Találatok a következő kifejezésre: Normális ha 8 (102 db)

Az normális ha 8 hónapos (1, 5 hét múlva lesz 8 hónapos) babám " még csak" gurul (hasról, hanyatt és vissza)?

6 hónapos kora óta begurulja az egész lakást, már próbálja felhúzni a térdét a kezével is szépen tartja magát, de a kettő együtt még nem megy, így kúszni sem nagyon tud még, bár próbálkozik. Mondjuk elég nagy a súlya (8,5 kg lehet most). Kinek mennyi idős korában kezdett forgásból kúszni a babája?

Legjobb válasz: ÓÓ nagyon édi lehet,hogy gurulva közlekedik.:)))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj,lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön,hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt,azt.

ÓÓ nagyon édi lehet, hogy gurulva közlekedik.:) ))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj, lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön, hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt, azt.
Ha már próbálkozik a kúszással, akkor fog kúszni. Ás ha kúszni fog, akkor utána biztosan mászni is. (Azért ha 9 hós koráig se kezdene kúszni, akkor vidd el orvoshoz, biztos, ami biztos.)
Ennyi idõsen nekem is csak ezt csinálta.9 hónaposan kúszott, 11 hónaposan mászott, felállt, és kapaszkodva lépegetett.
A lanyom is igy közlekedett 8 honapos koráig. Aztán felult, és felállt, kapaszkodva lepegetett, és csak utana mászott. Aztán 10, 5 honaposan indult el. Szoval a kuszas az kimaradt.

Normális, ha 8 hónapos fiam csapkodja a lábát a földhöz, ha nem az van, amit ő akar? Ez már hiszti?

Legjobb válasz: Én is pont ezen gondolkoztam. Azt mondják, hogy ebben korban még nincs hiszti, de nekem is annak tûnik. Az én fiam is 8 hónapos, de pl. ha meg akarom itatni (utálja), akkor veri a lábt, meg rázza kegyetlenül a fejét.

Én is pont ezen gondolkoztam. Azt mondják, hogy ebben korban még nincs hiszti, de nekem is annak tûnik. Az én fiam is 8 hónapos, de pl. ha meg akarom itatni (utálja), akkor veri a lábt, meg rázza kegyetlenül a fejét.
Ajjaj, az én lányom is ezt csinálja ha valami nem az õ akarata szerint történik, 20hónapos.Nem figyelek rá, már mint úgy teszek mintha nem érdekelne mit csinál, "otthagyom", s rájön, nem ér el semmit, s abbahagyja.Most feszegetik a határaikat, ne engedj neki, mert utána nincs megállás.Én is nagyon sajnálom, s legszivesebben felkapnám, de késõbb ezzel többet ártok.
hát attól függ mit értesz hisztin. ha a hiszti az, hogy azért csináljam mert tudja hogy ezzel talán elér valamit, tehát tudatosan akar téged manipulálni, akkor: nem hiszti. ha a hiszti az, hogy valami zavarja és a frusztráció kiváltja a bömbölést, akkor igen, hiszti. de ez még nem direkt van, nem téged akar befolyásolni, egyszerûen csak a nemtetszését fejezi ki. 20hós kislány anyukája

Normális, ha 8 hetes terhesen már 3 kilót híztam?

Nagyon kívánós vagyok(főleg édességek), és megnőtt az étvágyam! Egyébként sovány vagyok, szóval rám is fér.

Legjobb válasz: Én is hasonlóan voltam, semmi hányinger, csak jó étvágy, híztam is rögtön, de azóta nem nagyon most kb fél kilóval vagyok több mint 8 hetesen, 16 hetes vagyok.

Én is hasonlóan voltam, semmi hányinger, csak jó étvágy, híztam is rögtön, de azóta nem nagyon most kb fél kilóval vagyok több mint 8 hetesen, 16 hetes vagyok.
A nagykönyv szerint azt mondanám baj, de függ hogy honnan indultál. DE!! Én 6-12 hét között 4 kg-mal lettem több, simán megettem egy egész disznót is. :D Viszont most 23 hetesen (12-23 hét között) híztam 3 kg-ot. 165cm és 59kg-ról kezdtem. Most 66kg körül vagyok. Egyáltalán nem vagyok kövér, még a terhes pocakom is éppen csak látszik, szóval nem aggódok a súly miatt. Én ezt szoktam nézni, amíg ezen jó vagyok addig nem foglalkozok vele. http://bertengo.com/kalkulatorok/terhessegi-sulykalkulator/ Én most kezdtem napi 20 perc nagyon egyszerû és kényelmes kis tornába, mert elégé elhagytam magam, mivel ilyenkor nyáron még dolgoznom sem kell, és eddig csak heverésztem. A magzatom is szereti nekem is jól esik. http://www.youtube.com/watch?v=yXTIHz91_O0
Hát édességet enni nem sok értelme van, a baba biztos nem azt kívánja :) A hízás viszont inkább attól lehet, hogy több vizet raktároz a szervezeted
A hormonok miatt is hízol, meg a vitaminok miatt is. Szóval édesség helyett egyél gyümölcsöt vagy valami tápláló nasit, vágj fel répát és azt ropogtasd. Meg aztán vigyázz mert a sok édességtõl terhességi cukor is kialakulhat, attól kezdve meg diétázni kell ami szörnyû, szerencsére nálam nem alakult ki. 2 éves fiúcska mamája és 28 hetes kismama
Az édesség éhség C-vitamin hiány. Ha valamit hiányol a szervezeted az vitamin hiány. Nem a vitaminoktól vagy éhes. Max. a B vitamin, de pl. a folsav is B vitamin és az magzat védõ vitamin. Egyél legalább 1 hónapig terheseknek való vitamint.
Ugyanígy voltam én is! Csak én húst hússal ettem, plusz savanyúságot. A 12. hét után már nem voltam olyan kívánós, és összesen 12 kg jött rám, amibõl 3 maradt rajtam szülés után. Azóta lement 5 kg, kevesebb vagyok mint terhesség elõtt. Ha már nem leszel ennyire kívánós, figyelj arra hogy mennyit és mit eszel, akkor nem lesz gond. (a túl nagy hízás a babának árthat)
Aki eleve sovány, többet hízik. De a helyedben vigyáznék, mert leadni a kilókat sokkal nehezebb, mint nem meghízni. Pedig nem meghízni is nagyon nehéz bizonyos körülmények között... Az elsõ két trimeszterben a terhesség nem indokolja több kalória bevitelét, mint korábban. A harmadikban is csak +200 kalória szükséges, ami kb. 1 szendvics vagy 1 nagy pohár tej.
én is vigyáznék a helyedben mert nagyon gyorsan szaladnak fel a kilók. én 20 hetes koromig semmit nem híztam 21 tõl pedig már 11 et most vagyok 30 hetes tehát még tuti feljön vagy 6-7 kiló:( és nagyon odafigyelek pedig arra hogy miket eszem.

Normális, ha 8 hónapos, szoptatott és hozzátáplált csecsemőnek néha zöldes a széklete? (Nem spenót után... )

Legjobb válasz: Ha csak néha, akkor biztos normális. Más étel is megszinezheti nem csak a spenót.

Ha csak néha, akkor biztos normális. Más étel is megszinezheti nem csak a spenót.
Néhány étel is színezheti, de utalhat vírusra is, fõleg ha érdekes "édes-savanyú" szaga van...

Normális, ha 8 hónapos kisbabám hanyatt fekve még ezerrel kapálózik összevissza?

Legjobb válasz: Szerintem normális. Ilyenkor nehéz csak pelenkázni :)

Szerintem normális. Ilyenkor nehéz csak pelenkázni :)
nekem a 2 éves lányom is ha lefekszik az ágyra összevissza kapálódzik, rugdos, ugrál. Szerintem még egy ideig így is lesz.:)
Csak had rugdalózzon! Erõsödik! De ugye sokat van hason fekve is, és a hátáról már fordul oldalra, vagy a hasára is? Ugye próbál már kúszni? Ha ezek hiányoznak, és az aktív mozgásai a háton kapálózásban nyilatkoznak meg kizárólag, az már nem túl jó jel. konduktor-anyuka
Igen, ha forog, netán kúszik, nem lehet nagy gond.
Szerintem normális, de akkor hadd kérdezzem meg, miért merült fel benned ez a kérdés?(tényleg csak kíváncsi vagyok)
A kérdező hozzászólása: azért merült fel bennem, hogy normális-e, mert ez olyan nem koordinált és azt hittem, ennyi idõsen már nem hadonászik össze-vissza:) mondjuk még ütöget is néha, ebbõl már kellett volna következtetnem! már forog, fókázik, felül, feláll
Akkor ne aggódj! Ha koordinált mozgásokat is végez, nem lehet gond. 4. voltam!

Normális, ha 8 hetesen nincs még hányingerem?

egyèb tuneteim sincsenek, csak estènkèntfàjni szokott a derekam, ès hasam baloldalàn, a petefèszek korul.

Legjobb válasz: az alhasi fájdalom teljesen normális.Nem e´rtem miért kell azért aggódni,mert nincsen terhességi tünet.nem mindenkinél jelentkeznek.Pl.nekem abszolult semi bajom nem volt.A fájdalom azért van,mert tágul a méh,és nyúlnak a tartó szalagok.Mint azt már sokszor leírtuk. 39hetes kismama.

az alhasi fájdalom teljesen normális.Nem e´rtem miért kell azért aggódni, mert nincsen terhességi tünet.nem mindenkinél jelentkeznek.Pl.nekem abszolult semi bajom nem volt.A fájdalom azért van, mert tágul a méh, és nyúlnak a tartó szalagok.Mint azt már sokszor leírtuk. 39hetes kismama.
Teljesen normális.Nem mindenkinek vannak tünetei. Panaszmentes terhességrõl is hallani. Csatlakozom az elõttem szólóhoz, csak a méhed tágul.
Egyetértek az elõtem szólókkal!!!!
Hát azért még ne örülj, mert csak az elején vagy és a mostani állapotod változhat. Nekem sem volt semmi bajom szinte az elsõ trimeszter végéig, aztán jöttek a hányingerek, hányások és utána sem mondhatom, hogy hû de jó lett minden. Hányinger még mindig van, pedig már a vége fele tartok, de még van azért hátra pár hónap. Már nem tudok aludni sem, zsibbadok, stb. Amilyen "rózsásnak" ígérkezett, pont annyira kellemetlenné válik/vált a végére.

Normális, ha 8 hetesen feszül a hasam alja?

Legjobb válasz: igen,változik a baba növekedése miatt a tested!enyhe görcsök is elõfordulhatnak terhesség alatt ugyanis nõ a méhed!ha nem túl erõs a görcsölés,nem állandósul és nem barnázol,vérzel,akkor ne aggódj!boldog babavárást!26 hkm

igen, változik a baba növekedése miatt a tested!enyhe görcsök is elõfordulhatnak terhesség alatt ugyanis nõ a méhed!ha nem túl erõs a görcsölés, nem állandósul és nem barnázol, vérzel, akkor ne aggódj!boldog babavárást!26 hkm
Nekem is feszül, pláne amikor idõváltozás van, mint pl most, hogy jött a lehûlés.Meg éjszaka amikor fordulok az egyik oldalamról a másikra, olyat belehasít a hasam aljába(amit inkább a petefészkem környékén érzek) a fájdalom, hogy azt hiszem megszülök.Meg amikor pisilek és állok fel a wc-rõl akkor is olyat bele tud hasítani.De nem folyamatos a fájdalom, és nem is jelentkezik minden nap, hanem csak ritkán.Ez normális??Nõne a méhem és azért van ez?Tegnap reggel görcsöltem is.Ha nem lennék terhes akkor ma kellett volna megjönnie és gondolom azért görcsöltem tegnap, mert már más a helyzet :) De ma már nem görcsöltem és nem is jött semmi :) Ma vagyok 8 hetes :)
a kérdezõnek: normális, hogy feszül a hasad, ilyenkor sajnos mindenki puffad, gázok, stb...pár hét és valószínûleg enyhül. na mondjuk késõbb meg azért feszül majd meg nõ a poci :) de az már kellemesebb! tymybaba19-nek: 6-9 hetesen nekem is többször hasított annyira a hasam, hogy csak feküdni és sírni tudtam. az orvos azt mondta, ez normális, nõ a méh. na meg igen, a szervezet még "emlékszik" hogy menstruálnod kéne és eleinte ilyenkor lehetnek görcsös tüneteid, de ne aggódj, nehéz elhinni, de tényleg normális. erre nagyon jó a magne b6, mióta szedem nem volt ilyen problémám. kitartást és boldog babavárást mindkettõtöknek! 19 hetes kismami :)
tymybaba19, egyébként voltál már orvosnál??? elõzõ vagyok

Normalis ha 8 hetes babamnak zold es hig a kakija?

meg neha eros zold pottyok vannak benne.8 hetes babanak meg hignak kell lenni a kakijanak,mert neki megmindig hig.

Legjobb válasz: Szia! Nekem azt mondta a doki, hogy nem jó. Vagy túl van etetve, vagy valami vírus lehet. Ha híg az nem baj, a fiamé 6 hónapig híg volt, addig kapott csak anyatejet.Ráadásul neki napi 3-4 híg kakija volt, erre most a lányom 3-4 naponta kakil 1x.

Szia! Nekem azt mondta a doki, hogy nem jó. Vagy túl van etetve, vagy valami vírus lehet. Ha híg az nem baj, a fiamé 6 hónapig híg volt, addig kapott csak anyatejet.Ráadásul neki napi 3-4 híg kakija volt, erre most a lányom 3-4 naponta kakil 1x.
Anyatejes kisbaba székletének mustársárgának kell lennie és egy kicsit hígabbnak.Viszont ha mondjuk kap édeskömény vagy kamilla teát lehet zöldes.A darabkák amik benne vannak azok pedig a megemésztetlen tej miatt vannak.üdv és jó babázást.De ha megnyugszol kérdezd meg a védõnénit üdv
Nekünk is ilyen, mégsem aggódok.anyatejesek vagyunk, van, hogy tök zöldes van, hogy mustár sárga.Sztem ez attól is függ, hogy én mit ettem elõzõleg.
Szia! Tényleg akkor is lehet zöld, ha többet evett a kelleténél. Ha nem bûzös, nyálkás, akkor nincs gond. De inkáb kérdezd meg a védõnõt, az a biztos. -Macska-
A kisfiamnak addig volt híg, ameddig szopizott (6 hós korig). Az elsõ hetekben normális a zöldes szín, hiszen még "tisztul" a bélrendszere. A biztonság kedvéért kérdezd meg a védõnõt vagy a gyerekorvost. Ha nem találják jónak, elküldik széklettenyésztésre. Ott kiderül, hogy van-e gond. Nekem volt olyan, hogy a gyerek pelusát felvittem a védõnõnek a rendelõbe a produktummal, hogy nézze meg jó-e. Lehet, hogy most hülyének néztek, de én legalább megnyugodtam, hogy nincs baj... Nyugi! Nálatok sem lesz gond!
A kérdező hozzászólása: igen anyatejes, es alt.mustarsarga.Es kap kamillas edeskomenyes teat, a has fajasa miatt, akkor lehet azert volt zold?

Normális, ha 8 hónapos szinte alig gagyog?

A mozgásfejlődése éppen rendben van, de nem akar 'beszélgetni'. Csak a 'hő'-t ismételgeti egymás után és néha 'bl'-t. Sokat beszélünk hozzá.

Legjobb válasz: Igen. Vannak gyerekek, akik késõbb kezdenek el beszélni, mert az agy vagy a mozgásfejlõdésre, vagy a beszédfejlõdésre figyel.

Igen. Vannak gyerekek, akik késõbb kezdenek el beszélni, mert az agy vagy a mozgásfejlõdésre, vagy a beszédfejlõdésre figyel.
Szia. szerintem normális, az én nyolc hónaposom meg mászni nem akar, pedig tud. Feláll, felül, de nem mászik, viszont be sem áll a szája. Baba, nana, mama, vao, ble, hmm. Ezeket mondja, de komolyan mondom, csak akkor nem dumál, mikor alszik, meg amikor eszik. Minden baba más :D
Az én babám ma lett 9hónapos, 7hónaposan kezdett mászni, ülni, 8hónaposan felállt de szinte semmit nem gagyogott.nekem valahogy fel sem tûnt, de annyit mondogatták a rokonok, hogy milyen csöndes, hogy mi is aggódni kezdtünk.Szerencsére fölöslegesen, 1-2 hete be sem áll a szája:-) úgy tûnik eddig a mozgásra koncentrált, ne aggódj te sem!
férges... féregtelenitõt neki!
De a kakijában nincs féreg? Lehet h férges . De ha nem akkor SÛRGÕSEN fordulj állatorvoshoz!!
A kérdező hozzászólása: szombaton kapott féregtelenítõt, hasmenése sincs, és a kakija se véres, csak egy kis foltot találtam. Ígyis vigyem állatorvoshoz?
Veszteni nem vesztesz vele ha megmutatod neki, nehogy valami komolyabb gond legyen
inkább vidd orvoshoz az a biztos..mert itt hallogatod és komolyabb baja is lehet..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!