõzelék, Uzsonna- tejpép, krémturo, keksz, piskota.. ilyenek.
A kérdező hozzászólása: tudom nem az én dolgom, csak fura mert a húgom ilyeneket nem csinál.. igaz minden szülõ más és más és minden baba is, de nem fáj a hasa a babának?
A kompot én se szeretem, de talán egy napi 10 perc nem káros, tudom, sokan órákig abban tartják a gyereket. 10 hónaposan már ehet sok mindent, de amiket írtál, azokat én csak módjával adnám. A dolog lényege számomra: nem szólnék semmit, nem az én dolgom. Szerintem te se törõdj vele.
8as, én írtam azt hogy tudok cifrábbat is, de nem rád értettem, hanem arra, amit a kérdezõ írt. Ennek ellenére én nem tartom jó dolognak hogy egy 6 hónapos babának krémtúrót meg túró rudit adsz és ülteted. Azért gondolom feltûnt hogy nem viccbõl lettél 0%os...

Szerintetek ez normális egy babánál?

6,5 hónapos kislányom nem nagyon hallgat a nevére. Pontosabban, ha szólítom van amikor rám néz egy pillanaton belül, de van hogy 2 percig is szólongatom és nem figyel rám, csak játszik tovább. Hallássérülés kizárva, mert nagyon jó a füle.

Legjobb válasz: Nem baj el van foglalva leköti magát.

Nem baj el van foglalva leköti magát.
én pont erre mondtam a védõdõnek, amikor itt volt (6, 5 hós volt pont a kisfiam), hogy úgy tûnik szelektív a hallása már most a fiamnak! :) erre õ azt felelte, hogy ne aggódjak, idõvel ez csak rosszabb lesz ! (neki 2 fia van) :)
Detto. :) Õ is 6 hónapos. Normális!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Én is úgy érzem, hogy csak leköti magát, aminek nagyon örülök, és tojik rám.
6 hónaposan még nem kell a nevére hallgatnia! Majd pár évesen el jön az az idõszak, amikor hiába hívod a gyermeket, tojik rád! Na akkor sincsen szervi baja, csak akkor már az akaratát érvényesíti.
Szerintem teljesen normális. Az én 16 hónapos kisfiam is sokszor úgy leköti magát a játékkal, hogy se lát, se hall. Megáll körülötte az élet. :)
Teljesen normális. Nekem egy éves a kisfiam, de ha nagyon belemerül vmibe, hiába szólítgatom, csak sokára figyel rám. :)
Most még leköti valami, késõbb meg majd azt hall meg, amit õ akar:-)))
A gyermeklélektannal foglalkozó könyvek szerint 6-8 hónapos kor az, amikor a gyermek ELKEZD hallgatni a nevére. Tehát teljesen normális, hogy 6, 5 hónaposan még nem tudja, hogy Editke vagy Pistike, az õ. Annál is inkább, mert ebben a korban a gyermeknek még éntudata sincs, azaz nem tudja megkülönböztetni önmagát az anyukájától. Majd csak kb 8 hónapos kora után (errõl szól a szeparációs szorongás). A babád teljesen normális, túlaggódod a dolgot.
Persze hogy normális! ne aggódj! :)
A kérdező hozzászólása: Teljesen igaza van annak, aki azt írta, hogy túlaggódom. Sajnos nem tudok ellene tenni, minden gyerekkel kapcsolatos dolgon túl sokat aggódom. Majd én is kinövöm egyszer :) !
Szerintem teljesen normális a babád viselkedése. Még nagyon pici. Szerintem még jó sokáig csak akkor fog igazán figyelni a nevére, amikor õ akar és nem akkor amikor Te akarod.
Mi sokat becéztük; és, mikor olvastam, hogy elvileg már ismernie kell a nevét megijedtem, és onnantól nem beceneveken szólítottam. Persze még mindig a kis szerelmem, királyfi, stb; de ha szólítom, konkrétan, akkor mindig a nevét mondom. Most 6, 5 hónapos, és már odafigyel. Persze egyszerre csak egy hangra figyelnek általában még.

Hány kaki pelus normális egy 11 hetes szopizos babánál?

Legjobb válasz: Ez teljesen változó anyatejes babánál. Van akinek naponta van 4-5, van olyan is aki csak 4-5 naponta kakál. Ez is teljesen természetes anyatejes babánál. Az én lányom az útóbi táborba esett.

Ez teljesen változó anyatejes babánál. Van akinek naponta van 4-5, van olyan is aki csak 4-5 naponta kakál. Ez is teljesen természetes anyatejes babánál. Az én lányom az útóbi táborba esett.
az én bébim 9 hetes ritkán 1-2 napig van kaki, sokszor csak 4-5 naponta!
Az én 9 hetesem 4-6 alkalommal kakil egy nap.
Nálunk ebben a korban szinte minden vagy minden második pelusban volt kaki.
Csak azt tudom mondani, h a kisfiamnak is - ahogy elõttem írták - majdnem mindegyik pelusában van kaki.(10/8)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
11. hetesek vagyunk mi is, anyatejesek, és a lányom naponta 6-8-szor kakil. Igaz az, hogy ha a székletben túrórögök vannak /azok a megemésztetlen fehér darabkák/, akkor az tulajdonképp a "felesleg", ami csak végigmegy rajtuk, mert már a szervezetnek nincs szüksége a plusz mennyiségre?

Normális egy 10 hónapos babánál, hogy nappal átlagban fél órát alszik?

Éjszaka normálisan alszik kb. 11 órákat, de nappal az utóbbi időben nagyon keveset. Eleinte délelőtt is aludt, de akkor is csak max. fél órát, jó esetben volt, hogy 1 órát... Aztán elkezdtem "kihagyni" a délelőtti alvásokat és csak ebéd után altattam (cicin alszik el, fekszem vele a mi ágyunkon). Volt pár nap, amig egész jól aludt 1-1,5 órákat... Hogy bírja estig, ennyi alvással... nem is értem... Annyira nem izgulok, mert egyébként minden rendben vele, már 1 hónapja felállt, aktív, minden érdekli stb. csak kiváncsi vagyok másokkal hogy van ez a nappali alvás téma...

Legjobb válasz: Szia. Teljesen normális a 20-30 perces napközbeni alvás.:)

Szia. Teljesen normális a 20-30 perces napközbeni alvás.:)
Az én lányom is 10 hónapos és ugyan ez van, õk érzik mi a jó nekik.Mi pedig gyõzzük erõvel:D
Szia. Nálunk a helyzet a következõ: Ébred: 6-kor Alszik: 8-kor Ébred: 10-kor Alszik: 13-kor Ébred:15-kor Alszik este 20:30-kor 2 napja nem ilyen szépen alszik, hanem kicsit összevissza, vagy az idõ miatt vagy át szeretne állni más idõpontokra, vagy csak 1 alvásra fog átállni. Majd meglátom. Mikor fekteted le? És miért nem alszik nappal, azért ráférne még egy kis alvás plusszban:-)Zaj van, vagy meleg? Sosem aludt?
Ilyen korban már mi is elhagytuk a délelõtti alvást. De délután 1, 5-2 órát aludt. Na nem nyûgös, akkor nem baj ha kevesebbet alszik.
Lányom már 7 hónapos korától nem hajlandó ennél többet aludni nappal, kivéve ha borongós-esõs idõ van mint például ma is ilyenkor többet alszik, most ébredt fel kb.1órát szundizott.9hós múlt.
A kérdező hozzászólása: Tudom gyereke válogatja, ki, mikor mennyit alszik. Van, hogy simán, 10 perces cicizés után bealszik, úgy hogy simán el tudok jönni mellõle, betakarom, esetleg hasra fordítom (mert ha oldalán fekve marad, sokszor azért ébred fel, gondolom elzsibbad a kis karja). De van, hogy sokáig cumizgat még, én esetleg hamarabb veszem ki a cicit, látszólag alszik tovább, majd mikor eljönni próbálok kipattan a szeme és már tornázik, vagy felsír, de visszaaltatni már nem tudom... Sajnos elég felszínesen alszik nappal, minden neszre felébred... Korábban még porszívózni is tudtam a másaik szobában (jó rég volt, kb 2-3 hós korában)Nyílván megszokta, hogy csak velem van és csönd van, max. az utca zajok szûrõdnek be, vagy egy kis konyhai csörömpölés, amit nagyon óvatosan teszek. Alapvetõen nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott baba, nem nyûgös, csak akkor, ha nem foglalkozok vele :-)
15:13 vagyok Ha nem nyûgös akkor feltehetõen elég neki ennyi alvás:-)

Normális egy majdnem 1 év körüli babánál, hogy alig eszik délelőtt (reggeli, tízórai)?

1,5 hét múlva lesz 1 éves. Még naponta 3x szopizik, reggel viszont már alig szív ki 1 cicit is, mert már mehetnéke van. Utána kb. fél órával már kínálgatni szoktam ezzel-azzal (kis vajas/sonkás/sajtos kenyér falatkákkal, joghurttal, gyümölcspéppel, banánnal, ?szibarackkal, keksszel... persze nem mind egyszerre, de ezeket végig próbálgatom, melyik jön be neki éppen). Van, hogy megeszik egy fél pohár (175 gr) joghurtot, de van, hogy csak 3 mini falat szendvics, páár korty víz és kész. Kekszet az többnyire mindig elfogadja, de fél óráig majszolja, szóval nem éhes. Kölesgolyóból többet is meg bír enni, de azt nem szívesen adok délel?tt, inkább gyülölcsöt próbálgatok. Szóval folyamatosan kínálgatom, de igyekszem ebéd el?tt már 1,5 órával nem etetni... Reggel változó, de általában f9 körül kel, ilyenkor f1-1 körül ebédel, simán kibírja addig...

Legjobb válasz: Az én fiam 16 hónapos. Van amikor szépen eszik, van amikor kevésbé, de a reggeli, tízórai soha nem ment neki. 1 évesen még tápszert evett reggel utána szinte semmit, csak az ebédet, délután egy kicsi gyümölcs, de tényleg kicsi, vagy joghurt, és vacsi viszonylag nagyobb mennyiség. Most már rendes tejet iszik reggel (az nem olyan laktató mint a tápszer) ennek ellenére most sem akar igazán reggelizni, esetleg joghurt, vagy 3-4 katona a szendvicsbõl. Ne izgulj, te mindent jól csinálsz, nem szabad erõltetni ez fontos, mert akkor csak egy nyûg lesz neki az evés.

Az én fiam 16 hónapos. Van amikor szépen eszik, van amikor kevésbé, de a reggeli, tízórai soha nem ment neki. 1 évesen még tápszert evett reggel utána szinte semmit, csak az ebédet, délután egy kicsi gyümölcs, de tényleg kicsi, vagy joghurt, és vacsi viszonylag nagyobb mennyiség. Most már rendes tejet iszik reggel (az nem olyan laktató mint a tápszer) ennek ellenére most sem akar igazán reggelizni, esetleg joghurt, vagy 3-4 katona a szendvicsbõl. Ne izgulj, te mindent jól csinálsz, nem szabad erõltetni ez fontos, mert akkor csak egy nyûg lesz neki az evés.
Ebben a melegben szerintem az is csoda hogy ennyit megeszik:) Az én fiam 11 hónapos, amikor ezek a nagyon durván melegek voltak akkor így evett: reggel szopi délelõtt semmi! max. víz. 11.30kor ebédel 200-220 grammot. Aztán egyet alszik már csak nappal egy nagyobbat. Délután gyümi vagy joghurt keksszel rizzsel ilyesmi abból max. 150 gramm. Este 7-8kor vacsizik ( a nagyobbakkal együtt) kenyérkockákat virslit sonkát sajtot vagy túrót szóval ilyen szendvicske szerût. És este cici. Ennyi. Ha nincs olyan meleg akkor ez a mennyiség átrendezõdik de lényegesen nem lesz több. Akkor reggel cici, délelõtt egy 150 grammos joghurt (max.) 11.30 a szokásos ebéd délután valami kicsi jelképes dolog estére pedig ugyanúgy fõzelékes dolog mint ebédre (200 gramm körül)
Kislányom épp ma 17 hónapos. Nálunk a 15hós oltásig nem volt gond az evéssel, de azóta mint akit elvágtak: Reggeli 1-2 dl tej, mikor mennyi, mást nem eszik. 10 óra felé kap 2-3 kis terefere kekszet, elég neki ebédig. Tízórai nincs Ebédre mostanában 150gr fõzelék, vagy mikor mi van uzsi: 2, 5 kicsi barack, vagy 1 joghurt vagy 1 tejszelet vacsi: kicsit több fõtt étel mint ebédre, de van hogy csak ugyanannyi. Alvás elõtt szintén 1-2 dl tej, mikor hogy van kedve inni. Nem tudom van-e összefüggés, de az oltás óta eszik így. Elõtte reggelire evett fél szelet kenyeret, meg vacsorára egy teljes szeletet. Azóta a kenyeret nem eszi meg! Max 3-5 falat pirítós, vagy melegszendvics. Inni viszont iszik rendesen, kb 1, 5 l folyadék naponta. Ehhez képest 85cm és 11, 2 kg... nemtom hogy hozza össze
A kérdező hozzászólása: Hááát meglepett, hogy lányomnál idõsebb babák ugyanennyit, vagy még kevesebbet esznek... De ezek szerint azt a keveset is jól raktározzák, és ahogy elnézem többnyire ösztönösen a fõ étkezésekre helyezik a hangsúlyt, kivéve akinek a babája inkább az uzsit részesíti elõnyben. Már csak az a kérdés, hogy ezek a babák mennyit alszanak?? Mert amelyik egy nap többet, vagy 1x sokat, annál pláne megértem, hogy nincs igénye akkor sokkal többre, de az én Manóm napi 1x max. 30-40 percet alszik, jó esetben 1 órát és a nap nagy részében nagyon aktív, pörög, iszonyú kíváncsi (még csak kapaszkodva jár)... szóval azért fogyaszt rendesen kalóriát.
Én babám 11 hónapos, reggel 7kor 10hós+ tápszert kap 230 ml aztán nem eszik 11 ig semmit, de akkor is nekem kell rátukmálnom, banán, ilyesmit. Aztán megint nem eszik semmit 2 ig akkor van ebéd. 5kor megint rátukmálok valami gyümit este 7 kor tápszer megint és ennyi. Ráadásul õ a tápszeren kívül semmilyen folyadékot sem vesz magához.
4es vagyok. Az alvás kérdése: Kislányom össze vissza aludt a kezdetektõl fogva. Azaz 2-3hónaponta változtak az alvási szokásai. Egy darabig volt, hogy napi 3*20 percet aludt! Aztán mikor átszokott a két alvásra, akkor délelõtt 45-60 perc, délután 20-30 perc. Kb 3 hónapja alszik egyszer, akkor nagy átlagban 1 óra 20 percet. Ennél ritka, ha többet, de az is max 1 óra 45 perc. És persze egész nap jön-megy, szalad, matat, ágyra fel-le, fotelra, székre, rám... Nincs el egy helyben 2 percet (kivéve, ha rosszalkodik, pl tépi a mûsorújságot :o) ) Szóval az energia itt is fogy, és mégis. Az alvás szerintem nálatok is fog változni az idõ elõrehaladtával. Éjjel mennyit alszik a kicsid?
20 hónapos és teljesen ugyanez a helyzet, de én már nem izgulok rajta... Azt hittem hogy nála már csak az összebújás miatt van szopizás reggel, de nem. Annyira jóllakik, hogy utána 2-3 órán keresztül nem fogad el semmit.
A kérdező hozzászólása: Legutóbbi hozzászoló; Neked mennyit szopizik még reggel? Az én lányom már csak max. 1 cicit, jó esetben másfelet szív ki, ez biztos nem tartana ki 3 órán át, mert korábban két cicit csontra kiszívott...
2 évesem reggel 120 tápi nagy nehezen és ennyi, aztán ebéd. Jobb esetben eszik, csipeget azért valamit, de nem merül bele soha.

11-12 óra alvás egyhuzamban normális egy 3 hós babánál?

Legjobb válasz: Ha éjjel alszik ennyit, akkor örülj neki, baja nincs töle és nem is lesz.

Ha éjjel alszik ennyit, akkor örülj neki, baja nincs töle és nem is lesz.
Teljesen. Minden baba mas. Ha nem ehes, nincs semmi baja miert ne aludna? Az enyem mar 1 eves de 3 honaposan volt hogy letettem ot este 7-kor es reggel 10-kor kelt fel folyamatosan..
Hát az én kisfiam 3 hósan nem aludt egyhúzamban ilyen sokat.Kb 8 órát alszik le(persze közben többször is fel kel ha kiesik a szájából a cumi), de aztán már nagyon éhesen kel, akkor már nagyon nyûgös.És ha 8 órát alszik egyszerre, akkor még örüljek is, mert ettõl csak hamarabb szokott kelni enni.Van olyan is, hogy éjszaka még egyszer eszik.De már reggel 6-kor fent kukorékol, és nincs mese, kelni kell hozzá.Van, hogy evés után meg vissza alszik d.elõtt 8-ig fél9-ig, de van olyan is, hogy már nem alszik vissza 9-10-ig. De ez az én kisfiam.Minden baba más.Ha nem beteg, teljesen egészséges, és nem éhes, akkor csak had aludjon, ártani biztosan nem fog :D

Normális egy anyatejes babánál a híg széklet? Szinte önteni lehet a pelusból.

Ma pl pelust cseréltünk és akkor jutott eszébe "ereszteni" még egy kicsit :) és fura, de habos szer? folyt ki a popsijából. Ez normális?

Legjobb válasz: Nem zöld, nem büdös, csak nagyon sok van :D 3 hetes a babóm.

A kérdező hozzászólása: Nem zöld, nem büdös, csak nagyon sok van :D 3 hetes a babóm.
Sokat eszik, mohó, nehéz az emésztésének, ezért ez a "többlet"kaki így távozik. Ha jobban belegondolok volt olyan, h fürdetés elõtt vittem a kádjához és plutty, nyomott egyet, de hogy még a szekrényrõl is törölgettem utána a kakit, mert szabály szerûen "kirobbant" ....:) ) Majd rendezõdik. Gyerekdokit, védõnõt felhívhatod azért persze, csak leírtam h nálunk mi volt.
Igen, és lehet ez 2-3 hétig is, volt h bármilyen hiperszuper pelust adtam rá, dereka közepéig kakás volt, minden kakilásnál. Híg, puttyanós vmi. Ha nem zöldes, nem extrabüdi, nincs baj!
Ilyen volt nekünk is. Csak úgy "lövelt" belõle és folyt mindenfelé.
A kérdező hozzászólása: és nálatok ez meddig tartott?
Majd 26éve nekem a nagyanyámat a függönyt és a fél szobát sikerült összerottyantanom, pedig csak a lábikóm emelték fel, hogy hátha elmúlik a fránya hascsikarás:D- ezt mindenki rötyögve meséli a családban:) A lánykámnak 4-6hetesen egyik este keserves sírás közepette sikerült magát tarkón fosni, úgy hogy látszódott ahogy a pelenka-rugi "lobog" a hátán. És neki is folyt, azt se tudtam hová tartsam a gyereket, mert csepegett a kicsi... Ó de régen is volt:) 3hónapos volt a csajszi, amikor már nem volt annyira folyós a kaki, már masszás volt.
Az én kisfiam akkorát durrantott egyszer mikor apa öltöztette le ami lével jött, hogy apa majd beugrott a kiságyba háttal. Pont a pellenkázóval szembe van. Na az is elég híg volt. Olyan 4-6 hetes lehetett.
Mindaddig híg lesz a széklete, míg hígat eszik :)
Mi eddig tápszereztünk, aztán szép fokozatosan újra anyatej, tápszer mellett(egyre kevesebb tápszer és több tejcsi).ha néha kapott1xcsak tejet akkor híg széklete volt. Mostanság már csak tejet kap, és az elmúlt 4 napban minden nap volt híg széklete, akár többször is.Aggodom. Remélem nincs komoly baja.Akkor ez normális? vagy azt olvastam lehet a fogzástól is? bár ezt nem értem :D de lehet baktériumtól, vagy laktóz érzékenységtõl is. Bár sztsem az már csak jelentkezett volna korábban.

Mennyi remegés normális egy 1 hónapos babánál?

Voltunk státuszvizsgálaton, minden oké, kérdeztem, hogy baj-e, hogy beremegteti naponta többször is a lábát, f?leg ha betámasztom a kezemmel pl a pelenkázón, és ? tolja ki, remeg neki. Azt mondta a doki, normális, de az els? babámnál nem volt ilyen és furcsállom. Másnak is remeg a babája?

Legjobb válasz: igen,3 nap kórházba is voltunk vele,csináltak agyi uh-t,vérképet stb.. hála az égnek semmi agyi baja nem volt,mint utolag kiderült hugyuti fertõzése volt és az okozta Amugy bizonyos foku természetes,mivel a babák idegrendszere nem elég fejlett, ne aggodj

igen, 3 nap kórházba is voltunk vele, csináltak agyi uh-t, vérképet stb.. hála az égnek semmi agyi baja nem volt, mint utolag kiderült hugyuti fertõzése volt és az okozta Amugy bizonyos foku természetes, mivel a babák idegrendszere nem elég fejlett, ne aggodj
Igen !Nekünk is volt és nagyon meg voltam ijedve, rohantam vele a dokihoz, de tényleg nem lett baja, csak fejletlen még az idegrendszere.
Én már akkor aggódtam ezen amikor terhes voltam. Olyan volt, mintha valami epilepsziás nagyrohama lenne, úgy 5 másodpercig remegtette valamilyét. Aztán mikor megszületett láttam, hogy tényleg idõnként remeg neki a lába. De mostmár 8 és fél hetes, az utóbbi hetekben nem láttam.

Mennyi bukás számít még normálisnak egy 3 hónapos babánál?

Legjobb válasz: ááá a babák állandóan felbuknak:D nekem a másfél éves unokaöcsim tud vicces pillanatokat okozni, amikor szaladgál és spontán elesik a szõnyegen:D

ááá a babák állandóan felbuknak:D nekem a másfél éves unokaöcsim tud vicces pillanatokat okozni, amikor szaladgál és spontán elesik a szõnyegen:D
Nem tudom miért kell hülyeségeket írni.... Szóval én azt vettem észre, hogy amikor növekedésugrásuk van a babáknak, akkor jóval többet buknak!Mert a szervezetüknek még szüksége lenne a táplálékra, de a gyomruk még nem tágult ki elég nagyra!Nálunk is volt ilyen idõszak 3 hósan és kb 4, 5 hósan is sõt most 6 hó után is, de már sokkal kevesebb!Próbáld minél tovább büfiztetni, hogy a levegõ magában tudjon távozni!Vagy kaja közben tarts kb 2*-3* büfi szünetet! Ha eddig nem volt sok bukás, vagy hamarosan csökken a gyakorisága akkor csak emiatt volt!De aha tartósan fennálna(mind mennyiségileg mind gyakoriságra), akkor szólj a gyerekorvosnak!
Ha túl gyakran bukik, kérdezz rá a dokinál. Lehet, hogy refluxos.
Az én kisfiam még a mai napig is bukik, pedig néhány nap múlva lesz 6 hós, a védõnõ azt mondta, hogy kb.6 hós korára kinövi. Én azt vettem észre, ahogy nagyobb lesz, egyre kevesebb lesz a kibüfizett kaja mennyisége, ja, és ha már szilárdabb kajákat is esztek, akkor még kevesebb lesz a bukás.
A túl gyakori az, ha szinte minden szopinál. Elõzõ.
A mennyiség nagyon változó lehet. Nemrég hallottam egy gyerekorvost a rádióban, erre a kérdésre válaszolni. Erre azt mondta, hogy öntsünk ki 20 mili tejet, s nézzük meg, mennyire lehet elmaszatolni. Hihetetlen módon mindenhova kerül, rettentõ módon elterül, össze lehet vele kenni a lakást. Nos, ha a baba nem sír utána (ami a nyelõcsõ felmaródására utalna), akkor egyszerûen csak túlette magát. A babák többségénél ez szokott lenni.
elsõ vagyok. sorry, h félreértettem a kérdést...még nem hallottam a szót ilyen értelemben.
Nekem 6, 5 hós és még mindíg bukik egész nap. Teljesen mindegy, hogy fõzelék vagy bármi más. Két orvosnál is voltunk, mind a kettõ azt mondta teljesen normális. Vannak ilyen babák akiknek késõbb zárul a gyomorszáj. Többször kevesebbet kell etetni õket. Van akinek 1 évesen is bukik még a babája. Ne aggódj, nekik még más a gyomor ph. Nem marja fel a nyelõcsövüket. A reflux nem jár együtt a bukással, az sok gyomorsav termelõdést jelent, felmaródást és mellkasi fájdalmat. . Nekem volt és tudom mit beszélek. Légy türelemmel. Tudom nem könnyû, fõleg ha napi 3-4 váltás ruha megy mosásba, de idõvel...

Normális egy 4 hónapos babánál, hogy minden étkezés után 20 percet fél órát van ébren, utána elalszik (kb 2 órát alszik)?

Délután 5-kor is eszik,de utána csak ritkán alszik.Még este fél 9-kor kap enni, 9-t?l reggel 6-ig szunyál.

Legjobb válasz: Nem, ez az ideális, ne aggódj, minden oké.

Nem, ez az ideális, ne aggódj, minden oké.
Képzeld el én is pont ezen gondolkodtam most, mert az 5 hónapos babám is állandóan alszik napok óta. Evés után fél órával kéri a cumit és már alszik is 2 órákat. Engem nem zavar ha nem megy az éjjeli alvás rovására.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!