Találatok a következő kifejezésre: Normális dolog hogy a (427 db)

Normális dolog, hogy a főbérlő követeli a kulcsot?

Kibéreltem egy lakàst, az elsõ dolgom az volt, hogy kicseréltem a zàrat, mire a tulaj közölte, hogy kéri az egyik kulcsot. Kérdeztem, hogy mire fel? Mire õ közölte, hogy neki joga van bàrmikor szétnézni a lakàsban, majd azt mondta nem fog, de kell neki is kulcs, ha nem tetszik mehetünk! Ezt nem értem, ilyen eddig sehol nem volt. Nem szeretném ha akkor àllítana be mikor nem vagyunk otthon. Semmi köze a cuccainkhoz! Ha otthon vagyunk be engedem! Normàlis dolog ez? Màsnàl, hogy van? Ràadàsul 3 havi kauciót fizettem plusz lakbér!

Legjobb válasz: ez egy teljesen normális dolog, az, hogy kéri a kulcsot alap dolog. az oké hogy ti laktok ott, de az õ lakásában..

"Tudom, hogy joga van, de szerintem ez így nem helyes. " Hogy mivan, te mirõl beszélsz? Kulcshoz nincs joga a tulajdonosnak, mivel a bérlõ nyugodtan lecserélheti a zárat...
1 havi a kauciót kérünk.Nem mindenáron adjuk ki, hogy lepusztítsák.Gyerekesek, kutyások, macskásoknak ki sem adjuk.Akkor inkább mi fizetjük az alap rezsit és olyan marad az állapota mint amilyen volt.Megnézzük kinek adjuk ki. Egyetemisták laknak benne, tudják mit vállaltak úgy érzem nem buták, ha akarnak úgy is elmentek volna, vagy elmennek de több éve nincs ilyenrõl szó. Olyan albérlõnk is volt aki csak 1 napig volt mert kitettük olyan okokból amit már az elején tisztáztuk vele, és ennek ellenére több óra múlva telefonáltak a szomszédok, hogy menjünk mert buli van ilyenekre nincs szükség. Mindenkinek jogában áll kedvére való albérletet kivenni nem kötelezõ pont a mienket. Úgy érzem korrektek vagyunk velük, és ez az elõzõekkel is azok voltunk , mindent az elején elmondtunk nekik õk elfogadták ennyi.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hàt elég hülyék is, hogy nem költöznek el. Màr rég feljelntettelek volna, nem vagy tisztàba a jogaiddal. Te nem kiràly vagy, hanem tulajdonos. De õk se normàlisak, hogy papír alàíratàsa nélkül pénzt adnak neked. Amellett hogy feljelentelek még az adóhatósàgnàl is felnyomnàlak! Engem is elõ vennének tuti, de nekem megérné az a pénz, hogy tönkre tegyelek! Undorodok az ilyen férgektõl, akik azt hiszik õk a valakik, minden szabàlyt õk hoznap. Baromi nagy tévedésben vagy. Ki se vennék olyan albérletet, ahol nincs normàlis szerzõdés, papír a pénz àtvételérõr, nem lehet ideiglenesen bejelentkezni! Az összes ilyen adócsaló kis kiràlyt ràcs mögé vàgnàm pàr évre. Még egyszer mondom, nem szivességet teszel a bérlõnek, hanem üzletet kötsz vele. Mellesleg nem adomàny, hogy megcsinàtatom ami elromlik. Szerintem így fair, hiszen mi hasznàljuk. Persze, ha nagyobb kiadàsról lenne szó, az màs kategória. Ha ennyire félted a lakàsod, akkor nem kell kiadni! Nàlunk 3 havi kauciót kért a tulqj. Azt ne mond, hogy az nem fedezné, ha leöntjük a falat, vagy kitörjük az ablakot, leverjük a csillàrt vagy mit tudom én. A lakbér több mint egy havi rezsi, tehàt azt is bõven fedezné! Akkor mitõl kellene a tulajnak félni. Inkàbb még jobban igyekszek, hogy normàl àllapotban tartsam a lakàst, mert nem akarom bukni a kauciót! Ezért kell törvényes úton kiadni a lakàst.
Utolsó vagyok.nekem is van kulcsom a lakáshoz nincs szükségem, hogy az albérlõ nagy kegyesen adjon.Még szép, hogy nem õ dirigál.Volt olyan, hogy felhívtuk õket de nem vették fel csöngettünk azért nem nyitottak ajtót és bementünk elhoztuk a pénzt ennyi.Nyilván ha nem lenne jó nekik nem költöztek volna oda.
A kérdező hozzászólása: Elõzõ vàlaszokra reagàlva, nem a vadkender ültetvényem, hanem a többszàz ezer forintos elektronikàm, fényképezõk, kellékek, àllvànyok stb. van a lakàsban, ami a munkmhoz kell. A milliós hatàrt súrolja a felszerelés. Pluszba ugye a többi cuccom, laptop, tàblagép, tv, az ékszereim és egyéb kissebb értékû holmik. Nem egy putris cigànyasszony vagyok, hanem egy jólszituàlt, magyar nõ, akinek làthatóan nincsenek anyagi gondjai. Erre közben a tulaj is ràjött, úgy érzem màr bízik bennem. mindig fizetek rendesen. Ha valamit javítani kel megcsinàltatom, utàna szólok neki, de mindig mondom, hogy hagyjuk az anyagiakat, hiszen mi hasznàljuk. semmi gond nem volt még a kulcs dolgon kívül, de sikerült megbeszélnünk.
A kérdező hozzászólása: De akkor te sem bízol benne ha olyankor mész mikor nincsenek otthon. Akkor õk miért bízzanak benned? Na mindegy. Ilyan albérletbõl gyorsan menekülnék. Nàlunk megoldódott. Nem adtam kulcsot, de ha szól hogy jön, bàrmikor szívesen beengedem.
Bizalom kérdése ha az nincs régen rossz.És soha nem turkáltunk a holmijuk közt, pedig voltunk már fent mikor nem voltak otthon.legfeljebb csak néztük szép nagy kupiban képesek élni:)
A kérdező hozzászólása: Errõl beszélek, ha fel hívod õket úgy tisztességes, abból semmi gond nincs. De azért gondolj bele milyen lenne ha a te személyes holmid közt túrkàlna valaki még nem vagy otthon. Az üzlet em baràtsàg.
Ja és akinek nem tetszik el lehet költözni van nagyon sok albérlet.
Ezek az albérlõk jóhiszemû jogcím nélküliek.Semmiben nem fogják tudni bizonyítani, hogy õk albérletben laknak szivességi lakáshasználóak ennyi.DE ha valami gyanú merülne fel, hogy rágalmaznának akkor gyorsan röpülnek a ruháikkal együtt.Még soha ilyen nem volt a bizalom a lényeg.Amikor megyünk fel mindig felhívjuk õket telefonon de van, hogy õk mondják menjünk fel, nincsenek otthon ki van téve a pénz.
A kérdező hozzászólása: Ja igen. Ha majd el tûnik valami a akàsból, teljes joggal te leszel meggyanusítva és a rendõrség is téged fog elõször elõvenni.
A kérdező hozzászólása: Ne is haragudj, de bejelentés nélkül beesni, még rokonhoz is pofàtlansàg! Azt hiszem nem te teszel szívességet a bérlõnek. Amíg fizet addig teljes joggal õ lakik ott. Nagyon el vagy tévedve. Meg kell beszélni, mikor mész körülnézni. Az úgy rendben van. De amit te mõvelsz az màr a pofàtlansàg tetõfoka!
És az 1 havi kaució nem jár vissza.Ebbõl fizetjük ki a számlákat mikor õk elmennek amit elhasználtak, hisz a következõ hónapban jönnek a csekkek.Ezt is elfogadták.
mi az hogy a kaucio nem jár vissza? Honnan tudod, hogy pont annyi lesz a rezsi mint a kaucio? Ez így amúgy akkor nem is kaucio..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én nem értem ezt igazán. Tudom, hogy joga van, de szerintem ez így nem helyes. Ha pl felmegy, de nem mozdít el semmit, nem vesz el semmit, akkor én honnan tudom, hogy járt e a lakásban? Olyan dolgokat is tart az ember a lakásában, amihez másnak nincs köze(nem illegális dolgokra gondolok).De kitudja mibe piszkál bele. Ha pedig úgy is egyeztetik az idõpontot, akkor minek neki kulcs?Miért nem jó akkor amikor felmegy a pénzért? Másrészt, szerintem ez egy folyamatos nyomás, hogy más belelásson az életedbe.Pl nincs elmosogatva vagy ilyesmik. Örül az ember, ha elköltözik a szüleitõl és nem szólnak bele a dolgaiba.Így meg kap egy pótszülõt. ha valaki nagyon leakarja lakni a házat az idõvel úgy is kiderül. Vagy felteszem éppen intim dolgokat végzek a lakásban és váratlanul bejön.Ez szerintem így nincs rendben.Ha albérletet adnék ki, akkor sem várnám el, hogy valaki kulcsot adjon nekem.És szerintem a zár lecserélése is logikus, mert kitudja hány másolata van az elõzõrõl?
Ez a kauciós duma annyira kamu.... Nekünk simán ment az elszámolás távozáskor. Óra állás alapján fizettünk, pontosabban le lett vonva a kaucióból. És hogy tudtunk volna meglógni?? A kaució jóval több volt nálunk mint egy havi fogyasztás, így nyilván elszámoltunk a végén. De ha messzire mentünk volna akkor is megoldható lett volna átutalással bár óra alapján simán számolható bármi elõre.
Utolsó hát akkor hajrá aki akar jelentsen. Nem félemlítünk meg senkit csak ha feljelentenének azt mondtam nem úszná meg annyival.Nem mondtam semmi testi bántalmazást vagy hasonlót.Nem csak fizikailag lehet valakit bántani.
több éve kivan adva lakás soha nem volt gond.Még egyszer mondom akinek nem tetszik ez elmehetet nyugodtan és keres magának számára megfelelõt, de idáig úgy néz semmi kedvük elmenni.Ha mégis jelentenének megütnék a bokájukat azt biztos nem szeretnék annál beszaribb lányok ezek mint, hogy jelentsék a tulajt.Tudjuk hol laknak egyék adatok könnyen kikeressük õk járnak rosszul. Mindenki a saját dolgával foglalkozzon.
A kérdező hozzászólása: A számlát meg úgy fizetteted ki a végén, hogy leolvasod az óraállást, mennyit fogyasztottak a hónapban. Beszorzod a gáz, villany, víz árával és bummmm. Ott az összeg!
És, honnan tudjuk majd, hogy mennyit kell kifizetnie amit elhasznált mikor a számla csak a következõ hónapban jön?Vagy visszautazik azért, hogy befizesse a csekkét? Igen könnyen lehet így pénzt keresni mindenkinek ott a lehetõség aki akarja.Nincs nagy darab kigyúrt haverjuk ezek az egyetemista lányoknak.És igen azért a tulajnak nagyobb joga van mint egy kis albérlõnek. Tudjátok Õk jóhiszemû jogcím nélküliek. Könnyen kidobáljuk a ruháit ha arról van szó nemhogy már egy albérlõ dirigáljon vicces.Egy senki.Van akinél Õk az urak de nálunk nem.Megmondtuk lányok ha ez nem jó így, nem tetszik a feltétel be se költözzetek.Azt mondták jó elfogadják akkor nincs mirõl beszélni. Röpült már egy srác 1 nap után a ruháival gyorsan.
" normális, becsületes " albis aki utólag fizet :) ))))) Biztos olyan lehet mint te :DD
"Te szerinted ha elmegy az albérlõ és itt hagy 30 ezres számlát akkor mibõl fizetem mi?Megyek utána ahová költözik vagy, hogy?" Nem tudom te miket képzelsz, elég butának tûnsz. :( Szóval akkor leírom, hogy normális, becsületes emberek között ez hogyan zajlik: albérlõ bejelenti, hogy el szeretne költözni, tulajdonos tudomásul veszi. Az elköltözés napjáig elhasznált rezsit az albérlõ megfizeti, a tulaj pedig visszaadja a kauciót.
A 44. válaszolóban nem sok kompromisszumkészség van, de bosszúállásban verhetetlen. Valami katonatiszt vagy testnevelõtanár lehet. Aki pénzt kap azért, mert semmit nem csinál (passzív jövedelem), csak van egy lakása és az ölébe hullik havonta a pénz a semmiért, csak húzza meg magát. Erre bárki képes, szakképzettség sem kell hozzá.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DE a kaució nálunk ezt jelenti.Te szerinted ha elmegy az albérlõ és itt hagy 30 ezres számlát akkor mibõl fizetem mi?Megyek utána ahová költözik vagy, hogy?Hát ebbõl amit ad kauciót.Ha nem utólag jönnének a számlák akkor természetesen visszajár de nekünk ez a biztosíték, hogy nem hagy hátra semmi elmaradást.Mondjuk havonta mi fizetjük be a csekket és adjuk nekik amit lefûznek ez a biztos mert könnyen több havi elmaradás lenne ha nem néznénk rájuk. Nem cserélnek zárat próbálnák meg a lakásomban.Röpülnének még aznap.Megvárnánk míg kijönnének a lakásból bemennénk beköltöznénk melléjük meglátnánk meddig bírnák ott egy két lezülött haverral mennénk.Még aznap elszaladnának az biztos.És nem nem engem mint tulajt aki visszament lakni raknának ki a saját tulajdonomból hanem az albérlõket bár akkor már azt mondanám, hogy õk csak ott laknak megenegedtem nekik ingyen azt bizonyítsák ahogy akarják, hogy õk ezért pénzt adtak nekem.
"Persze mi is úgy adtuk ki a lakást, hogy bármikor jogunk van felmenni akár bejelentés nélkül ebben õk belementek." Neki meg joga van zárat cserélni. És akkor máris nem tudsz bemenni. :) És ha ezt szóvá mered neki tenni akkor õ jogosan lenne felháborodva amiatt, hogy egyáltalán megpróbáltál az õ engedélye nélkül a birtokára belépni. Sose értem az ilyen embereket akik ennyire el vannak tévedve: albérlõ pénzt ad, lakáshasználatot kap. Tulaj pénzt kap, lakáshasználatot ad. Kölcsönös ÜZLET. Nem kirány vagy alattvaló egyik fél sem! Az meg hogy csóró albis meg egyéb hülyeségek: sok olyat ismerek, aki albérletben lakik miközben egy másik (saját) lakást kiad. Ennek több oka is lehet: pl. a saját túl kicsi vagy túl nagy vagy földrajzilag nem jó helyen van (munkahely túl messze lenne onnan.)
Persze mi is úgy adtuk ki a lakást, hogy bármikor jogunk van felmenni akár bejelentés nélkül ebben õk belementek.
# 25 Nem történhetett közokirat hamisítás ;) Szabálysértés :D :D ... Mivel általában zseb vagy zugügyvédiek a szerzõdések és bizony ott nem egy nap kivizsgálni !!! Még a narancs rezsim moratórium sem védi meg az olyan bérlõt , ha a tulajdonosnak nincsen más tulajdona , vagy lakhatása , nem lakhat az utcán !!!
# 24 :D Pestiesen szólva így kell a ganét ki tenni !
Néhány szemelvény... Szerintem egy fõbérlõnek joga van, hogy legyen a házhoz (ami ugyebár a sajátja) kulcsa. Az már más kérdés, hogy kénye kedve szerint nem járhat ki-be a lakásba. Ha idõnként ellenõrizni szeretné, hogy nem tett esetleg valami kárt az elbérlõ, ahhoz is joga van, elõzetes egyeztetés alapján, ha az albérlõ is lakásban tartózkodik. Mondjuk az részedrõl is egyfajta bizalmatlanság, hogy azonnal lecserélted a zárakat. A helyes út szerintem, hogy bérbevevés elõtt leülsz a fõbérlõvel, és mindent pontosan átbeszélsz és ha kell szerzõdésben rögzítitek: Milyen körülmények között látogathat meg a fõbérlõ, szabad-e dohányozni a lakásban, az elbérlõ fogadhat-e vendégeket (ha igen, mennyi idõre), ha valami elromlik a lakásban, kinek a költségén kell megjavítani? Stb. A legnagyobb hibát akkor követik el, amikor az ilyen apróságokra nem figyelnek. Elmész egy bankhoz kölcsönt felvenni, több oldalas szerzõdést kell aláírnod. Pontosan ezért, hogy késõbb õk mindenben fedve legyenek. Nekem is van kiadva egy két szobás lakásom, de én azt már az elején az elbérlõnek elmondtam, hogy az engedélye nélkül a lakásba bemenni nem fogok. A pótkulcsok nálam vannak, de használni nem fogom. Viszont elõállhat egy csõtörés, az albérlõ éppen nyaral valahol, ha a fõbérlõnek nincs kulcsa, két hétig nem megy be senki a lakásba? Ilyenkor szerintem az leglogikusabb, hogy fõbérlõ azonnal a helyszínre megy, hív magával egy szomszédot, hogy láthassa, nem nyúlt semmihez, és elzárja a fõcsapot. Ezen kívül szerintem rengeteg olyan váratlan esemény történhet, amikor jó, ha a fõbérlõ be tud jutni a lakásba. Ismétlem, az olyanhoz nincs joga, hogy délelõtt neki eszébe jut és felmegy a lakásba körül nézni. Minden más nézetletérést elõzetes egyeztetés alapján ki lehet küszöbölni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A tulajdonosnak joga van idõnként ellenõrizni az ingatlan állapotát, de nincs joga a tudtod és engedélyed nélkül belépni a lakásba, vagyis a fenti joga gyakorlásához engedélyt kell kérnie tõled és idõpontot kell veled egyeztetnie. Ez egy ilyen együttmûködõs játszma, nincs olyan, hogy a bérlõ nem engedi, a tulajdonos meg dafke is bemegy saját kulccsal. Mivel jogodban áll a birtokodat védeni, ezért a zárat is lecserélheted, és nem vagy köteles a tulajdonosnak kulcsot adni. Hiszen ha kulccsal menne be a lakásba a tulajdonos a tudtod nélkül, az ugyanúgy jogellenes lenne. Hosszabb távollét esetére annak adsz kulcsot, akinek akarsz, nem kötelezõ. Végszükség esetén (csõtörés stb.) az értékek mentése céljából bárki, aki arra jár, akár a tulajdonos is, akár zárfeltöréssel is bemehet a lakásba jogosan. Más kérdés, hogy a tulajdonosok többsége hisztérikus lesz a zárcserétõl, ezért nem árt elõre szólni, hogy te eme jogoddal élni kívánsz. Magyarországon a tulajdonosnak sajnos joga van bármikor különös ok nélkül is felmondani a bérleti szerzõdést, és ezt ki is használják a bérlõk megleckéztetésére. Vagyis, hiába van jogod valamire, a tulajdonos, ha másképp nem, felmondással, vagy annak kilátásba helyezésével könnyedén elérheti, hogy a jogoddal ne tudj élni. Ez a jogállam mai helyzete Magyarországon, ezzel kell együtt élned.
millió fórumon rágott csont! [link] a bérlõk és a bérbeadó tulajdonosok közötti nézetkülönbség, összehasonlíthatatlan. Talán, egy ingatlan bérlés és bérbeadás szakra specializálódott szakjogász, tudna neked helyes, jogilag alátámasztott, véleményt, tanácsot adni.
Nekem van bérbe adva lakásom és üzlethelyiségem is, mindkettõhöz van kulcsom. Nem ara használom, hogy a bérlõk távollétében átkutassam a bérleményt és meglopjam Õket.Viszont amikor hosszabb idõre elutaznak, szólnak "figyeljek a lakásra" Az elmúlt héten kifejezetten hasznosnak bizonyult a bérbe adott üzlethelyiség nálam lévõ kulcsa. Kirabolták az üzletet és az alkalmazottat bezárták, a rendõrök a nálam lévõ kulccsal szabadították ki az alkalmazottat. Ilyen vonzata is van a tulajnál lévõ kulcsnak, ha nem bízunk meg a tulajban - nem szabad bérbe venni a bérleményét. Egy bérbe adás illetve bérbe vétel, bizonyos szinten kölcsönös bizalom kérdése is.
Nem nézhet bármikor szét csak úgy. Most te használod a lakást, nem mehet be az engedélyed nélkül, hiába az õ tulajdona. Ha valami történik, akkor meg szól neked, és bementek együtt.
Nem szokás zárat csereltetni mas lakasaban. Teljes joggal kérheti a kulcsot. Joga van szétnézni is, igaz, azt csak akkor amikor te is jelen vagy. Ha nem tetszik, keress masik albérletet, de ne lepodj meg, ha ugyanez tortenik ott is, ha zárat cserélsz.
Hát általában nem szokták zaklatni az albérlõket ez csak egy szokás a biztonság kedvéért hogy ha mégis történik valami akkor be tudjon menni. Mikor én béreltem lakást akkor is volt kulcsa a fõbérlõnek és semmi gond nem volt. Persze embere válogatja nem ismerem a ti fõbérlõtölet.
A kérdező hozzászólása: Engem az a mondata zavar, hogy bàrmikor szét nézhet. Nem hiszem, hogy neki joga van bejàrkàlni, ha nincs otthon senki. El hiszem, hogy az õ lakàsa, de az én értékeim vannak bent! Dolgozok, fizetek. Innentõl mi köze hozzà? Ha eltûnik valmi, ki fizeti ki nekem? Nem lehet lezàrt, alàírt borítékban oda adni?
Szerintem jogosan követeli a kulcsot ez így szokott menni.
Ne adj neki kulcsot. Egyeztetett idõpontban menjen, ha akkor beengeded, az teljesen rendben van.
Kérheti elvileg. De ha bemegy a lakásba, amikor nem vagytok otthon, akkor magánlaksértést követ el.
Amennyiben "fõbérlõ" alatt a tulajdonost érted, és a szerzõdésben nem rendelkeztetek másképpen, úgy *nincs* joga bármikor szétnézni a lakásban. A te hozzájárulásod kell, persze a végtelenségig nem húzhatod a dolgot. Emellett figyelj arra, hogy tartsd be a szerzõdésben vállalt dolgaidat, különösen a lakbér fizetését!
Ne adj neki. Be kell engedni ha kopog. De nem mehet be csak úgy ha fizeted a lakást!
Na igen, 24-es korrektebben leírta mire akartam a 23-asban én utalni a 21-es válaszoló lakcímkártyás hülyeségére reagálva :D
Akinek a lakcímkártyáján olyan lakásnak a címe van, ahol õ nem lakik (még ha az ingatlan a tulajdonában is van), az láthatóan elmulasztotta bejelenteni a tényleges lakcímét. Ez idáig szabálysértés. Ha viszont a valótlan adatot tartalmazó lakcímkártyát hatóságnak bemutatja, hogy azzal joghatást érjen el, például hogy bemenjen a másnak kiadott lakásba, az már közokirathamisítás, ami 3 évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. Lehet próbálkozni, sok sikert.
Lakcim kártya semmilyen jogot nem jelent ezen a téren. Utolsó elég nagy ostobaságot mondott. Ezek alapján egy példa: Lakcim kartyadon még a régi albérlet címe van ahonnan már elköltöztél. A te állításod szerint ekkor rendõr beenged a lakásba ahol te régen laktál, most meg már egy másik idegen lakik ott.
Az ilyen nem szeretném ha akkor ...... Ezt már a leghülyébbek is ismerik ALBISOK :DDD Vagy oda a vadkender ültetvényed ? Meg a kedvencem : A Vendégek !!! Csak ketten vesszük ki a lakást ! De naponta hívogatnak a szomszédok meg teszik a bejelentéseket .... Hova menjen az anyám , apám , testvérem 3 gyerekkel, lányom a párjával meg a kutyával , a drága párom cellatársa HOVA ? CSAK VENDÉGEK ! Na ezért nem tudtok eleget fizetni ! De adjon nektek az Állam !!
Ha a lakcím kártyája -véletlenül- egyezik a "Albis lakolodal" és még személyes tulajdona is van bent , , Rendõrt hív és bemegy , DE lehet te állításod szerint pont nyaralsz :) )) !!!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Albérlõ meg fõbérlõ, te lakást ad bérbe? Jó kör, hogy maga a bérbeadó sem tudja, hogy merre hány méter - egy korábbi válaszra reflektálva. "Szerintem egy fõbérlõnek joga van, hogy legyen a házhoz (ami ugyebár a sajátja) kulcsa." Igen, a sajátja, amelynek használatát ellenszolgáltatásért cserébe a meghatározott feltételekkel átadja. Nem "szívességet tesz" a lakás bérbe adásával. Ezt azért fontos volt tisztázni... "az elbérlõ fogadhat-e vendégeket (ha igen, mennyi idõre), ha valami elromlik a lakásban, kinek a költségén kell megjavítani" Ezek tisztázása az egyik legfeleslegesebb, merthogy bármit írsz le, törvény van rá, azt pedig egy szerzõdéssel nem írod felül. Tehát tök semmis az, amit ilyen jogcímen a szerzõdésbe írt. Olvasd el a lakásbérletre vonatkozó jogszabályt, abban megtalálod a választ. Azt KELL alkalmazni. ["Mennyi idõre fogadhat vendéget." Még jó, hogy a vendégek köre nincs meghatározva...]
" Ha valami történik a lakással vagy az albérlõvel, és az albérlõ nem érhetõ el" Akkor elérhetõ az alberlo megbízható ismerõse akinél van pót kulcs. Pl testvére, szülõje, jó barátja. Nem kell feltétlenül a tulajdonosnak kulcs. Végszükség esetén pedig be is lehet törni. Akár a tulajnak akár másnak ha ezzel nagyobb kárt tud megakadályozni. Szóval nem, nincs értelmes magyarázat arra minek a tulajnak kulcs. Ha csak nem az, hogy az albérlõ benne bízik meg legjobban és úgy érzi saját elhatározásból, hogy hasznos lenne a tulajnak kulcsot adni. Én szülõkben, testvérben, évtizedes barátban jobban bízok, de hát ki, hogy érzi, annak adjon kulcsot akinek akar.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem normális a tulaj, nincs tisztában a jogaival! Nehogy adj neki kulcsot!! Engedd be havi egyszer, fizess rendesen és annyi! Ha ez neki nem tetszik akkor szépen adja vissza a kauciót és te meg keress normális tulajt aki tudja a jogait és kötelességeit. Menekülj az ilyen "én vagyok a király mert van egy kiadó lakásom" frusztrált emberektõl. Rengeteg normális tulaj van, én szerencsére még csak ilyennel találkoztam. Illetve valószínûleg volt másmilyen is, de azzal elsõ találkozás volt az utolsó is. ;-) Én is mindig lecserélem a zárat és errõl nem is beszéltünk sose, de nem is volt ez gond. Õ tulajdona de az én birtokom. Amíg ez így van addig semmi köze a kulcsokhoz. Az ilyen csõtörés és egyéb hülyeséget hagyjuk. Ha saját lakásban laksz akkor kinek adsz kulcsot ilyen esetre? Naugye... Van nekem megbízható családom akire a pót kulcsot rá lehet bízni, szóval ennek a fajta indoklásnak semmi értelme. Ugyanígy adhatsz kulcsot megbízható szomszédnak, barátnak vagy akár a tulajnak is. De nem kötelezõ!! Ha te nem szeretnél akkor ne adj neki kulcsot!!!
Szerintem nem normális, és az ilyennel mindig csak gond lesz. Adj neki kulcsot, kár vele vitatkozni, de amint lehet, költözz el.
Szerintem lezárt, aláírt borítékban célszerû odaadni mégis a kulcsot. Ha valami történik a lakással vagy az albérlõvel, és az albérlõ nem érhetõ el, csak jobb már kulccsal bemenni. Ha meg nem történik semmi, ott marad benne a lezárt borítékban a kulcs. Egyébként meg tényleg ne járkáljon be kedvére csak úgy!
A kérdező hozzászólása: Làtom megoszlanak a vélemények. természetesen beengedem mindig! Négy évig laktunk az elözö helyen, semmi probléma nem volt. Ott a tulaj nem kért kulcsot! Csak sajnos el kellett jönnünk, mert màsik vàrosba kaptam munkàt. Mondtam a tulajnak, hogy nyugodtan leinformàlhat. Nincs benne a szerzõdésben, hogy kulcsot is kell adnom.
ez egy teljesen normális dolog, az, hogy kéri a kulcsot alap dolog. az oké hogy ti laktok ott, de az õ lakásában..

Jogosan vagyok felháborodva? Tudom hogy normális dolog hogy a pasik pornóra maszturbálnak, hisz igy van ezzel sok nő is pl: én.Soha nem szóltam érte a páromnak, normális dolognak tartottam.

de valamelyik telefonon szóba került ez, és mondja nekem hogy a haverjától megrendelte az összes olyan pornófilmet amit érdekesnek talált a neten és hogy jöv?óhéten már milyen jó lesz ott lesz nála-persze a haverjának azt mondta nem neki kell.

Legjobb válasz: Elõször is, ami lejön nekem: 1. Nem lehettek (lelkileg!) valami közeli kapcsolatban a pároddal. 2. Annyira jogos csak, hogy ne ecsetelje neked, ha már ezt csinálja... Ugyanakkor, ha Te ezt elfogadod azért mégis, akkor .. hogy is mondjam.. ezzel el is indítasz egy lavinát. Abban viszont kétségtelenül igazad van, hogy ezt nem kéne még ecsetelnie is neked. Meg kell oldani szerintem máshogy amúgy ezt a dolgot. Bárhogy máshogy. Én nem viselném ezt el. Mi sokat voltunk együtt, imádtunk szeretkezni... (nemrég volt a szakítás) ráadásul tõlem gyakran megkapta, amire vágyott... Szóval neki ilyesmi... Mondhatni eszébe sem jutott. :) Tényleg oldjátok meg máshogy, vagy ha nem tudjátok, legyen tabu ez a dolog! És ezt vegye õ is tudomásul.

Ezt ott rontottátok el - ahogy már elõttem is mondták - hogy ez egy év után kerül elõ. Mért nem mondtad neki elõbb? Én is rosszul érezném magam a helyedben, de most már csak azt teheted, hogy tudatosítod benne, hogy nem vagy kíváncsi más csajokról alkotott véleményére.
Elõször is, ami lejön nekem: 1. Nem lehettek (lelkileg!) valami közeli kapcsolatban a pároddal. 2. Annyira jogos csak, hogy ne ecsetelje neked, ha már ezt csinálja... Ugyanakkor, ha Te ezt elfogadod azért mégis, akkor .. hogy is mondjam.. ezzel el is indítasz egy lavinát. Abban viszont kétségtelenül igazad van, hogy ezt nem kéne még ecsetelnie is neked. Meg kell oldani szerintem máshogy amúgy ezt a dolgot. Bárhogy máshogy. Én nem viselném ezt el. Mi sokat voltunk együtt, imádtunk szeretkezni... (nemrég volt a szakítás) ráadásul tõlem gyakran megkapta, amire vágyott... Szóval neki ilyesmi... Mondhatni eszébe sem jutott. :) Tényleg oldjátok meg máshogy, vagy ha nem tudjátok, legyen tabu ez a dolog! És ezt vegye õ is tudomásul.
Az az igazság, hogy néha (!öt évente egyszer) én is felkapom a fejem egy jó pasi láttán és esetleg meg is mutatom az uramnak, hogy hûû, ez tetszik. Ha belegondolok, hogy õ is megtehetné ezt fordított helyzetben, akkor vegyesek az érzéseim. Egyrészt biztosan elszomorítana, de másrészt kiváncsian figyelném, hogy mi az, amit észre vesz benne, mi hiányzik ezek szerint belõlem, miben tudnék még fejlõdni, hogy mindent megkapjon tõlem:)
Ha te is csinálod, akkor fõleg minek hisztizel? Õ legalább õszinte és bevallja.
A pasik máár csak ilyenek. Az én férjem is állandóan megjegyzéseket tesz a csajokra. Sõt! Legutóbbi nyaralásunkkor a félmeztelenül napozó csajokat fényképezte. Én mindig, a kezdetektõl fogva szóvá tettem, de nem értette, h mi a bajom. Aztm én is elkezdtem mondogatni neki, hogy milyen jó segge van ennek a pasinak és hasonlók. Azóta nem dicsérget más nõket. Az volt a baj, hogy a hallgatásoddal eddig beleegyeztél ebbe és most nem érti, hogy miért vagy kiakadva. Viszont örülj annak, hogy legalább õszinte és mindent elmond neked.
Elég durva dolgokat mondott neked. Te a kedvese vagy, nem szabadna így beszélnie veled. Szerintem már túlzásba viszi ezt a pornóra maszturbálást, mert egy bizonyos szinten már egyáltalán nem normális. Nem is értem, miért jobb ez neki, mintha veled szeretkezne. Azóta meg nem keres...nha szép, még õ van megsértõdve. Egyszer úgy is fog jelentkezni, és akkor szépen leültök, és megbeszélitek a dolgokat. Petranova
azt kell, hogy mondjam, ezt te rontottad el. Amikor az elsõ alkalommal nem emeltél kifogást ellene, akkor lefektettél egy szabályrendszert, miszerint ezt lehet. Innentõl kezdve meg már nem sokat tehetsz. Félreértés ne essék, ha szóltál volna érte, akkor is csinálná, csak nem kötné az orrodra. Az õ olvasatában azt történt, hogy egyszercsak meggondoltad magad, felrugtad a játékszabályokat, azaz teljesen jogos, hogy megsértõdik. Hiszen, ha eddig nem volt vele bajod, akkor most mire fel? Hogy mit tehetsz? Jó kérdés. Többet kelle tudni a pasidról, arról, hogy amúgy mennyire megbízható, milyen vérmérsékletû stb. De pl. csinálhatnál magadról egy kis filmecskét pl. a telefonoddal, aztán elküldhetnéd neki mondjuk mmsben, inkább erre verjed felkiáltással, vagy valami hasonlóval. Majdnem biztos vagyok benne, hogy utána csörögni fog a telefonod.
Szerintem most õ is ugyanugy megvan sértõdve rád mint te rá. Szerintem fölöslegesen kaptad fel a vizet. Nekünk férfiaknak vannak szükségleteink, és gondolom hogy nem tudtok egymással lenni mindig... Persze értem én hogy nem is ez az igazi problémád, hanem az hogy õ ezt olyan lelkesen mondta. De ezt csak azlrt van mert nagyon örült a filmeknek, téged pedig szeret és mindent elmond neked. Arra pedig ne is gondolj hogy nem tart téged vonzónak, ez hülyeség. Szoval szerintem nyugodj meg:) kérj bocsánatot és felejtsd el ezt a kis aproságot.
A kérdező hozzászólása: Én tényleg mindent megadok neki meg nagyon jó a szex vele, egy héten kb 3x találkozunk a hétvégével együtt, és van hogy egy nap 4x is csináljuk szóval én nem tudom mit csináljak... Nem csinálja õ magának olyan sokat csak az zavar hogy szeret ugy beszélni velem mint a haverjával...kidumálni h milyen jó segge volt a csajnak az üzletbe, vagy hogy épp milyen izgató a két csaj a tv-ben....szóval ez bánt, de romantikus vigjátékokat is csak azért néz mert jóõ csajok vannak benne, és már gyûlölök vele filmet nézni is-de most magyarázzam el neki hogy miert?párszor már mondtam neki hogy szarul esik...olyankor persze védekezik h nem ugy gondolta meg igéget h majd legközelebb nem-de valahogy mindig ide jutunk én meg folyamatosan szarul érzem magam. Persze visszavághatnék én is h dicsérem a férfiakat-de minek?még ha maszturbálok is rá gondolok-de ha nem-AKKOR SE MONDOM MEG NEKI!
lefogadok h vmi 15 éves kis csitri vagy.. az önbizalmad meg ha amiatt nulla, emrt a pasid ponrofilmre mazsturbál, megjegyzem mint sokan mások..akik meg nem filmre azok fantáziálnak..nõjj fel aztán szexelj
A kérdező hozzászólása: én 22 vagyok õ meg 26...

Normális dolog, hogy a párom exe még mindig ezt csinálja (lent)?

Lassan 7 éve vagyunk együtt a párommal.Ez a bizonyos lány nem az előttem lévő kapcsolata volt, hanem régebbi, de folyamatosan próbálta a párommal tartani a kapcsolatot szakítás után, annak ellenére, hogy ez sosem volt viszonzott. Amikor mi összejöttünk, a páromnál aludtam, a csaj pedig felhívta és azt mondta, hogy én vagyok.(Gondolom közösségi oldalakon láthatta, hogy hogy hívnak, mert a nevemen mutatkozott be.)Fogalmam sincs ez mire volt jó, vagy mit akart elérni. Azóta folyamatosan látogatta a barátomat, majdnem minden nap,(MyVipes korszak :D), most pedig még ennyi idő után is likeolgatja a képeit és idióta körleveleket küld az e-mail címére. Tudom, nem kellene foglalkoznom vele, de úgy érzem ez már beteges.Nem vagyok féltékeny, mert a párom nem kedveli ezt a nőt, de mégis idegesít, hogy mindenhol Õt látom. Ti hogy állnátok ehhez a dologhoz?

Legjobb válasz: Engem is idegesítene, de a páromat is, és nem, ez nem normális dolog.

Engem is idegesítene, de a páromat is, és nem, ez nem normális dolog.
Még ehhez kapcsolódó másik kérdésem, hogy Ti beszélnétek a nõvel, vagy inkább nem vesztek róla tudomást?
Ez a csaj nem normális, a barátod lett a mániája. Igazából nem tudsz vele mit csinálni, csak annyit hogy nem reagáltok a hülyeségeire, nem szabad hogy lássa hogy hatással van rátok, mert akkor sosem hagyja abba.
3! igaza van ezt addig lehet csinálni, míg a kapcsolatotok rá nem megy a párod elutasította, tehát mondta ill. kérte, hogy ezt fejezze be? amúgy az ilyennek ez nem hat, sajnos
A kérdező hozzászólása: Amikor hívta, akkor is elég csúnyán leteremtette, amiért a nevemben telefonálgat, aztán még számot is cserélt, írt neki egyszer, hogy fejezze be, mert ennek semmi értelme és idegesíti és fogja fel végre, hogy nem érdekli Õt. Erre az volta válasz, hogy:"Jó, ha a barátnõd ilyen féltékeny, arról nem én tehetek, befejezem, ha ettõl boldogabb lesz" De semmi sem változott. Én sem akarok lealacsonyodni a szintjére, hogy írjak neki, de már néha olyan szívesen megkérdezném, hogy hogy nem veszi észre magát... De igazatok van, jobb ha nem veszem figyelembe.Csak nehéz.
Van egy kérdésem. Ha a párodnak is elege van belõle akkor pl miért nem törli, tiltja legalább a neten? Mert ha én nem vagyok kíváncsi valakire aki ráadásul az exem, akkor az illetõt kitörlöm az ismerõsök közül. Vagyis a pasid ezt élvezi ezek szerint.
A kérdező hozzászólása: Nincs az ismerõsei közt.

Az normális dolog hogy a cigitől szarnom kell?

Legjobb válasz: Az sem normális, hogy cigizel. Hülye vagy. Normális ember nem szivja azt a büdös szart. Szívd inkább a kémény füstjét!

Az sem normális, hogy cigizel. Hülye vagy. Normális ember nem szivja azt a büdös szart. Szívd inkább a kémény füstjét!
Az normális de az hogy a székel szó helyett a "szart" használod, na az már NEM!
Az nem normális, hogy cigizel!!!
Normális, fõleg kávéval, de amúgy is. :)
Egyébként a cigi ellazítja az izmokat, megnyugtat, valakinek tényleg szar lehet xd.
nem tudom pontosan de ha minden igaz akkor a cigi gyorsítja a bélmozgást, szóval szerintem ettõl lehet
Ha a seggeddel szívod, igen!
Nekem is ez volt és fõleg a reggeli, néha napközbeni elsõtõl szinte mindig :D
A nikotinnak lehet ilyen hatása, igen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm egyes értelmes társaim hozzászólását.. :D nem az volt a kérdés hogy szerintetek cigizzek.e? :D
Nekem nem szarnom, hanem hánynom kell tõle, és ez nem normális, már ha azt vesszük alapul, hogy az osztálytársaim menõnek tartják magukat attól, hogy cigiznek.
Valószínûleg normális, ahogyan vannak emberek, akik a reggeli KV-tõl mennek nagydolgozni. Az anyósom nem tudott másként termelni, csak a reggeli cigi-KV-tól. Lehet habituáció is (rögzült szokás), de lehet, hogy a te tested így mûködik.
Nem tudom, hogy normális-e, de nekem is gyakran kell szarnom a cigitõl.
amikor cigiztem nekem is szarnom kellett tõle szóval neparázz meg amugy szokj le én 6 évet cigiztem megbántam most minden bajom vana vérnyomásommal pedig még csak 20 évs vagyok meg még sorolhatnám a betegségeim szoval tegyed lefele.

Normális dolog, hogy a babú odabent akár 10 percig is csuklik?

Föleg ha este lefekszem, akkor szoktam érezni és elég sokáig. Jó ez így? 39 hetesek vagyunk

Legjobb válasz: Szerintem ez teljesen normális! Problémamentes szülést kívánok és nagyon sok boldogságot!:)

Szerintem ez teljesen normális! Problémamentes szülést kívánok és nagyon sok boldogságot!:)
Nekem is surun es sokaig csuklott es egeszseges a babam:-)Allitolag gyakoroljak a levegovetelt es magzatvizet nyel.Erdekes.Nyugalom biztos nem baj.6hetes kicsi kincs anyukaja
Nekem is sokat csuklott a babam..allitolag nem karos neki ..sot..erositi. Ami nem tetszik az az, hogy szuletese utan is sokat csuklik..folleg eves utan.Most 2 hetes:-)
Az én babám is sokat csuklik odabent, a védõnõ azt mondja, ez csak jó, mert ezzel a tüdejét fejleszti. Van, hogy akár fél óráig is eltart neki. Állítólag születése után is sokkal többet fog csuklani, mint a nagyok:-)

Normális dolog, hogy a barátja nélkül nem hajlandó hazajönni?

Tesóm közölte, hogy csak akkor jön haza, ha a barátja is jön. Így nem lehet vele négyszemközt beszélni, mert ha kell ha nem ott van mellette a barátja. Ebben szerintem az is bent van, hogy tesóm szeret kibújni a munka alól és hazudni, és a barátjában most jó társra talált, mert maximálisan támogatja ebben is.

Legjobb válasz: Utolsó. Nem írta, hogy a barátjával élne együtt. Simán lehetséges, hogy egyetem miatt koliban lakik (korosztályt sem írt), vagy hogy egyszerûen egyedül él, de van barátja. Azt sem írta, hogy x éve menne a dolog, és azt sem, hogy x hónapja járnának, szóval légyszíves, ne kötözködj feleslegesen, hanem inkább várd meg, mit válaszol. Mellesleg: az én testvérem egyetem miatt nem élt otthon, a barátja pedig egy harmadik városban élt. És így nem volt hajlandó egyedül hazajönni hétvégéken pl.

Utolsó. Nem írta, hogy a barátjával élne együtt. Simán lehetséges, hogy egyetem miatt koliban lakik (korosztályt sem írt), vagy hogy egyszerûen egyedül él, de van barátja. Azt sem írta, hogy x éve menne a dolog, és azt sem, hogy x hónapja járnának, szóval légyszíves, ne kötözködj feleslegesen, hanem inkább várd meg, mit válaszol. Mellesleg: az én testvérem egyetem miatt nem élt otthon, a barátja pedig egy harmadik városban élt. És így nem volt hajlandó egyedül hazajönni hétvégéken pl.
Mi a problémád tulajdonképpen?
Igen, ez normális. Ha meg négyszemközt akarnál vele beszélni, akkor SZÓLSZ neki. Ha meg akkor nem tudsz nyugodtan otthon lenni, ha a testvéred is ott van, akkor mit akarsz?
Utolsó, te is várd meg, hogy mit ír ugyanis te is úgy jelentettél ki valamit, hogy nem tudod a hátteret, kijelented, hogy nem normális, holott csak találgatsz, hogy hol lakik. És ha megnézed azt a mondatot hogy "tesóm szeret kibújni a munka alól és hazudni, " akkor leszûrheted, hogy valószínû miért nem jár szívesen haza...
Ezt már írtad. Ha ennyi a kérdés, az a válaszom, hogy igen, normális. Ha együtt vannak, együtt élnek, akkor igen, teljesen normális. ... és ennyi infóból, amit megadtál, csak azt lehet leszûrni, hogy féltékeny és/vagy irigy vagy rá, mert van barátja, az a problémád.
Nem, nem normális. Az én testvérem is élte ezt a korszakát egyszer - felettébb idegesítõ volt. Semmi bajunk nem volt a barátjával, de vannak olyan helyzetek, ahol egy fél éves kapcsolatnak pl. semmi helye - pl. a 10-15 fõs családi összejövetelen, ahol nagyszülõk, unokatesók vannak és SENKI nem hozza a kedves párját, amíg együtt nem élnek, vagy hasonló, mert nálunk ez így szokás. Szívesen láttuk a srácot minden alkalommal, de néha tényleg illik egyedül is hazalátogatni, mert pl. én szeretek a testvéremmel, és csak a testvéremmel közös programot szervezni - mozi, barátnõzés, sütögetés, stb. - ez pedig nem az igazi, ha a nyakán lóg a srác. Ráadásul ha családi dolgokról szeretnénk beszélgetni, stb., akkor sem a legkellemesebb, ha állandóan ott van. Egyszerûen vannak dolgok, amik nem tartoznak rá - amiket nyilván csak a testvéremmel, szüleimmel akarunk megbeszélni, de ha ott van a párja is, nyilván nem illik azt mondani, hogy na fiam, most leülünk beszélgetni egy órát, majd utána csatlakozhatsz! Azonban ha néha hazamegy egyedül is a gyerek, az ilyenekre sort lehet keríteni, nincs gond. Szerencsére mire kicsit több, mint egyévesek lettek, kinõtte ezt a dolgot, és már nem lóg állandóan a seggében a srác. Sokkal kellemesebb így.
Nem.
Utolsó. Ne jelents ki baromságot mikor a példád tök nem idevaló. A te tesódnak pasija volt fél éve, itt nem lakik otthon a tesója, valószínû nem is fél éve vannak együtt, ezért itt normális. Ezt te is írod. Mármint azt , hogy ha együtt laknak akkor oké. De azért úgy kezded hogy nem normális....én is együtt lakoma párommal, 3 éve de együtt járunk "haza" hozzájuk, ha meg akarnak neki mondani valamit akkor egyszerûen bemennek a szobába aztán annyi, mit kell ezen ennyit szenvedni.
A kérdező hozzászólása: Normális dolog, hogy a barátja nélkül nem hajlandó hazajönni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kicsit több, mint fél éve járnak és egyetemista mindkettõ, tehát koleszosok. (külön városban)

Az normális dolog, hogy a bölcsességfogam már egy egész éve nől de csak a negyede van kint?

Legjobb válasz: Szerintem normális, én is így vagyok ezzel.

Szerintem normális, én is így vagyok ezzel.
Normális mindaddig, ha nem fáj nagyon erõsen és amíg nem dagad be az arcod. Ha ez utóbbi áll fenn, akkor a fogorvos készít egy röntgent, mert lehet hogy a fog ferdén nõ, neki a 7-esednek, és nem tud kijönni. Ez esetben kimûtik.
A kérdező hozzászólása: nem fáj egyátalán csak idegesít, de már nagyon...
nekem 14évesen kezdett el nõni, most 27vagyok, és az alsó kettõ még mindig nincs kint teljesen!nekem évekig rettenetesen fájt, úgy 2havonta mindig nõtt egy kicsit.kb.2éve már semmit nem csimál, csak vannak kis bõrrel fedve, kb a negyede.ne aggódj, normális, és örülj hogy nem fáj.
Nekem is szakaszosan, éveken át nõtt. A jobb alsón meg olyan erõs volt a bõr'lapka', hogy azt sajnos le is kellett mûteni. :( Amíg nem fáj, addig nincs gond.
Nekem is kb 10 éven át nõtt, most meg ki kell õket húzni, mert "nem férek el a számban".... Ellenõriztesd fogorvossal, sokan azt mondják nem érdemes õket meghagyni, mert eldeformálódhat a fogsor és nagyon gyorsan tönkremenek. Persze ez egyénfüggõ.
Nekem is így van, ráadásul a röntgenen látszik, hogy félre áll, és el sem fér. Fájni nem fáj, de hogy az elõttem szólót igazoljam tényleg hamar romlanak. Nekem és anyukámnak már úgy nõttek ki, hogy lyukasak voltak. De ehez mondjuk társult az is, hogy a családban rossz fogakat örököltünk.
nekem 6 évbe telt mig kijött mind a négy, ebbõl 3 évig csak egyetlen egy jött, kb félévente nõtt valamennyit és rohadtul fájt is.a másik három egyátlalán nem fájt

Szerintetek normális dolog, hogy a barátomnak fontosabb a sógornõje mint én?

Igaz még csak három hónapja vagyunk együtt, de érzem, hogy még nem tekint a családja részének. A testvére barátnõjét, (aki már két éve a családjuk tagja) sokkal nagyobb becsben tartja. A múltkor is egy vásárban voltunk és neki is vett ajándékot úgy mint a többieknek, csak nekem nem. Ez nagyon rosszul esett. Ráadásul még a társaságában is jobban szeret lenni mint velem. Vele sokkal közlékenyebb, közvetlenebb, velem meg olyan mintha egy idegen lennék. Szeret, meg kedves velem, de ugyanakkor távolságtartó és bizalmatlan is, pedig nem adtam rá okot. Nagyon rosszul esik, hogy ilyen, úgy érzem nem tartozom még hozzá. Szerintetek megfog ez változni valaha? Közelebb kerülhetek majd hozzá egyszer és a családja részének tekint majd?

Legjobb válasz: Szerintem az nem normális, hogy téged választott párjának, és rád nem gondol, illetve, hogy ilyen korán a kapcsolatban kommunikációs problémákat észlelsz. Vagy az, hogy ezt nem vele beszéled meg, hanem kiírod ide. Ezek szerint idegeneknek elmondani könnyebb, mint neki. Szerintem gáz, hogy elvisz a családjába, és aztán hagyja, hogy egyedül érezd magad.

Szerintem az nem normális, hogy téged választott párjának, és rád nem gondol, illetve, hogy ilyen korán a kapcsolatban kommunikációs problémákat észlelsz. Vagy az, hogy ezt nem vele beszéled meg, hanem kiírod ide. Ezek szerint idegeneknek elmondani könnyebb, mint neki. Szerintem gáz, hogy elvisz a családjába, és aztán hagyja, hogy egyedül érezd magad.

Normalis dolog hogy a makkról felcsúszik a bõr?

Legjobb válasz: Az a nem normális, ha nem.

Az a nem normális, ha nem.
Ha a nyakadba, akkor nem az.
Hova, a kezedre? Hátracsúszik, ez a normális.
A kérdező hozzászólása: Csak mert egy kissé kényelmetlen.
Ha hátracsúszik akkor minden OK. Ha nem az sem baj, ha nem fáj, nem feszül. Azaz nem fitymaszûkület vagy a fitymafék rövidsége miatt marad rajta. Mert nem mindenkinek van pornósztár mérete amirõl hátrafeszülne. Ebben az egy esetben, ha a méretbõl adódóan nem csúszik hátra, nem baj. Embere válogatja. Van akinek akkora bõr van rajta mint egy Sharpei kutyának. Annak nem fog hátracsúszni. Van ilyen. :) De ha fáj, feszít, kellemetlen, akkor ott baj van és orvost kéne keresni.
A kérdező hozzászólása: nem fáj csak egy kicsit irritáló, ha hozzáér valamihez.

Szerintetek normális dolog, hogy a párom az anyjával beszéli meg a szexuális életünket?

Pár napja nem fekszem le vele mert nem kívánom a szexet és a sok munka miatt fáradt is vagyok. Erre ő elmondta az anyjának, hogy én nem teszek eleget a kötelességeimnek. Anyósom meg elkezdett nekem papolni. Iszonyatosan szégyellem magam.

Legjobb válasz: Júj, az exem volt ilyen. Egyáltalán nem normális, menekülj amíg tudsz! Mi az, hogy kötelesség?! Talán mindkét fél örömére kéne szeretkezni, nem azért, mert valamelyik fél nem bír a nemi szervével pár napig...

Júj, az exem volt ilyen. Egyáltalán nem normális, menekülj amíg tudsz! Mi az, hogy kötelesség?! Talán mindkét fél örömére kéne szeretkezni, nem azért, mert valamelyik fél nem bír a nemi szervével pár napig...
Mondjuk a megbeszélést csak jóindulatból írtam pár válasszal feljebb, mert ha a párod úgy tekint rád, mint kötelességét teljesítõ cselédre, akkor igazából akár most is csomagolni kezdhetsz...Apám volt ilyen, mamával együtt kikészítették anyát (meg engem és a testvéremet is).
Úristen, én otthagynám a fenébe... Az együttlét nem egy kötelesség, hanem egy olyan intim dolog, ami az adott helyzetben kölcsönös örömszerzést jelent. Ha a férjed ezt kötelességnek tekinti, az már rég rossz. Pár nap után?! Ha gyereketek lesz, terhes leszel majd mi lesz?
EGYSZER mondd el a párodnak a véleményed a viselkedésérõl, és ha nem látod, hogy egyetért, vagy továbbra is anyuhoz fut mindenért, akkor MENEKÜLJ!!!!!!
Nem normális sem az anyósod, sem a gyermeke, ez ezek szerint anyai örökség...
Nyilván nem normalis.....
Nem, nem normális!! Beszéltél már a férjeddel errõl? Szerinte normális? Azért anyukának is megmondtam volna, hogy az ég világon semmi köze nincsen a szexuális életetekhez.
A párod betegesen függ az anyjától, az anyja meg azért papol neked, mert szinte szerelmes a kicsi fiába, méghozzá olyannyira, hogy szinte dühös rád, amiért nem szexelsz vele-holott legszívesebben õ tenné meg, habár persze tudja, hogy ezt nem teheti meg. Remélem, érted, mire gondolok. Vannak ilyen patológiás anya-fia kapcsolatok és ez ilyen. menekülj tõlük.
Úriember errõl nem beszél, még az anyjának sem!!! Én ultimátumot adnék neki!
ha azt tanították neki otthon, hogy ez kötelesség, és hogy eleget kell tenni, akkor nyilván neked kell ezt átértékelni, hogy van e türelmed bebizonyítani, hogy nem úgy van, vagy nincs hozzá türelmed
Tudod mikor feküdnëk le ezek utàn vele... Menekülj az ilyen pasitòl.
Egyáltalán nem. Az szexuális életed - az orvoson kívül - kizárólag két emberre tartozik: rád és a házastársadra vagy élettársadra. A kedves párod egy önzõ, az anyja szoknyáján ragadt infantilis kis hülye, aki nem elég, hogy megaláz ezzel a viselkedéssel téged, de érzelmileg úgy akar nyomást gyakrolni rád (értsd: õ szexet akar, de mindenáron, mert neki viszket és veled nem törõdik), hogy az anyját uszítja rád. Nem csoda, ha nem kívánod a szexet. Én a válópert kívánnám, de igen gyorsan. A Mama Kis Kedvencével nem szabad együtt élni.
Nekem az egyik exem csinált olyat, hogy megosztotta a szexuális életünket a testvérével és annak a barátnõjével. Konkrétan arról volt szó, hogy nem szerettem õt kielégíteni orálisan és ezt megosztotta velük. Emlékszem, hogy irtózatos an üvöltöttem exemmel, mikor ezt megtudtam. Egy pár szexuális élete kizárólag a párra vonatkozik, én még a legjobb barátnõmnek meg anyámnak sem szoktam részletekbe menõen ecsetelni, hogy hogyan meg hányszor.
Mondd meg anyucinak, hogy ha annyira sajog a pici fiának a t_ke, akkor segítsen rajta õ. Amúgy meg húzzon a ferde f_szra a tudományával meg a fiacskájával együtt.
Az én exem ugyanezt csinálta. Mikor, hogyan, hol, hányszor egy héten...mikor rájöttem, hogy anyuci konkrétan betéve tudja a szexuális szokásainkat, válaszút elé állítottam: vagy befejezi, vagy otthagyom. Másnap anyuci nekem támadt, hogy én mégis hogy képzelem ezt, mert õk mindent megbeszélnek, ki vagyok én, hogy elválasszam õket, mit képzelek magamról? Sok sikert kívántam a mostmár-exnek, hogy találjon egy nõt, aki elviseli, hogy anyucija még a fazont is tudja.... Azóta sincs senkije... MENEKÜLJ AMÍG TUDSZ!!! Ez beteges.
Juj, nekem is az exem volt anyuci pici fia. Dobtam is a szerencsétlent, mivel ezeket képtelenség megváltoztatni. Hidd el, tudom, tapasztaltam.
Szerintem nem csak a szexuális életeteket, hanem mindent. Ébresztõ!!! Az lehet, hogy Te most szembesültél vele, hogy a férjed anyuka pici fia, aki minden elmond neki? Ismerek olyan anyukát aki bûszkén újságolta, hogy õneki minden elmondanak a fiai, de mindent és mindenrõl tud. Az ilyen anyuka még azt is tudja, hogyan kell a menyeket kiseprûzni a fia életébõl manipulálással. Sikerrel is járt párszor. Mit tegyél? Ha veszekedést akarsz anyóssal és a pároddal harcolj, de semmi értelme. Vagy elfogadod, hogy ki tudja mióta megy a kibeszélõ show anyukával, vagy megszöksz. A másik a párod automatának használ? Hol itt az érzelem, mi vagy neki feszültségoldó? Menjen futni. Van itt olyan kérdezõ is akinek a férje egy évig nem nyúl hozzá, a párod mit tenne veled, kiakasztana a fõtérre, ha nem kapna egy évig szexet? Én megpróbálnám egy idegig nem kapna semmit, mit tenne? Már csak kiváncsiságból is.
Én például elmondom anyámnak, hogy már fog.gátlóval védekezünk, meghogy nõgyógyászati panaszaim vannak és ez nagyon aggaszt. Pl egyik betegségem akár meddõséget is okozhat, és nekünk még nincs gyerekünk. Nem tudom te vagy a nõ vagy a férfi? Lehet magamból kiindulva, az anyámmal való szexuális témájú beszélgetést nem ítélem le. Mondjuk én nõként nyilván anyámmal beszélhetem meg ezeket a dolgokat. Férfiként anyámhoz biztosan nem fordulnék ilyen jellegû panaszokkal, fõként nem egy olyan bolhafa.sznyi problémával, minthogy a feleségem 2 napja nem él velem házaséletet. Nem tudom kedves kérdezõ, nyilván rossz néven vetted a kioktatást, hiszen magánügy. Anyósod lehet jókat akart, hiszen neki sem célja, hogy rideg házasságban éljetek, de ez túlzás. AZért visszakérdeznék, hogy a kedves mama mikor hentergett ejjót a papával /már ha van férje/. :D
Igaza van, õ az Urad, tiszteld és lesd minden kívánságát!
A kérdező hozzászólása: Szerintetek hogy oldjam ezt meg?
Na, ezt egy pillanatig sem tûrném...Több mint beteges a párod viselkedése.
Az, hogy a szex téma nem tabu a párod és az anyja között, szerintem normális. Még az is belefér, ha tõle kér tanácsot. Van ilyen, hogy szabadabb gondolkodásmódban él egy család és a szexualitás is a normális, természetes dolgok közé tartozik. Mint ahogy az is. Az már nem elfogadható, hogy anyós veled is akar errõl beszélni (kivéve ha ti is vagytok olyan viszonyban mint õ meg a gyereke egymással). Az meg pláne durva, hogy õ kér meg arra, hogy ugyan szexelj már a gyerekével, és a "kötelesség" szó egyáltalán mit keres a szerelmi intimitás témában? A pároddal beszélj. Mond meg neki, hogy számodra ez nem fér bele, hogy az anyós veled ilyenekrõl beszél. Sõt ha téged zavar, hogy õ ilyenekrõl beszél az anyjával, arra is kérd meg, hogy ne tegye. Marajdanak az általánosságoknál, konkrétan ne beszélje ki vele a ti együttléteiteket. Egy normális ember ezt megérti és meg is teszi a párjának. Hiszen az egész szexualitásnak akkor van értelme, ha minden tekikntetben örömöt okoz mindkét félnek, nem pedig szorongást és szégyent. Nyíltan mond ezt el a párodnak, meg kell hogy értse.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!