Találatok a következő kifejezésre: Normális dolog napi (102 db)

Normális dolog napi 4 azaz négy liter szénsavmentes víz megivása egy 40 kilós embernek?

Nem cukorbeteg csak kórosan sovány és most próbál hízni. Szerintetek hogyan igya, hogy ne legyen ödémás tõle ?

Legjobb válasz: Vízzel hízni? Ekkora hülyeséget. Napi 4 liter viz mellett nem lesz éhes,és inkább fogyni fog.

Vízzel hízni? Ekkora hülyeséget. Napi 4 liter viz mellett nem lesz éhes, és inkább fogyni fog.
A kérdező hozzászólása: "Ne írj hülyeségeket, ödéma nem alakul ki ettõl." Hozzászólásra válasz: De igen, már volt ilyen esetem, nem fért a cipõbe a lábam. Nem Pótcselekvés a dolog, állandó szájszárasság, szomjúság.
#11 - Az erõs teával mi lenne a gond ? :) Én liternyi zöld teát iszok naponta, minden új adagban cserélem a teafüvet. Ha valakinek nincs komoly szívproblémája, ez nem ártalmas.
Meg pótcselekvés is lehet az állandó vízivás. Nálam ilyesmi lehet, az tuti... És is folyton iszok. Teát vagy vizet. A tea nem erõs, mielõtt valaki haja égnek állna, kb. 1 filter/nap. És ha tea, ha víz, szeretem, ha majdnem forró. Ennek semmi hatása a testsúlyra, tõlem elhiheted, max fogyaszt, mert ahogy írták elõttem, mindig az lesz a gyomrodban...
Ne írj hülyeségeket, ödéma nem alakul ki ettõl.
Vércukrot mértek már? Az állandó szomjúság lehet cukorbetegség jele is.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy mindig kívánom, megszomjazok, kiszárad a szám ! Igy lecsuszik az a 3-4 liter víz (sört, kólát, üdítõt soha sem iszok) A szénsavasat meg nem bírja a hasam, mindíg fáj, felfúvódok és tejérzékeny is vagyok.
elsõ vagyok baja nem lesz 4 liter viztõl, de hizni sem fog, mert a gyomor folyamatosan vizzel lesz tele
Utóbbbi vagyok. A vízzel tényleg nem lehet hízni.
Sok vizet inni (tiszta, nem szénsavas vizet) nagyon egészséges dolog, úgy tudom, de túl nagy mennyiségben nem jó, egyszer hallottam már olyat is, ha 10 literrel megiszol egyszerre, az már halálos. Én több mint hatvan kiló vagyok, napi kb. 3 liter vizet iszok, nyáron eléri a 4 litert is. Szerintem fölösleges ennyit inni, túl sok, elég lenne napi 2-3 liter is.
A kérdező hozzászólása: Attól félek még, mert már egyszer megesett velem, hogy a sok víztõl mint ahogy fent említettem is bevizesedett, ödémásodott a lábfejem. Akkorára dagadt, hogy nem fért bele a cipõbe. De ez már vagy két éve volt.
A kérdező hozzászólása: Bocs DE nem mondtam, hogy ezzel hízok arra ott az evés, csak ennyit Iszok !
Mi baja lenne napi 4 liter víztõl, ha kis adagokban elosztva issza? Reggelihez 2 deci, ebédhez is, vacsihoz is, ez már 6 deci. A többi 14-et meg elszürcsölgeti egész nap munka közben, fel sem tûnik neki! De ettõl nem hinném, hogy hízik. Ahhoz inkább ennie kéne. Ha viszont sokat iszik, kisebb lesz az éhségérzete, mert mindig tele a gyomra. Passz.
Huhh, ha nem is káros, valódi szomjúság okán szerintem sok, és ha szájszárasságot is érzel... Elképzelhetõ, hogy valami bajod van, amirõl nem tudsz. Ha van kapacitásod orvoshoz menni, szerintem menj el, hátha vannak ötletei, hogy mitõl lehet ez. Addig meg tedd fel új kérdésként, hogy "az állandó szájszárasság minek lehet a tünete abban az esetben, ha iszol eleget és nem szomjúság okozza"... Hátha valaki tud ilyenrõl.

Tegnap előtt voltam laporoszkópiai műtéten: mélyaltatás + 3 nap kórház. Másnap véreztem és még ma is egy kicsit, viszont nem tudom meddig fog tartani és normális dolog-e?

(Persze felhívom a dokimat este, de hátha addig is tud valaki válaszolni)

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt ilyen mutétem még decemberben. Ez normális dolog, hogy utána pár napig vérzel. Nekem pénteki napon csinálták, aznap, meg másnap is erosen véreztem, hétfon mikor hazaengedtek, már csak pecsételo vérzésem volt, ami még kb.4 napig tartott. S a kovetkezo menzim 30napra jott meg. Szerintem ha nem erosen vérzel, akkor nincs gond, de inkább kérdezd meg a dokidat - hogy megnyugodj!

Szia! Nekem is volt ilyen mutétem még decemberben. Ez normális dolog, hogy utána pár napig vérzel. Nekem pénteki napon csinálták, aznap, meg másnap is erosen véreztem, hétfon mikor hazaengedtek, már csak pecsételo vérzésem volt, ami még kb.4 napig tartott. S a kovetkezo menzim 30napra jott meg. Szerintem ha nem erosen vérzel, akkor nincs gond, de inkább kérdezd meg a dokidat - hogy megnyugodj!
Szia! Nekem is decemberben volt és pár napig pecsételgettem a mûtét után. De tényleg az a legjobb, ha megkérdezed az orvosod. Nekem mindig õ adja a legmegnyugtatóbb választ!

Normális dolog az, hogy alig múlt el a mensim rá két napra az Lh tesz már halványan de pozitív? Egyébként 25 naposak a ciklusaim.

Legjobb válasz: 25 napos ciklusnál a 25-14=11. napon van PÉ-ed valószinuleg. És elotte 3 nappal már pozitiv az ovuteszt. Vagyis a 9. napon. Ha a mensid 5-6 napos, rá 2-3 napra egy pozi ovuteszt TELJESEN NORMÁLIS!

25 napos ciklusnál a 25-14=11. napon van PÉ-ed valószinuleg. És elotte 3 nappal már pozitiv az ovuteszt. Vagyis a 9. napon. Ha a mensid 5-6 napos, rá 2-3 napra egy pozi ovuteszt TELJESEN NORMÁLIS!
A kérdező hozzászólása: Köszike.
LH tesztnél csak azt értékeld pozitívnak, ha a tesztcsík legalább olyan erõs, mint a kontroll! Az LH hormon szinte az egész ciklus folyamán termelõdik kis mennyiségben, kivéve peteérés elõtt (olyankor hirtelen megugrik). Pont ezért kell a halvány csíkot negatívnak minõsíteni. Teljesen normális, hogy mensi után halvány csíkot kapj.

Beágyazódás lehet, vagy normális dolog hogy csak 3 napig tartott a menstruáció? Nekem mindig 1 hétig szokott tartani, a barátommal nem védekeztünk.

Nekem el?bb jött meg 4 nappal, fájt a hasam is, és csak 3 napig tartott, most nincs semmi. Olvastam hogy a beágyazódás 3 napig is eltarthat. Ez akkor beágyazódás lenne vagy normális ez hogy így jött meg és ilyen gyorsan elmúlt? Nekem mindig kb.1 hétig szokott tartani. A barátommal nem védekeztünk és szerintem középid?be csináltuk, ezek el?tt volt egyszer reggel hányingerem is és furán éreztem magam.

Legjobb válasz: Szia, beágyazódásnál nagyon pici a vérzés mennyisége..szinte alig valami..de elképzelhetõ az is, hogy amiatt véreztél csak..de nekem is volt ilyen..nem volt baba pedig reménykedtem..tesztek negák lettek és a doki azt mondta, hogy lehetett anovulációs ciklusom abban a hónapban..tehát a tüszõbõl nem szabadult ki a petesejt és azért volt kevesebb a vérzés..hát nem tudom..azóta viszont állandóan három napig tart és ebbõl egy nap normál a másik kettõ nap csak alig valami..csináltatott hormonvérképet..teljesen normális minden..tehát ez van..de azért a helyedben mindenképpen csinálnék egy terhes tesztet, ha baba van akkor azt mutatnia kell már!!

Szia, beágyazódásnál nagyon pici a vérzés mennyisége..szinte alig valami..de elképzelhetõ az is, hogy amiatt véreztél csak..de nekem is volt ilyen..nem volt baba pedig reménykedtem..tesztek negák lettek és a doki azt mondta, hogy lehetett anovulációs ciklusom abban a hónapban..tehát a tüszõbõl nem szabadult ki a petesejt és azért volt kevesebb a vérzés..hát nem tudom..azóta viszont állandóan három napig tart és ebbõl egy nap normál a másik kettõ nap csak alig valami..csináltatott hormonvérképet..teljesen normális minden..tehát ez van..de azért a helyedben mindenképpen csinálnék egy terhes tesztet, ha baba van akkor azt mutatnia kell már!!

Normális dolog? Kb 5 hetes vagyok és minden nap fájdogál a pocakom, olyan mindjárt megjön érzés, és szinte minden nap fel vagyok puffadva. Eddig nem puffadtam soha.

Legjobb válasz: Szia! A puffadás természetes, sõt az esetleges hasmenés vagy székrekedés is. A hasfájdogálás minden nap már más dolog. Doki javaslatára nem szedsz magnéziumot?

Szia! A puffadás természetes, sõt az esetleges hasmenés vagy székrekedés is. A hasfájdogálás minden nap már más dolog. Doki javaslatára nem szedsz magnéziumot?
A kérdező hozzászólása: Nem voltam még dokinál, nem akartam túl korán menni.
Pedig lassan lehetne, ha "ilyen" tüneted van, mint a pocifájás. Ez nem ijesztgetés, az esetek többségében csupán arról van szó, hogy nõ a méh, de nézze meg hogy jó helyen van-e, minden oké? stb.
Szerintem normális, nekem is sokáig volt megjön érzésem, és a puffadás valóban a terhesség velejárója az elején. Nekem kb. a 10. hétig puffadt, után elmúlt, nem is látszódott a pocim sokáig. A megjön érzés pedig még a 4.-5. terhességi hónapban is volt egy kicsit, amikor amúgy meg kellett volna jönnie! Persze nem olyan intenzíven, mint az elsõ hetekben. 29 hetes kismama
31 hétbe lépek de a mai napig van mindjárt megjön érzésem és poci fájdogálásom.MagneB6 és sok pihi.Nekem ez bevált eddíg:) A puffadás a pozitív teszttõl a 12 hétig tartott.

Az első levél fogamzásgátlón vagyok túl, most tartok a 3. gyógyszermentes napomon!Lesz rendes menszeszem, normális dolog hogy barnás váladékom van?

Az els? levél fogamzásgátlón vagyok túl, most tartok a 3. gyógyszermentes napomon!

Legjobb válasz: Igen, teljesen normális, van hogy több hónapig nem jelentkezik vérzés ilyenkor. Nekem a gyógyszermentes napon az 5. napon jön meg mindig, úgyhogy még várhatsz. lehet nem fog már megjönni rendesen, ez a barnás váladék jelzi úgymond, hogy minden jól van. (pecsételõ vérzés)

Igen, teljesen normális, van hogy több hónapig nem jelentkezik vérzés ilyenkor. Nekem a gyógyszermentes napon az 5. napon jön meg mindig, úgyhogy még várhatsz. lehet nem fog már megjönni rendesen, ez a barnás váladék jelzi úgymond, hogy minden jól van. (pecsételõ vérzés)
Ne légy megilyedve. Ez természetes. Én Milligest fog.gátlót szedek. És nekem is így volt az elsõ gyógyszermentes szünetnél.Barnás váladék, aztán jött a vérzés. Ne pánikolj be, mert az késleltetheti a mensest. Nyugi!
A kérdező hozzászólása: Köszi megpróbálok nem pánikolni! Csak kicsit nehéz volt míg nem tudtam hogy "természetes" dolog! Próbálom a jó oldalát nézni a gyógyszernek, de eddig csak a rosszat látom! Az elsõ hónapot szinte végiggörcsöltem, igaz csak gyengén, apró pattanásaim lettek a hátamon most meg még ez is hogy nem akar normálisan megjönni! Csak várok türelmesen hogy mikor lesz már jó, vagyis tudom a második levéltõl :D! A párom kérte hogy legaláb addig várjunk, hogy minden biztos legyen :D!

Holnapután kellene szülnöm. Pár napja teljesen átlátszó folyásom van. Mit lehet tenni ez ellen és normális dolog?

nincs kellemetlen szaga meg nem is s?r?. csak szerintem a mennyisége nem átlagos.néha teljesen átázik a bugyim.van hogy 2 órán belül át kell cserélnem.gondoltam hátha a magzatvíz szivárog de az orvosom szerint nem.mi lehet ez és normális dolog?

Legjobb válasz: Vszínûleg a nyákdugó, és ez valóban normális dolog, és akár véres is lehet a váladék, ami folyik belõled, de akkor ha véres lesz, hívd föl a dokit. Ez azt jelenti, hogy hamarosan baba lesz, bár extrém esetben a nyákdugó távozása 1 héttel a szülés elõtt is bekövetkezhet. Szép szülést! :o)

Vszínûleg a nyákdugó, és ez valóban normális dolog, és akár véres is lehet a váladék, ami folyik belõled, de akkor ha véres lesz, hívd föl a dokit. Ez azt jelenti, hogy hamarosan baba lesz, bár extrém esetben a nyákdugó távozása 1 héttel a szülés elõtt is bekövetkezhet. Szép szülést! :o)
A kérdező hozzászólása: köszi, bár tényleg az lenne:D már nagyon várom a babát
Sokan panaszkodnak ilyesmire szülés elõtti 1-2 hétben. Szerintem nem kell aggódnod, fõleg ha a doki is azt mondta, hogy minden rendben! Ne félj, nyugodj meg, ezt a kis idõt már bírd ki, élvezd hogy még egyben vagytok:-) És kívánok gyors, problémamentes szülést és sok boldogságot.-) Nekem még van 15 hetem... .-)

Tisztelt Doktor úr! 39 évesen maradt el a menstruációm, nem is volt semmi gondom a hőhullámon kívül, de már 56 éves vagyok, és szeretném megkérdezni, normális dolog az, hogy még a mai napig is szinte minden nap 1-2 alkalommal rám jön a hőhullám? (természe

Tisztelt Doktor úr! 39 évesen maradt el a menstruációm, nem is volt semmi gondom a hőhullámon kívül, de már 56 éves vagyok, és szeretném megkérdezni, normális dolog az, hogy még a mai napig is szinte minden nap 1-2 alkalommal rám jön a hőhullám? (természetesen minden évben megyek rákszűrőre) Köszönöm a válaszát. Tisztelettel M. L.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, ez még normális jelenség. A hőhullámok enyhítésére azonban mindenképpen javaslom a Remifemin plus szedését, amely teljesen hormonmentes készítmény, kockázatoktól nem kell tartania. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, ez még normális jelenség. A hőhullámok enyhítésére azonban mindenképpen javaslom a Remifemin plus szedését, amely teljesen hormonmentes készítmény, kockázatoktól nem kell tartania. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 39 évesen maradt el a menstruációm, nem is volt semmi gondom a hőhullámon kívül, de már 56 éves vagyok, és szeretném megkérdezni, normális dolog az, hogy még a mai napig is szinte minden nap 1-2 alkalommal rám jön a hőhullám? (természe

Tisztelt Doktor úr! 39 évesen maradt el a menstruációm, nem is volt semmi gondom a hőhullámon kívül, de már 56 éves vagyok, és szeretném megkérdezni, normális dolog az, hogy még a mai napig is szinte minden nap 1-2 alkalommal rám jön a hőhullám? (természetesen minden évben megyek rákszűrőre) Köszönöm a válaszát. Tisztelettel M. L.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, ez még normális jelenség. A hőhullámok enyhítésére azonban mindenképpen javaslom a Remifemin plus szedését, amely teljesen hormonmentes készítmény, kockázatoktól nem kell tartania. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, ez még normális jelenség. A hőhullámok enyhítésére azonban mindenképpen javaslom a Remifemin plus szedését, amely teljesen hormonmentes készítmény, kockázatoktól nem kell tartania. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Elgondolkoztál már, mennyi időt vagy együtt a bölcsis, ovis gyermeke (i) ddel? Normális dolog ez, hogy a társadalmi berendezkedésünk (dolgozó anya, hajtás a pénz után, stb) arra kényszerít, hogy a nap nagy, aktív részét külön töltse a család?

Azóta gondolkozom ezen, amióta nekem is kisgyerekeim vannak (3 és 1 évesek).

Legjobb válasz: Hát igen, nálam az iskolánál telt be a pohár. Az egy dolog, hogy kb. 6-ra ért haza mindenki dög fáradtan, a gyerekek rendszeresen jöttek haza úgy, hogy ezt meg azt meg kell csinálni. Szülõin meg lett mondva, hogy a napköziben mennyiségi ellenõrzést végeznek, a szülõ dolga a minõségi ellenõrzés (igen, ki volt pipálva a 5+3=10, mert a lecke az kész volt), továbbá leckét fõzés közben is kikérdezheti az anyuka. Hát persze, hulla fáradtan örülök, hogy ha a cukor helyett nem a sót borítom bele a tejbegrízbe és gyorsan betöltök még egy mosást, a gyerekkel inkább azt beszélném meg, hogy mi történt vele, nem pedig a hülye verset kérdezném ki, amire már egyikünk se tud koncentrálni, de az iskolában nem volt rá idõ megtanulni, mert a tanáron is hatalmas a nyomás, hogy haladjon a tananyaggal. Én értem, hogy szülõi segítség nélkül ez nem megy mert a suliban is tele van zsúfolva a napjuk, és nem is arról van szó, hogy ne szívesen foglalkoznék a gyerekkel, de egyszerûen nem bírtuk már azt a nyomást.

Hát igen, nálam az iskolánál telt be a pohár. Az egy dolog, hogy kb. 6-ra ért haza mindenki dög fáradtan, a gyerekek rendszeresen jöttek haza úgy, hogy ezt meg azt meg kell csinálni. Szülõin meg lett mondva, hogy a napköziben mennyiségi ellenõrzést végeznek, a szülõ dolga a minõségi ellenõrzés (igen, ki volt pipálva a 5+3=10, mert a lecke az kész volt), továbbá leckét fõzés közben is kikérdezheti az anyuka. Hát persze, hulla fáradtan örülök, hogy ha a cukor helyett nem a sót borítom bele a tejbegrízbe és gyorsan betöltök még egy mosást, a gyerekkel inkább azt beszélném meg, hogy mi történt vele, nem pedig a hülye verset kérdezném ki, amire már egyikünk se tud koncentrálni, de az iskolában nem volt rá idõ megtanulni, mert a tanáron is hatalmas a nyomás, hogy haladjon a tananyaggal. Én értem, hogy szülõi segítség nélkül ez nem megy mert a suliban is tele van zsúfolva a napjuk, és nem is arról van szó, hogy ne szívesen foglalkoznék a gyerekkel, de egyszerûen nem bírtuk már azt a nyomást.
Nem normális, de ezt hozta magával az emancipáció. Mi nõk akartunk egynenjogúsdit, meg dolgozni! :) Amúgy a nyugati országokban sokkal rosszabb a helyzet, ott néhány hónap után vissza kell menni az anyáknak dolgozni, tehát gyakorlatilag egy csecsemõt bíznak idegen kezekre!!! Lemaradnak az elsõ felülésrõl, megfordulásról, felállásról, lépésekrõl, gyakorlatilag mindenrõl. Én biztosan nem csinálnám ezt, inkább otthon maradnék munka nélkül. Amúgy karrierista voltam valaha, és csak a munka számított, de amióta gyerekem van, és már várom a másodikat, meg sem fordult a fejemben, hogy rohanjak vissza dolgozni. Mindegyik megérdemli, hogy élete elsõ 3 évét velem töltse. Így aztán majd visszamegyek dolgozni, amikor visszamegyek, kb. 5-6 év múlva. Mi egy keresetbõl is meg tudunk élni, nyilván le kell mondani néhány dologról, de mi a fontosabb???
Igen, én is sokat gondolkodtam ezen. Nem ideális szerintem. Nekem mázlim van, a férjem jól keres, így tudok 6 órában dolgozni. Így a reggel nem olyan kapkodós és délután is tudunk együtt lenni.
Ilyen az élet, sajnos. Az együtt töltött idõ minõsége szerinte, viszont sokkal fontosabb mint a mennyisége.
Elgondolkodtam, és tényleg nem ideális. Valószínûleg ezért nem dolgozik/hajt némely embercsoport, akik elvileg fontosnak tartják a családot. De azért én inkább kevesebb idõt töltök együtt, de azt ne nyomorogva tegyük, hanem értelmes, minõségi programokkal.
Igen, elõször, amikor a lányom ovis lett. Szerencsés voltam akkor a munkaidõmmel, sok idõt tudtam vele tölteni. De most, hogy a fiam bölcsibe megy, más lesz a helyzet, és kezdek komolyan megzakkanni, most már minden nap sírok is. Nem normális. Szeretnék félállásban dolgozni, ha lenne rá lehetõség, és mindenképp muszáj, de lehetetlen. Reggel én korán fogok menni, akkor apával mennek, délután én megyek értük. Így marad a napközi, meg szinte egész nap a bölcsi, apa meg valamikor lefekvés körül jön haza. Szóval ez nagyon nem normális szerintem, és szomorúnak találom, hogy egyre többen erre kényszerülünk. Nekem megfelelne a fõállású anyaság, ha megengedhetnénk magunknak, bár szeretem a munkám, de a gyerekeimet sokkal jobban. Az egész családnak jobb lenne, ha meglenne hozzá az anyagi háttér...
Sajnos azt kell h mondjam a nyugati orszagokban meg ennel is rosszabb. Es itt is evvel probaljak a nepseg agyat tomni h nem az ido mennyisege de minosege szamit. A vilag ezen felteken meg 3 ev sem adott osszesen 1 ev jar nekunk, abbol 18 het fizetett minimal beren, a tobbi fizetetlen. De Azsiaban meg ennel is rosszabb a helyzet, van olyan orszag ahol semmi sem jar es van ahol csak 2 vagy 4 honapot adnak. En utalom ezt a helyzetet, es abszolute nem tartom idealisnak h csak 2 ora jut egymasra estenkent. Az elso lanyommnal anyagiak miatt vissza kellett jonnom 3 honap utan, igaz pentekenkent otthonrol dolgoztam es igyekeztem elore dolgozni h minel kevesebbet kelljen csinalni penteken. Igy el tudtam vinni ot jatszohazba, tornazni, de mindig telefon kozelbe kellett lennem. Ram ez akkora stresszt rott, h depis lettem, sokszor felkaptam a vizet ha kislanyom nem fogadott szot, mert nem volt turelmem. Most varom a masodik kislanyunkat, es ezuttal kiveszem az 1 evet ami jar, remelhetoleg sikerul vmi kis vallalkozast felepiteni amibol jon be vmi, az a lenyeg. Ferjemnek aki idevalosi volt nehez volt megmagyarzni nem kell 400 negyzetmeteres ketszintes hazba lakni, a legjobb keruletben h boldog legyel, mert en nem vagyok boldog egyaltalan, es en ezt nem csinalom tovabb. Ket gyerekkel mar nehezebb lesz, es igenis en szeretnem vinni ot oviba, isibe, es en szeretnem ot felvenni is. Most egy heten 3 szor megy oviba, mert itt igazan ovi nincs csak magan ovi, es h ne legyen egy vagyon 3 napot jar, es pofatlanul kesobb jovok es elmegyek elobb, de ugy vagyok vele nem erdekel, azt legalbb itt lehet kerni, h felxibilis munkabeosztas, es a munkaltato kotelessege jova hagyni, ha kicsi gyereke van vkinek torveny irja elo. Ugyhogy mi valszeg eladjuk a telket maradunk ahol vagyunk, vagy becsereljuk egy kicsit nagyobbra de nem dragara, es en otthon fogok maradni, es vagy vallakozasba kezdek vagy reszmunkaidos vmit. De a jelenlegi allapotot nem akarom tobbe. En mar szamolom a heteket h mennyi van meg hatra a felszabadulasomig!!!
Én nem tudom mi a normális, de ez már elég régóta így van. Régen sem voltak az anyával a kisgyerekek. A gyûjtögetõ társadalmakban persze igen, de a paraszti munkát végzõk már nem vihették magukkal a kisgyereket, arra otthon vigyázott az öreg mama, akinek közben a baromfit, konyhakertet, fõzést is el kellett látnia. Az édesanya meg szerencsés esetben legalább délben hazamehetett szoptatni. Vagy nem volt kire hagyni a babát, és muszáj volt kivinni a totyogót a földekre, ahol esetleg derékig beásták a földbe, el ne kóboroljon, hiszen a szülõknek dolgozniuk kellett, csak idõnként nézhettek rá a gyerekre. A városi szegények gyerekei se voltak sokkal jobb helyzetben. Emlékeztek József Attila Iszony címû versére? A gazdagabbak pedig gyereklányt, dajkát fogadtak, mert a társasági élet se igazán egyeztethetõ össze egy kisbaba napirendjével.
Persze akkor ha a család költségvetésében nem gond ha az anya 4-6 órás munkája miatt 40 ezres fizetése lesz csak. Vagy ha nem az apa gyerek kapcsolat rovására megy.
Igen van megoldás, én is éppen ezt a megoldást választottam, network marketingnek hívják, kötetlen munkaidõ, kötetlen hely, legális, tisztességes munka, 1000szer jobb fizetésért, sok szabadidõ, saját idõbeosztás, ha valaki akar tud változtatni.Ugyanolyan szakma, mint a többi, bele kell tanulni.Vége a 8-12órázásoknak, a pénz hiánynak, idõ hiánynak a sok stressznek.
Persze találhatsz más munkahelyet, de azt sem keseregve a munkán, hanem elhatározás után lehet csak.
A kérdező hozzászólása: 14-es: pont ez az, hogy nem szabad szerintem beletörõdni, hogy ilyen az élet. Miért kellene ilyennek lennie? Ha akarunk, kereshetünk és találhatunk megoldást, nem?
"MEGTILTANÁM, hogy egy Anya 8 órában dolgozzon!4 max 6 óra és kész!" Igen az anya dolgozón 4 órába az apa meg 10-12 órába nem. Egy apának is szüksége van a gyerekeire. Ilyen az élet felesleges azon keseregni amin nem lehet változtatni.
Nem tudom engem nem zavar, nagyon szeretek dolgozni, és reggel 8és délután 3 között van bölcsiben a fiam, az nem sok, ráadásul olyan a munkahelyem, hogy ha akarom nem viszem bölcsibe 1-1 nap, mondjuk most van egy 4 órás állásom, meg egy vállalkozásom, a vállalkozásom minden szempontból kötetlen.Biztosan nem dolgoznék 8-12 órába, mert akkor tényleg nem látnánk egymást sem a férjemmel sem a fiammal.
Én az elsõ fiam 2 éves korában visszamentem dolgozni az anyagiak miatt!Borzasztó volt beosztani az idõmet hogy rá is a házatrtásra is jusson idõ!Közben terhes lettem a 2.-kal!Most itthon vagyok vele Gyeden de le sem tudom képzelni hogy mi lesz ha visszamegyek dolgozni két gyerek mellett hogy fogom bírni! Teljesíts maximálisan a munkahelyen, gyerekekkel is minõségileg foglalkozz, lehetõleg varázsolj az asztalra egészséges, meleg ételt legyen tiszta ruha tiszta lakás, mellesleg a férjeddel is jó lenne néha napján egy kicsit kettesben lenni ááá..én MEGTILTANÁM, hogy egy Anya 8 órában dolgozzon!4 max 6 óra és kész!
nekem az a szerencsém, hogy nem hivatali munkaidõben dolgozok, tehát nem 08-16-ig.12 órázom, egyik nap 07-19, másnap 19-07-ig, és utána van két szabadnapom.ez úgy néz ki, hogy dolgozok mondjuk hétfõ nappal, kedd éjjel, péntek nappal, szombat éjjel.amikor nappal dolgozom, akkorcsak egy órát vagyunk együtt este, de amikor éjjel, meg a két szabadnapomon, akkor ovi után csak vele foglalkozom.a házimunkát megcsinálom akkor, amikor oviban van, így ovi után tényleg minõségi idõt tudok vele tölteni, nem azon jár az agyam, hogy még fõznöm kell, meg vasalnom stb. két éves volt a fiam, amikor visszamentem dolgozni, most négy éves, és nagyon jól mûködik a dolog.arról nem beszélve, hogy amikor beteg, akkor sem esem ki a munkából, mert csak akkor kell megoldani mással, ha nappal dolgozok.elég sokat volt beteg, de eddig egyszer voltam vele táppénzen, akkor is azért, mert kórházban volt, és utána még egy hetet itthon voltam vele.
A kérdező hozzászólása: Oké, persze nem mindegy, hogyan töltöd el a közös idõt, de valóban csak reggel-este 1-2 óra, meg a hétvége, az nudli.
A kérdező hozzászólása: Hát épp errõl beszélek. :(
Utolsó szép ábrád de ahhoz kb az országnak kellene újra születni. Mibõl fizetnék meg? Így is csak kb. 3 millió ember dolgozik, tartja el az adójából akár a nyugdíj rendszert akár a többi 6 milliót. Örüljünk a 3 évnek az is nagy dolog a más országokhoz képest

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!