Találatok a következő kifejezésre: Normális ha hasam (280 db)

A 11 hétben vagyok. Normális ha már nőtt a hasam és látszik valami? Elég vékony vagyok hasam nem volt semmi. Ez jelentheti azt, hogy nagy babám lesz?

Legjobb válasz: Inkább a puffadás okozza, de ha a baba lenne akkor sem jelentene semmit. Nekem hatalmas babám van és 25 hétig szinte semmi hasam nem volt, mert széles a csípõm és szépen befészkelte magát oda. Ha keskenyebb a csípõd akkor elõre nõl a baba ha széles a csípõd akkor elfér. A has nagysága függ a magzatvíz mennyiségtõl is, azért mert valakinek nagy a hasa még nem biztos, hogy nagy a babája, és ez fordítva is igaz.

Inkább a puffadás okozza, de ha a baba lenne akkor sem jelentene semmit. Nekem hatalmas babám van és 25 hétig szinte semmi hasam nem volt, mert széles a csípõm és szépen befészkelte magát oda. Ha keskenyebb a csípõd akkor elõre nõl a baba ha széles a csípõd akkor elfér. A has nagysága függ a magzatvíz mennyiségtõl is, azért mert valakinek nagy a hasa még nem biztos, hogy nagy a babája, és ez fordítva is igaz.
Ilyenkor még valószínûbb a puffadás. Most még annyira pici a baba, hogy nem valószínû akár milyen vékony vagy.
ÍGy van..a puffadás lehet még nálad. Kisfiam 12 hetes ultrahangon 4, 5 cm volt. +- a te babád is hasonló nagyságú lehet-változó Szóval ha nagyon vékpny is vagy akkor úgy 15-6 hetesen már látszódni fog
Tapasztalatom alapján ez tiszta genetika. Nagyon nagy súllyal kezdtem, és igen hatalmas hasam volt, 3690 volt a fiam , és 51 cm . Tudok küldeni képet neked priviben. 12 hetesen terhes nacit hordtam már.. most a második jön, és döbbenet nõ a pocak, pedig nagyon-nagyon az elején vagyok... nem hiszem hogy ez összefügg a baba méretével. Anyukámnak is nagyon nagy hasa volt, én 1, 6 kg al születtem, a húgom 4 kg al, és azt mondta alig volt velem kisebb a pocak...
Ez még csak puffadás :)

Normális ha egy 4 hónapos babát hasra teszel és abszolút nem emeli magát?

A barátn?m lánya nem tartja fejét csak fekszik hanyatt. Ha hasra fordítják ordít és képes lenne megfulladni annyira nem bírja magát. Egy másik barátn?m kisfia ugyan ennyi id?s és már forog, hason teljesen kinyomja magát. Normális ez a nagy mozgáskülönbség a két baba között?

Legjobb válasz: az én lányom is ennyi idõs és õ sem szeret hason,ha lerakom hasra elkezd sírni.Semmi baja nincs,egyszerûen nem szereti.Viszont ha a hasamra teszem hason,azt élvezi és emeli a fejét kellõen.Szerintem ezzel nincs semmi baj,minden baba mást szeret,más ütemben fejlõdik.

az én lányom is ennyi idõs és õ sem szeret hason, ha lerakom hasra elkezd sírni.Semmi baja nincs, egyszerûen nem szereti.Viszont ha a hasamra teszem hason, azt élvezi és emeli a fejét kellõen.Szerintem ezzel nincs semmi baj, minden baba mást szeret, más ütemben fejlõdik.
azért valamelyest csak emeli a fejét, nem? ha gond lenne, az orvoshoz, védõnõhöz havonta jár az ember, észrevették volna. majd forog, ha itt az õ ideje!
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy az orvos is megjegyezte, hogy elég gyengécske a baba.
hát, ha már az orvos is mondta, akkor bizony lehet egy kis gond, de akkora mégse lehet, ha nem küldték gyógytornászhoz. azért ebben a hónapban már illene megerõsödnie annyira, hogy a fejét szépen kitartsa. ahogy az elõbb írták, anyu-apu hasán az a baba is szeret lenni, aki egyébként csak háton marad meg. a barátnõd vegye a hasára, hátha ott aktivizálja magát a baba, és megerõsödik annyira a háta, hogy már a földön-kiságyban is feltalálja magát hason.
Egyik barátnõm kisfia is ilyen. 4 hónaposan semmennyire sem emelte a buksiját hason. Egész nap ölben van, cipeli az anyukája ide-oda. Finoman mondtam neki, hogy néha le kéne rakni, mert a nonstop kézben tartástól nem fog erõsödni a babája. A védõnõ is mondta már neki. A lány azt mondja, sajnálja, ha lerakja, hogy sír. Az enyém 4 hónaposan már hasonfekve simán fekvõtámaszozott és hasról hátra fordult, rá 1-2 hétre hátról hasra is fordult. A normális az lenne, ha hason fekve tartaná magát, forogni még nem kell, de legalább a buksiját kéne tartani.

Normális ha nagyon fájdalmas nyilallások vannak a hasam legeslegalján? Mintha kést vagy valami más hegyes eszközt szurkálnának belém. Olyankor még mozdulni se tudok! Meg kemény a hasam és nagyon nehéznek érzem ez is normális?

10 hetes várandós vagyok első terhességem és nagyon félek hogy baja lesz a kicsinek. Uh még nem voltam itt csak 12 hetesen küldik el az embert.

Legjobb válasz: Ha valóban mozdulni sem bírsz olyankor jó lenne megnézetni,házi orvos beküld azonnali uh-ra,nekem azt mondogatta a védõnõm annó "inkább menjek 100x feleslegesen mint 1x is késõn" Lehet csak a méh növekedése visel meg ennyire én 6-hónaposan véreset hánytam annyira megviselt a hasfájás phipolpent kaptam,házi orvos küldött uh-ra akkor.

Ha valóban mozdulni sem bírsz olyankor jó lenne megnézetni, házi orvos beküld azonnali uh-ra, nekem azt mondogatta a védõnõm annó "inkább menjek 100x feleslegesen mint 1x is késõn" Lehet csak a méh növekedése visel meg ennyire én 6-hónaposan véreset hánytam annyira megviselt a hasfájás phipolpent kaptam, házi orvos küldött uh-ra akkor.
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm a választ remélem nincs baj de már jeleztem a védõsömnek is! Szeptember 10.-én kell mennem uh-ra a 12 hetes uh vizsgálatra. Én még nem is hallottam ilyenrõl hogy csak akkor van elsõnek uh vizsgálat. Akár hol olvastam mindenkit elküldtek 6-8 hetesen hogy megnézzék dobog e a kis szíve vagy egyáltalán terhességrõl van szó. De hát ez Kalocsa! Abban biztos vagyok hogy állapotos vagyok mert 3 tesztem is pozitív lett. Még egy kérdésem lenne! Ha baj lenne a babával azt már éreznem kellene igaz? Szóval ha nem élne akkor én már rosszul lennék? Válaszoldat elõre is köszönöm.
Magne B6-ot szedjél, ez segít megszüntetni a feszítõ, szurkáló érzéseket. Ezt kimondottan ajánlják a kismamáknak. Én is azt szedem. Nekem ennyire erõs nem volt, de nekem is bele nyilallt rendesen néha. Minden jót, csodás várandósságot! 12 hetes kismama

Az én kislányom 5 hónapos, és még nem tud hasra fordulni, ha hasra fordítom akkor a fejét megtartja, a könyökén támaszkodik, kinyujtott kézzel nem tud támaszkodni. Normális dolog? 8.5 kg.68cm.

Legjobb válasz: En kisfiam 7 honapos volt mikor eloszor hasra fordult. Elotte nem eroltettem, azt mondta szakember, hogy, amig nem fordul meg magatol, addig ne eroltessem a hasra tevest. Minden ok meg, ne parazz!

En kisfiam 7 honapos volt mikor eloszor hasra fordult. Elotte nem eroltettem, azt mondta szakember, hogy, amig nem fordul meg magatol, addig ne eroltessem a hasra tevest. Minden ok meg, ne parazz!
Az én kisebbik fiam is most lesz 5 hónapos, de nem fordul egyik irányban sem.Megmutattam gyógytornásznak, szerinte túl merevek a karjában az izmok, ez is akadályozhatja a megfordulásban.Hát nem tudom, de én sem akarom sürgetni, majd ha megérik rá a kis idegrendszere úgyis átfordul.
És még annyit, hogy az én fiam is 8, 5 kg, az orvosunk szerint a nagyobb súlyú babáknál jellemzõbb a mozgásfejlõdés késése.
A lányom 6 hósan fordul hasról-hátra, és vissza. Szerintem minden ok. nálatok.
A kérdező hozzászólása: remélem így van.köszi a megnyugtatást!
Én így tudom, hogy a 4. hónapban kellene nekik hasról hátra fordulni, de a másik irányba ( hátról hasra ) ráér 6 hónaposan.Ezt szakirodalomban olvastam, úgyhogy biztos nem hülyeség.Ezek szerint nagyon idõben vagytok!Most én is ezen agyalok, mert a lányom 4 hónapos, és esze ágában sincs hasról hátra fordulni.Igaz, utálja is a hason fekvést rendesen.Csak amikor azt hallom, hogy a szomszéd Pistike, Marika fordul, akkor elkezdek aggódni.Nem kicsit!Tudom, milyen érzés!Nyugi, minden oké!Bár a saját babámmal szemben én is parázós vagyok.

Normális, hogy 16 hetes babám ha hasra fordítom, egy-két perc után hány egy kis tejet? Így hogy fordítsam hasára? Mennyi ideig meg ez így, úgy értem hány hónapos koráig?

Legjobb válasz: Az én fiam 11 hónapos. Néha most is elõfordul a reggeli tápszer után, akár 1-2 órával, hogy mászás közben bukik egy picit. Talán felbüfizi. Fõleg a tiednél, ahogy hasra teszed, picit megnyomódik a pocija. Kinyomja a felesleges levegõt. Ettõl még rakhatod hasra.

Az én fiam 11 hónapos. Néha most is elõfordul a reggeli tápszer után, akár 1-2 órával, hogy mászás közben bukik egy picit. Talán felbüfizi. Fõleg a tiednél, ahogy hasra teszed, picit megnyomódik a pocija. Kinyomja a felesleges levegõt. Ettõl még rakhatod hasra.
Nem rögtön etetés után fordítod véletlen hasra?
A kérdező hozzászólása: Nem. Ha megerölteti kicsit magát, akkor már rögtön köp egy kis tejet
Nem eszi túl magát és ahogy össze húzza a hasizmait kicsike vissza jön. Ja és hány vagy csak bukik? Nem mind egy.
A kérdező hozzászólása: Bukik, csak egy olyan korty mennyiségût (nekem egy korty) Van, hogy egészen átlátszó, de van, hogy már félig megemésztett.
A kérdező hozzászólása: 2 óránként eszünk napközben, szerintem 60-80ml-nél nem eszik meg egyszerre többet.
Rendesen megböfizteted evés után?
Nálunk is hasonló a szitu.De csak mikor tápot kap.Szilárdabb kajánál nem(pép, fõzi, gyümi)Szerintem semmi baja.Még nem olyan erõs a záróizom a gyomornál szerintem, és a folyadékot könnyebben visszabukja, ha a pociját megnyomja.Szerintem nincs ezzel gond.5 hónapos a babám.

23 hetesen normális ha fájdogál a hasam alja?

Ha lehajolok, vagy sokáig ülök és nyomom a hasamat akkor is fáj, vagy olyan kellemetlen érzés. Amikor tudok pihenni, fekv? helyzetben akkor ez megsz?nik.

Legjobb válasz: Teljesen normális ne aggódj!Nekem is szokott,gondolj bele csak van ott egy közel fél kilós kis emberke:-))))Én a csizmámat alig tudom felhúzni,annyira nyomja a hasam,és bizony akkor meg is fájdul,vagy akár egy hosszabb séta után.23+5hetes kismami

Teljesen normális ne aggódj!Nekem is szokott, gondolj bele csak van ott egy közel fél kilós kis emberke:-))))Én a csizmámat alig tudom felhúzni, annyira nyomja a hasam, és bizony akkor meg is fájdul, vagy akár egy hosszabb séta után.23+5hetes kismami
Szia, normális, igen. Én holnap kezdem a 20. hetet, s nekem is ugyanilyen tünetem van. Kérdeztem orvostól, azt mondta, nyúlnak a méhszalagok. És javasolta a Magne B6 szedését továbbra is.
Igen.
Szerintem normális. :) Örülök, hogy nem vagyok egyedül! :)

Normális ha 30 hetesen fáj a hasam? És étvágyam is alig van.

Legjobb válasz: A gyomrod vagy a hasad fáj? Egyébként azt mondják, hog terhesség alatt minden normális, csak a vérzés nem.

A gyomrod vagy a hasad fáj? Egyébként azt mondják, hog terhesség alatt minden normális, csak a vérzés nem.
A kérdező hozzászólása: szia!a hasam fáj.köszi a választ!

Normális ha kimondták veszély.terhes vagyok, majdnem elment a baba? Kaptam duphasztont s még mindig fájdogál a hasam. Mitöl lehet? Aggodok a babáért. Tudtok linkeket ajánlani ahol megnézhetem mekkorának kéne lennie?

Legjobb válasz: szia, mennyi idõs terhes vagy? Hogy fáj a hasad? "mindjárt megjön" érzésed van, vagy szúrkál, nyilall. Mert ezek mind normális jelenségek, nõ a méhed azért van. A duphastont azért kaptad, hogy meg tudd tartani a babát.

szia, mennyi idõs terhes vagy? Hogy fáj a hasad? "mindjárt megjön" érzésed van, vagy szúrkál, nyilall. Mert ezek mind normális jelenségek, nõ a méhed azért van. A duphastont azért kaptad, hogy meg tudd tartani a babát.
szia. nekem is veszélyeztetett terhességem volt. mindig szurkált a hasam alja, olyan kicsi nyilalásfélék. én is kaptam dufastont és még mellé nagy "lóadag" magnéziumot is kellett szednem mellé a terhesség végéig. A dufastont nem kellett végig szednem - nem emléxem meddig kellett. - de a Magnerot-ot szednem kellett , a legerõsebb fajtát 3x2szemet naponta. ettõl a dózistól nem fájt a hasam alja. mindenképpen keresd fel a nõgyógyászod. én ezzel a panasszal voltam nálla egy párszor mire be tudtuk állítani a megfelelõ dózist a megnéziumbol. remélem tudtam segíteni. Viszont a megfázással nagyon vigyázz!!!

Normális ha már szeretnám hogy nagy hasam legyen?

mert még 2 honapos vagyok csak!

Legjobb válasz: szia,teljesen normális,én is igy voltam ezzel,és már nagyon-nagyon vártam hogy nagy legyen a hasam,el is jött ez a pillanat és én nagyon büszke vagyok rá :)nagyon jo érzés végigmenni az utcán igy ,és én is igy gondoltam mint te . 39 hetes kismama.

szia, teljesen normális, én is igy voltam ezzel, és már nagyon-nagyon vártam hogy nagy legyen a hasam, el is jött ez a pillanat és én nagyon büszke vagyok rá :) nagyon jo érzés végigmenni az utcán igy , és én is igy gondoltam mint te . 39 hetes kismama.
Én is nagyon vártam, hogy nagy pocakom legyen, pedig én nem is direkt lettem terhes, de akkor is tök büszke voltam rá :) Amikor végre megnõtt a hasam, akkor már jajgattam eleget, mert nagyon sokat fájt a hátam, meg vizesedett a lábam, szerintem még élvezd ki egy kicsit, hogy ezek nem kínoznak, és hogy még minden ruhádba beleférsz :)
Szia! De aranyos kérdés!!! Én is ugyanígy voltam / vagyok ezzel! Minden alkalommal, amikor vizsgálatra entem a kórházba, irigykedtem a nagy pocakos kismamákra és kérdezgettem a férjem, hogy 'mikor lesz már nekem is ekkora pocim??' Kb. 3 hete kezdett látványosan nõni (vékony alkat vagyok amúgy) és már át is akarják adni a helyet a jármûveken, rengetegen rákérdeznek, olyan jó! Alig várom, hogy még nagyobb, kerekebb legyen! Úgyhogy teljesen természetes, amit érzel! Hidd el, hamarosan nõni kezd. 18 hetes kismama
Abszolút normális! Én is mindig azt vártam, hogy nagy pocim legyen (mi 4 évig vártunk a Babánkra). Mostmár nagy pocim van, 33 hetes vagyok, de 1 percig sem érzem terhesnek, sõt!!! Nagyon boldog vagyok! Az alvás nehezen megy ekkora pocival fõleg, hogy hason alvós voltam), de nem számít! Semmi más nehézséget nem tudnék mondani, minden szuper! Nagyon sok boldogságot, kellemes pocaknövesztést! :-)
Ez aranyos. Hát, én is hasonló cipõben vagyok, pedig már 20 hetes a pocak, és még mindig semmi sem látszik belõle... mindenki más, majd egyszer biztosan elkezd rohamosan nõni!
Egy cipõben járunk :-) Én 8 hetes + 3 napos vagyok, de már én is nagyxon várom a pocakot, legalább annyira, hogy tényleg félreismerhetetlenül látszódjon :-) Kicsit már látszik ha nagyon odafigyelek, mert alapvetõen vékony vagyok és már nem alapos a pocim, hanem ott egy helyes kis domborulat :-)
A kérdező hozzászólása: nekem még nemnáltszik bár én 50 kg vagyok.de már hiztam 1 kg-ot.
Szia! Szerintem ezzel mindenki így van, köztük én is. Igaz én még nagyon az elején vagyok (5 hetes) de nagyon várom hogy végre lássa mindenki kisbabánk lesz!Alig várom hogy teljenek a hetek! :-))))))

Az normális, ha a 12. heti uh-t hasi és nem hüvelyi uh-val csinálják? Mennyire megbízható a hasi uh?

Legjobb válasz: Azért nem csinálnak a 12 héttõl kezdve hüvelyi Uh-ot, mert már a a babád túl nagy és nem férne rá a képernyõre! A sima hasi UH-ggal sokkal pontosabb képet kap a babádról a dokid. Talán még azért sem csinálnak hüvelyi UH-ot, mert nehogy valamilyen fertõzést elkapjál... De ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Egyébként a hasi Uh pont ugyanolyan mint a hüvelyi, csak a vizsgélófej más; a gép ugyanaz marad!

Azért nem csinálnak a 12 héttõl kezdve hüvelyi Uh-ot, mert már a a babád túl nagy és nem férne rá a képernyõre! A sima hasi UH-ggal sokkal pontosabb képet kap a babádról a dokid. Talán még azért sem csinálnak hüvelyi UH-ot, mert nehogy valamilyen fertõzést elkapjál... De ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Egyébként a hasi Uh pont ugyanolyan mint a hüvelyi, csak a vizsgélófej más; a gép ugyanaz marad!
Teljesen normális.A 12.héten a nyaki redõt mérik(Down-kór szûrése) a babának és általában akkor csinálnak hüvelyit ha nem úgy fekszik a baba, hogy ezt lássák.Nem az számít, hogy mivel csinálják, hanem hogy milyen szakember csinálja.Magában a hasi megbízható.
Abszolút normális, nekem is így csinálták. A hüvelyi semmivel sem pontosabb, mindössze kórház vallogatja...
Szia! Nekem a 12.heti vizsgálatnál azt mondta a doki, hogy azért csinál hasit, mert vékony vagyok.
A kérdező hozzászólása: hát én meg nem vagyok vékony...sajnos:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!