Találatok a következő kifejezésre: Normális hogy napja nem érzem (44 db)

Mért van az, hogy napokig nem érzem mozogni a babát, aztán érzem öt aktivan 2 napig aztán megint semmi. Ez igy normális? Nem mindennap kéne érezni?

25 hetes km

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy pont nem figyelsz rá akkor? Hogy pont akkor alszik mikor figyeled, és amikor meg élénk, valami elvonja a figyelmedet róla?

Nem lehet, hogy pont nem figyelsz rá akkor? Hogy pont akkor alszik mikor figyeled, és amikor meg élénk, valami elvonja a figyelmedet róla?
Nekem is ezt csinálja, és itt is olvastam sokszor, hogy másnál is. Ez normális. Nem mozoghat mindig ugyanolyan erõsen. Állítólag hatnak rá a frontok is, én azt vettem észre, ha cukrosabbat eszek, akkor mindig táncol (ezt sajnos már nem tapasztalhatom, mert terhességi cukrom van, de a babóm szereti az édeset :o)) Meg ha sétálunk, vagy elfoglalt vagyok, akkor nem szoktam érezni annyira, míg ha csak itthon vagyunk, zenét hallgatunk több a figyelem, így jobban érzem is. Szerintem nálad is ez lehet. Még egy megfigyelés: autóba ülve mocorog, szereti az autózást, ha sétálok akkor inkább alszik, gondolom elringatódik a pici feneke :o) 29 h km
Szia! Nekem azt mondta a doki és a védõnéni is, hogy minden nap kell, hogy érezzem legalább egyszer a babát.Biztos mocorog neked is, csak nem figyelsz, vagy csak piciket rúg.(Még van helye.)Biztosan nincs baj!
A kérdező hozzászólása: nemtudom, de többnyire mindig figyelem, erre van idöm, hisz nem dolizok már rég.
Az a dudor a baba :-)))
Ezt én is éreztem annak idején, és megkérdeztem a dokit, hogy mitõl van, és ott van-e a baba. Azt mondta, hogy terhesség idején jobb oldalra "dõl" egy kicsit a méh, és ezt látjuk. :-) A baba a tizennegyedik héten még olyan kicsi, hogy nem látható kívülrõl.
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a valaszokat, megnyugodtam... Amugy ebben a pillanatban kozepen erezheto az a bizonyos dudor, szoval tenyleg az en picim uszkalhat:)
orvosodat kéne megkérdezni, vagy vizsgáljon meg.
Lehet, hogy oda bújik a baba. Ha jobban megnõ, akkor te is jobban fogod érezni, hogy hol van. Nálam ahová megy, ott kicsit keményebb lesz a méhem, gondolom, nekibújik a méh falának. Eleinte nálam is a jobb oldalt szerette, most már úszkál mindenfelé. Ha nem görcsölsz, nincs miért aggódni. Még sok furcsaság lesz... :)

Segítség! 18 hetesen normális, hogy pár napja nem érzem a babámat mozogni?

18 hetes terhes vagyok és ez a harmadik nap, hogy hanyatt fekve sem érzem mozogni a babámat.Ebben a korban ez normális? Úgy értem, hogy ilyenkor még van helye és lehet, hogy csak nem úgy helyezkedik, mint eddig? Egyébként mells?fali tapadású a méhlepény.

Legjobb válasz: szia nekem 18 hetesen volt ugy hogy nem éreztem napokig utána megit éreztem utána meg megint semmi....de ha nagyon aggodsz hivd fel a dokidat

utolsóval egyetértek, mondjuk nálunk a védõnõmnek van, aki nagyon rendes, bármikor beszaladhatok hozzá meghallgatni a szívhangot, így nyugodtabb is vagyok.
Sokan szidjátok az otthoni szívhang hallgatót, pedig ilyen esetekben nagyon hasznos lehet. Én is 18 hetes vagyok és nekem is volt már egy elhalt terhességem, ezért eléggé paramami lettem. Ha egy ideig nem érzem mozogni a babát, akkor lecsekkolom a szívhang hallgatóval és nem stresszelem magam tovább.
15:39-es vagyok, nagyon örülük, hogy minden rendben, én is bementem volna, sajna én is veszítettem el babát, és így kicsit jobban is aggódom az átlagnál. Különben az enyém is kevesebbet mocorog, tuti front lesz vagy van.
Front jön szerintem, mert az én babám is kevesebbet mozog, mint szokott és õ vagy nem mozog, vagy nagyon sokat mozog:) ) 26hkm
Szia! Én pénteken töltöttem be a 18 hetet. Az én babám sem mozgolódott a hétvégén. Én is megilyedtem, mert 16+4 hetes koromtol minden nap éreztem. De tegnap és ma bepótolta. Nem minden nap egyforma ezek szerint. Szerintem olyankor pihiznek. ne aggódj, nem lesz semmi baj.
ha aggódsz, mindenképp nézzen meg a dokid, vagy az ambulancián, mert nem fogsz megnyugodni. egyébként én is pánikolnék, ha 3 napja nem érezném, jobb ha hazaküldenek, hogy semmi gond.
szia nekem 18 hetesen volt ugy hogy nem éreztem napokig utána megit éreztem utána meg megint semmi....de ha nagyon aggodsz hivd fel a dokidat
Elsõ várandósságnál ilyenkor kezdi érezni legtöbb kismama a babát, de van, aki csak 20 hetesen. Többedik terhességnél már van, aki 12 hetesen is érzi. Egyél egy kis csokit, vagy igyál egy kis kávét, attól lehet, hogy felpörög. De ha aggódsz, nézethetsz szívhangot a védõnõvel, dokival.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Felhívtam a dokit és mivel itt nálunk nincs a védõben magzati szívhang hallgató így azt javasolta, h megnyugtatásként menjek be és megnézik.Így is lett és hál istennek minden rendben, csak bújócskázik a picúr. Lehet, h csak azért reagálok így, mert már 3 elhalt terhességem volt.Igaz, azokkal még a 12 hetet sem értük meg. Köszönöm a válaszaitokat!
A kérdező hozzászólása: Én már a 15. héttõl érzem és már az elmúlt 2 napban minden praktikát kipróbáltam, hogy hátha érzem mozogni, de eddig sajnos semmi.Egyébként elsõ terhesség és a múlt héten még az apukája is érezte. Azért köszönöm a válaszodat!


Húsos kismamák! Szerintetek normális hogy hogy második napja nem érzem mozogni?

16. héten éreztem el?ször. Utána minden nap 1X mikor lefeküdtem este, aztán 4 napig semmi. Teljen ki voltam. Most másfél hete megint minden nap éreztem. Második napja viszont semmi!!!??? Elég húsos vagyok és mells? fali a lepényem. Ez vajon még belefér vagy doki? 20hkm

Legjobb válasz: Ahogy kiírtam jelentkezett.!!! :D Jaj de jó!!!

A kérdező hozzászólása: Ahogy kiírtam jelentkezett.!!! :D Jaj de jó!!!
Ilyen idõs terhesen még teljesen normális, ha nem érzed minden nap, rengeteg helye van mocorogni, nem ütközik mindenképpen a hasaddal:)
Ez még teljesen normális egyébként, nem kell parázni. :) Ha hátrafelé fordul, akkor abszolút nem érzed még ilyenkor pl. :)

Normális hogy 2 napja nem érzem a baba mozgását? Mit csináljak?

30 hetes iker terhes vagyok.nagyon aggodom,már tegnap is csak kétszer éreztem öket.mitöl van ez?

Legjobb válasz: Lassan érik egy UH és egy hüvelyi vizsgálat,ott majd biztosat mond a doki.De ha azt vesszük,hogy azért 10*kellene,bár nem tudom,hogy ez ikreknél is áll-e.Ha nagyon aggódsz menj el dokihoz,õ majd ráhallgat a szivecskéjükre.Lehet csak lusták,vagy nagyon kevés odabent a hely.

Lassan érik egy UH és egy hüvelyi vizsgálat, ott majd biztosat mond a doki.De ha azt vesszük, hogy azért 10*kellene, bár nem tudom, hogy ez ikreknél is áll-e.Ha nagyon aggódsz menj el dokihoz, õ majd ráhallgat a szivecskéjükre.Lehet csak lusták, vagy nagyon kevés odabent a hely.
Szerintem sürgõsen hívd vagy keresd fel az orvosod. Biztos semmi gond, de inkább vaklárma legyen, így te is megnyugszol.Boldog babavárást.
Mindenképp keresd meg az orvosod, bár lehet, hogy csak a nagy melegtõl egy kicsit lustábbak. Bár én is aggódnék. De biztos, hogy nincs baj:)
Menj gyorsan a dokihoz vagy a védõnõhöz, ott meghallgatják a szívhangjukat!
Szia. Én is ikerterhes vagyok 34 hetes. Nekem a doki azt mondta, hogy ha 2 napig nem nagyon érzem a mozgást azonnal kórház. Egyébként meg a nap 90-95%ban alszanak az internet szerint ezért is lehet. Az enyémek valahogy fordítva. Szinte egész nap party van benn, ezért is értem a félelmed.Hívd fel a dokit aztán írd már meg légyszi, hogy mi van. Szorítok!!! Yanka

Normális hogy a nap végén ugy érzem hogy iszonyatosan fáj a szeméremcsontom és még ülni is rossz? Amúgy 34 hetes kismami vagyok, és már kb.3 hete érzem. Igaz hogy nem minden nap, de elég gyakran.

Legjobb válasz: Ez teljesen normális.A babád súlya miatt fáj, már nehéz a testednek .Valószínûleg már fejjel lefelé van , és egyre lejjebb fog menni a hasad, és egyre kényelmetlenebb lesz.Kitartás, megéri.

Ez teljesen normális.A babád súlya miatt fáj, már nehéz a testednek .Valószínûleg már fejjel lefelé van , és egyre lejjebb fog menni a hasad, és egyre kényelmetlenebb lesz.Kitartás, megéri.
Szia! Én már a terhesség kb.27. hete óta érzem a szeméremcsontomat, fõleg, ha egy kicsit jobban megerõltetem magam, ülés-fekvés után szinte alig bírok lábra állni.Én is úgy gondolom, h ez természetes, a baba feszíti szét a csontokat.

22 hetes terhes vagyok. A kisfiunk januar elsejen mozdult meg eloszor. De sokszor elofordul h nem erzem ot. Az normalis ha vannak olyan napok, hogy szinte alig erzem?

Elso terhessegem, ugyhogy nem tudom mi a normalis. Olvastam errol, de jobb szeretnem meghallgatni tapasztalt anyucik velemenyet is.

Legjobb válasz: igen normàlis,èn 19 hetes vagyok ès nekem is elsö babàm ès van,hogy alig èrzem egy nap.

igen normàlis, èn 19 hetes vagyok ès nekem is elsö babàm ès van, hogy alig èrzem egy nap.
Èn ùgy tudom hogy 23-24 hèttõl kell napinszinten èrezni...de pl anyukàm mindig azt mondja ha most születnèk a fràsz kerülgetnè, èn nem rúgtammeg soha 2 naponta megsimogattam hogy megvagyok mèg ès ennyi...akkoriban uh sem volt.
Szerintem normális, bár nekem a doki azt mondta, hogy 22 hetesen már legalább napi 1x érezni kell. Ettõl függetlenül volt úgy, h elmentem a védõnõhöz , h nézzen szívhangot, mert egyszerûen semmit sem éreztem, kiderült, h vszínûleg a gerincét feszíti a hasamnak és hátrafelé rugdos, mert a szívhang rendben volt teljesen.
A kérdező hozzászólása: Most mar mintha naprol napra kicsit tobbszor, erosebben rugna... Nem tudom... De pont tegnap vettem eszre, h ha valami fincsit eszem, annak nagyon tud orulni. Biztos apja fajta, o is olyan boldog ha eszik. Foleg ha valamelyik kedvencet keszitem... :-D kedden vagy csutortokon megyek dokihoz. Remelem minden rendben! Koszi a valaszokat!

35 hetes babás vagyok. Normális, hogy egy pár napja szurkál a hasam alja? Három napja van időnként. Kicsit aggodok, mert eddig nem volt még ilyen, és nem is érzem magam olyan nagyon jol.

Legjobb válasz: Szerintem ilyenkor már normális, hasszurka is, mensiszerû görcsök, gyenge méhösszehúzódások, ezek mind elõfordulhatnak. Nálam már hamarabb is jelentkeztek hasonló tünetek. Ha mész orvoshoz, említsd meg neki is, hogy õ is megnyugtasson.

Szerintem ilyenkor már normális, hasszurka is, mensiszerû görcsök, gyenge méhösszehúzódások, ezek mind elõfordulhatnak. Nálam már hamarabb is jelentkeztek hasonló tünetek. Ha mész orvoshoz, említsd meg neki is, hogy õ is megnyugtasson.
Ez akár az úgy nevezett jósló fájás is lehet, ami 35 hetesen teljesen normális. Ha betöltitek a 36. hetet, pedig akár indulhat is kifelé a baba. Szóval nyugi, az orvos és a védõnõ is vigyáznak rátok!
Ahogy régebben a védõnõm mondta: minden megbocsátható, csak a görcs nem. Az elsõ terhességem alatt végig volt szurkálódás, de nem okozott problémát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, megnyugtattatok.

Normális, hogy 20 hetesen nem minden nap érzem a babám mozgását?

Kb 3 hete kezdtem érezni a mozgását, de nem minden nap egyformán. Néha nagyon aktív és egész határozott rúgásokat érzek, néha meg szinte semmi. A doki azt mondta, hogy most már minden nap kéne éreznem. Remélem nincs gond.

Legjobb válasz: szia én is 20 hetes vagyok. én sem érzem minden nap.de ha ete úgy fekszel ahogy neki nem tetszik akkor mozogni fog. én a hátamra szoktam. és a kezével matat és fészkelõdik. nekem farfekvéses.

szia én is 20 hetes vagyok. én sem érzem minden nap.de ha ete úgy fekszel ahogy neki nem tetszik akkor mozogni fog. én a hátamra szoktam. és a kezével matat és fészkelõdik. nekem farfekvéses.
Teljesen normális hogy nem egyformán érzékeled. Van aki ilyenkor érzi meg elõször. Ez függ a hasfal felépítésétõl, a baba aktivitásától, és a lepény elhelyezkedésétõl. Ha elöl, a hasfal felöl tapad, akkor akár 4-5 héttel késöbb lehet érezni a magzatmozgásokat, mivel "tompítja", "lefogja" azokat. Ne aggódj, 1000% hogy semmi baja. A dokiknak hobbija az ilyesztgetés, hogy hálás legyél neki mint "megmentõnek", és honoráld azt :) 37. kismama (doki)
Szia! Biztos, hogy mindennap mozog és érzed is, csak nem figyelsz mindig oda.Annak több oka lehet : én hogyha sokat járkáltam napközben akkor fel sem tünt, hogy mozogna.Sõt, hogyha álltam sem éreztem nagyon.És ha lefekszel, sem biztos, hogy aktív lesz mindig.Nekem amikor a 29. hetes ultrahangot csinálták nem éreztem semmit, az orvosom meg közben alig tudta lemérni a combcsont hosszát , mert végig nagyon eleven volt a pici. Nyugodj meg !Biztos, hogy nincs semmi gond.Most már egyre intenzívebben fogod érezni, viszont lesz olyan nap is amikor épp, hogy egy picit fog csak mocorogni. A lényeg, hogy mindennap legyen egy kis mocorgás.
Szia Én is úgy tudom, hogy ha már aktívan mozog, akkor minden nap kéne legalább egyszer mozognia. De ha másnap érzed, akkor tuti nincs baj. Ez jó tipp, hogy feküdj hanyatt, nyújtózz ki, ezt az én lányom sem szereti.-) VAgy kicsit, de finoman nyomkodd meg a pocid, keresd meg hol van, nekem ezután is vissza szokott beszélni.-) De nemrég voltál uhon is, ha minden rendben volt, nincs miért aggódnod. Nem mozognak egyformán a babák. Én 25 hetes vagyok, de nekem is van, hogy alig-alig érzem egy nap, máskor meg meg sem áll:-) Nyugi, ne idegeskedj!! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! (A múlt heti uh-n minden rendben volt.)
Igen, normális. Az is lehet, hogy holnap megint lesz, meg az is, hogy többet nem.
A tünetek enyhülhetnek, erõsödhetnek, akár teljesen l is múlhatnak. nem ezeken múlik a baba jólléte... Amíg nem görcsölsz, nem vérzel, inkább gondolkodj pozitívan! Nemek egyik terhességem alatt se jelentkeztek a "tünetek" mégis 4 egészséges gyereket szültem.. Megértem, hogy aggódsz, de a terhességet próbáld élvezni, jobb ha nincsenek kellemetlenségek, mintha hánynál és hasonlók gyötörnének :)
Nyugi! Én a 30. hétben vagyok és nem is feszült a mellem eddig még egyszer sem! Nem törvényszerû szerintem a mellfeszülés!! Inkább légy nyugodt kiegyensúlyozott és boldog, mert Anya leszel! Csak pozitívan mindent!!!Légy nagyon boldog!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!