Találatok a következő kifejezésre: Normális hogy hetes anyatejes (9 db)

Kisfiam 1 hetes anyatejes és tápszeres. Már több, mint 10%-ot veszített súlyából (3460-nal született-3080gr most). De amit megeszik az szinte rögtön ki is jön a pelusba. Hogy fog így hízni? Normális, hogy ennyit kakil?

Elég aluszékony, de próbálom sokat mellre tenni. A széklete amúgy mustársárga, de elég szagos, majdnem mint egy felnőtté.

Legjobb válasz: Normális a sok kaki, próbáld tényleg minél többet mellere rakni, szerintem nem kell a tápszer. Mennyit szopik? Itt kérhetsz segítséget: www.lll.hu

Normális a sok kaki, próbáld tényleg minél többet mellere rakni, szerintem nem kell a tápszer. Mennyit szopik? Itt kérhetsz segítséget: http://www.lll.hu
A kérdező hozzászólása: Reggeli órákba akár 70-et, késõbb csak 30-40-et, de együtt a 2 mellbõl. De mára kevesebb tejem lett. Egy evéssel 20-at evett a két mellbõl. Szóval kell a tápszer. Ja és még mellé bukni is szokott. Ma sugárból jött kétszer is :-(
Szerintem meg kellene mutatnod sûrgõsen egy orvosnak. A sok kaki az normális, de az, hogy ilyen büdös, az nem. Az én babám is anyatejes volt, de még így hozzátáplálva sincs közel sem a szaga...(érted) Sokat veszített a súlyából, és egy 1 hetes picúrnak már 60-80 között kellene lassan ennie. Nem sárgult be? Akkor szokott ez lenni, nem eszik, mert bealszik a cicin, így pedig csak veszít a súlyából! Szóval irány a doki!
a bukást kéne kiküszöbölni. szopi alatt ügyelj rá, hogy minél kevesebb levegõt nyelhessen (jól kapja be a mellett). utána pedig hosszan büfiztesd. ha megnyugtat, akkor szakembertõl kérj tanácsot, szopi tanácsadótól: http://www.lll.hu de megnyugtatásul mesélem, hogy a lányom 1 hét alatt fél kg-ot fogyott, utána pedig 1 hónap alatt több mint 1 kg-ot hízott. szüval amilyen gyorsan veszített a súlyából, utána olyan gyorsan fel is szedte.
Evés közben büfizetsd többet, és beszélj az orvossal, védõnõvel, lll.hu-n lévõ tanácsadókkal.
A kérdező hozzászólása: A 30-40 az csak az anyatej, tápszerrel pótoljuk olyan 70 körülire. De mára jobb a helyzet, mert egy cicibõl már van 30-40. Kint volt a védõnõ is, nincs hasmenése. Anyatejes kaki szaga volt szerinte. Sõt elkezdtünk hízni is 2 nap alatt. Valószínû kicsit besárgult, egyébként már a kórházban is ilyen volt, de azért mondhatták volna :-I

A kislányom 6 hetes, anyatejes (cumisüvegből saját) és két óránként, de van hogy másfél óránként kér enni és olyankor 100ml-t eszik meg. Ez normális?

kb. most 5kg. Korábban aludt 4 órát is egy etetés után, most viszont nem. Egy etetés alkalmával viszont 100ml-nél többet nem kér. Mit?l van ez?

Legjobb válasz: Nem baj,add neki nyugodtan,most szedi össze magát .Sokáig volt nekem is,hogy 1.5 -2óránként is ettünk,most ,hogy 4hós most lehet 3-3.5órára kihúzni vele,de közben teáztatom.Ne aggódj teljesen normális.4hós baba mamája

Nem baj, add neki nyugodtan, most szedi össze magát .Sokáig volt nekem is, hogy 1.5 -2óránként is ettünk, most , hogy 4hós most lehet 3-3.5órára kihúzni vele, de közben teáztatom.Ne aggódj teljesen normális.4hós baba mamája
Szia! Azt olvastam sok helyen, hogy a babáknak vannak növekedési ugrásaik, 6 hetesen, 3 hónaposan, 6 hónaposan. Valószínûleg ezért kér sûrûbben enni. Én is tapasztaltam olyat a babámnál, hogy egyik napról a másikra 1-2 óránként kért enni (nayatejes, cicibõl eszik), ilyenkor tornássza feljebb a tej mennyiségét, hogy elég legyen neki.
teljesen normális
Persze teljessen normális!Nálunk is igy van 8 hetes kora óta az éjjszakát is végig alussza (9-6)meg napközbe is alszik 4 órát (12-16)! Már többet tud enni mint pár hetessen meg a tejed is jó nem vizes hanem tápláló!
Igen, normális. Az én kisfiam képes volt ennyi idõsen akár 6-8 órát is aludni egyszerre nap közben, pedig éjjel is aludt! Védõnõm szerint vannak ilyen álomszuszékabb babák, majd változik. Igaza volt, most 6 hónapos lesz, és délelõtt 3 órát alszik egyben, délután kétszer fél-1 órát.


Az normális, hogy a 4 hetes kisfiam képes éjszaka 200ml megenni mit csináljak mit lehet ilyenkor tenni amugy félig anyatejes éjszaka kap tápszert és napközbe csak 2 órát bír ki evés nélkül?

Legjobb válasz: Mi a probléma? Ilyen pici babát még igény szerint kell etetni és nem az órát nézni. Ha éjjel éhes, akkor éjjel kell neki adni, ha 2 óránként, akkor 2 óránként. Vagy az a baj, hogy sokat eszik és rövid idõt bír ki? Mekkora baba? Tuti, hogy éhes? Mert ilyenkor sem csak azért sírnak, mert éhesek.

Mi a probléma? Ilyen pici babát még igény szerint kell etetni és nem az órát nézni. Ha éjjel éhes, akkor éjjel kell neki adni, ha 2 óránként, akkor 2 óránként. Vagy az a baj, hogy sokat eszik és rövid idõt bír ki? Mekkora baba? Tuti, hogy éhes? Mert ilyenkor sem csak azért sírnak, mert éhesek.
Növelni fejéssel tudod - de magától is be fog állni, ha akicsinek kell. A sírás és a szopizás egyaránt növeli... csak nem 5 perc, mire beáll.
A kérdező hozzászólása: Ha 1, 5 órát szopizik, utánna még fejjek le? Lesz akkor tejem a következõ evésre? (ami 1 óra múlva lenne?) És ha két cicibõl szopik, mind a kettõt fejjem le? Lesz igy tej a következõ evésre? Cumisüveget nem fogad el, és pohárból is csak ritkán iszik.
Szerintem éhes, igaz nem egyformák, de mi 6 hetesen 160-t eszünk átlagban.Nekem sajnos nem elég a tejem így ki kell egészíteni.Próbáld meg fejni, de ha szopi után sír, és tudnál is lefejni, inkább a szopit erõltesd szerintem, lehet csak kicsit lustább baba, mint mi vagyunk, és nem akar megdolgozni a nehezebben elérhetõ tejciért.
Ha szoptatás után még van tej, azt fejd ki. Így sokkal több lesz a következõ alkalomra. És próbáld meg rávenni, hogy egyen tovább. Nem kapott már tejet cumiból is? Mert akkor nehezen szokik vissza... de nem lehetetlen úgy sem.
A kérdező hozzászólása: Nem nem eszik másból. Se cumisüveg, se pohár. Ritkán kap egy egy korty teát kanállal.
A kérdező hozzászólása: Kipróbálom a More Milk-et

Normális hogy 6 hetes anyatejes babának naponta még 9-11 alkalommal legyen széklete?

Már annyirra piros a kis segge,hiába kenem,nemsegít semmi.Tudnátok valami jó kenölcsöt ajálanni?Most Niveat használok.

Legjobb válasz: Szerintem ez elég sok, fõleg hogy az anyatejet teljesen megemésztik a babák, inkább kevesebbet szoktek kakilni.Nem ettél valami olyat ami meghajtja?Én Neogranormont vagy sárga boraxos krémet használok(ez utóbbit doktor néni írja föl), mindkettõ bevált.

Szerintem ez elég sok, fõleg hogy az anyatejet teljesen megemésztik a babák, inkább kevesebbet szoktek kakilni.Nem ettél valami olyat ami meghajtja?Én Neogranormont vagy sárga boraxos krémet használok(ez utóbbit doktor néni írja föl), mindkettõ bevált.
Az sok. ki kellene vizsgálni a babát laktózérzékenységre.
Ez szerintem is sok és nem normális. Én mindenképpen beszélnék az orvossal! Nálunk max 3 van egy nap, de akkor másnap nincs. A neogranormon az tényleg jó, de az orvos lehet hogy gyógyszertári kenõcsöt fog felírni.
A kérdező hozzászólása: Már így megy 6 hete hogy napi 10 alkalommal kakil.Ahogyan szopik már kakil is.Van ugy hogy 2 óránként, van ugy hogy 3 óránként szopizik.Már 1 hete említettem a doktörnõnek, de azzal lettem kifizetve hogy normális.Szerintem meg nem az.1 hét alatt elmegy 80 darab pelus.A szélete sem híg teljessen normális.A kicsi nagyon szépen hízik is.Nemtudom de szerintem itt nincs valami jól, mert azt hallottam hogy a szoptatós babáknak van ugy hogy még székletük sincs napokig.Köszönöm a válaszokat.
Szia! Megcáfolom az elõttem szólókat. 2-3 hónapos koráig nekem is nagyon sokat kakilt a picilányom. 2 - 2, 5 - 3 óránként szopizik, a mai napig is, és kajálás után mindig tisztába kellett tennem. Nem hig, hanem olyan zöldes, sárgás, ragadós volt a széklete. A dokinõ szerint normális az emésztése. Nekem sem elég 10 napra a 80 db-os pelus. Most már 4, 5 hónapos a szopizási idõ nem csökkent, a kaki egyre kevesebb, viszont minden szopi után tisztába kell tennem, mert "csucsog" a pisiben, úgyhogy én sajna beletörõdtem, hogy pelusból nagyon sok kell. Jó egészséget! Üdv.
4. válaszoló vagyok. A popsikrémet pedig a DM-ben veszeem "Veleda", elég drága, de épp csak a pospsilyuk körül kenem be a popóját, és ott ahol véletlenül a pelus megszoritja. Még az elsõ tudust használjuk. Szóval nem kenem az egész fenekét. Üdv.
Mi is ebben a cipõben jártunk.Minden szopizás után volt kaki, sõt spenót színû és nyálkás.Voltunk kivizsgáláson is, annak ellenére, hogy a dr.nõ egészségesnek mondta. Semmi bajuk nincs, ha csak anyatejet kap.Most vagyunk 2.5 hónaposak és 2-2.5 óránként szopik és 3-4szer van kaki. 1 hete változott.Jó babázást!
Az elõzõ válaszoló vagyok. Nekem a Sudocrem vált be.Kapható DM-ben és gyógyszertárban.
A Sudocrem nekünk is bevált, a védõnõ is ezt ajánlotta. Vagy még a gyógyszertárban kikevert popsikrém is jó. Amíg ezek jók, én nem használok márkás popsikrémeket. Persze lehet, hogy azok között is van jó...

Hét hetes a babám, csak anyatejes, szopizik 4 óránként. Normális az, hogy 100 és 200 ml között eszik? Mármint az, hogy ennyire eltérõ mennyiségeket? Illetve miért van az, hogy miután evett néha szinte semmit nem tudok már fejni?

Legjobb válasz: Szerintem normális, hogy eltérõ mennyiséget eszik. Te sem eszel mindig ugyanannyit. Ha jóllakott érzi. Ez nálam is mindig kérdéses volt az elején, de úgy vettem észre, ha jól lakott, szépen elfeküdt és elpilledt. Ha még éhes volt, sírt és követelte a kaját. Volt hogy még 100ml-t sem evett. A másodikra nem tudok mit mondani, a mi babánk sajnos tápszeres volt és nem anyatejes.

Szerintem normális, hogy eltérõ mennyiséget eszik. Te sem eszel mindig ugyanannyit. Ha jóllakott érzi. Ez nálam is mindig kérdéses volt az elején, de úgy vettem észre, ha jól lakott, szépen elfeküdt és elpilledt. Ha még éhes volt, sírt és követelte a kaját. Volt hogy még 100ml-t sem evett. A másodikra nem tudok mit mondani, a mi babánk sajnos tápszeres volt és nem anyatejes.
Normális. Annyi eszik, amennyire szüksége van. Az én lányom volt, hogy csak 40-et szopott, máskor meg 180-at.
Ha jóllakik, akkor szerintem felesleges szoptatás után fejni. És egyébként igen, természetes, és normális, hogy változó az étvágya, felnõtteknél is az. Nyugi..
Az enyém is hol 50-et evett, hol 180-at. Ha nem sír sokat és nõ a súlya, minden rendben.
Szerintem teljesen normális. Nekem is általában 50-100 között evett ennyi idõs korban, de néha 150-180-at. Néha marad szoptatás után a ciciben, néha meg nem. De nekem pl sokszor 10-15 perc fejés után indul meg a tej, olyan mintha ciklikusan jönne. Én MINDEN szoptatás után fejtem, mert gyarapítani akartam a tejtermelésemet, hogy legyen tartalék a mélyhûtõben. Jól is jött, mert egyszer a fogaim miatt egy hétig antibiotikumot kellett szednem, ami mellett elvileg szoptathattam, de én inkább a mélyhûtött tejet adtam neki. Illetve sok rémtörténetet hallottam, hogy másoknak egyik napról a másikra apad el a teje, ezért én állandóan fejtem és raktam el, hogy legyen tartalék. Hát most ott tartok, hogy a mélyhûtõnk mindhárom fiókja teli van a tejemmel. Húst már nem is tárolunk a mélyhûtõben. :-) Tehát szerintem ha akarsz lefagyasztani/tartalékolni/gyarapítani a tejed, akkor fejj szakadatlanul, egyébként nem kell csak napi 1-2szer és akkor szépen majd beáll a kereslet-kínálat arány.
Normális az én fiam is így evett , hol ennyit hol annyit. Fejés: nekem rengeteg a tejem , hízik a fiam normálisan sõt... :-) sokszor elkezd folyni magától pedig már majdnem 4hós a gyerköcöm, de ha fejni akarok alig jön valami, állítólag vannak olyan nõk akiknek csak a babájukra indul be a tejcsitermelõdés. Lehet Te is ilyen vagy
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, megnyugtattatok, hogy nem a tej mennyisége fogy és az befolyásolja az evés és a fejés mennyiségét!
Az enyém felesben volt anyatejes, 2 hós korától heti 1 kaki volt
5 nap után már azért nem jó, ha nincs kaki. Az enyém is felesben anyatejes illetve tápszeres volt, késõbb már csak tápszeres, de nálunk is 3 naponta volt kaki. Azzal tudsz segíteni, hogy két-három nap után, ha nincs kaki, fõzöl kamilla teát, és abban készíted el a tápszert. Legkésõbb másnap megjön a kaki. Napi rendszerességgel nem jó a kamilla, mert szárít, de hetente kétszer-háromszor nyugodtan mehet napi 1-2 alkalommal.

Kisbabám 5 hetes és borzasztóan nyűglődik székletürítés közben és hatalmas pukik és böfik kísérik mindezt (széklete normális, anyatejes). Van valakinek ötlete, hogy mi lehet ez és hogy tudnék segíteni neki?

F?leg hajnalban, általában fél 5 körül jön ránk a dáridó, amikor is csak nyög és er?lködik vörös fejjel, teljesen leizzad. De brutális módon. Aggódom érte, nehogy valami komolyabb baja legyen, f?leg, hogy van egy kis köldöksérvünk is. Espumisant próbáltuk és az infacolt, sajnos kevés sikerrel. Minden kajci után lelkiismeretesen büfiztetem, de sajnos így sem lesz jobb.

Legjobb válasz: Köszönöm! A hason alvás vált be nekünk, meg már ezerrel mozgatta a kis lábait az is rásegített. A sérv nem hiszem, hogy fájna neki. Azt még nem tapasztaltam. :) Szép napot Mindenkinek!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A hason alvás vált be nekünk, meg már ezerrel mozgatta a kis lábait az is rásegített. A sérv nem hiszem, hogy fájna neki. Azt még nem tapasztaltam. :) Szép napot Mindenkinek!
persze, ezek a szerek a pukikra van, abban, hogy könnyebben tudjon kakilni, nem segítenek. mondjuk szerintem nem is kell segíteni mert akkor nem tanulja meg és évekig probléma lehet belõle. kis hasmasszázs este, lefekvés elõtt segíthet, pociját tartsd melegen és arra figyelj, hogy ne minden nyekkenésre kapjon cicit. persze etesd igény szerint, nem is azt mondom, csak elõtte gyõzödj meg róla, hogy tényleg éhes-e :)
Tedd sokat hasra, hagy távozzon el a sok levegõ. Ki lehetne még próbálni a szélcsövet és az angol vizet, könnyebb székletürítésre a Laevolac szirupot! Egyébként a köldöksérv az fájhat is ilyenkor mikor erõlködik. A kisfiamnak is van, tudom mirõl beszélek. Mi ragasztottuk neki folyamatosan...
Csak iszonyatos kínok közt tudja kitojni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!