Találatok a következő kifejezésre: Normal esetben napig (15 db)

Nem tudom, hogy mikor van ovulációm. Normál esetben a 14. napon van elvileg?

A párommal a 15. napon próbálkoztunk. A 17. napon is együtt tudunk majd lenni. Mik az els? jelek a beágyazódásnál, és mikor?

Legjobb válasz: A nagykönyv szerint 28 napos egy ciklus, és a 15. napon van az ovuláció. De ha a ciklus nem 28 napos, az ovu akkor is a menstruáció elsõ napja elõtti 14. napon volt. Tehát ha pl. 26 napos a ciklus, akkor a 13. napra lehet valószínûsíteni az ovut, ha 30, akkor a 17. napra. Persze ez csak általánosítás, ha annyira pontosan be akarod lõni, akkor próbálj más módszereket is az ovulációd meghatározására... de remélem, sikerülni fog további erõfeszítések nélkül :)

A nagykönyv szerint 28 napos egy ciklus, és a 15. napon van az ovuláció. De ha a ciklus nem 28 napos, az ovu akkor is a menstruáció elsõ napja elõtti 14. napon volt. Tehát ha pl. 26 napos a ciklus, akkor a 13. napra lehet valószínûsíteni az ovut, ha 30, akkor a 17. napra. Persze ez csak általánosítás, ha annyira pontosan be akarod lõni, akkor próbálj más módszereket is az ovulációd meghatározására... de remélem, sikerülni fog további erõfeszítések nélkül :)
Hány naposak a ciklusaid?
szia ahogy én msgamnál megfigyeltem a ciklus hosszból 14-et kivonva megkapod az ovuláció napját nekem 32 napnál a 18 . napon.ezt a számítást ovuláció teszt is bizonyítja hónapok óta. de az ovuteszt a tuti
A kérdező hozzászólása: 5 hónapja hagytam abba a fogamzás gátló szedését. 3 hónapon át napra pontosan jött meg a havim. Az utolsó 2 hónapban 1 hetet késett. 30 napos a ciklusom. Legalábbis a legutolsó. Augusztus 17-jött meg.
ha ennyire szabálytalan a ciklusod, akkor nem nagyon fogod tudni belõni az ovut, hisz nem tudhatod elõre, mikor fog megjönni... próbáld meg a hõmérõzést, ovu tesztet és egyéb módszereket (sokról olvashatsz itt is).

3 éves gyermeknek mennyi a napi C-vitamin igénye normál esetben (nem beteg), és ha beteg? Ti milyen formában, és mit adtok C-vitaminként?

Eddig Cebion C-t adtam neki napi 20 cseppet, de szerintem váltanunk kellene, nem tartom már elégnek, ez olyan babakorban volt szerintem megfelel?.

Legjobb válasz: Te nem olvastad el a betegtájékoztatót?! 14 éves kor alatt napi 10 cseppnél több nem indokolt!!!! Úgyhogy 3 éves "nagy" gyereknek is elég a napi 10 csepp Cebion. Messze van még a 14 év! http://www.cebion.hu/cebion-cseppek

Te nem olvastad el a betegtájékoztatót?! 14 éves kor alatt napi 10 cseppnél több nem indokolt!!!! Úgyhogy 3 éves "nagy" gyereknek is elég a napi 10 csepp Cebion. Messze van még a 14 év! http://www.cebion.hu/cebion-cseppek
Nem tudom mennyi az igénye, de nem adok neki vitamint, mert mellékhatás nélkül nincs. És szerintem normál esetben , egészséges táplálkozás mellett, nincs is erre szükség. Ha beteg, akkor meg azért nem adok, mert nem ajánlott, hiszen a kórokozókat ugyanúgy táplálja és tovább életben tartja. Úgyhogy betegség lezajlása után pótlásnak kap, csak. Pár hétig.
Én kisfiam lassan 2 és fél éves, de a doki születése óta mondja, hogy adjam neki a Cebiont és a Vigantolt is, minden nap, októbertõl májusig. Úgyhogy én most is adom neki. És szinte sose beteg, lehet hogy van benne valami...

Normal esetben hany napig lehet erezni a peteerest? En mar 6. napja erzem rosszul magam es tobb mint 1.5 hete volt meg. Faj a fejem, hanyingerem van, kicsit szedulok, faradt vagyok, nincs etvagyam, mindjart megjon erzesem van!

Legjobb válasz: A peteérés igazából csak 1 nap, elötte-utánna lehet tüneted, de enyhébbek, mint amiket írtál. Lehet, hogy nem a pé miatt érzed magad rosszul..

A peteérés igazából csak 1 nap, elötte-utánna lehet tüneted, de enyhébbek, mint amiket írtál. Lehet, hogy nem a pé miatt érzed magad rosszul..
5-6 napig is normális, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszi :)
Anyatejes babánál elõfordulhat olyan is h 10 napig semmi...
nálam az elsõ hetekben hónapokban nagyon ritkán kakilt, pedig havi kilót hízott, az orvosom megnyugtatott, hogy anyatejes babáknál egy nap hétszer is normális lehet, meg hét nap egyszeri széklet is.
16.nap
Kb. 18. napon van ovuláció. Így az elõtte lévõ 3-4 nap, az ovuláció napja, és a következõ nap termékeny.
Nekem 30 naposak voltak a ciklusaim, és a 13.-14. napon voltam termékeny.
hát ez attól függ hány napos a luteális fázisod mert 12-16 nap közt bármi lehet, ennyit kell visszaszámolni az utolsó naptól.
http://ciklus.hu/images/diagramok/e6d95110b01220b9da29690e32.. Nekem 32 napos... 12.-én voltam dokinál két érett tüszõm is volt és azt mondta a doki hogy aznap este szex mert eredménye lesz...
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek?:-)

Ha megjön, és tampont használok, 3 nap és vége, normál esetben 5-6 nap, ez hogy lehet?

Legjobb válasz: Mert a tampon magába szívja, a betéttel meg megvárodmig kifolyik.

Mert a tampon magába szívja, a betéttel meg megvárodmig kifolyik.
A vér a méhbõl folyik ki, és a tampon onnan nem tudja kiszívni, és vérzés folyamatos, nem úgy van, hogy jön egy nagyadag, és az lassan kicsordogál. Ez csak véletlen lehet.
Nekem meg forditva szokott lenni, tampon nelkul rovidebb... ugyhogy nem tunik logikusnak igy hirtelen.
Nekem is rövidebb tamponnal, de szerintem ez csak véletlen, még ha hihetetlennek is tûnik. :D
nem feltétlen, de elõfordulhat, én is görcsöltem alatta, de remélem most már nem fogok
Igen, lehet attól. Nekem a fejem is nagyon fájt:S De kb. két hét múlva semmi baj nem volt már:)

3 napos menstruációm után közvetlenül erős folyásom van. A ciklusom 28 napos, most is időben jött, de normál esetben mindig 5 napig tart. A 4. napon reggel nyúlós nyákot is tapasztaltam. Mi lehet?

Nem vagyok felfázva és fert?zésem sincs.

Legjobb válasz: Hát az tényleg érdekes hõmérés lenne:) Mivel nem vagyunk egyformák, ezért elõfordulhat. Én ezt egy könyvben olvastam: Zita West: Gyereket szeretnék. Nagyon szuper könyv, minden benne van érthetõen. Akkor most mindent bele:)

Hát az tényleg érdekes hõmérés lenne:) Mivel nem vagyunk egyformák, ezért elõfordulhat. Én ezt egy könyvben olvastam: Zita West: Gyereket szeretnék. Nagyon szuper könyv, minden benne van érthetõen. Akkor most mindent bele:)
Hallottam már olyanról, hogy valakinek a menstruációja után közvetlenül volt peteérése. A hõdet nem méred?
A kérdező hozzászólása: Éppen most néztem meg az ovu mikroszkópom (a reggel 7kor vett mintát, amit elfelejtettem akkor megnézni) és páfrányos félig. Múlt hónapban is ekkor kezdõdött, de létezik egyáltalán ilyen? HIszen még normál esetben majdnem mensiznem kéne. A 6. napon vagyok. Hõmet nem mérem, a 3 éves fiam kelt minden nap, ágyban maradni, míg hõmérõzök szinte lehetetlen mellette :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, minden esetre érdekes, már az elõzõ hónapban is furcsálltam, hogy miért ilyen korai. Lehet, hogy felkeresem a nõgyógyászom, hogy ez normális-e.

Hány nap szabi jár normál esetben a GYED-GYES lejárta után munkába állás előtt?

Nekem azt mondták hogy csak a GYEDidejére jár a szabi,igaz ez?

Legjobb válasz: Szerintem semennyi. Ha addig nem vetted ki; babád születése után 168 nap szülés utáni szabi jár, utána a GYED és a GYES! A GYED és a GYES ideje alatt fizetés nélküli szabin vagy, hogy a munkahelyeden állományon belül maradj! Ezt én is tegnap tudtam meg, mert tegnap intéztem! Egy 5 hónapos kislány anyukája

Szerintem semennyi. Ha addig nem vetted ki; babád születése után 168 nap szülés utáni szabi jár, utána a GYED és a GYES! A GYED és a GYES ideje alatt fizetés nélküli szabin vagy, hogy a munkahelyeden állományon belül maradj! Ezt én is tegnap tudtam meg, mert tegnap intéztem! Egy 5 hónapos kislány anyukája
Szia! Ameddig a kis bébivel otthon vagy GYÁS-on, majd GYED-en, addig állományban vagy. Aki állományban van tartva, annak jár az alapszabadság (20nap+kortól függõen egyre több). Namármost ez nem vész el, hanem görgetõdik, úgyhogy egyszerre ki tudod venni, mikor lejár a GYES is, és visszamennél dolgozni!!!
Szia! A gyed idején, azaz a gyermek két éves koráig engedélyezett fizetésnélküli szabadságon vagy. A gyes idejére jár a szabadság, még pedig attól függõen, hogy te mennyi idõs vagy. Az alapszabadság egy évben 20 nap. Azt mindenképpen meg kell kapnod. Mivel a te esetedben egy évet töltesz gyesen.

Egy-, másfél évesed normál esetben hányszor eszik egy nap?

Mennyiszer kap tápot vagy tejitalt?

Legjobb válasz: Remélem nem csak tápot kap már. Egy egy éves gyerek már szinte mindent ehet. EGyébként 5ször, reggeli , tízórai, ebéd, uzsi és vacsi.

Remélem nem csak tápot kap már. Egy egy éves gyerek már szinte mindent ehet. EGyébként 5ször, reggeli , tízórai, ebéd, uzsi és vacsi.
A tízórai és uzsonna természetesen nem fõtt kaja, hanem mondjuk gyümölcs, vagy egy joghurtban babapiskóta. Már nem elég neki a tejital!!
Másfél évesek, nálunk így van: reggeli olyan 8-1/2 9 körül, tízórai nincs, ebéd délben, uzsi 1/2 4-4 körül, vacsi 6 és 7 között. Lefekvés elött pedig még isznak olyan 2-2.5 dl tejet. (tehéntejet kapnak 1 éves koruk óta)
A lányom 17 hónapos. Kb 2 hónapja szokott rá arra, hogy reggelire csak tejet kér. Elõtte reggelizett, és ivott rá mondjuk 1 deci tejet. Most meg megiszik 2-2, 5 deci tejet, és rá egy fél órára eszik valamit. Tizórai nincs, ebéd normál fõtt étel, uzsonna valami könnyû, Vacsira megint rendes kaja. És lefekvés elott megiszik 3-3, 5 deci tejet.
Az enyém most lesz 12 hónapos, a helyzet ugyanez, mint nálad. Ébredés után, este elalvás elõtt 2 dl tápszer. Én reggel még nem adok külön ételt, max. az enyémbõl csipeget 1-1 falatot, de ált. nem kéri. Tízóraira kap gyümölcsöt valami "sûrítõ anyaggal" (keksz, babapiskóta), ebédre természetesen fõzelék, uzsonna tejtermék, vacsora fõzelék. Õ sem eszik nagy adagokat, mostanában pedig azt is kínlódva. Vizet adok neki, biztos ami biztos, nehogy elrontsam még azt a kis étvágyát is, de folyamatosan mászik ki az etetõszékbõl, szinte állva etetem, miközben tartom. Most indult el pár hete, nem ér rá sem enni, sem inni. Szóval normál esetben 4 evés és 2 tápszer.
A kérdező hozzászólása: És mikortól kéne táp helyett reggelit/vacsit kapnia? Lehet, hogy hülye kérdés, de ezzel nem vagyok tisztában.
A napi két táp mellé nem kell 5szöri étkezés pluszban, elértettem. Ha reggel és este kap tápot, akkor emellé tízórai , ebéd és uzsonna kell.
Nekem szerencsére jóevõ volt a kislányom, csak most finnyás, de már jóval nagyobb. Hát, próbáld az ötszöri étkezést tartani akármilyen keveset is eszik. Akkor add azt, ami a fogára való egyelõre.
A kérdező hozzászólása: Úgylátom rosszul fogalmaztam: reggel, este tápot kap, plusz reggeli, tízórai, ebéd, uszi, vacsi. Legalábbis ez lenne a terv, de nem nagyon szokott megvalósulni. Még ha valami a fogára való is, akkor is le kell foglalni valamivel, különben mászna már ki az etetõszékbõl. Gondolom nem nagyon ér rá.. Egyébként 14hónapos kislányom van.
A kérdező hozzászólása: Igen, a fõétkezésekre gondoltamT Persze, csak reggel este kap tápot, és próbálunk mellette 5xétkezni, de általában nem nagyon jön össze. Nincs valami nagy étvágya, ha rajta múlna, szerintem ellenne a napi kétszeri, max. háromszori étkezéssel.. Tényleg!
14 hós a fiam, tápszert, tejitalt, tejet nem issza meg. Napi 5* eszik. Reggeli 9-10 óra, ebéd 13-14 óra, uzsi 16-17 óra, "kis" uzsi 19 óra (keksz, vaj túrórudi, gyümi) és vacsora 20:30. Attól függ, mikor kel. Ha 9kor, akkor az elsõ, ha 10-kor, akkor a második idõpont szerint eszik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!