Találatok a következő kifejezésre: Normális dolog hogy 17 (11 db)

Szerintetek normális dolog, hogy 17 évesen ilyenen gondolkodok?

Attól tartok, hogy ha létezik a reinkarnáció következõ életemben rossz ember leszek, nem fogok helyesen cselekedni, teljesen más lesz a személyiségem. Tudom, ha így is van, nem tudok mit tenni ellene. Számomra mégis ijesztõ kicsit, hogy teljesen más leszek, esetleg rossz családba születek, vagy akármi és nyilván másképp is fogok gondolkodni.

Legjobb válasz: Azt mondják, ha valóban létezik reinkarnáció, az függ a jelenlegi életedtõl. Tehát ha ebben az életben jó ember vagy, akkor jó leszel a következõben is és az elõzõben is az voltál. Ezt attól függetlenül mondom, hogy én miben hiszek. Szerintem nem baj hogy ilyeneken agyalsz, csak ne parázd túl. Inkább olvass sokat a témárol, ne neten lehetõleg, mert ott sok a baromság, hanem errõl a témáról szóló könyvekbõl. Van egy csomó tök olcsón.

Azt mondják, ha valóban létezik reinkarnáció, az függ a jelenlegi életedtõl. Tehát ha ebben az életben jó ember vagy, akkor jó leszel a következõben is és az elõzõben is az voltál. Ezt attól függetlenül mondom, hogy én miben hiszek. Szerintem nem baj hogy ilyeneken agyalsz, csak ne parázd túl. Inkább olvass sokat a témárol, ne neten lehetõleg, mert ott sok a baromság, hanem errõl a témáról szóló könyvekbõl. Van egy csomó tök olcsón.
Aranyos vagy :D Ha erõs vagy, akkor egy rossz családba születve is megmaradsz. Az pedig, hogy mi helyes, meg mi nem, teljesen relatív: mindenki magának szabja meg a határait. Következõ életedben - ha van ilyen - másik személyiséggel bizonyára nem fog zavarni, hogy olyan vagy, amilyen. Az egyik cél életünk során saját magunk elfogadása, most inkább ezzel foglalkozz. Meg gondolj arra, hogy ha volt elõzõ életed, akkor azt is sikeresen átvészelted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves utolsó. Miért lennék hiperaktív következõ életemben? Vagy engem is el fog átkozni egy boszorkány? :) )) Szerintem elõször menj el orvoshoz és utána már tudsz változtatni ezen a TULAJDONSÁGODON.
#4 Voltam leány pszichológusnál többször is elmentem hülyének tettetem, hogy többet beszéljen velem, de a végén rájött és egy másik pszichológusnál küldött, aki egy kö*cs-ög volt azonnal kijozanodtam. szóval nem akarok több orvos tanoncot kivéve a nõi orvosokat azokat kedvelem.
Figyelj!Szerintem még fiatal vagy és ne ezen agyalj inkább élvezd az életet!Amugy teljesen igaza van annak akiazt mondtahogy ha most jo vagy akkor következõ életedbenis az maradsz!
Ne parázz. :) Ez egy olyan dolog, mármint, fogd fel úgy, mint az életbeli hibáidat: megtörtént, de tanulsz belõlük, ezáltal jobb leszel és következõ alkalommal nem fogod elkövetni ugyanazokat a hibákat (vagy legalábbis kevesebb eséllyel). Az életek sorozatában is így mûködik: lehetsz te bármilyen, ha a köztes lét alatt tanulsz belõle, következõ alkalommal már benned van a tudás, hogy amit tettél, az jó/rossz. Bár nem szeretem az "életek" kifejezést, mert ennél azért kicsit bonyolultabb szerintem, és inkább tekintem az egészet egy hosszú életnek, amely alatt egyszer a "túlvilágon", egyszer leszületve tartózkodom. :) Egyébként személyes példa: a régmúltban nekem is emberek ezreinek vére tapadt a kezemhez, sajnos; jelen leszületésemben még bennem van az ösztön, hogy megvédjem a számomra fontos embereket, de azon kívül a légynek sem tudnék ártani. Egyébként én is 17 évesen kezdtem igazán foglalkozni az egésszel. :) 23/L
Tudod, az idõ és a hely relatív. A jelent úgy képzeld el mint egy folyót ami visz magával, de olyan erõs a sodrás hogy nem mehetsz vissza. Számít az hogy mit tettél elötte, de az is relatív hogy mi jó és mi nem. Lehet valakinek jót teszel , de az se mind1 hogy kinek miért miben mien szándékkal. Az összes gondolat feljegyzésre kerül, szoval az se lehet hogy te jót teszel közben meg magadban szídod az anyját és mosolyogsz hogy jajj de jo ember vagy, A szándék többet dob mint maga a cselekedet. Ne parázz rá hogy ki és mi leszel, csak vigyázz nehogy a keresztes háborúba szüless bele ³;)

17 hetes terhes vagyok, az normális dolog, hogy nem tudok ülni hosszú ideig nagyon nyom és ha fel akarok állni fáj a farok csontom. Ügye ez nem jelenti azt, hogy baj lenne?

Legjobb válasz: Szia! 20hetes terhes vagyok. Ez a probléma már szinte az elejétõl kezdve elkísér. Fõleg ha sokat mozgok vagy guggolok. A nõgyógyász azt mondta, kérdezzem meg a háziorvost. A háziorvos azt mondta, kérdezzek meg egy ortopédust. Az ortopédus aztán csinált egy ultrahangot, mert hogy terhesen ez az egyetlen vizsgálat, amit meg tud csinálni. Ebbõl azt látta, hogy nagy baj nincs (nincs folyadék, vagy mi), fájdalomcsillapítót a terhességem miatt nem tud adni, azaz semmit sem, csak annyit tud ajánlani, hogy feküdjek a bal oldalamon (mert nekem ez csak a jobb oldalon fáj) és tegyek párnát a térdeim közé. Ezt csinálom is. Meg megkérdeztem, hogy ezzel járhatok-e terhes jógára. (Mivel nincs folyadék:igen.) Járok terhes jógára és fõként a bal oldalamom alszok kispárnával. Sokat pihenek és így sokkal jobb. Kevesebbszer fáj. RÖVIDEN: menj el egy ortopédushoz (háziorvosi beutaló kell hozzá, vagy priváthoz kell menni) és majd õ segít. Vagy próbáld ki, ami nekem segített. Minden jót!

Szia! 20hetes terhes vagyok. Ez a probléma már szinte az elejétõl kezdve elkísér. Fõleg ha sokat mozgok vagy guggolok. A nõgyógyász azt mondta, kérdezzem meg a háziorvost. A háziorvos azt mondta, kérdezzek meg egy ortopédust. Az ortopédus aztán csinált egy ultrahangot, mert hogy terhesen ez az egyetlen vizsgálat, amit meg tud csinálni. Ebbõl azt látta, hogy nagy baj nincs (nincs folyadék, vagy mi), fájdalomcsillapítót a terhességem miatt nem tud adni, azaz semmit sem, csak annyit tud ajánlani, hogy feküdjek a bal oldalamon (mert nekem ez csak a jobb oldalon fáj) és tegyek párnát a térdeim közé. Ezt csinálom is. Meg megkérdeztem, hogy ezzel járhatok-e terhes jógára. (Mivel nincs folyadék:igen.) Járok terhes jógára és fõként a bal oldalamom alszok kispárnával. Sokat pihenek és így sokkal jobb. Kevesebbszer fáj. RÖVIDEN: menj el egy ortopédushoz (háziorvosi beutaló kell hozzá, vagy priváthoz kell menni) és majd õ segít. Vagy próbáld ki, ami nekem segített. Minden jót!
Szia! Én jelenleg a második babámat várom, és mind a 2 terhességemnél elkísér ez a probléma... Ha leülök, alig tudok felállni, egyszerûen mintha beragadna derekam, a farokcsontom, a csípõm, mindenem! Kínszenvedés kiegyenesedni! A szülés után teljesen elmúlt. Most a 2. terhességgel ugyanígy elõjött!
dehogyis gond :D én is pont most néztem végig a film+on megint az egyik részt :D (22/L) :)
Én is szeretem. :D 15/L
énis :D 15/L
mindenkinek van kedvenc filmje:) ha neked az jön be akk válald fel nyugodtan:) ne törõdj ilyen téren mások véleményével azt nézel amit akarsz:D
Akkor mit mondana az ismerõsöd a páromra? Megrögzött Star Wars rajongó gyerekkora óta. Egy csomó bábuja, szobra van, 3 fénykardja.
a star wars egy egyedi nagyszerû alkotású film, ami szinte már kultusz.én 15 vagyok, egy egy éve rajongok érte brutálisan(kisebb koromban is szerettem, csak nem pár részt láttam benne) és felér minden eddigi nagy sztorival.ezt twilight sagat is beleértem, ami egy nagy szart sem ér. lehet, hogy régi, de fantasztikus, és tanulságos is.ráaádsul hayden irtó helyes benne... ai nem szerenté, az csak lány lehet, aki nem szereti a lövöldözõs filmet. a star wars sosem fog lejárni, a bátyám 20éves haervaji is a Clone Wars animációs meésrõl dumcsiznak. amerika egy nagy híressége, õk biztos nagyon büszkék rá. ezért nem nagyon szeretem magyarországot se, youtobe on fenn van egy csomó videû star wars felvonulásokról(2009_2010) bennük legalább van egy kis becsülés.õ.vagymi.
Én 23 vagyok, és ismerek más hasonló korúakat is, akik SW-rajongók. Az ismerõseidnek más íz ízlése, ennyi. Hozzátenném: a tiéd a jó :)

Szerintetek normális dolog az, hogy ha egy 16-17 éves "gyerek" hazahordja a pasiját?

A lányom ma közölte, hogy ? szeretné, ha rendszeresen feljárhatna hozzánk a pasija. Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ez jó ötlet lenne. 2 éve vannak együtt, a lányomnak már így is romlottak a jegyei az iskolában. Tiltani nem akarom és nem is tudnám ?ket egymástól a kora miatt. Nem tudom, hogy jó ötlet-e ezt a feljárásos dolgot megengedni neki..

Legjobb válasz: Elsõ szûrõ a dologban hogy a lányod felmehet e a fiúhoz. Szóval ha a lányod nem elfogadott a másik családban, vagy olyan élethelyzetben van a fiú ami miatt oda nem mehetnek, nem tudok beszélni a srác szüleivel mert erre alkalmatlanok rá, stb, akkor megtagadnám a felhozatalt. Erre ez lenne az indokom, az éremnek két oldala van, a srácé az egyik, a lányodé a másik. Ha ilyen gond nincs akkor is húzd meg a határokat mielött bólintasz. Felhozhatja, de nem aludhat itt. Ha igy jó jöjjenek, ha nem akkor sajnos a fiú nem szivesen látott vendég.

bazeg ne hisztiz már fogd már fel hogy 2 éve együtt vannak és majd akkor a srácnál lesznek fent... ez mennyivel jobb annál hogy nálatok legaláb szem elött lenne a srác? amugy meg romlanak a jegyei az bármitöl lehet nem csak a fiutol -.-
Elsõ szûrõ a dologban hogy a lányod felmehet e a fiúhoz. Szóval ha a lányod nem elfogadott a másik családban, vagy olyan élethelyzetben van a fiú ami miatt oda nem mehetnek, nem tudok beszélni a srác szüleivel mert erre alkalmatlanok rá, stb, akkor megtagadnám a felhozatalt. Erre ez lenne az indokom, az éremnek két oldala van, a srácé az egyik, a lányodé a másik. Ha ilyen gond nincs akkor is húzd meg a határokat mielött bólintasz. Felhozhatja, de nem aludhat itt. Ha igy jó jöjjenek, ha nem akkor sajnos a fiú nem szivesen látott vendég.
Figyelj, te elítéled a srácot csak mert priusza van, de meg sem akarod közelebbrõl ismerni..... Ha a lányodat féltenéd eltiltani próbálnád, de te szerintem a szomszédok véleményétõl félsz..... Miért lett priusza, mit követett el? Mert jó persze ez sem mindegy. De alapjában véve nem kell valakit elítélni csakmert priusza van.... Nézd azt az oldalát addig sem viszi rossz társaságba míg a szemed elõtt vannak..... Kösd ki a lányodnak, javít a jegyein akkor mehet a srác... legyen motivációja
Ha csak nem akarod, hogy a lányodat egy útszéli bokorban izélgesség. Sztem annál jobb nem?
2 éves kapcsolata van és nem engeded magatokhoz??? Pedig 2 év az már a mai világban hosszú kapcsolatnak számít... Örülj hogy a lányod nem különbözõ pasikat akar hazahordani.... és hogy szem elõtt vannak, közelebbrõl megismered a párját. Én is 16 voltam mikor megismertem az elsõ komoly párom, 2, 5 évig voltunk együtt, de természetes volt, hogy mikor úgy gondoltuk ez már komolyabb, szépen felvittem és bemutattam anyának, és õ elfogadta hogy jár hozzánk. Már lazán együtt is alhatnának...... Na akkor arra hogy reagálnál ha a "kicsi" lányod megkérdezné, hogy ott alhat e??? Pedig lelkileg kezdhetsz erre is felkészülni!!!
Hétvégén megengedném, ott is aludhatna néha:)
mert az jobb amit én csináltam 16 évesen hogy minden nap azt mondtam anyámnak hogy 7 orám van közbe csak 4-5 és addig fent voltam a barátomnál mert ö közölte velem hogy nem jöhet hozzánk és nem is találkozhatunk ugy hogy csak ketten vagyunk mert túl idös hozzám (18 éves volt a srác és mindiössze 4 hónap volt köztünk) szerintem enged neki meg hisz jobb ha ott vannak szem elött minthogy a srácnál legyenek bár én nem voltam oylan hü.lye mint a msotani tinik és én nem engedtem olyat amit nem akartam 20L és még mindig együtt vagyok a barátommal de anyám még msot se türi meg hogy 1 oránál tovább nálunk legyen
A kérdező hozzászólása: Ha egy rendes srácról lenne szó, akkor más lenne a helyzet, de így..
Szerintem beszélgess el a lányoddal arról, hogy szereti-e ezt a fiút.Tudom, hogy két év után ez kicsit hülye kérdés, de ma már sokminden belefér egy kapcsolatba.Ha tényleg szeretik egymást akkor én elbeszélgetnék a lányommal.Hogy húzzon bele kicsit a tanulásba mert sok múlhat még azon.A srácot meg elhívnám vacsorára aztán ott megnézném, hogyan viselkedik, stb.Utána még eldöntheted a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Hát utolsó rátapintottál a lényegre.
Hiába hurrogjátok le a kérdezõt, sajnos okkal fél. Csak úgy himi-humi ügyekért nem lesz senkinek sem priusza (és a drogterjesztés nem egyenlõ egy zsemlelopással...). Az sem jó dolog, hogy romlottak a lány jegyei. Oké, hogy szerelmes, de az nem feltétlen tart örökké, viszont, egy elkummantott érettségi miatt évekig fog szívni (merthogy nincs már tõle messze). Nem egy hasonló történetnek lett az a vége, hogy a lányt eszméletlenre verték a barátja haverjai, utána meg kirámolták a lakást. Szóval ha fel is engedi a szülõk, legyenek õk is otthon, mert akkor legalább esélyük van. Tehát itt nem a szexszel van a probléma.
Jó, priusza van, megkapta a büntetését, te miért büntetnéd még külön? Drogot árult, ez nem szép, sõt, nagyon csúnya dolog, de ebbõl nem derült ki, hogy ez csak valami fiatalkori eltévelyedés volt-e, vagy a mai napig ezzel foglalkozik-e. Én se örülnék, ha a gyerekem olyannal jönne össze, akinek ilyen ügyei voltak, de itt nem errõl van szó, hiszen ez a kapcsolat már KÉT ÉVE tart. És igen, engedném, hogy feljöjjön, sõt, örülnék neki, ha feljönnének, mert ez egyrészt azzal járna, hogy szem elõtt lennének, tudnám, hogy nem csinálnak semmi rosszat, másrészt ez azt jelentené, hogy a lányom bízik annyira bennem is, a barátjában is, hogy ezt a szituációt nem érzi kellemetlennek vagy korlátozónak.
A testvérem 15 éves és a barátja 19 és állandóan feljár
Aha... Nem embert ölt, nem lopott. Persze, a drogárulás sem épp dícséretes dolog, az biztos. Én az erdõbe jártam 17 évesen a fiúmmal szexelni, mert hozzánk ugyan feljöhetett, de ott már nem alhatott. És úgy, h Anyuék tudták, h már lefeküdtünk. Sok értelme van, mi?! Hazudtam is amennyit bírtam. Homokba dugod a fejed. Azt hiszed, ha nem látod, akkor már nem is létezik?! Lehet, hogy amúgy pedig rendes ember és szereti a lányodat. Szóval igen, felengedném, és azt is hagynám, h ott aludjon. 39/N
A kérdező hozzászólása: Drogot árult. Még mindig megengednétek, hogy nálatok aludjon?
A kérdező hozzászólása: Ti tényleg megengednétek egy zokszó nélkül, hogy a gyereketek felhordja a bünözõ pasiját, aki ráadásul rossz hatással is van rá, mivel a jegyei is romlottak a gyereknek. Az hiszem, hogy rossz helyre tettem fel ezt a kérdés
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom... A srác 5 évvel idõsebb, nem tanul és már priusza is van. Nem igazán akarom, hogy felhozza. Én idáig azt mondtam neki, hogy találkozzanak ott ahol akarnak, de csak tanulás után és mindig tudjam, hogy hol van. Idáig múködött. :/
Drogot árult, félted a lányodat, ez ok.De azzal csak elrontod a helyzetet ha nem engeded hogy felmenjen.A lányod haragudni fog e miatt, és majd nem mond el neked semmit, csavarogni fog ki tudja hol a sráccal stb. Engedd meg a fiúnak hogy felmenjen hozzátok, de csak ha a lányod rendesen tanul, javít az iskolában, az összes leckéjét megcsinálta, megtanulta stb.Adj egy esélyt a srácnak, lehet nem rossz gyerek, csak elkövetett egy hibát mint a legtöbb tini.Én is loptam a tescobol, el is kaptak, tanultam belõle, nem vagyok rossz ember.Persze a drog árulás nem egyenlõ a lopással, ezzel csak azt akartam mondani, hogy megérdemel egy esélyt, nem biztos hogy olyan rossz.És talán még rá is veheted Õt hogy kérdezze i a lányod leckéjét. :)
Mi? Miért akarod te a majd' nagykorú fiadat meztelenül bogarászni? Nem értem!
Mégis, milyen "nem odavaló" dologra gondolsz? Tartsd tiszteletben az intim szféráját, ez már durva. Remélem, ez csak kamu kérdés, szegény srác.
Én pl nem akarnám megnézni 14 éves kor fölött a fiamat...
Mi lehetne ami "nem odavalo"? Egy "masik" nott volna ki neki? Fiad mar eleg idos ahhoz hogy tudja, ha valami nincs rendbe, dokihoz menjen. Amugy fiad is atnez, hogy biztos legyen rajted nincs semmi, ami nem odavalo?
Hát ez durva...:SNe nézegesd a fiadat meztelenül, ez már abszurd undorító dolog!!Tartsd tiszteletben azt, hogy nem akarja!!!!Én sem akarnám:OKülönben meg már biztos van magánélete, és nem is kisgyerek, hogy ne tudná, mi nem illik oda:S:S:S
Már ne haragudj, de semmi jogod egy felnõtt embert meztelenül nézegetni, ha õ nem akarja! Nem 3 éves! Felnõtt! Õ sem áll oda eléd, hogy na akkor anya, most levetkõzöl teljesen és átnézlek! És ugyan mégis mire gondolsz ami nem odavaló?
Igen normális, sõt az lenne nem normális, ha engedné magát nézegetni, meg tapogatni neked! Õ már majdnem felnõtt, hiába a fiad. Tiszteletben kell tartani a magánéletét, különben nagyon kellemetlenné válhat vele a viszonyod. Az én anyám is ilyen amúgy. Már elég nagy volt a cicim (kb. 15-16 éves lehettem) mikor egyszer tök hirtelen odanyúlt és rátette a tenyerét a mellemre, hogy húú, már mekkora. Nekem ez nagyon kellemetlen volt, kristálytisztán emlékszem rá, pedig már 30 éves vagyok. Fürdeni sem tudtam tõle nyugodtan, mert mindig akkor jött be a fürdõbe, hiába mondtam, hogy ne tegye. Szóval, ha a fiadat zavarja, akkor te se erõltess semmi ilyesmit!
Es ha esetleg a hulye gyereknek van tetovalasa vagy piercingje, mit tud csinalni anyja? Egy kicsit tul keso mar.
kamu
Hát szégyen h ennyi válaszból senkinek nem esett le h esetleg Tetoválása v piercingje lenne. Mert ha egészséges a gyerek nem szokta csak úgy takargatni magát. 18/F
Nem bûn a meztelenség, csak az emberek 90%-a szerint nem a családra tartozik. Amúgy én be nem mennék kezet mosni, amíg valaki más fürdik, kezet mosni lehet a konyhában is ilyen esetben...hogy anyámmal fürödjek 22 évesen az meg már végképp meredek nekem :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nagyon hasznosak voltak. Ilyen anyajegy-félékre gondoltam - mivel nekem is vannak és Neki is megsérült pár éve, de akkor még láthattam. Én csak attól félek, hogy a szégyenlõsségébõl kifolyólag akkor sem szólna, ha problémája lenne. Nem szokásom stírölni, de utálom, ha valaki szégyenlõs, mert gyermekkoromban úgy neveltek, mintha bûn lenne a mezítelenség. Ja, nem kamu kérdés volt!!! Vagy ennyire normáltalannak tûnök? Jó lesz elgondolkodnom...
kérdezõ Te beteg vagy.... :( ha kamu a kérdés akkor is... ha nem na akkor pláne :D:D nézegesd a férjed meztelenül... ne terrorizáld a fiad, mert a végén még a saját neméhez fog vonzódni... ha anya sokat molesztálja :D 30N
Tinker Bell. Nem, nem vagyok bõrgyógyász, de azt még én is felismerem, ha az anyajegy megváltozik, sötétedik, kiemelkedik, stb. A fiamnak ez kb 1 cm nagyságú és nem hajlandó orvoshoz menni vele, épp azért, mert le kell vetkõzni. Szerinte bõven elég akkor is, ha látok valamit. Tehát ennyibõl én megértem a kérdezõt. Ja, tükörbõl sem lehet pontosan látni, olyan vacak helyen van.
"Na errõl beszéltem, számomra ez felfoghatatlan és furcsa...el is vagyok képedve rendesen..." Azért remélem, fogsz tudni aludni. Komolyan, elképedni attól, hogy másoknak más szokásaik vannak... még sok meglepetés fog érni az életben.
"Hát én maximum melltartó+alsó kombóban vagyok hajlandó mutatkozni édesanyám és az 1 évvel fiatalabb húgom elõtt, pedig én nõ vagyok... És sosem vetkõznék le elõttük meztelenre, és ez fordítva is igaz." Na errõl beszéltem, számomra ez felfoghatatlan és furcsa...el is vagyok képedve rendesen...de ha nektek ez jó. Érdekes strandon az fülke nélküli nõi öltözõbe a legtöbb nõ minden gond nélkül levetkõzik és átöltözik, megtörölközik...én meg erre nem lennék képes vadidegenek elõtt, inkább a wc-ben húzom át a fürdõruhám.
Az hogy nézegetni szeretnéd nem egészen normális dolog... Az más kérdés, hogy itt az emberek többsége szerint abnormális, ha családtagok látják egyást meztelenül, nálunk ez teljesen természetes volt kicsi korunk óta, most 23 évesen is minden gond nélkül kijövök tök pucéran a fürdõbõl, ha a szobámba hagyom a hálóruhám, vagy hasonlók, a 16, 5 éves öcsém is, apám és anyám is, teljesen természetes volt mindig is, hogy látjuk a másikat meztelenül, ebbe mi az abnormális nem értem, nagyszüleimnek ez a szabados nevelés nem tetszett, de hát õk mások, nekem természetellenes lenne, ha nem mehetnék be a fürdõbe pl. kezet mosni, amikor más benn ül a kádba, sõt én anyámmal szoktam együtt fürdeni. Ez nem jelenti azt, hogy valami nagy naturisták lennénk vagy hasonlók, strandon bikinibe vagyok (felsõbe is), idegenek elõtt szégyenlõs vagyok, de a párom, közeli családom, és a család nõ tagjai elõtt nem. Két férfival voltam életembe, mindkettõn észrevettem, hogy szégyenlõsek, válaszok alapján kezdem érteni, hogy miért... bár számomra felfoghatatlan, hogy miért kell a szerelmünk, szeretteink, családtagjaink elõtt szégyenlõsködni. 23N
"Nem szokásom stírölni, de utálom, ha valaki szégyenlõs, mert gyermekkoromban úgy neveltek, mintha bûn lenne a mezítelenség." Azért ez a kettõ nem nagyon függ össze. A szégyenlõsek többsége nem hiszi azt, hogy a meztelenség bûn, csak egyszerûen szemérmesek. Viszont az baj, hogy utálod, ha valaki szégyenlõs, mert egyrészt, ki az a valaki? Bárki? Aki szembejön az utcán? Másrészt pedig lehet, te pedig a gyermekkorod hatására épp az ellenkezõ irányba lendültél el. Egy szégyenlõs embernek lehet, hogy erõszakosan hatsz.
00:55, 01:02 vagyok 23N "sõt én anyámmal szoktam együtt fürdeni." A szoktam ebben az esetben azt jelenti (kicsit felcseréltem a szórendet), hogy néha, havonta 1-szer kb.
Amikor elkezdtem nõiesedni, onnan kezdve szégyenlõs is lettem a szüleim elõtt. Anyám abszolút nem tartotta tiszteletben az intimszférámat, állandóan bemászkált a fürdõszobába, miközben fürödtem. Rettegtem minden alkalommal, guggolva ültem a kádban a mosógép mögé bújva. Gyûlöltem õt érte és ahogy teltek az évek, iszonyatos gyûlölet halmozódott fel bennem. Nagyon nagy hibát követett el. Ma már másként csinálnám, megcsináltatnám a zárat, ha mégis bejön, addig üvöltenék, míg ki nem takarodik. De akkor csak féltem. 15-16 éves korom körül emiatt hetente 1-2-szer mentem el fürdeni, míg egy tanárom fel nem világosított róla, hogy büdös vagyok. Onnan kezdve minden nap fürödtem, anyám minden nap bemászkált és utáltam õt minden nap egyre jobban és jobban. Amikor rájöttem, hogy a naplómat is olvasgatja, soha többé semmit nem mondtam el neki.
Lesd meg! Lehet õ is ezt teszi
OFF: 38-as, hát ez durva. :( Nagyon sz*r lehetett. Az én anyám se semmi, õ is olvasgatta a naplómat, de azért legalább direkt nem nyitogatott rám a fürdõben. Mondjuk a szexualitáshoz, testiséghez elég furán állt õ is. Én olyanokat éreztem rajta, hogy stíröl, méreget (lány vagyok!), odadörzsöli a mellét hozzám ölelgetés közben, meg eleve utálom, ha hozzám nyúl... Tönkre is b*szta a pszichoszexuális fejlõdésem. 27 évesen még szûz vagyok. ON Kérdezõ: így, hogy írtad az anyajegyes dolgot, már értem, mi a gondod. De a kérdést elég szerencsétlenül sikerült megfogalmaznod. :D Bevallom, elsõre nekem is tökre úgy tûnt, hogy vagy ilyen "molesztáló" anyuka írta ki, vagy pedig provokatív, kamu kérdés. Ahogy utána részletezted, arra a válaszom: szerintem érthetõ, hogy valaki szégyellõs, ez van, ilyennek kell õket elfogadni. Pontosan hol van az az anyajegy? Hátán? Meg lehet sztem azt úgy nézni, hogy a lehetõ legkevesebb testfelületet kelljen kitakarni. Amúgy tényleg jó ezeket ellenõrizni, fõleg, ha a fiad nem tudja magának megnézni, mert nem fér hozzá. Ezt biztos megérti õ is. 27/N
Érdekes az emeberek reakcióit figyelni. Egy ilyen kérdésnél anélkül hogy mélyeben belegondolnának az értelmébe, mindját a sajátn aberrációjukat kiabálják ki. Miért jutott mindenkinek rögtön az az eszébe, hogy a perverz anya a fija micsodáját akarja stírölni? Nem érdekes? (mármint ez a reakció), pedig ez volt a többség. Jóformán senkinek, (1) jutott eszébe, hogy esetleg a hátát akarná látni. Tipikus az a válaszoló aki a meztelenségre azt írta, hogy õ minium meltartóba és alsóba hajlandó mutatkozni. Ki a csuda akart többet? gondolom a kérdezõ nem. vagy a meztelenség az a totál Ádám kosztüm? Ingbe gatyanélkül? vagy gatyában ing nélkül. Bizony a második variáció is meztelenség. Néhol még le is pornózzák az ilyett, meg oda vannak egy csipendéltõl aki leveszi az ingjét. pedig ha elmész egy "vidéki" építkezés elõtt, annyi félmeztelent láthatsz hogy no. És ez a normális.
Mustafa, a meztelenség az emberek többségének a teljes pucérságot jelenti. Anyaszült meztelen. Benne van, hogy tök pucér. Ezért ugrott mindenkinek az elsõ gondolata a gyerek pöc$ére. Mert lehet, hogy az anya látja törölközõben, kisgatyában, alsónemûben, de õ pucéran akarja látni. És pucér = ruhátlan.
Ez olyan dolog, hogy ahány ház, annyi szokás. vannak, akik gond nélkül meztelenkednek egymás elõtt a családban, mások pedig soha. Egyik sem jó vagy rossz megoldás, egyszerûen különbözõ. A szégyenlõsség személyenként is változhat. lehet, hogy az egyik testvér szégyellõsebb, a másik nem, vagy a szülõk fesztelenebbek, de a gyerek nagyobb intim szférát szeretne. A kérdezõnek a saját szemszögébõl igaza van, és nem is akar semmi rosszat, de szerintem, ha a fiúnak ez kellemetlen, akkor nem kéne erõltetni. De akkor viszont menjen el bõrgyógyászhoz, vagy nézesse meg valaki mással (pl. barátnõ), mert az egészség azért fontosabb, mint a szégyenlõsség.
Értem 75%-os, kösz ☺. Szóval cibakon. cibak = pucér. ☺
Igen. Ha baja van, elmegy az orvoshoz. Egybként, engem is zavar, ha pl. öltözködés közben abajgatnak. 20/L
Engem sem láttak meztelenül 12-13 éves korom óta. Szerintem így normális.
egészséges ember nem szokta csak úgy takargatni magát?? Hát én maximum melltartó+alsó kombóban vagyok hajlandó mutatkozni édesanyám és az 1 évvel fiatalabb húgom elõtt, pedig én nõ vagyok... És sosem vetkõznék le elõttük meztelenre, és ez fordítva is igaz. Kérdezõ: nem hiszem, hogy normális ez az igényed. Tényleg semmi jogod a kamasz fiad nézegetni meztelenül, ha õ nem óhajtja. Van saját akarata és privát szférája, amit tiszteletben kell tartanod. Amúgy meg mi van akkor, ha piercingje vagy tetkója lenne és azt takargatná? Hû mekkora bûn. A saját teste.
De mi a francért vagytok úgy oda h anyátok megnéz hol ott Õ hozott a világra? Én 18 vagyok mégse takargatom magam sõse voltam szégyenlõs. Jah és buta dolog a magánszférára hivatkozni hol ottsemmi köze nincs hozzá. 18/F
És attól, hogy te nem vagy szégyenlõs senki más nem lehet az, vagy mi? :D
Igen, normális. Az a nem normális dolog, hogy te meztelenül akarod nézegetni a 17, 5 éves fiadat.
Vegyétek már észre, hogy kamu.
Két fiam van, már felnõttek. Utoljára mindkettõt tán 12-13 évesen láttam meztelenül.Érdekes, de még eszembe se jutott, hogy megnézném õket.Felnõtt ember, még az anyjának sincs joga nézegetni, ha õ nem akarja.
Majdnem 18 évesen már bõven elég nagy, hogy ha valami "nem odavalót" talál magán elmenjen orvoshoz, vagy kikérje a véleményed. De meztelenül nézegetni semmi okod. Teljesen normális, hogy nem engedi!
Az én gyerekem se szereti, ha ilyen kérdéssel állok neki, de amikor megmagyaráztam, hogy csak az anyajegyeit akarom megnézni, azt megengedte. Van a hátán egy, amitõl nagyon félek, hogy nehogy, rosszindulatú legyen, meg kíváncsi voltam (talán inkább aggódtam), nehogy legyen még több is. Fürdés után odajött, megnéztem, aztán mehetett a dolgára. Egyébként nem szoktam nézegetni. Ez pedig egészségügyi nézegetés volt.
Ja, meg nyáron, miután az erdõben volt, akkor is, mert kétszer is találtam benne kullancsot.
Ne haragudj ma 16:28-as, megértem az aggodalmad, de hogyan tudtad megállapítani, hogy nem rosszindulatú az anyajegye? Azt bõrgyógyásznak kellene megmutatni.
az én barátom nem szégyelli magát az anyja elõtt meztelenül se, de azért a kedves anyóspajti nem szokta hosszasan stírölni :D
szétröhögtem magam a hozzászólásotokon: DD xD szerintem normális h. nem engedi..mondjuk családtól függ, aki már hozzászokott, hogy az anyja minden hónapban körül bogarássza az nem szégyenlõs..de aki elé egyszer odaállnak elõször a 17 év alatt és aztmondják neki h. vetkõzz körbenézlek akkor már van valami.Most miért is nem lehet egy 17 éves fiatalnak magánélete: o na mindegy..
Ez tuti hogy kamu
Én is reméllem, hogy kamu a kérdés... Nálunk sem szokás meztelenkedni... Meg volt szó a tetoválásról... Az már fent van, tehát teljesen felesleges lenne titkolni is... És szerintem sem normális, amit elvársz kedves kérdezõ...
Anyósom látta a fiát meztelenül, mikor ránk nyitott szex közben:D De nem állt le nézegetni:D
14:21-nek üzenem, hogy nekem nem volt semmi takargatnivalóm, mégsem engedtem magam meztelenül nézegetni kb. 12-13 éves korom után... Ja és nõ vagyok!

Normális dolog az, hogy 17 vagyok, és már férjhez mennék?

Legjobb válasz: Hát, a két elõzõ válasz között van az igazság. Leginkáb attól függ, hogy mennyire komoly a dolog, mert a bulizás utólag tényleg hiányolhatod. És 1-2 gyerek mellett, bajos egyetemre járni, vagy bulizni.

nem normális, csak szerelem, de elmúlik:D
Szia!Szerintem nem a kor a lényeg!ha tényleg ezt akarjátok miért ne!én 19 éves vagyok és 4 évve van párkapcsolatom és nekem is most kérte meg a kezemet!és igent mondtam de igaz nem most lessz esküvö hanem egy kicsit késöbb!!De azért drukolok neked!Szia
Hát, a két elõzõ válasz között van az igazság. Leginkáb attól függ, hogy mennyire komoly a dolog, mert a bulizás utólag tényleg hiányolhatod. És 1-2 gyerek mellett, bajos egyetemre járni, vagy bulizni.
ELég korai, mert még magad is gyerek vagy. Gondolod át jól! A döntés rajtad áll!
Ne tedd! Nem véletlenül van az, hogy a tõlünk nyugatabbra fekvõ országokban 21 év a nagykorúság alsó határa, ezt sem véletlenül találták ki... Még érned kell mind testileg, mind lelkileg, és egy házasságból nem lehet csak úgy hipp-hopp kiszállni: felelõssége van ennek a döntésnek. Gondold át még egy jó párszor!
Az isten szerelmére! Nehogy elroncsd az életed ilyen fiatalon! A függetlenség mindennél értékesebb!
CSAK A SZÍVEDRE HALLGASS!!!!!! ÉN SZORÍTOK NEKED:) Bízz magadban, ne mások tanácsára alakuljon az életed. A SORSOD a Te kezedben van!
Szerintem minden ember saját magát ismeri a legjobban, tehát mi itt neked mondhatunk bármit, ha te úgy érzed, hogy neked ez lenne a legjobb akkor ne habboz hanem tedd meg. nem fogod megbánni hidd el.;)
Mar ne is haragudj , de szerintem nem normalis!! Suli!tanulas!szorakozas!ezzel mikor akarsz foglalkozni ?majd ha elvalsz?!!egy kicsit jobban atkellene gondolni a dolgot!szerintam a szuleid se mondanak mast!
NE HALGASS AZ ELÓZÓRE! valszeg õ nem tehette meg. ÉLJ AZ ALKALOMMAL. ha a srác megkér, akkor ne hagys eluszni az alkalmat. én most szakitottam a barátommal 2 év után, és majd belehalok. ha tõlem kérdezte volna meg, akkor igent mondtam volna. a te barátod komolyan gondolja? mert ha igen, akkor ne hagyd ki az alkalmat, KÖNYÖRGÖM... erre van egy mondás: Jobb megtenni és megbánni, mint magbánni aztt, hogy nem tetted meg...
Szia! Szerintem ezt neked kell eldönteni. Én egy hete mentem férjhez 20 évesen, 3 éve vagyunk együtt a párommal és nagyon jól érzem magam, Ne hagyd hogy bárki beleszóljon az életedbe. Attól hogy férjhez mész még tudsz iskolába járni, én is fõiskolás vagyok. A házasság nem azt jelenti hogy rögtön gyereket szülsz, bár én már nagyon vágyok egy babára de elõbb az iskola, utána a munka hogy késõbb majd mindent meg tudjunk adni a picinek.
Én is 17 vagyok, eddig elég nehezen képzeltem el, hogy vki ilyen korán elkötelezze magát. Azonban a mostani barátommal más a helyzet... tudom, hogy õ kell és vele szeretnék lenni. :) Még nem akarok megházasodni, ráérünk pár év múlva. Szerintem ti is várjatok még! Magatoknak ártanátok a házassággal. Tanulj, bulizz, éld az életed! Az a mi dolgunk. :D

Ugye hogy nem normális dolog ha egy 17 éves egy 29 évessel akar lefeküdni?

és még csak szerelem sincs köztük. ..

Legjobb válasz: már miért ne lenne normális? azzal csinálod akivel akarod.

már miért ne lenne normális? azzal csinálod akivel akarod.
Most férfi a nõvel ? hogy lenne már normális. tisztára mint az állatok . :DDD
Egyáltalán nem normális.
ha 17 a pasi és 29 a nõ akkor legjobb
A kérdező hozzászólása: a lány 17 éves a pasi meg 29
Szerintem az normális, hogy egy 17 éves lány akarjon egy 29 éves pasit - ez minden tinilánynak egy idõszaka.
A szex mindigis normális dolog volt. Nekem ne mondja azt egy nõ sem, hogy õ még nem fantáziált idõsebb pasikkal. 17 évesen elég nagylány ahoz, hogy kitalálja, kivel akar szexelni, vagy akar e hosszabtávút. Nem bûn, kíváncsiság.
sok csaj van így, de a legtöbb csak a képzeletében játszik el vele, addig jól is van úgy
Szerintem nem gáz sõt igencsak liberális, illõ és üdvös.Szakítani kell a kamu erkölcsösséggel.Na meg ha jól érzitek magatokat!HAJRÁ

Normális dolog az, hogy fogzás ideje alatt 17 hónapos kisfiam csak anyatejet hajlandó elfogadni?

Kezdek aggódni, mivel kisfiam pár napja nem hajlandó szilárdételt enni.

Legjobb válasz: Gondolom a fájós fogával nem akar rágni.

Gondolom a fájós fogával nem akar rágni.
Nálunk volt ilyen mikor beteg volt, de akor ö már majdnem két éves volt. Szerintem ne aggodj, folyadék és kalória is megy a gyerekbe, ha meg túl lesz a fogzáson az étvágya is visszajön.
Nálunk is ez volt, 15 hónaposan. most jött ki egyszerre két foga, és alig evett... csak a cici. egyfolytában húzkodta felfele a pólómat:)
22hós fiamnál is ez volt és van is amikor fogtok a drágám nem eszik sokat
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Normális dolog az, hogy a 17 hónapos kislányom 4-5 naponta kihagyja a nappali alvást?

Legjobb válasz: Szia! Valószínûleg neked hamar leáll majd a nappali alvásról, most még így készülõdik rá :)) Bírsz vele olyankor délután már?

Szia! Valószínûleg neked hamar leáll majd a nappali alvásról, most még így készülõdik rá :) ) Bírsz vele olyankor délután már?
A kérdező hozzászólása: :) Nem mindig....
engem is mindig altatni akartak délután de soha nem tudtam aludni kisgyerekként. amikor általános suli felsõbe kerültem akkor viszont minden délután aludtam éveken keresztül de megbántam. aig tudtam róla leszokni. még most 19 évesen is jobban esik a délutáni alvás mint az éjszakai ami nem normális. szerintem jobb ha mielõbb leszokik róla a kisgyerek és nem rögzõdik bele. én örülnék neki ha néha kihagyná és egyre kevesebbet aludna.
Szia! Az én lányom most lesz 2 éves, születése óta 7nappból 2 nap alszik nap közben. Én is féltem tõle, hogy ez nem e baj, de azt mondták, hogy ennyi az alvás igénye, nem akar lemaradni semmirõl napközben sem, de az éjszakákat végig alussz! :-)
Szia, az én fiam 14 hós, 8 hónapos kora óta csak egyszer alszik napközben 1 órát, és egyre kevesebbet, ma már inkább 20-30 perc és hetente egyszer nem is akar már aludni. De nagyon nyûgös, úh. még kicsit pórbálom finoman erõltetni, de nem akarom, hogy megutálja az alvást. Én hiszek benne, hogy a legtöbb esetben a babák tudják, mi a jó nekik.

Szerintetek mennyire normális ez a dolog hogy manapság a 14-17 éves lányoknak 20-28 éves barátjuk van? Vagy csak engem zavar ez?

Kiszemeltem egy lányt dumálgattunk kiderült van barátja.17éves a lányka és 25éves a barátja.Kissé ledöbbentem tehát felejt?ssé vált..

Legjobb válasz: Egy 18 évessel is ugyanazt csinálnák, csak felelõtlenebbül.

Egy 18 évessel is ugyanazt csinálnák, csak felelõtlenebbül.
sztem se normalis. dehat nekik is vannak szüleik, majd közbelépnek.
az ilyenek kiélt ribik lesznek 25 éves korukra
igen, 15 évesen összeálltam egy 22 évessel, bratyóm haverja..., egyébként tudod...szerelmes lettem, és akkor nem azt nézi az ember, hogy hûûû most hány év van köztünk...! Egyébként kifejtettem, hogy nem feküdtem le vele...! A legtöbb hapsi 18 éves kora fölött válik éretté egy komoly párkapcsolatra...sajnos...! Anyám késõbb tudta meg, hogy járunk, aggódott, de egyrészt mivel ismerte már valamennyire tesómon keresztül illetve tudta, hogy érett gondolkodású vagyok és megbízott bennem...!
én 19 vagyok és 26 a barátom, és megmondom õszintén, hogy sosem szerettem a saját korosztályomat, mert a fiúk tényleg lassabban érnek... Egyébként attól, hogy egy fiatal csaj idõsebb fiúval jár, nem feltétlen jelenti azt, hogy le is fekszik vele egybõl... 15 voltam, amikor megismertem a jelenlegi páromat...és 18 voltam, amikor lefeküdtem vele... Szóval nem kéne ítélkezni és pálcát törni mások felett:D
Mert ezek agyilag elmaradt pasik, akik tudják, hogy el felnõtt, huszonéves nõnek nem tudnának megfelelni. A naiv kis lányokat jobban ki lehet használni.
utolsó, de sajnos a legtöbb esetben ugy van.. de te meg 15 évesen összeálltál 1 22 éves pasival?? nekem az öregnek számitott még 18 évesen is!! nem h 15.. hol voltak akkor a szüleid??
engem már régen kiraktak volna.. pedig én is megbizható vok.
nem engem is zavar, sok a tiniku.rva ez a nagy büdös helyzet!
ez engem is roppantul zavar. aztán az iylen lányok meg azzal jönnek, hogy a korukbeli fiúk nem normálisak...hát mert mindig az iylen beképzelt divatmajmokba szeretnek bele, akiknek egy numerára kell egy lány és utána dobják..a normális fiúknak már esélyt se adnak mert az nem menõ. tisztelet a kivételnek! akik meg 20-28 évesen egy tizenévessel kezdenek, azok vagy szeretnének d.gni egyet olyannal aki könnyen kapható, vagy olyan lúzerek, hogy korukbeli nõt nem találnak ezért menekülnek a könnyen kapható tinicsajokhoz, akik ennek nagyon örülnek mert mutogathatják hogy érett pasijuk van meg minden, beleélik magukat az örökké tartó igaz szerelembe, utána meg ha dobja õket a pasi csodálkoznak...ez vicces.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) Örülök hogy nemcsak én látom így Szerintetek 17 évesen van esélyem a korombeli csajoknál vagy nekik mindenképp idõsebb kell?
Hát én meg nem értem miért kell ennyire felfújni a dolgot. Én is 17 voltam, amikor megismertem a barátomat, aki akkor 26 volt. (Gondolom, ha egy évvel késõbb, 18 évesen ismerem meg, senkinek nem lenne ellene kifogása). Az én szüleim sosem ellenezték. Sokszor találkoztak vele, tisztelettudó, megbízható, komoly férfinek ismerték meg, így nem lehetett ellene kifogásuk. Én mindig is érettebb voltam a koromnál, így elég ostobaság is lett volna elvárni tõlem, hogy egy komolytalan, szintem alatt lévõ fiúcskával kezdjek kapcsolatot, aki képtelen távlati célokat gyártani. Azóta eltelt 6 év, házasok vagyunk, szeretjük egymást és most fog megszületni az elsõ babánk. Egy korombeli, 23 éves srác (legalábbis a többség) még nem gondolkozik házasságban és gyerekekben, én viszont már vágytam erre. Inkább igazítanám másokhoz az életem, várjak a családalapítással, mikor nem érzem szükségét, legyek olyannal, aki képtelen komoly gondolatokat megfogalmazni, csak azért, hogy a külvilág maradi gondolkodású emberkéi boldogok legyenek? Nekem fontosabb a mi boldogságunk és ez nem kortól függõ dolog.
Manapság?? Régen is így volt... 14 évesen férjhez adták a lányokat, és nem holmi sihederkhez, hanem férfiakhoz, akiknek mer van állása, stb... Manapság mindenen manapságoznak emberek :D
Én apukmnak már az is baj, hogy egy évvel idõsebb a barátom, és beállt a McDrive-ba gyalog -.-"
A korkülönbség önmagában nem baj, csak helyén kell kezelni. Lányok szívesen emlegetik, hogy "õk már érettek" és bár valóban testileg biztosan hamarabb érnek és ~15 éves korig van is elõnyük a fiúkkal szemben (max 1 év), az 18 éves korra már teljesen eltûnik. Ehhez jön, hogy egy lány sokszor keres kvázi védelmezõt, nagyon férfias férfit (vagy számára annak tûnõt), ezért kifejezetten szívesen kezd egy idõsebb sráccal. Persze ez a srácnak is imponál, hiszen a lányok -bármennyire állítják, hogy mennyire érettek- ilyenkor még könnyen irányíthatók, terelhetõek, így a srácok igényeiknek megfelelõen tudják alakítani a kapcsolatot. Ez nem jelenti feltétlen, hogy bármi gond van, csak tényleg észnél kell lenni. Nálunk is van korkülönbség, nem is kicsit, csak az ellenkezõ irányba. És azt sok év távlatából is tudom, hogy én tényleg érettebb voltam a kortársaknál. De azért elõjött ezer apró dolog, amibõl probléma lett, van és ezeket nehéz lesöpörni az asztalról.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!