Találatok a következő kifejezésre: Normális ha a növényemet (3 db)

Normális ha imádom a növényemet?

Kaptam a barátomtól egy Madagaszkári pálmát.Vastag szára van és tüskékkel van borítva.Csak a tetején vannak levelek.Normális ha imádom ezt a növényt??Nem is olyan szép,mivel tüskés,de akkor is olyan gyönyör? nekem.Lehetséges azért,mert a barátom jut az eszembe róla?Sosem szerettem a kertészkedést,mégis mostanában több id?t töltök az áruházak cseréposztályain mint máshol :S Mindíg új szép kis cserepet szeretnék neki venni,pedig már annyi van.Nem vagyok teéjesen komplett ugye?(15 éves vagyok)

Legjobb válasz: ez valami pótcselekvés nem? :-)) de azért jó érzés, ha a párod ekkora örömet okozott neked ezzel a növénnyel!!

ez valami pótcselekvés nem? :-)) de azért jó érzés, ha a párod ekkora örömet okozott neked ezzel a növénnyel!!
én meg nem a barátomtól kaptam a kaktuszaim, mégis annyira bírom õket, hogy néhánynak még neve is van:D én vagyok az aki nem komplett
A kérdező hozzászólása: Hát jobban örültem neki mint a vörös rózsának.Nemtom oylan mintha a gyermekem volna a barátom, van amikor beszélek is hozzá...de kom.Én is adtam neki nevet :) ))) Köszy a válaszokat!!
jujj egy Kaktuszt én is mindig akartam :D :) ) már a nevét is eldöntöttem.Edward lenne aztán vennék neki valamikor egy lányt, õ lenne .... neki még nem döntöttem el a nevét, és vennék két picike kaktuszt is, õk lennének az ikergyerekek, és úgy hívnák õket hogy Csiperke és Csuporka ^.^ :3 13L

Nem nagyon ertek ehez a temahoz de csak okosodok a normalis valaszokbol :D ha veszek egy 30*15*20-as terreriumot es mondjuk 40%-ban teszek bele novenyeket meg 1 csigat az termelne e annyi oxigent h az a csiga ne fulladjon meg ha lezarom?

Legjobb válasz: Ne zárd le a terráriumot, inkább tegyél rá rácsot. Ha a növények nem jutnak elég CO2-höz (márpedig a csigák nem szolgáltatnak nekik annyit), akkor a növény elhal, és akkor oxigén se marad. Mi is ráccsal oldottuk meg + valami nehezék, hogy ki ne lökje.

Ne zárd le a terráriumot, inkább tegyél rá rácsot. Ha a növények nem jutnak elég CO2-höz (márpedig a csigák nem szolgáltatnak nekik annyit), akkor a növény elhal, és akkor oxigén se marad. Mi is ráccsal oldottuk meg + valami nehezék, hogy ki ne lökje.
Nagyjából erõs közelítéssel tömeg egyenértékkel lehet számolni: a növény mondjuk 1 gramm tömegnöveléshez (új hajtás növesztése) termel X oxigént. A csiga 1 gramm növény elfogyasztásakor elfogyasztja ugyanezt az X mennyiség oxigént. Ha a növény nem növekszik (pl tél van vagy nem kap elég fényt), akkor annyi oxigént termel, amit el is használ, hisz õ maga is használ. Tehát: ha a csiga annyit eszik, amennyi növekmény van a terráriumban, azaz nem kell kívülrõl etetni, és nem fogy a növényzet össz tömege, akkor egyensúly van, és akár le is zárhatnád a terráriumot. Ha ez nem áll fenn, akkor nem zárhatod le.

Van 1 növényem, ha jól tudom sárkánynövény, a leveleinek a végei megbarnultak és elszáradtak. Mit tehetek hogy újra szép és egészséges legyen? öntözöm kellõképpen, tehát ez nem lehet baj, s szerintem a napfény is normális.

Lehet ha az volt az oka ennek, hogy átültettük egy nagyobb cserépbe merthogy a régi már túl kicsi volt. Nem tudom, de félem õt, egy éve van velem és eddig semmi baj nem volt.

Legjobb válasz: Dracaenád van? Olyasmi mint egy pálma? Akkor a levél végének barnulása azt jelenti, hogy túlöntözted.

Dracaenád van? Olyasmi mint egy pálma? Akkor a levél végének barnulása azt jelenti, hogy túlöntözted.
A levél végek barnulása a száraz levegõ miatt lehet. Tegyél a cserép alatti tálkába kavicsot és azt tarts mindig nedvesen, és csak oda öntsél vizet, a növény majd felszívja. A sárkánynövény valószínû dracena, szereti a világos helyet, még a meleget is, de kell neki a párásítás, meyl kiválóan megoldható a tálkába tett kaviccsal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!