Találatok a következő kifejezésre: Normális dolog hogy (628 db)

Jogosan vagyok felháborodva? Tudom hogy normális dolog hogy a pasik pornóra maszturbálnak, hisz igy van ezzel sok nő is pl: én.Soha nem szóltam érte a páromnak, normális dolognak tartottam.

de valamelyik telefonon szóba került ez, és mondja nekem hogy a haverjától megrendelte az összes olyan pornófilmet amit érdekesnek talált a neten és hogy jöv?óhéten már milyen jó lesz ott lesz nála-persze a haverjának azt mondta nem neki kell.

Legjobb válasz: Elõször is, ami lejön nekem: 1. Nem lehettek (lelkileg!) valami közeli kapcsolatban a pároddal. 2. Annyira jogos csak, hogy ne ecsetelje neked, ha már ezt csinálja... Ugyanakkor, ha Te ezt elfogadod azért mégis, akkor .. hogy is mondjam.. ezzel el is indítasz egy lavinát. Abban viszont kétségtelenül igazad van, hogy ezt nem kéne még ecsetelnie is neked. Meg kell oldani szerintem máshogy amúgy ezt a dolgot. Bárhogy máshogy. Én nem viselném ezt el. Mi sokat voltunk együtt, imádtunk szeretkezni... (nemrég volt a szakítás) ráadásul tõlem gyakran megkapta, amire vágyott... Szóval neki ilyesmi... Mondhatni eszébe sem jutott. :) Tényleg oldjátok meg máshogy, vagy ha nem tudjátok, legyen tabu ez a dolog! És ezt vegye õ is tudomásul.

Ezt ott rontottátok el - ahogy már elõttem is mondták - hogy ez egy év után kerül elõ. Mért nem mondtad neki elõbb? Én is rosszul érezném magam a helyedben, de most már csak azt teheted, hogy tudatosítod benne, hogy nem vagy kíváncsi más csajokról alkotott véleményére.
Elõször is, ami lejön nekem: 1. Nem lehettek (lelkileg!) valami közeli kapcsolatban a pároddal. 2. Annyira jogos csak, hogy ne ecsetelje neked, ha már ezt csinálja... Ugyanakkor, ha Te ezt elfogadod azért mégis, akkor .. hogy is mondjam.. ezzel el is indítasz egy lavinát. Abban viszont kétségtelenül igazad van, hogy ezt nem kéne még ecsetelnie is neked. Meg kell oldani szerintem máshogy amúgy ezt a dolgot. Bárhogy máshogy. Én nem viselném ezt el. Mi sokat voltunk együtt, imádtunk szeretkezni... (nemrég volt a szakítás) ráadásul tõlem gyakran megkapta, amire vágyott... Szóval neki ilyesmi... Mondhatni eszébe sem jutott. :) Tényleg oldjátok meg máshogy, vagy ha nem tudjátok, legyen tabu ez a dolog! És ezt vegye õ is tudomásul.
Az az igazság, hogy néha (!öt évente egyszer) én is felkapom a fejem egy jó pasi láttán és esetleg meg is mutatom az uramnak, hogy hûû, ez tetszik. Ha belegondolok, hogy õ is megtehetné ezt fordított helyzetben, akkor vegyesek az érzéseim. Egyrészt biztosan elszomorítana, de másrészt kiváncsian figyelném, hogy mi az, amit észre vesz benne, mi hiányzik ezek szerint belõlem, miben tudnék még fejlõdni, hogy mindent megkapjon tõlem:)
Ha te is csinálod, akkor fõleg minek hisztizel? Õ legalább õszinte és bevallja.
A pasik máár csak ilyenek. Az én férjem is állandóan megjegyzéseket tesz a csajokra. Sõt! Legutóbbi nyaralásunkkor a félmeztelenül napozó csajokat fényképezte. Én mindig, a kezdetektõl fogva szóvá tettem, de nem értette, h mi a bajom. Aztm én is elkezdtem mondogatni neki, hogy milyen jó segge van ennek a pasinak és hasonlók. Azóta nem dicsérget más nõket. Az volt a baj, hogy a hallgatásoddal eddig beleegyeztél ebbe és most nem érti, hogy miért vagy kiakadva. Viszont örülj annak, hogy legalább õszinte és mindent elmond neked.
Elég durva dolgokat mondott neked. Te a kedvese vagy, nem szabadna így beszélnie veled. Szerintem már túlzásba viszi ezt a pornóra maszturbálást, mert egy bizonyos szinten már egyáltalán nem normális. Nem is értem, miért jobb ez neki, mintha veled szeretkezne. Azóta meg nem keres...nha szép, még õ van megsértõdve. Egyszer úgy is fog jelentkezni, és akkor szépen leültök, és megbeszélitek a dolgokat. Petranova
azt kell, hogy mondjam, ezt te rontottad el. Amikor az elsõ alkalommal nem emeltél kifogást ellene, akkor lefektettél egy szabályrendszert, miszerint ezt lehet. Innentõl kezdve meg már nem sokat tehetsz. Félreértés ne essék, ha szóltál volna érte, akkor is csinálná, csak nem kötné az orrodra. Az õ olvasatában azt történt, hogy egyszercsak meggondoltad magad, felrugtad a játékszabályokat, azaz teljesen jogos, hogy megsértõdik. Hiszen, ha eddig nem volt vele bajod, akkor most mire fel? Hogy mit tehetsz? Jó kérdés. Többet kelle tudni a pasidról, arról, hogy amúgy mennyire megbízható, milyen vérmérsékletû stb. De pl. csinálhatnál magadról egy kis filmecskét pl. a telefonoddal, aztán elküldhetnéd neki mondjuk mmsben, inkább erre verjed felkiáltással, vagy valami hasonlóval. Majdnem biztos vagyok benne, hogy utána csörögni fog a telefonod.
Szerintem most õ is ugyanugy megvan sértõdve rád mint te rá. Szerintem fölöslegesen kaptad fel a vizet. Nekünk férfiaknak vannak szükségleteink, és gondolom hogy nem tudtok egymással lenni mindig... Persze értem én hogy nem is ez az igazi problémád, hanem az hogy õ ezt olyan lelkesen mondta. De ezt csak azlrt van mert nagyon örült a filmeknek, téged pedig szeret és mindent elmond neked. Arra pedig ne is gondolj hogy nem tart téged vonzónak, ez hülyeség. Szoval szerintem nyugodj meg:) kérj bocsánatot és felejtsd el ezt a kis aproságot.
A kérdező hozzászólása: Én tényleg mindent megadok neki meg nagyon jó a szex vele, egy héten kb 3x találkozunk a hétvégével együtt, és van hogy egy nap 4x is csináljuk szóval én nem tudom mit csináljak... Nem csinálja õ magának olyan sokat csak az zavar hogy szeret ugy beszélni velem mint a haverjával...kidumálni h milyen jó segge volt a csajnak az üzletbe, vagy hogy épp milyen izgató a két csaj a tv-ben....szóval ez bánt, de romantikus vigjátékokat is csak azért néz mert jóõ csajok vannak benne, és már gyûlölök vele filmet nézni is-de most magyarázzam el neki hogy miert?párszor már mondtam neki hogy szarul esik...olyankor persze védekezik h nem ugy gondolta meg igéget h majd legközelebb nem-de valahogy mindig ide jutunk én meg folyamatosan szarul érzem magam. Persze visszavághatnék én is h dicsérem a férfiakat-de minek?még ha maszturbálok is rá gondolok-de ha nem-AKKOR SE MONDOM MEG NEKI!
lefogadok h vmi 15 éves kis csitri vagy.. az önbizalmad meg ha amiatt nulla, emrt a pasid ponrofilmre mazsturbál, megjegyzem mint sokan mások..akik meg nem filmre azok fantáziálnak..nõjj fel aztán szexelj
A kérdező hozzászólása: én 22 vagyok õ meg 26...

Normális dolog, hogy a főbérlő követeli a kulcsot?

Kibéreltem egy lakàst, az elsõ dolgom az volt, hogy kicseréltem a zàrat, mire a tulaj közölte, hogy kéri az egyik kulcsot. Kérdeztem, hogy mire fel? Mire õ közölte, hogy neki joga van bàrmikor szétnézni a lakàsban, majd azt mondta nem fog, de kell neki is kulcs, ha nem tetszik mehetünk! Ezt nem értem, ilyen eddig sehol nem volt. Nem szeretném ha akkor àllítana be mikor nem vagyunk otthon. Semmi köze a cuccainkhoz! Ha otthon vagyunk be engedem! Normàlis dolog ez? Màsnàl, hogy van? Ràadàsul 3 havi kauciót fizettem plusz lakbér!

Legjobb válasz: ez egy teljesen normális dolog, az, hogy kéri a kulcsot alap dolog. az oké hogy ti laktok ott, de az õ lakásában..

"Tudom, hogy joga van, de szerintem ez így nem helyes. " Hogy mivan, te mirõl beszélsz? Kulcshoz nincs joga a tulajdonosnak, mivel a bérlõ nyugodtan lecserélheti a zárat...
1 havi a kauciót kérünk.Nem mindenáron adjuk ki, hogy lepusztítsák.Gyerekesek, kutyások, macskásoknak ki sem adjuk.Akkor inkább mi fizetjük az alap rezsit és olyan marad az állapota mint amilyen volt.Megnézzük kinek adjuk ki. Egyetemisták laknak benne, tudják mit vállaltak úgy érzem nem buták, ha akarnak úgy is elmentek volna, vagy elmennek de több éve nincs ilyenrõl szó. Olyan albérlõnk is volt aki csak 1 napig volt mert kitettük olyan okokból amit már az elején tisztáztuk vele, és ennek ellenére több óra múlva telefonáltak a szomszédok, hogy menjünk mert buli van ilyenekre nincs szükség. Mindenkinek jogában áll kedvére való albérletet kivenni nem kötelezõ pont a mienket. Úgy érzem korrektek vagyunk velük, és ez az elõzõekkel is azok voltunk , mindent az elején elmondtunk nekik õk elfogadták ennyi.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hàt elég hülyék is, hogy nem költöznek el. Màr rég feljelntettelek volna, nem vagy tisztàba a jogaiddal. Te nem kiràly vagy, hanem tulajdonos. De õk se normàlisak, hogy papír alàíratàsa nélkül pénzt adnak neked. Amellett hogy feljelentelek még az adóhatósàgnàl is felnyomnàlak! Engem is elõ vennének tuti, de nekem megérné az a pénz, hogy tönkre tegyelek! Undorodok az ilyen férgektõl, akik azt hiszik õk a valakik, minden szabàlyt õk hoznap. Baromi nagy tévedésben vagy. Ki se vennék olyan albérletet, ahol nincs normàlis szerzõdés, papír a pénz àtvételérõr, nem lehet ideiglenesen bejelentkezni! Az összes ilyen adócsaló kis kiràlyt ràcs mögé vàgnàm pàr évre. Még egyszer mondom, nem szivességet teszel a bérlõnek, hanem üzletet kötsz vele. Mellesleg nem adomàny, hogy megcsinàtatom ami elromlik. Szerintem így fair, hiszen mi hasznàljuk. Persze, ha nagyobb kiadàsról lenne szó, az màs kategória. Ha ennyire félted a lakàsod, akkor nem kell kiadni! Nàlunk 3 havi kauciót kért a tulqj. Azt ne mond, hogy az nem fedezné, ha leöntjük a falat, vagy kitörjük az ablakot, leverjük a csillàrt vagy mit tudom én. A lakbér több mint egy havi rezsi, tehàt azt is bõven fedezné! Akkor mitõl kellene a tulajnak félni. Inkàbb még jobban igyekszek, hogy normàl àllapotban tartsam a lakàst, mert nem akarom bukni a kauciót! Ezért kell törvényes úton kiadni a lakàst.
Utolsó vagyok.nekem is van kulcsom a lakáshoz nincs szükségem, hogy az albérlõ nagy kegyesen adjon.Még szép, hogy nem õ dirigál.Volt olyan, hogy felhívtuk õket de nem vették fel csöngettünk azért nem nyitottak ajtót és bementünk elhoztuk a pénzt ennyi.Nyilván ha nem lenne jó nekik nem költöztek volna oda.
A kérdező hozzászólása: Elõzõ vàlaszokra reagàlva, nem a vadkender ültetvényem, hanem a többszàz ezer forintos elektronikàm, fényképezõk, kellékek, àllvànyok stb. van a lakàsban, ami a munkmhoz kell. A milliós hatàrt súrolja a felszerelés. Pluszba ugye a többi cuccom, laptop, tàblagép, tv, az ékszereim és egyéb kissebb értékû holmik. Nem egy putris cigànyasszony vagyok, hanem egy jólszituàlt, magyar nõ, akinek làthatóan nincsenek anyagi gondjai. Erre közben a tulaj is ràjött, úgy érzem màr bízik bennem. mindig fizetek rendesen. Ha valamit javítani kel megcsinàltatom, utàna szólok neki, de mindig mondom, hogy hagyjuk az anyagiakat, hiszen mi hasznàljuk. semmi gond nem volt még a kulcs dolgon kívül, de sikerült megbeszélnünk.
A kérdező hozzászólása: De akkor te sem bízol benne ha olyankor mész mikor nincsenek otthon. Akkor õk miért bízzanak benned? Na mindegy. Ilyan albérletbõl gyorsan menekülnék. Nàlunk megoldódott. Nem adtam kulcsot, de ha szól hogy jön, bàrmikor szívesen beengedem.
Bizalom kérdése ha az nincs régen rossz.És soha nem turkáltunk a holmijuk közt, pedig voltunk már fent mikor nem voltak otthon.legfeljebb csak néztük szép nagy kupiban képesek élni:)
A kérdező hozzászólása: Errõl beszélek, ha fel hívod õket úgy tisztességes, abból semmi gond nincs. De azért gondolj bele milyen lenne ha a te személyes holmid közt túrkàlna valaki még nem vagy otthon. Az üzlet em baràtsàg.
Ja és akinek nem tetszik el lehet költözni van nagyon sok albérlet.
Ezek az albérlõk jóhiszemû jogcím nélküliek.Semmiben nem fogják tudni bizonyítani, hogy õk albérletben laknak szivességi lakáshasználóak ennyi.DE ha valami gyanú merülne fel, hogy rágalmaznának akkor gyorsan röpülnek a ruháikkal együtt.Még soha ilyen nem volt a bizalom a lényeg.Amikor megyünk fel mindig felhívjuk õket telefonon de van, hogy õk mondják menjünk fel, nincsenek otthon ki van téve a pénz.
A kérdező hozzászólása: Ja igen. Ha majd el tûnik valami a akàsból, teljes joggal te leszel meggyanusítva és a rendõrség is téged fog elõször elõvenni.
A kérdező hozzászólása: Ne is haragudj, de bejelentés nélkül beesni, még rokonhoz is pofàtlansàg! Azt hiszem nem te teszel szívességet a bérlõnek. Amíg fizet addig teljes joggal õ lakik ott. Nagyon el vagy tévedve. Meg kell beszélni, mikor mész körülnézni. Az úgy rendben van. De amit te mõvelsz az màr a pofàtlansàg tetõfoka!
És az 1 havi kaució nem jár vissza.Ebbõl fizetjük ki a számlákat mikor õk elmennek amit elhasználtak, hisz a következõ hónapban jönnek a csekkek.Ezt is elfogadták.
mi az hogy a kaucio nem jár vissza? Honnan tudod, hogy pont annyi lesz a rezsi mint a kaucio? Ez így amúgy akkor nem is kaucio..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én nem értem ezt igazán. Tudom, hogy joga van, de szerintem ez így nem helyes. Ha pl felmegy, de nem mozdít el semmit, nem vesz el semmit, akkor én honnan tudom, hogy járt e a lakásban? Olyan dolgokat is tart az ember a lakásában, amihez másnak nincs köze(nem illegális dolgokra gondolok).De kitudja mibe piszkál bele. Ha pedig úgy is egyeztetik az idõpontot, akkor minek neki kulcs?Miért nem jó akkor amikor felmegy a pénzért? Másrészt, szerintem ez egy folyamatos nyomás, hogy más belelásson az életedbe.Pl nincs elmosogatva vagy ilyesmik. Örül az ember, ha elköltözik a szüleitõl és nem szólnak bele a dolgaiba.Így meg kap egy pótszülõt. ha valaki nagyon leakarja lakni a házat az idõvel úgy is kiderül. Vagy felteszem éppen intim dolgokat végzek a lakásban és váratlanul bejön.Ez szerintem így nincs rendben.Ha albérletet adnék ki, akkor sem várnám el, hogy valaki kulcsot adjon nekem.És szerintem a zár lecserélése is logikus, mert kitudja hány másolata van az elõzõrõl?
Ez a kauciós duma annyira kamu.... Nekünk simán ment az elszámolás távozáskor. Óra állás alapján fizettünk, pontosabban le lett vonva a kaucióból. És hogy tudtunk volna meglógni?? A kaució jóval több volt nálunk mint egy havi fogyasztás, így nyilván elszámoltunk a végén. De ha messzire mentünk volna akkor is megoldható lett volna átutalással bár óra alapján simán számolható bármi elõre.
Utolsó hát akkor hajrá aki akar jelentsen. Nem félemlítünk meg senkit csak ha feljelentenének azt mondtam nem úszná meg annyival.Nem mondtam semmi testi bántalmazást vagy hasonlót.Nem csak fizikailag lehet valakit bántani.
több éve kivan adva lakás soha nem volt gond.Még egyszer mondom akinek nem tetszik ez elmehetet nyugodtan és keres magának számára megfelelõt, de idáig úgy néz semmi kedvük elmenni.Ha mégis jelentenének megütnék a bokájukat azt biztos nem szeretnék annál beszaribb lányok ezek mint, hogy jelentsék a tulajt.Tudjuk hol laknak egyék adatok könnyen kikeressük õk járnak rosszul. Mindenki a saját dolgával foglalkozzon.
A kérdező hozzászólása: A számlát meg úgy fizetteted ki a végén, hogy leolvasod az óraállást, mennyit fogyasztottak a hónapban. Beszorzod a gáz, villany, víz árával és bummmm. Ott az összeg!
És, honnan tudjuk majd, hogy mennyit kell kifizetnie amit elhasznált mikor a számla csak a következõ hónapban jön?Vagy visszautazik azért, hogy befizesse a csekkét? Igen könnyen lehet így pénzt keresni mindenkinek ott a lehetõség aki akarja.Nincs nagy darab kigyúrt haverjuk ezek az egyetemista lányoknak.És igen azért a tulajnak nagyobb joga van mint egy kis albérlõnek. Tudjátok Õk jóhiszemû jogcím nélküliek. Könnyen kidobáljuk a ruháit ha arról van szó nemhogy már egy albérlõ dirigáljon vicces.Egy senki.Van akinél Õk az urak de nálunk nem.Megmondtuk lányok ha ez nem jó így, nem tetszik a feltétel be se költözzetek.Azt mondták jó elfogadják akkor nincs mirõl beszélni. Röpült már egy srác 1 nap után a ruháival gyorsan.
" normális, becsületes " albis aki utólag fizet :) ))))) Biztos olyan lehet mint te :DD
"Te szerinted ha elmegy az albérlõ és itt hagy 30 ezres számlát akkor mibõl fizetem mi?Megyek utána ahová költözik vagy, hogy?" Nem tudom te miket képzelsz, elég butának tûnsz. :( Szóval akkor leírom, hogy normális, becsületes emberek között ez hogyan zajlik: albérlõ bejelenti, hogy el szeretne költözni, tulajdonos tudomásul veszi. Az elköltözés napjáig elhasznált rezsit az albérlõ megfizeti, a tulaj pedig visszaadja a kauciót.
A 44. válaszolóban nem sok kompromisszumkészség van, de bosszúállásban verhetetlen. Valami katonatiszt vagy testnevelõtanár lehet. Aki pénzt kap azért, mert semmit nem csinál (passzív jövedelem), csak van egy lakása és az ölébe hullik havonta a pénz a semmiért, csak húzza meg magát. Erre bárki képes, szakképzettség sem kell hozzá.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DE a kaució nálunk ezt jelenti.Te szerinted ha elmegy az albérlõ és itt hagy 30 ezres számlát akkor mibõl fizetem mi?Megyek utána ahová költözik vagy, hogy?Hát ebbõl amit ad kauciót.Ha nem utólag jönnének a számlák akkor természetesen visszajár de nekünk ez a biztosíték, hogy nem hagy hátra semmi elmaradást.Mondjuk havonta mi fizetjük be a csekket és adjuk nekik amit lefûznek ez a biztos mert könnyen több havi elmaradás lenne ha nem néznénk rájuk. Nem cserélnek zárat próbálnák meg a lakásomban.Röpülnének még aznap.Megvárnánk míg kijönnének a lakásból bemennénk beköltöznénk melléjük meglátnánk meddig bírnák ott egy két lezülött haverral mennénk.Még aznap elszaladnának az biztos.És nem nem engem mint tulajt aki visszament lakni raknának ki a saját tulajdonomból hanem az albérlõket bár akkor már azt mondanám, hogy õk csak ott laknak megenegedtem nekik ingyen azt bizonyítsák ahogy akarják, hogy õk ezért pénzt adtak nekem.
"Persze mi is úgy adtuk ki a lakást, hogy bármikor jogunk van felmenni akár bejelentés nélkül ebben õk belementek." Neki meg joga van zárat cserélni. És akkor máris nem tudsz bemenni. :) És ha ezt szóvá mered neki tenni akkor õ jogosan lenne felháborodva amiatt, hogy egyáltalán megpróbáltál az õ engedélye nélkül a birtokára belépni. Sose értem az ilyen embereket akik ennyire el vannak tévedve: albérlõ pénzt ad, lakáshasználatot kap. Tulaj pénzt kap, lakáshasználatot ad. Kölcsönös ÜZLET. Nem kirány vagy alattvaló egyik fél sem! Az meg hogy csóró albis meg egyéb hülyeségek: sok olyat ismerek, aki albérletben lakik miközben egy másik (saját) lakást kiad. Ennek több oka is lehet: pl. a saját túl kicsi vagy túl nagy vagy földrajzilag nem jó helyen van (munkahely túl messze lenne onnan.)
Persze mi is úgy adtuk ki a lakást, hogy bármikor jogunk van felmenni akár bejelentés nélkül ebben õk belementek.
# 25 Nem történhetett közokirat hamisítás ;) Szabálysértés :D :D ... Mivel általában zseb vagy zugügyvédiek a szerzõdések és bizony ott nem egy nap kivizsgálni !!! Még a narancs rezsim moratórium sem védi meg az olyan bérlõt , ha a tulajdonosnak nincsen más tulajdona , vagy lakhatása , nem lakhat az utcán !!!
# 24 :D Pestiesen szólva így kell a ganét ki tenni !
Néhány szemelvény... Szerintem egy fõbérlõnek joga van, hogy legyen a házhoz (ami ugyebár a sajátja) kulcsa. Az már más kérdés, hogy kénye kedve szerint nem járhat ki-be a lakásba. Ha idõnként ellenõrizni szeretné, hogy nem tett esetleg valami kárt az elbérlõ, ahhoz is joga van, elõzetes egyeztetés alapján, ha az albérlõ is lakásban tartózkodik. Mondjuk az részedrõl is egyfajta bizalmatlanság, hogy azonnal lecserélted a zárakat. A helyes út szerintem, hogy bérbevevés elõtt leülsz a fõbérlõvel, és mindent pontosan átbeszélsz és ha kell szerzõdésben rögzítitek: Milyen körülmények között látogathat meg a fõbérlõ, szabad-e dohányozni a lakásban, az elbérlõ fogadhat-e vendégeket (ha igen, mennyi idõre), ha valami elromlik a lakásban, kinek a költségén kell megjavítani? Stb. A legnagyobb hibát akkor követik el, amikor az ilyen apróságokra nem figyelnek. Elmész egy bankhoz kölcsönt felvenni, több oldalas szerzõdést kell aláírnod. Pontosan ezért, hogy késõbb õk mindenben fedve legyenek. Nekem is van kiadva egy két szobás lakásom, de én azt már az elején az elbérlõnek elmondtam, hogy az engedélye nélkül a lakásba bemenni nem fogok. A pótkulcsok nálam vannak, de használni nem fogom. Viszont elõállhat egy csõtörés, az albérlõ éppen nyaral valahol, ha a fõbérlõnek nincs kulcsa, két hétig nem megy be senki a lakásba? Ilyenkor szerintem az leglogikusabb, hogy fõbérlõ azonnal a helyszínre megy, hív magával egy szomszédot, hogy láthassa, nem nyúlt semmihez, és elzárja a fõcsapot. Ezen kívül szerintem rengeteg olyan váratlan esemény történhet, amikor jó, ha a fõbérlõ be tud jutni a lakásba. Ismétlem, az olyanhoz nincs joga, hogy délelõtt neki eszébe jut és felmegy a lakásba körül nézni. Minden más nézetletérést elõzetes egyeztetés alapján ki lehet küszöbölni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A tulajdonosnak joga van idõnként ellenõrizni az ingatlan állapotát, de nincs joga a tudtod és engedélyed nélkül belépni a lakásba, vagyis a fenti joga gyakorlásához engedélyt kell kérnie tõled és idõpontot kell veled egyeztetnie. Ez egy ilyen együttmûködõs játszma, nincs olyan, hogy a bérlõ nem engedi, a tulajdonos meg dafke is bemegy saját kulccsal. Mivel jogodban áll a birtokodat védeni, ezért a zárat is lecserélheted, és nem vagy köteles a tulajdonosnak kulcsot adni. Hiszen ha kulccsal menne be a lakásba a tulajdonos a tudtod nélkül, az ugyanúgy jogellenes lenne. Hosszabb távollét esetére annak adsz kulcsot, akinek akarsz, nem kötelezõ. Végszükség esetén (csõtörés stb.) az értékek mentése céljából bárki, aki arra jár, akár a tulajdonos is, akár zárfeltöréssel is bemehet a lakásba jogosan. Más kérdés, hogy a tulajdonosok többsége hisztérikus lesz a zárcserétõl, ezért nem árt elõre szólni, hogy te eme jogoddal élni kívánsz. Magyarországon a tulajdonosnak sajnos joga van bármikor különös ok nélkül is felmondani a bérleti szerzõdést, és ezt ki is használják a bérlõk megleckéztetésére. Vagyis, hiába van jogod valamire, a tulajdonos, ha másképp nem, felmondással, vagy annak kilátásba helyezésével könnyedén elérheti, hogy a jogoddal ne tudj élni. Ez a jogállam mai helyzete Magyarországon, ezzel kell együtt élned.
millió fórumon rágott csont! [link] a bérlõk és a bérbeadó tulajdonosok közötti nézetkülönbség, összehasonlíthatatlan. Talán, egy ingatlan bérlés és bérbeadás szakra specializálódott szakjogász, tudna neked helyes, jogilag alátámasztott, véleményt, tanácsot adni.
Nekem van bérbe adva lakásom és üzlethelyiségem is, mindkettõhöz van kulcsom. Nem ara használom, hogy a bérlõk távollétében átkutassam a bérleményt és meglopjam Õket.Viszont amikor hosszabb idõre elutaznak, szólnak "figyeljek a lakásra" Az elmúlt héten kifejezetten hasznosnak bizonyult a bérbe adott üzlethelyiség nálam lévõ kulcsa. Kirabolták az üzletet és az alkalmazottat bezárták, a rendõrök a nálam lévõ kulccsal szabadították ki az alkalmazottat. Ilyen vonzata is van a tulajnál lévõ kulcsnak, ha nem bízunk meg a tulajban - nem szabad bérbe venni a bérleményét. Egy bérbe adás illetve bérbe vétel, bizonyos szinten kölcsönös bizalom kérdése is.
Nem nézhet bármikor szét csak úgy. Most te használod a lakást, nem mehet be az engedélyed nélkül, hiába az õ tulajdona. Ha valami történik, akkor meg szól neked, és bementek együtt.
Nem szokás zárat csereltetni mas lakasaban. Teljes joggal kérheti a kulcsot. Joga van szétnézni is, igaz, azt csak akkor amikor te is jelen vagy. Ha nem tetszik, keress masik albérletet, de ne lepodj meg, ha ugyanez tortenik ott is, ha zárat cserélsz.
Hát általában nem szokták zaklatni az albérlõket ez csak egy szokás a biztonság kedvéért hogy ha mégis történik valami akkor be tudjon menni. Mikor én béreltem lakást akkor is volt kulcsa a fõbérlõnek és semmi gond nem volt. Persze embere válogatja nem ismerem a ti fõbérlõtölet.
A kérdező hozzászólása: Engem az a mondata zavar, hogy bàrmikor szét nézhet. Nem hiszem, hogy neki joga van bejàrkàlni, ha nincs otthon senki. El hiszem, hogy az õ lakàsa, de az én értékeim vannak bent! Dolgozok, fizetek. Innentõl mi köze hozzà? Ha eltûnik valmi, ki fizeti ki nekem? Nem lehet lezàrt, alàírt borítékban oda adni?
Szerintem jogosan követeli a kulcsot ez így szokott menni.
Ne adj neki kulcsot. Egyeztetett idõpontban menjen, ha akkor beengeded, az teljesen rendben van.
Kérheti elvileg. De ha bemegy a lakásba, amikor nem vagytok otthon, akkor magánlaksértést követ el.
Amennyiben "fõbérlõ" alatt a tulajdonost érted, és a szerzõdésben nem rendelkeztetek másképpen, úgy *nincs* joga bármikor szétnézni a lakásban. A te hozzájárulásod kell, persze a végtelenségig nem húzhatod a dolgot. Emellett figyelj arra, hogy tartsd be a szerzõdésben vállalt dolgaidat, különösen a lakbér fizetését!
Ne adj neki. Be kell engedni ha kopog. De nem mehet be csak úgy ha fizeted a lakást!
Na igen, 24-es korrektebben leírta mire akartam a 23-asban én utalni a 21-es válaszoló lakcímkártyás hülyeségére reagálva :D
Akinek a lakcímkártyáján olyan lakásnak a címe van, ahol õ nem lakik (még ha az ingatlan a tulajdonában is van), az láthatóan elmulasztotta bejelenteni a tényleges lakcímét. Ez idáig szabálysértés. Ha viszont a valótlan adatot tartalmazó lakcímkártyát hatóságnak bemutatja, hogy azzal joghatást érjen el, például hogy bemenjen a másnak kiadott lakásba, az már közokirathamisítás, ami 3 évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. Lehet próbálkozni, sok sikert.
Lakcim kártya semmilyen jogot nem jelent ezen a téren. Utolsó elég nagy ostobaságot mondott. Ezek alapján egy példa: Lakcim kartyadon még a régi albérlet címe van ahonnan már elköltöztél. A te állításod szerint ekkor rendõr beenged a lakásba ahol te régen laktál, most meg már egy másik idegen lakik ott.
Az ilyen nem szeretném ha akkor ...... Ezt már a leghülyébbek is ismerik ALBISOK :DDD Vagy oda a vadkender ültetvényed ? Meg a kedvencem : A Vendégek !!! Csak ketten vesszük ki a lakást ! De naponta hívogatnak a szomszédok meg teszik a bejelentéseket .... Hova menjen az anyám , apám , testvérem 3 gyerekkel, lányom a párjával meg a kutyával , a drága párom cellatársa HOVA ? CSAK VENDÉGEK ! Na ezért nem tudtok eleget fizetni ! De adjon nektek az Állam !!
Ha a lakcím kártyája -véletlenül- egyezik a "Albis lakolodal" és még személyes tulajdona is van bent , , Rendõrt hív és bemegy , DE lehet te állításod szerint pont nyaralsz :) )) !!!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Albérlõ meg fõbérlõ, te lakást ad bérbe? Jó kör, hogy maga a bérbeadó sem tudja, hogy merre hány méter - egy korábbi válaszra reflektálva. "Szerintem egy fõbérlõnek joga van, hogy legyen a házhoz (ami ugyebár a sajátja) kulcsa." Igen, a sajátja, amelynek használatát ellenszolgáltatásért cserébe a meghatározott feltételekkel átadja. Nem "szívességet tesz" a lakás bérbe adásával. Ezt azért fontos volt tisztázni... "az elbérlõ fogadhat-e vendégeket (ha igen, mennyi idõre), ha valami elromlik a lakásban, kinek a költségén kell megjavítani" Ezek tisztázása az egyik legfeleslegesebb, merthogy bármit írsz le, törvény van rá, azt pedig egy szerzõdéssel nem írod felül. Tehát tök semmis az, amit ilyen jogcímen a szerzõdésbe írt. Olvasd el a lakásbérletre vonatkozó jogszabályt, abban megtalálod a választ. Azt KELL alkalmazni. ["Mennyi idõre fogadhat vendéget." Még jó, hogy a vendégek köre nincs meghatározva...]
" Ha valami történik a lakással vagy az albérlõvel, és az albérlõ nem érhetõ el" Akkor elérhetõ az alberlo megbízható ismerõse akinél van pót kulcs. Pl testvére, szülõje, jó barátja. Nem kell feltétlenül a tulajdonosnak kulcs. Végszükség esetén pedig be is lehet törni. Akár a tulajnak akár másnak ha ezzel nagyobb kárt tud megakadályozni. Szóval nem, nincs értelmes magyarázat arra minek a tulajnak kulcs. Ha csak nem az, hogy az albérlõ benne bízik meg legjobban és úgy érzi saját elhatározásból, hogy hasznos lenne a tulajnak kulcsot adni. Én szülõkben, testvérben, évtizedes barátban jobban bízok, de hát ki, hogy érzi, annak adjon kulcsot akinek akar.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem normális a tulaj, nincs tisztában a jogaival! Nehogy adj neki kulcsot!! Engedd be havi egyszer, fizess rendesen és annyi! Ha ez neki nem tetszik akkor szépen adja vissza a kauciót és te meg keress normális tulajt aki tudja a jogait és kötelességeit. Menekülj az ilyen "én vagyok a király mert van egy kiadó lakásom" frusztrált emberektõl. Rengeteg normális tulaj van, én szerencsére még csak ilyennel találkoztam. Illetve valószínûleg volt másmilyen is, de azzal elsõ találkozás volt az utolsó is. ;-) Én is mindig lecserélem a zárat és errõl nem is beszéltünk sose, de nem is volt ez gond. Õ tulajdona de az én birtokom. Amíg ez így van addig semmi köze a kulcsokhoz. Az ilyen csõtörés és egyéb hülyeséget hagyjuk. Ha saját lakásban laksz akkor kinek adsz kulcsot ilyen esetre? Naugye... Van nekem megbízható családom akire a pót kulcsot rá lehet bízni, szóval ennek a fajta indoklásnak semmi értelme. Ugyanígy adhatsz kulcsot megbízható szomszédnak, barátnak vagy akár a tulajnak is. De nem kötelezõ!! Ha te nem szeretnél akkor ne adj neki kulcsot!!!
Szerintem nem normális, és az ilyennel mindig csak gond lesz. Adj neki kulcsot, kár vele vitatkozni, de amint lehet, költözz el.
Szerintem lezárt, aláírt borítékban célszerû odaadni mégis a kulcsot. Ha valami történik a lakással vagy az albérlõvel, és az albérlõ nem érhetõ el, csak jobb már kulccsal bemenni. Ha meg nem történik semmi, ott marad benne a lezárt borítékban a kulcs. Egyébként meg tényleg ne járkáljon be kedvére csak úgy!
A kérdező hozzászólása: Làtom megoszlanak a vélemények. természetesen beengedem mindig! Négy évig laktunk az elözö helyen, semmi probléma nem volt. Ott a tulaj nem kért kulcsot! Csak sajnos el kellett jönnünk, mert màsik vàrosba kaptam munkàt. Mondtam a tulajnak, hogy nyugodtan leinformàlhat. Nincs benne a szerzõdésben, hogy kulcsot is kell adnom.
ez egy teljesen normális dolog, az, hogy kéri a kulcsot alap dolog. az oké hogy ti laktok ott, de az õ lakásában..

Normális dolog, hogy egy 6hónapos baba 3x eszik éjjel?

6hetes korától elhagyta az éjszakai evést, és csak hajnal 5-6körül evett, majd 10kor keltünk. Kb 4hónapos kora óta rengetegszer felkel éjjel és enni is kér. Tejem van bõven, tejtesónak is jut. Nappal igény szerint szoptatok. Elõtte félig-meddig idõre szoptattam, vagyis néztem az órát,3óránként igyekeztem megkínálni, de természetesen Õ alakította. Megesett, hogy 2óra telt csak el. Mostanában viszont elég sûrûn megkínálom. Lehet ezzel rontottam el? Azóta csinálja.

Legjobb válasz:
Este adj neki valami komolyabb ennivalót, csak az anyatej nem laktat eléggé. Éjjel ha netán mégis felkel, akkor NE tedd tisztába, NE kapcsolj lámpát, csak éppen etesd meg, utána meg tedd a helyére. Így rájön, hogy éjjel nem érdekes a dolog, és egyre kevésbé fogja kérni. Esetleg ne szoptasd meg, hanem prógálj meg üvegböl adni neki inni valamit (tea, víz, amit szokott), ez a legtöbbször elég arra, hogy tovább aludjon. Nappal is jobb, ha igyekszel valamennyire rendszert tartani, nincs értelme sürün kínálgatni. Ezzel ugyanis egyrészt leszoktatod arról, hogy rendesen egyen - mert így sosem lesz éhes, és sosem lakik jól. Ezzel megalapozod a kamasz/felnöttkori elhízást, mert az lesz a normális számára, hogy folyamatosan eszik. Ami még eszembe jutott, lehet, hogy nem éhes, hanem szomjas, és azért, mert a lakásban túl meleg van, és emiatt túl száraz a levegö. Éjjel legalább is nem legyen 18-20 foknál melegebb a lakásban, ne legyen túlzottan felöltöztetve és a levegöt párásítsátok.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Este adj neki valami komolyabb ennivalót, csak az anyatej nem laktat eléggé. Éjjel ha netán mégis felkel, akkor NE tedd tisztába, NE kapcsolj lámpát, csak éppen etesd meg, utána meg tedd a helyére. Így rájön, hogy éjjel nem érdekes a dolog, és egyre kevésbé fogja kérni. Esetleg ne szoptasd meg, hanem prógálj meg üvegböl adni neki inni valamit (tea, víz, amit szokott), ez a legtöbbször elég arra, hogy tovább aludjon. Nappal is jobb, ha igyekszel valamennyire rendszert tartani, nincs értelme sürün kínálgatni. Ezzel ugyanis egyrészt leszoktatod arról, hogy rendesen egyen - mert így sosem lesz éhes, és sosem lakik jól. Ezzel megalapozod a kamasz/felnöttkori elhízást, mert az lesz a normális számára, hogy folyamatosan eszik. Ami még eszembe jutott, lehet, hogy nem éhes, hanem szomjas, és azért, mert a lakásban túl meleg van, és emiatt túl száraz a levegö. Éjjel legalább is nem legyen 18-20 foknál melegebb a lakásban, ne legyen túlzottan felöltöztetve és a levegöt párásítsátok.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nincsenek "ilyen jellegû gondjaid", mert megkeresed azokat a platformokat, ahol hasonlóan gondolkodó bizonytalan, és (az élet más területein) sikerélmény nélküli nõk hasonló nézetei megnyugtatnak arról, hogy a következetesség hiánya (és ennek minden következménye, amiket felsoroltam korábban) nem gond. Sajnos, nagyon sok ilyen anyuka van, szóval abban biztos vagyok, hogy mindig lesz kereslet erre a fajta "segítségnyújtásra", és õk bizonyára téged is doppingolnak. Szegény kérdezõ is, ahelyett, hogy tanulna a történtekbõl (már a kérdésben is benne van, hogy tart tõle, hogy õ rontotta el azzal, hogy a sok LLL mágus tanácsának megfelelõen folyamatos cicizésre szoktatta a gyereket), egybõl hepciáskodik ahogy meghallja az igazságot. Kedves kérdezõ! Amitõl a kérdéseben tartottál, az sajnos igaz. Nem, nem "normális" dolog, hogy egy 6 hónapos 3x eszik éjjel. Kivéve, ha beteg, vagy valami nagy trauma érte (meg persze ha az édesanyja nem elég határozott a kérdésben). A jövõben következetesebben állj a szoptatáshoz, elvégre nagyobb gyerek korában sem szeretnéd, ha egész nap folyamatosan nassolna (xSx, kérlek szórakoztass minket a "szoptatás nem is etetés, hanem igazából egy mágikus kapocs, mely számodra ideális esetben a gyermeket 10-12 éves koráig az anyjához láncolja-jellegû szösszeneteiddel). Az emberszeretet kérdésén és a személyeskedésen nagyvonalúan túllépek. Szívesen!
Kérdezõ, pacsit ide. ;) Én a másik anyuka-fajba tartozom, de soha nem voltak még ilyen jellegû gondjaim. Ritka kivétel volnék? Hm.. nem hiszem, csak tudom, hogy mit miért és hogyan csinálok.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Rengeteget segített a válaszod, köszönöm! Megvilágosodtam és gyökeres változáson ment át az életem! Kifelejtetted a "megkeseredett, mindenkit utálok" típust, amibe Te tartozol. Legközelebb a hasznos tanácsokat azoknak osztogasd, akiket érdekel is. Köszi
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem kell sok idõt eltölteni az itteni kérdések és válaszok olvasásával ahhoz, hogy kikristályosodjon az emberben a következõ. Itt kétféle anyuka van (nagyvonalakban). Van a józan eszét követõ, gyerek elõtti életét, gondolkodását, józanságát és nem utolsó sorban igényességét elfelejeteni nem akaró anyuka, és van a... nevezzük másik típusnak. A "másik" típusú anyuka a gyereke életének korai szakaszában tanácsokat ad. Ne mérgezd a gyereket tápszerrel! Kösd magadra a gyereket, hadd érezze hogy még mindig a hasadban van! Aludjatok együtt! Ez a gyerek igénye. Stb. Aztán eljön az a korszak a gyerek életében, amikor ilyen "másik típusú" anyukák elkezdenek kérdezõkké válni. "Mit tegyek, 4 éves a gyerekem, és köztünk alszik. Nem tudunk pihenni a férjemmel, és már 6 hónapja nem szexeltünk." "Mit tegyek, a gyerekem 'igénye' 2 óráig szopni, 2 óránként?" "Mit tegyek, 3 éves, és nem akar leszokni a szopásról, pedig már óvodás." "Mit tegyek, a gyerekem egy éves, és semmit nem eszik meg, csak anyatejen él. Igaz, óránként szoptatom 5 hónapja, mert ez az igénye, és a hozzátáplálást se erõltettem." Nos. Döntse el ki-ki maga, melyik táborba szeretne tartozni.
NEM KELL! Kukába az ilyen könyvekkel! A babák nem olvassák a gyereknevelési okosságokat és nem robotként mûködnek. Olvasd csak el a fenti füzetet, meg fogsz nyugodni. ;)
A kérdező hozzászólása: Próbáltam az elején is, de akkor sem volt hajlandó velem aludni, meg légzésfigyelõt használunk, emiatt volt a bölcsõ. Azért fura, mert mindenhol azt olvasni, hogy 6hónaposan már át kellene aludnia az éjszakát. Anyum mesélte, hogy bátyjám is másfél éve koráig szopizott éjszaka is...
Szerintem minden rendben van, csupán fejlõdik a babád. ;) Ezt olvasd el, mielõtt nekikezdesz este beetetni vagy éjjel itatni (amivel tényleg kialakíthatsz nála egy hosszabb távon macerásabb szokást): [link] Az enyém másfél éves, de még mindig szopik 2-3x éjszaka. Én nem aggódom emiatt, majd leszokik, ha megérik rá. Igaz, hogy õ velem alszik, így sokkal kényelmesebb mindenkinek. Csak ezt mondjuk születéstõl érdemes csinálni, akkor van ideje megszokni; így menet közben már nem biztos, hogy jó néven veszi..
nagyon sok újságban, könyvben lehet olvasni hogy eddig jó alvó volt a baba és 4 hó kora körül "elromlik" meg van mindennek a miértje miért ébred, fogzás, szeparációs szorongás, növekedési ugrás bármi! én összetenném a két kezem ha 3-szor ébredne , "régen" nekem 2-3 szor ébredt 5 hós múlt általába óránként fent van! eszik is! mivel nappal nem igazán tud , annyira fáj neki a foga ahogy szív, inkább próbálkozik majd neki fog sírni és tépi magát! én kipróbáltam már 3-ik éjszakája hogy estére kap laktatóbbat ugyanúgy kel :( ettõl függetlenül próbáld ki, hátha neked beválik, egyik barátnõmnek bevált igaz csak 1 hétre, utána megint kelt neki ezerszer , most annyi inger éri õket ebben a korban! beszélj a védõnõvel vagy gyerekorvossal, nekem mindig ajánlj valami homeopátiás cuccot! igaz csak átmenetileg de megold pár éjszakát hogy nem 15-ször csak 4-5 ször kel! kitartás!
Mindegy melyik, talán elõször add a tejmenteset. Kb. tejbegríz sûrûségû lesz. Én kanállal adtam, az enyémeknek nem is volt cumijuk, így nem tudom, hogy abból lehet-e.
A kérdező hozzászólása: Még sosem csináltam neki tejpépet. Van itthon hipp barackos, humama tejmetes grízpép és szintén humana almás gabonapép. Kanállal kell adni neki? Vettem tommee tippee cumit sûrû ételekhez, kimomdottan a tejpéphez. Ebbõl vajon lehet adni?
Nekem mindhárom gyerekem anyatejes volt, ügyesen átaludták már az éjszakát, és 5 hónapos koruk körül kezdtek rosszul aludni, este is nehezebben aludtak el. Én tejpépet adtam mindháromnak lefekvés elõtt, simán forralt vízzel elkészítve, utána szoptak. 2-3 nap után ismét átaludták az éjszakát. Nekünk nagyon bevált.
A kérdező hozzászólása: Ez bíztató! Akkor még van remény, hogy újból alszik.
Nálunk is az vált be, hogy éjjel amikor felkelt bementem, nem kapcsoltam a szobában lámpát, sokszor nem is szólaltam meg, vagy csak nagyon halkan suttogva. Odamentem a kiságyhoz, nem vettem ki, csak benyúltam és vízzel kínáltam cumisüvegbõl. Ivott pár kortyot és amikor elfordult és nem kért többet, otthagytam, aludt is tovább. A három felkelésbõl pár nap alatt kettõ, majd egy felkelés lett, nem kellett egy hónap és teljesen leszokott az éjszakai felkelésekrõl.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Úgy alakul, hogy kb 6x kel fel, ebbõl 3x elég a cumija, vagy ha megsimogatom, 3x viszont biztos, hogy kér enni is. Nincs pelucsere, sem lámpa, csukott szemmel megeszi az adagját :) . Aztán alszik is tovább. Próbáltam már átteni az ágyunkba (nekem könnyebb lenne, fekve szoptatni éjszaka), de sír, nem hajlandó ott aludni. Bölcsõt is vettünk neki, az ágy mellé, de 1hónapig volt jó, már kinõtte. Párásító is megy nála :) a vizet kipróbálom ma éjjel. Kap egy kis almát már és barackot, de nem hajlandó 40ml-nél többet enni. Utána szopizik. A tejpépen is gondolkodtam már. Vettem is egy gabonapépet, anyatejjel gondoltam kikeverni. Ez bevált valakinek? Tápszert nem nagyon szeretnék neki adni, mivel tényleg szerencsés vagyok és van tej bõven. Meg elõtte másfél -2 hónapig átaludta... Ezzel a túlzott cicire tétellel el lehet rontani? Mert én arra gondoltam, hogy ez nem volt a legokosabb részemrõl...
Második vagyok. Engem az elsõ meggyõzött, hogy valószínûleg nem a sûrûbb kínálás a megoldás.
Éhes vagy csak dajkálásra vágyik? Ha éhes, akkor próbáld meg napközben többször kínálni, vagy ha már elkezdenéd a hozzátáplálást, csak éjszakára adhatsz neki kiegészítésként tápszert vagy tejpépet. Ha dajkálásra vágyik, arra nincs tippem, az én 2 évesem is fent volt négyszer tegnap éjjel.
Akkor tipegj másik kérdéshez a baromságaiddal, itt senki nem kíváncsi rá.

Nagyon felizgat ha egy lánynak szép ápolt fehér gyönyrű fogai vannak. Meg tudnék bolondulni ha egy ilyet látok. Normális dolog hogy egy ilyen dolog is már beindítja a fantáziám?

ugyanígy vagyok ha gyönyör?ek a szemei is.

Legjobb válasz: Nagyon helyes,hogy fontos számodra,hogy egy lánynak szép fehérek és ápoltak legyenek a fogai!!! Még jó,hogy normális vagy!!!:))) Akkor nem lennél az,ha azt írtad volna:"Nagyon felizgat ha egy lánynak csúnya,szuvas fogai vannak és büdi lehelete...." :) 28/N

Nagyon helyes, hogy fontos számodra, hogy egy lánynak szép fehérek és ápoltak legyenek a fogai!!! Még jó, hogy normális vagy!!!:) )) Akkor nem lennél az, ha azt írtad volna:"Nagyon felizgat ha egy lánynak csúnya, szuvas fogai vannak és büdi lehelete...." :) 28/N
Olyan nincs, hogy tökéletesen vakító fehér fogak. Csak photoshop révén, vagy szuper fogfehérítéssel lehet elérni. Mindenkinek kissé sárgásak a fogaik.
Igen nagyon izgulok olyankor, hogy a szép fehér fogaival rá ne harapjon...... :-D
Jobb ha nem szemésznek, vagy fogorvosnak tanulsz.
jééé nem vagy b*zi... normális...
A kérdező hozzászólása: én nem is mondtam h vakító :)
engem a fogatlan nõk izgatnak fel.
Utolsó, te nagymamahomorító vadállat lehetsz :D
jaj ez izgato azonnal kell segiteni egy kis ondoval megszinezni a fogakat... egy gyors spangival lehet az ondot elosegiteni hogy egy kisondos gargalizalassal a fogakat megfeleo vitamin ellatassal leapoljuk..Ezt kell tenned sietve mielott valaki megeloz..
mindenkit más izgat fel. engem pl. az ha jó husos a feneke.

Normális dolog, hogy 16 évesen vágyok egy kisbabára?

Tudom, hogy felel?tlenség lenne.Csak néha rámjön azaz érzés, hogy jó lenne egy kisbaba.De tudom, hogy tanulnom kell még hisz az anyagiakat megkell teremteni és egy fiúval összekötni az életem(háttér biztosítás).Normális ez, vagy csak kamaszos buta elgondolkodás?

Legjobb válasz: Szia! Teljesen normális dolog a vágyad egy kisbabára, mert ezek az érzések hozzátartoznak a nõiesség az anyaság érzésének kialakulásához. De mint te magad is leírtad rettenetesen korai lenne, és minden valószínûség szerint életed egyik legnagyobb hibája is. Persze hogy jó anya lennél, de hidd el hogy nem tudod még pontosan mérlegelni hogy mivel is állsz szemben. Egy gyermek születése után az életed teljesen megváltozk. Attól a pillanattól hogy megszületik te leszel az édesanyja, minden egyes pillanatban életreszóló és fontos döntések meghozatalának súlya nehezedik a válladra. Mindenért te felelsz ami a gyermekeddel kapcsolatos. Hihetelen nagyszerû érzés valakirõl gondoskodni valakit nevelni, napról napra nézni a fejlõdését aki a tiéd, de mindemellett iszonyatosan nehéz is. Minden másról le kell majd mondanod, és a rengeteg lemondás akár keserûséggel is tölthet el. Te még nagyon fiatal vagy, és élvezd a fiatalságodat, egy csomó élémény és kaland vár rád melyekre olyan nagyszerû érzés lesz visszaemlékezned. Nem beszélve az ideális párválasztásról melyhez ajánlom hogy jónéhány fiút próbálj ki, hogy kialakuljon benned mi is az amit majd egy férjtõl egy leendõ apától elvársz. Én 27 éves koromban szültem az elsõ gyermekemet, és 32 vagyok most várom a másodikat, de visszagondolva ha most várnám az elsõt akkor sem dõlne össze a világ. Azt kívánom Neked hogy legyen nagyon boldog fiatalkorod és találd meg az igaz szerelmet, tanulj mert a mai világban nagyon nehéz dolgozni, a gyermeken meg ráérsz 10 év múlva is gondolkodni. Amarilla

Szia! Teljesen normális dolog a vágyad egy kisbabára, mert ezek az érzések hozzátartoznak a nõiesség az anyaság érzésének kialakulásához. De mint te magad is leírtad rettenetesen korai lenne, és minden valószínûség szerint életed egyik legnagyobb hibája is. Persze hogy jó anya lennél, de hidd el hogy nem tudod még pontosan mérlegelni hogy mivel is állsz szemben. Egy gyermek születése után az életed teljesen megváltozk. Attól a pillanattól hogy megszületik te leszel az édesanyja, minden egyes pillanatban életreszóló és fontos döntések meghozatalának súlya nehezedik a válladra. Mindenért te felelsz ami a gyermekeddel kapcsolatos. Hihetelen nagyszerû érzés valakirõl gondoskodni valakit nevelni, napról napra nézni a fejlõdését aki a tiéd, de mindemellett iszonyatosan nehéz is. Minden másról le kell majd mondanod, és a rengeteg lemondás akár keserûséggel is tölthet el. Te még nagyon fiatal vagy, és élvezd a fiatalságodat, egy csomó élémény és kaland vár rád melyekre olyan nagyszerû érzés lesz visszaemlékezned. Nem beszélve az ideális párválasztásról melyhez ajánlom hogy jónéhány fiút próbálj ki, hogy kialakuljon benned mi is az amit majd egy férjtõl egy leendõ apától elvársz. Én 27 éves koromban szültem az elsõ gyermekemet, és 32 vagyok most várom a másodikat, de visszagondolva ha most várnám az elsõt akkor sem dõlne össze a világ. Azt kívánom Neked hogy legyen nagyon boldog fiatalkorod és találd meg az igaz szerelmet, tanulj mert a mai világban nagyon nehéz dolgozni, a gyermeken meg ráérsz 10 év múlva is gondolkodni. Amarilla
Szia! Ez normális, vannak ilyen típusú lányok - én is közéjük tartozom. 16 évesen már én is babára vágytam, most 20 éves vagyok és van egy 2 hónapos fiam, akit imádok és aki a legfontosabb az életemben, de az apját nem igazán sikerült szerencsésen kiválasztanom, mivel már a terhességem alatt szétváltak útjaink. Amúgy nem volt éppen tervben, hogy gyerekünk lesz, de amikor terhes lettem, nagyon örültem neki. Pedig tudtam, hogy még nem vagyok igazán kész rá, mármint a háttér még nem nagyon volt meg, pláne, mert csak 10 középiskolai osztályt végeztem, most meg levelezõn próbálkozom, hogy a fiamnak olyan anyja legyen, aki legalább egy érettségivel rendelkezik, na meg persze hogy majd legalább valamivel normálisabb munkám lehessen, ha majd visszamegyek dolgozni, mint ami eddig volt. Szóval ne kapkodd el (bár szerintem ezt hiába mondom).
Szia.Én úgyszint 16 éves vagyok és rettentõen vágyom egy babára.És az esélyt is megadjuk a barimmal hogy beszusszanjon de nem jön össze.Sokan azt mondják hogy korai meg felelõtlenség, de szerintem nem az.Egy ember érzi azt hogyha felkészült a babára és ha van egy ember az az aki az apuci lenne és tuti hogy melléd áll és a családsem tagadna ki ha teherbe esnél akkor szerintem nyugisan lehet baba.Bár érdemes meggondolni:)

Normális dolog, hogy félek?

Már közel 1 éve tartom a kapcsolatot egy férfival skypon és telefonban, és végre sikerült egyeztetnünk egy személyes találkozót is, mivel pár napra el tud hozzám jönni még ebben a hónapban. Eddig nem izgultam, teljesen felszabadultan tudtam vele beszélgetni, de most el kezdtem attól félni, hogy mi van akkor, ha él?ben nem fogok tudni semmit sem mondani, hisz szinte már mindent tudunk egymásról. Normális, hogy ett?l félek? Eddig sosem volt gondom az él? kommunikációval sem.

Legjobb válasz: Igen ,normális dolog.Mert más az élõszó.Fõleg,hogy mindent tudtok egymásról.De meg fogjátok oldani.

Igen , normális dolog.Mert más az élõszó.Fõleg, hogy mindent tudtok egymásról.De meg fogjátok oldani.
velem is volt már ilyen. énis nagyon féltem az ilyen "elsõ találkozástól..." de sokkal jobb lett, mint vártam:D Viselkedj természetesen és add magad. ennyi a lényeg :)
Ne aggódj, ez teljesen normális!:) Én is mindig izgulok randi elõtt, de egyre jobban rájövök, hogy semmi értelme, sõt.:) Ha nem izgulsz, sokkal jobban fog sikerülni, és magabiztosabban tudsz fellépni.:) ) Sok sikert!:) )
Hany eves vagy es a ferfi az hany eves? Amugy ha mar erre a dontesre jutottatok a dolgok maguktol dognak alakulni nyugi:) . De azert megis a korotokra kivancsi lennek.
A kérdező hozzászólása: A férfi a 30-as évei közepén jár, nekem sem kell 2 évnél több a 30-hoz.

Normális dolog, hogy a párom exe még mindig ezt csinálja (lent)?

Lassan 7 éve vagyunk együtt a párommal.Ez a bizonyos lány nem az előttem lévő kapcsolata volt, hanem régebbi, de folyamatosan próbálta a párommal tartani a kapcsolatot szakítás után, annak ellenére, hogy ez sosem volt viszonzott. Amikor mi összejöttünk, a páromnál aludtam, a csaj pedig felhívta és azt mondta, hogy én vagyok.(Gondolom közösségi oldalakon láthatta, hogy hogy hívnak, mert a nevemen mutatkozott be.)Fogalmam sincs ez mire volt jó, vagy mit akart elérni. Azóta folyamatosan látogatta a barátomat, majdnem minden nap,(MyVipes korszak :D), most pedig még ennyi idő után is likeolgatja a képeit és idióta körleveleket küld az e-mail címére. Tudom, nem kellene foglalkoznom vele, de úgy érzem ez már beteges.Nem vagyok féltékeny, mert a párom nem kedveli ezt a nőt, de mégis idegesít, hogy mindenhol Õt látom. Ti hogy állnátok ehhez a dologhoz?

Legjobb válasz: Engem is idegesítene, de a páromat is, és nem, ez nem normális dolog.

Engem is idegesítene, de a páromat is, és nem, ez nem normális dolog.
Még ehhez kapcsolódó másik kérdésem, hogy Ti beszélnétek a nõvel, vagy inkább nem vesztek róla tudomást?
Ez a csaj nem normális, a barátod lett a mániája. Igazából nem tudsz vele mit csinálni, csak annyit hogy nem reagáltok a hülyeségeire, nem szabad hogy lássa hogy hatással van rátok, mert akkor sosem hagyja abba.
3! igaza van ezt addig lehet csinálni, míg a kapcsolatotok rá nem megy a párod elutasította, tehát mondta ill. kérte, hogy ezt fejezze be? amúgy az ilyennek ez nem hat, sajnos
A kérdező hozzászólása: Amikor hívta, akkor is elég csúnyán leteremtette, amiért a nevemben telefonálgat, aztán még számot is cserélt, írt neki egyszer, hogy fejezze be, mert ennek semmi értelme és idegesíti és fogja fel végre, hogy nem érdekli Õt. Erre az volta válasz, hogy:"Jó, ha a barátnõd ilyen féltékeny, arról nem én tehetek, befejezem, ha ettõl boldogabb lesz" De semmi sem változott. Én sem akarok lealacsonyodni a szintjére, hogy írjak neki, de már néha olyan szívesen megkérdezném, hogy hogy nem veszi észre magát... De igazatok van, jobb ha nem veszem figyelembe.Csak nehéz.
Van egy kérdésem. Ha a párodnak is elege van belõle akkor pl miért nem törli, tiltja legalább a neten? Mert ha én nem vagyok kíváncsi valakire aki ráadásul az exem, akkor az illetõt kitörlöm az ismerõsök közül. Vagyis a pasid ezt élvezi ezek szerint.
A kérdező hozzászólása: Nincs az ismerõsei közt.

Szerintetek normális dolog, hogy hiába van tele popsitörlővel a babaszekrény, én mindig "töltöm" újra? Egyszerűen úgy érzem kell, pedig van elég itthon.

Legjobb válasz: Én a popsitörlõvel is és a pelenkával is ugyanígy vagyok. De szerintem normális dolog! Remélem... :D

Én a popsitörlõvel is és a pelenkával is ugyanígy vagyok. De szerintem normális dolog! Remélem... :D
szerintem is normális...:) ne aggódj...különben sok bolond anyuka lenne :) ))
Hát, ha ennél nagyobb hülyeséged nem lesz az életben, akkor szerintem összeteheted a két kezed! :-) Ez legyen a legnagyobb bajod! :-))
A kérdező hozzászólása: Ez megnyugató.:) Egyébként pelenka is lenne itthon egy raklappal tuti, ha pénz is volna egy raklappal.:) Azt nem tudom olyan hévvel gyûjteni, mert nem olcsó mulatság, de most is van itthon 2 db 100-as csomag, de ezek akcióban lettek levadászva. Nagyon figyelem az akciókat. Mindig azt nézem, hogy darabja mennyire jön ki. Fontos, mert márkás pelust használok és horror ára van.
Én is ezt csinálom, állandóan "spájzolok" de nem érzem magam ez miatt bolondnak.És én nem csak a popsitörlõvel csinálom, hanem cumikkal, cumisüvegekkel, pelenkákkal, zoknikkal, kis cipõkkel sõt bébiételekkel is.Mindent gyûjtögetek azzal a címszóval hogy jó lesz az még valamikor...
Popsitörlõbõl spájzolj nyugodtan, de pelusból nemigen kéne egy raklap, mert mire megbontanád a legalsó sort, azt veszed észre, hogy kicsi. :)
Nálam ez a drogériás cuccokra, meg az otthoni "éléskamrára" is kiterjed, vállalkozásunk van, nem lehet tudni, mikor nem jönnek be a számítások (szerencsére ritkán kerül erre sor). Épp ma számoltam, van itthon 20 kiló cukor, 40 kiló liszt, meg 120db tojás :D Ha jön a meleg, gyúrom a tésztát, és amilyen zöldség-gyümölcs szezon van, úgy teszem el a lekvárt, befõttet, fagyasztottat... A babánál meg alap, én is vadászom az akciókat. Hosszú távon jobban megéri :) A férjem mondja is, olyan vagyok, mint egy mókus.
Szia! Nem vagy ezzel egyedül :) én is mindig úgy érzem hogy vennem kell. Mi külföldön élünk, itt nagyon sokszor vannak leárazva babaholmik, de annak ellenére én mindig bespájzolok belõle :) Éppen a hétvégén számoltam össze: most van itthon kb.600db pelus és kb.100csomag popsitörlõ(ebbõl már tuti nem kell venni az idén), de amikor megyek vásárolni mindig a babaosztályra vezet az elsõ utam és nézem mi akciós :) , de én így vagyok a babaruhákkal is amikor jön a szezonális leárazás bevásárolok jó elõre mindenbõl. Ja és amikor megérkezik bizonyos idõközönként a hipermarketek kuponjai (külön vagyok regisztrálva babás kuponokra is) akkor "kötelezõnek" tartom azokat is beváltani :) FUUUUU, ez már megszállottság nálam :)
A kérdező hozzászólása: Akkor Te drogériát is nyithatnál. Kismiska vagyok hozzád képest.:) Megszámoltam, "csak" 19 csomag popsitörlõm van itthon és 220 db pelenka. Ment a zöld kéz mindenkinek.:)

Az normális dolog, hogy most vagyok 8 hete és ahogy eszem nagyon ki dudorodik a hasam?

Legjobb válasz: Szio!ezt most igazán nemvágom mi a gond??? valoszínü vékony vagy,8hetesen nem a babo látszik még az tuti,de ha joízût eszel,a vékonyakon amugy is meglátszik,ha megeszik egy szelet kenyeret is......teljesen normális dolog!!! Vigyázz magadra!!! Üdv 36heteske

Szio!ezt most igazán nemvágom mi a gond??? valoszínü vékony vagy, 8hetesen nem a babo látszik még az tuti, de ha joízût eszel, a vékonyakon amugy is meglátszik, ha megeszik egy szelet kenyeret is......teljesen normális dolog!!! Vigyázz magadra!!! Üdv 36heteske
felpuffadsz. normális.
A kérdező hozzászólása: Vékonynak nam vagyok vékony mert 66kg vok .Inább az-az érdekes reggel tök lapos a hasam ha meg megeszek vmit akkor meg ki dudorodik.
ha puffadsz, ha nem, én is mondhatni normálisan táplálkoztam, mint azelõtt és hihetetlen módon nõtt a hasam
Szia, en most 17 hetes vagyok de meg mindig reggel szinte tok lapos a hasam es amint eszem megno. Estere kifejezetten nagy, gondolom ez normalis mert nalam minden rendben van a babaval.

Egy válás kezdetén vagyok, normális dolog, hogy lenne valaki aki nagyon szimpatikus és szeretne valamit, de nekem mégis erős fájdalmas lelkiismeretfurdalásom van a férjem miatt, hogy megcsalom ezzel?

A férjem ment el,aztán békült volna,de addigra már én nem akartam békülni .

Legjobb válasz: Igen, ez teljesen normális. Ahogy a kötelékek kialakulásához is kell idõ, a kapcsolat lezárása sem megy hirtelen. Ez is egyfajta gyászfolyamat, hiszen veszteség ért, befektettél egy csomó idõt, energiát valamibe, ami aztán nem úgy mûködött, amint remélted. A régiek azt mondták, egy évet végig kell élni a régi társunk nélkül, s ha lemegy egy év a maga rutinjaival, megvolt minden, most már nélküle, akkor lehet igazából tovább lépni. Persze, akkor sem várt mindenki ennyit, most sem, ez csak egy nézõpont, amit én sem tartottam be anno. Ha akarod vedd érdekességnek! :) De a válaszom határozottan az, hogy ez teljesen normális!

Igen, ez teljesen normális. Ahogy a kötelékek kialakulásához is kell idõ, a kapcsolat lezárása sem megy hirtelen. Ez is egyfajta gyászfolyamat, hiszen veszteség ért, befektettél egy csomó idõt, energiát valamibe, ami aztán nem úgy mûködött, amint remélted. A régiek azt mondták, egy évet végig kell élni a régi társunk nélkül, s ha lemegy egy év a maga rutinjaival, megvolt minden, most már nélküle, akkor lehet igazából tovább lépni. Persze, akkor sem várt mindenki ennyit, most sem, ez csak egy nézõpont, amit én sem tartottam be anno. Ha akarod vedd érdekességnek! :) De a válaszom határozottan az, hogy ez teljesen normális!
Az, hogy neked lelkiismeret furdalásod van és hogy szeretnéd tisztán, tartással végigcsinálni a válást, nem a férjed iránti érzelmeid, hanem a te saját értékrendszered. Hallgass az ösztöneidre és ha még nem érzed magad készen egy új kapcsolat befogadására, ha elõbb szeretnéd lezárni a múltat, akkor mondd meg nyíltan az illetõnek, hogy neked idõre van szükséged. Ha komoly a dolog, akkor megvár, ha nem akar várni, akkor menjen csak, Isten áldja!
nem.Szerintem ezt kifelé akarod mutatni, hogy igy a férjedre tudj nyomást gyakorolni ezzel az elõadással és a szöveggel.. Ócska trükk.
A kérdező hozzászólása: Trükk ? Nem is tud a férjem róla, hogy lenne ez a másik illetõ, az is visszatart az új kapcsolattól, hogy sajnáljanám a férjemet , hogy rossz érzés lenne neki ha máris belemennék valamibe. Nagyon nem állok még készen ilyesmire, szeretném tartással, méltósággal végigcsinálni a válást és a férjemmel jóban maradni a gyerekek miatt is.
Szerintem teljesen normális, az lenne a furcsa ha nem így lenne.
A kérdező hozzászólása: Én csak azt nem értem , hogy miért érzem úgy , hogy hûtlen lennék amikor már válni akarok miért foglalkoztat még mindig, hogy óvjam a másik érzéseit ...hiszen jó ideje nem becsült már meg .
#5-re: Ez kell ahhoz, hogy Te magad jó embernek lásd saját magadat. Bár a válaszomat már megadtam a #2-ben, hadd ajánljak kéretlenül egy könyvet, amit épp most olvasok, témába vág, szerintem érdekelhet Téged is. Sue Johnson: Ölelj át!
TEljesen normális, ezt az utat végigjártam. Igen, kb 1 év, mire "megtisztulsz" a szétválás adta fájdalomtól. Ez nem a férjednek szól, hanem a te "gyászod". Nagyon helyesen megírták. De el fog múlni és egy idõ múlva újra nyitott leszel!! hajrá! Mekkorák a gyerekek?
En GTA-val ertek egyet, hogy ez a sajat erkolcsi ertekrended. Teljesen rendben van igy. Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!