Találatok a következő kifejezésre: Normális egy hetes terhesség (18 db)

6 hetes terhesség esetén normális az, hogy úgy fel vagyok puffadva? Emellet úgy nézek ki mint egy 3-4 hónapos kismam.

Legjobb válasz: Igen, ez normális, lassabban emésztess, + gázosodsz, s ettõl felpuffadsz. Nálam ez tartott olyan 13 hetes korig. Az espumisan segíteni szokott, azt szedheted, s próbáld kerülni azokat az ételeket, amik puffasztanak, valamint a szénsavas italokat.

Igen, ez normális, lassabban emésztess, + gázosodsz, s ettõl felpuffadsz. Nálam ez tartott olyan 13 hetes korig. Az espumisan segíteni szokott, azt szedheted, s próbáld kerülni azokat az ételeket, amik puffasztanak, valamint a szénsavas italokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors választ. Már amúgy a gyomrom is fáj és én a fûszeres ételeket, meg az erõset kívánom de nagyon. Lehet, hogy ez itt a baj, de másra sajna rásem tudok nézni, még a csokitol is undorom van.
Igen, normális a puffadás ilyenkor. A késõbbiekben ez meg fog szûnni.
de jo neked hogy ilyen hamar látszik rajtad
A kérdező hozzászólása: Hát, nem olyan jó... :-)

Normális egy hét hetes terhesség esetén, ha napközben állva is elaludnék, 37 fok a hőm és nagyon fázok?

A fentieken kívül enyhe mellfájásom van és sokkal kevesebbet eszek. Ez normális? De mindennél jobban aggaszt, hogy fázok, állandóan, bármilyen vastagon felöltözök és bármilyen meleg is legyen a lakásban? Árthat-e ez nekünk? Vagy ez is csak egy tünet?

Legjobb válasz: Szia!Amikor 7 hetes körül voltam én is állandóan fáztam még itthon is.Volt, hogy felültem a radiátorra annyira.Ja és én volt hogy azon gondolkodztam, hogyan tudnék úgy aludni a munkahelyemen, hogy a fõnököm ne vegye észre:).Sõt olyan is volt, hogy du. 4-kor keltem fel.Szóval szerintem ez normális.A hõmérsékletem is ennyi volt.Szóval szerintem ne aggódj.

Szia!Amikor 7 hetes körül voltam én is állandóan fáztam még itthon is.Volt, hogy felültem a radiátorra annyira.Ja és én volt hogy azon gondolkodztam, hogyan tudnék úgy aludni a munkahelyemen, hogy a fõnököm ne vegye észre:) .Sõt olyan is volt, hogy du. 4-kor keltem fel.Szóval szerintem ez normális.A hõmérsékletem is ennyi volt.Szóval szerintem ne aggódj.
Szia! Én nem tudom hogy ártalmas-e, de én ugyanebben a cipõben járok! A férjem izzad olyan meleget csinálok otthon én meg majd megfagyok! Remélem hogy ez is csak tünet, és hogy hamar elmúlik! 6 hetes kismama
Szia! Teljesen normális nekem mind a három terhességem elejére ez volt a jelemzö.Grat a babához:) 37hetes kismama:)
Szia Én is csak megnyugtatni tudlak, mindig melegvérû voltam, csak nekem volt melegem ha más fázott. Most én sem tudok úgy felöltözni, hogy ne fázzak. A hõmet nem szoktam mérni, de fázok mindig. Aluszékony nem nagyon vagyok, de a mellem fáj nekem is. Most 11 hetes vagyok:-)
Nyugi, majd kinövitek.Kitartás az elsõ trimeszter végéig ez kínozhat.Aludj sokat, amennyit csak tudsz, és figyelj arra, h a szervezeted mit szeretne.Ez a legfontosabb.

A terhesség első részében normális ha a nőnek egy kis fehér folyása van (4 hetes terhesség körül)?

Legjobb válasz: Nyugi, nekem is volt, most hat hónapos vagyok. Általános tejsavtermelés!

Nyugi, nekem is volt, most hat hónapos vagyok. Általános tejsavtermelés!
4 hetes terhességet még ultrahanggal sem lehet kimutatni.
persze, semmi probléma nincs vele! egyébként 4 hetest ki lehet mutatni ultrahanggal, nekem is akkor derült ki:) )


Meddig normális, , gyászolni" egy 8 hetes terhességet?

A barátnő nem akarta az abortuszt de el kellett mennie. Meddig tart míg felépül?

Legjobb válasz: Miért kellett?

Miért kellett?
Ez függ attól hogy miért kellett elvetetnie szegénynek, ha õ szerette volna azt a babát. Mert egy nõt lelkileg iszonyúan meg tud viselni, ( még egy spontán vetélés is , magamról tudom ) fõleg egy abortusz, ráadásul ugy hogy meg szerette volna tartani. Erre nincs meghatározott idõ hogy meddig normális meddig nem, neki kell lerendeznie akár magában akár segítséggel, beszélgetésekkel, ez lehet hetek-hónapok kérdése is. De a legjobb ha pozitivan áll hozzá a következõ babához, akivel nem fog ilyen megtörténni. DE mondom ez külsõ tényezõkön is mulik. 23 hetes kismama
Ha nem akart abortuszt, de belekényszerítették, akkor akár élete végéig is. A nõk ilyenkor nem egy "terhességet", hanem a gyereküket gyászolják. Türelemre és támogatásra van szüksége most, hogy megtanuljon együtt élni a történtekkel, nem pedig mások által megszabott határidõkre.
Amennyiben rá lett kényszerítve sokáig és ne is reménykedj abban hogy minden olyan lesz mint régen. Az is lehet hogy szakítani fogtok. Ez attól függ a barátnõd milyen erõs lelkileg és mennyire okol téged. De írhatnál a dologról bõvebben, persze ha csak szeretnél. Miért kellett elmennie?
Mikor épül fel? Ha akarta a gyereket, soha.
Ha szerette volna azt a gyermeket míg él.Soha többé nem lesz olyan mint volt. Ezt sajnos tapasztalatból tudom. Feldolgozni azt , hogy eldobtam a gyermekem akire vágytam, mert ezt várták el tõlem nem lehet. Ha gondolja írjon nekem privátba.A baj kibeszélése ha megértõ a hallgatóság talán segít egy picit.

Normális-e, hogy nem akarok egyedül utazni 250 km-t, 26. hetes terhességgel?

Pontosabban,nem arról van szó,hogy nem akarok,hanem félek,történik valami.Mert volt már olyan is,hogy például véreztem (mondjuk,az nem utazásnál).Csak hát félek,pontosan akkor fog valami történni.Egyszer?en félek ett?l,meg a cipekedést?l,mivel azért valamennyi cuccom nyilván lenne,amit viszek magammal (és ráadásul a terhesség alatt köldöksérvem is lett,meg fáradékonyság, émelygés stb.).Ti mit tennétek?Belevágnátok?

Legjobb válasz: Én biztos hogy nem vágnék bele!! Amiket leirtál azért,meg a hülye idöjárás miatt...nem is gondolkoznék ilyenen,250 km sok! Végülis te érzed,de szerintem a kérdésedbe leirtad a választ is!!

Ha nem tudod lemondani akkor próbáld elhessegetni a negatív gondolatokat. Nem kell, hogy baj legyen. Vigyél magaddal egy jó könyvet, vagy újságot. Engem mindenki hülyének nézett, mert 25 hetesen elmentem 2napos osztálykirándulásra a tanítványaimmal, és nem volt semmi gond. Nem mondom, hogy most 35 hetesen is bevállalnám, de én szeretek úton lenni. Amúgy meg a kolleganõim mondták, hogy régen, õk még vándortábort is vezényeltek le állapotosan. Szal ha nincs konkrét panaszod, és mindenképpen menned kell, akkor meg tudod csinálni, miért is ne tudnád? Minden jót neked! L. 35+1
Én biztos hogy nem vágnék bele!! Amiket leirtál azért, meg a hülye idöjárás miatt...nem is gondolkoznék ilyenen, 250 km sok! Végülis te érzed, de szerintem a kérdésedbe leirtad a választ is!!
Egyedül, ilyen távolságot, vonattal-busszal semmiképpen. Egyedül mondjuk még kocsival sem. Pláne a cipekedés... Meg a dög meleg, vagy épp a szakadó esõ... Amúgy miért kellene ilyen messze utaznod egyedül?
Szia! Én sokat utaztam terhesség alatt, sõt még most is, pedig már 33 hetes vagyok. Ne utazz egyedül semmikép sem.A vonat kényelmesebb mint az autó, mert jobban ki tudod nyújtani a lábad és akkor állsz fel amikor jól esik, de tuti, hogy senki nem fog neked segíteni a le és felszállásnál, hidd el tapasztalatból mondom. Az emberek iszonyatosan bunkók. Velem többször is elõfordult ilyen helyzet, pl. volt, hogy fel kellett szállnom a vonatra az ajtó mellett beszélgetett két MÁV-os dolgozó és eszükbe sem jutott volna segíteni, de olyan is volt, hogy kisebb tömeg állt a hátam mögött a felszállásra várva, de senki nem segített, a legnagyobb lelki nyugalommal nézték végig, hogy hogyan verekedem fel magam a vonatra kb. 10 percen keresztül, mert nehéz volt táskám. Szóval a vonat kényelmesebb mint az autó, fõleg hosszú távon, de tartson veled valaki aki segít, mert mások felõl ha elájulsz akkor is csak egyszerûen keresztül lépnek rajtad!
Nagyon fontos lenne az utazás? Kocsival nem lehet megoldani? Nincs aki segítsen fölcuccolni a vonatra, amikor megérkeztél meg lecuccolni?
Szia! Ha egy kis kételyed is van, akkor ne utazz egyedül! Kérd meg valamelyik ismerõsödet, családtagodat, közeli ismerõsödet, hogy kísérjen el. Most rendelték el a hõségriadót, 36-38 fokokat írnak, ami egy egészséges felnõtt szervezetet is megterhel, nemhogy egy pocakos anyukát, akinek most mindene máshogy mûködik az adott körülmények miatt. Ne vágj bele egyedül! Minden jót!
Ezt csak te tudod, hogy mit bírsz, és mennyire vagy rákényszerülve az útra. De abból amit írtál, én nem mennék a helyedben tömegközlekedéssel, max kocsival, és meg lehet állni, ha pihenni, mozogni akarsz.
A kérdező hozzászólása: 14:13-as:Köszönöm a jókívánságot, aranyos vagy:-D
A kérdező hozzászólása: Ráadásul, lenne egy átszállás is.
A kérdező hozzászólása: Nos, ez igazán bonyolult eset, de igen, muszáj elutaznom. A férjem tuti, hogy nem jön velem, tehát egyedül kell mennem.Tulajdonképpen éppen miatta/miattunk kell elmennem.
Szia! Ha nem nagyon fontos ez az utazás, lehetõleg halaszd el! 1. Nagyon meleg van (ájulás lehetõsége , rengeteg folyadék! az utazócuccba belefér még vagy 2 liter víz??) 2. 250 km nagyon nagy út!!! még 40 km-re azt írnám, hogy oké; de megéhezhetsz , mosdót kell használnod, ... szóval macera.
annyi negatívumot felsoroltál, hogy szerintem te is érzed hogy nem kellene utaznod? hová kellene menni? fontos? ha nem , akkor ne menjél...
Hát ha ilyen rosszul vagy ne utazz. Én 8 hónapos terhesen 300 km-t utaztam a 35 fokos melegben, csak egy bajom volt, hogy majdnem bepisiltem.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy utóbbi idõben engem már az is megvisel kissé, ha csak a villamoson utazom néhány megállót.Nem jó, ha ülök, ha sokat sétálok elfáradok, és gyakran émelygek, fulladni is szoktam, fõleg ha nagyon meleg van, még szédülök is.Szóval, elég nehezen viselem, nehezebben, mint hittem így a végén.(Az elsõ 3 hónap mondjuk az állandó hányinger, hányás miatt volt rossz, de ez talán még kellemetlenebb-mert bármikor rám törhet, míg a hányinger ált. reggelente jelentkezett)Ezt a körülöttem lévõknek sokszor nem is említem, õk veszik észre rajtam, ha észreveszik.Nem akarom, azt higgyék, csak nyafka vagyok, vagy mi...
en most leszek 27 hetes, 1000 km-t autozok hol egyedül hol tarsasaggal, hat en is irtozom töle, rettenetesen kenyelmetlen, es ugy nez ki hogy a 35 hetig meg elöttem al mindez 3x.sajna messze dolgozom.amugy van aki birja van aki nem, hallottam olyanrol aki 40 km-t sem tud utazni, jo hogy nekem ebben szerencsem van.ha nem birod ne eröltesd
szia az 1000 km-es vagyok.en is szoktam fulladni, rettenetes, masok meg neznek minek lihegek...eleg kellemetlen.együtt erzek veled, nekem is nagyon kellemetlen mar 27 hetes pocakkal.sokkal rosszabb mint az elsö honapok, mert most nagy a hasam es minden rossz, ülni alni, akkor erzem jol magam ha nem eszek es nem feszül a gyomrom, dehat enni kell.amugy ram most is ramtör a hanyas, meg rosszabb is mert minden elöjel nelkül, mert a kisfiam csak rug egyet, anya meg hany...neked nem rugdossa a gyomrod? visszaterve az utazasra, ha muszaj akkor vigyazz magadra, nekem is muszaj, megprobalok vigyazni, többet nem tehetek...szia

Normális hogy terhesség alatt izomfájdalmam van, meg a derékfájdalmam? 9 hetes vagyok és nagyon aggódom, már volt egy vetélésem 5 hetesen.

Legjobb válasz: Szia! Nekem úgy fájt a derekem az elején, majd meghaltam. A dokim azt mondta ne aggódjak. Teljesen probléma mentes volt a terhességem. Sok sikert és kitartást! Remélem nálatok sem lesz gond.

Szia! Nekem úgy fájt a derekem az elején, majd meghaltam. A dokim azt mondta ne aggódjak. Teljesen probléma mentes volt a terhességem. Sok sikert és kitartást! Remélem nálatok sem lesz gond.
szia, nekem 11 hetesen volt egy s.vetelesem marciusban es most megint babas vagyok(8 hetes) es nekem is leszakad a derekam, hasam alja es fajnak az izmaim!A dokim azt mondta elofordulhat hogy ahogy no a meh.... kihat a fajdalom a derekra, hatra.Ilyenkor atalakul az egesz testunk!!!!Szerintem ne aggodj!!!!De ha megis menj el dokihoz hogy megnyugodj!!!!!En is sokat aggodom az elozo dolgok miadt sajnos de pozitiv vagyok!!!Minden jot!!!!!
Ne aggódj, abszolút velejáró. Én is tapasztaltam a legelején. Pihenj sokat és elmúlik. Ne ülj egyhelyben hosszan, sokat ne álldogálj és ne emelj! Az orvosnak szólhatsz róla, lehet, hogy ír izomlazító gyógyszert (Troparin C) ami nem árt a babának sem. Boldog babavárást kívánok!
Nekem is fájt a derekam a terhességem elején, és izomláz-szerû érzésem is volt. Kb. 1-2 hét alatt megszûntek ezek a tünetek. Szerintem teljesen normális! Boldog babavárást! 23 hetes kismama

Segítség! Normális, hogy 9 hetesen megy a hasam? Vízfolyás szerűen, és már kb. egy hete. Naponta 4-5 alkalommal rámtör a hascsikarás, és a hasmenés. Ez hozzátartozhat a terhességhez? Lehet a vitamintól esetleg? (Hipp Natal) Nagyon zavaró.

Legjobb válasz: Ha idõben összefügg, lehet a vitamintól. Próbálj mást és kiderül. A hasmenés elõfordul terhességben, de az ilyen vizes jellegû nem jó jel. Lehet, hogy vírus. Pótold a folyadékot és kérdezd meg az orvost.

Ha idõben összefügg, lehet a vitamintól. Próbálj mást és kiderül. A hasmenés elõfordul terhességben, de az ilyen vizes jellegû nem jó jel. Lehet, hogy vírus. Pótold a folyadékot és kérdezd meg az orvost.
Nekem azt mondta a dokim, ha napi 3-nál többször van híg székletem akkor azonnal menjek hozzá
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszolónak: Miért, az már veszélyes? Árthat a babának is? Mit mondott a dokid? Egyébként iszok rendesen folyadékot, csak az étvágyam nem az igazi, fogytam is pár kg-ot.:( De görcsölni nem görcsöl a hasam, más bajom sincs.

7 hetes 3 napos vagyok kismama vagyok. Nincs hányingerem, rosszullétem. Normális, hogy ilyen tünetmentes egy terhesség?

Mióta szedem a dokim által felírt tablettát a jobb megtapadás miatt, azóta már az enyhe hasi problémáim is elmúltak. Nagyon ritkán érzek pici szurit a köldököm körül. Cicijeimet érzem, de azt se mondanám, hogy elviselhetetlen. Minden rendben velem?

Legjobb válasz: Persze, minden rendben. Én sem voltam rosszul egyszer sem, nem is hánytam. Az elsõ pár hétben voltak hasszurkálásaim, néha kicsit erõsebb, de mára már ezek sincsenek. Én csak elevitet szedek. Ma vagyok 12 hetes. Ú Úgyhogy nyugi :)

Persze, minden rendben. Én sem voltam rosszul egyszer sem, nem is hánytam. Az elsõ pár hétben voltak hasszurkálásaim, néha kicsit erõsebb, de mára már ezek sincsenek. Én csak elevitet szedek. Ma vagyok 12 hetes. Ú Úgyhogy nyugi :)
Igen :) Minden a legnagyobb rendben! :) Nekem semmi sem volt. A hasam nõtt, és annyi :) minden trimeszterben vártam a szokásos tüneteket, de semmi :) 1 hónapon belül születik a babánk :) :) :)
Szerencsére engem is elkerültek a kellemetlen tünetek az elsõ trimeszterben. Egyszer sem hánytam és hányingerem sem volt soha.:) ) Én max 4-5 hét múlva szülök:) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Boldog babavárást Nektek!
Üdv a kevés szerencsések közt. Én egyedül a hust nem birtam 10.héttöl semmi más bajom nem volt. mingyárt betöltjük a 20hetet. Egyszer sem rokáztam csak közel volt a husitol. De ez a 12héttel el is mult. Bevallom néha megfeletkeztem rolla hogy terhes vagyok. Most hogy mar mocorog mindig õ jár a fejembe.

Mennyire normális, hogy 6 hetes terhességnél, csak 8mm-es a petezsák? Az orvos azt mondta, hogy épp szélű petezsákról van szó, de szerinte fiatalabb a terhesség, egy héttel. De pontosan tudom, hogy csak a 6 hét stimmel.

Csináltam is az együtt létünk után 2 héttel egy terhességi tesztet,ami nagyon halvány pozitív volt.És 6nap alatt,erősebb lett,mint a kontrol vonal.Ezért is kizárt,hogy csak 5 hetes terhes legyek,mert,ha csak egy hetes terhes lettem volna akkor,azt még nincs az a terhességi teszt ami kimutatná.Szikhólyag még nem látható.Szerintetek?

Legjobb válasz: Tenyleg 5 hetesnek felel meg, de hallottam mar ilyet, hogy vegul lett ott baba is. Gondolom visszahivott a dokid kb 1 het mulva (vagy 2?). Addig is pihenj, aludj amennyit csak tudsz (munka utan), ugy hallottam kell a pihenes ahhoz, hogy tudjon fejlodni. Drukkolok! Irj majd, ha voltal dokinal!

Tenyleg 5 hetesnek felel meg, de hallottam mar ilyet, hogy vegul lett ott baba is. Gondolom visszahivott a dokid kb 1 het mulva (vagy 2?). Addig is pihenj, aludj amennyit csak tudsz (munka utan), ugy hallottam kell a pihenes ahhoz, hogy tudjon fejlodni. Drukkolok! Irj majd, ha voltal dokinal!
Nekem szinte ugyanez volt mindkét gyerekemnél: 5 hét 6 naposan 8 mm-es petezsák. Az elsõnél szikhólyag látható, a másodiknál csak sejthetõ. Az elsõnél 1 hét múlva, a másodiknál 2 hét múlva lett szívhang is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bizrató szavakat.Hétfõre rendelt vissza az orvos, de ez a pár nap is, egy örökké valóságnak tünik.Nagyon szeretném, hogy ebbõl a terhességbõl, egy egészséges baba is legyen.
Szia! Nekem 5 hetesen volt a manóm 8, 4mm. Most 10 hetes vagyok 32mm a petezsák és dobog a picim szivecskéje. Ne aggódj, minden rendben lesz! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Ma voltam a dokinál, de pénteken is be kellett mennem a korházba, mert el kezdtem vérezgetni.Uh-n 9*3mm-es petezsákot láttak és kaptam hormon gyógyszert.Ma az orvosom belém vágta az ideget, mert azt mondta, hogy el halt a terhesség, menjek kaparásra.De a papíromra meg 11*7mm-es petezsákot írt.Ha el van halva a terhesség akkor hogy nõhet ennyit a petezsák????Kétségbe vagyok esve!!!:
Szia! Sajnalom, hogy nem kaptal jo hireket. Lehetseges, hogy nem latott a pzsakban szikholyagot, vagy embriot. :-( Szerintem vissza kene menned, megkerni, hogy magyarazza el Neked a helyzetet, mert igy bizonytalansagban vagy. Es/vagy elmenni egy masik orvoshoz, kikerni a velemenyet!
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek be a kórházba.Ha nem látnak õk sem változást, akkor azt mondták be kell fejezni a terhességet.Ez már a második ilyen!Ez bórzasztó.Csak a 1, 5éves lányom tartja bennem a lelket.
A kérdező hozzászólása: Sajnos ebbõl nem lett baba!
Sajnalom! Legkozelebb osszejon, kitartas!

11 hetes vagyok első terhességem reggel mindig kicsi a hasam szinte semmi nem látszik amint bekapok egy falatot jön a puffadás egész estig normális ez?

Mikor fog n?ni a hasam nektek mikor kezdett el n?ni? A keres?be beírtam hány hetes vagyok és már 12 hetesen volt olyan akinek látszódott. jöv?hét hétf? megyek ultrahangra akkor töltöm a 12 hetet.

Legjobb válasz: Erre én is kíváncsi vagyok, ugyan ez van nálam, ma vagyok 11 hetes, estére akkora a hasam, reggelre lemegy, én is alig várom hogy nõjön, én meg szerdán megyek és akkor töltöm a 12 hetet, boldog babavárást.

Erre én is kíváncsi vagyok, ugyan ez van nálam, ma vagyok 11 hetes, estére akkora a hasam, reggelre lemegy, én is alig várom hogy nõjön, én meg szerdán megyek és akkor töltöm a 12 hetet, boldog babavárást.
Hogy kinek mikor látszik meg, az nagyon sok dologtól függ. Általános tapasztalat, hogy a többedik mindig hamarabb látszik, mint az elsõ, mert lazábbak a méh szövetei. Ezen kívül függ még attól, milyen alkat vagy, mennyire széles a csípõd és hogy a még melyik részén tapadt meg a baba. Nekem az elsõ félidõsen még egyáltalán nem látszott. Most a második 13 hetes, sokan már hetek óta látni vélik, de még a rendes ruháimat hordom. Hamarosan Neked is látszani fog, nyugi! Jó babavárást!
Sziasztok! Az, hogy mikor kezd el látszani, alkattól és adottságtól is függ, illetve attól is, hogy hányadik baba. Rövid ez a 9 hónap, hamar látszani fog! :) A puffadás normális, amikor elkezd látszani a poci, akkor elõször még nem is annyira a baba miatt, mint a bélgázok miatt, ami segít tágítani a hasat, hogy a baba kényelmesen elférjen. Ilyenkor még alig nõ a szeméremcsont fölé a méh, viszont szépen kerekedik, alakul, úgyhogy minden rendben van. Boldog babavárást mindenkinek! 3. babás 24. hetes km
Nekem is látszott már 12 hetesen:) Úgy néztem ki, mint egy jóllakott ovis:) De 14 hetes voltam amikor már mindenki elhitte, hogy baba van és nem csak meghíztam(: Üdv.23 hetes pocakfiú anyukája:) )
szia! 14. hétben vagyok és már látszódik (elsõ)de olyan, mintha meghíztam volna (közben 3kg-ot fogytam). a puffadás normális, szedj rá espumizant. Boldog Babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!