Találatok a következő kifejezésre: Normális ha nyelvem (23 db)

Normális ha a nyelvem második felén piros hólyagszerű cuccok vannak és a nyelvem fehér? Tobábbá olyan m ha vmi lenne a torkomon vagyis ink a nyelvem htásófelén a torokfelé. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Ez teljesen normális, minden nyelven megtalálhatók ezek a pici gümõszerûségek. De mivel tényleg nem látom, hogy mik azok ezért lehet mégis meg kéne nézettetned 1 bõrgyógyásszal, vagy szájsebésszel.

Ez teljesen normális, minden nyelven megtalálhatók ezek a pici gümõszerûségek. De mivel tényleg nem látom, hogy mik azok ezért lehet mégis meg kéne nézettetned 1 bõrgyógyásszal, vagy szájsebésszel.
Erre látatlanba biztos választ nem kapsz. Ha ezt elolvastad emeld a hátsód és húzz el az orvoshoz! Amíg nem késõ! Legfeljebb azt mondja, hogy semmi baj!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) lehet túlreagálom, igazából az ízlelõ bimbók ilyenek tudtommal csak furi hogy hátul nagyobbak kicsit.ha megyek gyógyszertíratni megkérdezem:)
Szia! Nekem is ilyen :o) Sosem mondta még a doki, hogy kóros volna. De elég csúnya, nem!?

Csajok, ha azt mondjátok ismerkedő pasinak "van barátom", az azt jelenti női nyelven hogy "húzz el" és az a normális ha ért a jelekből és elmegy, vagy az a normális férfias h egy férfi küzd a nőért nem ijed meg a másik férfitól és udvarol tovább?

Meg mit mond egyáltalán egy csaj ha van barátja, de jobban tetszik neki a próbálkozó. Olyankor nem mondja, hanem elhallgatja hogy van barátja, és simán összejön a másik csávóval?

Legjobb válasz: Azt jelenti, kopj le. Az meg, hogy megpróbálnál elszedni a barátomtól, kicsit se férfias, hanem suttyóság. Ha meg nincs barátom de azt mondom van, az szintén nem azt jelenti, hogy azt szeretném, hogy tovább próbálkozz...

Igen, azt jelenti, hogy ne próbálkozz tovább. És igen, valószínûleg ha akarna tõled valamit letagadná, vagy ha azt is mondaná hogy van barátja, "szabadkozna" is miatta (nem mûködik a kapcsolata stb.) De ha összejönnél egy olyan lánnyal, aki foglalt, készülj fel rá, hogy a lány simán megteszi ugyanazt veled, mint azzal a pasival akitõl elszedted (egy kapcsolatot tisztességesen le kell zárni, mielõtt belevágsz egy újba)
Azt jelenti, kopj le. Az meg, hogy megpróbálnál elszedni a barátomtól, kicsit se férfias, hanem suttyóság. Ha meg nincs barátom de azt mondom van, az szintén nem azt jelenti, hogy azt szeretném, hogy tovább próbálkozz...
A kérdező hozzászólása: És az hogy egy lánynak "barátja van" azt miért fontos egyáltalán? Hisz csak akkor, ha férjed van van alapja annak, (az eskü, vagy a gyerek, ) hogy nem lehet más pasikkal randizni. Ha csak barátod van akkor lehet, hisz egyáltalán nem 100% hogy õ lesz a férjed.
Van barátom = van barátom. Tehát nem akarok ismerkedni, nem akarok hódítást, ha nem érzem jól magam a barátommal, akkor szakítok és UTÁNA nyitott vagyok új ismerkedésre, de amíg van barátom, addig nem kavarok mással. Ha azt érzékelem, hogy a pasi csak barátkozni akar, és nem nyomul, akkor szívesen barátkozom (már ha amúgy szimpatikus), de ez nem jelenti azt, hogy udvaroltatni akarok magamnak, sõt! Ha nyomulni kezd, akkor inkább a barátkozásnak is véget vetek. Tök mindegy, hogy mennyire tetszik, vagy nem.
Aki ezt mondja neked kedves kérdezõ, azt hagyni kell a francba, egyrészt, mert lehet, hogy tényleg van barátja, másrészt ha nincs, akkor egy gerinctelen, hazug liba, aki annyira sem tisztel téged, hogy õszintén megmondja: "Ne haragudj, de nem vagy az esetem!" Habár sajnos manapság a nõk többsége puhatestû, a gerinc mindenesetre nagyon hiánycikk.
Ha van barátom huzzon el, ne udvaroljon
Húzzon csak el szépen.
Ha én lennék az a nõ, akkor egyértelmûen azt jelenti, hogy stop, nincs tovább. Ha meg makacskodsz, azt zaklatásként élném meg. Úgy, hogy inkább keress mást!
A kérdező hozzászólása: Válaszoljatok mindkét dologra rendesen.
Egy okosabb nõ azért egy kicsit távolságtartóbb és megeshet, hogy igen, nem valós az, hogy pasija van. Egy kicsit még ismerkedj vele, nézd meg, hogy biztos megéri-e a nõért egy kicsit küzdened, s fõleg azt, hogy valóban van-e pasija. Azért vannak jelek arra egy idõ után, hogy tényleg van-e pasija vagy nincs.
Egyszerûen azt jelenti, hogy kopj le. Ennyi.

Normális ha 6 hetes babám nagyon sokat nyújtogatja a nyelvét?

Nem éhes és nem is szomjas ilyenkor.

Legjobb válasz: Szia, Nekem 7 hetesen csinalta ezt es mire mar nagyon fetunoen csinalta mar kint is volt az also 2 foga.Nem sirt,nem volt nyugos.De sokan nem akartak elhinni.12 hetesek vagyunk es mar a felsokkel kuzd szegenykem.Mar felfegezte az oklet es azt ragja mivel ahoz meg kicsi hogy a ragokat fogja maganak.En vettem homes gyogyszert hogy enyhitsem neki a fajdalmat.Ha jol tudom ilyenkor belazasodhatnak es mehet a hasuk figyelj ezekre oda.Nezd meg hatha latod mar a fogacskait de ha feher az inye az is jo mert akkor mar uton vannak.Nekem nem engedte hogy nyulkajak a szajaba ezert fem kiskanallal neztem meg hozza kocintottam az inyehez es kocogott.Ott volt a 2 kis apro foga!Viszont ha jol tudom igy nekik hamarabb fog romlani.Mivel alltalaban 6 honap utan jon ki a foguk.Nekunk addigra nem az elso lesz mar meg hanem ki tudja hanyadik igy ertheto.Azt nem tudom mikortol es hogy lehet nekik mosni.Minden jot nektek!

Szia, Nekem 7 hetesen csinalta ezt es mire mar nagyon fetunoen csinalta mar kint is volt az also 2 foga.Nem sirt, nem volt nyugos.De sokan nem akartak elhinni.12 hetesek vagyunk es mar a felsokkel kuzd szegenykem.Mar felfegezte az oklet es azt ragja mivel ahoz meg kicsi hogy a ragokat fogja maganak.En vettem homes gyogyszert hogy enyhitsem neki a fajdalmat.Ha jol tudom ilyenkor belazasodhatnak es mehet a hasuk figyelj ezekre oda.Nezd meg hatha latod mar a fogacskait de ha feher az inye az is jo mert akkor mar uton vannak.Nekem nem engedte hogy nyulkajak a szajaba ezert fem kiskanallal neztem meg hozza kocintottam az inyehez es kocogott.Ott volt a 2 kis apro foga!Viszont ha jol tudom igy nekik hamarabb fog romlani.Mivel alltalaban 6 honap utan jon ki a foguk.Nekunk addigra nem az elso lesz mar meg hanem ki tudja hanyadik igy ertheto.Azt nem tudom mikortol es hogy lehet nekik mosni.Minden jot nektek!
Igen. Valószínû jön a foga.
6 hetesen?? Vicceltél ugye.Kicsit korai lenne a fog:)
2. valaszolonak.En a 3. vagyok!Igen is lehetseges!Engem is hulyenek neztek!De 7 hetesen kint volt a kislanyom fogai.gen korai de nem minden baba egyforma.Van aki hamarabb erik.Az en lanyom par naposan mar tartotta a fejet es nem masodpercekig, percekig kepes figyelni egy dologra, minden erdekli.Ha az olembe van huzza fol magat ulesbe miota 6 hetes.Ha folultetem az olembe huzza fol a labat es loki fol magat.Ha folallitom nyujtott labban all.Persze tarom de nagyon szeret ulni es allni is.Nem azt mondom hogy holnap menni fog de probalkozik vele mert eros akaratos kiscsaj.Ez van!Nem egyformak a babak.

Az normális ha teljesen kidugom a nyelvem, akkor leér az államig, de ha fölfele dugom ki akkor még az orromat sem érem el vele?

Legjobb válasz: Igen. De ne nagyon próbálgasd, hogy meddig tudod kidugni, mert meghúzódhat ott az izom és az fájdalmas lesz.

Igen. De ne nagyon próbálgasd, hogy meddig tudod kidugni, mert meghúzódhat ott az izom és az fájdalmas lesz.
Nem, de ha õ csak úgymond "francia csókot" akar akkor sem tudsz elleni mit tenni.
En ilyenrol soha nem hallottam :D
Létezik ilyen - de lehet, hogy csak még nem tudja ennyire elengedni magát. Ne erõltesd, abból jó nem lesz.
Pampog... Hát az nem is jó, nekem sem tetszene hosszútávon. Kérdezd meg miért nem szereti!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, miért nem szereti.Azt mondta, hogy egyszer próbálta és nem jött be neki.Elõttem még csak egy lánnyal járt, azzal is csak két hétig.Engem nagyon szeret, de ez azért fura.
Én lány vagyok. Hát meg mondom õszintén, hogy nekem sem kifejezetten a kedvencem:D én is a francia csókot, vagyis a 'filmes' csókot szeretem :) hiába próbáltam már ki több fiúval, egy nyelves csók sem tetszett igazán, najóó talán az egyikkel egész jó volt, de a többivel nem:D

Ha nyelv piercing szúrásután 1 óráal belázasodok az normális?

És meddig fog fájni a nyelvem?

Legjobb válasz: Ha belázasodsz, akkor [email protected] csinálták és elfertõzõdött...

Ha belázasodsz, akkor [email protected] csinálták és elfertõzõdött...
nem kellene belázasodnod!holnap hívd fel telón aki szúrta!
3napig szokott duzzadt lenni. de utána még kímélni kell a fûszeres meg egyéb kajáktól. szénsavas se nagyon menjen..
én a tetkom után elájultam de rá 2 órájára. de csak az izgalom meg a stresz miatt lehet neked is ez van. de azért járj utána ki tudja...
A kérdező hozzászólása: a lázam az elmúlt most felvan dagadva a nyelvem. Nem fáj de azért kellemetlen.

Az normális ha kis pöttyök vannak a nyelvemen?

Picike, piroskás pöttyök vannak a nyelvemen, normálisan csak elég közelrõl láthatóak. Ittam 2 napja több ember után. Talán ez okozhatja?

Legjobb válasz: Eddig nem volt olyan? Szerintem normál esetben is "pöttyös", nem teljesen sima a felülete.

Eddig nem volt olyan? Szerintem normál esetben is "pöttyös", nem teljesen sima a felülete.
Szájpenésze van !!Kezeld!
Ha le tudod torolni, akkor igen. Ha nem, akkor szajpenesz.
Pont ahogy az elsõ irta ha lejön akk tejci ha nem akk penész, ha ez akk a doki az ecsetelõt.
A kérdező hozzászólása: Borax glicerin jó rá ugye?
Igen. Mi is volt, hogy mentünk tanácsadásra elõtte evett a babám a dokinõ rögtön mondta hogy kezeljük mert szájpenész mire hazaértünk már semmi nem volt a nyelvén, száján valószínû csak a tejcsi volt.

Külföldön élő családokban valóban az lenen a normális, ha otthon is az ország nyelvén beszélnének?

Én is kivándoroltam pár éve és a nyelvet megtanultam rendesen. Van akcentusom, de írásban nem szúrják ki h külföldi vagyok. A barátommal, aki szintén külföldi, az ország nyelvén beszélünk. Vendégségben voltunk egy helyinél, aki azt mondta h ha vki már idejön az országba, ami őt befogadja, akkor meg kéne adnia neki a tiszteletet, h az ő nyelvén beszél. Otthon a gyerekeivel is. Én azt mondtam h én mindenképp szeretném ha a gyerekeim megtanulnának magyarul és úgy fogok velük beszélni. (nem akarom h a gyerekeim a saját nagyszüleikkel se tudjanak kommunikálni..). Szerinte azonban ez elfogadhatatlan, h idejön vki külföldről és ragaszkodik a saját szokásaihoz.. Szerintetek kinek van igaza? Én semmi kirívót nem csinálok, teljesen beilleszkedtem, nincsenek is magyar ismerőseim, az egyetlen amit fontosnak tartok h ha ilyen kis módon is de tovább vigyem a magyarságomat akárhol is élek és átadom az anyanyelvem a gyerekeimnek. És ha a férjem lesz a jelenlegi barátom akkor nem lesz ellenemre az se ha ő is az anyanyelvén beszél a gyerekkel...

Legjobb válasz: Szerintem aki ezt mondta, a legkevésbé sem toleráns. Otthon úgy beszélsz, ahogy akarsz.

Szerintem aki ezt mondta, a legkevésbé sem toleráns. Otthon úgy beszélsz, ahogy akarsz.
Én Olaszországban élek, az elején mindenki azt mondta ne beszéljek magyarul a gyerekekkel mert sose tanulják meg az olasz nyelvet. (Óvodás korú gyermekeimmel költöztem).én viszont ragaszkodtam ahhoz hogy én csak magyarul beszélek velük (relatíve 99% olaszul beszélt hozzájuk csak én nem.).igy is megtanulták a nyelvet minden gond nélkül. Szerintem "kötelezõ" átadni a magyar nyelvet a gyermeknek akkor is ha lefe esetleg külföldi lesz.
Nektek van igazatok. Amúgy ismerek olyan magyar nagyszülõket, akik egy szót sem tudnak az unokáikkal beszélni, mert az anyukájuk "elfelejtett" velük magyar mondatokat, szavakat tanítani... majd megszakad a nagyszülõk szíve emiatt.. És meg is értem õket.
Én neked adok igazat. A gyerek igen is tanulja meg azt a nyelvet ami a szülei anyanyelve. Egyrészt ha hazalátogat az itteni rokonsághoz, vagy csak érdekli honnan származik és megnézi az "õshazáját" sokkal egyszerûbb a dolga. Másrészt hatalmas elõnyökkel indul ha kezdettõl fogva 2 (vagy a ti esetetekben ha jól értem 3) nyelvet beszél. A német országban élõ rokonaim is így csinálják és a kis 3 éves lányuk már 2 nyelvet ismer.
Otthon tök normális, ha mindenki az anyanyelvén beszél, a gyerekeivel meg pláne. Elõször is, adjuk át, amink van. a másik pedig, hogy mindenki annyi ember, ahány nyelven beszél. A pakisztániak, indiaiak, arabok, zsidók, mind az anyanyelvén beszél külföldön.. de sorolhatnám a többit is. voltam olyan családban, ahol a 3 éves gyerek 3 nyelven karattyolt. Arabul, héberül, és angolul. mi a fene rossz van ebben? Barátnõm magyar, a férje francia, a gyerekek kétnyelvûek. A barátnõm csak magyarul beszél velük, a férje pedig franciául.
Nem tök mindegy, hogy más mit mond? Azt mond amit akar, úgyse tudja/akadályozhatja meg, hogy te otthon hogy beszélsz. Vagy el sem kell másoknak mondani hogy , agyarul beszélsz majd a gyerekkel. Magánügy.
Neked van igazad. Nyugat-Európai országról van szó? Remélem nem vagyok túl kíváncsi.
a házigazdának van igaza
"de ha emberek közé megy...akkor beszéljen... az adott ország elvárásainak megfelelõen. Erre írtam.
15"Szabályosan káros, ha már akkor több nyelvet hall, amikor még az elsõ nyelvet (és a beszédet) tanulja, nagyon összezavarja. " Ez egy nagy hülyeség, több országban (ahol több nyelven beszélnek) már bizonyított, hogy egy gyerek simán meg tud tanulni párhuzamosan 2-3 nyelven is tökéletesen. Ismerõs családokban ahol az apa és az anya is a saját anyanyelvén beszélt a gyerekkel, ott mind a kettõt tökéletesen megtanulta.
Angliaban elek mar 10 eve.A kislanyom itt szuletett , most 4eves. 3nyelven beszel.Itt azt mondtak nekem, hogy otthon mindenfele keppen az anyanyelven beszeljek vele, mert az angol igy iis ugy is megfogja tanulni. Teny, hogy a megszokottnal kesobb kezdett el beszeni. Apollo az elonyer e fog valni.
Angliában éltem jó ideig a francia férjemmel, ott is született a kislányunk. El nem tudnám képzelni, hogy angolul beszélgessek a saját gyerekemmel. Otthon magyarul beszéltem hozzá, az apja pedig franciául. Szépen meg is tanulta mind a két nyelvet. A te esetedben úgyis német oviba/iskolába fog járni a gyerek és rá fog ragadni a német nyelv, plusz az apukája is német. Ne foglalkozz ezzel a beszólással, kíváncsi vagyok mit szólna az illetõ ha pár évig Magyarországon kéne laknia. Egybõl megváltozna a véleménye, az tuti...
A kérdező hozzászólása: az apukajelölt nem német. De ettõl függetlenül tõle sem várnám el h otthon németül beszéljen a gyerekkel. Ha nagyon elképzelem a helyzetet(ami vicces, mert még sehol nem tartunk gyerekvállalás terén én meg itt egy ilyen problémára koncentrálva közben megtervezek mindent, amire eddig eszembe sem jutott gondolni.. :) ), akkor otthon magyarul beszélek, de pl ha vendégségben vagyunk valakinél és a gyerek már nagyobb, meg felfogta h a magyar és a német külön nyelv és a magyart a többiek nem értik, akkor nem fogok magyarul beszélni hozzá, az utcán nyilván, de vendégségben bunkóság csakazértis magyarul beszélgetni, ha közben mindketten tudunk németül.
Nõvéremék is Németországban élnek, nõvérem magyar, pasi angol.Gyerek 4 éves, három nyelven beszél.Nõvérem magyarul beszél hozzá ha ketten vannak, az apja angolul, ha hárman vannak, akkor angolul beszélnek, ha többen akkor németül.A német az oviban ragadt a gyerekre és a tévébõl. 4 éves, mindhárom nyelvet ugyanugy beszéli, és tudja hogy mikor melyiken szólaljon meg.
"Szabályosan káros, ha már akkor több nyelvet hall, amikor még az elsõ nyelvet (és a beszédet) tanulja, nagyon összezavarja." Akkor a külhoni magyarok mind fogyatékosok, mert a magyar mellett beszélnek még szlovákul, szerbül, románul, ukránul...
Nem olvastam el a kommenteket, de leirom, mi van nalunk. Ferjem orosz. En magyar. Amerikaban elunk. Kozos nyelv az angol. Van egy baby sitterunk, aki velunk lakik es spanyol. Ket gyerekunk van. 5 eves es 8 eves. Velem magyarul beszelnek. Apaval oroszul, baby sitterrel spanyolul es az iskolaban angolul. Nem erzem problemanak, hogy negy nyelven kommunikalnak. Nyaron a vakacio idejen egy-egy honapra hazamennek a nagyszulokhoz. Egy honapot jarnak Oroszorszagban ovodaba ill. nyari iskolaba, egy honapot Magyarorszagon. Magyar es orosz barataik is vannak.
Mi 10 évig Amerikában éltünk a magyar párommal, és ott otthon is angolul beszéltünk egymással, mert úgy volt nekünk természetes, nem váltogattunk angolról magyarra soha. Aztán megszületett a gyerekünk, akivel szintén angolul beszéltünk, és nem is tanult meg magyarul, csak 10 éves korában, amikor Magyarországra visszaköltöztünk. Azóta mindkét nyelvet anyanyelvi szinten beszéli, és nincs akcentusa egyik nyelvben sem. De mindenki csinálja úgy, ahogy jónak látja, az tök jó, hogy veszitek a fáradságot és otthon magyarul beszéltek a gyerekkel!
Szerinte te beszélj majd csak magyarul a gyerekkel, a kezdetektõl fogva. A külföldi környezetben pedig hamar meg fog tanulni az idegen nyelven. Méghozzá tökéletesen. A barátnõmék gyerekei 2 év után úgy beszéltek mintha kint születtek volna, az enyémek is pár hónap után egyre jobban belerázódnak.
19-es válaszolónak az utolsó mondatához szeretném azt hozzátenni, hogy szerintem nyugodtan beszélhet az ember az utcán is az anyanyelvén, attól, hogy külföldön van. Ez alapvetõ joga, hogy az anyanyelvén beszéljen, furcsa is lenne máshogy. Ha két magyar megy Németországban az utcán vagy ülnek egy kávézóban stb., akkor ugyanúgy beszélhetnek magyarul. Miért ne?!
A kérdező hozzászólása: nyilván akkor is magyarul fogok beszélni .Csupán érdekel mások véleménye, mert ez a beszélgetés elgondolkoztatott, h vajon a németekbõl tényleg ilyen ellenérzést vált-e ki ha külföldiként nem tisztelgek az országuk elõtt azzal h németül beszéljek a gyerekemmel
sztem a németek, meg mindenki leszarja, hogy ki hogy beszél otthon a gyerekével.
6-os válaszoló vagyok. Szerintem engedd el a füled mellett, mit mondanak. Eléggé Übermenschnek hiszik magukat.
Szia, én Angliában élek, a párom angol. Õ a minap kérdezte, hogy majd, ha lesz baba, milyen nyelven tanul meg elõször, én egybõl azt mondtam, hogy persze, hogy a magyar :P Szóval én midnenképpen magyarul beszélek majd hozzá. El sem tudnám képzelni, hogy a gyermekem ne beszélje az én anyanyelvem.
És akkor most azt hoszed hogy ennek tényleg így kell lennie, mert egy darab hülye azt mondta? Természetes hogy otthon, illetve más magyarokkal magyarul beszél az ember, akárhol is él.
Itt elég sok válaszoló megáll a nemzeti büszkeségnél, hogy jajj perszehogy megtanul magyarul. Ez egyértelmû is, de gyerekpszichológiai szempontból nagyon nem mindegy, hogy mikor. Szabályosan káros, ha már akkor több nyelvet hall, amikor még az elsõ nyelvet (és a beszédet) tanulja, nagyon összezavarja. Dacoskodás helyett talán olvassatok utána, ne gõgbõl csesszetek ki a saját gyereketekkel...
3 anyanyelvü gyerek voltam. Soha semilyen pszichologiai problemam nem volt, köszönöm szepen... Söt, sokkal könyebben tanultam barmit is es a logikam is jobb... Es mind a magyart, mind az oroszt, mind az angolt tökeletesen beszelem es hasznalom. Az en gyerekeim is 3 anya nyelvüek, suli kezdes elött pszihologushoz kellett vinnünk öket, nekik sincs bajuk... Kerdezö: Olyan nyelen beszelsz otthon a gyerekeiddel amilyenhez neked keved van, csak arra figyelj hogyha magyarul kezdesz beszelni a gyerekkel akkor ne hasznalj mas nyelvet elötte, legalabb otthon. A nemetek meg termeszetüknel fogva maximalistak, naluk ez normalis... Ne is foglalkozz velük :)
A kérdező hozzászólása: én sem hiszem h ártana a gyereknek. Sõt épp ellenkezõleg el tudom képzelni h hasznos is h kiskorában megtanulja h képes több dologra is koncentrálni, h ez fejleszti az agyát. Nyilván nem fogom a gyerekeimbõl kiverni h megtanuljanak pl magyarul írni-olvasni csak ha majd akarnak. Szóval nem beléjük akarom verni a nyelvet, egyszerûen csak használni. A saját barátommal is néha magyarul beszélek, nem zavarja, nem érti, de tudja h néha jól esik nekem hozzábújni és kicsit gügyögni magyarul. Nem tudnék a gyerekemmel csak németül beszélni
Én a saját unokatestvéreimmel nem tudok kommunikálni, csak angol nyelven, ebbõl adódik, hogy a 84 éves nagymamám a mostmár 24, 21 és 18 éves unokájával soha nem tudott "tolmács" nélkül egy szót sem beszélgetni. Mindig próbál magyarul szólogatni nekik, de nem értik, csak néznek egymásra, széttárják a karjukat, hogy nem értik. Ez elkeserítõ ám egy nagymama számára. Nem tud gagyogni nekik, nem tudja megbeszélni az élet nagy dolgait velük amíg még kicsik és vevõk erre. Nem nyaralhatnak a nagyinál, mert nem tudják megértetni magukat egymással és stb. Az én nagyszüleim is sokszor elvoltak keseredve emiatt, nem is alakult ki igazi kötõdõ kapcsolat közöttük. Én beszélnék hasonló helyzetben a gyerekemhez egészen pici korától két nyelven. Van egy szerb-magyar ismerõsöm az õ lánya most 10 éves. Otthon magyarul beszéltek vele, néha kicsit szerbül, a többit úgy szedte magára. Tökéletesen beszéli mindkét nyelvet és nem okozott neki problémát. Van egy barátnõm is, õ Németországban született, csak az anyukája beszélt vele magyarul. 13 éves volt, amikor hazaköltöztek, a magyart pár évig törte kicsit, de itthon ráragadt és szintén beszéli tökéletesen mindkét nyelvet. A párom unokatestvérének a férje arab. Itthon élnek, de ragaszkodott a pasi ahhoz, hogy a gyerek arabul is tudjon. Mégcsak 18 hónapos, de már most meg lehet figyelni, hogy mind a két nyelvet érti, felkapja a fejét, hozza a játékot, amit kértek tõle, stb. Az angoltanárom brit, magyar feleséggel, szintén kétnyelvû gyerekekkel 5 és 8 évesek, a pici még néha kreál félig magyar félig angol mondatokat, de a nagyobbnak már nincs hasonló gondja. Ergo én úgy gondolom ez nem fog problémát okozni és hozzátenném, én mindig is irigyeltem azokat a gyerekeket, akiknek ez megadatik és nem kell egy nyelv tanulásával akár 10 éveket is eltöltenie mire valamilyen szinten megtanulja (és még akkor sem fogja magáénak érezni).
hogy is van az a mondás, hogy több nyelvet beszélni szép dolog, de az anyanyelvet elfelejteni bûn? azt nem várja el tõled a kedves, hogy az ország nyelvén gondolkodj?

Normális ha így néz ki a nyelvem?

http://kepfeltoltes.hu/view/130304/P3041392_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: Nem. De látom szõrös is kicsit. :)

Nem. De látom szõrös is kicsit. :)
Ez teljesen normális, szerintem térképnyelved van: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/6204/a-terkepnyelv https://www.google.hu/search?q=t%C3%A9rk%C3%A9pnyelv&aq=f&um.. Ha legközelebb mész a háziorvosodhoz, azért kérdezd meg :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, lehet vele valamit kezdeni?
Orvos talán tud valami okosat mondani. Amúgy megpróbálhatsz magadtól egy kandida diétát, hátha beválik.
Hát én továbbra is fenntartom a válaszom, hogy ez nem candida, hanem térképnyelv, de menj el orvoshoz, majd õ megmondja. A térképnyelv viszont nem jelent semmi veszélyeset, a húgomnak is az van, de le is írja a cikkben, amit belinkeltem.
Szerintem meg a térképnyelv nem más, mint a candidának a tünete :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!