Találatok a következő kifejezésre: Normális ha 4 hónaposan még nem (4 db)

Normális ha valakinek 4 hónaposan még nem nő a hasa?

(nem én vagyok)

Legjobb válasz: :-)) Normalis..lattam olyan 16 hetes kismamat, hogy meg nem mondtam volna,hogy terhes...es ez azert fura mert furdoruciban lattam....;-)Es ez nem kamu hiszen a koromben van es a baba mar meg is szuletett...:-)) En 22 hetbe leptem de 18 hetesen kezdett el gombolyodni.

:-)) Normalis..lattam olyan 16 hetes kismamat, hogy meg nem mondtam volna, hogy terhes...es ez azert fura mert furdoruciban lattam....;-)Es ez nem kamu hiszen a koromben van es a baba mar meg is szuletett...:-)) En 22 hetbe leptem de 18 hetesen kezdett el gombolyodni.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Én láttam már szülés elõtt 2 héttel egy 50 kgos lányt, nem mondtam meg, hogy terhes. Multkor a védõnõnél meg egy velem egykoru (akkor 22 hetes) kismama, vékony, magas , egy deka hasa nem volt. Mint a deszka. Nem vagyunk egyformák, mindenkinél máshogy alakul...
szia, nekem se látszodott majd 5 ho után volt már eléggé látványos, akkor indult meg nagyon.27 hetes kismama.
Megnyugtatásul: amikor szülni mentem, a portás rosszallóan mondta, hogy már nincs látogatási idõ...

4 hónapos és kancsalítani kezdett, ha nézi a játékait. Ez még normális? Eddig nem tette, messzire nézve nem kancsalít

Legjobb válasz: Normális, az enyém is ezt csinálta néha játék nélkül is. Most 4 éves és jó a szeme.

Normális, az enyém is ezt csinálta néha játék nélkül is. Most 4 éves és jó a szeme.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mert azt tudom, hogy 3-6 hónapos korára kell elmúlnia nekik. De egyszer már elmúlt (csak ez elsõ pár hétben kancsalított) és most újra elkezdte
Nem lesz baj. Gondolom egyfolytában kancsalít. Még meg kell tanulnia használni a szemét. Én is egymerõ frászban voltam. Ne aggódj.
Bocs: Gondolom NEM egyfolytában kancsalít. Ezt akartam írni. :)
A kérdező hozzászólása: Csak ha nagyon fókuszál, 5-10 cm-re.
Nem lesz baj. Még csak tanulgat. :)

Normális az ha egy 28 hónapos kisgyermek még nem beszél mondatokban? És csak 4-5 szót használ, meg hangutánzó szavakat?

Az általa használt szavak: autó, hoppá, hó van (hol van)

Legjobb válasz: 2 éves státuszon a fiam egy kukkot sem szólt, rá pár hétre 16 szó volt az alap "szókincse" (apa, anya, autó, mama, baba, ham és a hangutánzó szavak), 2,5 évesen 300 szavas szókincse volt, 2 szavas mondatokat használt, 3 évesen be sem áll a szája, mondókázik, énekel. Viszont 2 éves még nem volt, és már éjjel-nappal szobatiszta volt. Én is meg voltam ijedve, hogy nem beszél, erre azt mondta a védõnõ, hogy õ másra koncentrál (szobatisztaság), nem lehet mindent egyszerre. Teljesen normális, hogy eltér a gyerekek fejlõdési üteme. Fiam unokatestvére (lány), már 1,5 évesen mondatokban beszélt, rengeteg mondókát tudott. A fiúk általában erre késõbb érnek meg (persze biztos van kivétel), de a környezetünkben az összes kisfiú 2 éves kora után kezdett el szavakat mondani.

2 éves státuszon a fiam egy kukkot sem szólt, rá pár hétre 16 szó volt az alap "szókincse" (apa, anya, autó, mama, baba, ham és a hangutánzó szavak), 2, 5 évesen 300 szavas szókincse volt, 2 szavas mondatokat használt, 3 évesen be sem áll a szája, mondókázik, énekel. Viszont 2 éves még nem volt, és már éjjel-nappal szobatiszta volt. Én is meg voltam ijedve, hogy nem beszél, erre azt mondta a védõnõ, hogy õ másra koncentrál (szobatisztaság), nem lehet mindent egyszerre. Teljesen normális, hogy eltér a gyerekek fejlõdési üteme. Fiam unokatestvére (lány), már 1, 5 évesen mondatokban beszélt, rengeteg mondókát tudott. A fiúk általában erre késõbb érnek meg (persze biztos van kivétel), de a környezetünkben az összes kisfiú 2 éves kora után kezdett el szavakat mondani.
normális
második vagyok. nincs magyarországon átfogó 2 éves státusz vizsgálat???? De gondolom amiket leírtam tudja már. már mint ahogy írtad tudja a vau vaut, és ha hall egy kutyát akkor felfigyel rá és mondja hogy vau vau. és még annyi kell hogy 2 szót használjon, mint mama auto. barátnöm is mondogatta hogy az ö gyereke ezt nem tudja, de amikor nálunk voltak játszani a gyerek simán tudta ezeket.
a kétéves státuszvizsgálaton nem mondtak erre semmit? Nálunk ott az alap, hogy pár hangutánzást mondjon mint pl: vau vau, csip csip aztán ha hallja a mentö autót mondja hogy ninó, vagy ha kutyát hall mondja hogy vau vau és 2 szavas mondatok mint mama autó, vagy papa le ez a 3 ami követelmény a 2 éves státuszon. lányom pont ennyit tudott a 2 évesen.
A kérdező hozzászólása: A 2 éves státuszon a védõnõ volt csak jelen, és egyáltalán nem javasolt logopédust vagy bármit, tekintettel arra, hogy egyes szavakat mond, és hangutánzókat is. A gyermekorvossal sajnos az utóbbi idõben sokat találkoztunk ( bölcsi beszoktatás -betegség), de õ sem rosszallotta a dolgot. Szóval úgy tûnik, hogy adnak még idõt neki.


Az normális, ha egy 4 hónapos máltai selyemszőrű kutya kezdi a "láb hágást"? Nem túl fiatal még ehhez?

Legjobb válasz: Pont idõben van. Most jött rá, hogy lehet egrecíroztatni a családot, mert õ irányít. Lesz még ez rosszabb is, ha nem tanultok meg sürgõsen kutyát nevelni. Iskola segíthet.

Pont idõben van. Most jött rá, hogy lehet egrecíroztatni a családot, mert õ irányít. Lesz még ez rosszabb is, ha nem tanultok meg sürgõsen kutyát nevelni. Iskola segíthet.
Még csak négy hónapos és máris õ a fõnök - belevaló kis jószág. :) A kutyáknál ez a dominancia jele, nem játék. Tisztázzátok vele a rangsort minél elõbb.
Sok sikert! Fõ a következetesség és a magabiztosság. Akármilyen pici és aranyos, õ nem egy hajasbaba, hanem egy kutya és úgy kell kezelni.
Rossz a hozzáállás. Nem megpróbálni kell leszoktatni, hanem le kell szoktatni róla. Mint a jedik: "tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld". Nem várhatod el tõle, hogy komolyan vegyen, ha te sem veszed komolyan magadat. Menni fog, csak csináld.
Az jó, ha rászóltok amikor csinálja, de ez a probléma mélyebben gyökerezik, legjobb lenne a kiváltó okot megszüntetni és szabályokat meghatározni, amiket következetesen be kell tartatni a kutyával.
Normálisnak nem mondanám, de nem azért, mert 4 hónapos, hanem mert ezzel az irántatok való 'tiszteletlenséget' fejezi ki, dominanciát közvetít, a szexualitáshoz ténylegesen köze nincs. Ha ilyesmit csinál, le kell õt állítani, csúnyán rászólni, ha ez nem hat, akkor megrázni a grabancát.
Szerintem meg egyszerûen foglalkozni kell vele.Több mozgás , futás a labda után, hancúrozás a többi kutyával. Ha kijátszotta kifutotta magát esze ágában sincs pótcselekvést keresni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Megpróbáljuk leszoktatni róla. Ma láttam ilyet elõször, de rögtön leállítottam. Késõbb akarta ismét csinálni, de akkor is rászóltam. Próbálunk odafigyelni rá és következetesen nevelni, remélem sikerülni fog.
Amikor elkezdi, fogd meg a nyakbõrénél, emeld fel, és picit rázd meg. Amúgy meg ajánlom ezt a cikket áttanulmányozásra: http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!