Találatok a következő kifejezésre: Normális ha 8 hónapos (23 db)

Az normális ha 8 hónapos (1, 5 hét múlva lesz 8 hónapos) babám " még csak" gurul (hasról, hanyatt és vissza)?

6 hónapos kora óta begurulja az egész lakást, már próbálja felhúzni a térdét a kezével is szépen tartja magát, de a kettő együtt még nem megy, így kúszni sem nagyon tud még, bár próbálkozik. Mondjuk elég nagy a súlya (8,5 kg lehet most). Kinek mennyi idős korában kezdett forgásból kúszni a babája?

Legjobb válasz: ÓÓ nagyon édi lehet,hogy gurulva közlekedik.:)))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj,lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön,hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt,azt.

ÓÓ nagyon édi lehet, hogy gurulva közlekedik.:) ))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj, lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön, hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt, azt.
Ha már próbálkozik a kúszással, akkor fog kúszni. Ás ha kúszni fog, akkor utána biztosan mászni is. (Azért ha 9 hós koráig se kezdene kúszni, akkor vidd el orvoshoz, biztos, ami biztos.)
Ennyi idõsen nekem is csak ezt csinálta.9 hónaposan kúszott, 11 hónaposan mászott, felállt, és kapaszkodva lépegetett.
A lanyom is igy közlekedett 8 honapos koráig. Aztán felult, és felállt, kapaszkodva lepegetett, és csak utana mászott. Aztán 10, 5 honaposan indult el. Szoval a kuszas az kimaradt.

Normális, ha 8 hónapos fiam csapkodja a lábát a földhöz, ha nem az van, amit ő akar? Ez már hiszti?

Legjobb válasz: Én is pont ezen gondolkoztam. Azt mondják, hogy ebben korban még nincs hiszti, de nekem is annak tûnik. Az én fiam is 8 hónapos, de pl. ha meg akarom itatni (utálja), akkor veri a lábt, meg rázza kegyetlenül a fejét.

Én is pont ezen gondolkoztam. Azt mondják, hogy ebben korban még nincs hiszti, de nekem is annak tûnik. Az én fiam is 8 hónapos, de pl. ha meg akarom itatni (utálja), akkor veri a lábt, meg rázza kegyetlenül a fejét.
Ajjaj, az én lányom is ezt csinálja ha valami nem az õ akarata szerint történik, 20hónapos.Nem figyelek rá, már mint úgy teszek mintha nem érdekelne mit csinál, "otthagyom", s rájön, nem ér el semmit, s abbahagyja.Most feszegetik a határaikat, ne engedj neki, mert utána nincs megállás.Én is nagyon sajnálom, s legszivesebben felkapnám, de késõbb ezzel többet ártok.
hát attól függ mit értesz hisztin. ha a hiszti az, hogy azért csináljam mert tudja hogy ezzel talán elér valamit, tehát tudatosan akar téged manipulálni, akkor: nem hiszti. ha a hiszti az, hogy valami zavarja és a frusztráció kiváltja a bömbölést, akkor igen, hiszti. de ez még nem direkt van, nem téged akar befolyásolni, egyszerûen csak a nemtetszését fejezi ki. 20hós kislány anyukája

Normális, ha 8 hónapos, szoptatott és hozzátáplált csecsemőnek néha zöldes a széklete? (Nem spenót után... )

Legjobb válasz: Ha csak néha, akkor biztos normális. Más étel is megszinezheti nem csak a spenót.

Ha csak néha, akkor biztos normális. Más étel is megszinezheti nem csak a spenót.
Néhány étel is színezheti, de utalhat vírusra is, fõleg ha érdekes "édes-savanyú" szaga van...


Normális, ha 8 hónapos kisbabám hanyatt fekve még ezerrel kapálózik összevissza?

Legjobb válasz: Szerintem normális. Ilyenkor nehéz csak pelenkázni :)

Szerintem normális. Ilyenkor nehéz csak pelenkázni :)
nekem a 2 éves lányom is ha lefekszik az ágyra összevissza kapálódzik, rugdos, ugrál. Szerintem még egy ideig így is lesz.:)
Csak had rugdalózzon! Erõsödik! De ugye sokat van hason fekve is, és a hátáról már fordul oldalra, vagy a hasára is? Ugye próbál már kúszni? Ha ezek hiányoznak, és az aktív mozgásai a háton kapálózásban nyilatkoznak meg kizárólag, az már nem túl jó jel. konduktor-anyuka
Igen, ha forog, netán kúszik, nem lehet nagy gond.
Szerintem normális, de akkor hadd kérdezzem meg, miért merült fel benned ez a kérdés?(tényleg csak kíváncsi vagyok)
A kérdező hozzászólása: azért merült fel bennem, hogy normális-e, mert ez olyan nem koordinált és azt hittem, ennyi idõsen már nem hadonászik össze-vissza:) mondjuk még ütöget is néha, ebbõl már kellett volna következtetnem! már forog, fókázik, felül, feláll
Akkor ne aggódj! Ha koordinált mozgásokat is végez, nem lehet gond. 4. voltam!

Normális, ha 8 hónapos szinte alig gagyog?

A mozgásfejlődése éppen rendben van, de nem akar 'beszélgetni'. Csak a 'hő'-t ismételgeti egymás után és néha 'bl'-t. Sokat beszélünk hozzá.

Legjobb válasz: Igen. Vannak gyerekek, akik késõbb kezdenek el beszélni, mert az agy vagy a mozgásfejlõdésre, vagy a beszédfejlõdésre figyel.

Igen. Vannak gyerekek, akik késõbb kezdenek el beszélni, mert az agy vagy a mozgásfejlõdésre, vagy a beszédfejlõdésre figyel.
Szia. szerintem normális, az én nyolc hónaposom meg mászni nem akar, pedig tud. Feláll, felül, de nem mászik, viszont be sem áll a szája. Baba, nana, mama, vao, ble, hmm. Ezeket mondja, de komolyan mondom, csak akkor nem dumál, mikor alszik, meg amikor eszik. Minden baba más :D
Az én babám ma lett 9hónapos, 7hónaposan kezdett mászni, ülni, 8hónaposan felállt de szinte semmit nem gagyogott.nekem valahogy fel sem tûnt, de annyit mondogatták a rokonok, hogy milyen csöndes, hogy mi is aggódni kezdtünk.Szerencsére fölöslegesen, 1-2 hete be sem áll a szája:-) úgy tûnik eddig a mozgásra koncentrált, ne aggódj te sem!

Normális, hogy 8 hónapos babám ha valami baja van, nem hagyja, hogy megvigasztaljam?

Eddig ha pl. eld?lt, beverte a fejét vagy akármi más baja volt, és felvettem , odaadtam a cumit, akkor hipp-hopp megnyugodott, akárhogy bömbölt is el?tte, de pár napja, ha ilyenkor felveszem és odaadom a cumit, akkor tol el magától, le akar szállni az ölemb?l (amúgy mosst kezdett el mászni), és a cumit meg dühösen elhajítja. :(

Legjobb válasz: Köszi, akkor megnyugszodtam! :) na igen, de ha pl. mászás közben, amikor már fáradt jól beveri az arcát a padlóba, akkor azért mégsem hagyhatom, hogy ott visítson szegény, nem? :(

A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor megnyugszodtam! :) na igen, de ha pl. mászás közben, amikor már fáradt jól beveri az arcát a padlóba, akkor azért mégsem hagyhatom, hogy ott visítson szegény, nem? :(
Teljesen normális.Most kezd el önállósodni.Nem kell azonnal megvígasztalni, mert akkor késõbb hisztis lesz.
Az enyém is ezt csinálja. Pedig úgy szeretném, ha odabújna hozzám, és hagyná, hogy ölelgessem. :(
Szerintem nem attól lesz hisztis, hogy megvígasztalod... Nekem is volt ilyen idõszaka, úgyhogy azt találtam ki, hogy ha nem koppant nagyot akkor felkaptam adtam neki egy puszit, mondtam, hogy most már meg is gyógyult, megsimiztem a buksiját és mondtam már mehetsz is. Akkor is ezt csináltam ha eltolt magától. Pár alkalom után megszokta, most már nem tol el, megvárja a gyors puszit, esetleg hüppög még egy sort aztán megy a dolgára.

Normális, ha egy 8 hónapos baba szinte egyáltalán nem mosolyog és mindig semmitmondó az arckifejezése?

Ismerõs kislányról van szó. Az enyém már egy nyikkanásra, furcsa hangra, vagy egy idegen arcra elmosolyodik. Ez a kislány semmire. Legalábbis amikor mi találkoztunk, soha semmire. Csak ül és ha néz is valamit akkor is mereszti a hatalmas szemeit. Egyébként aranyos, helyes kislány, anyukája is normális, de nem vagyunk legjobb barátnõk. A legdurvább, hogy ezt már egy közös ismerõsünk is említette nekem és nem is én hoztam fel az egészet. Olyan rideg a kislány, de nem tudom miért... Normális ez?

Legjobb válasz: Hát attól függ...ha találkoztok,beszélgettek és ez idõ alatt "komoly" az szerintem tök normális,nem minden baba barátkozós. Ha otthon is mindig ilyen az már baj,de gondolom ez anyukának is feltûnt volna. Amúgy gondolom ilyen "séta közben összefutunk és beszélgetünk 2 mondatot" kapcsolat a tietek,ugye? Nem kell messzemenõ következtetéseket levonni más gyerekérõl,fõleg ha nem is vagytok annyira jóban!

Hát attól függ...ha találkoztok, beszélgettek és ez idõ alatt "komoly" az szerintem tök normális, nem minden baba barátkozós. Ha otthon is mindig ilyen az már baj, de gondolom ez anyukának is feltûnt volna. Amúgy gondolom ilyen "séta közben összefutunk és beszélgetünk 2 mondatot" kapcsolat a tietek, ugye? Nem kell messzemenõ következtetéseket levonni más gyerekérõl, fõleg ha nem is vagytok annyira jóban!
A kérdező hozzászólása: Nem megbántani akarom, sem ítélkezni rajta. Látok róla minden nap ezer képet, különbözõ közösségi oldalakon, mindegyiken ugyanolyan, semmi mosoly. 100 képbõl 10en mosolyog. Azt is alig. Talán ennyire félénk? Mindig olyan mint aki nem is ott van ahol mi... Nem tudom. Voltunk már náluk, órákig ott voltunk, ugyanilyen volt mint fent leírtam...
anyukája milyen? a gyerek elsõsorban utánozással tanul ha vigyorognak rá, visszavigyorog, nem tudja min, de vigyorog :) ha komolyak, õ is az.
Nm akarlak riogatni de most olvastam egy cikket az autizmusròl és ez volt a csecsemõknèl a legészrevehetõbb tünet.
Nekem a nagyobbik lányom volt ilyen. Nem mosolygott senkire, mindig komolyan nézett. Nem semmit mondóan, csak komolyan. Nem engedte, hogy mások hozzáérjenek. Adódott néhány kellemetlen szituáció. Mondjuk engem nem borított ki velem édes kis tündér volt, de még anyósomat sem szerette. Viszont sógornõm kislánya pont ugyan ilyen volt, így nem éreztem magam egyedül. Mára feloldódott, már négy éves kedves nagyon beszédes, barátságos kislány. A világon semmi baja, a kortársainál kicsit érettebb. Egyszerûen ilyen.
4 és fél éves autista kislány anyukája vagyok. Ezek voltak az elsõ tüneteink, de én már korábban észrevettem a bajt, diagnózisunk csak most lett, viszont a legsúlyosabb, és gyermekkori autizmus, + mentális retardáció( értelmi fogyatékosság)
Szia! Lehet az autizmus egyik jele is de lehet, hogy semmi baja. Az én kisfiam egy eleven kis virgonc vigyori baba volt mindig de amikor kimentünk sétálni mindig mindenki megjegyezte, hogy milyen komoly a gyerek meg, hogy nincs egy kis vigyor se és nem nagyon néz senkire. Külsõ szemlélõként lehet én is azt mondtam volna rá, hogy valami nem stimmel vele de itthon teljesen más volt. Most 16 hónapos és mióta megy a saját lábán mindenkivel haverkodik és vigyorog mint a tejbetök. Ezt az anyukájának kell tudni, õ van vele egész nap neki kell látnia ha valami gond van.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek! Én is olvastam a cikket és emiatt is tettem fel a kérdést... Igazából tapasztalatokra voltam kíváncsi, én annyira nem ismerem a kislányt, de ahogy mondtam, van róla fenn ezer és ezer kép és szinte mindegyiken kifejezéstelen arc, csak néhányon van enyhe mosoly. De inkább kifejezéstelen arccal ül vagy mereszti a szemeit, mint aki csodálkozik... Ha anyukának nem tûnik fel én nem szólok, hiszen nem én vagyok vele egész nap. Remélem õ csak egy "komoly" kislány és semmi komoly. Köszi még egyszer mindenkinek!

Kisfiamnak 38, 8 a láza, normális ha nem akkar enni? 9 honapos lehet a fogatol de kitudja.

ugy aludt most el hogy nem vacsizott es nem is akart inni teat sem.

Legjobb válasz: Semmi gond, ha nem eszik, de inni itasd, ahányszor csak tudod! A folyadék ilyenkor nagyon fontos! És ne bugyoláld be, vékonyan legyen felöltöztetve, hogy tudjon hûlni, párologtatni! Ja és már adhatsz neki lázcsillapítót is 38,5 felett! Már levont érték a 38,8? Ne kecsegtesd magad, biztos, hogy nem a fogzástól ilyen magas a hõje!

Semmi gond, ha nem eszik, de inni itasd, ahányszor csak tudod! A folyadék ilyenkor nagyon fontos! És ne bugyoláld be, vékonyan legyen felöltöztetve, hogy tudjon hûlni, párologtatni! Ja és már adhatsz neki lázcsillapítót is 38, 5 felett! Már levont érték a 38, 8? Ne kecsegtesd magad, biztos, hogy nem a fogzástól ilyen magas a hõje!
Utolsó vagyok. Ja és tényleg igaz az amit elõttem írtak, hogy a fogzásnál legyengül az immunrendszer és könnyebben elkapják a dolgokat, mert amikor volz ez a lázas vírusunk, akkor jött ki felül a foga.
Van a kicsik körében ilyen 3 napos vírus. Mi 7és fél hós korban kaptuk el, pedig nem is voltunk gyerekes közösségben. 3 napig 38-39 fokos láz. Percre pontosan 3 napig tartott. Kúpot és nurofen szirupot írtak fel. Szegénykém a 3 nap alatt alig evett, csak a cicimet fogadta el, de szerintem azt is csak ivásra. Rengeteget aludt ekkor. Utána még több nap volt mire az étvágya visszatért. Sok folyadékot adj a babódnak. Ja és a láztól a székletünk is folyós lett.Jobbulást
Most van megint valami gyerekek körében terjedõ felsõ légúti nyavalya. A lányomnak napok óta 38 felett van a láza. És nagyon sokat sír, nem eszik. Voltunk ma orvosnál. Mandulagyulladása van. Úgyhogy vidd orvoshoz. Ja, és itasd. Ha kell, vegyél neki olyan itókát, amit szeret. Bár 9 hónaposan még nem biztos, hogy mindenféle finomsággal megitattad már:-), de próbálkozz, mindig legyen a kezed ügyében az innivalója.
Nekem is ezt mondták, a fogzás az max. hõemelkedést okoz.Viszont, a fog is szerepet játszhat, mert olyankor, ha jön nekik, legyengül a szervezetük, könnyebben beszednek vírusokat. Szóval ez holnap már mindenképpen orvos, szerintem.
Biztos, hogy nem a foga. Hasonló problémánk volt, orvos mondta, a fogzás nem okoz lázat. Gyanús, hogy nem eszik, a torka vagy mandulája fájhat! Látnia kéne orvosnak!
Szia! Sajnos biztosan nem a foga. 8 hónapos kislányommal ugyanígy voltunk 2 hete. Este felment a láza, másnap mentünk dokihoz.Sajnos benyelt valamilyen vírust. 3 napig volt nagyon magas a láza, utána még 4 napig nem evett semmit, se szilárdat, se anyatejet. Ne ijedj meg, tényleg az a fontos, hogy sokat igyon. Szerintem holnap vidd el orvoshoz, biztos ami biztos. Jobbulást Nektek!
Biztos, hogy nem a foga! A fogzás nem okoz lázat! :(
A kérdező hozzászólása: igen ha nincs levonva 39, 3.tehat akkor nem a foga :-(((((
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat

Még nem ül magától az éppen 8 hónapos babám. Ha felültetem csak előre dől, majd ha elfárad, eldől oldalra. Az ölünkben szépen egyenesen ül. Ez normális?

Állni jobban szeret, de akkor is fogni kell. Hány hónapos korban kell kitámasztás nélkül ülniük? Elég nagy baba: 8900gr és 72cm. Hason nagyon szeret lenni. Lehet, hogy csak lusta? Járunk dokihoz, aki figyeli a fejl?dését.

Legjobb válasz: Teljesen normális :) Nagyon sok baba elõbb áll, mint ül! Annyi hátránya van, hogy ha feláll, akkor nehezebben ül majd le és többet zakózik :( Négykézláb mászik?

Teljesen normális :) Nagyon sok baba elõbb áll, mint ül! Annyi hátránya van, hogy ha feláll, akkor nehezebben ül majd le és többet zakózik :( Négykézláb mászik?
Szia! Nem értem miért kell sietetni a dolgokat?! Az én 8 hónapos lányom egyenes háttal ül kitámasztás nélkül! De csak most kezdett el fordulni a hátáról a hasára, (hasról hátra már 6 hónapos kora óta furdult!!!) amúgy meg még nem áll, mászni és kúszni is még lusta. Mindenki azzal riogat (fõleg családtagok), hogy le van maradva, elmegyek az orvoshoz megnézi kutya baja sincs õ ilyen és el kell fogadni, nem minden baba fejlõdése egyforma!!!!! Nem leszidni akarok se a kérdezõt, se a válaszadókat se, csak ne siettessük ezeket a kis embereket! Boldog babázást kívánok mindenkinek egy 8 hónapos anyuka!
A lányom jövõhéten lesz 9 hónapos és 5 napja nem dõl el, ha felültetem.De magától még nem ül fel. Mi is megkaptuk már, hogy le van maradva.Szerintem meg nem!Hallottam olyanról is, aki ennyi idõsen nem forgolódik. Türelem!:)
Sziasztok! Hát az én kislányom 7 hónapos és hasról a hátára fordul ha éppen úgy nyúl a játék felé, hogy átbillen. 5percet van hason, de nem mászik csak körbe körbe kúszik és néha hátrafelé 1-2 cm-ert. Ülni viszont nagyon szeret de amikor elfárad eldõl és hasra fordul. Én is féltem, hogy el van maradva de +nyugtattak semmi baj.Ahogy itt is írták már minden baba máshogyan fejlõdik. Segíts a picinek, tornázz vele, hancúrozzatok, gurítsd át és vissza az én kislányom nagyon élvezi ezeket. remélem tudtam segíteni. Boldog babázást kívánok. 7 hónapos kislány anyukája

Normalis ha a 8 honapos babam 7 kilo? Nem keves?

Legjobb válasz: Ezt a kérdést én is kiírhattam volna :) Én kisfiam 2850 g-mal született és 8 hósan 7250 g. Te babád mekkora súllyal született? Folyamatosan növekszik a súlya vagy közben stagnál? Mert nálunk sajnosstagnál is jó pár hónapja.

Ezt a kérdést én is kiírhattam volna :) Én kisfiam 2850 g-mal született és 8 hósan 7250 g. Te babád mekkora súllyal született? Folyamatosan növekszik a súlya vagy közben stagnál? Mert nálunk sajnosstagnál is jó pár hónapja.
az én fiam 4 hósan 5, 6 kiló szóval nálunk is esélyes hogy 8 hósan lesz ennyi. Kevésnek kevés, de még a normálison belül van, ha magához képest azért nõ meg fejlõdik valamennyit.
Lányom 7 hósan volt 8400gr Most 8 hósan 9 kg
Ez a súly kérdés nagyon érdekes.Az én Fiam 7hónapos és 8800gr.
Mekkora volt a születési súlya? Mennyit és mit eszik? Ha kicsinek született, akkor nem gond. Kicsi fiam is csak 8800 g és 76 cm volt 10 hónaposan, pedig jól eszik és nem is volt kicsi mikor született. De állandóan megy, mozog és nem sok idõt tölt ülve játékkal. Õ lemozogja amit megeszik :-)
Mindenkinél más a normális. A te gyereked is az.Az én fiam 2 hónaposan volt 7 kiló:)
Szerintem amíg a doki renden talál mindent addig nincs gond. Az én kisfiam 5 hónapos és 7kg és 68 cm. De pár példa. Van olyan ismerõsöm akinek a kisfiam 6 hónaposan 7330g és 73cm volt (apja magas vékony) van olyan aki 2 hónaposan már 7 kg volt , de utána havonta 200g-ot hízott kb. Kislányoknál van olyan aki 11 hónaposan akkor , mint az én kisfiam és van olyan kislány is aki majd 3 évesen 13 és mégis makk egészséges. Lehet genetika, gyorsabb anyagcsere, több mozgás vagy értelmileg többet fejlõdik és ez miatt nem a növekedésre/gyarapodásra adja az energiát. Ne aggódj!
1 vagyok. A mi babáink vigyáznak a vonalaikra :) A gyerekorvos mindig mondja, hogy õ egy dalia, magas és vékony. Persze én is örülnék, ha legalább 8 kg lenne, de elfogadtam már, hogy õ kis súlyú. Az apukája is vékony és én is, valószínû õ is ilyen adottságú. 12-es válaszoló: akkor a Te babád sem lehet valami nagy étvágyú baba.
Én nagyon örülnék neki ha ennyi lenne a súlya!!!Az én babám 6 kg.
Enyém 7400 gramm körül van, de kb. 72 cm, nyúlánk, 8 hós. Te babád hány cm?
Szia! Mivel kisebb súllyal született, így szerintem normális.
A kérdező hozzászólása: de nagyon aktiv sokat mozog. meg en is kicsi alkat vagyok. o kislany amugy
A kérdező hozzászólása: 2.780 nal szuletett.. es anyatejes meg mar baby etelt eszik de nem olyan sokat.
az én kisfiam épp ma 4 hónapos, 3620 grammal született és most 7200 gramm. anyatejes, igazi kis zabagép, ehhez képest a te babádé kevés. de minden baba más, lehet õ ilyen alkat.(genetikailag) majd az enyémnek is a súlya fog csökkeni ha majd elkezd kúszni mászni menni, vagy ha nem is csökken, akkor marad egy helyben egy ideig, de ez sok mindentõl is függ, anyatejes, tápszeres, miket eszik stb--stb-
A kérdező hozzászólása: 12 es valaszolo a te babad mennyi idos? ha 6 kg


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!