Találatok a következő kifejezésre: Normális hogy és fél hónap (15 db)

Normális hogy 4 és fél hónap alatt már 6 kg-ot hiztam?

Félek hogy mi lesz kés?bb. Mit csináljak? Fogyózni tudom nem szabad, de miket egyek és miket ne. Lehet hogy az Elevit is közrejátszott? Bár csak 2 naponta szedtem. Nem vagyok hízékony alkat egyáltalán. 50 kg-nál több még sosem voltam.

Legjobb válasz: Szia. A lényeg hogy ne úgy fogd fel hogy 2 ember helyett eszel, mert ez nem igaz.A babó úgy is elveszi ami neki szükséges, ha nem eszed magad teli. Zsíros ételeket kerüld, én undorodom tõlük hála az égnek. Tészta féléket csak kis mennyiségbe,és ne sokszor.Ûditõket is kerüld, vagy igyál cukormntest, vagy ásványvízet. Mióta babás vagyok, annyira jól esik az ásványvíz hogy megtudok õrûlni érte.Ja és a terhességi vitaminból is a gravidát szedd ha akarsz szedni, mert az elevittõl székrekedésed lesz, és +2kg havonta, ez már kimutatott tény. Sok zöldség-gyümölcs, változatos táplálkozás. 6 után ne lakj jól.

Szia. A lényeg hogy ne úgy fogd fel hogy 2 ember helyett eszel, mert ez nem igaz.A babó úgy is elveszi ami neki szükséges, ha nem eszed magad teli. Zsíros ételeket kerüld, én undorodom tõlük hála az égnek. Tészta féléket csak kis mennyiségbe, és ne sokszor.Ûditõket is kerüld, vagy igyál cukormntest, vagy ásványvízet. Mióta babás vagyok, annyira jól esik az ásványvíz hogy megtudok õrûlni érte.Ja és a terhességi vitaminból is a gravidát szedd ha akarsz szedni, mert az elevittõl székrekedésed lesz, és +2kg havonta, ez már kimutatott tény. Sok zöldség-gyümölcs, változatos táplálkozás. 6 után ne lakj jól.
Ezt a védõnõtõl is meg lehet kérdezni, ha normális. Az én védõnõm azt mondta, hogy ez annyira egyéni, hogy nem lehet semmilyen szabályt felállítani rá, persze a 25 kg-os, és még több hízás már túlzás. Azt is figyelembe kell venni, hogy valakinek a melle sokat nõ, a kosárméret is alaposan változik, sokaknál ilyenkor mellenként 1/2 - 1 kg is feljöhet! Szerintem ne a kilókat nézd, hanem a tükörben vizsgáld magad, vagy a párod segíthet. A babát úgyis érzed, és azt, hogy hol van háj, vagy hol van vizesedés, azt is érzed. Ne csak az evésre figyeljetek, hanem minél hamarabb nézzetek terhestorna, stb után!!! Ne most fogyózzatok, a doki/védõnõ, ha normális, akkor úgyis tudja. Ha nem normális, akkor le kell cserélni!!!
Én az elsõ 12 hétben +5 kg szedtem fel. Most tartok +11 kg-nál és a 36. hétben vagyok. Aki kisebb súllyal kezdi annak szerintem jobban raktároz a szervezete az elején, vagyis én így gondolom. Kicsi odafigyelé és nem lesz semmi gond. Boldog babavárást!
Szia! Én most kezdem a 23. hetet és 7 kilónál tartok, (ebbõl több mint 0.6 tegnapról mára, ez gondolom vízesedés lehet) egy picit én is tartok attól, hogy mi lesz még. Félidõben én is kb 5-6 kg-t szedtem fel, de utána sok almát és mûzlit ettem joghurttal, este pedig csak valami keveset, így lehet, hogy az elmúlt két héten és 1-1.5 kg jött fel. 58.5rõl kezdtem és 175cm vagyok. (Gravidát, Magne B6-ot szedek)
Azt "babaháj"-nak hívják és tényleg létezik. az elõzõ hozászóló voltam.
Én 53 kg-ról indultam és 74-kg-al mentem szülni. 4 hónapos a babám és 53 kg vagyok. Én is híztam ennyit mint Te, én elevitet szedtem az volt a hibás! :) Abba hagytam a 4 hónapban és odafigyeltem a kajára. Az elsõ hozzászóló tök jól leírta, hogy mit mivel mennyit.
Szia.Én nem szedek semmilyen terhesvitamint.Sok gyümölcsöt és zöldséget eszem, pláne este 6-7 után ha éhes vagyok.Én 70 kg-val kezdtem, normál testalkattal, és az elején fogytam kb.2-3 kg-t.A héten leszek 20 hetes, és az utóbbi 1 hónapban jött vissza 1.5 kg, és a vérképem is jó, a doki szerint.Szerintem ne szedd, úgyis itt a nyár, rengeteg hazai gyümivel, vagy ha mégis szeretnéd szedni, szerintem max.1-2 szemet 1 héten.Lehet, tényleg vizesedsz 1 kicsit.Amúgy úgy látom, nagyon sokminden alkat függõ, sõt hallottam olyat is, hogy aki soványabban kezdi a terhességet és nincsenek " tartalékai" az lehet egy picivel többet hízik, de az is lehet, hogy megállsz és pár hétig nem megy rád semmi.Kiszámíthatatlan.Szerintem egyél mindent ami jólesik, de mértékkel.
Én is 6-ot híztam, csak én most járok csak a 13 hétben. Ez van, én is elevitet szedek, arra gyanakodom!!Bár nekem sokat kell pihennem, mert veszélyeztetett vagyok, nem tudom mi lesz késõbb!Csak bajunk ne legyen, a kilokat meg majd leadom szülés után(vagy nem)!
A kérdező hozzászólása: Hát reméljük, mert én is inkább úgy érzem hogy puffadok és nem hizok, tehát nem vaskosodok, hanem puffadtabb lettem.
Elõzõ válaszadó vagyok. Igen, a terhességi vitaminoknak van egy ilyen hatása. Én Gravidát szedek, pedig az állítólag nem hozza meg annyira az éhséget, mint az Elevit, de mégis nagyon szenvedek napközben. Nem éheztetni akarom magam, csak így is iszonyatos ütemben hízom, és úgy érzem, hogy minden rám megy és nem a babára:) Egy dologban reménykedem, amit sokan mondtak nekem, hogy ami rámjött, az nem zsír, hanem a vizet rosszabbul tartom vissza a terhesség miatt. Reménykedjünk, hogy ez a probléma nálunk....
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm . Irjatok még tapasztalatokat, látom nem csak én vagyok igy. Én is 3hónaposan lettem 4kg+, most meg már 6kg+, másfél hónap alatt. Lehet hogy az Elevit én nagyon úgy érzem, de inkább odafigyelek arra is hogy mit eszem, mert tudom hogy a java még csak ezután jön :((((((
Szia! Igen, sajnos kicsit sok, mert a java ezután jön:( Nekem azt mondta a védõnõm, hogy az elsõ öt hónapban max. 3-4 kilót szedjek fel... Ehhez képest most vagyok a harmadik hónap végén, és már 4 kg + van rajtam is:( a vicc az, hogy 49, 5 kg-ról indultam, és alig eszek többet. Ugyanazt tudom mondani, mint az elsõ válaszadó, én is mindenkitõl ezt hallom, hogy zöldség, gyümölcs, nem eszem kenyeret és tésztát, salit rengeteget, meg tejet iszom, fõzelékeken élek. Mióta ezt betartom, picit azért jobb a helyzet, de még mindig gyorsabban hízok, mint szeretnék.
A kérdező hozzászólása: nem akarsz inkább kérdést irni???
Lehet hogy a hasszurka inkább nyillalás és már közösülés után 5 nappal jelentkezik teszt mutat már vmit? Segítsetek lécci
Annyira nem vészes, de arra számíts, hogy a súlygyarapodás nagy része még ezután jön. Sajnos én is így vagyok ezzel, én sem eszem sokat, mégis hízom.
A kérdező hozzászólása: Szia köszönöm a gyors választ. Sajnos nem kettõ helyett eszem, bár jobb az étvágyam az tény. Csokikat nem is kivánok, és rengeteg gyümit eszem mostanában és mégis. Köszi a jótanácsokat igyekszem betartani. Akkor ezek szerint tényleg sok a 6 kg, nem csak én látom úgy.
Szia, Én 18 hetes vagyok és 10 kilót híztam (60- ról indultam). Igaz, hogy a nekem a cigi letevése járt vagy +3- 4 kilóval, de akkor is ott tartok, ahol te. Néha aggódom, de aztán mindenki megdícsér, hogy milyen szép kismama vagyok (mert szerencsére egy állandó mosoly van "rajtam", mióta a pocaklakó beköltözött), s ennyi elég a hiúságomnak. Mert azért nõk marad(t)unk... :) ) Amúgy meg biztos, hogy az Elevit az oka, én is azt szedem, s a dokim is megerõsített abban, hogy tõle nagyobb lesz az étvágy, ráadásul az emésztést sem javítja. Nem marad más hátra, mint a könnyû ételek (szerencsére jön a nyár!, kívánni sem fogunk sokat enni), egy kis torna, sok folyadék, s az emésztés javításához joghurtok és Actimel. Ja, és kéretik sokat mosolyogni, karcsúsít! :) ))))) Boldog babavárást!
Igen lehet .
Én is ezt a fajta gyógyszert szedtem nekem volt, hogy 2 hetente megjött.Én ez végett hagytam abba./És még szoptatok./
Nem kell rá várni, mert sokára jöhet meg. A cerazette csak a peteérést gátolja meg, de nem idéz elõ vérzést . Majd ha a szervezeted tisztulni akar akkor megjön. Ha abbamarad a szoptatás, akkor sem jön meg , akkor érdemes orvoshoz menni, de egy éven belül emiatt nem kell.
Ne aggódj, ha nem jön meg. Ha rendesen szeded a gyógyszert, akkor valószínûleg nem leszel terhes. De tényleg vigyázz, hogy egy szem se maradjon ki. Nekem csak akkor jött meg (Cerazette mellett), amikor már nagyon fogyott a tejem. Tehát ez így normális, lehet hogy amíg szoptatsz, nem is jön meg. Utána viszont kéne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Normális hogy császáros szülés után öt és fél hónappal még mindig érzem a sebemet? Nem fáj nagyon csak kellemetlen.

Legjobb válasz: Szia! Még én is szoktam érezni,pedig már 2éve császároztak.

Szia! Még én is szoktam érezni, pedig már 2éve császároztak.
Én 7 hete szültem császárral, én is érzem néha. Frontra érzékeny a sebem, olyankor mindig nyílal, ami kicsit kellemetlen. Boldog babázást!
Szia! Én 10 hónapja estem át császáron, nekem kifejezetten FÁJT 3 hónapig, azóta csitult, de ha nagyot emelek, még mintha a belsõ varrataimat is érezném.
4 hónap után biztosan kimutatható. Nem normális.
Ha terhességi vizsgálatot is kérnek, igen.
A kérdező hozzászólása: de egy sima általános vérképbõl már meg lehet állapítani h valaki terhes?
A kérdező hozzászólása: nem híztam el 47 kilo vagyok már 1 éve
Akkor talán el kéne menni az ovroshoz.
Nem híztál el véletlen?
A kérdező hozzászólása: De normálisan menstruálok, a súlyom nem nõtt, a melleim nem feszülnek, nem émelygek tehát semmi tünetem nincs.csak hogy puffadt a hasam..
Annak millió oka lehet. Menj el orvoshoz. Valami emésztési problémád lehet.
Mondjuk a babától. Fõleg ha nem védekeztetek szex közben.
A kérdező hozzászólása: de mitõl lehet hogy fel vagyok puffadva?
Mi lenne, ha terhességi tesztet vennél? Mondjuk 4 hónap után már nem lehet elvetetni, de legalább fel tudsz készülni az anyaságra. Egyébként szerintem inkább valami emésztési probléma lehet, elsõre epe problémákra gondolnék, de millió más is lehet. Teszt, ha negatív, akkor doki.
Sokan a baba születése után sem kötõdnek a babához, csak hetek, hónapok múltán. Majd megjön az anyai ösztönöd
Van aki a szülés után kezd kötõdni. Nekem az elsõvel hamar ment, már szinte a terhesség alatt, a másodiknak több idõ kellett. Terhesen valahogy csak a nagy hasamat éreztem, nem volt az a kapcsolat, mint a másikkal. A kórházban csak egy kis csomagnak láttam és idegenkedve néztem, és majdnem megõrültem, hogy hozzák már be a másikat látogatni, mert hiányzik.
11. héten ezzel még semmi gond nincs. Ez fokozatosan alakul ki, és leginkább a szülés után erõsödik fel. Vagy utána. Ilyenkor talán szerencsésebb is kevésbé kötõdni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én amíg nem éreztem, néha el is felejtettem, hogy terhes vagyok... alakul ez az érzés folyamatosan, ahogy megy elõre az idõ, kialakul a kötõdés! :)
Én ugyanígy voltam, nem mertem beleélni magam. Valahogy éreztem, hogy baj lesz, és lett is. :( Pedig akartam a babát, nem arról volt szó, hogy nem akartam. Szerintem nem normális, de attól még gyakran elõfordulhat. Én a 12. heti uh-t vártam, mint a messiást, hogy minden oké legyen, de sajnos nem értük meg... Nagyon el vagyok keseredve.
A kérdező hozzászólása: Ohhhhh nagyon sajnálom! Igen én is sokat aggódom, hogy minden rendben legyen....azt mondják ha baba elmegy ebben az idõszakban akkor nem volt elég erõs az élethez. De én azt kívánom, hogy legközelebb ne így történjen és minden rendben zajlodjon!!!!!
Az aggodalmaskodás nem tesz jót a babának, szóval szerintem inkább engedd el magad. Majd akkor kötõdsz jobban, ha megérzed, hogy rugdos. Legalábbis én így voltam vele. Ilyen apróságokon most ne stresszelj. Olyan dolgokon rágódsz, amik valószínûleg nem is következnek be.
Én sem érzem valahogy a kötõdést, kapcsolatot, emiatt aggódok is nehogy gondok legyenek szülésnél.Nem volt még akezemben sem ilyen pici baba és félek, hogy majd születése után hogy bírkózok meg a hirtelen változással.

Szülés után spirált rakattam fel, ez 3 hónapja történt, mennyire normális, hogy 28 napból csak kb.8-at nem fáj a hasam és nem görcsölök?

Az egy hónapos kontrollon a n?gyógyász azt mondta várjunk szeptembert végéig és ha még mindig fáj vegyük le. De nem tudom, hogy bírom e addig.

Legjobb válasz: Nekem is ez volt a Gold Lily mellett és ráadásul a sok vérzés miatt alig tudtunk együtt lenni a férjemmel és mégis babás lettem mellette!!! (spirál mellett) Pont így volt hogy a nõgyógyász (jó hírû, fizetõs) mondta hogy még egy hónapot várjunk, megszokja a szervezetem. Aha, jól megszokta. Itt mászkál a 10 hónaposom...

Nekem is ez volt a Gold Lily mellett és ráadásul a sok vérzés miatt alig tudtunk együtt lenni a férjemmel és mégis babás lettem mellette!!! (spirál mellett) Pont így volt hogy a nõgyógyász (jó hírû, fizetõs) mondta hogy még egy hónapot várjunk, megszokja a szervezetem. Aha, jól megszokta. Itt mászkál a 10 hónaposom...
A kérdező hozzászólása: A legutolsó menszesznél már nem görcsöltem egyáltalán és azóta sem :) Remélem mostanra már elfogadta a szervezetem.
Sima spirál? vagy Mirena?
A kérdező hozzászólása: Golden spirál
Sajnos a sima spirálnál ez elõfordul, hogy valaki nem bírja és állandóan görcsöl...nekem Mirenám van és isteni :)
Nem normális szerintem, egyáltalán nem. Ne kínozd magad, válasszatok más védekezést.
Szia! Én dettó igy vagyok! Ápr.5-én tették fel azóta görcsölök!vmelyik hónapban többet, vmelyikben kevesebbet!sõt van, hogy jóformán a menzeszem alatt nem görcsölök!hát nem erre számítottam! :(a menzeszem 8nap!igaz csak a 2.3.nap durva a többi csak maszatolás, de azt jobban utálom!még szoptatok, így gyógyszert nem fogok szedni, de védekezni akkor is kell!(gumi és társai tabu)még 1-2 hónapot várok, h a fél év meglegyen hátha...aztán ha nem akkor szabadulok tõle?te kérdezõ, hogy vagy?
hú, van 1-2 hibám!:( amúgy nekem is Gold Lily-m van!

Van egy macskám, és 1 hónapja ellet. Most nemrég vettem észre, hogy a cicije körül fel van dagadva. Most ez csak azért van, mert a tej ott van benne, vagy akkor mi? Ez normális?

Bunkóktól nem szeretnék választ kapni!!!

Legjobb válasz: na de nem szoptatja a cicákat? amúgy emlékezetem szerint még a szülés elõtt is meg szokott neki duzzadni, nyilván gyûlik benne a tej. szerintem normális, de majd egy hozzáértõ megmondja.

na de nem szoptatja a cicákat? amúgy emlékezetem szerint még a szülés elõtt is meg szokott neki duzzadni, nyilván gyûlik benne a tej. szerintem normális, de majd egy hozzáértõ megmondja.
Ez szerintem normális, vagyis a mi cicánk már 4-szer ellett, mindig fel volt neki dagadva egy picit, meg sokszor pirosabb volt attól, hogy a kiscicák szopiznak.:)
A kérdező hozzászólása: szoptatja a kicsiket meg minden, de akkor meg vagyok nyugodva.(mit tudhat a macskaanyaságról még egy 12 éves lány...xD) jah amúgy a szõr is lekopott onnan.
szerintem a szõr azért kopott le, mert szülés elõtt meg szokták tisztogatni a mellbimbóikat (állítólag annyit tisztít meg, ahány cicája lesz). és így nyilván úgy tûnik, hogy kikopott a szõre, mert úgymond elnyalogatta onnan, hogy a picik hozzáférjenek.

Én három és fél éve jégkorongozom, érzem, hogy izmos mindenem de vmiért a hasam, fenekm tiszta zsír, baszott nagyot ütök de a karjaim is satnyák. Valaki mondjon megoldást, hogy pár hónap alatt az erőm mellé normálisan is nézzek ki?

Legjobb válasz: több edzés, nincs csoki se nasi több mozgás esetleg valami fogyis modszert is csinálhatsz de elõbb bizonyosodj meg arról h tényleg szarul nézel ki vagy csak bemeslted magadnak

több edzés, nincs csoki se nasi több mozgás esetleg valami fogyis modszert is csinálhatsz de elõbb bizonyosodj meg arról h tényleg szarul nézel ki vagy csak bemeslted magadnak
ja de ha genetikailag ilyen testalkatod van nem tehetsz mit max szépíthetsz. szüleidnek is hasonló testalkata van?
combra/fenékre bringa a legjobb 4hónap alatt eltûnik a zsír. persze nem mind1 hogy hol és mennyit tekersz. hegynek fölfele 10km naponta 2-3 hónap alatt is meghozza az eredményt. karra pedig a súlyemelés, kondizás.
Nõk... :D Szóval, most jársz még edzésekre? Ha igen akkor csak egy kicsit kell megdobnunk az edzést. 2 járható utad van: 1. eszel rendesen, "tömegelsz" kicsit, ezalatt persze kiegészíted az edzésedet tricepsz, bicepsz és váll. Mivel jégkorongozol ezért nem tartom életbevágónak a teljes edzést bár lehet jobb lenne. 2. diéta, sok fehérjével. Itt az izomtömeged megtartása a cél, és a zsír elégetése. Megfelelõ diéta mellett sok edzéssel (ami gondolom van) hamar lemegy rólad. Majd amikor leszálkásodtál rendbe hozod a karod.
A kérdező hozzászólása: amugy értsétek már meg bazz, hogy nem eszek se zsirosat se cukrosat föleg, h edzöm állitja össze, hogy mit zabáljunk, és egy héten négy nagyon kemény edzésünk van ennél többre ha akarnék se tunnék lemenni max amatörre de azoközzt meg félkézzel végigmegyek..
A kérdező hozzászólása: milyen berci és milyen korosztály, holjátszik? Lehet, hogy ismerem:D bajnokságból...
ismertem egyszer egy srácot aki már kicsi korától jégkorongozott, és õ is egy picit husibb. de emellett annyira de annyira jó pasi hogy húúú, pedig nekem nem jönnek be a husis fiúk... szóval nem ezen múlik..
Berci? XD Amúgy kevesebb szíros kaja, cukros szarok, több fehérjedús étel, több edzés. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: soha nem eszek csokit! Amugy sztm izmos vok csak vhogy a zsirt le kéne dolgozni!(de téll van ralytam föleg a combom hátso részén, a seggemen, meg a hasamon)
A kérdező hozzászólása: nem

Szerintetek az normális, hogy 5 hónapja vannak együtt a bnőmék és a fiú tapasztalt a csaj meg nem szűz, de tapasztalatlan (1sráccal feküdt még csak le) és fél lefeküdni a barátjával? (többi lennt)

és hozzá kell tenni, hogy a csaj fél attól is, hogy a srác mit fog ahhoz szólni, hogy a csaj bikini vonalassan "hordja" ott lennt!ett?l félnie kell? mit szólna ehhez a pasija ha meglátná?(nem akarja csupaszra) elundorodna t?le?

Legjobb válasz: Ha szereti akkor megérti.

Ha szereti akkor megérti.
Ezt a dedós kérdést. Ha ezek azért vannak együtt mert csupasz a puncija, és még majd meglátja hogy mégsem akkor elmegy a kedve a szextõl? Vagy mi a fene? Miért ne lehete szép egy bikinivonalas punci is? Túl sok szar kislányujságot olvastok! Nõljetek fel és akkor kezdjetek a szextémába.
Miért ütöd bele annyira az orrod a barátnõdék életébe? Ráadásul, hogy itt kiteregeted a dolgaikat. Nõj fel és törõdj a magad gondjaival! :-) Õk majd megbeszélik és kész.
A kérdező hozzászólása: a bnõm is itt volt és látta h kiírom õ kért meg ennyit rólad!!!kérdésre kéne válaszolni ...

A fiam most 8 hónapos és a súlya csak 7, 6 kg! Attól félek hogy ez egy kicsit kevés ebben a hónapban.200g hízott egy hónap alatt . Amúgy a férjem nagyon soványka tipus . Ez normális egy 8 hónapos fiúnál?

Legjobb válasz: Az én lányom is 8honapos és 7,8kg.Rendessen eszik mellé még szopik is.Ilyenkor ez normalis,mert már tobbet izegnek mozogna.

Az én lányom is 8honapos és 7, 8kg.Rendessen eszik mellé még szopik is.Ilyenkor ez normalis, mert már tobbet izegnek mozogna.
A 200g bõven elég. Milyen hosszú ehhez a súlyhoz?
Az én fiam 8, 5 hónaposan 7800 g. Hát nem egy hurkagyurka az biztos :) Ez van, amíg egészséges én ezen nem parázom. Na jó, néha egy kicsit megáll bennem az ütõ, amikor állandóan csak azt hallom, hogy a fél éves gyerekek is 8, 5-9 kilósak, de tömni akkor sem tudom. (És nem is akarom igazából.) Egyébként a fiam 5 és 6 hónapos kora közt 60 g-ot hízott... huh. Na, az kevés volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!