Találatok a következő kifejezésre: Normális dolog, éjszaka és (6 db)

Lehet hogy én vagyok eltévedve és túl sokat várok a babámtól. Az éjszaka első felében óránként ébred. Ez normális dolog vagy valami baj van? 8 hónapos.

Ha tudnám hogy ez egy teljesen normális dolog és minden 2. baba ilyen akkor lehet hogy nem lennék ennyire kész idegileg. Tudom, hogy lehet fogzástól meg sok egyébt?l, de amin én is tudok segíteni azokon már végigmentem eredménytelenül. Tör?djek bele?

Legjobb válasz: Nem tudom, normális-e, de az enyém is ezt csinálta. Lehet, hogy éjjeli fényre lenne szüksége, az én fiam mostanában így alussza át az éjszakát.

Nem tudom, normális-e, de az enyém is ezt csinálta. Lehet, hogy éjjeli fényre lenne szüksége, az én fiam mostanában így alussza át az éjszakát.
normális, ennyi idõsen 45 percesek az alvási ciklusaik.
én azt mondom, hogy nem normális, de valóban majd minden 2. baba ezt csinálja. valami oka biztos van, csak marha nehéz rájönni :S enyém akkor fejezte be mikor leválasztotta magát, na onnantól 10-12 órát aludt egyhuzamban! lehet fáj a foga, éhes, szomjas, anyára vágyik, fázik, melege van, fáj a hasa, tele a pelusa vagy millió más. mikor felébred mit csinálsz? megeteted? nappal mit és mennyit eszik illetve iszik?
Normális. Fogzáson kívül mozgásfejlõdési ugrás, nappali ingerek feldolgozsaá, szeparációs szorongás. Fiam is csinálta (máfél évesen volt az elsõ átaludt ájszaka, 2 éves korától többször átalussza, mint nem. Lányom meg inkább az éjszaka második felében ébred sûrûbben (7 hónapos)
de fõzelék és gyümölcs után iszik vizet, ugye? esetleg azt kipróbálhatod, hogy az elsõ ébredéskor megkínálod vízzel, nálunk ez bejött. mikor hozzátáplálod, már nem elég szomjoltásnak az anyatej. illóolajat is kipróbálhatod, nem tudom melyik az, itt olvastam, hogy a kiságy melletti szõnyegre kell egy csepp és jobban alszik tõle a baba. talán levendulaolaj, de tényleg nem akarok butaságot írni, olvass utána ennek :)
Nálunk ekkor kezdõdött a szeparációs szorongás, ami inkább így az éjszakákra hatott ki :( Kitartást!

Kisfiam reggel negyed 8-kor felkel, de 20 perc múlva megint álmos és nyűglődik. Miért van ez? Normális dolog? Másnál is van ilyen? Az éjszakát szépen végig alussza. Csak nem tudom megérteni, hogy minek kel fel ha még álmos? 11 hónapos.

Igazából gondoltam az óra átállításra is, mert azóta van ez, addig 8-kor kelt kipihenten. Csak akkor sem értem, hogy már elég rég volt az átállás és még mindig nem szokta meg?

Legjobb válasz: És ha leteszed aludni? Próbáltad már? Vagy átesik ezen a ponton aránylag gyorsan? Mármint elmúlik a fáradtsága ha nem teszed le aludni? Az enyém 7-kor kel, de 10-kor már dõl el, viszont ha letenném aludni akkor felébredne 1 óra múlva és akkor délután nem aludna, de már nagyobb 17 hónapos. Így én ilyenkor amikor látom, hgy kezd nyüglõdni kiviszem kicsit a játszóra, vagy elterelem a figyelmét, és õ átlendül ezen a ponton, és utána már jól érzi magát.

És ha leteszed aludni? Próbáltad már? Vagy átesik ezen a ponton aránylag gyorsan? Mármint elmúlik a fáradtsága ha nem teszed le aludni? Az enyém 7-kor kel, de 10-kor már dõl el, viszont ha letenném aludni akkor felébredne 1 óra múlva és akkor délután nem aludna, de már nagyobb 17 hónapos. Így én ilyenkor amikor látom, hgy kezd nyüglõdni kiviszem kicsit a játszóra, vagy elterelem a figyelmét, és õ átlendül ezen a ponton, és utána már jól érzi magát.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam, de nem alszik már vissza, valamennyire átesik a dolgon, de nálunk is a 10 óra a bûvös. 10-kor alszik 1, 5 órát, utána délután fél4-kor még egyet vagy másfelet. Csak ez a reggeli kelés változott a többi nem. Cak nem értem miért van ez, hogy még álmos, mégis felkel. Mikor 8-kor kelt reggelakkor is 10-kor már kidõlt csa akkor nm nyûgösen meg álmosan kelt fel. :( Úgy látszik ez a 10 óra a babáknál valami bûvös idõpont. :)

Szerintetek normális dolog ha egy 6, 5éves gyerek ejszaka bepisil és mig pelenkába alszik?

Szeptemberbe kezdi az iskolát. Mielőtt megszolnátok nem az én gyerekemről van szó! Talán beteg lehet azért nem tudja ejszaka visszatartani? Természetesen nappal nincs rajtabpelenka wc-re megy

Legjobb válasz: Ez a gyerek beteg,és nem pelenkát kellene ráadni hanem kideríteni az okokat! A pelenkától csak még fusztráltabb lesz szegény!!! Sajnos tudom mirõl beszélek,mert én is átéltem.:((( http://www.psnatura.sokoldal.hu/agybavizeles

Ez a gyerek beteg, és nem pelenkát kellene ráadni hanem kideríteni az okokat! A pelenkától csak még fusztráltabb lesz szegény!!! Sajnos tudom mirõl beszélek, mert én is átéltem.:((( http://www.psnatura.sokoldal.hu/agybavizeles
Ez a dolog ennyi idõs korban már lelki dolgokra vezethetõ vissza (pl. sokat veszekednek a szülõk). Nem beteg az a gyerek, csak valami mélyen van a kis lelkében. Azt, hogy pelenkát adnak rá, egyáltalán nem tartom jó ötletnek, a gyerek ettõl méginkább frusztrált lesz, ahogy valaki már irta is.
Egyáltalán nem biztos, hogy lelki oka van, simán elõfordulhat, hogy szervi baj áll a háttérben. De akármi is, nem normális, hogy egy ennyi idõs pelusban aludon, inkább megoldást kéne találni a problémájára.
Nem azt mondom, hogy nem normális inkább furcsa. Lehet olyan mélyen alszik, hogy nem ébred fel rá, hogy pisilnie kell.
1. körben gyerekorvos, aki majd elküldi a gyereket kivizsgálásra, hogy nincs-e szervi baja, ha ez negatív, akkor pedig pszichológushoz.
5 ös válaszolóval egyetértek !!! Utána kéne járni az okoknak (esetleg szorongás, szülei sokat veszekednek, stb...) és megoldani ezeket, mert magától nem lesz jobb.
de most miért érdekel ez ennyire? szntem biztos van oka ha meg csak ennyire nem érdeklik a szüleit téged miért izgat? Nem neked kell megoldanod.
A kérdező hozzászólása: Az lehetséges, de akkor hány éves koráig fog pelenkába aludni! Azért az iskolás gyerekek nem szoktam pelenkaba aludni...
nem nem normális...
Nem, nem normális, orvosolni kellene a problémát, és erre nem a pelenka a megoldás. sajnos tudom, milyen ez, én is 8 éves koromig bepisiltem éjszaka. Krónikus szervi baj volt az oka, amit sokáig nem tudtak kifele kezelni. Aztán elmentünk egy másik orvoshoz (Kisvárdára, Ukrajnából), ott tudták, mi bajom van, és ki is kezeltek rövid idõn belül. A lepedõ alatt amúgy nekem is le volt fóliázva a matrac, de pelenkát nem adtak rám. L


4 és fél éves kilány unokám éjszaka hányt a végén már citromsárga színű epét. Normális dolog ez egy ilyen kisgyereknél?

Az előzmények: A lányom elutazott 3 napra. Én vigyázok a 2 picire. A kislány unokám az első éjjel nagyon sírt hiányolta az anyukáját / persze a szívem majd megszakadt úgy sajnáltam/.Előtte való napokban megbeszélték a lányommal , hogy ő elutazik és a mami lesz velük a / pici 2.5 éves / örömmel egyezett bele de mégis szerintem magában mást gondolt.Ma már minden ok .. csak arra lennék kíváncsi hogy elrontotta talán az oviban a gyomrát ? vagy az anya hiánya okozhatta ezt a "hányásos" éjszakát? Kinek mi a véleménye? még annyit , hogy az apukája hozza-viszi őket az oviba bölcsibe.Velük van.

Legjobb válasz: Én elvinném orvoshoz a biztonság kedvéért.Az én kislányomnak meg hasmenése van, ha más vigyáz rá, rettentõen anyás.

Én elvinném orvoshoz a biztonság kedvéért.Az én kislányomnak meg hasmenése van, ha más vigyáz rá, rettentõen anyás.
Én elsõsorban vírusfertõzésre gyanakodnék , most igen nagy számban van , de 3 nap alatt elmúlik. Persze elsõsorban : ORVOS !
A kérdező hozzászólása: Ma már minden rendben volt tegnap este már vacsorát is kért .Ma ment az oviba.Meglátom ma hogy lesz és holnap velem marad itthon.Õ is nagyon anyás ill.mindkettõ. A kisfiú is.De õ jobban viseli anya hiányát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ..tényleg az oviban van egy "egynapos hányásos" dolog.Azóta már a család többi tagja is átesett ..köztük én is.

Babám napi max.4-szer hajlandó szopizni, és éjszaka egyáltalán nem, ez normális dolog? Még csak 5 hetes!

Legjobb válasz: És ha nem hízik akkor mi a teendõ? Erõszakkal tegyem mellre,hogy egyen?

A kérdező hozzászólása: De sajna tegnap este megmértük és nem hízott, inkább fogyott, de ha éhes akkor miért nem eszik???
Szia! Nem sárga még a babád? Attól szoktak aluszékonyak és étvágytalanok lenni a babák. Ha hízik rendesen, akkor nincs gond, de ha nem így van vidd el a gyerekorvoshoz, nehogy baj legyen! Mi még 6 hetesen is "sárgák" voltunk!
Ha nem hízik, akkor orvossal kell megbeszélni mi legyen, miért étvágytalanabb.
A kérdező hozzászólása: És ha nem hízik akkor mi a teendõ? Erõszakkal tegyem mellre, hogy egyen?
Ha jól fejlõdik és hízik a babád annyit amennyit kell szerintem semmi ok az aggodalomra.Ahogy nõni fog úgyis csökkenteni kell a szoptatások számát is és örülj hogy éjszaka alszik legalább te is tudsz pihenni.
Akkor egyszerûen nem éhes, nem kell neki több.Jól fejlõdik, az a lényeg.
A kérdező hozzászólása: De hát én is próbáltam már éjszaka megetetni, de csak üvölt, hogy õ aludni akar tovább.
A kérdező hozzászólása: Nem sárga. De ma már normálisan evett hála istennek. Majd este lesz a mérlegelés, remélem nem fogyott. Amúgy neked mit csináltak amikor sárga volt a babád?
Ha sárga, javasolják, hogy 3 óránként tedd cicire. De ha nem akar enni, nem nagyon tudsz vele mit csinálni. Lányom is most megállt a hízásban, igaz már 4 hós. A doki tápszert akart adni. De kérdem én, ha nem szopizik-tejem van bõven-akkor a tápot mitõl enné meg? Ez volt 2 hétig, és most megint eszik rendesen. Ha neki ennyi elég, akkor ennyit eszik. Ne félj , ha éhes lenne, enne:-)
Ha mennyiségben megvan, és hízik, szépen fejlõdik, akkor nincs baj, biztos hogy annyit eszik amennyi elég neki.Ha nem fejlõdne rendesen akkor szokták javasolni az éjszakai felkeltést és etetést.

Normális dolog, hogy éjszaka és reggel több liter (! ) vizelet távozik belőlem?

Annyira soknak tartottam, hogy több esetben mérleggel mértem...

Legjobb válasz: biztos nem baj, ha terhes vagy. Fontos, hogy potold.

biztos nem baj, ha terhes vagy. Fontos, hogy potold.
A kérdező hozzászólása: Pótolom szorgalmasan :D. Köszi!
Ha acukrod rendben van nem probléma, fõleg terhesen. ha megnyugtatna, kérdezz rá orvosodnál, védõnõdnél is nyugodtan. A pótlást viszont nagyon jól teszed! További sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!