Találatok a következő kifejezésre: Normálisak az ultrahang (45 db)

Hany honaposan lehet latni az ultrahangon, hogy minden vegtagja megvan-e a babanak? Mikor latja mar az orvos? Az normalis ha sokszor erzem hogy szur a hasam alatt neha jobb neha meg a ball oldalon. Ez baj?

Legjobb válasz: Az elsõ genetikai ultrahangon nézik ami a 12. héten van, amikor a nyaki redõt is mérik. Akkor te is látni fogod már mindenét, kezét, lábát, orrát stb ha 4D ultrahang akkor az arcocskáját is látod majd.

Az elsõ genetikai ultrahangon nézik ami a 12. héten van, amikor a nyaki redõt is mérik. Akkor te is látni fogod már mindenét, kezét, lábát, orrát stb ha 4D ultrahang akkor az arcocskáját is látod majd.
szia! nekem már 10 hetesen megmutatta a doki mindenét, még a kézfejét is!
A szúró fájdalomra a pihenés a jó.Nyúlnak a méhet tartó oldalszalagok és ez okozza a szúró érzést.
A 12. heti UH-n már mindenét nagyon jól lehet látni. A szurka pedig normális. Nekem a mai napig van, hogy szurkál (25 hetes vagyok). A dokim csak annyit mondott, hogy ilyenkor feküdjek le vagy üljek le.

Ma voltam pajzsmirigy ultrahangon, mert állandóan magas a pulzusszámom 85-100 közötti érték. Szerintetek normális az eredményem?

A jobb lebeny 17x18x40 mm, homogen.

Legjobb válasz: Igen, normális. Nekem meg mindig 100 és afeletti a pulzusszámom, néha 140-re is kiugrik. Nálam sem találtak semmi súlyosat, csak egy kis mitralis prolapsust. A kevés folyadékbevitel is okozhat tachycardiát! Sokszor egyszerû az ok.

Igen, normális. Nekem meg mindig 100 és afeletti a pulzusszámom, néha 140-re is kiugrik. Nálam sem találtak semmi súlyosat, csak egy kis mitralis prolapsust. A kevés folyadékbevitel is okozhat tachycardiát! Sokszor egyszerû az ok.
Hogy megnyugodhatsz-e? Részben, legalábbis ami a pajzsmirigyedet illeti. De ettõl a pulzusszámod még nem lesz kevesebb, tehát más irányba kell folytatni a vizsgálódást.
Ezt hívjuk negatív pajzsmirigy leletnek. Tehát nem találtak kóros eltérést.:) (De ennél fontosabb a laborértékek vizsgálata is, mert egy negatív UH kép mellett vidáman túl- vagy alultermelhet a pajzsmirigy.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Voltam vérvételen is, holnapra lesz meg annak is az eredménye!
A kérdező hozzászólása: Thyreotrop hormon értéke: 1, 639 ez bõven a referencia értékek között van!Szerintetek megnyugodhatok?
Megnyugodhatsz.

12. ik hétben vagyok, holnap megyek ultrahang, meg vérvételre. Elég furán érzem magam, néha fájdogal a hasam. Mitöl van? Jaj meg böséges fehér folyásom van, viszketés nincs, ugyhogy biztos nem fertőzés. De normális az ilyen böséges folyás?

nem csak az elsö hetekben kéne lenni?

Legjobb válasz: Igen, a szakirodalom szerint a nyálkahártyák nedvbõsége (orr, torok, hüvely) a 16. hét körül erõsödni is fog:( A hasfájdogálás is normális, nyúlnak a szalagok, növekszik a méh. A dokid meg fog nyugtatni holnap ezügyben, kérdezz rá:)

Igen, a szakirodalom szerint a nyálkahártyák nedvbõsége (orr, torok, hüvely) a 16. hét körül erõsödni is fog:( A hasfájdogálás is normális, nyúlnak a szalagok, növekszik a méh. A dokid meg fog nyugtatni holnap ezügyben, kérdezz rá:)
Szia! Nekem is a terhességem óta elég sok a folyásom és mégis minden rendben, úgyhogy emiatt ne aggódj. Ez a terhesség velejárója. 28 h


Tegnap voltam 5 hét 6 napos és az ultrahangon még csak a petezsák látszik. Ez normális?

El?tte 4 hét 2 naposan voltam. A mostanin a petezsák mérete kb. 2 x nagyobb, viszont még nem látszott a baba és a szívhang sem. A doki nem mondott semmit, én meg jól meg vagyok ilyedve :-(

Legjobb válasz: Ne légy megijedve ez teljesen normális , nekem 5 hét 3 naposan 9,5 mm volt a petezsák. Két hét múlva rendelt vissza akkor már 12 mm volt a baba és volt szívhang is. Türelmetlen az ember én is az voltam de minden renben van ne félj. 21 hetes kismami

Ne légy megijedve ez teljesen normális , nekem 5 hét 3 naposan 9, 5 mm volt a petezsák. Két hét múlva rendelt vissza akkor már 12 mm volt a baba és volt szívhang is. Türelmetlen az ember én is az voltam de minden renben van ne félj. 21 hetes kismami
Nekem 5 hetesen 7mm-es petezsákot látott a doki, 12 hetesen pedig több mint 6cm-es magzat látszódott, úgyhogy ne aggódj minden oké nálatok!
Én 7 hetesen voltam elõször orvosnál, mert nekem õ mondta, hogy elöbb nem érdemes menni, akkortól van már szívhang is. Ne legyél megijedve 1 hét múlva már látod a kis szívdobogást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat. Nekem olyan 9-10 mm-es volt a petezsák. Akkor az rendben van ugye?
Szia! Én pont ennyi idõsen voltam elõször ultrahangon, 5 hét 6 napos voltam és reménykedtem, hogy lesz már szívhang, de nekem sem volt! Aztán voltam 8 hét 6 naposan és tökéletesen látszódott minden és ott dobogott a kicsi szíve! :) Ne aggódj minden rendben van!!! :) 9 hetes kismama

6 hetesen normális méret a 6 mm-es baba? Az ultrahangon miómát találtak. Ez veszélyes?

Legjobb válasz: Nekem 5 hét 3 naposan 2 mm volt, szerintem akár normális is lehet, vagy kicsit nagy:-) A mióma sokmindentõl függ, lehet jóindulatu és kevésbé jóindulatú, az sem mindegy hol van. De általában leszedik. Hogy terhesen mit tesznek vele, a dokiddal beszéld meg, õ tudja igazán. Reméljük nem lesz semmi baj.

Nekem 5 hét 3 naposan 2 mm volt, szerintem akár normális is lehet, vagy kicsit nagy:-) A mióma sokmindentõl függ, lehet jóindulatu és kevésbé jóindulatú, az sem mindegy hol van. De általában leszedik. Hogy terhesen mit tesznek vele, a dokiddal beszéld meg, õ tudja igazán. Reméljük nem lesz semmi baj.
Én is 6 hetesen voltam elõször ultrahangon és Benike is kb 6 mm volt, mondták volna, ha nem jó, de én mindig megkérdezek mindent, attól aki csinálja a vizsgálatot, ha esetleg magától nem mond semmit. Neked is ezt tanácsolom!
Nekm 4 hetes 5 naposan volt 3 mm-es és nõ mont a bolondgomba.:) Ha valamiben nem vagy biztos kérdezz rá a dokinál!
Nekem is volt miómám, szépen növögetett a babával, aztán leállt és szoptatás alatt teljesen visszahúzódott. Terhesség alatt általában nem csinálnak vele semmit, utána meg nézegetni kell... Ne aggódj, nem lesz semmi baj! A baba méretét itt megnézheted: http://www.anyaleszek.hu/
Szia! Ezt a netrõl másolom neked ide.A negyedik hét végére a test alakot ölt, de még nincs baba formája, az embrió hossza 6-7 mm (ultrahanggal már diagnosztizálható). Vigyázz magatokra!
igen, ha gond lenne nyugi szól az orvos.
Tökéletes :) Legközelebb még szívhang is lesz :)
Teljesen jó. Nekem is pont ekkora volt 5 hetesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtattatok :)

Normális ha még 4 hetes terhességet nem látnak az ultrahangon?

4 hetes terhes vagyok és ma voltam dokinál, megvizsgált és azt mondta, hogy meg van vastagodva a méhem asziszem 11mm :)) szerinte terhes vagyok vissza kell mennem 2 hét múlva, kaptam vitaminokat is, szerintetek ugye nincs baj azzal ha még nem látható? Aggódok egy kicsit :(

Legjobb válasz: Nem a méhed van megvastagodva, hanem a méhnyálkahártya. A 11mm csodaszép, esélyes a terhességre. Az, hogy 4 hetesen semmit sem lát, nem csoda, még nagyon pici! 2 hét múlva fogja látni! :)

Nem a méhed van megvastagodva, hanem a méhnyálkahártya. A 11mm csodaszép, esélyes a terhességre. Az, hogy 4 hetesen semmit sem lát, nem csoda, még nagyon pici! 2 hét múlva fogja látni! :)
Szia tudsz már esetleg valami új hírt??
IGEN az;) Majd ird meg mivolt a kov uh-an:)
A kérdező hozzászólása: Hahó :)
A kérdező hozzászólása: A hõm 37, 5 ez még normàlis?
A kérdező hozzászólása: Vagyis igen méhnyálkahártya :) nekem 2 pozitív tesztem volt a második erõsebben látszott, nekem hüvelyi ultrhangom volt :) és a hõm is magas, azt mondta még a doki hogy nagyon mozognak a belek :D ennek lehet köze a terhességnek??
Kedves kerdezo kismama:) Ne aggodj tul koran menten en is anno negy hetesen es nem lattak a kisbabat aztan felajanlottak a hubelyi ultrahangot es ott mar latszodott.. de normalis uh-n nem latszodik szoval semmi ok aggodalomra:)
A kérdező hozzászólása: rendben :) köszi a választ :)
Teljesen normális, hogy nem látszik, aprócska, az uh képen ki sem lehet venni. DE a méhnyálkahártya szép vastag, és ha nem is jön meg, a teszt pozi, akkor lehet baba! :) én erre tippelek! :) Nem kell aggódnod!
A kérdező hozzászólása: Jajj igen :) voltam ma a dokinál mert volt egy kis barna folyásom, már látszódott az ultrahangon a szikhólyag, petezsák , és még nehezen kivehetõen a baba is :) tegnap voltam 6 hetes, de ultrahangon még 5 hetesnek felel meg, ami a késõbbi peteérés miatt van. Asziszem szerencsés vagyok hogy ilyen hamar láthattam :) )

5+3 hetesen csak egy kis fekete folt látszódott az ultrahangon. Ez normális?

Legjobb válasz: igen. de a doki nem mondott semmit?

igen. de a doki nem mondott semmit?
Igen, az a petezsák, amiben majd az embrió fog fejlõdni.
ne aggódj. ha valami nem normális azt a doki úgyis a tuttodra adja. ezt mostanában sikerül végre felfognom.. :) 26 hetes kismama

Julius 14en voltam inszeminacion, ket het mulva pozitiv lett a tesztem. A doki tegnap az ultrahangon csak egy "fekete pottyot" latott. Normális ez?

az utolso menszim elso napja jilus 1. ez szerint mar 6hetesnek kellene lennem, vagy valamit rosszul szamolok?

Legjobb válasz: pont most tudtam meg,hogy a barátnõm 3inszemi után spontán lett terhes:) õk 4évet vártak.ne add fel!

pont most tudtam meg, hogy a barátnõm 3inszemi után spontán lett terhes:) õk 4évet vártak.ne add fel!
az 5-6hetesen nekem is csak egy petezsákot láttak.szívhang a 8-10hét között lesz.szerintem normális ne izgulj, gratulálok!
huú sajnálom:( a barátnõmnek csak pé nem volt.hát nagyon drukkolok, hogy valahogyan összejöjjön a baba!!
A kérdező hozzászólása: most clostyt szedtem inszem elott. de szedtem mar egy eve is, akkor nem segitett. nemreg voltam atjarhatosagin. pcom is van. :-(
mind2nek mindene tökéletes volt, csak eddig nem jött össze! a másik barátnõmnek mind3 gyógyszeres rásegítéssel lett és neki hasonló problémái voltak mind neked.Closti nem segített?
A kérdező hozzászólása: de aranyos vagy. koszi a biztatast!!! es nekik amugy milyen problemajuk van. nekem nincs peteeresem es rendszertelen a menszim, a parommal minden oke.
A kérdező hozzászólása: a masodik volt, annyira reménykedtem, hogy minden rendben lesz. két éve várjuk a babát, szornyen érzem magam!!! :-((((
húú sajnálom:((akkor ezek szerint az orvos jól látta.remélem nem adod fel.hányadik beavatkozás volt?
A kérdező hozzászólása: koszonom, de sajna epp az elobb jott meg a menzeszem. :-((((((
A kérdező hozzászólása: nagyon koszonooooom!!!

Az ultrahang szerint 5 hetes terhes vagyok, 10 mm-es petezsákkal. Normális az, hogy ilyenkor még az embrió nem látszik? Félek, hogy túl pici, vagy hogy nem fog fejlődni rendesen.

2 hét múlva kell visszamennem kontrollra.

Legjobb válasz: Még ilyenkor nem látszik semmi,Nekem is így volt.Most 31 hetesek vagyunk:-).Ne félj,minden ok.

Még ilyenkor nem látszik semmi, Nekem is így volt.Most 31 hetesek vagyunk:-).Ne félj, minden ok.
Ne félj! Ez teljesen jó méret!! Ilyenkor még nem látszódik benne senki, mert olyan pici! Ezért is szokták javasolni, hogy 7 hétnél elõbb nem kell menni, mert csak úgy jár az em ber, mint te, idegeskedik, ami kinek rossz? Igen, a babának. :) Úgyhogy hagyd abba még idõ elõtt, tudományosan bizonyítottan sem kell ennél többet látni még ilyenkor. :)
Nekem sem látszott még akkor, csak 7 hetesen.
Én is 5 hetesen voltam elõször, nekem 9 mm volt a petezsák, és szabályos szikhólyag volt látható. De volt egy elveszített terhességem, amivel mikor legelõször mentem a dokihoz még nem is látott semmit. 2 hét múlva már biztos látni fogja. Ha baj lenne szólt volna a doki.
Kedves sorstárs. Képzeld, én ugyanígy jártam. Elmentem egy hétfõi napon, pozi teszt után természetesen, és azt mondta, nem lát semmit, csak megvastagodott nyálkahártyát. Én a hõm alapján arra következtettem, hogy késõi ovum volt. Tehát a mensitõl számítva 5 hetes voltam. Mondta, menjek 3 nap múlva. Na, gondoltam, mit fog látni 3 nap múlva? És láss csodát, látott egy 10 mm-s petezsákot szikhólyaggal. De nekem ez se volt elég, mert már volt egy missedem, és ez nem volt kielégítõ válasz. Mit mondott a doki? Menjek vissza 3 hét múlva. Na, az elsõ hét valami förtelem volt. Olyan lassan teltek a napok, hogy csak na. Minden nap egy rettegés volt, hogy jól vagyunk-e. Tegnap telt le a 3 hét, (ja, közben elõjött az õsellenség, az egésznapos hányinger, szóval van mivel foglalkoznom egész nap)mentem a dokihoz reggel, mire ki van írva, hogy jövõ kedden lesz leghamarabb, szabin van. Elõször kiakadtam, aztán rájöttem, hogy nem baj, mert akkor már túl leszek azon az idõponton, amikor a múltkori bébit elveszítettük (hozzáteszem, semmi tünetem nem volt akkor, csak az UH-n már nem volt szívhang). Szóval azt hiszem kedden, ha minden rendben lesz, nagy kõ fog leesni a szívemrõl. Csak fogalmam sincs, hány hetes leszek, mert õ akkor 4-et mondott, majd most szerintem a méretekbõl kiderül. Szóval kitartást neked, a méretek pedig teljesen jók.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!