Találatok a következő kifejezésre: Normális egy hetes (362 db)

Egy hete nagyon nehéz a pocakom, nehéz felállni, mintha tartanom kéne. És naponta többször fáj alul, enyhe menszi szerű fájdalmak. Ez normális 31 hetesen?

Múlt héten voltam normális manuális vizsgálaton, ahol teljesen zárt volt a méhszájam. Akkor még nem voltak ezek a problémáim.

Legjobb válasz: Hát 30 hetes kor környékén nekem is kezdõdött, hogy fájt alul ott minden, de annyira nem gyakran és nehezebb volt a pocakom persze, mert a baba nõ és nyom:) Mondjuk menziszerû fájdalmak nem voltak, talán 1-2-szer pár pillanatig. Most 36 hetes vagyok már, ha többet járkáltam mondjuk, akkor a fáradság mellet jobban is fáj ott lent, van, hogy kicsit fáj, mikor járkálok vagy felállok, de ez normális. Tegnap voltam vizsgálaton és teljesen zárt a méhszáj még. Úgyhogy ezek a fájdalmak normálisak ilyenkor, nyom a baba, nagyobb a súlya, stb. Egyre nehezebb is aludni és megfordulni, fõleg, ha elõtte ettem és tele a pocakom, akkor fáj megfordulni az ágyban. Az éjszakai 3 percenkénti pisilésrõl nem is beszélve, ha meg nem kelek föl, akkor félóra múlva már annyira fáj, hogy muszáj kimenni. Úgyhogy ne aggódj. A menziszerû fájdalom is njormális, ha ritkán van meg fõleg. Szóval ne aggódj, ennél csak fájdalmasabb lesz:) Én nem bírom a fájdalmat, de ez "kellemes" fájdalom, a lényeg, hogy a babának legyen kénylemes odabent:)

Hát 30 hetes kor környékén nekem is kezdõdött, hogy fájt alul ott minden, de annyira nem gyakran és nehezebb volt a pocakom persze, mert a baba nõ és nyom:) Mondjuk menziszerû fájdalmak nem voltak, talán 1-2-szer pár pillanatig. Most 36 hetes vagyok már, ha többet járkáltam mondjuk, akkor a fáradság mellet jobban is fáj ott lent, van, hogy kicsit fáj, mikor járkálok vagy felállok, de ez normális. Tegnap voltam vizsgálaton és teljesen zárt a méhszáj még. Úgyhogy ezek a fájdalmak normálisak ilyenkor, nyom a baba, nagyobb a súlya, stb. Egyre nehezebb is aludni és megfordulni, fõleg, ha elõtte ettem és tele a pocakom, akkor fáj megfordulni az ágyban. Az éjszakai 3 percenkénti pisilésrõl nem is beszélve, ha meg nem kelek föl, akkor félóra múlva már annyira fáj, hogy muszáj kimenni. Úgyhogy ne aggódj. A menziszerû fájdalom is njormális, ha ritkán van meg fõleg. Szóval ne aggódj, ennél csak fájdalmasabb lesz:) Én nem bírom a fájdalmat, de ez "kellemes" fájdalom, a lényeg, hogy a babának legyen kénylemes odabent:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, szedem a sok magnéziumot és pihengetek is mellette. Csak picit szokatlan, mert azelõtt még a Mátrában is fent voltam 29 hetesen sétálni egyet. :)
Szia 34 hetes vagyok Ma egy hete voltam a nõgyógyászati ambuláncián, mert voltak mensi szerû görcseim, meg hajnalban jöttek 15 perces görcsök, megijedtem, nem tartottak bent megnéztek hogy nem szivárog a magzatvíz, nem nyíltam tovább, mert nyitott vok., és haza engedtek, de hozzá tették hogy 33 héten ez nem mondható normálisnak. Zóta reggelente egy pici konyakkal indulok, + napi 3*1 magnerotot szedek. Azóta nem jöttek elõ ezek a mensi szerû fájások. A pocakom nekem is nehéz néha úgy közlekedek hogy tartom úgy nem fáj annyira. Fáj a szeméremcsontom is de tûrök, :) megéri!!!! Kitartást, a magnéziumot szedd!!! És pihenj sokat. Üdv:

Normális egy hét hetes terhesség esetén, ha napközben állva is elaludnék, 37 fok a hőm és nagyon fázok?

A fentieken kívül enyhe mellfájásom van és sokkal kevesebbet eszek. Ez normális? De mindennél jobban aggaszt, hogy fázok, állandóan, bármilyen vastagon felöltözök és bármilyen meleg is legyen a lakásban? Árthat-e ez nekünk? Vagy ez is csak egy tünet?

Legjobb válasz: Szia!Amikor 7 hetes körül voltam én is állandóan fáztam még itthon is.Volt, hogy felültem a radiátorra annyira.Ja és én volt hogy azon gondolkodztam, hogyan tudnék úgy aludni a munkahelyemen, hogy a fõnököm ne vegye észre:).Sõt olyan is volt, hogy du. 4-kor keltem fel.Szóval szerintem ez normális.A hõmérsékletem is ennyi volt.Szóval szerintem ne aggódj.

Szia!Amikor 7 hetes körül voltam én is állandóan fáztam még itthon is.Volt, hogy felültem a radiátorra annyira.Ja és én volt hogy azon gondolkodztam, hogyan tudnék úgy aludni a munkahelyemen, hogy a fõnököm ne vegye észre:) .Sõt olyan is volt, hogy du. 4-kor keltem fel.Szóval szerintem ez normális.A hõmérsékletem is ennyi volt.Szóval szerintem ne aggódj.
Szia! Én nem tudom hogy ártalmas-e, de én ugyanebben a cipõben járok! A férjem izzad olyan meleget csinálok otthon én meg majd megfagyok! Remélem hogy ez is csak tünet, és hogy hamar elmúlik! 6 hetes kismama
Szia! Teljesen normális nekem mind a három terhességem elejére ez volt a jelemzö.Grat a babához:) 37hetes kismama:)
Szia Én is csak megnyugtatni tudlak, mindig melegvérû voltam, csak nekem volt melegem ha más fázott. Most én sem tudok úgy felöltözni, hogy ne fázzak. A hõmet nem szoktam mérni, de fázok mindig. Aluszékony nem nagyon vagyok, de a mellem fáj nekem is. Most 11 hetes vagyok:-)
Nyugi, majd kinövitek.Kitartás az elsõ trimeszter végéig ez kínozhat.Aludj sokat, amennyit csak tudsz, és figyelj arra, h a szervezeted mit szeretne.Ez a legfontosabb.

Kb egy hetes kis cicám vannak, pl az normális hogy 2 kis cicát ellet? Mert mindig 4-5 ellet, mikor lehet öket szét választani az anyátol?

Legjobb válasz: Na most ennyit sikerült. Az anyától 12 hetes korban szakszerû elválasztani de már 8 hetesen is tudnak rendes junior ételt enni de azért a szopásra, szocializálásra kell az a 3 hónap. Nem lenne olcsóbb ivartalanítani szegény cicust? Nem lenne több probléma. Mit tudtok kezdeni a folytonos utánpótlással?

Na most ennyit sikerült. Az anyától 12 hetes korban szakszerû elválasztani de már 8 hetesen is tudnak rendes junior ételt enni de azért a szopásra, szocializálásra kell az a 3 hónap. Nem lenne olcsóbb ivartalanítani szegény cicust? Nem lenne több probléma. Mit tudtok kezdeni a folytonos utánpótlással?
Igen, lehetséges. Off. Szegény cicus. Remélem tisztában vagy vele, hogy tönkreteszed szerencsétlent a folyamatos elletéssel. Mit csináltok a rengeteg kiscicával????
Ivartalanítani kellene, te idióta.
A kérdező hozzászólása: 2 nõstény van , és nincsenek ivartalanitva , (de azért nem akartam még mert annyira szereti a kis cicáit hogy egész nap velük van

Véres váladék távozott belőlem. Nem sok csak egy pici. Kb 30 perce hüvelyi vizsgálatom volt. Méhszáj 1111 Normális? 38 hetes pocakos

Legjobb válasz: Szia! Ne izgulj, ilyenkor már nagyon érzékeny a méhnyak és a környéke, én a 36 hetes vizsgálat után jártam így, de másnapra elmúlt. Könnyû szülést, mostmár nemsoká az jön úgyis! Üdv: 37 hetes pocis

Szia! Ne izgulj, ilyenkor már nagyon érzékeny a méhnyak és a környéke, én a 36 hetes vizsgálat után jártam így, de másnapra elmúlt. Könnyû szülést, mostmár nemsoká az jön úgyis! Üdv: 37 hetes pocis
Igy igaz.A végefelé ez már teljen normális. neaggódj. Viszontilyen méhszájjal bármikor beindulhata szülés
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Tudom, hogy bármikor beindulhat a szülés, mit ne mondjak nagyon várom már.A doki is mondta, hogy lehet, hogy még ma találkozunk.Kis görcsölgetést érzek, bár ez lehet még jósló. Nektek is könnyû szülést!

Egy hetes babámnak 37.5 a hőmérséklete. Normális ez? Vagy valami baj lehet?

Továbbá milyen ruhában legyen hogy jól érezze magát,ne legyen melege de ne is fázzon??? Köszönöm!

Legjobb válasz: Egy ekkorka babánál ez normális hõ. Fõleg, hogy ilyen meleg van eleve. Én mindigis hónaljban mértem a gyerekek hõjét, sima higanyossal, mert a doki is ezt tanácsolta. Ezzel a mérési eredménnyel nem kell semmit csinálni, se levonni, se hozzáadni, mint ahogy a 2. válaszoló írta, hogy belsõ hõ + 0,5 fok... Nálunk az orvosi rendelõben is van, hogy a doki megméri, de sosem a popsijában. Figyelgesd a babádat, bujj az arcához, homlokához, akkoris észlelheted, ha melegebb a hõje. Ne öltöztesd túl, ebben a kánikulában neki is elég 1 rövidujjú body.

Egy ekkorka babánál ez normális hõ. Fõleg, hogy ilyen meleg van eleve. Én mindigis hónaljban mértem a gyerekek hõjét, sima higanyossal, mert a doki is ezt tanácsolta. Ezzel a mérési eredménnyel nem kell semmit csinálni, se levonni, se hozzáadni, mint ahogy a 2. válaszoló írta, hogy belsõ hõ + 0, 5 fok... Nálunk az orvosi rendelõben is van, hogy a doki megméri, de sosem a popsijában. Figyelgesd a babádat, bujj az arcához, homlokához, akkoris észlelheted, ha melegebb a hõje. Ne öltöztesd túl, ebben a kánikulában neki is elég 1 rövidujjú body.
Ne adj rá rugit 31 fokban! Túlmelegszik és felszalad a hõje!z õ hõszabályozásuk még fejletlen! Ilyen forrósában elég rá egy pelus. Amikor elalszik, takard be egy textilpelussal! Az én lányom augusztusban született és már a kórházban egy pelenkában volt a hõség miatt. A csecsemõsök se adtak rájuk ruhát...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek a válaszát!! Most alszik, de ha felébred megmérem popsiban a hõjét! 31 fok van bent sajna :SS uh akkor gondolom elég egy vékony kis rugi...
Popsiban mérd, az a biztos! Elég neki egy rövid ujjú body nappalra, éjszaka ha meleg van nálatok akkor még zokni sem kell, de ha mégis akkor elég egy nagyon vékony zokni!
Elõször is fenékben mérd! Nem azért, mert szadizni szeretnénk a gyereket, hanem mert úgy pontos :) Elsõéves orvosis vagyok éppen gyakorlaton, és csecsemõosztályra vagyok beosztva. Minden reggel mérni kell a babák hõjét fenékben, és a normális 36.5-37.5 fok között van. Ha ennél magasabb (legalább 2-3 órán keresztül), akkor érdemes konzultálni a gyermekorvossal. Mi az egy hetes babákra body-t is és rugdalózót is adunk, állandó 25 foknál. Nagyon fiatal még, ilyenkor inkább picit "öltöztesd túl", ha nagyon izzad, vörösödik, akkor vetkõztesd bodyra, és legyen rajta vékony takaró. Boldog babázást kívánok! :)
levontál fél fokot? könnyû, szellõs pamut ruhában, pl. napozó, bady
Mérd meg popsiban!!! Hiába hagyja, a digitális hónaljban még a felnõtteknél is pontatlan. Egyébként ha tényleg ennyi, nem baj, de a késõbbiekben mindig popsiban mérd. Egy pilanat az egész, és biztos lehetsz a pontosságban.
1 hetes babának még normális dolog, annál is inkább, hogy talán az "idõsebb" gyerekek is jobban felmelegszenek ilyenkor. Mit adj rá? egy kis ujjas vagy ujjatlan body , ha alszik fürdetõpelenkával vagy vékonyabb pléddel letakarni.
ha hónajban 37, 5 az belsö höként 38. ez még nem láz, de én mérném neki többször és fenékben hogy pontos legyen a hö. egy 1 hetes babának nincs láza, de figyelni kell a höjét se túl meleg se túl hideg ne legyen. èn mérném fenékbe óránként (vagy ahogy fent van) és ha tartósan fenékbe 38 akkor szolnék az orvosnak. a normál testöhmérséklet fenékben nézve 36, 5-37, 5 között van. 38, 5-töl láz, de ez csak 6 hetes kor felett alakulhat ki láz, elötte valami más oka lehet hogy felmegy a hö ahogy le is. a babák még nem tudják kontrolálni a höjüket ezért könnyen kihülhetnek.
A kérdező hozzászólása: nem fenékben mértem hanem hónaljban...ugye Õ még hagyja megmérni úgy is .....
Nem ijesztgetni akarlak, de nem biztos h normális ez a hõ(feltéve h jól mérted).Figyeld, méregesd és ha tartós, beszélj a gyerekorvossal.Lehet sóláz, ami a folyadékhiány miatt lehet, az nem betegség, szoptasd sûrûn, ilyenkor még aluszékonyak, hamarabb kipárologtatja a bevitt folyadékot ebben a hõségben.De az is lehet h a kórházban szedett össze vmit.Remélem nem így van.Ha a gyakoribb szopik után lentebb megy a hõje, akkor az volt a gond, a " sóláz ". 2 gyerekes anyuka

Belara fog. Gátlót szedek fél éve. Az 5. hónapban megjött, de csak egy napra, másnap már csak barnás folyás volt. Most az utolsó hónapban nem jött meg az egy hetes szünetben, hanem csak már mikor két heti adagot beszedtem a gyógyszerből. Normális ez?

Tudom, hogy nem, de nem tudom mi lehet az oka! Elvileg nem is szabadna megjönnie míg szedem a gyógyszert... Vagy igen? Segítsetek kérlek!

Legjobb válasz: h érted, h nem szabadna megjönnie? jol vagy te? megvonásos vérzés kell, h jelentkezzen. nincs gond, nem vagy terhes, csak csökkent a vérmennyiség, és ez normalis.

h érted, h nem szabadna megjönnie? jol vagy te? megvonásos vérzés kell, h jelentkezzen. nincs gond, nem vagy terhes, csak csökkent a vérmennyiség, és ez normalis.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy nem csak gyógyszert váltok...
A kérdező hozzászólása: Nah, azt írta, hogy ilyen és ehhez hasonló okok miatt õ már senkinek nem ír Belarát! Szép.... Milyen kedves orvosom van!
A kérdező hozzászólása: Ezt írta: "Hát sajnos egyértelmûen a Belara." Most még írtam neki, hogy ezzel arra céloz e, hogy menjek el az orvosmhoz és írassak másik gyógyszert, mert õ nem javasolja a Belarát!
A kérdező hozzászólása: Regisztrálok még. De megírom majd mit mondott! Köszi amúgy!
értem, naa.. mondom, köztivérzés. irtal neki?
A kérdező hozzászólása: Jajjjjj.... Vagy tényleg én nem tudom normálisan leírni amit szeretnék, vagy csak ti nem értitek. :) Eddig megvolt normálisan... 5. hónapban csak egy napra jött meg. 6.hónapban nem jött meg az 1hét szünet alatt, csak késõbb, mikor már 2heti gyógyszert beszedtem! Nem tudom máshogy leírni!
6hónap fogamzásgátlás mellett az 5.hónapban jött csak meg 1napra?normális vagy?????szerintem menj kórházba ha 4.hónapig nem mensutráltál:=))))
akkor az köztivérzés. nekem is volt anno. a 4. honapnal, habar én nem belarat szedtem. itt kérdezd meg inkabb www- orvostudakozo. hu Dr. Hamvas Ferenc. ird meg, h mit mondott.
A kérdező hozzászólása: Igen megvonásos vérzés... De pont azt mondom, hogy nem az 1hetes szünetben jött meg, hanem az 1hetes szünet után beszedtem még 2hét gyógyszert és csak most jött meg. Nem arra céloztam, hogy amíg gyógyszert szedek nem lehet menstruációm.... ÁÁáááá, nem tudom, hogy írjam le! Tehát, hogy míg a szünet van addig kellene megjönnie nem 2 hétre rá, mikor már elkezdtem szedni a következõ levél gyógyszert! Remélem érthetõen le tudtam írni!
nyugi, minden orvosnak megvan, h mit ir fel. pl. az én régi orvosom több ismerõsömnek is mercilont irt fel. nekem az nem jött be. próbálj meg gyógyszert váltani. nincs semmi gond.
Normális. Az én hûtõm is ad ki néha elég érdekes hangokat, de évek óta megy hiba nélkül.
Amikor hozták, talán elfektették?Elképzelhetõ, hogy légbuborékos lett.Járasd néhány óráig folyamatosan , pl a sárga (folyamatos ) üzemet kapcsold be , a hangjelenség megszûnhet.
Lehet, hogy csak rezonál, pár centit húzd arrébb, vagy állítsd be a lábait.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! rezonáció kizárva, be van rakva rendesen, ezt a légbuborékot tartom valószínûnek... de járt már sokat egyszerre is, és nem hagyta abba, valami technikai légtelenítésre nincs lehetõség vajon!?
#2 a (légbuboborékos)vagyok. nekünk is Gorenje-kombi hûtõnk van.A hûtõ rendszere zárt, villáskulccsal nem lehet beleavatkozni.meg kell várni míg a feltételezett levegõ dugó magától felszáll.Talán meg lehetne próbálni kísérletképpen a folyamatos járatás helyett néhány napos pihentetést.Ha nem segít akkor garanciális szervíz csak mond valamit .

Normális, hogy így szopik az egy hetes babám?

Az els? babánál semmi gond nem volt, ilyen id?s korában szopizott kb 30-40 percig,majd elaludt.

Legjobb válasz: Igen normális! Sõt örülj neki, mert így a Babónak nem fog fájni a pocija! :) Nekem a védõnõ kifejezetten ajánlotta, hogy így szoptassam, de az én babám nagyon nehezen büfizik így sajnos nem ment és nagyon hasfájós volt!

Igen normális! Sõt örülj neki, mert így a Babónak nem fog fájni a pocija! :) Nekem a védõnõ kifejezetten ajánlotta, hogy így szoptassam, de az én babám nagyon nehezen büfizik így sajnos nem ment és nagyon hasfájós volt!
Teljesen normális, sõt nagyon jó, hogy így szopik. Érzi, hogy feszíti a pocakját a lenyelt levegõ, büfizik és tudja folytatni. Így nem fáj a pocakja. Gratulálok a picihez.
az én babám 2 hós és ugyanígy eszik.nem is fájt a hasa soha...(lekopogom)
Jaj de jó !!! teljesen véletlenül néztem ide az oldalra... szeptember 1-én született kisfiam is pont így szopikázik, ez a kérdés foglalkoztat a napokban...örülök ha ti is így tudjátok, hogy ez megfelelõ :-D Az igaz, az elsõ babám 4perc szopi után visított ..hát 3 hónap nem volt neki se túl kellemes , de mi is nagyon sajnáltuk, állandóan le kellett szedni félúton a cicirõl! Boldog tejcis napokat mindenkinek!

36-37 hetesen mennyi keményedés normális egy nap?

Elég sokat keményedik a hasam, 2 napja, eddig szinte soha nem volt ilyen. Gyakran van, hogy amikor bekeményedik utána nagy wc-re kell mennem. Egyébként a baba mozog rendesen.

Legjobb válasz: Normális, ezek akár már jósló fájások is lehetnek. Minden jót!

Normális, ezek akár már jósló fájások is lehetnek. Minden jót!
Normális!Én ilyenkor már a 2.ra sem tudtam felmenni megállás nélkül(nincs liftünk)Ja és boltba elsétálni meg sem próbáltam, csak ha nagyon muszáj volt:) Könnyû szülést:)

Hascsikarásos fájdalom, mellé egy kis hányinger, bajt jelent, vagy normális? 30 hetesek leszünk holnap.

Legjobb válasz: Hascsikarást én is éreztem sokszor, kérdeztem is az orvost, hogy ilyenkor mi van, de azt mondta, hogy ezt már a baba csinálja velem, itt-ott megnyom, meg eleve a belsõ szervek is áthelyezkednek, nyomódnak, így elõfordulhat ilyen hascsikarásos fájdalom is, anélkül, hogy hasmenésed is lenne. Nekem a 28. héten kezdõdött és még most is van néha-néha. Van, hogy úgy érzem rohanni kell wc-re, de nem, mert aztán elmúlik a fájdalom. Amúgy 31 hetes vagyok. Hányingerem nem volt, így arról nem tudok mit mondani, de szerintem csak a belsõ szervek nyomódása miatt érzed. Nekem ég a gyomrom néha, de akkor érzem is, hogy a baba nagyon fent van és nyom. Persze, azért érdemes a dokit megkérdezni!

Hascsikarást én is éreztem sokszor, kérdeztem is az orvost, hogy ilyenkor mi van, de azt mondta, hogy ezt már a baba csinálja velem, itt-ott megnyom, meg eleve a belsõ szervek is áthelyezkednek, nyomódnak, így elõfordulhat ilyen hascsikarásos fájdalom is, anélkül, hogy hasmenésed is lenne. Nekem a 28. héten kezdõdött és még most is van néha-néha. Van, hogy úgy érzem rohanni kell wc-re, de nem, mert aztán elmúlik a fájdalom. Amúgy 31 hetes vagyok. Hányingerem nem volt, így arról nem tudok mit mondani, de szerintem csak a belsõ szervek nyomódása miatt érzed. Nekem ég a gyomrom néha, de akkor érzem is, hogy a baba nagyon fent van és nyom. Persze, azért érdemes a dokit megkérdezni!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi! A hányingert betudom terhességi tünetnek, az elején is volt, és itt is olvastam hogy van aki 38 hetesen is hány! A hascsikarástól voltam megijedve! De megnyugtattál! Köszi Jó babavárást:)
28 hetes vagyok...epp ma gondoltam arra, hogy a Picur ugy tudja utni-vagni a belsomet, biztos azert van hascsikarasom es azert fosok is. Napi 3-4x az utobbi hetben...akkor ezek szerint igen...en is koszonom a valaszt es neked Kedves Kerdezo a kerdest!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!