Találatok a következő kifejezésre: Normális hogy hetes anyatejes babának naponta (2 db)

Normális hogy 6 hetes anyatejes babának naponta még 9-11 alkalommal legyen széklete?

Már annyirra piros a kis segge,hiába kenem,nemsegít semmi.Tudnátok valami jó kenölcsöt ajálanni?Most Niveat használok.

Legjobb válasz: Szerintem ez elég sok, fõleg hogy az anyatejet teljesen megemésztik a babák, inkább kevesebbet szoktek kakilni.Nem ettél valami olyat ami meghajtja?Én Neogranormont vagy sárga boraxos krémet használok(ez utóbbit doktor néni írja föl), mindkettõ bevált.

Szerintem ez elég sok, fõleg hogy az anyatejet teljesen megemésztik a babák, inkább kevesebbet szoktek kakilni.Nem ettél valami olyat ami meghajtja?Én Neogranormont vagy sárga boraxos krémet használok(ez utóbbit doktor néni írja föl), mindkettõ bevált.
Az sok. ki kellene vizsgálni a babát laktózérzékenységre.
Ez szerintem is sok és nem normális. Én mindenképpen beszélnék az orvossal! Nálunk max 3 van egy nap, de akkor másnap nincs. A neogranormon az tényleg jó, de az orvos lehet hogy gyógyszertári kenõcsöt fog felírni.
A kérdező hozzászólása: Már így megy 6 hete hogy napi 10 alkalommal kakil.Ahogyan szopik már kakil is.Van ugy hogy 2 óránként, van ugy hogy 3 óránként szopizik.Már 1 hete említettem a doktörnõnek, de azzal lettem kifizetve hogy normális.Szerintem meg nem az.1 hét alatt elmegy 80 darab pelus.A szélete sem híg teljessen normális.A kicsi nagyon szépen hízik is.Nemtudom de szerintem itt nincs valami jól, mert azt hallottam hogy a szoptatós babáknak van ugy hogy még székletük sincs napokig.Köszönöm a válaszokat.
Szia! Megcáfolom az elõttem szólókat. 2-3 hónapos koráig nekem is nagyon sokat kakilt a picilányom. 2 - 2, 5 - 3 óránként szopizik, a mai napig is, és kajálás után mindig tisztába kellett tennem. Nem hig, hanem olyan zöldes, sárgás, ragadós volt a széklete. A dokinõ szerint normális az emésztése. Nekem sem elég 10 napra a 80 db-os pelus. Most már 4, 5 hónapos a szopizási idõ nem csökkent, a kaki egyre kevesebb, viszont minden szopi után tisztába kell tennem, mert "csucsog" a pisiben, úgyhogy én sajna beletörõdtem, hogy pelusból nagyon sok kell. Jó egészséget! Üdv.
4. válaszoló vagyok. A popsikrémet pedig a DM-ben veszeem "Veleda", elég drága, de épp csak a pospsilyuk körül kenem be a popóját, és ott ahol véletlenül a pelus megszoritja. Még az elsõ tudust használjuk. Szóval nem kenem az egész fenekét. Üdv.
Mi is ebben a cipõben jártunk.Minden szopizás után volt kaki, sõt spenót színû és nyálkás.Voltunk kivizsgáláson is, annak ellenére, hogy a dr.nõ egészségesnek mondta. Semmi bajuk nincs, ha csak anyatejet kap.Most vagyunk 2.5 hónaposak és 2-2.5 óránként szopik és 3-4szer van kaki. 1 hete változott.Jó babázást!
Az elõzõ válaszoló vagyok. Nekem a Sudocrem vált be.Kapható DM-ben és gyógyszertárban.
A Sudocrem nekünk is bevált, a védõnõ is ezt ajánlotta. Vagy még a gyógyszertárban kikevert popsikrém is jó. Amíg ezek jók, én nem használok márkás popsikrémeket. Persze lehet, hogy azok között is van jó...
Az enyém felesben volt anyatejes, 2 hós korától heti 1 kaki volt
5 nap után már azért nem jó, ha nincs kaki. Az enyém is felesben anyatejes illetve tápszeres volt, késõbb már csak tápszeres, de nálunk is 3 naponta volt kaki. Azzal tudsz segíteni, hogy két-három nap után, ha nincs kaki, fõzöl kamilla teát, és abban készíted el a tápszert. Legkésõbb másnap megjön a kaki. Napi rendszerességgel nem jó a kamilla, mert szárít, de hetente kétszer-háromszor nyugodtan mehet napi 1-2 alkalommal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!