Találatok a következő kifejezésre: Normális ha 4 hónaposan még (9 db)

Normális ha valakinek 4 hónaposan még nem nő a hasa?

(nem én vagyok)

Legjobb válasz: :-)) Normalis..lattam olyan 16 hetes kismamat, hogy meg nem mondtam volna,hogy terhes...es ez azert fura mert furdoruciban lattam....;-)Es ez nem kamu hiszen a koromben van es a baba mar meg is szuletett...:-)) En 22 hetbe leptem de 18 hetesen kezdett el gombolyodni.

:-)) Normalis..lattam olyan 16 hetes kismamat, hogy meg nem mondtam volna, hogy terhes...es ez azert fura mert furdoruciban lattam....;-)Es ez nem kamu hiszen a koromben van es a baba mar meg is szuletett...:-)) En 22 hetbe leptem de 18 hetesen kezdett el gombolyodni.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Én láttam már szülés elõtt 2 héttel egy 50 kgos lányt, nem mondtam meg, hogy terhes. Multkor a védõnõnél meg egy velem egykoru (akkor 22 hetes) kismama, vékony, magas , egy deka hasa nem volt. Mint a deszka. Nem vagyunk egyformák, mindenkinél máshogy alakul...
szia, nekem se látszodott majd 5 ho után volt már eléggé látványos, akkor indult meg nagyon.27 hetes kismama.
Megnyugtatásul: amikor szülni mentem, a portás rosszallóan mondta, hogy már nincs látogatási idõ...

Tényleg 4, 5 hónapos lehet a baba a videón? Normális, ha az én fiam ennek még csak a közelében sem jár?

a href='http://www.youtube.com/watch?v=YeJEjtwlOdk' class='kulso_link'>http://www.youtube.com/watch?v=YeJEjtwlOdk

Legjobb válasz: Szerintem tuti nem, vagy ûberügyes! De ez a kislány biztos nem ennyi idõs!!! Az én kislányom 4,5 hónapos de még csak hasról hátra és vissza fordul. Kanállal eszik, játékokért nyúl elhúzza õket, nézegeti fogdossa szájába teszi.

Szerintem tuti nem, vagy ûberügyes! De ez a kislány biztos nem ennyi idõs!!! Az én kislányom 4, 5 hónapos de még csak hasról hátra és vissza fordul. Kanállal eszik, játékokért nyúl elhúzza õket, nézegeti fogdossa szájába teszi.
Az én fiam is ezt csinálta ennyi idõsen, de komolyan, kiskutyázott és néha haladt egy kicsit, utána kúszott egy hónapot majd felállt és mászott.Aktív volt nagyon, rohant, tehát én elhiszem.
Felállt 6 hónaposan igen, nem járt felállt.
15 ös...IQ-fighter.....felállt...az nem járás...biztos 12 éves kissrác vagy...az én fiam is állt 6 hósan!
Hát nem tudom hány hónapos a kislány a videóban, de van ilyen!!Az én lányom is 5 hónaposan már így mászott, pontosabban 2 nappal az 5.hónapja elõtt. 6 hónaposan már stabilan, önállóan ült, mászásból ült ki. 6, 5 hónaposan állt fel elõször.10 hónaposan indult el.Egyedül, önállóan sétált, járt. Jelenleg 13 hónapos és szalad, nem lehet utolérni. Tehát nem lehetetlen ez.
Nekem nincs gyerekem, de most megkérdeztem a szüleimet: Én is ennyi idõsen ezt csináltam már, és jóval egyéves korom elõtt jártam - úgy, hogy rendesen sétáltak velem az utcán. Olyan kicsi voltam (még a koromhoz képest is), hogy azzal heccelték aput az utcán, hogy biztos nem is vagyok igazi, mert ilyen nincs. Állítólag folyton megbámultak. Ugyanakkor cserébe valami elképesztõen késõn kezdtem el beszélni. Minden gyerek már rég kotyogott, én meg nem voltam hajlandó megszólalni, egész az óvodáig kb. (Na jó, azért kicsit elõbb, te tényleg nagyon késõn.) Tény, hogy akkor meg rögtön rendes mondatokban, így mondhatni, hogy nekem a gügyögés-korszak kimaradt. Ezzel meg idegesítették a szüleimet, hogy jajj, mi van ezzel a gyerekkel, mikor XYka meg már 20 szót is tud, stb. Egyébként teljesen normális vagyok/voltam: se zseni, se buta. A húgom ellenben lusta volt, kifejezetten késõn csinált minden mozgást. Egy kivétellel: gyakorlatilag rögtön felemelte a fejét, szinte még újszülött korában. De onnantól sokáig semmi. Késõn forgott, ült/állt fel, indult el... Cserébe õ idõben kezdett el beszélni, gügyögött "rendesen". Õ is teljesen átlagos: nem zseni, nem buta. Konklúzió: nincsen két egyforma gyerek - EMBER - a világon.
rohant igen a mozgásfejlõdéssel, teljesen értelmesen írtam
Hú...eltévedtem volna? el nyelvtani topic?! Állj már le....szánalmas, hogy rájössz, hogy hülye fejjel nem fogtad fel, amit mindenki más igen, és most meg, jobb fógópont híján, a fogalmazókészségbe kötsz bele. Nyugi, az én fiam is rohant!
nem tudom... nekem is nagyon gyors mozgásfejlõdésû fiam van, õ 5, 5 hónaposan mászott, most meg is néztem a videót és annyira más volt... nekem ami szemet szúrt, hogy a hajat ugye 4-5 hónapos koruk körül hagyják el, tehát ekkor mickey egér fejûek a babák, ennek a kislánynak meg fel volt copfozva a haja, de a teste-arca is nekem kicsit idõsebbnek tûnik, úgy 2 hónappal.
Lehet vannak kisbabák akik ügyesek, de nekem is ez a gyerkõc sokkal idòsebbnek tûnik, teszem azt 7 hós körüli. Nem mondom, hogy hazudik az anyuka, mert nem illik. De ahogy nézem a testvérét és mellette Õt, az arányok nem stimmelnek. A kislány keze, lába, arca. De lehet nagy baba, nemtudom. Ha ez igaz, akkor különleges. Az én 4 és fél hós babám ilyet nem csinál! De olvasom itt, higy másnak is csinált ilyet. Akkor ki tudja. Csodabogarak ezek a gyerkõcök:-)
Mi visz rá szülõket arra, hogy egy bárki által megnézhetõ helyre feltesznek a gyerekeikrõl videókat? Nyilván nem az ismerõsöknek szól, hanem mindenkinek? Mondjuk hasra nem estem a gyerek teljesítményetól, inkább elszomorít, hogy anyuka bazári majomként mutogatja boldog boldogtalannak.
Éppen lehet, bár ránézésre (és nem a mászás miatt) én is nagyobbnak nézném. Fiam 7 és fél hónaposan sem jár a közelében ennek, úgyhogy ne keseredj el. :)
A lányaim (3) 8 hónaposan tartottak itt a mozgásban, továbbá nekem sem stimmelnek a megadott korhoz a testarányok.
Hát nem tudom, az én lányom 9 hónaposan tartott itt :D Persze vannak, akik sokkal gyorsabban fejlõdnek, a szomszéd kisfiú 7 hónaposan felállt...
Végülis...lehet, hogy annyi, a fiam 5 hónapos korában csinált néha ilyet, de 6, 5 hósan stabilan mászott már.
Miért ne lehetne? Van olyan baba, aki hamarabb kezd mászni, van, aki késõbb. Ez nem jelent semmit, ettõl még nem gond, ha a te gyereked nem csinálja még. (Amúgy a fiúk lassabban szoktak fejlõdni ilyen szempontból, mint a lányok.)
Ez a kislány 7 hónap körüli...nézzétek meg a kezét meg a lábát.... Titikus az az anyuka, aki gerjeszti az anyukák közötti versenyt..... Mindjart en us feltöltök egyet az én 4, 5 hósomról, hogy nézzétek 3 napos és oda-vissza forog, kanállal eszik, meg nyúl mindenért...stb....
A kislanyom holnap lesz 6 honapos, es tegnap fordult eloszor a hasarol a hatara. Hatrol hasra 4, 5 honaposan kezdte. Szerintem ez igy teljesen normalis :-) , nem keso.
Õ itt ismerõsöm kisfia, itt volt 6 hónapos, illetve nem egészen 6 hónapos..... szóval szerintem simán belefér, hogy a kislány 4, 5 hónapos. http://www.youtube.com/watch?v=4VLJTTP1DL8
Már a baba méreteit, tehát hosszúságát, lábát, felsõtestét, fejét tekintve sem néz ki 4, 5 hónaposnak, hanem többnek.
Szerintem lehet 4, 5 hónapos. Nagyon ügyes. A lányomat is sokszor minimum 2-3 hónappal nézték idõsebbnek a méretei és mozgása alapján. :) Múltkor egy doki másfél-két évesnek nézte, de akkor még 13 hónapos sem volt... Szóval ez a kicsi is lehet annyi idõs, mint amit odaírt az anyukája.
Már miért hazudna az anyukája? Nyilván ennyi idõs. A gyerekek nem egyformák, és ez nem verseny.
Nagyon naív mindegyik...
A fiam nagyon sokáig jóval meghaladta az átlagos méreteket, mindig nagyobb volt az átlagoshoz, így pl. a kortársaihoz képest, de a fiam nem volt ekkora 4, 5 hónaposan! Ez a gyerek a videón nem 4, 5 hónapos. Én elhiszem, hogy sok baba sok mindenben ügyes, korábban csinál az átlagoshoz képest, de a videón ez a gyerek olyan biztos, minthogy most én itt írok, hogy nem ennyi idõs. Aki meg azt írta, hogy miért tenne ilyet egy anyuka, hogy hazudik...Na, vajon miért? Hogy mások hasra essenek és dicsérgessék, hogy jé, milyen ügyes ez a gyerek tényleg, hogy már ennyi idõsen ilyet tud...csak hát sokan nem hülyék...de ahogy itt látom, néhányakat sikerült megtévesztenie.

Normális az ha 5 hónapos Bolognase nőstény kutyámat még 3-4 óránként le kell vinni sétálni, különben bepisil?

Az éjszaka 7-8 órákat is simán kibír. Már nálam van 3 hónapja és kezdetektől fogva lehordom, 2 órával kezdtük, próbáltam tovább ritkítani a sétákat, de legjobb esetben is csak 4 órát bír ki.

Legjobb válasz: Van olyan kutya amelyik néhány hét alatt szobatiszta lesz, s van amelyik csak 8-9 hónaposan sikerül neki. Amikor kint pisil iszonyúan dícsérd meg, ha meg nálatok, dorgáld meg hogy fujj meg ilyesmi. Elõbb utóbb csak sikerül. Sok sikert!

Van olyan kutya amelyik néhány hét alatt szobatiszta lesz, s van amelyik csak 8-9 hónaposan sikerül neki. Amikor kint pisil iszonyúan dícsérd meg, ha meg nálatok, dorgáld meg hogy fujj meg ilyesmi. Elõbb utóbb csak sikerül. Sok sikert!
Normális szerintem. Kölyök kutya, eleve kistestû, kicsi a hólyagja. Idõvel megtanulja majd tovább tartani, addig pedig menj le vele mindig, mert innnetõl ha bepisil, az csak a te hibád, mert nem vitted le idõben. Fokozatosan negyedóráról negyedórár próbáld csúsztatni az idõközöket.


4 hónapos és kancsalítani kezdett, ha nézi a játékait. Ez még normális? Eddig nem tette, messzire nézve nem kancsalít

Legjobb válasz: Normális, az enyém is ezt csinálta néha játék nélkül is. Most 4 éves és jó a szeme.

Normális, az enyém is ezt csinálta néha játék nélkül is. Most 4 éves és jó a szeme.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mert azt tudom, hogy 3-6 hónapos korára kell elmúlnia nekik. De egyszer már elmúlt (csak ez elsõ pár hétben kancsalított) és most újra elkezdte
Nem lesz baj. Gondolom egyfolytában kancsalít. Még meg kell tanulnia használni a szemét. Én is egymerõ frászban voltam. Ne aggódj.
Bocs: Gondolom NEM egyfolytában kancsalít. Ezt akartam írni. :)
A kérdező hozzászólása: Csak ha nagyon fókuszál, 5-10 cm-re.
Nem lesz baj. Még csak tanulgat. :)

Az normális, ha egy 4 hónapos máltai selyemszőrű kutya kezdi a "láb hágást"? Nem túl fiatal még ehhez?

Legjobb válasz: Pont idõben van. Most jött rá, hogy lehet egrecíroztatni a családot, mert õ irányít. Lesz még ez rosszabb is, ha nem tanultok meg sürgõsen kutyát nevelni. Iskola segíthet.

Pont idõben van. Most jött rá, hogy lehet egrecíroztatni a családot, mert õ irányít. Lesz még ez rosszabb is, ha nem tanultok meg sürgõsen kutyát nevelni. Iskola segíthet.
Még csak négy hónapos és máris õ a fõnök - belevaló kis jószág. :) A kutyáknál ez a dominancia jele, nem játék. Tisztázzátok vele a rangsort minél elõbb.
Sok sikert! Fõ a következetesség és a magabiztosság. Akármilyen pici és aranyos, õ nem egy hajasbaba, hanem egy kutya és úgy kell kezelni.
Rossz a hozzáállás. Nem megpróbálni kell leszoktatni, hanem le kell szoktatni róla. Mint a jedik: "tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld". Nem várhatod el tõle, hogy komolyan vegyen, ha te sem veszed komolyan magadat. Menni fog, csak csináld.
Az jó, ha rászóltok amikor csinálja, de ez a probléma mélyebben gyökerezik, legjobb lenne a kiváltó okot megszüntetni és szabályokat meghatározni, amiket következetesen be kell tartatni a kutyával.
Normálisnak nem mondanám, de nem azért, mert 4 hónapos, hanem mert ezzel az irántatok való 'tiszteletlenséget' fejezi ki, dominanciát közvetít, a szexualitáshoz ténylegesen köze nincs. Ha ilyesmit csinál, le kell õt állítani, csúnyán rászólni, ha ez nem hat, akkor megrázni a grabancát.
Szerintem meg egyszerûen foglalkozni kell vele.Több mozgás , futás a labda után, hancúrozás a többi kutyával. Ha kijátszotta kifutotta magát esze ágában sincs pótcselekvést keresni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Megpróbáljuk leszoktatni róla. Ma láttam ilyet elõször, de rögtön leállítottam. Késõbb akarta ismét csinálni, de akkor is rászóltam. Próbálunk odafigyelni rá és következetesen nevelni, remélem sikerülni fog.
Amikor elkezdi, fogd meg a nyakbõrénél, emeld fel, és picit rázd meg. Amúgy meg ajánlom ezt a cikket áttanulmányozásra: http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t..

Koraszülött babám, 29 hétre született. Április 6-án lesz 4 hónapos. Amúgy minden rendben vagy vele, de, ha felülésbe húzzuk szépen tartja a fejét, de ha hasra tesszük meg sem emeli egy picit sem! Normális ez? Vagy már aggódnom kellene?

Van valakinek hasonló problémája? Voltunk Dévény tornán, ott megtanították mit csináljunk vele, de azóta sincs semmi. Majd április végén kell visszamenni!

Legjobb válasz: Nem tudtok sûrûbben gyógytornászhoz menni?Mi (bár más problémával) az elején heti 2x is jártunk.Itthon soha nem tudtam úgy tornáztatni,mint a gyógytornász.Így villámgyorsan javult és fejlõdött.Plusz a gyógytornász tudta figyelni,hogy a korának megfelelõ-e a mozgása.Ilyen korababánál szerintem jár a gyógytorna,beszélj a háziorvossal/neurológussal.

Nem tudtok sûrûbben gyógytornászhoz menni?Mi (bár más problémával) az elején heti 2x is jártunk.Itthon soha nem tudtam úgy tornáztatni, mint a gyógytornász.Így villámgyorsan javult és fejlõdött.Plusz a gyógytornász tudta figyelni, hogy a korának megfelelõ-e a mozgása.Ilyen korababánál szerintem jár a gyógytorna, beszélj a háziorvossal/neurológussal.
az én fiam 28 hétre született, most lesz korrigáltan 9 hnapos.A tiéd mennnyi korrigáltan? nekem is késõn kezdte a fejét emelni , amikor 4 hónaposvolt(nem korr) akor még nem emelte, pedig én is gyt vagyok és minden nap tornásztam vele.szerintem minél többet todtok tornászni annál jobb, illetve türelem!! Az én iam mindjárt egy éves és megtanított türelmesebbnek lenni.mindent csinál, csak egy kicsit késõbb, egyszer csak bekattan neki vmi és elkezdi. mekkora volt mikor született? ez is sokat számít, lehet hogy még gyengécske
A kérdező hozzászólása: Tudnánk menni, de a gyógytornász azt mondta nincs rá még szükség, mert lazák az izmai és várjunk április végéig, ha addig sem produkálja a dolgokat elkezdi a tornát!Igen talán nekem is a türelemmel van a baj!Korrigáltan most a héten 8 hetes.980 gr-mal született.Tornázunk naponta többször is.
Szerintem nincs elkésve! Az enyém is korababa, 31 hétre! Ne várd tõle ugyanazt, mint egy rendes idõre születettõl!

Normális, ha egy 9-10 hónapos gyerek még havi 4 cm-t nő? Fiú.

Legjobb válasz: http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/blhh2ossznov.htm en csak a suly-magassag aranyt nezem

Az is normális, meg az is, ha csak 1cm-t nõne.
Igen. Nekem is ilyen lett. Nem tudom, én nem adtam oda már neki.
igen.... én mindig frissiben adom oda neki. Illetve akkor csinálom meg, mikor tudom, hogy utána tuti megeszi. Amúgy iszonyatosan szereti - Mostanában almával keverve esszük :)

Normális az ha egy 28 hónapos kisgyermek még nem beszél mondatokban? És csak 4-5 szót használ, meg hangutánzó szavakat?

Az általa használt szavak: autó, hoppá, hó van (hol van)

Legjobb válasz: 2 éves státuszon a fiam egy kukkot sem szólt, rá pár hétre 16 szó volt az alap "szókincse" (apa, anya, autó, mama, baba, ham és a hangutánzó szavak), 2,5 évesen 300 szavas szókincse volt, 2 szavas mondatokat használt, 3 évesen be sem áll a szája, mondókázik, énekel. Viszont 2 éves még nem volt, és már éjjel-nappal szobatiszta volt. Én is meg voltam ijedve, hogy nem beszél, erre azt mondta a védõnõ, hogy õ másra koncentrál (szobatisztaság), nem lehet mindent egyszerre. Teljesen normális, hogy eltér a gyerekek fejlõdési üteme. Fiam unokatestvére (lány), már 1,5 évesen mondatokban beszélt, rengeteg mondókát tudott. A fiúk általában erre késõbb érnek meg (persze biztos van kivétel), de a környezetünkben az összes kisfiú 2 éves kora után kezdett el szavakat mondani.

2 éves státuszon a fiam egy kukkot sem szólt, rá pár hétre 16 szó volt az alap "szókincse" (apa, anya, autó, mama, baba, ham és a hangutánzó szavak), 2, 5 évesen 300 szavas szókincse volt, 2 szavas mondatokat használt, 3 évesen be sem áll a szája, mondókázik, énekel. Viszont 2 éves még nem volt, és már éjjel-nappal szobatiszta volt. Én is meg voltam ijedve, hogy nem beszél, erre azt mondta a védõnõ, hogy õ másra koncentrál (szobatisztaság), nem lehet mindent egyszerre. Teljesen normális, hogy eltér a gyerekek fejlõdési üteme. Fiam unokatestvére (lány), már 1, 5 évesen mondatokban beszélt, rengeteg mondókát tudott. A fiúk általában erre késõbb érnek meg (persze biztos van kivétel), de a környezetünkben az összes kisfiú 2 éves kora után kezdett el szavakat mondani.
normális
második vagyok. nincs magyarországon átfogó 2 éves státusz vizsgálat???? De gondolom amiket leírtam tudja már. már mint ahogy írtad tudja a vau vaut, és ha hall egy kutyát akkor felfigyel rá és mondja hogy vau vau. és még annyi kell hogy 2 szót használjon, mint mama auto. barátnöm is mondogatta hogy az ö gyereke ezt nem tudja, de amikor nálunk voltak játszani a gyerek simán tudta ezeket.
a kétéves státuszvizsgálaton nem mondtak erre semmit? Nálunk ott az alap, hogy pár hangutánzást mondjon mint pl: vau vau, csip csip aztán ha hallja a mentö autót mondja hogy ninó, vagy ha kutyát hall mondja hogy vau vau és 2 szavas mondatok mint mama autó, vagy papa le ez a 3 ami követelmény a 2 éves státuszon. lányom pont ennyit tudott a 2 évesen.
A kérdező hozzászólása: A 2 éves státuszon a védõnõ volt csak jelen, és egyáltalán nem javasolt logopédust vagy bármit, tekintettel arra, hogy egyes szavakat mond, és hangutánzókat is. A gyermekorvossal sajnos az utóbbi idõben sokat találkoztunk ( bölcsi beszoktatás -betegség), de õ sem rosszallotta a dolgot. Szóval úgy tûnik, hogy adnak még idõt neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!