Találatok a következő kifejezésre: Normális hogy hetes babának (146 db)

Normális, hogy hetes babám 80-100 ml-eket eszik? Mit csináljak, ha ciciből csak keveset szopizik ki, a többit hogyan pótoljam?

Legjobb válasz: Nem fog többet enni, mint amennyire szüksége van. Viszont amennyit kér, azt követelni fogja! Ne aggódj azon, hogy mennyit eszik, amikor kér, adj neki:-) Próbáld fejni a cicidet, és cumisüvegbõl adni neki, de minél többet tedd mellre, nehogy leszokjon róla. Hamar elkényelmesednek:-) Boldog Babázást!

Nem fog többet enni, mint amennyire szüksége van. Viszont amennyit kér, azt követelni fogja! Ne aggódj azon, hogy mennyit eszik, amikor kér, adj neki:-) Próbáld fejni a cicidet, és cumisüvegbõl adni neki, de minél többet tedd mellre, nehogy leszokjon róla. Hamar elkényelmesednek:-) Boldog Babázást!
Hány hetes? Az lemaradt. Ennyit az én babám eszik, aki 5 hetes, egy nap 8-szor.
9 hetes babám ennyiket eszik napi 7* Nyugi elég neki!
Ne aggódj a babád még pici nem ehet sokat de ha éhes lenne még jelezné.Ha pótólni szeretnél neki még akkor addj neki a lefejt tejedbõl.
A kérdező hozzászólása: Ja, bocsika. Lemaradt, hogy most 10 napos a babóca. Köszönöm a válaszokat. Akkor nem aggódom, csak azt nem tudom, hogy mikor éhes, mikor sír másért. Másfél óránként is enne, ha adnék neki. De nem tudom, hogy mit tegyek. Etessem másfél óránként tényleg?
10 napos? Akkor jól eszik nagyon, az enyém 10 naposan még csak maximum 50 ml-t evett. cseppet se aggódj, annyiszor etesd amennyiszer igényli. Nem kell ráerõltetni semmiféle gyakorlatot azzal, hogy pl. csak 3óránként etesd, vagy 15perc alatt lakjon jól stb. A babák pontosan tudják mennyire van szükségük és mennyi idõnként. Ez nálatok még alakulni fog, és szép lassan rendszerré fog válni magától! Ne aggódj! A pici babák még õsztönösen cselekednek. Ha éhes eszik, ha kevés sír, ha jóllakott alszik stb.
10 naposan ez renegeteg :D Kis zabagép! Tuti, hogy elég neki! Ha bizonytalan vagy, akkor kínáld meg a másik cicidbõl is :)

Normális ha hetes babának az arcán van néhány pattanás? Vagy az azt jelenti, hogy nem mosdatjuk rendesen?

Legjobb válasz: ez normális így távoznak a szervezetébõl az anyai hormonok (pici fehér pöttyök, piros kicsit körülötte) különösebb ápolást nem igényel, csak fürdetésnél az arcát mosd meg elõször, utána a többi testrészét.

ez normális így távoznak a szervezetébõl az anyai hormonok (pici fehér pöttyök, piros kicsit körülötte) különösebb ápolást nem igényel, csak fürdetésnél az arcát mosd meg elõször, utána a többi testrészét.
Ez telejsen normális az elsö kb 3 hónapban (utánna sem gond). Mind anyatejes mind tápszeres babáknál ez van, valahol kevésbé valahol erösebben. Ez az arcon és a mellkason jelenzkezhet. Ha nagyon száraz ott a bör akkor nagyon könnyü krémmel ami kimondottan babáknak van szabad kenni. Egy kisbabát nem szabad gyakran mosdatni és akkor is inkább csak gyorsan áttörölni. Lényeg hogy tisztán legyen tartva de nem szabad ásztatni és dörcsölni.
katasztrofális hogy kikre van bízva egy pici baba ... anyai hormon ürül ...
A kérdező hozzászólása: ezt az utolsó megjegyzést nem értettem, talán azt akartad mondani, hogy ez triviális? talán 100 évvel ezelõtt is tudtad volna, hogy mi az az anyai hormon, és hogy pattanás formájában ürül, vagy mit akartál mondani?
Szia! Normális ez a babáknál. Anyatejjel kenegetve hamarabb elmúlik, legalábbis nálunk így volt.
tök normális ne aggódj, egy megjegyzés: KI NE NYOMD!!! :D tudom h nagy a kísértés, egyik barátnõm kinyomta a kislányának az orrán mikor 1-2 hetes volt, most 4 éves és azóta is meglátszik

Hány hetes korig normális, hogy a babám eszik-alszik?

Most kéthetes, napi kétszer 10-15 percet van ébren.

Legjobb válasz: 8-12 hetes

8-12 hetes
Nálunk is ez volt 2 és fél hónapos koráig. Én nem aggódtam, mert a gyerekorvos is azt mondta, hogy minden rendben van nála. Most 5 hónapos és még mindíg sokat alszik.
Szia! Ennek csak örülj:) Az enyém 5 hetes...szinte egész nap üvölt, kaja elõtt, kaja után...Hajnali 4 óta nyügösködik és sajnos ez minden napos:((
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszolónak: miért sír annyit? hasfájós? hogyan vígasztalod?

Szerintetek az normális hogy a 6 hetes babám még mindig csak eszik-alszik? Nem gügyög, nem mosolyog.

Alig van "érdemben" ébren, ha ébren is van nem csinál semmit, úgy értem ,hogy más ismer?s 6 hetese már mosolyog, gügyög a miénk meg semmi ilyet nem tesz. Eszik, kicsit nézel?dik és alszik tovább.

Legjobb válasz: Normális. Az elsõ lánykám talán 8-9 hetes lehetett az elsõ mosolynál. Szerintem most "állítsd rá magad" arra, hogy ne hasonlítgasd más babáihoz, mert akkor folyamatos izgulás és kiakadás lesz. Miért csinálja ezt vagy azt, miért nem csinálja, és miért úgy? Stb. Minden baba más és más, legritkább eset, hogy valaki a nagykönyv szerint fejlõdik. Élvezd és gyönyörködjél benne úgy ahogy van. Õ csak a tietek, és nincs még egy hozzá fogható! Jó babázást!

Normális. Az elsõ lánykám talán 8-9 hetes lehetett az elsõ mosolynál. Szerintem most "állítsd rá magad" arra, hogy ne hasonlítgasd más babáihoz, mert akkor folyamatos izgulás és kiakadás lesz. Miért csinálja ezt vagy azt, miért nem csinálja, és miért úgy? Stb. Minden baba más és más, legritkább eset, hogy valaki a nagykönyv szerint fejlõdik. Élvezd és gyönyörködjél benne úgy ahogy van. Õ csak a tietek, és nincs még egy hozzá fogható! Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: köszi! akkor tehát baja nincs, csak majd késõbb jön?
szia, ha megeszi az adagját, és nem sárga (az okozhat aluszékyonságot) és gyarapszik, akkor sztem nincs baj. amúgy idõre született? rendes súllyal? mert koraszülötteknél/kis súlyú babáknál is ez van, és az is normális.
A kérdező hozzászólása: 37. hétre jött 3180-nal
Akkor õt a 3 hetes babákhoz hasonlítsd. Mindig vond le azt a 3 hetet az életkorából. Egyébként az csak 3-4 hónaposan elvárható, hogy mosolyogjon és gügyögjön, persze nem baj, ha hamarabb elkezdi. Ne aggódj!
Enyém 5 hetes 1 napos :) Már párszor mosolygott, de nem igazán aktív baba, egész nap alszik õ is. Szopik után van ébren kb fél órát (nappal 5-ször szopik, éjjel 1-szer). Éjjel egybõl visszaalszik szopi után. Ne aggódj, ha jól van a babád, jól gyarapszik, jól eszik, van pisis-kakis pelus, akkor minden oké. Nekem az elsõ lányom is ilyen volt, õ sem volt túl aktív kb 2 hónapos koráig.
Szopi után és pelenkázáskor próbálj vele foglalkozni 4-5 percet. Énekelj neki, mondj verset, masszírozd, nevess rá, kicsit tornázatsd, napi 15 percben hallgathattok halk zenét is. Egyébként nagyon irigykedem, az én fiam 6 hetesen kevesebbet aludt, mint most, közel 1 évesen.

Ugy érzem mintha menne el a tejcsim, vagy ez normális? Most 11 hetes a babám és már nem mindig van ugy bedurranva mint volt, normális hogy ahogy ö nö ugy nekem kevesebb lesz a tejem?

Legjobb válasz: Az nem jelenti azt, hogy kevesebb, hanem beállt a kereslet -kínálat. Nekem 14 hetes a babám és csak éjjel durran be amikor kimarad egy etetés, akkor én mindig kelek és lefejem, hogy mire ébred újra tele legyen. Ha nem sír, hogy éhes lenne akkor, nem kell izgulnod. Ha annyira aggaszt akkor két kajcsi közt tedd mellre ha nem alszik, vagy fejjél belõle.

Az nem jelenti azt, hogy kevesebb, hanem beállt a kereslet -kínálat. Nekem 14 hetes a babám és csak éjjel durran be amikor kimarad egy etetés, akkor én mindig kelek és lefejem, hogy mire ébred újra tele legyen. Ha nem sír, hogy éhes lenne akkor, nem kell izgulnod. Ha annyira aggaszt akkor két kajcsi közt tedd mellre ha nem alszik, vagy fejjél belõle.
áááááá, nálam is uez a helyzet...nincs bedurranva és mégis elég. Jól írják elõttem: kereslet - kínálat beállt :)

Az normális, hogy 8 hetesen 18, 8 mm a babám? Nem túl pici vagy nagy?

Legjobb válasz: Az én babám 7 hetesen 13 mm volt. Ez teljesen jóméret 8 hetesen!:) www.babaszoba.hu----9 hónap. Innen mindent megtudhatsz. Boldog babavárást!:) Egy 13 hetes kismami

Az én babám 7 hetesen 13 mm volt. Ez teljesen jóméret 8 hetesen!:) http://www.babaszoba.hu----9 hónap. Innen mindent megtudhatsz. Boldog babavárást!:) Egy 13 hetes kismami
Nekem 7 hetesen 9mm volt.
Nekem 6 hetesen 10.3 mm volt. Szerintem optimális!

Kismamik! 21 hetes vagyok, az normális, hogy szinte csak este érzem a babám mozgását? Mitől lehet, hogy ilyen lusti, a melegtől? Hány hetes kortól érezhető többször egy nap?

Legjobb válasz: Szia! A lényeg, hogy mozog!! Biztosan hat rájuk v.milyen szinten a meleg, én is 21 hetes vagyok, és ha ilyen pokoli meleg van, csak reggel és este igazán aktív a babám. Próbálj meg a hûsben maradni és pihenj sokat, az mindkettõtöknek jót tesz. De nem kell aggódni.

Szia! A lényeg, hogy mozog!! Biztosan hat rájuk v.milyen szinten a meleg, én is 21 hetes vagyok, és ha ilyen pokoli meleg van, csak reggel és este igazán aktív a babám. Próbálj meg a hûsben maradni és pihenj sokat, az mindkettõtöknek jót tesz. De nem kell aggódni.
En is egykoru vagyok veletek, nalam hajnalban van rugi, sokszor egesz nap semmi, aztan este megint...szerintem olyan 24 26 het fele lesz az amikor tobbet erezzuk...meg befele is rughatnak, azt meg nem erezzuk meg addig amig pici
Sziasztok!Az én babóm rengeteget mozog egész nap.Azon szoktam gondolkodni, hogy mikor pihen már egy kicsit.Reggeltõl késõ estig (10-11-ig)boxol, amit nagyon élvezek.Nektek ilyenkor nem szokott több lenni a gyomorsavatok? 30 hetes km

10 hetes kismami vagyok! Nem nagyon kivánom a szexet, mert igazábol félek hogy a babának baja lesz! És megijedtem hogy itt elöttem irták hogy véreztek utána! Ez normális hogy igy félek vagy mehet a szex rendesen?

Legjobb válasz: Normális ha félsz azzal nincs gond. Én 17 hetes vagyok most és mi ugyanugy csináljuk ahogy eddig, nem éppen olyan szerelmes ringatozásnak mondanám,inkább vadabb.Amikor kicsit fáj vagy kényelmetlen szolok, és másik pozzal probálkozunk. Ameddig nem érzed kellemetlennek nem kell változtatni a normális szexuális életeden. Persze azért elõvigyázatosan boldog baba várást

Normális ha félsz azzal nincs gond. Én 17 hetes vagyok most és mi ugyanugy csináljuk ahogy eddig, nem éppen olyan szerelmes ringatozásnak mondanám, inkább vadabb.Amikor kicsit fáj vagy kényelmetlen szolok, és másik pozzal probálkozunk. Ameddig nem érzed kellemetlennek nem kell változtatni a normális szexuális életeden. Persze azért elõvigyázatosan boldog baba várást
Ezzel mindenki így van! De ha az orvos nem tiltja, nyugodtan szeretkezhettek, nem tudtok vele ártani a babának! Õ nem érez semmit, nagyon védve van. Nincs akkora méhösszehúzódás szexnél, hogy ártana neki. A tested meg jelzi, meddig mehettek! Én is érzem, hogy meddig nyúzhatok, mi a kényelmes póz éppen! 14 hetes kismami
ami jó a mamának, jó a babának is. óvatosan persze... mi a férjemmel a 37. hétig kitartottunk egymás mellett. de ha nagy a pocó, akkor nehezebb.
ami jo a mamanak az jo a babanak is! szoval nyugi! en ugyan ebbe a hibaba estem bele mikor terhes voltam nem engedtem a ferjemet magamhoz ugy kozel! honapokig nem volt koztunk semmi sex!
Ha a méhszájad zárt és elég hosszú nyugodtan lehet szexelni. Ha a baba már fejjel lefelé van; befordult akkor már nem.
Hát ezzel én is így vagyok... meg szerintem sokan mások is, bár tudom nem kéne ennyire parázni. Azért mi inkább az orális és kézi verziót preferáljuk mostanában...
Ha zárt a méhszájad, akkor szexeljetek nyugodtan, finoman. A babát védi a magzatvíz, nem lesz baja.
Én is nagyon féltem, és csak a 11. héten mertem szeretkezni a párommal, de vérzés nem lépett fel utána. Teljesen normális, hogy félted a kicsit. 10 hetesen, ha zárt a méhszáj, elviekben probléma nem adódhat, de lelkileg a félelem tud gátolni. Ha ezt nem tudod legyõzni, akkor se erõszakold magadra az aktust, a párod meg fogja érteni.
4. válaszolónak: Nekem a 23. héttõl nem lehetett, most vagyok a 36.-ban, és azt mondta a doki, hogy most már feloldja a tiltást. A babó már egy hónapja fejjel lefelé. Akkor most lehet, vagy nem?

Normális, hogy így szopik az egy hetes babám?

Az els? babánál semmi gond nem volt, ilyen id?s korában szopizott kb 30-40 percig,majd elaludt.

Legjobb válasz: Igen normális! Sõt örülj neki, mert így a Babónak nem fog fájni a pocija! :) Nekem a védõnõ kifejezetten ajánlotta, hogy így szoptassam, de az én babám nagyon nehezen büfizik így sajnos nem ment és nagyon hasfájós volt!

Igen normális! Sõt örülj neki, mert így a Babónak nem fog fájni a pocija! :) Nekem a védõnõ kifejezetten ajánlotta, hogy így szoptassam, de az én babám nagyon nehezen büfizik így sajnos nem ment és nagyon hasfájós volt!
Teljesen normális, sõt nagyon jó, hogy így szopik. Érzi, hogy feszíti a pocakját a lenyelt levegõ, büfizik és tudja folytatni. Így nem fáj a pocakja. Gratulálok a picihez.
az én babám 2 hós és ugyanígy eszik.nem is fájt a hasa soha...(lekopogom)
Jaj de jó !!! teljesen véletlenül néztem ide az oldalra... szeptember 1-én született kisfiam is pont így szopikázik, ez a kérdés foglalkoztat a napokban...örülök ha ti is így tudjátok, hogy ez megfelelõ :-D Az igaz, az elsõ babám 4perc szopi után visított ..hát 3 hónap nem volt neki se túl kellemes , de mi is nagyon sajnáltuk, állandóan le kellett szedni félúton a cicirõl! Boldog tejcis napokat mindenkinek!

16 hetes terhes vagyok. A védönő kiírt afp-re. A nőgyógyásznál viszont nem csináltak ultrahangot és most nem értem mi van. Elküldtek afp-re/az aszisztens/. Most azt sem tudom hogy jól van-e a babám. Normális hogy nem volt ultrahang?

Legjobb válasz: jövõ héten én is 16 hetes leszek, múlt héten voltam orvosnál, és nem csinált UH-t, sõt megmondta hogy jövõ héten se fog, csak AFP-re küld majd el. nem tudom én se hogy mi van, miért olyan nagy dolog egy UH-t csinálni, de szerintem ne idegeskedj, annál rosszabb. én is úgy vagyok vele, hogy nekem semmi bajom nincs, hát biztos a babámnak sincs :)

jövõ héten én is 16 hetes leszek, múlt héten voltam orvosnál, és nem csinált UH-t, sõt megmondta hogy jövõ héten se fog, csak AFP-re küld majd el. nem tudom én se hogy mi van, miért olyan nagy dolog egy UH-t csinálni, de szerintem ne idegeskedj, annál rosszabb. én is úgy vagyok vele, hogy nekem semmi bajom nincs, hát biztos a babámnak sincs :)
Szia. Igen normális. Probléma mentesség esetén a 12-ik heti uh után a következõ a 18-ik héten van, ahová az afp eredménnyel kell menni. Minden jót! 25 hetes pocakos.
Teljesen normális szerintem. Az AFP eredményével csinálnak újabb szûrés jellegû komoly UH-t. Ne idegeskedj ezen, nem érdemes. A babád biztosan teljesen jól van:-)
Normális. A 16. heti AFP szûrés kontrollvizsgálata a 18. heti UH. A babód meg jól van ne izgulj :)
Azért kell a 16 hetes AFP után az ultrahang, mert a kettõ összefügg.A vérvétel genetikai vérvétel, és ennek az eredményével csinálják a 18 hetes genetikai ultrahangot.Itt kromoszóma és más rendellenességet szürnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!