Találatok a következő kifejezésre: Normális hogy eszem, nem túl (5 db)

Normális hogy ha eszem, nem túl sokat akkor is azt érzem hogy rögtön szétdurranok. Nem kapok levegőt, pedig annyit ettem mit szoktam csak későn. Nem elöszőr furdul elő. A babának ugye nem lesz baja? A méh nem nyomható össze?

Jah és a hasam nem olyan nagy még, vagy is ha mondom hogy most léptem a 6-ik hóba csodáloznak.

Legjobb válasz: Helló, én a 30-hétbe léptem,8-kg szedtem fel pocakom nekem is pici,csak oldalról látni , ja meg a menésemen....A baba méretei tokéletesek,minden rendben van,ne izgulj ezen..Ami a kajálást ill. tobbszor egyél kevesebbet, sokszor én is úgy érzem mintha szét akarnék durrani,belsoszerveid ossze vannak nyomva ahogy nol a pici ez is normális, ne idegeskedj ezen,boldog babó várást..

Helló, én a 30-hétbe léptem, 8-kg szedtem fel pocakom nekem is pici, csak oldalról látni , ja meg a menésemen....A baba méretei tokéletesek, minden rendben van, ne izgulj ezen..Ami a kajálást ill. tobbszor egyél kevesebbet, sokszor én is úgy érzem mintha szét akarnék durrani, belsoszerveid ossze vannak nyomva ahogy nol a pici ez is normális, ne idegeskedj ezen, boldog babó várást..

1 hónapos a kisfiam, eszik elég rendesen, van is kaki mindig. Talán túl sokszor. Mennyire normális, hogy gyakorlatilag minden alkalommal kakis a pelus, nem is kicsit?

Minden etetésre 2 pelenkázás jut, el?tte és valamivel utána, szinte mindig termel valamit.

Legjobb válasz: Teljesen normalis. Azt jelzi, hogy jol eszik a baba, ne aggodj miatta. Az en kisfiam 4,5 honapos, es meg mindig naponta 3-4 kakis pelus van.

Teljesen normalis. Azt jelzi, hogy jol eszik a baba, ne aggodj miatta. Az en kisfiam 4, 5 honapos, es meg mindig naponta 3-4 kakis pelus van.
Igen, ennyi idõsen nálunk is szinte minden pelusban volt kaki.
A kérdező hozzászólása: Ja, és még annyi hozzá, hogy nagyon sokat pukizik.
az én babám is minden etetésnél telerakta a pelenkát ilyen idõs korában, 8-10x is cseréltem néha most 3 hós és beállt neki, hogy 3-4-5x van egy nap kakis pelus és 1-2 pisis
A kérdező hozzászólása: Nagyon kösz :) kicsit megnyugodtam. olyan gyorsan átmegy rajta a kajcsi. igaz tudom, hogy nincs ami megfogja, de hát mégis.

Az normális hogy egy 5 hetes baba 2-3 óránként eszik 120-170 ml-t? igaz 4.5 kilósan született. sajnos tápszert kap. viszabüfizni nem szokta ebből gondolom hogy nem eszi túl magát

Legjobb válasz: Az én fiam is 4 kg fölötti súllyal született és õ is gyakran eszik de szerencsére anyatejet. Nagyobb az igényük mint egy kissebb súllyal született babának. Annyit esznek amennyire szükségük van. 1kg-ot hizott 4 hét alatt.

Az én fiam is 4 kg fölötti súllyal született és õ is gyakran eszik de szerencsére anyatejet. Nagyobb az igényük mint egy kissebb súllyal született babának. Annyit esznek amennyire szükségük van. 1kg-ot hizott 4 hét alatt.


Van egy törpenyulam, pénteken ivartalanították, azóta nem eszik, nem iszik és nem is nagyon mozog. Akinek már túl van a nyuszija egy ilyen beavatkozáson kérem írja meg, miket tapasztalt és, hogy tényleg normális egy ilyen viselkedés ebben az esetben?

Legjobb válasz: Nekem macskám lett ivartalanítva, ezért bocs, h válaszolok, de hátha...Amikor õt ivartalanították, egy csütörtöki napon, attól kezdve azon a héten nem evett, inni is csak minimálisat, megnedvesítettem a száját, nyelvét, ilyesmi. Persze az állatorvost állandóan naponta hívogattam, h mi legyen. Azt mondta várjunk hétfõig, ha nem kezd enni, inni, akkor kap infúziót. Egyszercsak nekiállt... talán megijedt :D Mindenesetre én azt mondom, ha nem eszik az nem akkora baj, de innia kellene, szóval próbáld vizes zsepivel kicsit "megitatni", pár cseppet a szájába... de holnap beszélj mindenképp az orvossal. Jobbulást neki!

Nekem macskám lett ivartalanítva, ezért bocs, h válaszolok, de hátha...Amikor õt ivartalanították, egy csütörtöki napon, attól kezdve azon a héten nem evett, inni is csak minimálisat, megnedvesítettem a száját, nyelvét, ilyesmi. Persze az állatorvost állandóan naponta hívogattam, h mi legyen. Azt mondta várjunk hétfõig, ha nem kezd enni, inni, akkor kap infúziót. Egyszercsak nekiállt... talán megijedt :D Mindenesetre én azt mondom, ha nem eszik az nem akkora baj, de innia kellene, szóval próbáld vizes zsepivel kicsit "megitatni", pár cseppet a szájába... de holnap beszélj mindenképp az orvossal. Jobbulást neki!
Nos, nekem a kutyám volt ivartalanítva, de ez is talán segíthet, rajta is tapasztaltunk hasonló tüneteket. Õ azonban nyalogatta a varratot és seblázat kapott tõle, attól lett olyan kedvetlen. Végül elvittük állatorvoshoz. kapott injekciót és attól helyrejött. Szerintem különben, ha pénteken ivartalanították, ez még nem vészes.
Mi is ivartalaníttattuk a nyuszit. Egy hónapig ki voltam borulva. A mûtétet remekül tûrte, persze aznap este bágyadtabb volt ami érthetõ is, másnapra már kezdett jobban lenni. Mi direkt vettünk neki olyan nyúlvitamin port amit bele kellett keverni a vizébe, hogy hamarabb felépüljön. Nagyon duzzogósak a nyulak, mi is minden finomsággal kínálgattuk, de nem nagyon kellett neki. Ha nem is iszik akkor próbálj neki lédús gyümölcsöt zöldséget adni.Azt is figyeld hogy bogyózik-e mert ha az is leáll irány a doki, de azonnal. Még egy dolog , nem tudom kapott-e gallért mert a miénk igen és utána begyulladt a sebe mert nem tudta megtisztítani, szóval a gallér csak pár napig legyen rajta utána nyugodtan le lehet venni ha nem bántja a sebét.
Jobban van a nyuli?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Bár a Feleségem írta a kérdést de mivel õ nincs még olyan állapotban , hogy írjon hát én teszem.Sajnos Vincent nyuszink tegnap hajnalban meghalt.Összeomlott a keringése.Hajnalban mikor észrevettem, hogy valami nincs rendben , elvittem a Lehel úti állatkórházba, de sajnos nem tudtak rajta már segíteni.A Doktornõ azt mondta, hogy a mája vagy a veséje felmondta a szolgálatot, ez több mint valószínû, hogy az altatószertõl volt.Lehet öröklött betegség volt és ezzel felgyorsítottuk a folyamatot, de az is lehet hogy még mielõtt megtaláltuk szedett össze valami betegséget aminek ez lett az eredménye.Már korábban is sokat betegeskedett illetve állandóan taknyos volt és prüszkölt de kezeltük végig és mivel szinte teljesen elmúltak a tünetek , úgy gondoltuk, hogy most már biztonságos lesz az ivartalanítás.Bár én nem okolok senkit(magamon kívül) de mint kiderült egy mûtét elõtti máj és vese funkció vizsgálattal ezt meg lehetett volna elõzni.Én javaslom mindenkinek, hogy az ilyen beavatkozások elõtt nagyon körültekintõen járjon el és mindenképp legalább két orvosnak mutassa meg a nyuszit és kérje ki a véleményét az ivartalanításról.Bár Mi mindent megtettünk, hogy segítsünk neki sajnos mégis elment.Köszönöm, hogy szántatok ránk idõt!Gábor
Nagyon sajnálom :-(((
Részvétem! Szegényke!
Szerintem ez teljesen normális.
Szerintem ezzel semmi gond, õ ennyit bír megenni egyszerre egyelõre. Ahogy nõ, úgy fog egyre többet enni egyszerre, és ezáltal tovább is fogja bírni. :) Az a lényeg, hogy megfelelõen gyarapodjon ;)
ja, és ha anyatejes, akkor meg fõleg, mert az gyorsabban "emésztõdik", mint a tápszer..:)
A kérdező hozzászólása: Tápszeres sajnos. :( Akkor nem aggódom. Köszönöm a válaszokat! :)
mennyivel született? egyébként gondolom jár ki a védõnõ, orvos, ha szerintük a lányod megfelelõen gyarapszik, fejlõdik, akkor semmi gond nincs is :-)
A kérdező hozzászólása: 4 kg-val született. :) 1 hónaposan majdnem 5 kg volt. :) Csak mindenki azt mondja, hogy tápos babának 3-4 órát ki kellene bírni... :(
nekem lànyom is tàpszeres volt, ès most a fiam is az, kàr ezen bànkódni, nem tehetünk róla, hogy "ezt dobta gèp" :)
esetleg egy tápszer váltást meg lehetne próbálni. nekünk olyan volt hogy mikor fent volt állandóan evett volna szintén tápszeres. volt hogy be nyakalta a 240ml is 7hetesen. azt jeleztem a gyerek orvosnak és õ irt fel egy másik tápszert ami laktatóbb azzal már ki bírta 3-4órákat is sõt valamikor többet is.
A kérdező hozzászólása: Most Milumil komfort 1-et kap. Ez már a 3. fajta tápszer. :-( De lehet megemlitem a dokinak ha megyünk. Köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!