Találatok a következő kifejezésre: Normális hogy nap (976 db)

Anyatejet kap a babám, és naponta 1× vagy 2× kis tápszer kiegészítést (1× vagy 2×50 ml max). Normális, hogy napi egy kakis pelusunk van azóta, hogy tápszert is kap?

Volt, hogy 2 napig nem volt kaki, de azóta beállt egyszerre. 4 hónapos múlt.

Legjobb válasz: Mi csak anyatejesek vagyunk és nálunk nagyon sokáig a napi egy kakis pelus volt a jellemzõ.De volt, hogy 2 napig nem volt semmi. Ha nem kínlódik, erõlködik akkor normális.

Mi csak anyatejesek vagyunk és nálunk nagyon sokáig a napi egy kakis pelus volt a jellemzõ.De volt, hogy 2 napig nem volt semmi. Ha nem kínlódik, erõlködik akkor normális.
Persze, ez így teljesen rendben van! Az én babám is kb. így evett és kakilt 4 hónaposan.

Pár napja tojásfehérjés folyásom van, de a hőm még nem esett le, elég hosszu a ciklusom, normális hogy napokkal elötte már van ilyen folyás?

ma van a 16.napom,18.nap van elvileg pé-m,(utolso ciklusom 34 napos volt)jo ez igy hogy ennyivel elötte van már tojásfehérjés folyásom?más esetleg akinek hasonlo hosszu a ciklusa irhatna.

Legjobb válasz: Persze! De ez a hõ is olyan, hogy nekem pl. nem esett le. Olyan volt, mint elõtt már jó pár napig, csak felugrott. Ebbõl gondoltam, hogy meg volt. De a doki is mondta, hogy nem feltétlenül kell leesnie!

Persze! De ez a hõ is olyan, hogy nekem pl. nem esett le. Olyan volt, mint elõtt már jó pár napig, csak felugrott. Ebbõl gondoltam, hogy meg volt. De a doki is mondta, hogy nem feltétlenül kell leesnie!
Nekem is elég hosszú ciklusaim voltak. Abban a hónapban, amikor terhes lettem, a 15-16. nap körül volt tojásfehérjés folyásom, az ovu teszt viszont - volt. Majd a 21. napon lett + az ovu teszt és babás is lettem akkor.

Normális, hogy napok óta levert és kedvetlen vagyok? Semmi sem vidít fel, nem izgat semmi sem, csak úgy elvagyok.

A 35. hétben járunk, de most még a szülés gondolata sem foglakoztat, én nem ilyen vagyok!! Vidám, jókedv?, boldog, hogy hamarosan egy kisbabának adhatok életet. Már sajnálom a párom, mert vele is olyan vagyok, mint egy pokróc.

Legjobb válasz: Szia! Én most a 37. hétben vagyok, és nekem is vannak ilyen hülye napjaim!! Én is nagyon várom a babámat, boldog vagyok, hogy ott van a pocakomban, de vannak ilyen napok!! A múltkor már sajnáltam a párom, mert elviselhetetlen voltam... Gondoltam rá, hogy lappang bennem valami, de lehet egy elõjel? Nem tudom! MIndenesetre próbálok nem ilyen lenni, szerintem csak a hormonok szórakoznak velünk!! Kitartás, már nincs sok hátra, és elmúlik ez a hülye "korszak"! Minden jót nektek!!

Szia! Én most a 37. hétben vagyok, és nekem is vannak ilyen hülye napjaim!! Én is nagyon várom a babámat, boldog vagyok, hogy ott van a pocakomban, de vannak ilyen napok!! A múltkor már sajnáltam a párom, mert elviselhetetlen voltam... Gondoltam rá, hogy lappang bennem valami, de lehet egy elõjel? Nem tudom! MIndenesetre próbálok nem ilyen lenni, szerintem csak a hormonok szórakoznak velünk!! Kitartás, már nincs sok hátra, és elmúlik ez a hülye "korszak"! Minden jót nektek!!
csak rajtad múlik hogy milyen vagy!menj társaságba, boltba...szóval emberek közé!ha most ilyenné válsz akkor nehogy elkapd a szülés utáni depit!örülj annak hogy lassan kezedben tarthatod a babód!30 hetes anyuka
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, sajnos a menéssel vannak gondok, mert már kinyíltam és lerövidült a méhnyakam, így sokat kell feküdnöm és az itthoni munkák közül is csak a legegyszerûbbeket csinálhatom. a barátaim külföldön laknak, a párom reggeltõl estig dolgozik, persze értünk!! és sosem voltam ilyen és próbálok is kilábalni ebbõl, csak nem nagyon megy a sok egyedüllét miatt...
A 2. válaszoló vagyok! Hát, akkor az a probléma, hogy egyedül vagy!! Nem lehet így könnyû, sokat feküdni, nem tudsz beszélgetni a barátokkal... Megértem! Pedig én még javában futkosom, de sokszor nekem is nehéz!! Én netezni szoktam, de sokszor már azt is unom!! Szerezz be valami jó kis könyvet, vagy nézz filmeket! Sajna más ötletem nincs, de már tényleg nincs sok hátra!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, aranyos vagy!! eddig jól ment hogyan kössem le magam, csak vhogy a napokban lettem ilyen depis, de majd igyekszem!! boldog babavárást nektek!!
Érthetö, hogy igy érzel.Közeleg a vége és már türelmetlenebb is vagy.A párod ne bántsd, nem tehet semmiröl.Itt a vége, ne add fel.Gondolj a kicsire.Rendezgesd a ruháit, mosolyogj, várd.
Szia!! Dettó!! Ugyan abban a cipõben vagyok, mint Te!! Itthon vagyok egyedül, semmihez nincs kedvem, a párom egész nap dolgozik, és egyszerûen nem tudok magammal mit kezdeni... Egy pár napja én is hasonló kérdést írtam ide, "Miért vagyok ilyen levert?" címszóval. Régen (mielõtt terhes lettem), nagyon pörgõs életem volt. Vendéglátásban dolgoztam, egy 4csillagos szállodában, emellett fõiskolára járok, a szüleimtõl 50 km-re lakom; tehát hogyha volt egy kis idõm, akkor még utaztam haza is... Sõt, bulizni is sokat jártunk a párommal!! Egyik pillanatról a másikra pedig SEMMI!! A háztartáson kívül; de mostanában már az sem megy, ami miatt meg lelkiismeret-furdalásom van, hogy nem tudom megcsinálni!! De a pocakom már akkora, hogy a cipõfûzõmet sem tudom egyedül bekötni!! A fõiskola persze megvan, de nincs kedvem tanulni... :( Szóval összegezve: gáz!! Bõghetnékem van napok óta, nincs étvágyam, meg néha elõbukkan némi "elõjelnek felfogható" tünet, pl.: keményedés, hasmenés stb. Na de a lényeg, hiszen most én válaszolok a Te kérdésedre!! Az egyetlen dolog, ami nagyon jól esik, az a zenehallgatás!! Teljesen mindegy, hogy Rádiós slágerek, vagy ezer éves CD, kazetta, vagy az éppen aktuális kedvenceim, de az használ!! A pocaklakónak is!! Az én picim nagyon szereti a zenét!! Szinte azt is észre lehet venni, hogy meg tudja különböztetni a lassú zenét a gyorstól!! A lassúra megnyugszik, elalszik; a gyorsra pedig elkezd ÜTEMRE!! táncolni!! :) Ez egy olyan dolog, ami feldob, és utána sokkal jobb kedvem van, van kedvem hozzáfogni bármihez!! :) Ajánlom Neked is, próbáld ki!! Két oldalról is nagyon jó: nem csak Téged dob fel a zene, de az, hogy a pocakodban érzed annak a picike lénynek a mozgását, rúgását, megnyugvását, és úgy egyáltalán azt, hogy még meg sem született, de már milyen "ügyesen" tud reagálni a külsõ hatásokra, az egyszerûen leírhatatlan boldogságra ad okot... Nekem bevált... Legyetek nagyon boldogok!! 34 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: köszi a tippet, a Mi manócskánk is szereti a zenét, én meg 14 évig verseny szerûen táncoltam, szóval a mindenem a zene :) megpróbálkozom ezzel!! kitartást Neked is, csak eljön lassan az idõnk és végre kint lesz a kicsikénk!!

16+4 naposan normalis, hogy napjaban kb.3-4szer bekemenyedik a mehem?

Az egesz nem tart tovabb mint 20-30 masodperc, de eleg kellemetlen. Foleg akkor csinalja, ha ulok, es egy kicsit eloregornyedek, majd kiegyenesedek.

Legjobb válasz: Kicsit korai még, bár napi 3-4 nem sok. Én is így kezdtem, de aztán sûrûsödött. Két dolog segít, pihenj többet és esetleg szedj magnéziumot. (Nekem a magneB6 nem vált be, a magnézium-citrát segít.) De nyugodj meg, nálam 18 hetesen kezdõdött, 20 hetesen itthon maradtam, mert már gyakorlatilag egész nap keményedtem, de most már a 35. hétben vagyok.

Kicsit korai még, bár napi 3-4 nem sok. Én is így kezdtem, de aztán sûrûsödött. Két dolog segít, pihenj többet és esetleg szedj magnéziumot. (Nekem a magneB6 nem vált be, a magnézium-citrát segít.) De nyugodj meg, nálam 18 hetesen kezdõdött, 20 hetesen itthon maradtam, mert már gyakorlatilag egész nap keményedtem, de most már a 35. hétben vagyok.
A kérdező hozzászólása: Koszi! Magneziumot szedek Kalciummal, de csak annyit, amennyi megtamogatja a Kalcium beepuleset. Na veszek meg Magneziumot, kiprobalom.
Nekem eddig még 1X sem volt keményedésem, és már a 18. hetet betöltöttük. Kérdezz rá a dokidra.

9 hónapos babánál normális, hogy napi akár 4X is kakil?

Hozzátáplálunk már 6 hónapos kora óta.

Legjobb válasz: Normális :)

Normális :)
Szia. Amúgy mekkora súlyra? Jól hízik? Ezt csak azért kérdezem mert az én kislányom nehezen hízik.8hónapos és kb6300gr.Az elejétõl fogva minden tanácsadáson megkérdezik hányszor van széklete, neki napi 1 max 2szer.Azt mondta az jó, mert ha többször lenne akkor nem tudja megemészteni az ételt és akkor többször lenne széklete.... de ha nálatok nincs ilyen súly próbléma akkor nem hiszem hogy gond. Minden jót
A kérdező hozzászólása: Hát haladunk haladunk de lassan a súlynövekedéssel! 9 hónaposan 8 kiló. ez alatta van a táblázatban szerepeltnek, viszont a férjem részérõl az egész család nagyon-nagyon vékony! no azért megkérdezem a dokit majd holnap. köszönöm a válaszokat!

Lehet nem normális, hogy napi 3-4 szex sem dönt le?

Pasi vagyok és napi 3-4 szex sem dönt le, szinte óránként tudnék szexelni a rekordom egy nap 8 élvezés volt, nem csak sima szex, hanem orál, anál, 69, minden ami lehetséges, de 8x mentem el és csak az tudott érezhetően hatni rám. A mostani párom napi 1 max 2 szexet igényel és nagyon kívánom a szexet ezért más lányok is eszembe jutnak ha meglátok egy jó csajt, hogy ejj de meghúznám... szóval már-már zavar ez a nagy szexuális éhség. Arra is gondoltam lehet betegség lesz ez már. Véleményetek? volt a párommal egy nap 3-4 élvezés 2 orál 1 anál 1 sima és az se döntött le de ezt csak egyszer vállalta be vagy fél éve többet se mert ő hulla volt utána egész nap.

Legjobb válasz: Szerintem neked nincs valami sok dolgod a nap folyamán, nem igaz? Ha ennyi idõt tudnál fecsérelni rá.... Ezen kellene változtatni.

Szerintem neked nincs valami sok dolgod a nap folyamán, nem igaz? Ha ennyi idõt tudnál fecsérelni rá.... Ezen kellene változtatni.
Szexfüggõség - egyfajta szenvedélybetegség, mint a cigaretta. Az utóbbit én pl. rohadtul nem tudom letenni :)
ez pótcselekvés valami nagyon nem jó az életedben és ezzel kompenzálod
A kérdező hozzászólása: nem szedek semmit, pszichés zavarra én is gondoltam, mert stresszes típus vagyok és szeretem levezetni azt. lehet a szexben találtam meg a levezetést, mint mások a dorgban és a piában?
Igen, ez minden képen beteges. Nem szedsz valami hormontartalmú cuccot? Ha nem, akkor pszichés zavarra gondolnék.
elolvastam, de nincs rá értelmes válasz mondjuk normális , mert te ilyen vagy
húúúúúú, DE nagy arc valaki!!! Öcsém, hülyén halok meg ha ezt most nem tudom meg! További sok sikert!
A kérdező hozzászólása: kérdést tettem fel nem dícséretet vártam ha elolvasnád!
most dicsérjünk meg vagy mi?
A kérdező hozzászólása: de-de dolgozom is napi 8 órában és ott is csak a kolleganõk seggét nézem meg a mellét vagy épp a kivillanó bugyikat és néha fel is áll :S
teso. ez biztos hogy beteges, nem egészséges. keress fel egy orvost..

Szerintetek normális hogy napi több alkalommal is ki elégitem magam és rengeteg spermám van napi 5-6x?

Nme tudok le álni bár mikor rám jön és muszály mert ha nem akkor meg szédülök. Mert nem birom ki olyan is szokot lenni hogy ha nem elégitemki magam akkor szét robban a fejem(lent).

Legjobb válasz: Hûha! Ha komoly fejfájásod van ami csak maszturbálással múlik el, az lehet akár orvosi probléma is! A helyedben elmennék orvoshoz herevizsgálatra! Nem viccelek!

Hûha! Ha komoly fejfájásod van ami csak maszturbálással múlik el, az lehet akár orvosi probléma is! A helyedben elmennék orvoshoz herevizsgálatra! Nem viccelek!
Semmi gáz nincs!!! Én is amikor 15 voltam nem 3x4x vertem ki naponta hanem vagy 6x.-s ráadásul én is ugyan ugy vagyok most is mint Te!!! akkor is és most is sokkal több g...m van mint az átlag s itt tényleg hatalmas mennyiségre gondolj!!! És érdekes módon eltelt vagy 10 év azóta s semmi bajom sincs!!! Annyi hogy fel vagy pörögve kicsit jobban a kelleténél- verd csak nyugodtan mikor úgy akarod. ki az a marha aki akár egy sexuális örömöt ki hagy az életébõl!!! S ne feledd 15 évessen a 17cm nagyon is ok!!! Gondolom van vagy 6 vastag igy minden orgazmusod nagyon ok lehet!!! használd a kezedet is meg a barátnõdet is!!! ha napi 6x kell akor 6x kell csinálni!! Én sem lettem beteg vagy bármi!!!
A kérdező hozzászólása: Ja és van csajom de szerintem ez az adag túl sokk lenne neki. Szóval nem tudom mit csináljak. Léci segítsetek!
A kérdező hozzászólása: Épp ez az hogy a farkamba szál a vér és nem a fejem be
A probléma ott gyökerezhet, hogy csak 17, 8cm vagy, mikor a korobeliek megközelítõleg 10x ekkorák. Elõször ezzel kéne kezdeni valamit, majd csak utána folytassuk azzal, hogy zavar, ha a farkad helyett a fejedbe száll a vér.
Tulajdonképpen normális! viszont keresned kéne egy nõt! A rendes szex ugyanis felér 3-4 farokveréssel is. Na persze a nõt nem kezelheted csak kielégítõ gépként! MErt ez ugye nem lenne helyes. Sajna ehhez meg kell venned a tartozékokat is. A figyelmet a tiszteletet az odaadást stb! De hidd el jobb a pályán száguldani, mint a panel nappalijában túráztatni a motort!
lol
öngyilkos lenne ettõl a helyesírástól egy magyartanár....
A kérdező hozzászólása: vOLTAM DE AZT MONDTA HOGY NEM TUD MIT TENNI MERT CSAK 15 VAGYOK ÉS 17.8 CENTI. SZOVAL BAJOM IS LEHET HA NEM VEREMKI
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ a 10:51-nek meg a többieknek is. Rendesek vagytok

Normális, hogy nap végére a pénisznek szaga lesz?

Minden nap rendszeresen mosakszok, de nap végére lesz odalent egy kis szag. Ez normális, vagy beteg vagyok?

Legjobb válasz: beizzad

beizzad
Teljesen normális. Ha barátnõd van, ajánlott naponta 2-3 alkalommal is megmosni, és így megszûnik a kellemetlen szag.
Persze... Ilyenkor nyáron nekem is büdös estére.
Teljesen normális. Ezért kell tisztálkodni. :)
normális
Normális, persze. Akció elõtt megmosod, ennyi. ;)

31. heten normalis hogy napok ota megy a hasam? Naponta 2-5x.

Legjobb válasz: Nem terhesen sem lenne az szerintem.

Nem terhesen sem lenne az szerintem.
Gondolom :) Igazából annak szántam aki írta, hogy vegyél be széntablettát :)
Nekem huszonakárhány hetesen volt hígabb székletem rendszeresen, de nem hasmenésnek mondanám, csak lágyabbnak. Akkor utánanéztem a neten és azt írták, a hormonok miatt elõfordul terhesen. De csak 1-2 hétig tartott. Szorulásom sose volt. Most, a terhesség vége felé (38. hét), fõleg az elmúlt pár napban napi 8-10-szer is mennem kell emiatt - szintén lágyabb széklet, na ez már szerintem lassan a szülést jelzi...
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso! Pont ezert tettem ki a kerdest... Nem szeretnek gyogyszert szedni abszolut. Nem olyan durva a helyzet! Most kicsit igy jobb is mert megkonnyebbulok. Eddig sokkal rosszabb volt! Csak elso terhesseg es nem tudom mi normalis es mi nem... Az utolso hetekben tudom h elofordul hasmenes. De ha olyan durva lenne akkor mar dokinal lennek es nem itt irogatnek..
hasmenésre csak ha akut akkor ajánlják már a széklet megfogását egyébként nem (még durva vírusos hasmenésnél sem), mert nem hiába akar kijönni az ami kijön. De persze mindenki maga tudja :) Én biztosan nem akarnám "mesterségesen" megfogni (õszintén szólva annyira örülnék egy kis hasmenésnek, de tudom, hogy nem vicc :) ) Ha nem múlik akkor azért felkeresném a háziorvost mégis csak többet tudhat mint mi laikusok :)
A kérdező hozzászólása: Nem olyan veszes.. Gyogyszert nem veszek be mig nem muszaj... Csak fura mert eddig minden nap "szultem"... (elnezest). De ha nem lesz jobb akkor megyek dokihoz! Koszi a tippeket!
Inkább kalciumot szedj, ami a tojáshéjban is van. Hasmenésre meg nyugodtan vegyél be Bolus adstringens tablettát, pár szem aktív szenet ill. igyál diólevél teát. Lehet egyébként ebben a tavaszi idõszakban enyhe vírusos bélhurut jele is.
A kérdező hozzászólása: Most kicsit noveltem a magnezium adagot. Mert gorcsol/zsibbad a labam ejjel. De igy is a napi max 800mg + ami a terhes vitaminban van. Erre gyanakszom amugy en is... Uccsooo te viszed a paaalmaaat!!! :-)
Nekem az 52. héten szokott menni. Karácsony tájékán össze vissza eszek mindent és azért. De el szokott múlni.
Nem szedsz nagy dózisú magnéziumot? Mert az hashajtó hatású. Egyél valami probiotikumot és figyelj arra, hogy ne száradj ki.
A kérdező hozzászólása: Ma mar kicsit jobb! Remelem tenyleg csak a hormonok! Koszonom a valaszokat

Az normális, hogy napi kb 9 liter vizet megiszok?

Mostanában elkezdtem komolyabban edzegetni, megtervezett étrend, megfelelő pihenés. Kreatin kúra közepén vagyok.

Legjobb válasz: 9 liter? lol :D az kemény :D egyébként kétlem, hogy lenne valami káros hatása, bár 9 liternek....nem tudom. igazából okosságot nem tudom mondani, csak annyit, hogyha jól esik, akkor igyad. én így tennék :D

9 liter? lol :D az kemény :D egyébként kétlem, hogy lenne valami káros hatása, bár 9 liternek....nem tudom. igazából okosságot nem tudom mondani, csak annyit, hogyha jól esik, akkor igyad. én így tennék :D
edzésen kívûl mit dolgozol? én nehéz fizikai munkát végzek, nálunk az a fúrcsa, ha valaki nem iszik sokat...
A kérdező hozzászólása: Eddig nem ittam ennyit, ez csak pár napja kezdõdhetett, de még csak tegnap figyeltem fel rá. Nincs az edzésen kívül megterhelõ munka.
Idd nyugodtan, ez nem gond! Én is napi 8 litert megiszom kb, 10 éve is ennyit ittam, akkor az orvos azt mondta idézem: inkább igyon 8 litert, mint a szokásos 1 litert! Egyébként se vagyunk egyformák, van akinek ennyi kell! Vese probléma? Mi baja lenne a vesének tõle? Pot jó neki! A vesének a kevés folyadék a gond!
Nem, hiába mondják azt hogy normális, nem az. Nem normális 1 nap alatt meginni egy karton ásványvizet (9 liter).
Erõltetni semmi értelme, neked bõven jó az 5-6, plusz még valamennyi, ha nagyon meleg van, megizzadsz stb... Nyáron ha kint dolgozom vagy éppen hegynek tekerünk felfelé a melegben, nálam is akadály nélkül lecsúszik csupán a délelõtt folyamán 2-3 ásványvizes flakonnyi víz, de erõltetni nem szoktam az 1l/20ttkg-nál sokkal többet soha, ha nem érzem szükségét.
A napi 1 liter normális? Soknak néz ki, de ha nem erölteti, csak lecsúszik, igya!
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem kell erõltetni, sõt... Ma egy kicsit visszafogtam, de már így is lement majdnem 3 liter és még lesz egy edzésem is este.
Az semmi, 3 liter neked még kevés is. Ha nem kell erõltetni, akkor jól van, de 10 fölé már extrém volna menni. Az elektrolitbeviteledre figyelj.
ettõl extrémebb dolgot még nem hallottam, mint amit te kérdeztél, kedves kérdezõ... nyáron is sok lenne, nem hogy ilyen idõben, és még fizikai melót sem végzel hozzá. én max a felét innám meg.
nálam lazán lecsúszik 6-7 liter, és ebbe még nincs beleszámolva a shaker és pl a leves...
Úgy értette, hogy aki cukorbeteg(nem, nem az edzés utáni gyors ch-tól lesz valaki cukros...), akkor az nagyon kívánja a vizet. Szerintem nézess egy vércukorszintet, lehet az lesz a baj. És igen, ahogy a túl kevés, úgy a túl sok folyadék sem jó a veséknek.
és nem fos.ol tõle? XD
Szerintem sportolás mellett nem gáz, páromnak pl. fizikai munkája van, nyáron nála is lemegy ennyi egy nap. Én ha meg sem mozdulok akkor is simán 3 litert megiszok. :)
9 liter biztos, hogy sok. Sok betegség elõjele lehet, ha folyton szomjas vagy. Nyáron oké, akkor ha meleg van és dolgozol, akkor lemehet 5-6 liter esetleg, de egy normális nap 3 liternél nem igen kéne többet innod. [link]
tegyél egymásmellé 3db 2literes meg egy egyliteres üveget.. Szerinted sok?:D
A kérdező hozzászólása: Nem, nem fosok tõle :D Mostanában feltûnt, hogy nagyon pusztítom a vizet, túl gyakran kellett cipelni a zsugor vizeket. Így hát elkezdtem figyelni, hogy mennyi vizet is iszok meg egy nap. Elsõ megállapításom az volt, hogy egy zsugor víz ( 6 x 1.5 l) eltûnt pik-pakk a nap végére. Edzés közben már visszavettem a víz fogyasztást (1 literes üveget viszek már csak)mert ott folyton csak innék és innék, de tele hassal nem jó edzeni. Szerintem a fele bõven elég lenne.
A kérdező hozzászólása: Létezik, hogy a kreatin miatt ennyivel többet iszok?
a veséd nem fog örülni.
Egy vércukor szintet is nézethetnél, ha ennyire kívánod a vizet.
A kérdező hozzászólása: A vércukorral is lehet baj? Mert edzés után közvetlenül 40-50 gramm dextrózt viszek be, 10 g kreatinnal és 40 g tejsavó koncentrátummal. A dextróz kavarna bele a vércukor szintembe? Ezen kívül mindig lassan szívódó szénhidrátokat viszek be.
Akkor még talán nem okoz gondot, ha nem egyszerre iszol sokat, mert az akár halálos hatású is lehet. Volt valami vetélkedés vagy valami hüle verseny, hogy ki tud rövidebb idõn belül több vizet meginni. Egyik lány megivott 3 liter vizet de nagyon rövid idõn belül. késõbb fejfájásra panaszkodott, aztán kómába esett és meghalt. Agyduzzanatot kapott. Meg lehet inni sok vizet, de arra is gondolni kell, hogy izotóniás porokkal együtt fogyaszd és ne rövid idõn belül. Iszom én is rengeteg folyadékot, fõleg nyáron amikor megyek bringázni valamerre. Azelõtt rendszeres volt az izomgörcs, és egy idõ után fáradékonnyá váltam. Akkor még sokáig nem tudtam miért. Nem régen derült, ki, hogy a Nátrium és Kálium szintem gyorsan felhígul a bõséges folyadék fogyasztástól. Azóta viszek magammal azt az úgynevezett "Nátriumszegény só"-t egy kis dobozkában mert annak egy része Nátrium és egy kisebb része Kálium klorid. Azóta elfelejtettem az izomgörcsöt és több energiám is van út közben. Azt vettem észre, hogy kevésbé fáradok. Habár az talán inkább a kreatinnak köszönhetõ, de szerintem ennek is és annak is. A Nátrium hiány fáradékonyságot és gyengeséget okoz, a Kálium hiánya pedig izomgörcsöt. Viszont a Káliummal vigyázni kell, mert abból már néhány gramm is halálos adag, ugyanúgy mint az ivóvízbõl ha megiszol egyszerre, rövid idõn belül többet. Habár idõben elosztva, közben folyamatosan az izzadással úgyis távozik a só is. Errõl a vízmérgezésrõl itt egy néhány cikk: [link] Egyébként én is úgy kezdem a napot, hogy lecsúszik a reggeli mellé 1.2 liter tea. Ekkora az edényem. Aztán nap közben egyszerre lecsúszik legtöbbször fél liter. Viszont ezzel a Na és K sóval elég bõségesen sózom a kaját. Azt úgyis észre veszem ha sok a víz és hígul a vér elektrolit szintje, mert akkor izomgörcs kezdi húzogatni a kezem vagy a lábam. Akkor bekapok egy kis sót és leöblítem. Már jó is, egy-két perc múlva elmúlik a görcs. Téged nem szokott izomgörcs kínozni? Mert akkor meg van a megoldás!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!