Találatok a következő kifejezésre: Normális hogy mikor a (978 db)

Az normális, hogy mikor a barátommal vagyok együtt, hiába vagyok alul teljesen nedves, a mellbimbóm csak akkor merevedik meg ha konkrétan azt izgatja?

Legjobb válasz: ez változó. de örülj ennek így is! van akinek úgy sem akar megmerevedni a bimbója..

ez változó. de örülj ennek így is! van akinek úgy sem akar megmerevedni a bimbója..
Ez természetes: a mellbimbó ingerlés nélkül csak egészen extrém helyzetekben szokott merevedni. Semmi gond - ne félj, ha szükség van rá, olyan merev lesz majd, mint a fagyott kutyaláb.
Persze, hogy normális !
A terhesség egyértelmû jele. -Sinbohocka-
A kérdező hozzászólása: Biztos, hogy nem vagyok terhes, még le se feküdtünk...
Az enyem 3 honaposan 11-12kg volt, de o kan. Szoval szerintem teljesen normalis a sulya.
Nem a kg számít, hanem az, hogy ne legyen sovány/ne látszódjanak ki a bordái/ és ne legyen pufi sem. De egy staffi felnõtt standard súlya 43-48kg között kell legyen, így sztem ideális a 10kg.
A kérdező hozzászólása: es most a te kan kutyad hany kg??? szoval mennyire szamithatok igazan 45 kg??? Mert a konyvek 25-35 kg irjak
Az enyem most 7 honapos lesz, es kb 28kg. De jelenleg eleg dagi, majd tavaszra formaba hozom. Telen nem baj ha van rajta egy kis zsir. Amugy szukanak a 30kg kornyeke az idealis.
Persze, hogy normális. :)
Az aztjelenti hogy szeret..és kíván téged
nálam annyi is elég, hogy végigsimítok a vádliján és máris kanos leszek.
A kérdező hozzászólása: Nekem bizsereg, nem neki:D
mi bizsereg? :D
Még szép, hogy normális!:D
Normális? Most írtad, hogy mentálisan beteg vagy.
Milyen mentális betegséged van? Amúgy érdekes dolog, amit írsz, és talán nem is olyan ritka, mint sokan gondolnánk. Legalább így van egy kis pozitívum is a betegségben =)
A kérdező hozzászólása: Bipoláris zavarom van.
Én gyanítom, hogy nekem is olyanom van (mostanában készülök orvoshoz menni vele), és mit ne mondjak, azt a részét én is szeretem, amikor felfokozott állapotban vagyok! Soha máskor nem vagyok ennyire laza és "jó fej" - általában nagyon gátlásos vagyok és nehezen mutatom ki az érzelmeimet. Szóval szerintem nem furcsa ez egyáltalán.
Én is bipoláris vagyok - meg disszociatív is :D - és a felfokozott állapotot én is szeretem. Nem a betegséget szeretem, hanem azt az állapotot, mikor felpörget, mert olyankor minden jó. :D

Én ezt nem értem, ha valaki jószívû és normális másokkal, akkor az a baj, ha pedig egyszer megmondja valakinek nyíltan, hogy mi a baj, akkor az már egoizmus és bunkóság?

Sziasztok. Nem tudom mit tegyek, összezvarodtam teljesen. Én alapjában véve mindenkivel nagyon kedves és tisztelettudó vagyok, kivéve akik nem úgy állnak hozzám, ahogy én hozzájuk. Tanácstalan vagyok teljesen, mert valakinek az is baj, hogyha ilyen vagyok. De például volt már olyan nem olyan régen, hogy nem szerettem volna találkozni az egyik ismerõsömmel, de én kerek perec megmondtam neki, hogy sok dolgom van és nem is biztos, hogy akarom ezt a találkozót. Erre õ azt mondta, hogy egy rohadt nagy egoista és hazug ember vagyok. Én nem értem, ha nemet mondasz valakinek, akkor te már rossz ember vagy, vagy hogyis van ez pontosan? És ha valakinek nyíltan megmondod a véleményedet, akkor te már beképzelt, egoista, hazug, utálatos ember vagy és máskor hagynod kellene magadat, hogy tovább alázzanak meg piszkáljanak? Érdekes. Várom a véleményeket. 19/F

Legjobb válasz: Õszinte vagy, és van akinek ez nem tetszik. Sz*rd le. Ha nem bunkó vagy és öntelt, csak van egy bizonyos véleményed, amit elmondasz másnak (normálisan, nem bántón), akkor már az õ dolga hogy megsértõdik-e rajta, vagy sem. Hasonlóan állok a dologhoz mint te, nem kell mindig csendben lenni ha valami nem tetszik ;) 20L

Õszinte vagy, és van akinek ez nem tetszik. Sz*rd le. Ha nem bunkó vagy és öntelt, csak van egy bizonyos véleményed, amit elmondasz másnak (normálisan, nem bántón), akkor már az õ dolga hogy megsértõdik-e rajta, vagy sem. Hasonlóan állok a dologhoz mint te, nem kell mindig csendben lenni ha valami nem tetszik ;) 20L
Itt az a "probléma", hogy jószívû barátságos emberként könyveltek el, olyannak, aki nem tud nem-et mondani. De ha egyszer elõfordul, akkor az borzalmas nagy törés lesz az õ életükben, mert nem ilyennek szoktak meg. De ezt meg kell szokni, meg kell tanulni, mert az ember nem élhet, vagy viselkedhet úgy egész életében, hogy másoknak legyen jó. Már jómagam is átéltem sajnos ezt a helyzetet, de ez az élmény kell is, mivel az erre adandó reakciókból rájössz, hogy vajon tényleg egyenrangú félként van-e kezelve, vagy esetleg balekként.
Neked egy dologra kell törekedned, mégpedig arra, hogy legyél becsületes. Ezen kívül teljesen lényegtelen, hogy kinek mi baja van veled. A legtöbb ember meg amúgy is mindenen csak rinyál, szóval nem lehet a kedvükre tenni és nem is kell. Az ilyen beszólásokon max röhögni szabad. 27 F
Ez komoly kérdés?? Napok óta nem láttad anyud és te itt érdeklõdsz, hogy mit csinálj? Családtagok nincsenek melletted?
Igen, teljesen normális......
Hány éves vagy? Hányan és kik élnek még a lakásban?

Miért gondolják azt sokan, h terhesség alatt bármiféle vérzés normális? Hogy tudnak a gyk előtt ülni halál nyugodtan, mikor véreznek?

Legjobb válasz: Kisebb vérezgetés barnázgatás normális is lehet a terhesség bizonyos szakaszaiban -de nyilván ezt is orvos hivatott eldönteni,hogy oké vagy nem oké. A nagyobb vérzésnél én sem értem miért ülnek itt és miért itt kérdeznek,de talán mert félnek a dokitól,a vizsgálattól,vagy attól hogy baj van tényleg. Sõt,szinte biztos vagyok benne,hogy sokan meg attól félnek,hogy amitõl õk annyira megijednek amiatt a doki röhögve elküldi õket... Hát szerintem ezért. Én elsõ terhességemmel azonnal ügyeletre rohantam a nemvárt napján,mert véreztem (tudtam h terhes vagyok mert + tesztek voltak és éreztem is)erre elhajtottak hogy mi a francnak megyek ha menstruálok. Azóta 2 éves a lányom,szerencsére úgy döntött hogy velünk marad orvosi segítség nélkül is.

Kisebb vérezgetés barnázgatás normális is lehet a terhesség bizonyos szakaszaiban -de nyilván ezt is orvos hivatott eldönteni, hogy oké vagy nem oké. A nagyobb vérzésnél én sem értem miért ülnek itt és miért itt kérdeznek, de talán mert félnek a dokitól, a vizsgálattól, vagy attól hogy baj van tényleg. Sõt, szinte biztos vagyok benne, hogy sokan meg attól félnek, hogy amitõl õk annyira megijednek amiatt a doki röhögve elküldi õket... Hát szerintem ezért. Én elsõ terhességemmel azonnal ügyeletre rohantam a nemvárt napján, mert véreztem (tudtam h terhes vagyok mert + tesztek voltak és éreztem is)erre elhajtottak hogy mi a francnak megyek ha menstruálok. Azóta 2 éves a lányom, szerencsére úgy döntött hogy velünk marad orvosi segítség nélkül is.
Nem azokkal a nõkkel van probléma, akik feltesznek ilyen kérdést...egyáltalán nem! Mivel õk, ha már érdeklõdnek, az azt jelenti, hogy nem nyugodtan ülnek otthon a babérjaikon, csak nem tudnak bizonyos dolgokat! Itt szerintem azokkal van probléma, akik laikusként azt válaszolják, h nyugodjon meg, semmi gond! Leírhatja mindenki a saját történetét, de senki nem írhatja azt, h biztosan nincs gond, attól, hogy nála nem volt...minden ilyen jellegû kérdésre minimum azt kell válaszolni, ha nem is tud orvoshoz menni, akkor hívja fel, és mondja el hogy vérzett és milyen volt (szín, állag...), azután az orvos meg tudja állapítani, h szükséges a vizsgálat, vagy nem, stb. Én is véreztem, barnáztam...elolvastam elõször mindent a neten, amit tudtam, aztán a sok magnyugtató vélemény ellenére felhívtam az orvosom, és be kellett mennem, megvizsgált, haematomám volt, progeszteront kellett szednem és 2 hétig szigorúan feküdnöm, most már minden ok velünk! Ez az én történetem, DE mindenkié más, és mindig orvossal kell beszélni ilyen esetben!!! üdv
A kérdező hozzászólása: Naigen, én is ezt írtam.. inkább feleslegesen, mint késõn.. Akinek nem lett baja, az jó, de attól még másnak lehet. Fõleg hogy nekem is kb annyi barnás folyás jelezte a hematomámat, mint a 22 hetesnek van. Nem volt görcs, semmi. Csak ez. És mégis baj volt. Ja, én válaszolgattam neked ott.
NEM NORMÁLIS se a vérés, se a rózsszínes folyás, se a barnázás!!! Volt haematómám.
Nekem a védõnõ azt mondta hogyha bármilyen jellegû vérzést tapasztalok (gyenge/erõs, barnás/rózsaszínes/pirosas bármi) azonnal menjek orvoshoz. Nem délután, nem holnap, hanem azonnal. Majdnem 8 hetes voltam amikor volt egy kis barnázás, azonnal mentem ki a kórházba ahol közölték velem az információnál(7:15-kor) hogy csak 9-tõl van rendelés addig várni kell. Felmentem az osztályra, leküldtek a rendelõbe, mire megnézett egy orvos (8:50 körül) már a vérzés nyomai sem voltak láthatóak. Átküldött uh-ra (11-kor meg is érkezett az uh-s orvos) Õ sem látott semmi rendelleneset, hálistennek. Azóta nem volt ilyen, de a védõnõnek amikor mondtam, hogy mi volt megdícsért :) Bocs, hogy hosszú lett, de én is úgy vagyok vele, hogy inkább menjek 1000x feleslegesen, minthogy azért ne maradjon meg, mert úgy gondoltam nincs gond.
Az én kérdésem miatt tette fel a kérdezõ ezt a kérdést. Mivel nem vagyok orvos, nem tudhatom, hogy ez a nagyon enyhe színû barnás folyás mi. Mert leírtam, hogy nagyon enyhe a színe. Piros vérzésrõl szó sem volt. Nekem az orvosom azt mondta (külföldön élek, itt kicsit más a hozzáállás), hogy ha folyamatosan fennálló, vagy erõs vérzésem van, akkor menjek be. A nagyon enyhe barnás folyásra nem mondta. De gondoltam, mivel idegesít a dolog és nem tudom, normális-e, megkérdezem, van-e valakinek tapasztalata. Megyek ma orvoshoz, de azért szívesen veszem, ha a kérdésemre válaszol aki tud, illetve van tapasztalata. Az ez elõtti kérdés az enyém 22 hetesen.
Nekem volt a terhesség elején barnás vérzésem, rohantam az orvoshoz. Amikor legközelebb megint volt, nem mentem, felhívtam, megnyugtatott. Késõbb, 16.hét körül pisilés után megtöröltem magam, véres lett a papír. Rohantam, kiderült, hogy minden rendben, valószínûleg egy ér pattant meg. Nemrég megint volt ugyanilyen (nyilván nem folyt belõlem a vér, csak amikor megtöröltem magam, akkor volt olyan a papír), akkor sem mentem már be. Azóta is minden rendben van. Bár, nem is írtam ki ide....
És akkor miért is a kérdése? :)
A kérdező hozzászólása: Jaigen és a másik: holnap úgyis megyek orvoshoz. És ha addigra már késõ lesz?? Ezt se értem... komolyan gondolják ezek a nõk???
A kérdező hozzászólása: 13:35 egyetértek. Ez a túlzott nyugtatás elég káros lehet. Attól, h neki nem lett baja, a másik nõnek lehet. Ezt én sem értettem soha.
Pont az ilyen oldalak miatt gondolják, ahová bárki bármit beírhat. "én is véreztem, semmi bajom nem volt", na igen, de ez a ritkább. Ha már felmerül, hogy kérdést ír ki róla, akkor biztos sejti, hogy mégse teljesen normális az...Csakhogy várja a megnyugtató szavakat, amit sokszor meg is kap. Pedig csak a telefont kéne felemelni és felhívni a kezelõorvost. Igen, ritkán normál esetben is elõfordul, de akkor is oda kell figyelni és szakembernek eldönteni, mi a kóros.
A kérdező hozzászólása: Nekem meg pont azt mondták, h a piros vér a gáz. De valõszínûleg inkább mindkettõ. Engem nem lehetne megnyugtatni itt semmivel, mert lehet, h nincs gáz, de inkább menjek be 1oox feleslegesen, mint egyszer késõn. A vérzés pedig általában bajt jelent azért.
Kismértékû vérzés (rózsaszínes-pirosas) még belefér. Nekem is volt az 1. babával, dokihoz mentem is, megnézett és azt mondta h nyugi, nincs gond, valószínû egy kis ér megpattanhatott; terhesség alatt ugyanis sokkal vérdúsabb minden. Sötétebb vérzés, barnázás, fõleg fájdalom már jelezhet bajt. De tapasztalatom szerint, aki ilyen tmában ír be, sosem haláli nyugodt.....
A kérdező hozzászólása: Én nemtom, de engen 6 ökörrel se tudnának a gyik elõtt tartani ilyen esetben.
A kérdező hozzászólása: Az oké, h lehet, h nincs baj.. de ha van?? A gyerek élete múlhat rajta!! Pláne a 2.-3. trimeszterben, amikor már tudnának segíteni, ha idõben bemegy valaki!
A kérdező hozzászólása: Az én pszichológiám másmilyen akkor. engem nem nyugtat meg ha laikusok látatlanba azt mondják, m h semmi gond, MERT náluk se volt. Nekem vizsgálat kell és orvos.

Hány hetes korban nézzik a Down-kort, és hogyan? Mik a normális értékek?

Legjobb válasz: 12. héten Vérvétellel, ebbõl kiadnak egy 1: valamennyihez eredményt, ha sokezer, akkor az jó eredmény. Ugyanekkor van ultrahang vizsgálat, amin nézik, hogy van-e a picinek orrcsontja (Down-nál nincs) illetve a tarkóredõ vastagságát (1-2 mm a normális ha jól emlékszem)

12. héten Vérvétellel, ebbõl kiadnak egy 1: valamennyihez eredményt, ha sokezer, akkor az jó eredmény. Ugyanekkor van ultrahang vizsgálat, amin nézik, hogy van-e a picinek orrcsontja (Down-nál nincs) illetve a tarkóredõ vastagságát (1-2 mm a normális ha jól emlékszem)
A vérvétel a kombinált teszt része, az fizetõs és nem kötelezõ. Ami ingyenes: A 12. heti genetikai UH-n nézik, látható-e már orrcsont (ha igen, az jó) és mérik a tarkóredõ vastagságát (3 mm alatt jó). Ha bármilyen kétely merül fel, genetikai vizsgálatra fognak küldeni.
Már fizetõs a kombinált teszt? Aztar...t.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A Down kórt a 11-13 hét között vizsgálják. Az ultrahang a legfontosabb(én úgy tudom), az ultrahang ingyenes. Vérvétel nem kötelezõ, de több féle teszt közül is választhatsz , hogy melyiket csináltatod meg, ezek fizetõsek. Szerintem elég a kombinált, az 9ezer ft. Az ultrahangon ha minden rendben akkor nincs ok aggodalomra, a lényeg, hogy az orrcsont látható -e, illetve hogy a tarkóredõ vagy nyakiredõ 3mm-ig jón de van ahol úgy tartják a 2, 5mm -ig jó. A tesztek pedig adnak egy "butaságot", ahogy az orvosom fogalmazta: Szoroznak osztanak mindenfélét, ahogy a nagy könyvbe le van írva aztán kijön egy eredmény 1: xy-hoz... Nekem például 1:610hez lett az eredményem , voltunk genetikusnál és azt mondta , hogy ez nem pozitiv de nem is negatív eredmény, a családban betegség genetikai nem fordult elõ, fiatalok vagyunk, elsõ baba így nem ajánlotta a magzatvízvételt mert kockázatos . Uh-ra küldött csak , minden rendbe volt, és õ is azt mondta , hogy a down kórós babáknál nem látható az orrcsont , nálunk a 12 héten is megvolt az orrcsont, nyakiredõ meg 2, 1 volt. Tehát az én véreredményem alapján 610 kismamából TALÁN egynek lesz beteg babája. Én megnyugodtam, a genetikus is csak tudja mit beszél. Meg van ismerõsõm akinek az uh-ja jó volt, a teszt nem, elment magzatvízvételre(30 felett kötelezõ) és megjött az eredmény semmi baja a babának. 20 hetes kismama :)
Sajnos 100%-os eredményt semmi nem ad, még a magzatvíz vétel sem. Mindenki maga eldönti, hogy mennyit tud rászánni, és mennyit szeretne. Van aki pl. vállalja a babát akkor is ha beteg, akkor teljesen felesleges ilyen vizsgálatokat végezni.
Több olyan vizsgálat is van, amivel a Down-szindrómát szûrik. Ezek egy része valószínûséget ad, és azt mondja meg, hogy a te értékeiddel hány esetbõl van egy Down-szindrómás magzat. A másik fajta vizsgálat konkrétan a te babádról szól és diagnózist ad, ezeknek viszont van egy kicsi vetélési kockázata, ezért csak olyan esetekben ajánlják, amikor a valószínûség nagy (általában 1:250 aránytól, de van, ahol kisebb valószínûség esetén is - kisebb valószínûségnél nagyobb a második szám).

Az lenne a problémám, hogy a bal herém néha mintha előrébb csúszna, mint a jobb, de persze néha a jobb is ezt csinálja (úgy tudom, hogy ez normális). Szerintetek mi a gond? Többi lent!

Általában a bal puhább meg kisebb mint a jobb, de amikor előrébb megy akkor kemény lesz és kb. ugyanakkora(az biztos, hogy nem lesz nagyobb). Ez pár napja jelentkezett, lehet köze ahhoz, hogy növök? Vagy ez valami probléma? 14 éves vagyok és pár hete volt egy szúrós fájdalom a heréimben(főleg a balban), amiről kiderült, hogy csak azért van mert hormonálisan fejlődök. Szerintetek ez miért van?

Legjobb válasz: Teljesen normális minden.Nem egyformák ,nem is egyformán helyezkednek el .De nagyobb lesz mind a kettõ.Növésben vannak azok is,néha talán ezért érzel kis fájdalmat is .

Teljesen normális minden.Nem egyformák , nem is egyformán helyezkednek el .De nagyobb lesz mind a kettõ.Növésben vannak azok is, néha talán ezért érzel kis fájdalmat is .
A kérdező hozzászólása: Kösz, gondoltam, hogy valami ilyesmi van, és igen néha picit fájnak is, de nem erõs a fájdalom :D
mi az hogy elõrébb csúszik?

Hány nap mulva kezd el varasodni egy tetoválás? És 1 napos tetkónál normális hogy rücskös a felülete? Reggelre tapasztaltam ezt mintha rászáradna a kicsapodott tinta! Ezzel mit kell kezdeni?

Legjobb válasz: Nekem 3-4 nap múlva kezdett varrasodni (a derekamon van egy tetkó). Igen, normális, hogy rücskös a felülete. Kenni kell 2-3 óránként Bepanthen kenõccsel, de csak nagyon vékonyan, hogy kapjon levegõt is a bõrfelület. A rücskös rész idõvel lefog "peregni", de ne ijedj meg a fekete darabkáktól, nekem is peregtek, fõleg fürdésnél, de ez természetes. Remélem segítettem! :)

Nekem 3-4 nap múlva kezdett varrasodni (a derekamon van egy tetkó). Igen, normális, hogy rücskös a felülete. Kenni kell 2-3 óránként Bepanthen kenõccsel, de csak nagyon vékonyan, hogy kapjon levegõt is a bõrfelület. A rücskös rész idõvel lefog "peregni", de ne ijedj meg a fekete darabkáktól, nekem is peregtek, fõleg fürdésnél, de ez természetes. Remélem segítettem! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!