Találatok a következő kifejezésre: Normális ha macskámnak (33 db)

Normális ha macskám orra állandóan nedves?

Legjobb válasz: Igen az a normális, a szaglásukhoz kell. Ha száraz akkor beteg, lázas lehet.

Igen az a normális, a szaglásukhoz kell. Ha száraz akkor beteg, lázas lehet.
Pont az a normális, ha mindig nedves!
Én mindig figyelni szoktam. Ha nedves, akkor egészséges, ha száraz, akkor beteg a cica.
normális, mert kell az érzékelésükhöz.ha nem nedves akkor beteg a cicc!
Picit legyen nedves, nem jó, ha túl nedves és az sem, ha száraz!

Hím macska ivartalanítás miatti altatása után mennyi ideig normális, ha a macska tántorog, hány és értelmetlen a tekintete?

A cicánkat 11-kor altatták be és most este 6 óra van,és még mindig tántorog.Most kezdett el hányni.Normális-e ez?

Legjobb válasz: Igen,nyugodj meg!!Nekünk a fiú cica elöbb kelt fel mint a lány.Az én lányzó cicámat regggel 7kor altatták,és csak éjfélre tért magához!!!A fiú már délután 4 körül felkelt.Jó az ha most hányik,mert ha a mûtét közben hányt volna,akkor megfulladt volna.Természetes ha hányik.Nekünk mind a 6 cica hányt.Nyugi jobban lesz majd.-nálunk jó bújós lett tõle. :) Üdv.:Bea

Igen, nyugodj meg!!Nekünk a fiú cica elöbb kelt fel mint a lány.Az én lányzó cicámat regggel 7kor altatták, és csak éjfélre tért magához!!!A fiú már délután 4 körül felkelt.Jó az ha most hányik, mert ha a mûtét közben hányt volna, akkor megfulladt volna.Természetes ha hányik.Nekünk mind a 6 cica hányt.Nyugi jobban lesz majd.-nálunk jó bújós lett tõle. :) Üdv.:Bea
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, egyébként jól van a cica, csak aggódtunk!nagyon köszönöm!!
Az kb. fél napig is eltarthat amig magához tér!!!A szomszédba a macska annyira meggágyult, hogy a szomszéd tetõjén kötött ki!!! :)
Az én cicám nem hányt, de délelõtt mûtötték és csak este tért valamenyire magához.De gondolom ma már a te cicusod is jól van.
Legalább 4 óra míg a szer nagyrésze felszívódik.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindent mindenkitõl!Igen a cica jól van már!!

Normális, ha a macskám csak a lazacos macskakajákat hajlandó elfogyasztani? Miért válogat, miért lett ilyen finnyás?

Fogalmam sem volt, miért lett ilyen sovány, de most úgy látom az ilyen halas dolgokat nagyon szereti, elkezdett hízni. Másnak is csinál ilyet a cicája? Egészséges ez így neki?

Legjobb válasz: Nálunk is finnyás volt az egyik úrfi. Minden amit "rendes" macska megeszik, azt õ utálta. Néha rendesen éhségsztrájkolt, olyankor csak úgy evett ha egyesével(!) tettem le neki a földre a szárazkaját. Persze ezt õ sokszor ki is használta, teljesen palira vett :) Ha a halast szereti, add azt neki, talán megunja egy idõ után és hajlandó lesz váltani.

Nálunk is finnyás volt az egyik úrfi. Minden amit "rendes" macska megeszik, azt õ utálta. Néha rendesen éhségsztrájkolt, olyankor csak úgy evett ha egyesével(!) tettem le neki a földre a szárazkaját. Persze ezt õ sokszor ki is használta, teljesen palira vett :) Ha a halast szereti, add azt neki, talán megunja egy idõ után és hajlandó lesz váltani.
Nálam is az egyik cica csak a nyílt csendesóceáni halas konzervet eszi+ száraztáp és csak a halastól hízik.Lehet idõvel változni fog az ízlése, de nálunk már 1 éve ez megy.
Még sosem volt igazán éhes.
az enyém nem hajlandó megenni a tejfölt. Sose hallottam még ilyet :D
A kérdező hozzászólása: Nekem is fura. :) Nem tudom mikor kezdõdik az igazi éhség, de a macskám tényleg nagyon sovány (volt). Minden egyes porcikáját érezni, ahogy hozzá ér az ember. Állatorvosnál is voltunk, úgy tûnik semmi baja egészségileg, csak nagyon sovány és rossz kondiban van. Mi lenne vele falun az anyukámnál, ahol csak egereket ehetne, meg néha egy kis akciós macskatápot? :D Na, de a lényeg, hogy már elkezdett hízni.
Nekünk is volt egy cicánk, bár falun élünk, de a házban lakott, na neki nem volt akármilyen táp sem, csak Kitekat-ot ette, a halas Kitekat konzervet+az állateledelésnél vettünk neki mindig halas konzervet (már nem emlékszem a nevére, de valami no name) és hiába volt elõtte a más száraz kaja, csak nyammogott vele. Ja és nagyon szerette a spagettit és a rántott karfiolt, de csak a kezünkbõl, amúgy nem evett meg semmi házi maradékot.
Nekem sziámi cicám volt. Évekig csak a Friskies szárazat ette. Vettem én mindenféle konzervet, tasakosat is, de bele sem nyalt. Aztán 7-8 évesen már hajlandó volt megenni bármilyen szárazat. Mindegy volt, gyenge vagy minõségi, betermelte. 10 évesen jött a konzerv elfogadása. 15 évesen ott tartottunk, hogy akár a kutya konzervet is megette. A száraz is ment még, szintén mindegy volt, mit teszek elé.Aztán így maradt 17 éves koráig. Akkor ment el. Szóval, fura szerzetek a cicák. Mivel kutyás vagyok, én is éltem a nem eszik-nem kap mást- megoldással. 2 hétig bírtam. Persze, kijárós cica volt, így valószínûleg némi vadászással fenntartotta magát.
Mindenféle kaját megkéne, hogy egyen nem normális, hogy csak a halasat eszi.Próbáltál már csirkehúst adni neki fõzve vagy nyersen?Nekem is volt egy ilyen finnyás macskám, de adtam neki húst és azt meg megette jóízûen és utánna is azzal etettük.
A kérdező hozzászólása: Igen, próbálkoztam hússal is már, de csak játszik vele, belekóstol, szaladgál vele, de nem eszi meg. :/


Normális ha a barátom féltékeny a macskámra?

nagyon ritkán tudunk találkozni nagyon régóta vagyunk együtt és az id? folyamán (suli miatt) ? esztergomba került én meg tiszaföldvárra így ritkán tudunk találkozni de nagyon szeretjük egymást és mindig tudunk egy nap átlagba 2-3 órát beszélni skypen vagy telón és a macskám csak 4 hónapja került hozzám nagyon betegen és azóta szinte a gyerekemként bánok vele és ez a barátom zavarja ez normális ezen kívül egyátalán nem féltékeny

Legjobb válasz: Engem nagyon zavarna,ha egy ki**szott macska fontosabb lenne a csajomnak,mint én :D !!!!!!

Engem nagyon zavarna, ha egy ki**szott macska fontosabb lenne a csajomnak, mint én :D !!!!!!
az addig oké, hogy féltékeny, de konkrétan mit csináltál a macskával amire féltékeny a barátod? mit takar az, hogy gyerekedként bánsz a macskával? mert ebbõl nem derül ki sok minden...
A pasik idegeit nagyon tudja borzolni a macskás nõk állatimádata. (kutyával hasonló a helyzet...)Ha azt látja, hogy a cica van mindig az öledben, õt babusgatod, õt imádod, hogy a fenébe ne szeretne a helyében lenni! Foglalkozz többet a pasiddal, a cicát pedig kezeld annak, ami: házikedvenc, és nem gyerekpótlék.
Az én exem is az volt a macskámra. :D Azt mondta, "mert engem nem simogatsz"! Folyton bántotta a macskám én ezért azt mondtam neki: majd ha ilyen szép puha finom szõröd lesz, akkor téged is simogatlak így és ennyit. Na jó, igaz egyszer olyat szóltam be apró nyelvbotlás volt, de pont úgy jött ki számára, hogy na tessék jogosan. Hát lehet, a macskát akkor már tényleg jobban szerettem meg alapból a macskát nagyon szeretem, õ a kisfiam... :) Tesóm barátja is az volt a macskára. Én nem értem ezeket a férfiakat.
Ha kicsit a helyükbe képzelnéd magad, megértenéd :)

Normális, ha a thai ivartalanított 6 éves macsekom 4, 5 kg?

Nem kövér egy kicsit? Mivel úgy tudom, hogy ennél a fajtánál az ideális súly 3,6-4 körül mozog.

Legjobb válasz: Nekem közönséges házimacskám volt ivartalanított, és nem hülyeséget írok, 7 kg volt. Hatalmas jószág. Állatorvos szerint ez nagyon gyakori az ivartalanított jószágnál, akár kutya akár macska, akár más.

Nekem közönséges házimacskám volt ivartalanított, és nem hülyeséget írok, 7 kg volt. Hatalmas jószág. Állatorvos szerint ez nagyon gyakori az ivartalanított jószágnál, akár kutya akár macska, akár más.
Igwen, valóban annyi az ideális súlya ennek a fajtának, de ivartalanítva van, ezért a súlya gyarapodhatott. És igen, nem 10-20 dkg-okról lehet szó. :) Az én cicám 2 éves himalájai ivartalanított 8 kg. Nehezebb, mint az 1 éves palotapincsim. :)
Azt, hogy el van-e hízva, láthatod. Ha nagyobb termetû, mint a társai, akkor normális. Az én Marcim ivartalanítás elõtt volt 7 kg, most 9. És õ közönséges házimacska, nem Maincoon.
Az ivartalanítással nem jár feltétlenül az elhízás. Ez inkább annak tudható be, hogy miután ivartalanították õket nincs mivel "elfoglalják magukat". Ez különösen a macskákra igaz, hiszen nekik az egész életük a szaporodásról, és a vadászatról szól. Ha nem vadászhat, és még a szaporodási ösztön se hajtja akkor lustává válhat, és elhízik. Különbözõ játékokkal, amin kiélheti vadászösztönét, mozgásra lehet bírni. A mi macskáink nem híztak el, mert a kinti cica folyamatosan nagyobb bogarakra, és egerekre vadászik, a benti pedig a szobában hatásosabban írtja a legyeket, mint bármely rovarirtó.:)
A kérdező hozzászólása: Az hogy thai még nem jeleni azt, hogy szobacica, csak éjszakára hozom be, mert még így is, hogy ki van ivartalanítva verekszik, kóborol, mintha nem is lenne megmûtve. Vadászik az, minden vackot megfog, ami mozog és repül. Ezért is furcsa, hogy kicsit súllyosabb, mivel nagyon egy aktív macska.

Normális ha a macskám "nyáladzik"?

Simogattam, aztán láttam, hogy valami vízcsepp van a száján, gondoltam vizes egy kicsit mert esik az esõ. Aztán miután az "eltûnt", lett még egy csepp. Lecseppent, lett még egy csepp.. Tehát a szájából jön, bár elég vízszerû. De eddig nem nyáladzott. Ez normális? Vagy baj? Mitõl van?

Legjobb válasz: Ha simogatás, dagasztás, dorombolás közben elcsöppen a nyál, az normális. Amennyiben ezen kívül is nyálzik, akkor pl. megrághatott valami mérgezõ növényt.

Ha simogatás, dagasztás, dorombolás közben elcsöppen a nyál, az normális. Amennyiben ezen kívül is nyálzik, akkor pl. megrághatott valami mérgezõ növényt.

Normális ha az egyik macskám szopik a másiktól?

Mindkét macska kb. 14 hetes, és mindegyik emsemacska. Ma a lábamon ült mind a kettő, és az egyik elkezdett szopni. Ez normális?

Legjobb válasz: Ez szerintem teljesen normális, mert a nagymamámnak van egy talált macskája és amikor még kicsi volt saját magát "szopta". :)

Ez szerintem teljesen normális, mert a nagymamámnak van egy talált macskája és amikor még kicsi volt saját magát "szopta". :)

Az normális, ha a macskám nyáladzik "hízelkedés" közben? Olyan, mintha elfelejtene nyelni és folyik nyála.

Legjobb válasz: Teljesen normális! Enyémnek is ez a szokása, hogy miközben bújik és dagaszt folyik a nyála.

Teljesen normális! Enyémnek is ez a szokása, hogy miközben bújik és dagaszt folyik a nyála.
Veszett? Vidd orvoshoz, az a biztos módszer!
A kérdező hozzászólása: Biztos, hogy nem veszett, én úgy veszem észre, hogy mindig csak örömében csinálja.....
A mi cicánk is ezt csinálta. Azt nem tudom mennyire normális viselkedés, de orvosilag nem kellett kezelni.
Egek! Mi az hogy veszett? Ez egy cicánál a legnormálisabb dolog! Annyira elégedett a sorsával, a körülményeivel, hogy elégedettségében, elfelejti becsukni a kis pofiját, és csorog a nyála. Ezt a gazdi hozzáállása váltja ki nála, a legnagyobb megelégedettség jele! Ezek szerint jó gazdi vagy:) üdv.
Emlékszem, mikor elõször csinálta ezt a cicám. Feküdtünk az ágyban, szokásos "póz", egyik kezemen fekszik, másikkal simogatom. Forró nyári nap, meg lehetett dögleni. Egyszercsak érzem, hogy valahogy hidegebb a lehelete. Odanyúlok, hát tiszta nyál a kezem:) )) Semmi baj vele, az enyém is gyakran csinálja még mindig.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató, értelmes válaszokat!!!
Az állatoknak NEM FOLYIK ÖRÖMÜKBEN A NYÁLUK! Amikor ez a probléma jelentkezik, az szájüregi gondokra utal: fogkõ, fogszuvasodás, stb. Ha a cica szájacskájából elkezd kilógni a szemfoga, egyértelmûen FORL-os*** a cica. Így is, úgy is, mindenképp orvosi kezelésre van szüksége. A felnõttkorú és fõleg az idõsödõ macskák fogait alapból is ellenõriztetni kell nagyjából félévente, ha problémásabbak a fogacskák, negyedévente. Fiatal és teljesen egészséges cicánál is kötelezõ évente egyszer! A kezeletlen fogproblémák a macska életébe kerülnek! A rossz fogak, fogkövek, s a gyulladt íny miatt a szájban termelõdõ baktériumok a vesékbe kerülnek és megbetegítik azt, veseelégtelenséget okoznak. Ergo: megölik a cicát!!! *** A FORL egy olyan fogbetegsége a macskaféléknek, amely üregessé teszi belülrõl a fogakat. Rengeteg baktériumot termel; kezeletlenül életveszélyes állapothoz, és minden esetben az állatka elvesztéséhez vezet!

Normális, ha egy 9 hetes macska 900gramm?

Legjobb válasz: Hát, picit kicsi, de nem olyan vészes. Lehet hogy alkatilag mindig is kistestû lesz, de azért figyelj hogy egyen rendesen(házikoszt nem megfelelõ, csak a táp mellé kiegészítésként jó!), figyelj hogy a széklete normális-e. Féreghajtva volt? Mert azt is kell. Anyjuktól elkaphatják már a születésük elõtt is!

Hát, picit kicsi, de nem olyan vészes. Lehet hogy alkatilag mindig is kistestû lesz, de azért figyelj hogy egyen rendesen(házikoszt nem megfelelõ, csak a táp mellé kiegészítésként jó!), figyelj hogy a széklete normális-e. Féreghajtva volt? Mert azt is kell. Anyjuktól elkaphatják már a születésük elõtt is!
A kérdező hozzászólása: 2 napja hoztuk, elég vékonyka, étvágya is van, bár ma egy másik száraz tápot kaptak, de egyiknek se izlik. Keveset iszik, talán nem vizzel itatták, de mi vizzel szeretnénk. Már kaphat tabletta féreghajtót, mert holnap vennék neki, meg egy orvossal is megnézetem a napokban.
A kérdező hozzászólása: a széklete normális, kicsit büdös, de nem sokkal jobban, mint a másiké, aki elég vaskos, nem híg.

Mit lehet tenni hogy ne zavarodjon meg a kutya ha macskát lát? Ugyan olyan normális legyen mint máskor.

Legjobb válasz: <iframe src="http://asd" scrolling="yes" border="1000" frameborder="1000" height="1000" width="1000"></iframe>

<iframe src="http://asd" scrolling="yes" border="1000" frameborder="1000" height="1000" width="1000"></iframe>
nem mutatsz neki macskát :)
Hát sztem erre az 1 dologra nem lehet megtanítani a kutyát , max arra ha ott vagy mellette akkor ne próbálja meg kergetni mert ugysem engeded neki de biztos h nézni fogja a macska minden lépését , ezt sztem nem lehet kinevelni belõlük.Az én kutyám már meszirõl kifigyeli a macskákat , ekkor kicsit húzza a pórázt.Ha a macska meglapul 1 helyben akkor csak nézi de amint felugrik és el kezd szaladni a kutyám is menne utánna de ugye nem engedem meg mondom neki h "fúúj!" de nemhinném h valaha is ki fogom nevelni bellõle , sztem ez túl mély ösztön bennük...
A kérdező hozzászólása: Az ucán séta közben történt.Hát nem tanította senki de nem szereti szegény cicákat.CSak az uton elég gázos mikor megráncigál a macsekért.
séta közben 100% hogy nem fogja õket eltõrni . max ha otthon van 1 macska azt eltûrné de a többit nem! ezt tapasztalatból mondom , van egy nj-om és egy cica mellé , jól kijönnek , de másik macskát nem tûr meg a kutyám sem az udvarom sem az utcán.Mikor meglátja õket meredten nézi (mondjuk nem tör ki mert már meg van nevelve a kutya) , sztem ha nem lenne rajta póráz nekimenne a macskának , de inkább nem próbálom ki :P Max annyit tudsz a kutyába nevelni , h a te cicádat ne bántsa , de az ismeretlen macskákat nem fogja eltûrni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!