Találatok a következő kifejezésre: Normálisak az ultrahang eredmények (6 db)

Ma voltam pajzsmirigy ultrahangon, mert állandóan magas a pulzusszámom 85-100 közötti érték. Szerintetek normális az eredményem?

A jobb lebeny 17x18x40 mm, homogen.

Legjobb válasz: Igen, normális. Nekem meg mindig 100 és afeletti a pulzusszámom, néha 140-re is kiugrik. Nálam sem találtak semmi súlyosat, csak egy kis mitralis prolapsust. A kevés folyadékbevitel is okozhat tachycardiát! Sokszor egyszerû az ok.

Igen, normális. Nekem meg mindig 100 és afeletti a pulzusszámom, néha 140-re is kiugrik. Nálam sem találtak semmi súlyosat, csak egy kis mitralis prolapsust. A kevés folyadékbevitel is okozhat tachycardiát! Sokszor egyszerû az ok.
Hogy megnyugodhatsz-e? Részben, legalábbis ami a pajzsmirigyedet illeti. De ettõl a pulzusszámod még nem lesz kevesebb, tehát más irányba kell folytatni a vizsgálódást.
Ezt hívjuk negatív pajzsmirigy leletnek. Tehát nem találtak kóros eltérést.:) (De ennél fontosabb a laborértékek vizsgálata is, mert egy negatív UH kép mellett vidáman túl- vagy alultermelhet a pajzsmirigy.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Voltam vérvételen is, holnapra lesz meg annak is az eredménye!
A kérdező hozzászólása: Thyreotrop hormon értéke: 1, 639 ez bõven a referencia értékek között van!Szerintetek megnyugodhatok?
Megnyugodhatsz.

Normálisak az alábbi ultrahang eredmények?

BPD:39mm

Legjobb válasz: Helyesbitek a BPD a két halánték közti távolság:)

Helyesbitek a BPD a két halánték közti távolság:)
Nem! Én már olyat is olvastam, hogy 25-30 cm-nek kéne lennie, ennek ellenére, több olyat hallottam, hogy 12-14 cm valójában a gyerek. Ne aggódj, ha gond lenne, az orvos mondta volna.
Szia! Nem pici a BPD jónak mondható, nekem 40 mm volt. A te picidnél is jó az érték. Továbbá az FL-t nézik, ami a combcsont hosszúsága. Nekem ebben az idõben 1, 9 mm volt, ezt is normálisnak mondták. Ne aggódj nem pici és ha az lett volna az ultrahangos orvos közli veled. Velem együtt volt ott egy nõ a vizsgálaton, akinek mondta az orvos, hogy nem úgy fejlõdik a baba, ahogy kéne, ezért visszahívták pár hét múlva újabb vizsgálatra. Hidd el azt mondja az orvos, ha valami rendellenességet talál. Nem minden baba egyformán fejlõdik, láthatod, hogy az én kicsim combcsontja kisebb volt a tiedénél. Sok sikert a kicsihez! Üdv egy 37 hetes kismama
Szia.Èn most lépek a´t a 20.hétbe.kedden voltam , orvosnál, az én babám 14cm ülömag., BPD:4, 5., FL:2, 9., Szerintem is nyugodj meg, ha valami nem stimmel, az orvosod egyböl megmondja. gratula a babához.
Bocs! A 3. válasznál a nem helyett, igen akartam írni!
Egyébként pedig érdemes megnézned a http://www.babaszoba.hu oldalt. Ott a 9 hónap rovatban meg tudod nézni hogy hányadik héten mik a jó értékek.
Szia! A BPD a babád homloka és halántéka közti távolság. A HC a fejkörfogat az AC a haskörfogat, az FL a combcsont hossza, Eggyik se a hosszát jelöli ugyhogy ne aggódj.A BPD pedig a 18.héten ha jól tudom 42mm -ig normális érték.Grat a babához egy 26 hetes kismama:)

Mióma? Az igaz, hogy menstruációkor ha a második nap is erõs a vérzés, az már nem egészséges? És az alvadtvér ilyenkor normális? A miómát észreveszik hüvelyi ultrahangon? A papa-teszt eredményére kihat-e?

Legjobb válasz: Teljesen normális, ha második nap is erõs a vérzés. És a mióma látszik hüvelyi UH-n. Nem hat ki a Pap (!!!)-teszt eredményére.

Teljesen normális, ha második nap is erõs a vérzés. És a mióma látszik hüvelyi UH-n. Nem hat ki a Pap (!!!)-teszt eredményére.
amit alvadt vérnek hiszem az maga a nyálkahártya ami leválik a méh faláról a menstruáció alatt. Emiatt vérzik. Normális ha valakinek a második nap is erös.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, h nem jól irtam a teszt nevét, nem tudtam pontosan magyarul. Kedves második válaszoló, felismerem azt amit mondasz, de az mellett látom az alvadt vért, amit eddig nem tapasztaltam. Én sem gondolnám, h nem normális ha második nap is erõs a vérzés, de ezt olvastam ma valahol, és meglepõdtem eléggé... Köszönöm a válaszokat:)
Ultrahangon látszik a mióma, hogy észreveszik-e, az már egy másik kérdés. Nekem nem vették észre, pedig 8 centis volt.
A kérdező hozzászólása: Hát itt ezek elég idióták!...
Nekem hüvelyi észre vettek, es csak 8mm-es volt! Szerencsére mar felszivodott!

Mik a normális eredmények a 28-29. heti ultrahangon? (Főleg a BPD és az FL érdekelne.)

Legjobb válasz: Szia!Én pont tegnap voltam.A BPD 71,7mm az FL 49,7mm.Megnéztem,hogy a "hivatalos" méretekhez képest hol állunk .A BPD a korának megfelelõ,az FL 1 héttel fiatalabbnak felel meg.Én nem aggódom ezen mivel még fejlõdésben van.A "hivatalos" táblázat amúgy is csak egy viszonyítási alap,minden baba más és más.A súlya kb.:1100gramm.Gratulálok a babádhoz.28 hetes elsõ babás kismama

Szia!Én pont tegnap voltam.A BPD 71, 7mm az FL 49, 7mm.Megnéztem, hogy a "hivatalos" méretekhez képest hol állunk .A BPD a korának megfelelõ, az FL 1 héttel fiatalabbnak felel meg.Én nem aggódom ezen mivel még fejlõdésben van.A "hivatalos" táblázat amúgy is csak egy viszonyítási alap, minden baba más és más.A súlya kb.:1100gramm.Gratulálok a babádhoz.28 hetes elsõ babás kismama
én pont ma voltam 30+4 naposan BPD 75mm Fl 57 mm
Szia!Én több helyen utánanéztem, az értékeitek átlagosnak mondhatóak. Nekem 29hét+1nap: 84 volt a BPD, de úgy néz ki, hogy az én babám nagyobb az átlagnál. Nincs miért aggódnod!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!