Találatok a következő kifejezésre: Normális ha meleg a baba (2 db)

Normális ha mindig meleg a baba feje?

8 hónapos babám feje mindig szinte forró.Arca keze lába hideg, de f?leg a tarkója meleg.Alvás közben pedig izzad a feje,pedig nincs melege és haja sincs sok hogy az melegítené annyira

Legjobb válasz: Lehet, hogy mégis melege van. A keze ,meg ha sokat mozgatja, akkor hidegebb. Esetleg még a vérkeringése miatt is lehet, de szerintem semmi komoly.

Lehet, hogy mégis melege van. A keze , meg ha sokat mozgatja, akkor hidegebb. Esetleg még a vérkeringése miatt is lehet, de szerintem semmi komoly.
Nem biztos, hogy tudok segíteni, de nekem a doktornõ az elsõ látogatása alkalmával mondta, hogy a kisfiam tipikus fehérbõrû. Vagyis a keze, lába szinte mindig hideg, vagyis ebbõl nem fogom tudni megállapítani mikor fázik, mikor van melege. Ha a szája körül kicsit kék, akkor fázik. Ha a tarkója piros vagy izzad, akkor melege van, függetlenül attól, hogy a végtagjai hidegek. Azt mondta, ez talán a baba 1 éves koráig lesz így. Nem tudom jól teszem-e, de én ezekre a jelekre figyelek azóta...eddig sikerrel.
A baba feje mindig meleg, mert ott ad le hõt. De én is igazat adok annak, hogy ha a tarkója meleg, izzad, akkor tuti melege van. Én is felöltöztettem a babát ahogy gondoltam, és mikor belépett a védõnõ, az elsõ szava az volt, hogy melege van a kicsinek..:-)

Miért kell le hurrogni másokat? Kérdésem baba cipővel kapcsolatban volt kaptam hideget, meleget! Miért nem lehet normálisan válaszolni? 7hós baba ha néha áll kell vagy nem, kemény talpú drágább cipő vagy elég a vékony talpú?

Legjobb válasz: Mert sajnos ilyenek az emberek :-( Nem kell neki cipõ, majd csak amikor már önállóan jár. Bentre bõven elég neki egy csúszásgátlós zokni. Kint meg már úgyis rossz idõ van, gondolom már nem lesz olyan idõ, hogy le tudd tenni (kertben, játszótéren).

Mert sajnos ilyenek az emberek :-( Nem kell neki cipõ, majd csak amikor már önállóan jár. Bentre bõven elég neki egy csúszásgátlós zokni. Kint meg már úgyis rossz idõ van, gondolom már nem lesz olyan idõ, hogy le tudd tenni (kertben, játszótéren).
Nem hurroglak le. A legújabb álláspont szerint és a külföldi szakirodalom szerint is a legjobb a láb izmainak fejlõdéséhez, ha mezítláb tanul meg járni. Így minden izmát használja és erõsíti. Nem kell bokát tartó cipõ, se kemény talpú. A legjobb a puhatalpú cipõ, lakáson belül meg bõven elég a zokni. Én se cipõben vagyok idehaza. Ez az én véleményem, én így csinálom a fiammal.
Szia! Mindenképp puhatalpú és merev kérgû(sarok résznél) legyen a cipõcske, amiben a baba kényelmesen tudja az elsõ lépéseit majd megtenni! A gonosz anyukákkal pedig nem is kellene foglalkoznod! Tudod a szuper anyukák mindent, mindenkinél jobban tudnak! *-* Saját magukat minõsítik!!
Én is vettem neki mikor 10 hónapos volt, lineát, mondván kell az, de alig használtuk, tiszta újszerû, mert mire elindult, már ki is nõtte. Elég lett volna csak valami egyszerûbb, mert bent én sem adtam rá, és most is csak zokni van rajta a lakásban.
Én jókat röhögök az idegbeteg anyukákon. Ha azt a kérdést tetted volna föl, hogy 10 vagy 12 dkg répapürét adj-e a babának, azon is vérremenõen összevesztek volna. XD Amúgy a kérdésedre válaszolva: barátnõm megkérdezte egy ortopéd orvostól, aki azt mondta, hogy amíg nem jár egyedül, biztosan, addig csak puhatalpú cipõ legyen max. Az én egy évesemnek is még "csak" az van :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek:) !!Itthonra nem is adok rá semmit, csak zoknit, de ha kimegyünk még ilyen hidegben adok rá cipõcskét persze nem megy benne, ûl a kocsiban de szép a kislányom:) !!!
Szia! Szokd meg, hogy itt sok ilyen ember van, engem is lehurrogtak már egy kérdés miatt (miért nem lehet 1 éves kor alatt tejet adni a babának). Szerintem se adj rá cipõt bent a házban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!