Találatok a következő kifejezésre: Normális dolog, 6 hetesen (10 db)

Szerintetek mennyire normális dolog ez? A 29 hetes kimamának 7 hónapos az első gyermeke. Ezek szerint a szülést követő 6 hétben esett teherbe? Gyakori az ilyen?

Legjobb válasz: Hát, ha abban a 6 hétben már megjön a menzesz, akkor lehetséges! Sõt, akkor is elõfordulhat, ha még szoptatsz, és még nem jött meg! Dokim mondta..

Hát, ha abban a 6 hétben már megjön a menzesz, akkor lehetséges! Sõt, akkor is elõfordulhat, ha még szoptatsz, és még nem jött meg! Dokim mondta..
Nálam a tisztulás a 4.hétre befejezõdött, egy héttel késõbb megjött... 3hónap alatt beállt a ciklusom... 18hónap lesz a két gyerkõc között nálunk. De pl ha úgy gondoltuk volna, akkor elviekben lehetett volna nekünk is ennyire kicsi különbség a két kicsi között...
Nekem is van egy ismerõsöm, a 2 gyereke között 10 hónap van. Érdekes volt neki két gyereket pelenkázni, meg ellátni. Nem tervezték, úgy voltak vele, h. még csak akkor szült meg, és úgy sem lehet terhes. Hát de lett.
Ritkán, de elõfordul az ilyen.
Volt egy osztalytarsnom, akinek az occse 9 honappal volt fiatalabb, es allitolag idoben szuletett.

5-6 hetesen mennyire "normális" a rózsaszínes barnázgatás? Doki szerint csak akkor menjek, ha vérzek. Azért aggaszt a dolog. Volt vkinek ilyen?

Legjobb válasz: nekem 5.hetesen volt három napig nagyon minimális barnázgatásom, Utrogestant kaptam rá

nekem 5.hetesen volt három napig nagyon minimális barnázgatásom, Utrogestant kaptam rá
Nem mindegy hogy rózsaszín vagy barna. Nekema dokim azt mondta miután megnézte hogy a barnázás az érzékeny méhszájtól van és nem bentröl jön hogy ha piros vagy rózsaszín akkor menejek. szerintem nézesd meg magadat mert nem mindegy mitöl vérzel. ha a placenta vagy a méhben van bevérzés az rossz.
Nekem is volt 6 hetesen barnázás, 2 nap múlva el is ment a baba.:( Szerintem menj el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: utrogestant én is kaptam még az elején, 2X1-et kell szednem. Voltam vele dokinál, megnézte, de azt mondta, hogy most nem lát semmit, ha hétvégén vérzek, irány a kórház. Szerdán kell megint orvoshoz mennem.
Ultrot 3x2 szokás, szerintem beszélj dokival. Pláne ha van barna.

6 hetes kisfiam éjszakánként dünnyög, "morog", forgolódik, mindezt csukott szemmel. Hasonló volt e valakinél, és miért csinálja? Orvos nem mondott semmit, csak hogy normális dolog, ne aggódjak.

Nem éhes, nem fáj a hasa (infacol segített) folyton a kezemben van, különben nyugtalan. Sétálok vele, énekelek neki, ez megy pár percig, de a vége, hogy cicire kell tenni, csak úgy nyugszik meg általában. (tejet kicsorgatja a szája mellett). Kb. 3-4-szer ébred föl éjjel. Nappal minden rendben, eszik, alszik, játszunk, éneklünk, sétálunk. De sajna az éjszakák miatt a kimerülés határán vagyok, nem tudok aludni, tejem sem sok. Van e valakinek hasonló élménye, esetleg tanácsa?

Legjobb válasz: az enyém 5 hetes és ugyanezt csinálja,nyöszörög,mint egy öregasszony,de közben alszik.én is kimerült vagyok az éjszakák miatt.reméljük ez majd elmúlik.

az enyém 5 hetes és ugyanezt csinálja, nyöszörög, mint egy öregasszony, de közben alszik.én is kimerült vagyok az éjszakák miatt.reméljük ez majd elmúlik.
Szia!! Ne izgulj, az én kisfiam csak így alszik el. Ez totál normális. Így altatja el magát. Mi nevetünk is ezen, mert morog, mint egy kutyus:) Mióta megtalálta az ujját, azóta cuppog is néha hozzá. Ha nincs külön szobába (és persze külön tudjátok rakni) akkor tegyétek át. Sokkal nyugodtabban alszik, mint ha veletek lenne. Az én fiam ennyi idõs volt, amikor átkerült a szobájába. Azért forgolódik, mert keresi a helyét, hogy jobb elaludni. Nyugi és hidd el, ez azért jó, mert meg tudja nyugtatni magát. Sok sikert!!
szia Mi mikor morog, akkor mindíg azt mondjuk, hogy szörnyeset játszik... :) Tök olyan hangja van, ahogy csinálja...Nálunk olyankor ált. nyújtózik, vagy nyomja a kasit, meg ilyenek... Persze ilyenkor mi is felkelünk rá... Vagy legalábbis én biztosan... Tanácsom sajna az nincs.. :( De vicces, hogy akkor nem csak nekünk csinálja ezt a babánk...és más is szörnyeset játszik éjjelente... :) Üdv., egy 8 hetes baba anyuja

Normális dolog, hogy 6 hetesen mindenért aggódom?

A párommal albérletben élünk, kicsit szerényen, de szeretetben. Szüleim engedélyével nyáron építkezhetünk a telkükön. Novemberre jönne a pici. nem sok ez egyszerre egy várandós kismamának? Építkezés, szülés, kölcsön visszafizetése....

Legjobb válasz: Nekem is minden ott van,kivéve,hogy nem építkezek,de ahelyett van más. Inkább élvezd a babavárás semmihez sem hasonlítható érzését,mert pikk-pakk eltelik 9 hónap.:) Sok boldogságot. 28 hetes kismami

Nekem is minden ott van, kivéve, hogy nem építkezek, de ahelyett van más. Inkább élvezd a babavárás semmihez sem hasonlítható érzését, mert pikk-pakk eltelik 9 hónap.:) Sok boldogságot. 28 hetes kismami
Az aggódás szerintem teljesen normális. Azt nektek kell tudnotok, hogy pl anyagilag mit tudtok bevállalni. Azért próbálj minél többet pihenni és kevesebbet stresszelni. Gratulálok a picihez!
Normális, hiszen benned ébredezik a felelõsségérzés a gyermekért, késõbb rádtör majd a fészekrakó ösztön is, a mikor szeretnél mindent elrendezni, mire megérkezik a pici. Akkor elnne gond, ha nem aggódnál, csak durr bele :)
természetes az aggodalom de inkább próbálj meg örülni a picinek és ennek a lehetõségnek, hogy van hova építkeznetek.sokan szeretnénk ilyen lehetõséget szerintem. boldog babavárást
Nem vagy egyedül az aggódással. Mi is építkezünk, kölcsönt fizetünk, ez évben volt az esküvõnk, szeptemberben születik a pici, és a ráadás, májusban érettségizem 30 éves fejjel. Szóval ez sem piskóta, de szerintem hamarabb telnek igy a napok, és mit mondjak, nem unatkozom. Szerintem ne aggódj, minden megoldódik egyszer.
Az élet nem áll meg azért, mert valaki várandós, ugyanúgy zajlik tovább, ugyanúgy kell melózni, hiteleket fizetni, vannak kötelezettségeink, szóval inkább szokj hozzá, még nagyon az elején vagy úgyis!
sok bozony. nekünk nincs hitelünk mégis egy picit aggodom hogy mikor lesz kész a házunk, mert mi meg ujjitunk mindent szétvertünk és most csináljuk. és ugyan nem kölcsönbõl de izgalom az egyész.de ne aggodj inkább örülj hogy szép házatok lessz én is ezt probálom tenni. és én is 6 hetes vagyok.
Szia! Természetes az aggodalom! Lesznek napok, amikor optimista leszel, mindent rózsaszínben látsz, megoldhatónak, és felhõtlenül boldognak érzed magad. Máskor meg minden csupa bosszúság, kilátástalanság! De gondok mindig vannak, lesznek, részben a hormonok, részben, hogy valakiért felelõsek leszünk, vagyunk, új és ismeretlen érzés, fõleg ha az elsõ baba! Ne stresszelj, szép egészséges babád lesz, és ez már önmagában ok az örömre! 32 hetes kismama
Én is építkezek, sõt gyest sem fogok kérni, hanem dolgozni fogok baba mellett, mert szabadúszó vagyok és abba se tudnám hagyni a munkám. Amellett persze én vagyok a háziasszony, mosás takarítás, legyen vacsora :) )))) és még néha szórakozni sem árt. kell hozzá sok erõ meg humorérzék meg szeretet, de menni fog! Ne aggódj, az csak felesleges energiaveszteség.

6 hetes vagyok, ajobb oldali petefészkem környékén olyan szurkáló fájdalmat érzek idönként, mint amikor az ovulációt éreztem meg, és a hasam is puffadt. Normális dolog ez ilyenkor?

Legjobb válasz: igen teljesen normális :-) egészen addig míg nem görcsöl és nem vérzel.nekem majdnem a 12hétig megvolt ez a haspuffadás,és majdnem megjön érzés...most meg az a bajom,hogy szinte semmi tünetem nincs :-)

igen teljesen normális :-) egészen addig míg nem görcsöl és nem vérzel.nekem majdnem a 12hétig megvolt ez a haspuffadás, és majdnem megjön érzés...most meg az a bajom, hogy szinte semmi tünetem nincs :-)
ehhez a szúró fájdalomhoz szokj hozzá, a végéig el fog kísérni, csak majd a másik oldalon is fog szúrni :( Boldog babavárást! 38h km:)
Ha nem szúr nagyon akkor nincs gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat:-)

6 hetes a babám és a korházban megkapta az első oltást a karjába és még mindig olyan mint egy pattanás lenne csomós, ez normális dolog?

Legjobb válasz: teljesen normális! az én lányomnak még 1 éves korában is piros volt. de úgyis kell járnod védõnõhöz, orvoshoz a gyerekkel, mutasd meg nekik is, õk majd megnyugtatnak! én mondjuk nem tapiztam a helyét, tehát nem tudom, h csomós volt-e, legdurvább esetben sajnos felvágják, h a felgyülemlett trutyi ki tudjon jönni, de újdonsült anyuka ismerõseim szerint hamar túl vannak rajta a babák.

teljesen normális! az én lányomnak még 1 éves korában is piros volt. de úgyis kell járnod védõnõhöz, orvoshoz a gyerekkel, mutasd meg nekik is, õk majd megnyugtatnak! én mondjuk nem tapiztam a helyét, tehát nem tudom, h csomós volt-e, legdurvább esetben sajnos felvágják, h a felgyülemlett trutyi ki tudjon jönni, de újdonsült anyuka ismerõseim szerint hamar túl vannak rajta a babák.
Az a jó ha olyan csomós piros lesz, mert akkor hatott az oltás, ha nem lenne ilyen újra kéne oltani.
Szia!Igen, ez azt jelenti, hogy reagált a szurira.Idõvel majd kifakad, beheggesedik.

Normális dolog ha 6 hetes terhesen gyakorlatilag alig vannak tüneteim? Csak fáradtabbnak érzem magam és többet alszom, minimális émelygés ami pár perc alatt elmúlik. Nem kellene ezeket kicsit intenzívebben megélni?

Legjobb válasz: nem baj. mindenkinek más elõször én is igy voltam, aztán jött a hányinger folyamatosan + hányás sógornõmnek pedig semmi baja nem volt. mintha nem is lett volna terhes

nem baj. mindenkinek más elõször én is igy voltam, aztán jött a hányinger folyamatosan + hányás sógornõmnek pedig semmi baja nem volt. mintha nem is lett volna terhes
Örülj neki! Én elsõ terhességemnél ugyanihy voltam, sosem hánytam , hányingerem is csak reggel volt 1-2órán át, de ez is csak 2 hétig tartott, semmi más tünetem volt! Második terhességemnél, már nagyon korán elkezdtem émelyegni, majd hánytam folyamatosan a 16ig hétig!
23 hetes vagyok és azon kívül, hogy nõ a hasam, meg egyszer-kétszer begörcsölt a lábam, semmi tünetem nincs.
Nekem ez a második terhességem, de mind a kettõnél pontosan annyit éreztem mint Te!Se többet se kevesebbet!Minden rendben ez normális, csak a szervezeted jobban tud alkalmazkodni a jövevényhez, mint azoké a kevésbé szerencséseké akik sokat hánynak pl...Boldog babavárást!
Az elsõ terhességemnél iszonyat mellfeszülésem volt, semmi hányinger. Most a másodikat várom, vele még ennyi tünetem sem volt, csak az elején görcsölt nagyon hassam, mintha meg akarna jönni. Én is itt bújtam a válaszokat, hogy ez normális-e. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor megnyugodtam!:-)
Ha aggódsz, beszélj a gyerekorvossal, védõnõvel. Esetleg keress korai fejlesztõt.
A szakirodalom az átlagot veszi. Tehát vkinek korábban, vkinek késõbb. Ne aggódj!
Szia! Az én fiam is csak 7 hetesen kezdett úgy igazán mosolyogni.Gagyogni késõbb.Mostmár egész nap vigyorog ránk(5 hónapos), de pl. idegenkre nem mindig, sõt...nagyon megválogatja, hogy kinek ad a mosolyából.És ismerõsök között is kell neki fél óra mire feloldódik.Egyik baba ilyen másik olyan.Majd kialakul idõvel, ne aggódj!
szerintem egyen fuggo.mi 5 naposan jottunk haza a korhazbol es a fiam mosolygott.6 hetes korara mar gugyogott.ma vagyunk 8 hetesek kb.1 hete hangosan kacag, sikongat.ne aggodj!minden gyerek nem egyforma, varj meg 1 honapot ha nem valtozik vidd szakorvoshoz.kitartast, udv!
6 hetesen evett, aludt, sírt. Aztán két hónapos korától egyik napról a másikra mosolyogni kezdett, azóta abba sem hagyta. :-) Ne aggódj, a szakirodalom szerint két hónaposan már olyan tornagyakorlatokat kellene csinálnia, amit a mi három hónaposunk a mai napig nem csinál... A gyerekorvosunk szerint majd ha még egy hónap múlva sem csinálja, akkor térjünk vissza a dologra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. De akkor nem értem, hogy a szakirodalom szerint miért most lenne normális, ha késõbb (is) az..
Nekünk a lányunk 8 hetes koráig csak álmában húzta mosolyra a száját. Utánna kezdett mosolyogni. De utánna sokat, fõleg reggel, mikor felébredt. Gagyogást késõbb kezdik. 2 hó körül. Utánna leállíthatatlanok. Ne félj, nincs probléma babáddal.
Elõzõ vok, ja és õ sem gagyarászott, csak 2 hónapos kora utántol!De most be nem áll a szája, nyugi!
A hatodik hét elõtt nekem sem sûrûn mosolgott, a 9-ik hét utántól le sem lehet törölni a képérõl a vigyort:-)
A kérdező hozzászólása: Beszéltem a védõnõvel, szerinte egészséges. Jó lenne, ha írna olyan anyuka, akinek szintén késõbb indult be a babája ezen a téren és azt is megírná nem lett-e baj belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi a választ!
Szia!Nálunk is volt-van ilyen gond.Orvosnál is jártunk emiatt de szerencsére a leletek negativak lettek.Napi 4-5 kaki.Akkor kezdödött amikor a Humana tápszerröl áttértünk a Milupára.Addig napi 1 széklet volt.LEHET H NEKTEK EZ A TÁPSZER NEM FELEL MEG.Kérdezzetek dokit.Amugy a széklete ok?Gondolom nem nyákos, nem büdös?Akkor az is lehet h az õ szervezete ilyen.Nekünk is azt mondta a dokinéni.

6 hetes terhes vagyok. Normális dolog az, hogy néha görcsöl a hasam pár percig? Szabad görcsölnie?

Legjobb válasz: Enyhe görcs lehet, olyan mensi érzés féle, de semmiképp nem erõs.Ha úgy érzed erõsek a görcseid, mégha rövid ideig is tartanak beszélj az orvossal.Amúgy sem árt ha kikéred a véleményét,lehet jó lenne szedned egy kis magnéziumot.Grat. a babához!

Enyhe görcs lehet, olyan mensi érzés féle, de semmiképp nem erõs.Ha úgy érzed erõsek a görcseid, mégha rövid ideig is tartanak beszélj az orvossal.Amúgy sem árt ha kikéred a véleményét, lehet jó lenne szedned egy kis magnéziumot.Grat. a babához!
En most vagyok 8 hetes terhes, es nekem meg mindig vannak ilyen kicsi gorcseim, neha napokig nem erzem, de tenyleg olyan mintha meg akarna jonni erzes.Itt sokat olvastam errol es azt irjak sokan, h ez megszokott dolog, mert tagul a mehunk es atalakul ott belul mindenunk.
Szia!Én is 6 hetes vagyok, nekem is görcsölget, de szerintem nem gond, én is olvastam, hogy készül fel a méhünk a terhességre.A babára.Fehér folyásom is van, remélem nem baj.Neked nincs?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!